När studentlivet biter en i baken.

SPONSRAT INLÄGG

 

Man kommer till en tidpunkt i livet då man inser att studentlivet är mycket tuffare än man tror. Du utsätts för stress då du inte bara måste klara av dina studier, utan också ha råd med allt samt försöka hinna med vänner och familj. Det är samma gamla visa: blod, svett och tårar.

 

Extrajobbet kanske ger dig tillräckligt med pengar för att matcha studiebidraget precis, men sen kommer det... Kontraktet på den billiga hyresrätten går ut, bytet av arbetsplats, du måste börja använda dig mer av kollektivtrafiken eller så är det dags att börja gå till gymmet igen. Nu gäller det verkligen att ha koll på sina finanser. Var god och välj ett nytt dilemma. Sedan försöker man skylla på sina mer kostsamma beslut att "de är en bra framtida investering". Jo tjena, där fick tusenlappen ben och sprang iväg! Jag förundras ibland hur vissa får allting att gå ihop, andra verkar glida på en räkmacka.

 

På nätet hittar du tusentals tips på hur du kan tjäna pengar effektivt och enkelt, men är det verkligen så lätt? Några av mina bekanta började att spela poker för att tjäna ihop lite extra, andra börja köra på säkra odds. Det är ett sätt att bemöta problemet eftersom du inte behöver spendera alldeles för mycket tid om du redan är insatt om hur det mesta fungerar. Jag är i alla fall down with the solitaire, så jag kan i alla fall skilja på spelkorten... Har du annars inget extrajobb, men är väldigt insatt i vissa ämnen så kan du ju försöka stå i ett mörkt gatuhörn och ta betalt för att göra andra personers tentor. Konstruktivt, jag vet. Däremot så tror jag att det kan bli ganska svårt att bli nästa stora modebloggare, speciellt om man förväntar sig någon vinst på det direkt. Ibland får man nöja sig med att grubbla och låna från föräldrarna eller så frågar jag några av polarna om pokertips. Trots allt så krisar det sig ibland när man bara har enkronor som skramlar i fickan. Bring it on!

Lollo

Låter som ett riktigt dilemma du. Men alla stora bloggare är inte modebloggare även om det gäller dem flesta, få är killar så där kan du styra ganska fritt själv, och poker på nätet leder ofta till oglamourösa skuldfällor...Själv kan jag nog bara komma med en klapp på axeln och konstaterandet att jag älskar att jobba och vara kvitt studentlivet. 'Cause it's hard.

Anonym

Håller med dig!:)

wicked syriansk girl

Det är inte lätt det :/