Hur du söker högskolestudier.


15 april ligger runt hörnet och det är hög tid att lämna in din ansökan inför höstens högskolestudier. Och om du, liksom jag, inte riktigt är hundra på exakt vad du vill studera, låt mig då lära dig fyra knep för hur du kan gå till väga.

1) Gå ut på en promenad och skingra dina tankar. Fundera på vad du gillar här i livet. Älskar du sex - bli sjuksköterska (har sett en del filmer). Gillar du att klottra - sök till Konstfack. Gillar du att läsa enorma mängder text - plugga juridik. Och så vidare.

2) Hur viktig är din framtida månadslön? Om svaret är "väldigt, väldigt, väldigt viktig", låt bli humanioraavdelningen i kurskatalogen.

3) Du kanske är en sådan där fatalist? Gå då på slumpen. Ta en katalog, slut dina ögon och bläddra fram ett program på måfå. If it's meant to be, it will be. Den här metoden funkar också på den som är angelägen att komma igång med CSN-utbetalningarna så snart som möjligt.

4) Se till att bli riktigt jävla apradar och be dina peers korsförhöra ditt undermedvetna, onyktra jag om vad du önskar att ägna framtiden åt. Man är som ärligast på fyllan, sägs det ju. Skulle ditt svar nu skulle bli "lönnmördare", "rikskapitalist" eller något annat politiskt inkorrekt, så finns alltid psykologprogrammet, med all dess självrannsakan och kunniga föreläsare, till hands.

Så där! Ut och härja på studera.nu nu!
Publicerat i: Mäster lär ut
6 kommentarer på "Hur du söker högskolestudier."
[1] The World According to Elsa

Hahaha, lovely.

[2] Carolina

Några tips till oss som snart är färdigpluggade men vill söka något bara för att få ha kvar studentlägenheten ett tag till?

[3] Chris

Hoppas du hittar rätt! En sak jag reflekterade över: apradar? Aldrig hört! Aprak men inte apradar. Man lär sig ngt nytt varje dag.

[4] fridolina

1. sista ansökningsdag är 16 april

2. det heter inte studera.nu längre, det heter: https://www.antagning.se/se/startär inte en besserwisser. är ba trött. blir lätt upprörd över felaktigheter då. ja.

[5] Ella

Beskrivningen av juridik vad väldigt träffande, måste jag säga.

[6] heebs

Jag slipper i år! Och några år framöver om jag får bestämma :D

LÄMNA EN KOMMENTAR
» Gillar du vad du läser? Passa på att följa mig på Bloglovin'.
» Vill du skicka mig ett mail? Skriv till pelle@pellespersonlig.se.
» Tänk på att alltid föra en trevlig ton i kommentarsfältet.
Namn:
Mail: (publiceras ej)
URL:
Kommentar: