Mot Sthlm OK LOL BRB.


I eftermiddag åker jag till Stockholm för tre dagar med kurs och två dagar avförnöjelser.

Det här med väskpackning, jag hatar skiten. Så pass mycket att det kommer högst upp på min lista över "I-landsproblem för medelklassvennen". Speciellt hatar jag det nu, när jag måste ta med både anständiga kläder (kursen), snyggkläder (fritid/fEzT/klappa getter på Skansen) och lakan (för en natt på vandrarhem). Väskan kommer väga bly. Lakanet suger mest, fan för att kånka på den skiten.

När ska det uppfinnas ett lakan som tar minimal plats i väskan och väger högst hundra gram? Jag har redan kommit på säljslogan för produkten; "Minilakanet - när STF väljer att ta 100 spänn i sänglinnehyra".

Jag skulle köpa't.

Operation semifet till semisnygg, vecka 8:
Aktuell vikt
: 75,8 kg (-11,0 kg)
Antal rökta cigaretter: 0
Humör: Kan börja prenumera på Kalle Anka nu. Alltså glad.
Publicerat i: Resa

Tre timmars slit.

itunes bibliotek libary
Dagens mest produktiva: ordnat upp iTunes-kontot och synkat musiken med telefonen. Det har betygsatts låtar, fixats med albumbilder och tagits bort dubletter.

Just nu: gör mitt yttersta för att ignorera att The Beatles kategoriserats som "pop" och Jessie J som "alternative".

#petig #tvångssyndom #måstesova
Publicerat i: Musik

Så mycket bättre.


Om en kvart börjar årets upplaga av Så mycket bättre, ett av de få underhållningsprogram som jag tycker är riktigt bra.

Genomled till exempel Idol igår (ville inte vara ett dåligt TV-sällskap). Inte lika bra.

Frågor inför årets SMB-säsong:
- hur exakt kommer E-Type tolka Ledin? Och kommer hans lip-syncbrud var med även nu?
- undra hur många outhärdliga ögonblick det kommer bli mellan Laleh och de andra? Hon är ju rätt skum att ha göra med, har man ju hört. Inget illa menat med det, vem är inte själv jävligt skum i tid och otid?
- vem kommer bli årets September? Jag tror bergis på Timbuktu. Han har en relativt smal lyssnarkrets annars, men som nu kommer vidgas upp till pensionärerna.

Hoppas Wiehe sjunger The botten is nådd. Gärna som en referens till hans hitlåt Titanic. Heheheh.
Publicerat i: Film och tv

Extra! Extra!

blue print planlösning
Bilden i inlägget har inte skrivit inlägget.

"... och så över till lägenhetsnyheterna. Pelle, hur ser det ut?".

Var på en visning idag och tittade på en nyrustad och svinfin lya. Nykaklat badrum, köket var utbytt och parkettgolv överallt. "Den var top notch, fast den ligger 50 mil fel om Östermalm", som stekaren hade uttryckt det. Grejen var bara det att den var förjävla dyr. Och stor något så in i... Hade man varit två på den så kanske. Men eftersom jag är dömd att bo i ensamhet, så är det här med delat bohag att glömma.

Så jag tackade nej.

Men då (och nu kommer det grymma) sa kvinnan i luren att hon hade en mindre två uppe på stan. "Ja, jag kan inte visa den nu, för den är helt utblåst. Allt håller på att rustas upp. Golv, tak, väggar, badrum - allt". Anledningar till att hoppas på den här lyan:
- 50 meter från tågstationen (om ens så långt)
- 50 meter från Systemet (AAAAAAH!)
- nyrustad, mindre och billigare än den jag kollade på idag.
- placerad över ett konditori.
- inflyttning är redan 1 december = fira jul i nya lyan.
- sa jag NYRUSTAD?
- syrran har bott i det här huset, så jag vet att det är svinfina lägenheter.

Det är visserligen inte inom samma hyresbolag som jag bor med nu, så det blir några månader med dubbla hyror. Men det kan det vara värt fan. Plus att man då kan flytta lite pö om pö.

Håll alla lemmar ni har. GAAAAAAAH!
Publicerat i: Pelles vardag

Do it like the man'dem.


Det händer ju att undertecknad blir besatt av saker. Och det har hänt ett par gånger för mycket att jag, här i cyberspace, delat med mig av mina manier. Det har blivit mycket snack om katter, Six Feet Under, äggmackor, Lily Allen, Damien Rice, Arrested Development, Veronica Mars och så vidare i all jävla evighet.

Six Feet Under
-snacket gick så långt att jag fick mejl om att sluta prata om skiten. Följden blev år av terapi.

Senast i raden av saker som snärjt en är Jessie J, sångundret från england. Jag svär med hjärtat i pant, kvinnan är från ovan sänd.

Det är synd och skam att man avlats fram i det här torra landet, en annan har ju uppenbarligen en fallenhet för stöddiga London-brudar.
Publicerat i: Musik

Höjden av sympati.


Vet ni vad som är höjden av sympati? Det är när man sitter och läser en massa beklagande blogginlägg skrivna av kvinnor som är mitt i mensen, och så börjar man projektilblöda från näsan.

Vilken gentleman man är, det är ju inte alla som börjar blöda på beställning. En eloge till mig själv.
Publicerat i: Pelles vardag

Psykopaten från ovan: del 2.


Någon här som minns mitt samtal med min granne som bor över mig? Behöver ni fräscha upp minnet? Klicka här.

Alltså den här mannen, han är min största böld i röven. Fan vad jag hatar honom! Det handlar om rent hat. Jag har då aldrig stött på någon som bär på så mycket vrede. Vrede som han riktar mot personen som bor under honom. Och som han tydligen gjort i åratal.

Utöver den där första gången nere i tvättstugan så har jag haft åtskilliga möten med "det". En gång kom han ned när jag hade besök.

- "DU, DU VET ATT DU KOMMER FÅ BREV PÅ POSTEN VA?"
- "Jaså, det säger du?"
- "JA, FÖR NÄR MAN VÄSNAS SOM DU - DÅ FÅR MAN TILLSÄGELSE FRÅN HÖGRE UPP!".
- "Okej, är det något speciellt du syftar på?".
- "DU VET ATT MAN SKA VARA TYST ÄVEN PÅ DAGTID? DET VET DU INTE VA? NÄ, DET VET DU INTE?"
- "Tyst och tyst, mellan klockan 22 och 07 så har man väl vara tyst, om det är det du menar?"
- "DET SKA VARA TYST JÄMT!"
- "Så du säger det, ja. Har jag stört dig? För det låter som om jag har gjort det?"
(Jag hade inte stört honom, jag hade knappt varit hemma på hela den månaden. Jag har aldrig stört någon).
- "NÄ, MEN DU HAR VARIT TYST NU! DET HAR DU!".

Så där har det hållit på i ett halvår. Han skäller för saker som inte hänt och när jag svarar på hans "argument" med frågor - så hoppar han till nästa punkt han vill skälla om. Den ena absurda saken efter den andra. Här om dagen så fick jag bland annat tillsägelse om att jag spolade vatten om dagarna (när jag diskar och duschar till exempel) och att jag spolar i toaletten enbart för att reta honom. Dessutom borde vi gå på toaletten på olika tider, för "han orkar inte gå på dass samtidigt längre".

Tilläggas ska också att jag inte hört ett enda pip från någon av mina grannar, och då är jag omringad av folk från alla håll. Konstigt att han då lyckas höra mig hela tiden. Mig och mina (för mig okända) ravepartyn.

Jag har kontaktat hyresbolaget och sagt att jag behöver hjälp, att situationen är löjlig och att jag inte vet hur jag ska hantera den. Det sista jag vill är att ha någon löjlig grannfejd som Aschberg ska komma och medla. Och de anställda på bolaget kunde inte ha varit mer hjälpsamma, de har varit ytterst empatiska och förstående.

Mannen har tydligen varit ett problem under en längre tid som jag förstod det. Men eftersom det här är demokratin Sverige, så kan man inte bara göra hur som helst när som helst. Nog för att han fått flera varningar och anmälningar om trakasserier, så kan han ändå inte få sin lägenhet "tvångsuppsagd" via Hyresgästföreningen utan möjlighet till överklagan eller tre månaders uppsägningstid. Det är en lång process, fick jag berättat för mig. Jag har rätten på min sida, men det tar tid.

Så jag tog ett erbjudande om att få byta lägenhet. Vilket är det bästa som hänt på så jävla länge! Skitsurt på den här lyan, för det här är ett grymt hem. Men tanken på att få slippa psykfallet ovan väger över den förlusten. Jag hoppas allt blir bra och man snart kan slippa känna sig hämmad i allt man gör.

Så nu blir det till att börja flyttpacka snart igen. Det spolar vi toaletten på!
Publicerat i: Pelles vardag

Jag anar Kajsa Anka i ögonvrån.

kajsa anka daisy duck

Biatch

Men fo i helvede! Så här är det varje gång jag ska jobba tidigt på måndagsmorgonen. Jag vaknar klarvaken mitt i natten, kan inte somna om och bloggar om saken. Det är ju nu man ska fråga sig om felet ligger hos er, ifall jag anammat den här "traditionen" undermedvetet?

Nåväl, det om det.

Jag klev upp och vägde fläsket istället. Sådan skit som man gör istället för att sova ut, ni vet. Kom då på att jag glömde redovisa "operation semifet till semisnygg" förra veckan. Inte för att det var mycket att orda om, det hade stått stilla. Något som fick Kalle Anka-prenumerationen att kännas mer avlägsen än någonsin. Men den här veckan, då jäklar var vi i kapp.

Operation semifet till semisnygg, vecka 7:
Aktuell vikt
: 77,4 kg (-9,4 kg)
Antal rökta cigaretter: en hel limpa
Humör: seg och trött.

Är det någon mer som kan ana Kajsa Anka i ögonvrån?
Publicerat i: Pelles vardag

Och här kommer


Wow, de flesta av er tog verkligen tillfället i akt och lät bli att ställa frågor. Kudos till er som offrade en minut.

Den här frågan är riktad till dina föräldrar, men du kanske vet. Varför "Pelle"? Visste inte dom att Pelle och Olle alltid används som exempelbarn i skolan?
Svar: Till en början var det tänkt att bli Olle och Kalle, men så "tyckte de att Pelle var gulligare". Word. Och anledningen till att de valde just de namn som vi fick, var för att de ville ha ett par ovanliga tvillingnamn. Det har inget med Astrid Lindgren att göra. Och efter oss så har otaliga tvillingglin fått namnen Olle och Pelle. De var trendsättare mina päron.

Hur har det varit att växa upp som en Pelle?
Svar: Hyfsat bra. Mycket "Pelle plutt"-pikar och "Pelle Svanslös"-gliringar som liten. Men det finns alltid de som har det värre. Som alla Ulla, Ida och Kajsa här i världen. Lite kuriosa: visst ni att det inte finns en enda Pelle som åstadkommit något för att förändra världsordningen. Känns ytterst bekvämt.

Ska du inte skaffa en katt snart? Eller har du redan som vi inte får se?
Svar: Kanske om jag flyttar till en större lägenhet eller ett hus någon gång. Men att klämma in en katt på mina 50 kvadratmeter känns lite elakt. Men nej, jag döljer ingen pussy för er.

Vilket är det bästa kattnamnet?
Svar: Rrrachel. Som min katt på landet heter. Döpt efter Rachel i Vänner.

Vad är det äckligaste du har varit med om?
Svar: En gång så drack jag riktigt sur och gammal mjölk. Det var jävligt vidrigt.

Vilken är den favoriträtt?
Svar: Jag kan komma på mig själv med att sakna skolans panerade fisk. Den var förjävla god. Säkert halvfabriaktskit, men god som fan.

Vad ska du äta till efterrätt?
Svar: Det blir väl någon GI-sörja? Vispgrädde och blåbär kanske?

Vilken kaffesort dricker du?
Svar: Jag gillar det där klimatkompenserade kaffet, vad-det-nu-heter. Kanske bara för att det är just klimatkompenserat. Bra säljknep, jag köper't.

Hur många centimeter är en legitim ugn?

Svar: En legitim ugn också. Jag skulle gissa på 70 centimeter. Plusminus ett par centimeter.

Hur är det med tvättsvampen nowadays?
Svar: Det är bara bra. Jag intimtvättade mig med den igår. Allt för att hålla igång gnistan.

Hur gammal var du när du fick din första kyss?

Svar: Jag vet inte om det här är konstigt, men jag började hångla ganska ung. Så sju bast kanske? Men den första som var på riktigt var väl i nian, skulle jag tro.

Har du någon tjej?
Svar: Jag äger massor av kvinnofolk, ja.

Vilken färg har du på strumporna?

Svar: Grovstickade raggsockor av grått garn.

Hur gammal är det du är?
Svar: 23 going on 24.

Vilket land vill du helst resa till?
Svar: Jag vill gärna åka till Afrika. Något land där det är fred och lugn och ro.

Vad drömmer du om?
Svar: Att hitta en karriär jag vill växa i och att resa världen över. Skulle vara guld om jag hittade ett jobb som kunde kombinera de två. Som nyhetsfotograf eller något, det vore skitkul!

Kommer du undvika mig, Ella, igen nu när du ska till Stockholm? Och åker du bara till Stockholm för att se Pattison?
Svar: Ja och team Edward FTW.

Om du var tjej för två dagar, vad skulle du göra?
Svar: Oj, det här var svårt. Jag vet att om jag hade varit tjej för en dag, då hade jag konstant onanerat. Men nu, när det gäller två dagar, så får jag väl lov att säga onani och mammografi.

Vad tycker du är pinsamt?
Svar: Jag tycker inte mycket är pinsamt. Sedan kan jag säkert lida med andra i pinsamma situationer.

Vilken är din favoritserie precis just nu?
Svar: Jag ser på jävligt många bra serier, men jag måste nog säga Modern Family. Sen har tredje säsongen av Glee börjat jävligt bra också.

Om du hade fått byta liv med en filmkaraktär, vem skulle det vara i så fall och varför?
Svar: Indiana Jones. Bara för att testa hur det skulle kännas att falla oskadd från ett störtande flygplan i en uppblåsbar båt.

Vilka är filmvärldens tre snyggaste tjejer/killar?
Svar: 1) Emma Stone/Brad Pitt... och jag vet inte. Jag ser knappt på film.

Vad lyssnar du på för musik?
Svar: Just nu lyssnar jag oavbrutet på Jessie J. Hennes skiva blir bara bättre och bättre. Annars blir det också mycket med det nya från Florence + the Machine och Feist. Bra skit!

Vad hade du för betyg i matte i nian (behöver lite medkänsla)?
Svar: MVG. Som i alla ämnen. Hähähä. Utom bild, jag suger på "ämnet" bild. Det är idiotiskt att man ska behöva bli bedömd efter sin förmåga att kunna vara konstnärlig (i alla fall var det så på Transtenskolan).

Slut. Fred ut!
Publicerat i: Okategoriserbart

Mon Dieu!

paris pelle nilsson pelles personliga
Jag framför Eiffeltornet. Hög på rödvin och med en baguette mellan benen.

Jävlar alltså, här har man haft en effektiv lördag! Vaknade med något lättare bakfylla (som vi alla vet är höjden av effektivitet). En bakfylla som snarare berodde på allt onyttigt käk man hävde i sig under gårdagskvällen, snarare än alkoholen. GI-skiten är en sugga ibland, som gärna kickar en i magens egna balls.

Annars då, vad har jag gjort mer? Pluggat, skjutsat päronen på galej, fått skäll av grannen (igen - dagens höjdpunkt) och så duschat. Och så besökt Paris (se ovan). Mon Dieu fan!

Nu ska jag hänga lite med småglin och spela spel. Laga tacos ska de också göra, de små liven.
Publicerat i: Resa

Halloweenutstyrsel.Ikväll ska jag på halloweenfest som har maskeradtvång. Vilket jag inte har något emot, ge mig lite lack och läder och en är igång fan. Men till den här festen så har jag inte fixat någon vettig utstyrsel. Detta av den enkla anledning att jag trodde skiten var avblåst. Men inte då.

Så jag gjorde en Kajsa Warg och "tagade vad jag havade". Några saker i hemmet som hade en uns av halloweentouch i sig: ketchupen i kylen, IKEA-lakanet i byrån och toapappret på toaletten.

KETCHUP
Användningsområde: blod till ett sargat krigsoffer som återuppstått/zombie.
Fördel: "du vill ha ketchup till dina pommes säger du? Ja, men kom och sug på mig".
Nackdel: kletigt.

IKEA-LAKAN

Användningsområde: trä över huvudet och gå som ett spöke.
Fördel: "jag har ett lakan över, ska vi gå hem till dig och hitta ett att använda det på?".
Nackdel: frissan blir platt.

TOAPAPPER
Användningsområde: vira runt kroppen och gå som mumie.
Fördel: bli den som erbjuder toapapper när värden inte köpt tillräckligt. Bli räddare i nöden - erhåll snygghetspoäng.
Nackdel: dyrt i längden, Lambi är inte gratis fan!

IKEA-spöke it is. Finns på Facebook-sidan ikväll, ses där!
Publicerat i: Fest och fylla

Facebook.

pelles personliga facebook
Klicka på bilden och gilla!

Jag har haft en Facebook-grupp tillägnad mig förr och vi var väl runt tvåhundra peeps som anslöt oss till gruppen (undertecknad inkluderad). Tvåhundra pers som valde bort allt annat i vardagen för att dedicera sina liv åt de allra heligaste.

Mig.

Problemet med den gruppen var att den var omöjlig att manövrera från telefonen. Är inte helt säker på varför, men jag tror det var för att den var inställd på "grupp" istället för "sida". Eller tvärtom. Nu funkar skiten i alla fall och jag kan göra uppdateringar mobilt. Och det är guld. Det finns mycket i världen som inte bör lämnas oberört.

När än jag springer på en Comic Sans-skylt eller en sexig katt, då ni...
Publicerat i: På tapeten

Hyper som förvärrat världen.


Sprang på ett klipp YouTube här om veckan. Personen i videon pratade om "hyper man varit delaktig i" och på så sätt gjort världen till en lite sämre plats. För vi vet ju alla att riktigt hypade saker är dåliga saker. Så jag beslöt mig för att inte vara sämre, en annan har också en del hypeskelett garderoben (se kollaget ovan). De flesta från en ålder när man var mindre vetande och lite mer pinsam.

/hipstercooling.

Frågor på det? Om ja - passa på att ställa de i frågestunden, fo fän!
Publicerat i: Okategoriserbart

Analnym.


Så i mitt aktiva kommentarssvarande så har jag sprungit på ett jävla märkligt ord. Det finns att hitta i Blogger-bloggars kommentarsfält. Numera finns alternativet "analnym" att välja för de som ska kommentera. Till en början så trodde jag det var någon hade spelat på ord och kodat om så att den som väljer att kommentera anonymt är ett "anal". Jävligt roligt, jag vet.

Men det står så här överallt fan, på samtliga bloggar. Jag googlade. Både text och bild. Textgooglingen gav mig inget avvärde. Bildsökningen gav något mer. Mycket naket. Mycket analt. Vilket är föga förvånande.

Så jag förblir ovetande. Någon som har svaret?

Fortsätt ställa frågor till frågestunden.
Publicerat i: Okategoriserbart

Hur man lättast knapersteker kyckling.


Jag hade gått in helhjärtat för min kycklingfiléer igår, de skulle bli en del av veckans matlådor. Skiten var preppade med stektermometer och ugnen var på låg temperatur. Och är det något jag kommer ihåg från mina aktiva kockår, så är det just de två sakerna: tillaga kött i ugn och i lägre temperatur. När skiten kommit upp i 70 grader - ta ut det.

Men det perfekta köttet blev till misär.

Hyfsat snart så har jag en vecka då jag måste leva i Stockholm. Det är först kurs i tre dagar och efter det tänkte vi hänga kvar ett par dagar. Först en natt på vandrarhem med peeps och sedan en natt på hotell med syrran, hennes knodd och en annan peep. Och jag tänkte att: "oj fan, det kanske är dags att jag bokar allt det här nu, så det är klart".

Lärdom: att effektivt manövrera hemsidor för vandrarhem och hotell går inte, så försök dig inte på det samtidigt som du har mat för flera dagar i ugnen.

Så köttet glömdes av och kärntemperaturen hann gå upp 89 grader. Nitton grader mer än planerat. Synd på så jumbostora (troligen genmanipulerade) kycklingfiléer.
Publicerat i: Pelles vardag

På allmän begäran: frågestund.Så jag fick spöstraff över Facebook igår. Vi kan kalla denne person "Era T. Sändebud".

"Du svarar aldrig på kommentarer längre! Det är så jävla tråkigt att kommentera när man aldrig får något svar... [bladiblablabla]".

Sann historia. En nyttig sanning kanske, jag vet inte? Har tagit kommentarerna här inne lite förgivet på sistone. Och istället för att ursäkta beteendet och skylla på oregelbundna jobbtider och plugg, så får jag väl häva tummen ur och kicka igång igen. Like 'em good ol' days, y'all.

"Dessutom så borde du ha en frågestund igen, för det var inte igår!".

Om det kan lätta er vrede, så visst - FRÅGA PÅ! Bästa fråga kan få en länkning, precis som på den gamla goa' tiden.
Publicerat i: På tapeten

Snusk-Pelle.


Har egentligen sjutton andra saker som behöver göras, men har likt förbannat hamnat i dunklet. Framför eftermiddags-TV:n. Mest av allt vrålar diskbänken på mig. Den som jag dokumenterade till min fotoexamination förra veckan, ja. Och som fortfarande inte blivit städad, ja.

Ni skulle se den fan, det är missfärgade äggskal, kaffesump och stelnat matfett om vartannat. För äckligt för allmän beskådan. För äcklig för den här bloggen. Då har det gått långt.

Jag gör det snart.

Om fem röda.

Ska bara se klart Äntligen Hemma och dra upp handen ur byxlinningen först.
Publicerat i: Pelles vardag

Finn ett fel.


Skärmdump från Aftonbladet.

Ledtråd: höstens hetaste överdrift.

Först som gissar rätt vinner spö på posten.
Publicerat i: Okategoriserbart

Dags att börja knyppla.


Jag vaknade halv ett idag. Sist det hände var väl 2003. Och jag hatar att sova bort halva dagen. Inte bara för det faktumet att man blir sned i huvudet resten av dygnet, utan för att jag tycker det finns viktigare saker att göra än att sova.

Har ni tänkt på följande koppling: folk som prioriterar och gillar att sova länge, det är samma freaks som till exempel hellre "väntar på filmen än läser boken". Eller som gärna håller på med knyppling.

[eldar upp Harry Potter-böcker]

Nä, jag bara skojar. Men jag hatar att sova för länge fan. Nu lär väl jag bli trött först klockan fem i natt. Fortsättning följer.

Aftonbladet-inspirerad fråga: Gillar du att sova bort dagen?
1. JA! Och jag älskar att knyppla.
2. Att sova ut är ett rop på hjälp, jag sover länge när min kropp säger till mig att göra det.
3. Nej.
Publicerat i: Pelles vardag

Äkta svensk förfest.Mådde lite sorgset igår kväll, så som man kan göra ibland. Torsdagsdeppig. Men jag fann lösningen på min semidepression. Och jag fann den på YouTube.

Mitt motto är att "när man är lite I-landsledsen, se på de som mår I-landssämre". Och med "I-land" menas här saker som egentligen är en piss i Mississippi jämfört med de som har riktiga problem. Folk som försakat sin egen misär. Det är avancerade tankegångar här, ja, har du inte förstått vid det här laget så är du körd.

Visste ni till exempel att det finns en hel franchise på YouTube som heter "Äkta [valfritt land/ort] förfest"? Här går det ut på att häva ett helrör med vodka. Troligtvis för att bevisa sin alfahanestatus. Jag trodde faktiskt inte vodka dracks i den utsträckningen längre (jag, naiv?). Jag drack det en del när jag var runt sexton-sjutton bast. Och det är ju snart tio år sedan.

Jag trodde den billiga importvodkan var en svunnen epok. Att den var 00-talets motsvarighet till hembränten på 90-talet.

I alla fall så är poäng här: mår du dåligt idag - tänk på de som vaknar upp med fylleskallebang imorgon.

Amen!
Publicerat i: Fest och fylla

Ett riktigt skrovmål.


Fick lite snyltbesök så här på eftermiddagskvisten. Hade precis varit och handlat mat när jag lovade att slänga ihop något. Och trots att jag hade nytt käk i kylen vid det här laget, så fanns det också en del skit som... ja, det var inte helt hundra. På väg att förstöras. Behövde förtäras omgående.

Så dagens recept till er; restmischmasch à la Pelle.

Du behöver:
- frysskadade tortilliabröd.
- en tvivelaktig bit fetaost
- en halv tomat från i förrgår
- 11 stycken cevapch... chevappshishi... serbisk korv.
- en och en halv burk utgången crème fraîche.
- soltorkade tomater.
- vissen isbergssallad.

Så här gör du:
- intala dig själv att det här bli en perfekt kombination.
- gissa.
- stek allt rått.

Avnjutes med:
- Nettos päronmineralvatten.

Smaklig supering!
Publicerat i: Okategoriserbart

En dag i diskbänkens ära.Beslöt mig för att ladda ned iOS 5 till telefonen "lite snabbt". Det har nu gått 44 minuter. Tänkte att "äsch, jag bloggar lite om dagen så länge". Varpå jag upptäcker att bilden jag ville ha sitter fast i telefonen. Som inte går att komma in i för att Apple mer än gärna bidrar till en mer begränsad vardag. Så jag tog ett kort på ett kort som jag tog när jag tog kort.

Inception much?

Just det, har ägnat dagen åt fotokursen jag läser och den första uppgiften som tilldelats oss studenter. Vi skulle dokumentera och analysera en del av hemmet. Jag valde att ägna hela uppgiften åt min ständigt stökiga diskbänk.

Och som det tog tid fan, jag plitade på skiten i tio timmar. För att sedan bara behöva vänta en sisådär 20 minuter på ett godkänt betyg. Effektivt. Jag gillar det.

High five!
Publicerat i: Skola och jobb

Det bästa man kan köpa för pengar.Det är nu dags för en efterlängtad recension. Som ni alla väntat fan. Det här kan vara det bästa jag någonsin lagt pengar på. Sugförmågan, den slanka formen, färgen, precisionen, greppet... här snackar vi top notch. Det absolut bästa i sitt slag. Värd varenda spenderad tusenlapp.

Och just det, ja - min nya dammsugare är också bra.


....
OH SNAP! Heheheheh.
Publicerat i: Okategoriserbart

Efter tiotusen gram.


Satt precis och läste i GI-boken som jag har liggandes här bredvid mig. Här säger författaren att man ska, för att sporra sin egen viktnedgång, sätta upp olika delmål. Och när man sedan uppnått det delmålet så ska man unna sig en belöning.

"Kanske en fin blus i en storlek mindre? Eller varför inte den där fina märkeskostymen som du gått och trånat efter i månader?". Pedagogiken är slående, jag vet. Och könsliberal.

Men nu är det ju så som så att jag redan har ett överskott av tjusiga blusar och äger redan en kostym (från studenten 2007). Men jag gillar tanken på en muta till mig själv. För viktnedgången i sig är ju inte tillräcklig. Åt helvete med en hälsosammare vardag!

Därför har jag bestämt att jag, när jag tappat tio kilo, ska unna mig en prenumeration på Kalle Anka & compani. Vi behöver väcka liv i kategorin "Ankeborgs-analyser" och fortsätta studera Kajsa Ankas bitchiga beteende.

Vem mer är exalterad? Alla? Det är ju underbart fan.
Publicerat i:

En hel rulle Lambi.

lambi toalett bajs kiss skit papper
Det sämsta med att ha folk över hela helgen (det finns många dåliga saker) är att toalettpappret äts upp. Jag vet inte hur det står till med er, men jag är ganska sparsam med mitt Lambi. Ur både ett ekologiskt och, framförallt, ett ekonomiskt perspektiv. Att slänga ut pengar på dasspapper är fan höjden av otroligt icke-roliga saker att punga ut cash på.

Därför slängde jag in huvudet i ytterdörren, som straff, när jag råkade slinta till och tappa en hel rulle Lambi i toalettstolen. Måndag morgon, tja på're!

Operation semifet till semisnygg, vecka 5:
Aktuell vikt
: 78,3 kg (-8,5 kg)
Antal rökta cigaretter: En cigg för att lugna snåltarmen.
Humör: Äcklad.
Publicerat i: Pelles vardag

Idol.

idol 2011 idoljury skräp tv pop
Så fredagskvällen spenderades inne i centrala Örebro. I en tvårummare full i tacomat och för lite matsalsmöbler. Under ett tillfälle så slår jag på TV:n och får se att det är Idol. Varpå min sämsta egenskap väcks till liv, den där jag prompt måste kommentera saker som stör mig.

"Idol alltså. Vilket lökigt jävla program".

Jag kan förstå att detta, mitt i en Idol-säsong, kan vara en rabiat fras att häva ur sig. Speciellt när det finns människor som tar personlig tycke och smak som påhopp (hej internet!). Men som av en slump så sammanstrålade vi av min ogenomtänkta mundiarré och de andra hävde ur sig ord som:

"Ja, det har haft sin tid".

"Det är samma sak varje år".

"www.upprepning.se"

Okej, den sista må vara påhittad. Men poäng kvarstår - alla fem av oss var eniga om Idol. Hur ofta sker det? Ganska ofta kanske, vad vet jag? "Man blir som man umgås" sa de ju trots allt i Fucking Åmål. Men ändå. I vår provar jag samma sak på Melodifestivalen.
Publicerat i: Film och tv

Swagger Jagger.


[harkel]

[haaaaaaaarkel]

Vaknade upp med halsont i morse. Jag tror smärtan är här för att erinra mig om att jag gick ut i foppatofflor och glodde på meteorskuren igår kväll. Inte ens smartaste drag den här veckan, nej. Plus att jag slog sönder ett alkoholglas på väg in från att ha studerat rymden.

Hela lägenheten ångar av gårdagen, inget är i sin ordning (tack för den, "vänner"). Tur som fan att jag vann i Cluedo, för annars hade jag varit bitter. Bittrare.

Helgens signaturmelodi: Swagger Jagger. Och vi tyckte Rebecca Black sög röv...
Publicerat i: Fest och fylla

Grå anatomi.


Så anledningarna till att blogginläggen uteblivit den senaste tiden är många. Den mest kontroversiella anledningen kan stavas Grey's Anatomy.

Jag skäms lite grann, ja. Men ända sedan Kanal 5 beslöt sig för att powerreprisera den här överdramatiserade sjukhusserien, så har jag börjat leva vardagen efter deras tablå. När jag jobbat tidiga morgnar så gluttar jag alltid på GA när jag kommit hem (innan jag slockar av utmattning). Och när jag jobbar sena kvällar så går det alltid på förmiddagen, när man precis vaknat.

Jag var inte helt obekant med serien innan de här senaste veckorna, man har ju sett lite på den till och från. Och jag har tyckt det varit påfrestande för ögonen. Lite som Gilmore Girls är påfrestande för öronen. Men det är ju nu man förstår hur skitserier som Days Of Our Life kan ha tittare. Eller Big Brother. Efter tillräckligt med tittningar så kan man börja gilla vilken skit som helst.

Dagens lärdom.
Publicerat i: Film och tv

Indianerna.


Så jag följer SM-finalen i speedway över Aftonbladet. Det är en reporter som "live-twittrar" om final nummer två i Kumla. Till skillnad från oss andra som gärna twittrar i preteritum (jag googlade ordet "preteritum", det betyder "dåtid"). Varför bryr jag mig om SM-finalen i speedway kanske ni undrar? Det gör jag inte egentligen. Jag har följt med på ett par matcher i mina dar' och det är en ganska lökig sport.

Dessutom är den typiska speedwaypubliken av egen art (hej mor och far!). Den brukar i och för sig vara mer underhållande än själva heaten.

Men nu är ju grannkommun i SM-final för första gången på tjugo år! Kan inte hjälpa att bry mig litegrann.

HEJA INDIANERNAAAAAAA! AAARGH!

Uppdatering: Det blev en andra plats. Nåväl.
Publicerat i: På tapeten

Fötter - en revival.


Håller på och läser på om kompensationer och andra byggstenar när det kommer till fotografering. Mitt i ett stycke så märkte jag, helt apropå inget, att jag hade greppat en penna (en hederlig Stabilo Point 88, ja) med högerfoten. Förevigade det med en bild.

Bilden fick mig att tänka på svunna bloggtider. Minns ni hur jag hänsynslöst exploaterade mina och andras fötter här på bloggen? Ni old folks minns lätt, det var ju dessa klövar som satte en på blogghimlen. Mer eller mindre. De och alla katter. Här var det katter i överflöd ett tag.

Om en inte skulle ta och införskaffa sig ett fyrfota kreatur? För bloggandets skull alltså. I så fall skulle jag döpa den till Frank Andersson. Oavsett kön.

"Frank Anderssoooooooon! Kom och ät din Pussy!"
Publicerat i: Okategoriserbart

För att stilla er undran, här är ett inlägg om TV-serier.

tv dvd boxar cover
Jag fick en kommentar för ett par dagar sedan:

"kollar du inte lika mycket på tvserier längre?!"

Ska jag tolka de dubbla skiljetecknen som att detta är en ytterst relevant och viktig fråga? Heheheheheheh. Men håll era hästar i stallet, en annan får fortfarande sin dagliga dos av TV-serier. Inte så mycket från TV kanske, det går inte med jobbschemat.

Fast av någon anledning tycks jag aldrig undslippa Jims Värld eller Sjunde Himlen.

Istället streamar jag (HÄR är ett bra länktips) veckans senaste avsnitt, de som precis sänts i USA. Då kan man kolla lite när som och slipper dessutom vänta i sju svåra år innan skiten sänds på svensk TV. Och streamar jag inte, så köper jag gärna DVD-boxar. Något som många finner ytterst provocerande och som bortkastade pengar. Men jag vet inte det jag, det är förjävla gött med boxar.

Höstens bästa DVD-släpp: Breaking Bad, säsong 2. ÄNTLIGEN! Hade planer på att bli methlangare själv, så pass mycket har man saknat serien.

Höstens måste komma igenom:
True Blood, säsong 4. Skiten står mig upp i halsen. Egentligen är det rätt bra, men jag spyr på "cliffhangerhandligen".

Nu vet ni. Anteckna.
Publicerat i: Film och tv

Lite mindre fet.

pelle mike the siutaion jersey shore
Jag.

Operation semifet till semisnygg, vecka 4:
Aktuell vikt
: 79,6 kg (-7,2 kg)
Antal rökta cigaretter: Hänvisar fortfarande till cigaretten från karatefyllan för ett par år sedan.
Humör: Ledig ergo glad.

Okej, så en månad av det här "GI:andet" har passerat och det är dags, i sann bloggmanér, att sammanfatta tiden som gått. Och det har gått bra, det är inga svårigheter. Det hela bygger snarare på sunt jävla förnuft. Man äter bara det man vet att man egentligen ska äta, men som man varit för fet för att orka göra.

Ett par av er undrade när/var/hur det skulle bli dags att sluta. Förhoppningsvis aldrig. Men jag tror jag fattar hur ni menar. Det här skiten är ju uppdelat i tre faser, fas 1 som används som "rivstart", fas 2 som "saktar ned" processen och fas 3 som tillslut är kosten att leva efter när man väl gått ned till den siffran man planerat. Och planen är att köra fas 1 till 75 kg och sedan fas 2 ned till 73 kg och sedan äta normalt igen.

Och under fas 2 så ska här kirras gymkort. Kanske. Om inte ekonomin kommer i vägen.

Målet är att bli en strandstekare. Orangefärgad. Kläd i brottarlinne och halskedja. Med min egna hälsning (händer inkluderade, ja).

Det fistpumpar vi på.
Publicerat i: Pelles vardag

Skräp.

lat tv sex and the city SATC
Jag tror soffan vävts ihop med min röv, för nu har jag suttit i den här ställningen sedan halv fem. Har jobbat hela helgen och har därför lakats ur på energi.

Men TV har jag orkat med. Mina ord om följande program:

Frisörakuten, Kanal 5 - klassiskt bakisprogram som i vanlig fall brukar sändas på söndagar. Att se det med något nyktrare ögon var... intressant. Det blev en del tårar, som vanlig när det kommer till amerikansk TV.

Robins, SVT1 - Filippa Bark alltså - den kvinnan får gärna föda mitt barn när som. Annars gillade jag skämtet om kungen och hans fickpingsspelande.

Fear Factory, TV6 - så mycket silikon och så lite intelligens. Ytterst fängslande.

Sveriges Historia,  TV4 - hur vet vi att TV4 har det illa ställt med ekonomin? Martin Timell syns. Överallt.

Time Out, TV4 - läs ovan.

Och nu är det visst Sex and the City-rullen. Det får avrunda den här skräp-TV-och-sofftyg-i-röven-kvällen. På återseende!
Publicerat i: Film och tv