Barcelona, en recension.

Vi måste reda ut Barcelona nu, innan skiten blir för avlägset att det blir skämmigt att blogga om det. För det är ju så det funkar, skriver man inte om det inom en viss tidsram (cirka en vecka före och en vecka efter) så blir det passé. Tabu i vissa länder.

Jag matar på med lite bilder i någonsånär kronologisk ordning. Så att börja med bilden ovan, den är tagen på Arlanda runt femslaget på morgonen. Vi hade tagit in på Ibis Hotel natten innan, bara för att slippa åka hela vägen till semi-Stockholm en hel natt. Det visade sig vara en bra idé. Gärna igen.


Fyrstjärnigt hotell bara några hållplatser från Plaça de Catalunya. På taket fanns här pool och en (stängd) bar. Flott värre. Klassat som "designhotell", vilket med andra ord betyder att det enda som skiljde sovrummet och toaletten åt var en glasvägg. Väldigt artsy fartsy, det där med att öppet tvåla skrevet inför sin rumskamrat.


Vädret skiftade från strålande sol första dagen, till regn och sol andra dagen och ösregn på tredje. Personligen har jag inte så mycket emot regn, mer än att det gör en kall och det kan vara en böld. Speciellt drygt är detta när man befinner sig vid medelhavet. På andra delar av resesällskapet så tycktes detta väder helt styra humöret. Jag var nöjd oavsett, för det fanns jävligt mycket att göra och glutta på.

De gotiska kvarteren var mitt favoritställe i centrum (om man nu får lov att uttrycka sig så). Den där "ramblan" var ju å andra sidan pure shit. Varför förväntas man gå här när man är i Barcelona? Förstod inte det.


Gaudí, Gaudí, Gaudí... den här mannen ryktas det om överallt i Barcelona. Med all rätt, han tycks ju ha byggt halva stan. Inte mig emot, jag är ju en junkie för allt unikt städer har att erbjuda. Surt på spöregnet (otätad kamera) och min egen glömskhet (glömde objektiv hemma), för jag hade gärna fotat hans arkitektur med min "riktiga" kamera. Allt jag har nu är gryniga iPhone-bilder. No offence, Instagram-användare.


Parc Güell var pretty awesome. Här hade vi ännu mer Gaudí och ännu mera regn. Regnet gjorde så att vissa delar i parken var stängda, så som saluhallen. Men jag led inte, för det ändå skitcoolt. Framtidsplanen är från och med nu att skaffa ett hus med en tomt stor nog att få plats med en mosaiködla som sprutar vatten. Här drack vi sangria också. Smakade skit, men jag överlevde.Hamnen och ett av alla bergen som omger Barcelona. Summa sumarum: en helt okej resa. Jag tänker åka tillbaka och då för att se och uppleva lite mer. Slippa kompromissa och behöva gå i affärer. Jag vet inte, det är inte riktigt min grej att behöva haka på i klädaffärer när jag är utomlands. Finns roligare saker att göra. Som att äta ännu mer tapas och dricka ännu mer öl.

Sen ska jag upp i tornen på Sagrada Família också, för de var ju så klart stängda på grund av regnet. Risken att halka till och falla av stenbroarna ned på Judas var väl för stor, antar jag.

Ser ut att bli en återresa redan i höst. Då jävlar.
Publicerat i: Resa
6 kommentarer på "Barcelona, en recension."
[1] myaraq

får jag följa med då pelle? får jag?

Jag försöker övertyga David om att åka till Barcelona men han har varit där en gång som trumpen tonåring och vill inte åka tillbaka för att han inte tyckte att det var nåt kul då. Bah.

[3] Karolin

Härligt att resa:). Längtar jag efter.

[4] anna

åh nu längtar jag så efter vår resa! älsakr verkligen den där staden. Alla gaudihusen är ju underbara och park güell är grym! synd att det var regn när ni var där, den parken är perfekt när solen skiner och man kan hänga lite i gräset osv :) sagrada familia går jag nog aldrig upp igen, fick sån jävla svindel haha helt sjukt!

[5] Madde

Jag delar helt klart din åsikt om affärerna skulle väl vara om man åkte till London eller New York man skulle springa i affärer, men inte runt Medelhavet

[6] Alexa

Du får komma hit en vecka när jag inte befinner mig i Sverige :) 7 månader senare och jag är pro på guldklimparna i denna stan (och vem fan gillar Ramblan?)

LÄMNA EN KOMMENTAR
» Gillar du vad du läser? Passa på att följa mig på Bloglovin'.
» Vill du skicka mig ett mail? Skriv till pelle@pellespersonlig.se.
» Tänk på att alltid föra en trevlig ton i kommentarsfältet.
Namn:
Mail: (publiceras ej)
URL:
Kommentar: