12Apr12

12:04

15 april ligger runt hörnet och det är hög tid att lämna in din ansökan inför höstens högskolestudier. Och om du, liksom jag, inte riktigt är hundra på exakt vad du vill studera, låt mig då lära dig fyra knep för hur du kan gå till väga.

1) Gå ut på en promenad och skingra dina tankar. Fundera på vad du gillar här i livet. Älskar du sex - bli sjuksköterska (har sett en del filmer). Gillar du att klottra - sök till Konstfack. Gillar du att läsa enorma mängder text - plugga juridik. Och så vidare.

2) Hur viktig är din framtida månadslön? Om svaret är "väldigt, väldigt, väldigt viktig", låt bli humanioraavdelningen i kurskatalogen.

3) Du kanske är en sådan där fatalist? Gå då på slumpen. Ta en katalog, slut dina ögon och bläddra fram ett program på måfå. If it's meant to be, it will be. Den här metoden funkar också på den som är angelägen att komma igång med CSN-utbetalningarna så snart som möjligt.

4) Se till att bli riktigt jävla apradar och be dina peers korsförhöra ditt undermedvetna, onyktra jag om vad du önskar att ägna framtiden åt. Man är som ärligast på fyllan, sägs det ju. Skulle ditt svar nu skulle bli "lönnmördare", "rikskapitalist" eller något annat politiskt inkorrekt, så finns alltid psykologprogrammet, med all dess självrannsakan och kunniga föreläsare, till hands.

Så där! Ut och härja på studera.nu nu!6 kommentarer på "Hur du söker högskolestudier."

The World According to Elsa

12 Apr 2012 13:52

Hahaha, lovely.

Carolina

12 Apr 2012 17:20

Några tips till oss som snart är färdigpluggade men vill söka något bara för att få ha kvar studentlägenheten ett tag till?

Chris

12 Apr 2012 23:10

Hoppas du hittar rätt! En sak jag reflekterade över: apradar? Aldrig hört! Aprak men inte apradar. Man lär sig ngt nytt varje dag.

fridolina

13 Apr 2012 01:09

1. sista ansökningsdag är 16 april

2. det heter inte studera.nu längre, det heter: https://www.antagning.se/se/startär inte en besserwisser. är ba trött. blir lätt upprörd över felaktigheter då. ja.

Ella

13 Apr 2012 13:47

Beskrivningen av juridik vad väldigt träffande, måste jag säga.

heebs

16 Apr 2012 13:22

Jag slipper i år! Och några år framöver om jag får bestämma :D

Kommentera

» Skriv vad du vill, här är det inte så noga.
» Ibland är jag upptagen, så ditt svar kan dröja en stund. Förlåt i förväg.
» Till och från så svarar jag på kommentarer i bloggen, missa inte det.

Kommentera här:
NAMN:
KOM IHÅG MIG?
BLOGG: