Mot Borlänge!

 
TJA! Peace & Love nu då. Är det någon mer som ska dit? Låt oss hålla utkik efter varandra. Hur du vet att jag är jag: en röd ros bakom örat, påsar under ögonen och ett par svarta näbbstövlar. Riktigt heroin-trash-chic. Precis som alla andra.
 
"Genomtänkt sunk" är det ständiga temat.
 
Precis som under helgen som var, så kommer jag säkert inte har möjlighet att blogga. Den där appen har inte riktigt hängt med i verktygsuppdateringarna. Men jag finns ju också på följande forum:
 
Facebook - för snälla uppdateringar. Eventuellt inga alls.
 
Instagram (personligapelle) - för estetiska uppdateringar. Högst troligen på kvällen, när mörkret faller och trycket på 3G-nätet minskar.
 
Twitter - när jag behöver skriva av mig om Rihannas dåliga liveakt. Som vi vet kommer vara ganska nedpundad. 
 
YouPorn (supalong_penis69_boy) - för att campsexet inte längre ska skymmas i urindränkta diken.
 
Jag kommer ha tiden av mitt liv. Hemma igen på söndag. Orkar jag, så hörs vi då! Ciao!
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: 2012, campsex, love, peace, peace and love, youporn

Midsommar med mygg och k*kar.

Här får ni ett par bilder från midsommarafton. Vi var i en sommarstuga mitt i vildaste bushen, granne med Vättern och invaderat av mygg. Kvällens bäst var när jag och grannen satt och bläddrade i "någons" kamera och en jävligt detaljerad kukbild dyker upp. Jag instagramade skiten på en gång, men någon pryd fegis flaggade fotot och jag fick en varning från Instagram.
 
Synd bara att den ligger kvar på min Facebook-sida.
 
1-0 till Pelle.

Mår förövrigt bra idag, tackar som frågar.
Publicerat i: Fest och fylla

Midsomer murders.

Är helylle (för en gångs skull) och firar midsommar på hederligt, svenskt vis. Vi, jag och grannen, har bakat en fet tårta till oss själva. Den blev skitsmarrig. Utan att avslöja receptet för mycket, så kan jag säga att den hemliga ingrediensen är två koppar "kärlek".
 
Och ett centimetertjockt lager vaniljkräm.
 
Sen gick vi till hembygdsgården här i trakten och kollade på alla hämningslösa personer som frivilligt dansade "Små grodorna". Får jag någon gång en unge, så får hen klara av den där skiten på egen hand. Så lägg det på minnet, framtida avkomma. Pappa kommer inte hjälpa dig med dina ringleksbehov. Så vida det inte rör sig om "Bro bro Breja", den leken är jag grym på.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: galet, grodorna, midsommar, ringlek, sex, små

LILYYYYYYYYYYY!

lily allen new album nytt album
WOOOOP! Visste ni att Lily Allen planerar en comebackskiva? Nej, inte jag heller! FÖ'FAN! Förvisso hade kvinnan inte yttrat sig i frågan tidigare. Fram tills igår kväll, på sin Twitter.
 
(Bli inte obekväma för den uppenbara besattheten som komma skall)
 
Jag har ju Google inställt på e-postaviseringar, så när någon kombinerar orden "lily allen new album" i följd så druttar ett mejl ner i inkorgen. I början av april så började skiten fyllas med artiklar bestående av lösa rykten och andra floskler. Jag tog inget på allvar, svensk som man är. "Jag litar då inte på SMHI:s löften om solsken, regnat har gjort förr".
 
Men nu när hon, mer eller mindre, erkänt sin egen comeback, så är det väl bara att börja sukta igen.
 
[slurp]
 
Synd på fan att hon hunnit gängat sig och skaffa barn bara. Det försvårar ju ens egna giftastankar nämnvärt.
Publicerat i: Musik, På tapeten

Gör det som ett proffs.

Idag ska jag lära ut hur man bäst packar inför en vecka på festivalcamping. Märk väl att detta inte ska förväxlas med vad ska packa med, utan hur du packar. För en lista över festivalförnödenheter - klicka här.
 
Börja med att plocka fram det sovdon du tänkt spendera nätterna på. De flesta använder liggunderlag. Själv ska jag sova på en smalare skumgummimadrass från IKEA anno 1996. Varför? För jag är jag är gammal och som gammal har man det outtalade privilegiet att kunna hävda sin plats. Så vadå om de andra får dela på 40 centimeter utrymme, jag har mina höftben att tänka på?
 
På ditt liggunderlag/madrass placerar du sedan allt du behöver under tiden du är i Borlänge/annan festivalort. Ta ett snöre eller liknande (här använder jag till exempel ett skosnöre). Rulla ihop åbäket och knyt ditt snöre runt hela schabraket.
 
 
Nu är du klar och har tid över till att oroa dig över din personhygien. Men mer om den en annan gång.
Taggar: festival, packa, pelle, pelles personliga, proffs

Sponsrade inlägg, bu eller bä?

I ett inlägg häromdagen så kommenterade Anna följande ord: "jävla sponsrad skit! känns ju inte alls påtvingat ;)".
 
Anna, om det är någon tröst så är jag ett stort fan av dina spontana reklambanners du har över hela din blogg. Verkligen. Flashreklam, det är jävligt rätt i tiden.
 
Närå, jag bara skojar. Ironi och allt det där. Jag och Anna är som ler och långhalm, står vid varandra i vått och torrt. Vi är som ett älskande par i solnedgången. Med våt sand insmord i diverse kroppsvrår. Redo att ansa varandras kroppsbehåring.
 
...
 
Nåväl, tillbaka till poäng med det här inlägget. Vad tycker ni om att jag då och då publicerar sponsrade inlägg? Själv så tycker jag att det är ett mycket bättre och snyggare alternativ till blinkande reklambanners (host). Dessutom är ett sponsrat inlägg snabbt "överstökat", annonsören får tydligare ut sitt budskap och det generar i en inkomst snabbare än vad "pay per click"-ads gör.
 
Och jag behöver alla pengar jag kan få. För jag vet inte om ni har hört det, men jag äger en bil som kräver ständig underhåll.
Publicerat i: Okategoriserbart

Sjukstuga och betyg därefter.

Jag är sjuk idag och beslutade mig för att vara hemma från jobbet imorgon. Jag minns sist jag ringde och sjukskrev mig. Det var en solig höstmorgon 2006, jag var ung och oförstörd. Psyket var stabilt. Mitt skrev lika ostabilt.
 
Flämt åsido. Det är jävligt länge sedan som jag faktiskt ringde och sjukskrev mig. Minst två och halvt år sedan. Jag brukar ta en Ipren och bita ihop. Låta snåltarmen sköta snacket. Men eftersom Peace & Love ligger upon us, så tänkte jag att det kunde vara en god idé och rida ut den här bakterien.
 
VARA SJUK
 
Jag har gjort sjukdomssaker hela dagen, överkonsumerat kaffe och pillat navel. Fastnade framför TV4 Film och rullen Hundtricket. Jag hade aldrig sett den här filmen innan. Hade jag gjort det, så hade jag inte kollat idag. Den sög. Vidrigt dålig rentutav. Smöriga dialog och skådespelare med skrockande tomteröster. Fast inte bytte jag kanal, nej då (Aspergers sa vi va?).
 
HUNDTRICKET
 
Trots sjuka, så hade jag ett ärende som inte kunde vänta. Jag hade bokat felkontroll av bilen. Jo, det är sant - Peugeoten från helvetet krånglar igen. Denna gång var det en drivaxelknut, spolarvätskepumpar och en packning som behövde åtgärdas. Allt för den nätta summan av fem papp. Jävla skitbil. I framtiden ska jag överväga att skaffa en flygande matta eller en sadelklädd albatross. Något som inte kräver en mekaniker och dennes timlön.
 
BLÅ PEUGEOT
 
En härsken sushibit, det är vad du får, biljävel.
Publicerat i: Sushibetyg

Storstädning? Inte igen!

SPONSRAT INLÄGG

Det är inte alltid man får packhjälp, men å andra sidan kan man skatta sig lycklig att ingen kommer instampandes med osmakliga inredningstips. Däremot så kan det kännas omöjligt att få ordning och reda på allt hemma. Om du rusar omkring en tidig morgon på jakt efter osthyveln, medan frustrerat undrar vem som snor dina köksredskap. Speciellt när du bor ensam, så är det nog dags att damma av och sätta igång med storstädningen!  Men hur får du ordning på allt igen?

Det kan kännas lite enklare med städningen om du förbereder dig inför flytt. Tyvärr så krävs det lite mer energi än att bara packa ner allt i flyttkartongerna. Vid någon olycklig tidpunkt kommer du stöta på den där högen av papper som du tror kommer till nytta en dag, något du har intalat dig de senaste tre åren. Det är bättre att rensa innan du packar, istället för att hitta ett nytt dammigt hörn för dina hamstringsbehov.

Du flyttade in, du fixade och donade. Du köpte nya plyschkuddar. Nu ser allt ut som ett bombnedslag... igen. Det finns ett par enkla steg som kan komma till din räddning vare sig du ej kan få bukt på småsaker eller fortfarande letar efter osthyveln.

Utse plats och funktion

Bestäm var du ska placera olika saker. Det är självklart, men inte alltid lika enkelt. Jag antar att du ställer färskvaror i kylskåpet och lägger besticken på en och samma plats. Se till att göra det med allt annat du har också. Om du har mer småsaker än du tror utspridda, så är det alltid bra att vara redo med en tom låda eller två där du kan placera dina saker. Desto bättre om du även separerar sakerna efter funktion. Gör du det så får du mer koll i framtiden på vad du redan har.

Organisera lite mera

Du har slängt skräpet, du har placerat allt snyggt och prydligt på sin nya plats och du glömmer lika snabbt var allting finns. För att slippa behöva leta efter en nål i en höstack så är ett tips att märka pärmar, lådor och gästers pannben (efter en hel del drinkar) med praktiska etiketter. Det är enkelt att glömma bort vad du har om något ligger löst i en papperspåse omärkt. Med etiketter kan du dessutom få mer koll på vad för kategori av saker du kan finna i lådan.

Budget

Du känner att det är dags för en ny byrå trots att det inte finns plats och du har inte råd. Har du tänkt på att du kanske trots allt inte behöver en? För en tiondel av priset kan du säkert hitta en fin låda var du kan placera saker du tänkte lägga i byrån. Saknar du fortfarande plats? Simsalabim, använd boxen som fotstöd eller nattbyrå! När budgeten är knaper kan du försöka investera i billigare ting och få dubbelt så mycket användning av det.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: inlägg, print, sponsrat, städning, vista, vistaprint

Festivalpacklista 2012.


Om en vecka så slår Peace & Love upp sina portar för årets partyutsvultna festivalbesökare. Jag kommer vara där. Vilket är ett under med tanke på att "tält" och "festivalcamping" är två ord som kan finnas under "misär" i mitt lexikon. Men jag åker med ett gäng rookies, så jag förstår att de önskade ha med mig, en fadersgestalt i festivalsammanhang.

En är svag för grupptryck.

Och eftersom det här blir festival nummer... ehm, femton? Sexton? Skitsamma, jag har varit på en drös med festivaler, så jag vet vad som krävs av en. Jag säger det utan skam, jag är världssvan - lev med det. Därför ska jag delge för er min packlista för en perfekt festival. Jag skiter i att räkna upp tält, sovsäck och så vidare. Det är underförstått här, okej. Annars har du absolut inget på en festival att göra.

PACKLISTA FÖR YOUR ULTIMATE FESTIVALBESÖK, ey:

Pengar
Inte nog med att pungat ut sjukliga mängder cash på en festivalbiljett, det kostar multum att röra sig på festivalområdet. Femtio spänn för en öl, sjuttio riksdaler för en langos och så vidare. Som att vistas i Oslo.

Silvertejp
Ja, jag vet - vilken jävla kliché att radda upp "silvertejp". Men silvertejpen har hjälpt mig åtskilliga gånger. Jag räddade ett par pjucks som höll på att falla sönder en gång back in 2009. För att inte tala om tältet som lätt tar stryk, då är silvertejpen en grym lösning.

Öronproppar
Vem vet, kanske hamnar ditt tält precis bredvid en bergssprängare som spelar en Eddie Meduza-låt om runkande spårvagnschaufförer på repeat. Hela natten. Aaaah... ljuva Arvikafestival. Som vi hatade dig.

Alkohol
Överväg att ta med dig alkohol hemifrån på en gång. Jag minns Hultan 2008 och hur vi stod i kö i säkert tre timmar för att kunna komma in på Systemet. Minst. Det är jobbigt att kånka på skiten ända hemifrån, visst. Men det är jobbigt att stå i kö tre timmar också. Som att vänta på Balder inne på Liseberg. Fast tre gånger så tidskrävande.

Gammal skittelefon
99 procent av tiden så orkar inte 3G-nätet med festivaltrycket, så använda en, som vi i Närke så fint kallar det, "fylletelefon". Förhoppningsvis bättre batteri än din smartphone och så gör det inget om du nu skulle tappa skiten i i en lerpöl.

Hink
Fyll upp med kallt vatten en gång om dagen och använd som kyl.

Stövlar
Lite på mig när jag säger det här, inget plagg kan rädda dig bättre än ett par robusta stövlar.

Lite kläder
Är det någonstans på jorden som skitiga kläder spelar så lite roll, så är det på en festival. Men ta gärna med mer underkläder. Speciellt om du har tältkamrater.

Allt-i-ett-shampoo
Något medel som går att tvätta allt ifrån armhålor och fötter till hår och nylle är att rekommendera. Använda gärna ovan nämnda hink för ändamålet. "Varmvattenduscharna" funkar sällan ändå, så bemöda dig inte med att stå i kö till de.

Nu kommer jag inte på flera saker.
Någon som har något att tillägga?
Publicerat i:
Taggar: dricka, fest, festival, fylla, klåda, kondom, musik

Vill du se en stjärna? Se inte hit.


Så här i efterdyningarna av Skara Sommarland, så har man känt sig både svag i muskler och sinne. "Var det verkligen värt det", frågar man sig. Är det värt att bli gul- och blåslagen för nöjes skull? Självklart är det det.

Men det är först när man märker en femton centimeter lång reva på badbyxorna, placerat rakt över röven, som den riktiga ångesten landar. När skedde detta? Knappast när jag hängde upp de på tork i badrummet. Vilket får mig att våndas över huruvida visat ändalykten för de hundratals barnfamiljer som var på plats.

Det är förjävligt. För alla andra. Mitt ärsle inte det praktfullaste.

Tji fick jag för att ha nöjt mig så länge med mina nödlösningsbadbyxor från Dressmann.
Publicerat i: Epic failure
Taggar: ass, bada, naket, röv, skara, sommarland, stjärtgosse

Solsveda 3000.


Idag har jag och mina peers ägnat dagen på Skara Sommarland. Stefan (ni vet Stefan, visst?) fyllde år den första mars och då fick han en roadtrip till hemlig destination i present. Då fick det bli Bert Karlssons skapelse i Västergötland.

Vi funkar så.

Och i och med att större delen av nöjesfältet är en vattenpark, så gick det inte längre att skyla fläsket. Kläderna var tvungna att åka av. Likblek hy blev exponerad. Ett par personer sägs ha förlorat synen under loppet av tre sekunder.

Grejen är den att en annan belönats med absolut noll pigment. Därför bränner jag mig vid minsta solsken. Allt gick bra så länge det var någorlunda mulet, men rätt snart så sprack det upp.

...

Clownen Manne signar off.
Publicerat i: Fest och fylla
Taggar: bada, galet, skara, solbränd, sommarland

2007; en ångestrevival.Studenterna härjar på gatan utanför. Det är äntligen dags för sydnärke att kasta ut årets ångestfyllda treor ur skolsystemet. Humöret den dagen alltså, det var glädje blandat med ångest blandat med svindel blandat med magknip.

Jag var apradar hela dagen.

Fatta att det redan gått fem år sedan en själv och resten av HR3 sprang ut. Fem jävla år! Det är ett halvt decennium! Tanken ger mig en smärre existentiell livskris. Jag har åstadkommit absolut ingenting. Jag som alltid sagt att vid 25 så skulle min karriär, vad den må ha varit, satt igång. Istället ser det ut att bli komvuxstudier till hösten.

Samtidigt så är jag säker på att det kommer ha lönat sig till slut att inte ha haft för bråttom. Då ville jag bli en del av mediasverige. Idag vill jag inget hellre än att inte förknippas med yuppies. En har blivit vis på så sätt. Jag vill åtminstone intala mig själv det.
Publicerat i: Pelles vardag

Är det någon där?

Okej, så Blogg.se's verktygsuppdatering visade sig bli en svårare visa än vad jag kunnat ana. Tydligen hade jag hela tiden fel DNS-inställningar (alla som vet vad det är - upp med en hand), vilket gjorde att övergången till nya verktyget fick mina nya blogginlägg att publiceras på pellespersonliga.blogg.se.

Old school som fan, eller hur? Kände mig som tjugo igen.

Så efter timmar av kryptiska forum med dålig svenska, så sitter jag här. Jag kan se min blogg igen. Men här kommer tiotusenkronorsfrågan: se ni det här inlägget? Och ni som läser via "Bloglovin'", ser ni? Och visst är jag bäst?

Ett enkelt "ja" i kommentarsfältet är allt jag begär. Schyrra.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten

Väl ruttet.


Jag var på väg att skriva om mitt genomruttna äpple som jag precis tog en tugga av, men så möts man av Blogg.se's nya bloggverktyg och huvudet slår tilt. Jag är utvald att få testa BETA-versionen.

#nöjd

Lagom intressant för er som läser, jag vet. Men det är sådant här som min nördsvärtade ryggmärg går igång på. Nya funktioner, ny layout, möjligheten att skriva "tags" (mmmmmmmmmmmmmmmmmm) och så vidare och så vidare.

Och äpplet var gott. Besk i smaken bara.
Publicerat i: Pelles vardag

Skitprogrammen.


Så när jag kom hem från jobbet igår så däckade jag på soffan, framför eftermiddagstablån på Kanal 5. Runt åttaslaget så väntade jag besök och var tvungen att tvaga kroppens alla vrår. Men jag fick aldrig röven från soffan till badrummet. För Arga Snickaren-reprisen var på TV.

...

Det är på grund av detta som jag börjat överväga att jag besitter en eventuell diagnos som gått mina vårdnadshavare förbi (Aspergers gissningsvis), för det här sker allt för ofta. "Jag ska bara se färdigt det här skitprogrammet först".

Jag är den mänskliga motsvarigheten till Alfons Åberg! "Ska bara"-avsnitten/boken, ni vet? Fy fan.

Lista över skitprogram som gör en handlingsförlamad:

- Arga snickaren
- Unga mödrar
- Förhäxad
- Jims Värld
- Familjen Annorlunda
- Frisörakuten
- Chelsea Settles
- Auction Kings
- Träskjägarna


För att nämna ett fåtal.
Publicerat i:

Från Bieber till One Direction.

I helgen instagramade jag (eller vad det korrekta verbet nu är) en bild på min nya frilla. Som inspiration hade jag en nyknullad Gordon Ramsay möter storhetsvansinnet i One Direction. För att Bieber var jävligt mycket förrförra veckan. 

Resultatet ser ni nedan.
Det är en peruk. En jävligt fresh sådan.
Publicerat i:

Being green och smart som fan.


Min lägenhet har belönats med två hallar. Logiskt? Nej. Men nu är det som det är, lev med det. Den första av de två tamburerna är extremt liten. Faktum är att du inte kommer igenom den om du fått i dig ett ordentligt skrovmål innan. Vilket var anledningen till att jag bodde hemma på landet hela julen.

Precis nyligen genomförde jag en snilleblixt jag fick för någon vecka sedan. Ni ser den där runda dörrmatten på bilden ovan? Genuint IKEA-skit, fnasar sönder och skitar ned som fan. Jag gillar den. Men den sjöng på sista versen, ena kanten (av cirkeln?) var på vippen att gå av. Jag bad syrran köpa med en ny från IKEA i Karlstad när hon skulle komma hem till sin 30-årsfest i förra veckan. Örebros varuhus har belönats med världens minsta sortiment, så jag kunde inte införskaffa skiten själv.

Och istället för att, här kommer snilleblixten, slänga den trasig gamla mattan, så skar jag sönder den (se nedan).


Nu har jag en matta för pjucksen också. Hade väl egentligen tänkt skaffa mig ett skoställ, men har ännu inte hittat något som är fem centimeter brett. Det här duger mer än väl.

Kirchsteiger hade blivit impad.
Publicerat i: Pelles vardag

Sommarsäng.


Det blev en ohållbar situation till slut, jag kunde inte längre vakna upp i sjuhundragradig rumstemperatur och tro att jag skulle må prima hela dagen. Så idag åkte höst-vinter-vår-täcket bort (värmegrad 3) ut och in for sommartäcket (värmegrad 1).

Genast ser sängen mindre inbjudande ut. Svalare i dubbel bemärkelse. Som om den vore bäddad med stoppningen i likkistor.

Det påminner lite om en "nödlösningsbäddning". Som när grannfrun bäddat ordning åt en, när man som liten bjöd in sig själv på övernattning. "Här ska du få sova, lilla Pelle. Hoppas det går bra att sova på hundens madrass. Jag hade ju inget extra täcke, så jag använde filten som min dotter blev tillverkad på. Om den luktar konstigt, så är det för att jag inte haft mage att tvätta den".

IKEA imorgon, någon?
Publicerat i: Pelles vardag

Sveriges nationaldag.


ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH SVERIGEEEEEEEEE! GAMLA FOSTERLAND!

Fan vad alla blev patriotiska på Facebook plötsligt. "Gilla om du gillar Sverige" såg jag min yngsta bekantskap skriva precis. Sen var det en handfull (förmodligen sverigedemokrater) som släppt något på sina hämmade tyglar och äntligen erkände sitt medlemskap i grupper som "om den svenska flaggan kränker dig så kan jag hjälpa dig att packa".

Det ska jag komma ihåg till nästa gång jag flyttar. "Oj, packhjälp? Till mig?".

Ingen som kan bidra med en bostadsrätt på samma gång? Hjälper det om jag säger att jag inte är vidare förtjust i Hälsinglands landskapsdjur?

SVERIGE FÅR FÖLJANDE BETYG

Publicerat i: Sushibetyg

Festen, the aftermath.Sen låg vi med varandra.

*skoJaH*

Kanske.

Festen igår var skitkul, lätt den bästa 30-årsfesten jag varit på! Visserligen den enda jag, blott 24 år ung, än så länge upplevt. Men det får ses som en oviktig punkt i sammanhanget. I topp bland de bästa festerna, helt klart. Vad som är mindre roligt är festbilderna. Jag har fan blivit lite småfet. Igen.

Unnade mig därav en ordentlig cykeltur förut. OBS! Femmans växel. Terrängkörning blev det också, med spöregn och uppmjukad kodynga mitt på asfalten.

#landet

Fan vad jag har druckit alkohol den här helgen förresten. I fredags så passade vi på att skåla över att Hannah Widerstedt, min idol, åter äntrade Big Brother-huset. Det var en seger för alla, omöjlig att inte avnjutas till lyxig dricka. Igår var det ju som bekant fest (ergo öl) och idag är det Big Brother-final. Alltså fest. Igen. Därav alkohol. Men vad gör man inte?
Publicerat i: Fest och fylla

Nu säljer jag mina kalsonger.


Där vinet åker in, åker girigheten ut.

Vi kom att prata om roliga Blocket-annonser igår, mitt under ett par berusande timmar. Varpå jag kom på snilleblixten att man borde lägga ut sina använda underkläder och kanske tjäna en hacka på någon galen fetischists behov. Vi skrattade bort hela idén, som det skämt det var.

Men, och här kommer dagens bikt, när folket lämnat slottet så slog jag mig ned vid Blocket och plitade ihop några välvalda (och kanske inte så värst nyktra och helt korrekta) ord om mina fillingar.

Jag säljer nu mina kalsonger till alla som är
intresserade av spänning i vardagen.

Det här är inga kalsonger som helst, utan de här
har upplevt en hel del. Sen senaste tvättningen
har de varit med om långa promenader i ett kvavt
Närke, en svettig cykelfärd på dryga milen och en
mysig natts sömn.

Passformen är en välfungerande medium som klär in
skrevet väl. Sömmarna är delikat sydda och är inte
det minsta obekväma för din kropps mest
betydelsefulla delar.


HAHAHA! #nöjd

Blocket godkände inte min annons. #missnöjd

Nu åker jag på 30-årskalas! Hörs!
Publicerat i: Pelles vardag