Douchebagegenskapen.

espresso expresso kopp kaffe
"Får det lov att vara en kopp expresso?"

Jag och en bekant kom och prata här om dagen. Om saker som kan kategoriseras in i sin alldeles egna "rövhål"-akt. Nog för att en annan är jävligt bra, men det finns saker hos en själv som man önskar att man inte tänkte/sa vid vissa tillfällen. Jag tror vi alla delar den egenskapen.

Jag kallar den "douchebagegenskapen".

För att illustrera vad jag menar, låt mig dra några av mina egna douchebagögonblick:

#1:
Bekant: "Jag ska nog ha en 'expresso'".
Jag: "Espresso. Du vill ha en 'espresso'. Du sa 'expresso'. Så... ja."

#2:

Vem som helst: "Jag är sjuk, kan inte göra det-som-var-planerat-att-jag-skulle-göra".
Jag tänker: "Dude, jag ska hänga på din Facebook. Ser jag minsta tillstymmelse till ett mirakulöst tillfriskande, så ringer jag chefen/facket/din mamma"

alternativt:

"Jaså, ännu en febersväng som kommer vara som bortblåst till imorgon bitti? Grattis som fan!".

#3
Bekant: "Jag följer så mycket TV-serier i höst! Det är Idol, Ensam Mamma Söker, Bonde Söker Fru och Kaos i Båstad bland annat".
Jag tänker: "Men det där är inte TV-serier! Det är TV-PROGRAM! Och riktigt dåliga sådana dessutom".

Douche.
Bag.

Nu är det er tur, känn vid er inre douchebag.
pubes

som förskollärarstudent så pratas det mycket om barn i min värld, men det jag hatar och stör mig så otroligt mycket på är när folk säger "ja, men större barn har ju lättare för att..", "Ja, men mindre barn har ju lättare för att..." äldre och yngre - TACK!

Johanna

#3 är väl inte det minsta douchebaggig. Bara sann.

Emma says style, love & rock and roll.

Jag är helt enkelt en extrem språkpolis. Det där med expresson klarar jag inte av. Eller när killen jag träffar sa "advocado". Det spelar ingen roll hur tidigt i förhållandet det är - JAG KAN INTE LÅTA DET GÅ!

Carolin

Jag vet inte om det här utvecklades till att prata om språkpolisbeteenden i allmänhet, men när människor använder/skriver "och" där det ska vara "att"... (Ex: "Det skulle vara kul och träffa dig." Ryys.) Jag känner så stort förakt då. Douchebag?

Ester

Pratar om mig själv hela tiden. Ganska douchebag?

moamarie

Jag rättar mina vänners grammatik och stavning hela tiden. Detta trots att jag själv skriver fel titt som tätt...Och så ser jag på bästa överlägsenhetsmanér ner på folks smak hela tiden.