Jag, frugan och ungen vår.Syrran kommenterade inlägget Sär skrivning:

Ska du inte göra rent i slasken?


Svar: Och lägga upp en falsk fasad i bloggen? Nej, det funkar inte så. Det börjar med en tvångsrenjord slask och slutar upp i Underbara Claras blogg.


Rosita hade något att säga om I Staffan Westerbergs iPod:

Alltså.. videon gör ju låten lite. Enough said. Gud.


Svar: Asså ok, ja ba liksom hade en åsikt. Ursäkt asså gud.


Ronja ville ha något sagt under samma inlägg:

Det här är nog det mest upprörande jag läst på denna blogg någonsin. Låt+video=top notch!

Svar: Asså ok, ja ba liksom hade en åsikt. Ursäkt asså gud.


Under inlägget SAD.GIF så skrev Anna:

Jag känner att det nog är dags för en Grey's-intervention för herr Pelle.

Svar: MEN FÖR SISTA GÅNGEN - MITT NAMN ÄR DEREK SHEPARD!


Hehehe.
Publicerat i: Svar på kommentarer

Renskinnet Anne.


En annan fyller ju år nu i dagarna (börja ladda kärleksbrev, beundrarpost och gratulationskort). Nästa torsdag för att vara exakt. 24 år vis. Ett år äldre. Ett år närmre till 25 bast och tillträde till Harry's på lördagar. Jag behöver få gå på krogen och kunna dansa till eurodisco och gamla svensktopplåtar.

Så över till önskelistan. Ni vet vid det här laget att jag sällan önskar mig något. Försöker hålla mig kort på materiella inköp, värna om Tellus och så vidare. Och jag har redan alla Grey's Anatomy-boxar + alla samlingsobjekt (inklusive voodoodockan över doktor Bailey), så mitt liv är redan komplett.

Men det är ett argument som sällan slår väl med de som vill köpa något åt en. Av kärlek antar jag. Eller lusta. Därför tänkte möjliggöra deras önskan och lista tänkbara presenter. Samtliga hämtade direkt ur dagens reklambunt.


1. Sockor från den lokala fritidshandeln. För att fyrtio par inte är tillräckligt.
2. Renskinnet Anne från Jysk. Jag kommer prata om det som något jag fällt och flått själv. En riktig liggmagnet.
3. Den här katten.


4. Köttkvarn som användes till renen jag aldrig fällde.
5. Duschmunstycke med massagefunktion. För att... ja, ni vet. Det är skönt.

Så där, det var det. Bara elva dagar kvar.
Publicerat i:

SAD.GIFDet är söndag. Det är ångest. Det är småtrist. Det är ledsamt. Det är dagen innan måndag.

Det här med att söndag är en svinig dag, det är allmänt känt. Ingen vet egentligen varför. Antagligen för att söndag känns lika lite som en ledig dag, som fredagar känns som en jobbdag. Och det här kommer från en annan, som faktiskt bara jobbar två måndagar i månaden.

Sen att man ofta är bakis på söndagar, kan ha en liten roll i ångestbiten. Oskyddat gök med en random varelse gör ju åverkan utöver det vanliga på psyket.

Så på söndagar: välkomna ångesten. Och skulle du känna dig förvånansvärt munter söndagar framöver - låt mig hjälpa till. Jag finns här. För dig. För er alla. Ingen ska behöva vara glad en dag som denna.

Den här veckan börjar vi med att se på bildspelet ovan. Vad känner ni när ni ser på det? Gråt ut.
Publicerat i:

Definitionen av lycka.Okej, så innan vi går och blir euforiska och new age-iga här, så måste vi reda ut vad fan "lycka" egentligen är. Hitta något konkret som definierar ordet i sin fulla prakt, något som gör lyckan rättvisa.

Hm... ni vet när Izzie ligger med George i säsong tre av Grey's Anatomy? Då han var otrogen... Okej nä, dåligt exempel. Hur många här minns när George fick Meredith i säng? Det... det... där har vi lycka. Förutom att hela den sexsessionen slutade i en gråtfest. Så okej, inte det. När Denny fick reda på att han skulle få nytt hjärta? Det är väl den yttersta lyckan, att få ett nytt organ som ska hålla igång en? Nu dog ju förvisso den karl'n, så det var också ett ruttet exempel.

...

När Arizona friar till Callie! Där har vi det! Lyckliga lilla frieri. Som slutade med en bilkrasch. Men när Burke friade till Cristina då? Det slutade väl lyckligt fan? Fast hon velade ju en i vecka innan hon svarade och han lämnade ju henne vid altaret. Det är snarare definitionen av "drama".

...

...

Okej. Nu vet jag. Ni vet i säsong tre när Meredith dör av drunkning och sedan kommer tillbaka från de döda. EUREKA! Jag har funnit det. Definitionen av "ren lycka" är att komma tillbaka från de döda. Också känt som världens svåraste uppgift.

Just ja - varning för spoilers! Fortsättning följer nästa lördag.
Publicerat i:

Mitt liv som statist.

Brukar ni tänka på statisterna när ni ser på film? Där har vi ett jobb som kräver lite balls. Visst, skådespelarna har alla repliker, steg som ska tajmas och kameror att tänka på. Men fatta att befinna sig bakgrunden och låtsas-leva vardagen utan att föra oljud. Det kräver skicklighet.

Jag valde att testa på yrket. Jag är statist och min köksbordsväxt har huvudrollen. Vi kommer, tillsammans, vara med om tre scener.

SCEN 1

Scenario: två läkare pratar sinsemellan på intensiven. Samtalet är laddat.
Huvudroll: "Jag får lov att inte hålla med dig, doktor Morgan. Det är inte längre fråga om...."
Statistroll: komapatient.

SCEN 2

Scenario: pubertal tonåring sitter på bussen och grubblar över världssliga problem.
Huvudroll: "Varför ser han inte mig? Jag är ful! Jag hatar mens! Undra om man kan förlora oskulden under en sit up?"
Statistroll: medresenär. Troligtvis narkotikapåverkad.

SCEN 3

Scenario: stereotypiskt prat i omklädningsrummet.
Huvudroll: "Och då så ja: öj, bruden - det är bäst för dig att du knäpper upp tröjan för du har de läckraste par...".
Statistroll: misstänkt långsam duschare/exhibitionist.

Vilken talang, en är en riktigt kameleont.
Publicerat i: Film och tv

De sensuella bildernas dag.


Tillägnat mor och far.

Det är fredag och dags att väcka lustarna igen och återfå kåtslaget. Ett bra tips är då att googla runt på sensuella bilder och mjukporr. Men stanna gärna där, på det mjukporriga. Fjärde basen (både i bilder och fysiskt presternade) lämnas till lördagen.

Som den TV-kock jag är, så har jag förberett ett ångande kollage åt er.PJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
Publicerat i:

Det är jag och Brinkenstjärna.


Sveriges talangfullaste.

Fick ett poäng på kändisbingot idag och spottade Michael Brinkenstjärna, semikändismanager och kåkfarare. Min första reaktion: livrädsla. Jag hyste enorm respekt för karl'n. På håll. Rädd för att dras med på barturné eller hamna i "skandalbok".

#modig
Publicerat i: Pelles vardag

Se på Grey's Anatomy bekvämt.
Det här är ju dagen som tillägnats tips och lära. Jag bidrar, helt utan omkostnader, med kunskap som berikar er vardag. Och idag ska vi ta oss an ett problem som jag vet att många har, nämligen hur man bäst får det bekvämt i soffan framför Grey's Anatomy.

Svaret är uppdelat i tre. Bilden ovan illustrerar det hela lite bättre.
1. Svida på dig raggsockor.
2. Se till att minst en hand är rumstempererad.
3. Rumstempererad hand placeras under byxlinningen (alternativt under underkläderna).

Tacka mig senare.
Publicerat i: Mäster lär ut

I Staffan Westerbergs iPod.


Jag gillar den här låten ovan. Jag hatade den till en början, men åt skit och medgav till slut mitt tycke för den. Den är speciell på ett bra sätt. Videon däremot ger mig Sveriges tyngsta Staffan Westerberg-känsla. Och det är fan allt annat än positivt.

För er som inte vet, så är Westerberg skapare av mardrömsprogram så som Lillstrumpa & Systeryster och Vilse i pannkakan. Barnprogram som är ökända för att förstöra grunden för en normal uppväxt. Riktigt obehagligt skit.

Visst har jag rätt, visst känns videon som hämtad ur 70-talets SVT? Färgläggningen, den obegripliga "handlingen" och alla mysko ögon. Allt det i kombination med pling-plongande och viskandet.

Brrr!
Publicerat i: Musik

Casper möter Cityakuten.


Så den här dagen fick lov att döpa om sig, jag tyckte att "onsdagens omnämnande" var lite luddigt. Nu talar det sitt tydliga språk - det är onsdag och det ska delas ut sushibetyg. Först ut att falla under granskning är Christina Riccis insats i Grey's Anatomy för sex år sedan. Ett högst inaktuellt ämne må hända, men fortfarande värt att diskuteras.

Så hela avsnittet börjar med att en ambulans kommer till det fiktiva sjukhuset i Seattle. I ambulansen sitter Riccis karaktär med handen i bröstet på sin patient, blott 23 år gammal och ny på jobbet. Vad hon inte vet är att hennes hand ligger kring en bomb och skulle hon röra den bara någon centimeter, så skulle den brisera.

DÖÖM-DÖÖM-DÖÖÖM!

Det riktigt hardcore det här. Lite Casper möter Cityakuten.

Positiva saker:
- Riccis panikfejs är ytterst trovärdigt.

Negativa saker:
- Avsnittet är uppdelat i två delar och det är för lite Ricci i del två.

Christina Ricci i Grey's Anatomy får följande betyg:
Publicerat i: Sushibetyg

Sär skrivningar.


Jag fick den här brickan av min moster i julklapp. Jag menar inte att vara otacksam på något vis, men jag tror det här kan ha varit ett reaexemplar.

Som sagt så menar jag inte att vara otacksam, brickan har kommit till användning många frukostmorgnar, men det här måste vara resultatet av en högstadiepraoa som fick i uppgift att texta ett kolli brickor. En praktikant med förtvinad internethjärna och hög frånvaro i plugget.

Återigen - jag är inte otacksam, men tror ni inte också att den här typen av husgeråd vara skadligt för det sunda förnuftet? För levnadsstandarden? För vår överlevnad?

Hoppas jag inte verkar otacksam, det är en bra bricka. Jag använder den jämt när jag är själv. Tack.
Publicerat i: Okategoriserbart

Lokal herpes.


jag är mest nyfiken på om du
lyckas blogga minst en gång per dag.

Biatch! Nog för att du klargjorde din sarkasm med en smiley (som jag raderade), men här har du fel fan. Enda gången jag inte bloggat lika frekvent det här året, det var nu helgen som var. Men ey, prova själv att kliva upp kvart i fem, jobba tio timmar, vara social på kvällen, sova fyra timmar en natt, kliva upp fem på morgonen igen, jobba tio timmar igen och komma hem halvt död. Prova det och palla blogga.

Jag låter arg, jag är inte arg. Det är syndigt, och nästan på gränsen till perverst, hur mycket jag gillar dig. PeAn 4-ever.

wow, knulla en lokal slyna ikväll liksom?
kör på ba', säger jag!
Pubes om Dagens annons

So I did! Nu sitter jag har med lokal herpes. Så mycket för ett ekologiskt ligg.

men pelle! jag trodde du skulle hålla ut längre än jag. jag har julbelysningen kvar och kommer nog ha det så ett tag till. det är mysigt.
Myaraq om Om köklamporna

Vet du vad som är mer är mysigt? Kaninungar. Och petting. Håller vi på med det varje dag? Nej. Ibland gäller det bryta ihop och packa ihop julen. Det kallas att bli vuxen, att ta ansvar. Så gör't!

Fred.
Publicerat i: Svar på kommentarer

De sju dagssynderna.


Jag. I framtiden.

Framtiden är här redan imorgon, tomorrow marks the day of a new era, carpe diem, bejaka evolutionen och så vidare. Jag har blivit upplyst. Jag har blivit förlöst med ett kall. Detta kall heter "de sju dagssynderna".

Hela anledningen till den här idén är Grace Helbig och hennes YouTube-kanal, Daily Grace. Här har hon olika teman för varje dag i veckan. Måndagar ägnas åt något random ämne, tisdagar åt kommentarer, på onsdagar betygsätter hon saker och så vidare. Och jag tänkte: "min blogg är ju kind of trist till och från, jag skulle ju kunna sno den här kvinnans idé och anpassa den till min blogg".

Sagt och gjort, jag snodde idén. Utan hämningar. Schemat är som följer (i parentes ser vi Grace's dagar):

MULTIMÅNDAG (miscellaneous)
En bred kategori. Här rör vi oss över alla ämnen och diskuterar allt från sandkornet i havet, till molnen i stratosfären.

TISDAGSTOLKEN
(commenting on comments)
Jag svarar, tolkar, sjunger ut, vrålar och svär över era kommentarer från den senaste veckan.

ONSDAGSBETYGET
(review)
Någon eller något faller under luppen, blir granskat och belönas med ett betyg på en skala mellan 1-5 sushibitar. Läses gärna tillsammans med en kopp sake i handen.

HOW TO THURSDAY (how to thursday)
Jag, er mästare, lär ut mina kunskaper till er, mina lärjungar. Det kan bli steg-för-steg-instruktioner, filmklipp eller kanske ett tips. Det  finns mycket jag behöver få lära ut.

FRÄCKA FREDAG (sexy friday)
En hyllning till 80-talets SVT och en dag av sex, kåtslag och lusta. Kommer jag vara naken? Kommer jag visa upp en hemma gjort pettingfilm? Kommer jag tala om min grannes onanivanor? Bara jag vet.

LYCKLIGA LÖRDAG

Veckans bästa dag, veckans lyckligaste humör och veckans bästa dag att sprida lycka på.

PSALMSÖNDAG
Dagen som till en början ägnades åt sorg, ångest och tristess, har nu fått bli en dag i musikens tecken. Här utreder, listar och diskuterar vi allt inom musik. Ett ofta återkommande inslag är musik som bringar skam in i själen, sådan musik man lyssnar på utan att egentligen vilja det.

DISCLAIMER
Notera vänligen att jag, tro det eller ej, också har ett liv utanför cyberspace. Det händer att en dag eller två faller ur schemat. Det bestraffas med att ett klädplagg åker av för var dag som uteblir. Till slut är jag naken och då lägger jag upp en bild för er att beskåda. Skammen som följer ska alltså funka som motivation. Typ.

Häng på!

FÖLJ ELÄNDET PÅ BLOGLOVIN'!
Publicerat i: På tapeten

Det är Bill Gates-tider igen.


Så mycket oviktigt har hänt sedan sist vi hördes. Låt mig uppdatera er.

1) Jag har lämnat in min datorjävel på grund av fel på bildskärmen. "Clouding" kallas det visst och ser ut så här, fast inte lika extremt på min maskin. Faktum är att skärmen sett ut så där enda sedan köpet i maj, men jag lät inbilla mig själv att det var ett fel som inte skulle täckas av garantin. Fram tills en kväll då jag försökte njuta av Happy Endings-avsnitt och lät mig störas tillräckligt av skenet. Då ringde jag Elgigantens kundtjänst som tyckte att jag absolut skulle lämna in min MacBook som jag pungat ut tolv tusen spänn för. Så nu sitter jag här på en lånad och seg semi-tegelsten till PC och bloggar.

2) Det har varit extremt mycket gaser. I magregionen.

3) Eftersom jag i detta nu sitter på en PC, så har jag också skådat de brister som bloggdesignen haft i webbläsare på en Bill Gates-skapelse. Vad fan, hörni - rubrikerna?! Hur kunde det pågå i tystnad? Och under så lång tid?

4) Jobbade hela helgen. Gick upp okristligt tidigt på morgonarna, låg död hela eftermiddagarna och somnade runt nioslaget på kvällen.

5) Vaknade lite bakis idag. Inte tillräcklig för att ha diarré, men nog för att ha huvudvärk.

6) Druckit för mycket kaffe och haft nyans på tänderna därefter.

....

Jag tror jag täckt allt nu. Och betäckt allt. Hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

iPhoneinlägg.

Hann inte blogga innan jag drog till jobbet. Så jag tänkte jag skulle testa uppdateringarna på Blogg.se's app. Därav detta djärva bildval, ägg- och korvrester.

Ser det bra ut? Inlägget alltså.

 

 

Publicerat i: Pelles vardag

Lika som bär.


Till vänster: Maggie Wheeler, känd som Janice från Vänner.
Till höger: Amy Winehouse, numera död powernarkoman och sångerska.

Vi hade femman på under gårdagens jobbrast och fick se hur jävla lik Janice var Winehouse. Speciellt under Vänner-eran.

Suger att vara hon.
Publicerat i: Film och tv

Scorupco på söndagsbilagan?


Izabella Scorupco... så vi möts igen.

Jag surfade in på Bloggkommentatorerna precis och slogs av en talande Top Model Sverige-banner. Programledarna är något hetsigt original och ex-bondbruden Scorupco.

Min och Izabellas relation går långt bak i tiden. Jag har länge fört anteckningar om hennes karriär. Det tycks vara som så att så fort kvinnan är i ropet, så hamnar hon alltid på framsidan av kvällstidningarnas lökiga söndagsbilagor. Jag har skrivit om det här, här och här.

Är ni villiga att jag göra det hela mer intressant? Vi slår vad.
Scorupco på söndagsbilagorna inom en snar framtid - ja eller nej?
Publicerat i: På tapeten

Mitt mest inredda rum.


En märklig tanke slog mig i helgen. Mitt mest inredde rum här i lägenheten är badrummet. Vilket jävla slöseri på hemtrevnad. Enda gången som jag kan komma på att jag vistas här inne under en längre tid, det är när nya Elvis-tidningen kommit eller om man haft en kalasfylla kvällen innan.

Stunder då både psyke och mage kräver det.

Måste köpa en matta till köksgolvet. Börja hänga mer där. Utbildad kock som man är och allt.
Publicerat i: Okategoriserbart

Dagens annons.


Kan jag få knulla två lokala slynor utan att BEHÖVA använda ett kreditkort?! Det är knappt att man tror sina ögon. Här har man tagit var mans högst dröm och gjort en affärsidé av skiten. Höjden av innovativt entreprenörskap.

OBS! Annons skådad på icke-pervig webbplats.
Publicerat i: Okategoriserbart

Lite fläskakött te midda'.


Innan jag gick och la mig igår så plockade jag fram en bit stekfläsk från frysen. Ekologiskt slaktad, om nu någon för anteckningar. Och om jag inte minns fel, så kan det dessutom ha rört sig om nödslakt. Den stackars grisen hade alltså (eventuellt) brutit lillklöven och hade inget annat val än att hamna på slaktbordet.

Rättfärdiga neandertalarcraving - check!

För det är vad det var, en ren och skär sug. Nästan på gränsen till åtrå (tidelag?). Jag har gått och ägnat hela arbetsdagen åt att tänka på fläskköttet som legat och tinat upp i kylen. Och med all rätt, för det var den bästa måltiden på veckor.

Skulle välja (ekologiskt och nödslaktat) stekfläsk över oxfilé any given day.
Publicerat i: Pelles vardag

En kortis.


Jag får sätta in ett eget titthål på ytterdörren enligt fastighetsskötaren. Vilket känns bra, för då slipper man oroa sig för att det kan vara Radiotjänst, Hyresgästföreningen eller något Jehovas Vittne på andra sidan. Ett trapphus tre ondaste ting.

/lättövertalad
Publicerat i: Pelles vardag

Om kökslamporna.


Lyssna här, så jag köpte två lampor till mitt köksfönster. Jag var tvungen att att slänga ut julen nu, för hela grannskapet bligade ju surt när man vandrade förbi. Inte nog med att man sviker kvartersbutiken (Coop) för Netto, man var dessutom det där billiga kräket som hade julbelysningen kvar.

Jag hittade tygsladdar (samma som sitter på strykjärn) och en svinstora glödlampor på Clas Ohlson. Allting för bara tvåhundra spänn. Vilket var som hittat, jag blev skitnöjd. Att handla belysning är ju överlag det tråkigaste som finns när det kommer till att äga ett hem. Ett nödvändigt ont, visst. Men törrt.

Det är bara det att jag fått gliringar för mina lampor i köksfönstret av både grannar och annat löst folk. "Man blir ju bländad", "du glömde skärmarna, höhö" och så vidare. Bländad kan jag köpa och jag ska köpa en dimmer, men visst fan är det så här de ska vara? Säg att jag har rätt.

Inredningsblogg overload.
Publicerat i: Pelles vardag

Wiinkväll.


Vi hade wiinkväll här i lördags. Vilket betyder att man 1) tar sitt Wii, 2) slår på det under kvällstimmarna, 3) dricker vin till och 4) inte orkar göra något på hela söndagen. Jag öppnade äntligen mitt nya Zelda-spel som legat orört sedan innan jul.

Och spelet, det var skitcoolt. Men introduktionen tog sju svåra jävla år att klara av. Jag hann tänka "oj, Nintendo kanske låter bli att få Zelda bortrövad den här gången", innan man faktiskt kom till själva kidnappningen. Rätt så gammal plot också förresten. Tänk om Zelda kunde få rädda Link för omväxlings skull, det hade varit något. Eller om Prinsessan Flugsvamp (Peach?) kunde undanminera Bowser med en rejäl pungspark direkt.

För ingen vill ju veta av kvinnan som körde upp ens testiklar i magen.

[ryser]
Publicerat i: Fest och fylla

Snuskfarbror.


Det finns en händelse som hemsöker mig med jämna mellanrum. Saker blir ju bättre om man talar om de (har jag förstått). Så nu får nu agera terapeuter och jag är er patient.

Det här var nu innan julen, jag var inne på Willys och hade handlat käk. När jag ställde mig i kö för att betala, så stod en mamma med sitt barn framför mig. Morsan stod framför kundvagnen och hade ögonen på rullbandet i kassan och hennes unge satt i den där barnstolen som finns på kundvagnar. Vänd mot mig och vänd bort från sin mor. I handen hade han, barnet, en ballong som hade viftade med. Vid ett tillfälle så kastade han den på mig, varpå jag tar upp den från golvet igen och säger "oj, oj! Här får du din ballong igen".

Jag förstår att man inte ska dalta med ungar som inte är en bekant och jag försökte hålla mig någorlunda neutral i mitt sätt att tala till knodden. Men likt förbannat så vänder sig mamman om, spänner ögonen i mig, släpper mig inte med blicken, skjuter kundvagnen framåt och ställer sig emellan mig och hennes barn.

Möjliga slutsatser:
- jag utstrålar pedofilvibbar
- morsan var en jävla biatch som blev mest sne på sig själv för att jag tog upp ballongen åt hennes barn.
- julstress

Vad tror ni? Eller förresten - svara inte. Kanske är bäst man dör i ovisshet.
Publicerat i: Pelles vardag

Spela Black Jack online.


Promotat inlägg.


Är det något som är bra med internet, så är det alla möjligheter som det öppnar upp för. När man inte orkar gå utanför dörrarna en grå, regnig dag och bara känner sig allmänt uttråkad, så kan man alltid hitta tidsfördriv online. Det finns många bra casinosidor att besöka. Mitt favoritspel har alltid varit Black Jack. Och är man inte så förtjust i det, så finns det alltid något annat spel att prova på!
Publicerat i: Pelles vardag

Till samtliga arbetsgivare.


Igår fick blev jag godkänd på kursen jag läst, Fotografi - Visuell kommunikation. Så från och med idag, fredag den trettonde, så är jag en potentiell anställd för alla som söker folk som visuella kommunikatörer med inriktning på Astrid Lindgren-lära, webbdesign, statsvetenskap, 30 högskolepoäng inom medieproduktion, psykologiskt förberedd för döden och ett kickass gymnasiebetyg inom hotell- och restaurang.

Jag är ett kap, anställ mig.

Schyrra.

På riktigt fan, det är dags att staka vägen snart. En blir ju inte yngre precis. Vem minns inte orden som sades här på bloggen för fyra år sedan: "när jag är 25 år, så vill jag ha en karriär". Fan så naivt.

/Pelle, 24 år om fyra veckor.
Publicerat i: Skola och jobb

Mer om Chapel Hill.


Jag har nu kalkylerat era hundratusentals svar från Chapel Hill-inlägget. Och låt mig börja med vad vi sade under julhelgen när klippet rullade på TV:n. Det blev ett samlat:

"HAHAHAHAHAHA! FAN VAD NITTIOTAL!"

Så det var alltså rätt svar, att det påminde om något som sändes på TV4 för tjugo år sedan. Lite som det här. Mycket närbilder, is som flyger och leenden människor är alla ingredienser till en typisk nittiotalsreklam. Andra populära alternativ var, som man kan beskåda på diagrammet ovan, "sex och kåthet", "dansband" (här illustrerat med hjälp av Arvingarna-Casper) och så "övrigt".

Kommentarer vi minns:

"Jag borde inte säga det... Men jag tänker av någon anledning på typ partnerbyte och att flaskan ska användas till något annat än att förvara dricka i så att säga". Sagt av Annika.

"En påminnelse av dåliga tonårsfyllor till följd av billig skumpa i en 90-talsvibrerande inramning?" sa Frikadellen-Ellen.
Publicerat i: Okategoriserbart

Nyan Pelle.


Kolla vad jag fick i en jävligt tidig födelsedagspresent idag, världens coolaste t-tröja! Någon mer som är bekant med Nyan Cat? Jag, som egenutnämnd YouTube-junkie, har utsett det här till tidernas kanske mest värdefulla klädesplagg. Och om nu någon undrar var den är i från, så kan jag fråga mitt ligg var hon fann denna textilernas guldklimp.

Som Magnus Uggla hade twittrat om saken: glad gubbe.
Publicerat i: Pelles vardag

Barca, baby!


Igår bokade vi resa, så nu blir det till att möta våren i Barcelona. Det känns förjävligt gött att ha lite planerat för vardagen igen, nu var det ett bra tag sedan som jag fick arslet iväg från Sverige.

Det är bara det att jag är helt nollställd inför resan. Nollställd på så sätt att jag inte har en aning om vad som är värt att besöka och göra i denna spanska kuststad. Inför alla andra resor har man ju ändå någon sånär hum om vad som finns att göra menar jag. Jag vet att jag vill se Sagrada Família, men sen är det helt blankt.

Fast jag vet att många säger att den kyrkan är "överskattad" och "inte mycket att se". Säkert samma peeps som menar att Eiffeltornet inte är något att ha, när man är och turistar i Paris. Turistvärldens motsvarighet till hipsters, too cool for school.

Så entering obligatorisk bloggfråga: någon som har tips på saker att göra i Barcelona?

OBS! Glöm inte kommentera under förra inlägget.
Än så länge så har det kommit in ett par "rätta" svar.
Publicerat i: Resa

Julhelgens reklamfilm.Gör mig en tjänst: kolla på det innovativa reklamklippet ovan och skriv det första ni kommer att tänka på nere i kommentarsfältet. Jag vill se vilka som gör samma associationer som vi gjorde i julas, när reklamsnutten gick på högvarv i TV.

Jag lovar att ställa upp resultaten med diagram. I fall det nu skulle underlätta er välvilja att kommentera, jag vet inte.

Deal? Guld. Tack.
Publicerat i: Film och tv

Tre år senare.


Är det någon här som sett Avatar? Jag gjorde precis det under en påtvingad tentapaus. Det var grannen över som tyckte att jag skulle joina de i denna smurfkavalkad till film. Jag gillade den inte. Där, då var det sagt. Haters gonna hate och så vidare. Men fan vilken lökig film, den gav mig ingenting. Inte mer än att jag uppskattade fotot. Och Michelle Rodriguez' karaktär som var jävligt badass.

Satt och räknade ut filmen i huvudet (och emellanåt högt också. Dålig ovana). "Hon kommer dö. Han kommer dö sist för han är ärkeskurken. De kommer första hata honom, sedan kommer de dyrka honom, sen blir något fel igen och då hatar de honom...".

Avatar
får följande betyg:

Publicerat i: Film och tv

Gud välsigne dig.


"Bara Gud kan hjälpa oss nu".

Så jag satt och kollade på Grey's Anatomy förut och kom att reflektera över en sak. Nämligen hur pass ofta som man vänder sig till "högre makter" i den här serien.

"Allt vi kan göra nu är att be".
"Jag går till kyrkan! Jag är en kvinna som är kär i en annan kvinna! Jag kommer till himlen!"
"Mirakel kan ske! Mirakel sker dagligen!"
"Varje kväll ber jag! Jag ber till min gud! MIN GUD!"

Och här sitter jag och tror att läkare världen över är den typiske ateisten, som tar forskning framför allt annat. Inte i kombination med böner och psalmverser. Visst, serien är på låtsas och amerikansk TV har säkert en annan agenda att jobba efter. Gissningsvis 70 % medicinska termer, 1 % abort och 29 % religion. Allt runtknullande går under samtliga kategorier.

Men det är ändå intressant. Någon som har någon insideinfo om religion i läkaryrket? Någon som knegar på ett sjukhus? Har vi en läkare bland oss? Ingen? Okej.
Publicerat i: Film och tv

Charlie Sheen på en struts.


Addspirit-Anna säger:
"Men vilken äckelblogg det här har blivit! Skärpning!"

Vad är äckligt? Blod? Härsken grädde? Diarrémagar? Pff! Kvinnan vet inte vad som är äckligt egentligen. Därför är det dags att ta bloggen till en ny lägstanivå och lista saker som är på riktigt äckliga.

1. Charlie Sheen.
2. Charlie Sheen i Spin City.
3. Charlie Sheen i Two And A Half Men.
4. Charlie Sheen ridande på en struts.
5. Hinnan på ett rått ägg.
6. Bananflugor.
7. Lukten av fylla efter en hemmafest.
8. Lukten av fylla på en festival.

... och så vidare. Fyll gärna på listan på fler vidrigare saker. Bevisa kvinnan fel.
Publicerat i: Okategoriserbart

Varning för blod.


Så jag stod och rakade mig i natt. Måttligt intresserad över vad jag höll på med, men samtidigt imponerad över att jag orkade ta mig an denna uppgift efter tio timmar jobb. Plötsligt nös jag och det var blod överallt. Överallt.

Näsblod är den mest intressanta av blödningar i min meningen. Det kommer från ingenstans, det känns som om det håller på i en evighet och plötsligt slutar det lika fort som det började. Tror också jag bloggar om det varje gång det sker en själv.

Sen, dessutom, så hinner jag alltid tänka att min sista stund är kommen. För i ett avsnitt av Six Feet Under (cirka 3:10 in i klippet) så börjar en groupie till en Oprah-wannabe blöda näsblod och... ja, ni vet. Det är ju inte den muntraste av serier, så lista ut vad som händer.

- "Doktorn, vad var dödsorsaken?"
- "Näsblod, ma'am. Extremt mycket näsblod".
Publicerat i: Okategoriserbart

Det luktar inte hallon.


"Hur fan kan det alltid lukta så jävla vidrigt här i köket?".

Svaret på frågan: resterna av måndagens hallon- och gräddkomposition. Ståendes i diskbänken. Härskningsprocess i full rulle.
Publicerat i: Pelles vardag

Douchebagbucklan.


Satt och slöläste på Aftonbladet precis och sprang på en artikel om Katy Perry och Russell Brand. Här har "säkra källor" listat anledningarna till varför Perry och Brand egentligen valde att gå skilda vägar. Och med handen på halspulsådern nu, det här är exakt samma anledningar till mina 14-månadersäktenskap aldrig fungerat.

Låt oss analysera punkterna, vem som är störst douchebag. Flest D-poäng förlorar.

HAN HADE SVÅRT ATT VARA TROGEN
Okej, så det ska vara lungan när Perry hånglar upp tjejer med körsbärsläppstift? Låter som ett enkelspårigt förhållande. Perry 1 poäng.

HON AVSKYDDE NÄR HAN DREV MED KRISTENDOMEN
Spöken, gud, ödet, Zlatan... man driver inte om sådana saker. Hade Russell bara haft en blogg, så hade han lärt sig detta denna tuffa vägen. Brand 1 poäng.

HON GILLADE ATT FESTA, HAN ÄR NYKTER EXMISSBRUKARE
Detta var henne helt främmande när hon gick in i äktenskapet? Perry 1 poäng.

DE TRÄFFADES NÄSTAN ALDRIG
Han: halvtörr "komiker" med en karriär som inte går att jämföra med sin hustrus. Hon: lämnar maken vind för våg, åker på världsturné och vinner priser. Perry 1 poäng.

HAN HADE SVÅRT ATT VARA ENSAM
Och bästa receptet på det: gift dig inte med en världskänd artist. Brand 1 poäng.

HAN TRÖTTNADE PÅ DERAS SEXLIV
Jo, det blir väl lätt så om man känner sig ensam, aldrig träffar sin fru och, till råga på moset, måste vara nykter. Båda två får 23,5 poäng.

HON VILLE VÄNTA MED ATT FÅ BARN
En kvinna som nekar sin man rätten att bära namnet vidare? Vad är detta, 2013? Perry 1 poäng.

RESULTAT
En snabb överblick över poäng visar att både Perry och Brand får på ett ungefär lika många poäng. Men istället ger jag douchbagbucklan till de som förtjänar den: jag själv, för att jag alltid klickar in på menlösa artiklar med artister/nyheter som inte rör mig röven. Och så får Aftonbladet halva kakbiten för denna slående, och allt igenom källsäkra, journalistik.

Grattis.
Publicerat i: På tapeten

Det hänger på året.


Jag tänkte höra med er om en sak, se om ni gör samma sak. Jag har ett behov av att, speciellt så här i "nyårstider", rabbla hur länge sedan det var något skedde. Jag kom och tänka på det förut, när jag skrev om romen från gymnasietiden, och tänkte då automatiskt "i år är det fem år sedan jag tog studenten".

Jag gör ofta så när jag pratar med någon, talar om hur länge sedan det eller det inträffade. Detta utan att ämnet ens behöver vara på tal.

Till exempel:
Bekant: "Ja, Juholt är ju det bästa som hänt alliansen på år och...".
Jag: "I år är det nio år sedan Anna Lindh dog. Och åtta år sedan Vänner slutade sändas".

Okej, exemplet ovan må vara något överdrivet, men jag tror min poäng har kommit fram.

Möjlig diagnoser har begränsats till existentiell livskris, åldersnoja och/eller diarrémage.
Publicerat i: Okategoriserbart

Med spår från 2006.Bra kombination: torsdagar och sushi.

Dålig kombination: julmust och rom (som stått sedan gymnasieåren).

Sju timmar av fiskrätter och alkohol satte sina spår nu på morgonen, för skallebangen var inte nådig fan. Men vi hade en bra torsdag. Hade inte räknat med att bli radar så här mitt i veckan. Även om jag har på känn att det kan vara en röd dag idag? Fast det rör ju inte en annan, jag ska jobba halva dygnet.
Publicerat i: Fest och fylla

Mål 6: mer TV och akne.


Jag har, hör och häpna, faktiskt tagit fasta på ett par av de nyårsmål jag skrev om här om dagen. Var beredd att kuta över en motorväg också, tills jag hörde på nyheterna att det kunde vara risk för halka. Jag vill åstadkomma mycket, men att ligga med spräckt skalle på en 110-väg är inte ett av målen. Det får bli till våren.

Längtar.

Men jag har tagit fasta på TV-serietittande. Riktigt ordentligt. Och för en som varit "off the wagon" ett bra tag, så var det svårt att veta var man skulle börja, så jag körde på med serierna som Kanal 5 gör reklam för just nu.

Suburgatory - Nja, jag vet inte fan. Får nog se ett ett par avsnitt till innan jag bildar mig en ordentlig åsikt. Gillar att han, vad-han-nu-heter, som spelade Billy i Six Feet Under är med. Och Isabelle, den prepubertala powerlesbiska ungen från Weeds.

Once Upon A Time - Såg ett halvt avsnitt, men fastnade inte. Bör egentligen inte uttala mig, men det verkade rätt dåligt. Sen är ju skiten från skaparna av Lost också.

Happy Endings - GRYM SERIE! På riktigt, jag tycker det här skitkul. Man kan väl bäst förklara den som en kombination av How I Met Your Mother, Arrested Development och Modern Family. Oberäknelig och innovativ, så som det ska vara.

Nu vet ni. Några andra förslag på serier värda att glutta på?
Publicerat i: Film och tv

Ungkarl.


"Har plockat bort julen för i år"

"Gillar julen, men nu är den bortstädad för den här gången"

Jag svär, redan på annandagen så började Facebook krylla av obstinata helghatare som plockat bort allt julpynt. Pynt som de tycks ha hyst illvilja mot redan från dagen de ställde fram skiten. En annan håller lite hårdare i traditionerna, här åker ingen skit ut förän till tjugondag Knut.

Eller det är rättare sagt den ursäkten jag drar när andra frågar. Egentligen har jag inte vidare mycket pynt, utan det är fönsterbelysningen som är problemet. En annan flyttade ju in här lagom till jul, så jag bemödade mig inte med att köpa "vanliga" lampor. Så nu får jag, fram till löning, jag vara den där ungkarlen som inte tar bort julbelysningen i tid.

I all ärlighet - jag känner en gnutta av extas inför detta. Kanske skulle köra på hela stereotyppaketet när jag ändå håller? Ni vet, låta bli att raka mig, kolla på porr så hela grannskapet ser och låta bli att duscha.

#rebell
Publicerat i: Pelles vardag

Emma och Anna.


... och så lite inredningssnack. Kolla in renskallarna jag har köpt att hänga nycklarna på. Fan, det är bara jag och Ernst Kirchsteiger som får till sådana här konstellationer. Det gäller att ha huvudet på skaft och fötterna bara, då får man till det.

Jag har döpt de, renarna, till Anna och Emma. Utan att syfta på några speciella. Säger vi.
Publicerat i: Pelles vardag

SNAP!


En lustig sak hände i morse. Jag skulle borsta tänderna med min favorittandborste (har fyra olika) och tänkte "aaah, idag ska jag använda min favorittandborste". Den är mjuk, känns knappt när den används (något jag intalar mig är en bra egenskap) och är grön. Tre bra saker i ett.

Men när jag lyfte upp den så gick skiten i två delar. Bara så där. Och jag gjorde på riktigt inget mer än att lyfta upp den från tandborstmuggen.

Kan den ha ruttnat sönder? Hygieniskt jävlar.
Publicerat i: Pelles vardag

Jag får skylla mig själv.

(Bloggat från iPhone-app)

 

Saker som förföljer ut ur bloggen och in i verkligheten: min påstådda fotfetischism, min kattmani och hatet inför typsnittet Comic Sans MS. Se bara på lappen någon lämnat till mig på jobbet.

Fail.

Publicerat i: Pelles vardag

Nyårsmål.


Det är inte bara Blondinbella som har mål uppsatta för åren som går, en själv har ju också klurat ut ett par-tre stycken. Inte lika högt flygande kanske, har inga planer på att starta företag eller ge ut egen tidskrift. Mitt motto är att "sikta mot kullens topp och skryt som fan när du vandrat den upp och ned flera gånger om".

NYÅRSMÅL:
1) Korsa en motorväg. Ja, jag vet riskerna och att detta inte är något att skämta om egentligen. Men det faktum att jag snart är tjugofyra bast och aldrig har satt en centimeter av skosulan på en motorvägs asfalt är lamt. Jag vet en sträcka som inte är så trafikerad och jag tänkte göra det nattetid. Alltså när normala människor sover. Jag filmar det åt er.

2) Se samtliga Star Wars-filmer. Jag bashar alltid på Stjärnornas Krig som en löjlig trave med film, men faktum är att jag bara sett den första. Jag behöver underlag för mitt hat.

3) Skaffa fram autograf från en politiker. Urkundsförfalskning in disguise.

4) Blogga bättre. Jag tänkte försöka mig på två inlägg om dagen, svara på kommentarer på daglig basis och bli bättre på att bära med mig kameran. Lite old school, tillbaka till rötterna. Ta bloggandet för vad det är, inte rata helt okej inlägg för att det inte passar in i någon "mall" som gjutits fram här. Har till och med skaffat en liten anteckningsbok för att skriva upp inläggsidéer. Seriöst som fan.

5) Inte plugga mer förrän fram till hösten.

6) Se mer TV-serier.
Odla tillbaka ansiktsaknen och liggsåret från 2010.
Publicerat i: Pelles vardag

Jag, begravningsentreprenör?


Tog precis en tripp till Morbidköping och tillbaka. Hittade en tjejs kanal på YouTube som bara ägnar sina klipp åt sitt yrke, begravningentreprenör... ing... skap. Hon jobbar alltså med döden och hon vloggar om det.

Jävla coola klipp också. Det är nästan så att hon värvat mig för en framtid på Fonus.

Men så är ju en annan rätt så lättpåverkad. Ser jag på Jurassic Park så vill jag bli arkeolog, landar jag TV:n på valfri Fredrik och Filip-produktion så vill jag hjälpa hörselskadade och så vidare. Jag undviker andra världskriget-dokumentärer av en anledning, om vi säger så.

Tror i alla fall jag skulle bli en kickass begravningsentreprenör. Six Feet Under är ju en favoritserie - bara där har vi något att sätta upp på en ansökan.
Publicerat i: Okategoriserbart

...och resten av året blir så här:


RECEPT - NYÅRSTÅRTA
6 port.

Du behöver:
- 2 x enlitersglass från GB, olika smaker.
- En satsuma av tvivelaktig kvalitet
- M&M direkt från julhelgens godisrester
- Paraply från tiden så då paraplydrinkar blandades hemma (gissningsvis tidigt 90-tal)
- Svenska flaggan av papper. På tandpetare.
- två sprakstickor (ej att förväxla med manliga genitalier)

Gör så här:
- Släng ihop efter eget tycke och smak. Men gärna smakfullt. För ögat.

Nyår blev asbra fan. Jag var lagom radar, på bra humör och hade skitkul. Spelade spel och sjöng karaoke hela natten och skålade skumpa i tio minusgrader. Bättre blir det inte. Inte var jag vidare bakis heller när jag vaknade upp i morse. Och som man brukar säga - hur man mår första januari talar för hur hela året blir.

För undertecknad kan vi alltså vänta oss följande under 2012:
- lite sömn
- hes röst
- frostbitna kroppslemmar

Jävligt random inlägg det här förresten.
Publicerat i: Fest och fylla