Mina fem mest spelade skivor.

Så jag tänkte jag skulle lista mina fem mest spelade skivor. Och det tog fan i mig flera timmar av betänketid innan jag slutligen kunde se mig som färdig. Varför gör jag detta, undrar ni? För att det är kul. Och för att ni lättare ska kunna få mig i säng.

"Så du gillar också Jamie T säger du? Då kanske du gillar sex också? Ska vi göra't?"

Samtliga val har gjorts utan något som helst korrekt data. Allt är bara halvdana gissningar. Och kom ihåg; det är skillnad på en vällyssnad skiva och en favoritskiva. Jag bjuder på lite spontana ord för varje val av album också.


5. DUB SWEDEN - DONE WITH LOVELESS DAYS
Läste om den här skivan i Sonic (hipsteralert #1) en gång i tiden. Jag var en flitig prenumerant och köpte allt som fick en fyra eller femma i betyg. Det lät logiskt då. Köpte DWLD på måfå och blev skitnöjd.


4. JAMIE T - KINGS & QUEENS
Nyaste plattan på den här listan. När MySpace var som störst så sökte jag dagligen runt efter "mindre artister att njuta av" (hipsteraltert #2).  Jag var jävligt pretto förr, ja. Jag hittade Lily Allen en dag och via henne så hittade jag Jamie T. Den här skivan är den andra i ordningen av plattor han släppt (första är också grym som fan).


3. THE MAGIC NUMBERS - THE MAGIC NUMBERS
Emo, emo, emo, emo... Hade en långhårig fas (hipsteralert #3) i gymnasiet. Ett par randiga tröjor för mycket och stuprörsbrallor. Men det är fortfarande en djävulskt bra platta. Köp den, det är ett album en bara ska äga.


2. LILY ALLEN - ALRIGHT, STILL
Entering manisk kändiscrush. Lily, en dag blir du min!


1. THE CARDIGANS - LONG GONE BEFORE DAYLIGHT
AAAAAAAAAAH! MMMMM! Det händer lätt att man utstöter ljud när man lyssnar på LGBD. Sen blir det inte bättre av Nina Perssons munspelssolon som återkommer med jämna mellanrum. Svinbra platta som fan! Men det visste ju alla redan. Jävligt beiget förstaval, jag vet. Men det kan inte hjälpas. Jag har spelat den här skivan repig, så att välja någon annan vore både lögn, synd och helgerån.
Emma says style, love & rock and roll.

älskar jamie-t-skivan! Mmmm, får man höra dina fem minst spelade skivor nu också? :D

The World According to Elsa

Men JA!! Cardigans-skivan slår allt med hästlängder. Älskar den innerligt. Vad tkr du om Room on Fire med The Strokes? Det är en av mina favoriter också.

Ella

Om du skaffar lastfm så kan du hålla koll på vilken som är mest spelade artist/cd/låt under en viss vald tidsperiod. Coolt va?

Madde

Satt och tänkte att snart måste Cardigans skiva dyka upp och så rätt jag hade, en av de mest spelade här med.

myaraq

måste stalka de här skivorna nu. alla nya utom magic numbers. är jag mainstream nu? :(