23Apr12

14:16
Bredvid sängen så har jag en stapel med böcker. Inte för att jag har speciellt mycket tid till att läsa böcker, nej. Snarare för att verka smart. Med ett så här praktfullt yttre som en belönats med, så bör man göra sitt yttersta för att väga upp den låga intelligensen men förväntas ha.

Och eftersom det är multimåndag så går dagens inlägg ut på att döma boken efter sitt omslag.


LSD-tripp gone wrong. Mår lite illa av att se på det här omslaget för länge. DN har citerats på framsidan med orden "en mjukpornografisk roman". Vill efter det läsa den direkt. Helst igår.


Typsnittet får mig att dra paralleller till Star Trek eller något annat lökigt rymdepos. Gillar det inget vidare.


"Kom nu min son så ska jag hem och visa dig hur man sätter en kvinna på plats" / andra världskrigets judegetto. En historia om mycket mörker, misär och hus isolerade med sågspån.


Ett mord sker. Polisen står handfallna. Polisen får ett genombrott. Polisen står handfallna. Ett till mord sker. Allmänheten kräver en upplösning på morden. Polisen står handfallna. På nästnästnästa sista sidan så klarar polisen upp brottet. Bokens sista mening är utan tvekan cheesy som fan.


"Jag har som har skrivit den här är nyexaminerad journalist med gudskomplex. Här har jag försökt fånga en tradig svennevardag som är så långt ifrån min egna tillvaro man bara kan komma". Typ.


Ännu mer Star Trek. Och särskrivningar mitt i stavelserna. Hatar det. Hatar det som fan! Hatar det rakt in i benmärgen. Vad värre är - de har citerat både Stephen King och Stephanie Meyer.

Allt blir så mycket lättare om man bara är fördomsfull. Tänk så mycket tid som skulle sparas om alla bara antog saker lite oftare.6 kommentarer på "Döm hunden efter håren."

Madde

23 Apr 2012 18:13

Att du bara vågar klanka ner på Star Trek. Förresten så är Radhusdisco helt klart läsvärd

Ella

24 Apr 2012 14:14

Jag fattar inte heller varför de citerar Meyer på hungerspelen. Som att hon är någon litteraturkännare? Bitch please, hon är författarvärldens motsvarighet till Rebecca Black.

Lollo

24 Apr 2012 14:55

Man har bara några sekunder att ge ett första intryck så det borde kanske omslags-nissarna tänka på lite oftare. Klart att man dömer boken efter omslaget, annars skulle man ju slösa galet med tid till att läsa...

Johan

24 Apr 2012 18:40

Fatta Eld är ju redan en bok skriven av Brandmannen Kajan i HippHipp ;)

N

02 May 2012 18:30

Åh, "Vindens skugga" är så fantastisk!Det är sällan man får läsa något med ett så vackert språkbruk. Läs den! :)

ida

06 Jun 2012 17:16

jag har inte ens orkat läst ut radhusdisco.. morgan i all ära, speciellt i krister. men nej. flopp

Kommentera

» Skriv vad du vill, här är det inte så noga.
» Ibland är jag upptagen, så ditt svar kan dröja en stund. Förlåt i förväg.
» Till och från så svarar jag på kommentarer i bloggen, missa inte det.

Kommentera här:
NAMN:
KOM IHÅG MIG?
BLOGG: