Anropar alla konstnärer!

Det lider konstbrist på mina väggar. Framförallt för att jag är jävligt petig med vad jag slår upp, men också för att jag ogärna vill göra spikhål i onödan.
 
Men så fick jag en vision häromdagen när jag stod och studerade kylskåpet. Som man gör i brist på annat att ägna tiden åt. På det har jag en teckning från min fyraårskontroll, föreställande en huvudfoting av något slag med LSD-ögon och två huggtänder.
 
Alltså: vill/måste ha detta stycke finkultur på väggen.
 
SÖKES
- amatörkonstnär som kan och vill föreviga detta mästerverk.
- digitalt via ritplatta eller scanner är att föredra (så högupplöst som möjligt)
- jag kan betala för mig.
 
Vill du måla eller vet du någon som tar på sig uppdrag? Kommentera nedan eller mejla mig på pellespersonliga@live.se.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: måla åt mig!

Syokonsulenten Pelle lär ut.

Häromdagen så jag fick ett mejl  från en tjej, vi kan kalla henne Signhild, som skrivit det mest uppskattade mejlet jag fått på länge. Kanske någonsin. Jag skulle gärna lägga upp hela meddelandet här, men har inte fått tag på Signhild igen och vill inte publicera det hur som helst. Skulle jag få klartecken så lägger jag upp det senare.
 
Hur som helst så handlade det här mejlet i korta drag om att jag är jävligt awesome som "vågar" var mitt weird ass-jag. Speciellt nu när allt i världen tycks kretsa kring hur man uppfattas av andra. Ni vet, hur man ska vårda sitt "personliga varumärke" (äckligt uttryck), hur man ska se ut, vad man gör och hur man gör det. Ja, ni hör ju - klart man blev smickrad.
 
Men så avrundades mejlet med ett "jag önskar jag vore mer som dig, men jag är för är feg".
 
Okej, det är nu jag kommer gå från "awesome weird ass-Pelle" till syokonsulenten herr Nilsson. Till er tjänst. Jag gör en HanaPee och hjälper er, läsarna av den här bloggen, på vägen mot awesomeness. Något ska man väl kunna bidra med för en gångs skull här i cyberspace.
 
HUR MAN ÄR JAG // bygg upp din egna grymma personlighet
- en amatörguide
 
För det första: skit blanka fan i hur du uppfattas av andra. Så länge du inte är direkt ohyfsad och på så sätt blir sedd som någon vandrande martyr. Respektera din nästa etcetera och så vidare. Utan det jag försöker säga är väl att man inte försöka placera sig någon mall för att göra andra nöjda. Och helvete vad det här kan sticka i andras ögon. Mundiarrén kan komma och hopa sig och plötsligt får du höra ett och annat.
 
Låt mig dra till med ett exempel. När den här bloggen var som störst (de ljuva glansdagarna back in 2009) så hade den ungefär 3000-4000 läsare om dagen. Med de läsarna kom mycket negativa ord i både kommentarsfältet och på mejlen. Jag var "fjollig", jag "umgicks bara med tjejer" (inte sant för övrigt, om det är av betydelse för någon), att "jag bara skrev om konstiga saker", att jag "inte gillade något som andra gillade" och så vidare.
 
Och det är okej att ta illa upp och bli lite gråtmild, det är det fan. Så länge det inte formar dig till någon anpassad och "censurerad" version av dig själv. Om nu någon prompt ska spy galla på dig om dig, pissa på den personen. Ignorera skiten av jäveln och, som man säger på dataspråk, "mata inte trollet". Alla otrevligheter bottnar antagligen i en dålig självkänsla och ett behov att få andra att må lika dåligt som hen själv.
 
För det andra: gör bara saker som gör dig glad. Något som hänger ihop mycket med första punkten. Själv sa jag till exempel "fuck yoooooou" till fotbollen som nioåring, en sport jag tränade bara för att "alla andra gjorde det". Faktum var att jag hatade att spela och att se på fotboll och hatar det fortfarande. Kan vara världens lökigaste sport att ödsla tid på.
 
Och ja, jag tyckte det var roligare att bygga Titanic-modeller och lyssna på Simon & Garfunkel. Päronen var väl lite orolig där en sväng, men såg väl att jag trivdes och att det gjorde mig glad. Och det är ju av samma anledning som jag betar av flera säsonger av tv-serier utan att blinka, fotar allt som rör sig, dyrkar marken som Lily Allen går på eller bloggar varje dag - för det gör mig glad. Många blir provocerade av detta, ja. Speciellt bloggpunkten kan reta folk. Men så har jag ju en fet röv de kan suga om det inte passar.
 
Hmm... finns det någon punkt tre att förgylla listan med? "Ha humor till allt"? Nä, för subjektivt. "Försök se saker och ting positivt"? För new age-igt. Äh, ni fattar. Våga vara, våga tycka och vägra ändra. Och försök att se det grymma i andra framför det vanligvis anses som konstigt.
 
Och med detta sagt så vill jag, oss emellan, klargöra att jag inte är Zeus bästa barn. Verkligen inte. Många dagar så avskyr jag blotta uppsynen av de flesta och tycker att de är sjuka i huvudet. Speciellt på jobbet, där är jag negativ ofta. Påfrestande ställe. Men en är ju bara mänsklig. Så länge man försöker varje dag, så borde det ju bli ett par karmapoäng i pungen.
 
Sprid det här inlägget på Facebook och Twitter, gilla det på Bloglovin' och länka på din egen blogg. Hjälp till att sprida min visdom bland fler vilsna individer! Kom igen, det är det sällan jag ber er hora ut bloggen.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: learn from the master, seriöst blogginlägg med sensomoral, syokonsulent

Cybersexet från förr.

Somliga skulle påstå att bilden ovan är ett montage. Jag kallar det en förbättrad version av verkligheten.
 
Nu har jag äntligen haft den där Skype-redovisningen med läraren. Skiten gick bra, jag klarade allt. Men helvete vad det här är ett "medie" jag är obekväm med. Det i kombination med en jävligt flummig uppgift gjorde inte saken bättre. Har haft svårt att sova på grund av ångest.
 
Och då har inga problem med att tala inför folk, det är inte det. Sen är det inget jag föredrar att behöva göra, verkligen inte. Men då är man ju förhoppningsvis förberedd på vad som komma skall. Den här "redovisningen" har jag, i extrem ovisshet, slängt ihop mellan de senaste veckornas jobb.
 
Sen är det något sexuellt med webbkameror. Jag förknippar det med flashade genitalier på Chatroulette (ej från min sida) eller när brudarna i sjätte klass kåtade upp något pervo på Passagen Chat, för att sedan ge honom fingret på bild.
 
Aaaaaaah... ljuva barndom.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: chatroulette, cybersex, passagen chat, webcam

Porrboken - en anekdot.

Så jag och grannen hade varit och kollat på kungen förut idag. Bokstavligen kollat på den riktiga kungen, Carl XVI Gurra. Han var här och firade att järnvägen som går genom orten fyller 150 år. Det var tält och skit uppslaget precis utanför våran port. Kändes lite som en scen taget direkt från Stureplan. Höll tal gjorde han också.
 
Googla det. Då får ni samtidigt se var någonstans jag bor. Paket mottages gärna över post.
 
Hur som helst, efter att the king talat så skulle vi gå och käka lite lunch. Vi passerar en bokhandel och jag säger, väldigt högt, "oj, där är den där porrboken" och greppade tag i den svenska versionen av Fifty Shades of Grey. Expediten, som var på kungvakt (han skulle äta lunch i samma byggnad), råkade höra mitt utrop och följande samtal utspelade sig:

Expediten: "Haha, ja, där har ni porrboken".
Jag: "Man har ju hört enormt mycket om den här".
E: "Om ni köper den idag så får ni med en slips på köpet. Du kan ju använda den på dig själv precis som vanligt eller så kan ni för all del läsa er till i boken efter andra sätt använda den på, hehe".
 
...
 
Alltså är planen för framtiden följande: högläsning tillsammans med grannen. Nakna. Med en slips i högst hugg.
Taggar: femtio nyanser av honom, fifty shades of grey, porr, snusk

Dilemma.

tandborste toothbrush
Jag vet att det inte blivit så mycket bloggande idag. Det är bara det att jag försökt avgöra vilken tandborste som ska få lämna muggen och göra plats för en skinande TePe.
 
Jag får lov att återkomma när jag utrett frågan.
Taggar: orala verktyg

Den där skjortan.

Anna lämnade följande kommentar igår:

"[...] jag känner igen den där skjortan ;)"
 
Jag visste vad hon syftade på. Hon syftade på mitt signaturplagg. Hon syftade på min orange-gul-rutiga skjorta. Mitt "go to-plagg" när det klädkoden kräver att man ser någorlunda anständig ut. Låt mig visa exakt vad jag menar.
 
Way Out West, dag 3
 
Way Out West, dag 2
 
Kräftskivan
 
Peace & Love
 
Syrrans 30-årsfest i maj.
 
Från 30-årsfesten nu i helgen.
 
Vad kan man då dra för sluts av detta? Äger jag inga fler plagg? Jo. Är jag alltför betagen av min skjorta? Svar ja. Är den grym? Självklart.
 
Men hela den här skjorthistorien bottnar nog snarare i att jag hatar att handla kläder. Det är utan tvekan det mest outhärdliga och energidränerande man kan utsätta sig för. Jag föredrar att diska framför att handla kläder. Och det säger en hel jävla del.
 
Lite statistik: Jag har inte köpt en jacka på säkert fyra år, inte ägt en vinterjacka sedan 2006 och äger inte längre ett enda par jeans som inte varit tvillingens innan. Behöver jag skor så köper jag nya Converse online, eftersom jag vet vilken storlek jag har och har haft sedan första paret 2001.
 
När jag väl köper ett plagg, då jävlar ska det användas med andakt och vara med en länge. Här kör man inte med något slit-och-släng-beteende. Miljöhjälte, grönt beteende och så vidare. Hippie. Plus att skjorthelvetet här vad jävligt dyr (den kostade skjortan) så för att känna att man får valuta för pengarna, så glider den på under vissa, mer speciella, tillfällen.
 
Jag har sex med den på. Nä, det har jag inte, haha. Jag skojar bara. Först stryker jag den, sen manglar jag skiten och till slut lägger jag den i sitt personliga guldskrin. Sen sexar jag.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: rör inte min skjorta!

Musikparodier förstör liv [psalmsöndag]

Fuuuuuuck, jag har hållt på med det här inlägget i timmar nu, men fortsätter hamna på sidospår i cyberspace. Måste vara den gigantiska buffén från kinan vi åt förut, den har gjort mig slö och passiv. Paltkoma, ni vet. De där friterade fiskarna visste inte vad som väntade de.
 
#tjock
 
Jag hade tänkt att ägna det här inlägget åt YouTube. Som jag redan nämnt sjutusen gånger förr, så är jag ett stort fan av fenomenet som är YouTube. Här finns roliga sketchvideos, dokumentärer, intervjuer och så vidare. Man vad det inte talas om vidare ofta, det är baksidan med denna sajt. Jag kallar det "musikparodisyndromet" [lat: musikalis dövius].
 
Här släpps en rutten dussinlåt som inte gör något för ens personliga utveckling. Och den suger, alla tycker den suger. Men skiten spelas precis överallt. För det är väl så det funkar idag, de riktigt stora bolagen cashar upp för plats i diverse medier. Något som YouTubare självklart drar nytta av och gör en parodi. Något som i sin tur gör att låten i fråga etsar sig fast i mitt inre. Kuren mot detta: lyssna på skitlåten 147 gånger om.
 
Här kommer därför topp tre värsta låtarna som parodieras in i mina lober och vägrat lämnat nervsystemet:
 
 
3. NEVER GETTING BACK TOGETHER
 YouTubare: Shane Dawson, DailyGrace och hoiitsroi.
 
 2. CALL ME MAYBE
YouTubare: BarelyPolitical och TimothyDeLaGhetto
 
 1. CALFORNIA GURLS
YouTubeare: BartBaKer och BarelyPolitical.
 
Bubblare:
Cheryl Lloyd - Want U Back
Rebecca Black - Friday
PSY - Gangnam Style.
Publicerat i: Musik
Taggar: youtube, öronen blöder

En lördag bland trettiotaggare.

#trettioårsfest
#trött
#litebakis
 
Gårdagskvällen var skitkul. Liveband, tipspromenad (vem vann?), musikquiz (samma där - vem vann?) och ett par liter öl. En helt perfekt lördag.
 
Nu ska jag in till Öret och fika ärslet av mig. Återkommer ikväll. Förhoppningsvis så har jag repat mig lite tills dess. So long.
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: bakis, the aftermath från festen

Mot tantpartajet.

Nu värmer vi upp inför vår väns trettioårsfest. Det genomgående temat, för vår del, är "tant".

Det blir kult på restaurangen. Vad gör ni ikväll, peeps?

 

Publicerat i: iPhoneinlägg
Taggar: iphone-inlägg

Ikväll dricker vi underlivets dryck.

Det är fredag. En dag bättre känd som fräcka fredag, sexets dag här i bloggen. Fredagsmys med modifikation. Hur bejakar jag lustarna denna fredag, undrar ni?
 
Vi bryter ner hela kvällen i punkter.
  • Ett par vänner kommer över - samlag as we know it.
  • Vi ska dricka alkohol - underlivets dryck.
  • Vi ska kolla på Svensson, Svensson-rullen från 1997 - vår generations Fäbodjäntan.
  • Varje gång Suzanne Reuter ser onykter ut så tar vi en klunk - förspel.
  • Varje gång Örebro nämns så tar vi en klunk - förspel.
  • Varje gång tonårs-Lina himlar med ögonen - njut.
  • Vi äter plockmat under tiden - värm upp händer för vad som komma skall.
  • Klä av oss nakna - för Allan Svenssons blick har den effekten.
En helt vanlig fredag. Vad gör ni då, folks?
Publicerat i: Fest och fylla, Film och tv
Taggar: Gustav, Lena, Lina, Max, Svensson

Kapa år av ditt yttre.

Så jag ska på 30-årsfest på lördag. Jag vet, hur gammal är man inte om man har vänner som fyller trettio bast? För gammal.
 
Hur som helst, inför detta galej så tänkte jag att "fan, jag behöver ju svarva till skägget". Vilket jag behövde. Det är en diamant. En oslipad sådan. Äntligen ser jag inte längre ut som en finnig tolvåring, skägget har bidragit med plus i kanten. Åldersmässigt.
 
Men det var nu något skulle gå extremt galet, det var nu jag skulle råka transformera mig till mitt yngliga jag igen. Alltså kommer här veckans how to thursday; kapa år av ditt yttre. En steg-för-steg-metod för alla.
 
GÖR SÅ HÄR:
- underskatta längden av ditt skägg (OBS! Viktigt!)
- tänk "åtta och en halv millimeter blir nog bra, det är ungefär som nu fast allt blir jämt".
- trimma på.
- upptäck att stråna i handfatet är lite längre än vad du hoppats på.
- bli arg.
- spegla dig själv.
- inse att du ser (för) ung ut.
- klart.
 
Nu sitter jag här, tjugofyra år och med moppefjun. Redo att gå på fest och högst troligen nekas alkohol.
Taggar: NEJ! INTE SKÄGGET!

Sexmaraton varje dag.

Jag, frånvarande? Kallar ni mig lat? Är det så?
 
För i helvete.
 
För er information så har jag hur som helst ägnat de senaste tretton timmarna åt att fantasiera över världshistoriens bästa lansering, HBO Nordic. I mitten av oktober dyker den upp, tv-kanalen som är fylld med serier som fokuserar på lättklädda karaktärer och grovt språk. Det blir guld.
 
FÖRTIDSBETYG:
 
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: det blir sexigt, hbo nordic, sex på burk

Gunzilla.

Intensiv tv-blick, visst? Jag blir upphetsad av mig själv, ja det blir jag.
 
Det var några på jobbet, vi kan kalla de Lasse och Sandra, som pratade om Svenska Hollywoodfruar under programmets förra säsong. Jag fattade inte riktigt vad de pratade om, så de rådde mig att börja kolla å det snaraste. Det var tydligen någon galen kärring med, någon "Gunilla".
 
Nu har jag sett ikapp och helvete vilken underhållande människa hon är, den där Gunilla Persson. Jag bänkar arslet framför TV3 varje tisdagskväll bara på grund av henne. Ett vandrande psykfall på bästa sändningstid, det kan vara Viasats smartaste drag på år.
 
Roligast är det om man följer eskapaderna på Twitter samtidigt. Hashtagarna #gunzilla och #freeerika är just nu det bästa med hela sajten.
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: freeerika, galen kärring, gunilla persson, gunzilla

Jag kommenterar, alltså finns jag.

Källa: riksbanken
 [...] en kompis till mig bor i ett hus där det finns två tvättstugor; en där man bokar tid och en spontantvättstuga som man bara kan storma in i när som helst. i den sistnämnda har någon ställt två såna stora paket med tvättmedel, ja jag vet inte men dom är väl på typ fem kilo eller så, och sköljmedel. står där i städskåpet. jättekonstigt.
Fast det konstigaste här är ju det faktum att din kompis bor i ett hus med en "spontantvättstuga". Det är ju spaceat som fan ju, varför har man så? "Idag ska jag göra något spontant, något galet. Jag ska tvätta".
 
jäkligt smart faktiskt. så gör jag också och sen går jag och tömmer allt i den där smarta maskinen på banken och så har jag dem sen på kortet istället. cycle completed.
Fast har de kvar de maskinerna? Jag skulle ta ut pengar en gång inne på banken, då automaten utanför var trasig. Då säger kvinnan i kassan att "de slutat med alla kontanthantering". Skitskumt, men jag fattar ju varför de valt att göra så. Så jag ställer alltså frågan igen, finns maskinen verkligen kvar?
 
ska du ha barn?
Av hela det inlägget, så lägger du sikte på just de orden`? Tss. Nej, inga barn för min del. Inte just nu. Inga så vitt jag vet åtminstone. Jag tycker det verkar så överjävligt krävande att ha barn och en annan kan ju knappt ta hand om sig själv.
 
ja! orka med kisse och blondinbella och allt tjat om de. den enda som är värd på veckorevyn är ju lady dahmer. vore grymt att äntligen kunna få tips om läsvärda bloggar!
Så fort jag skrev det här inlägget, så ångrade jag mig. Jag fattar inte hur jag orkade hålla på med sådana här krävande följetånger förr. Hela tiden var det något som tog upp arton inlägg på rad. Så nej, det blir inget Alternativo Awards 2.0.

Men frukta ej, mina sköna! Om allt vill sig väl, så kommer det dyka upp en svincool grej här i bloggen om ett par månader som inkluderar bloggtips i mängder. Håll ut!
 
[...] tisdagstolken måste ju lätt vara den bästa dagssynden. för det betyder att två veckor i rad har mina (oftast ganska fåniga) kommentarer fått lika mycket plats som dina inlägg på din blogg. skitbra.
Three weeks and counting. Och visst är det skitbra? Fler måste kommentera den här undersköna bloggen, eller hur? "Jag kommenterar, alltså finns jag" som Descartes en gång sa.
 
Fridens liljor!
Publicerat i: Svar på kommentarer
Taggar: Descartes, nya mynten, riksbanken

Platon på svamp.

 plato high crack magic mushrooms
"Vilka kemikalier använder du i din vardag? Tänker du på om/hur din produkter påverkar miljön?

Jag försöker alltid köpa miljömärkta produkter."

...
 
Så är det bevisat, I'm the master of procrastination. Jag har alltså, under de senaste åtta timmarna, skrivit två rader till kommande uppgift. Varav den första raden är frågan som jag försöker hitta "argument" kring och som vi ska "diskutera". Och den här uppgiften, så jävla luddigt formulerad (den är längre än det ovan). Därför är det bättre på universitetet, där får man en lista av kriterier att följa. Använda det här radavståndet, använd det här typsnittet, källhänvisa enligt det här systemet och så vidare. Den som inte följer - den slaktas.
 
Men det här är rena filosofiflummet i jämförelse. Lite Platon möter psykaldelisk svamp.
Publicerat i: Skola och jobb
Taggar: Platon, magisk svamp, super mario

[moan:daug mårr:gone]


måndag morgon [moan:daug mårr:gone] s. -en. äv. vard. måndasmorron'. pl. -ar
Bet. veckans första dag som gör absolut ingen insats för att du ska må väl och känna dig pigg och alert.
 
Så igår var mitt sista kvällspass för denna gång. Något jag firade med att säga till mig själv, innan jag somnade klockan fyra i natt; "imorgon sover jag tills jag vaknar, oavsett hur sent det blir på eftermiddagen. Det är är jag värd. Min kropp är min bästa vän. Älska din nästa. Carpe diem".
 
Fem timmar senare: klarvaken. Det stämmer. Jag vaknade precis i tid till The Real Housewives of Atlanta. Ett program som jag aldrig sett innan.
 
...
 
Nu är det lunch och jag är trött som en utmärglad get. Fan ta er, hjärnlober! Varför ska ni sabba min lediga dag och tvinga mig genomlida den i zombiemode? Jag behöver ägna dagen åt effektivt pluggande om växthuseffekten. Som jag, till råga på allt ont i världen, ska pratade om över Skype med läraren. Så jävla lökigt.
Taggar: blodtörst, måndag, zombie

Träskoaction i sydnärke.

Men god afton på er, tölpar. Jag undrar om inte det här ska bli min nya grej, blogga mitt i natten efter jobbet. Svettig och tårögd, det är då skrivlusten faller på.
 
Jag kom och tänka på en sak förut. Här, i det sydligaste Närke, så festar alla på samma dag. Alla. Det är som om man går samman på något mentalt plan och gör en kollektiv bokning på något random datum. "Lördag den 15 september, då super vi som fan". Och så gör alla det. På olika håll dessutom. Är det så hos er med, där ni bor?
 
Vad jag försöker få sagt är att det var jävligt mycket drägg ute på gatorna idag. Fulla 60-taggare som inte kunde gå själva, folk som cyklade ut framför bilen (!) och som nästan flög igenom häckar. Mycket träskoaction också. Och vita t-shirts. Och ljusa jeans som hängde över halva röven. Blandat med lite V8-motor.
 
#raggare
Taggar: Pelle är normal i alla fall, raggare, träskor, v8-motor

En bad ass lycklig-lista.

WOOT! "Lyckliga lördag" idag, den här bloggens mest försummade dag. Jag minns knappt vad den går ut på. Eller jo, att vara glad som fan. Glad för att det är lördag, veckans bästa dag. Själv jobbar jag hela kvällen och halva natten.
 
....
 
Hur kickar man bäst igång en bloggdag som legat i träda de senaste tjugo veckorna? Genom en bad ass lycklig-lista. Jag har hittat på den själv, så gör den gärna ni med. Och kom ihåg att länka till mig! Annars jävlar.
 
 
EN BAD ASS LYCKLIG-LISTA, saker som gör en glad:
 
Film: Walk The Line. Minus alla droger, misären och birollerna.
Låt: Pink's nya låt. Ja, det är korrekt - döm inte. Eller mer specifikt sekunderna mellan 2:40-3:00, där världens snyggaste brittbrud sjunger ett par rader.
Album: Just nu är jag, ännu en gång, insnöad på Cults debutplatta. Den är grym! Inte heller en platta man först kanske associerar med lycka, men det ligger väl i betraktarens ögon. Blir jag glad av sektmusik? Ja, det kanske jag blir.
TV-program: Färjan. Jag skrattar inte med folket i serien, jag skrattar åt de. Sann lycka.
Klädesplagg: Jag gillar mina kalsonger jag har på mig för tillfället. Lite kuriosa: det är också det enda jag har på mig i skrivande stund.
Plats: Utomhus. Lite var som. Frisk luft etc.
Hår: Har låtit bli att trimma skägget på ett par dagar, så det har börjat växa till sig rejält nu. Fortfarande ljust och pubertetsfjunigt, men jag diggar't.
Svordom: Mofo.
Person: Den som gör mig lyckliga är ju jag själv, alltså är jag min egna gud. Ergo jag.
Blogg: Just nu är jag insnöad på Meekatt igen. Rolig typ. Sen gillar jag också Ellets blogg. Dude, du lämnar förjävla roliga kommentarer. Och på tal om kommentarer, jag ska svara på alla snart. Gillar blogg.se's nya kommentarsfunktion;  svara på dina kommentarer eller DÖ!
Mat: Så länge det innehåller fetaost så är det per automatik en favoritmaträtt hos undertecknad.
Webbsida: Jag har ju hört att om man följer mig på Bloglovin' så färgas himlen grön och fåglarna sjunger kampsånger. Prova själva - LÄNK.
 
Säg till om ni gör listan, det vore kul att läsa.Lysdsdsdsdsdsd
Publicerat i:
Taggar: gör mig lycklig nu, gör mig lycklig igen!

Med anledning av mitt förra inlägg.

Fan alltså, ibland fattar ni ingenting. Många av er. Var det ingen som hajade referensen jag gjorde till Snickers-reklamen i förra inlägget? Alla som fattade belönas med ett pris.
 
REKLAMFILMERNA:
 
 MIN VERSION:
Jag var hungrig, jag började bete mig som en diva (mot min webbkamera), jag åt en Snickers och blev tillslut mitt katt- och fotgalna jag igen. Okej?
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: puckon

Varje gång jag är hungrig.

diva moment oh no you didn't
diva moment talk to the hand
snickers bar chokladkaka pellespersonliga
cats feet katter fötter galen
Det här inlägget kom till mig i sömnen. Min egna typ av uppenbarelse. Jag tänkte först köpa en riktig Snickers, men den "ex-tropiska stormen Leslie" satte stopp för de planerna.
 
"Orka blåsa bort liksom" tänkte jag.
Publicerat i:
Taggar: diva, snickers

Jag, sköljmedelstjuven.

Är det något jag fått lära mig, så är det att det inte spelar någon roll var man bor i landet - det finns alltid det där mystiska, tillsynes ägarlösa, paketet med tvättmedel ståendes i den gemensamma tvättstugan. Eller som i det här fallet: en låda med Icas egna tvättmedel, lite Softlan, en ursköljd turkisk yoghurt-burk fylld med pulver och något flytande ekologiskt helvete.
 
VEM ÄGER DESSA TVÄTTATTIRALJER? VARFÖR LÄMNAR FOLK KVAR SINA TILLHÖRIGHETER? ÄR DE INTE RÄDDA FÖR ATT BLI BESTULNA?
 
Lita inte på någon. Och ja, jag kommer använda upp den där Softlanen. Var så säkra.
 
 
Taggar: sköljmedel

Nudelfonden.

När jag var liten så hade storbrorsan en blomkruka full i växel på köksbänken. Sann historia. Jag undrade alltid varför han inte handlade upp småmynten istället för att lägga de på hög.
 
Nu vet jag. Jag har haft kontanter i plånboken tre veckor på raken vid det här laget och skiten har svämmat över av småmynt. Jag handlar alltid med kort annars, men är okej med sedlar och hatar mynt. Det är en dryg och onödig vikt att bära på och man låter som en maracas när man kommer gående.
 
Så utan att tänka på det, så har jag lagt all växel i en glasburk. Det är redan 162 spänn i burken. Tre veckor har gått och jag har snittat skrammel för femtio spänn i veckan. Vidrigt.
 
Jag kallar den i alla fall min "nudelfond", ett sparande för månader då det är knapert. Eller om jag ska använda slantar på eventuella framtida avkommor. De jävlarna ska väl ha körkort och allt vet det fan och hans moster.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: Fan ta er, mynt!

Alternativo awards 2.0?

Någon här som hängt med sedan tidernas begynnelse och minns "Alternativo awards" från 2009? Det var ju vårat egna bloggpris, det som gick till oss sägegna bloggare som inte platsade på Veckorevyns bloggala. Just det året så var det ju bara de absolut största bloggarna, till skillnad från nu, nominerade i de olika kategorierna och då behövdes det ett pris tills oss vanliga dödliga.
 
Här har ni vinnarna i Alternativo Awards 2009.
 
Fråga: ska vi gör'e igen? Det var ju omåttligt populärt sist. Finns det intresse även idag? Finns det någon som bryr sig? Om ja, vilka kategorier bör vara med?
Publicerat i: Bloggtips, Okategoriserbart
Taggar: Alternativo Awards 2012?, krossa Veckorevyn

Den frisläppta psykopaten.

Thompa?
skulle precis skriva nånting i stil med *asg*, men i ärlighetens namn garvar jag ju inte, utan när jag kommer att tänka på det sitter jag på en buss och flinar som en frisläppt psykopat. höhö.
Du kan ju alltid skriva *flfrps* (FLinar som en FRisläppt PSykopat). Jag hade fattat. Förresten, när jag läste den här kommentaren så kom jag och tänka på min gamla busschaufför som körde hem mig och tvillingen när vi var små. Han hette Thomas. Är det du? Jag tänkte mest för att du kallade dig själv "Thompa" och sitter på en buss.
 
...
 
Så många tankar.
 
 [...] triss håller med någon slags kupp nu, jag vet det. alla vinner på de där nya 30-kronerslotterna. vilket skapar ett otroligt sug hos mig att själv köpa en lott. men nej, jag ska stå emot!
AH-HAAA! Så du menar att du är utsatta för komplott? Att vi blir dragna vid näsan? Att vi svamlar i det blå? Att vi skiter i det blå skåpet? Att vi blir grundlurade? Är det du vad du säger?
 
du är snyggast.
morsan / snygga killar
Nä, mAmMiZehn, du är snyggast!
 
haha, åh vad jag älskar ditt sätt att beskriva saker på! så jäkla roligt att läsa. bergis inte lika kul att borra men roligt att läsa om som sagt!.
Spank yo! Det var verkligen inte lika kul att skruva upp skiten, men jag tog till bloggen som terapi. Som så många gånger förr. Tänk så mycket vrede som jag aldrig annars skulle fått utlopp för om det inte vore det för den här domänen. Som de säger på MTV-galor: I'm truly blessed.
 
Fridens liljor!
Publicerat i: Svar på kommentarer
Taggar: borr, tisdagstolken, triss

Christdar - mitt egna sjätte sinne.

Blondinbella skrev i ett inlägg igår att hon och hennes fästman (?) såg frikyrkliga ut på en bild. Så fort jag läste den raden, så visste jag att kommentarsfältet skulle ha kommentarer i stil med "och hur exakt ser frikyrkliga människa ut?". Helt korrekt.
 
Fakta: min absolut första tanke när jag såg bilden var "och där står Josef och Maria och poserar glatt. Gud vare med er och låt de tolv lärjungarna vara er väl. Fast kanske inte Judas". Något sådant på ett ungefär.
 
Vissa av oss har belönats med "gaydar" (där undertecknad emellanåt gör utslag. Pride på den osv), själv har jag fått förmågan att kunna spotta de frälsta i samhället. Jag har fått "christdar". Och enligt egen statistik, så har jag rätt 99 procent av fallen. Vilket är en väldigt bra siffra.
 
Jag är inte hatisk och jag menar verkligen inget illa. Tvärtom! Grattis till alla som tror. På vad som. Det är mer än vad jag någonsin åstadkommit.
 
Det var bara det jag ville säga. Amen.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: jesus is a friend of mine

Plötsligt händer det.

Så jag har spenderat det senaste dygnet i Värmland och Torsby hos syrran. Det var visst stans största happening på g, nämligen marknaden. Eller "mârten" som det heter på inave... eh, Torsby-mål. Vi hade skittrevligt, spelade Donkey Kong och drack alkohol till mitt i natten.
 
Och vet ni, på hemvägen hände något som fick mig att börja tro på högre makter. På teblad eller något annat av det där jibberish-et som Hemmets Journal ibland "rapporterar" om.
 
Från Torsby tar man pendeln till Karlstad, för att sedan byta till tåget som tar en hem till Närke. Men just den här helgen så hade man banarbete längs två stationer, så man fick hoppa av och ta sista biten med buss. Något som i sin tur betydde att man fick ta ett senare anslutningståg som skulle avgå först två timmar senare, eftersom bussresan skulle ta längre tid.
 
Hänger ni med? Bussen gjorde en sen och man skulle få löka i Karlstad i över 120 minuter.
 
Men så hann vi fram till den första anslutningen trots allt. Alla kutade. Jag sprang. Jag frågade (/skrek på) konduktören, med lenaste sammetsrösten, om jag "snälla fick åka med det här tåget, så jag slapp vänta två timmar i ett söndagsstängt Karlstad" (hade ju egentligen inte rätt biljett). Jag fick åka med - SCORE! Kom hem två timmar tidigare än beräknat.

Väl hemma så får jag ett sms från SJ angående det tåg som jag egentligen skulle åkt med. Det hade brakat ihop och skiten skulle bli MINST en timma sent. Minst.
 
Änglakörer hörde i mina öron, jag hade haft enormt flyt. Det slog mig att "jag måste köpa en lott". Så jag köpte en Triss. Och vinner! Sextio spänn!
 
#avled
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: SJ, flyt, lott, triss, tur, tåg

Snygga killar.

Jag kom precis och tänka på ett samtal jag hade för några veckor sedan med en vän till en vän. Hon höll låda mest hela tiden, ingen lyssnade direkt och säger plötsligt något i stil med "men som han, visst är han snygg?" till mig.
 
Detta varpå jag, något oförberedd, harklar ur mig ett: "ehm, nä, jag vet inte".
Hon: "ASSÅ SÅ TYPISKT KILLAR! VI TJEJER KAN SÄGER ATT EN ANNAN TJEJ ÄR SNYGG, MEN INTE NI KILLAR".
 
STÖÖÖÖN! Så jävla lökigt. Det här urlakade samtalsämnet betade vi vanliga individer av i åttonde klass. Pantade brud. Och sluta säg åt mig vad jag kan och inte kan göra, jävla arsle.
 
Och av denna anledning, här kommer den, listan som vi alla väntat på: MAN CRUSH 3000
 
Mike Rowe från Skitiga JobbDiscovery Channel.
 
David Beckham, fotbollsproffs, kalsongmogul och Spice Girl-snärjare. + cool stache.
 
Dexter, seriemördarekaraktär.
 
Jag. Narcissist, snygg och rent asball.
 
Nu ska jag iväg med en drös människor och se på The Shining i HD och med surroundljud. Läskigt jävlar.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: Snygga gubbar och fräcka dudes

Hyllmaster (how to thursday)

Jag har ju inte bara svurit över bilen de senaste dagarna, jag har ju satt upp Ikea-hyllor också.
 
Det har varit aningen småsoft på den skönlitterära fronten på sistone, så jag beslöt mig för att fixa hyllplan över sängen som jag kunde stapla böcker på. För att på sätt låta ångest över att ha så mycket oläst lektyr stirrandes på en bli en drivkraft till att börja läsa igen. Som den finniga sci fi-nörd man egentligen är.
 
Fan vad jag slet med dessa hyllor. Och då är jag ändå självutnämnd hyllmaster, utrustad med allt det nödvändiga: slagborr, en hög med borrar för diverse väggmaterial och förstklassiga universalplugg. Förutsättningarna för proffsborrande fanns där, men allt sket sig.
 
Jag ska gå igenom hela händelseförloppet hyllplan för hyllplan, samt lära ut hur du till slut sätter upp en hylla rätt. Och eftersom det är Ikea-möbler vi talar om, så har jag gett skiten passande namn.
 
INGVAR - hylla nummer ett. Det var nu som jag verkligen behövde göra rätt för att lära mig till de andra. Börjar borra. Märker att min "betongvägg" består av både tegel, spån och betong. Svär över att behöva bo i plockepinnhus. Pluggen vägrar fästa. Gör nya håll som precis ryms bakom hyllan. Pluggen glider ur. Ingvar sitter ytterst ostabilt och tål inte vidare beröring. Ska åtgärdas snart.
 
JONAS - jag ger inte upp, utan hoppas på bättre lycka på andra väggen. Borrar rakt in i betongen. Märker att "yo, här är en stålbalk" och oljud utbryter. Pluggen känns plötsligt expanderad och vägrar få plats i hålen. Jag mäter, borrar ännu mera och märker att betongsmulor täppt till hålet. Dammsuger. Pluggen nöjer sig. Hyllplanet får en sjua på en stadighetsskala mellan ett och tio.
 
PETER - jag ger mig fan på att få upp varenda en av hyllorna och börjar så med Peter. Missar stålbalken, men känner att jag kommit in i ett tomrum. Där jag gissar att vattenrören till elementen går. Pluggen väljer att krångla, men jag dödshotar den på plats. Åtta på stadighetsskalan.
 
MATHIAS - "MEN SUG MIN FETA #€%&, JÄVLA SEMI-BETONGVÄGG!" skriker jag och drar i två skruvar åt Mathias. Rakt in i väggen. Utan plugg. Reslutatet? Sitter. Som. Ett. Smäck. En klar tia på stadighetsskalan. En Harry Potter-hylla.
 
Kontentan: vem behöver plugg? Just be awesome och nöj dig med skruv.
Taggar: Ingvar Kamprad och hans söner

Den här dagen.

Idag är en strålande dag. Att maxa kreditkortet på.

:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 
Ja, så var det dags för ännu en del i triologin "bilen; sagan om vår älskade blå Peugeot". Jag kan inte skriva vad jag vill (eller vågar snarare inte), för det har blivit ett försäkringsärende. Men det jag kan skriva är att jag önskar den en ond, bråd död. Jävla, jävla, jävla bilhelvete. Tröttsamt att lägga pengar på detta skitskrälle.
 
Lite som att mata ett barn som snittar på godkänt i alla ämnen. "MVG eller GTFO, bastard!"
 
Närå, jag bara skojar. Om betyget, inte bilen. Den ger mig huvudvärk. Sönderostade jävla helvete.
 
DEN HÄR DAGEN:
Taggar: burn, bitch!

Tisdagen är här.

Veronica, jag har gjort mig förtjänt av dig nu.
öööh, way out west artistutbud var ju inte ens värt i år. hade jag åkt hade det bara varit för att träffa dig. kanske.
MEN VARFÖR DETTA KLAGANDE PÅ ÅRETS WAY OUT WEST?! Har den goda musiksmaken runnit ur öronen på folk? Okej, så det var ingen Hellström eller Broder Daniel bokat i år (tack och lov), men jag tycker fortfarande det var en av de bästa festivalerna (musikmässigt) som jag varit på.
 
AAAAARGH!
 
Men ey, baby, spank you för komplimangen. Kanske,
 
har också endel problem med nattsömnen,
så du är inte ensam
Det är som min gamla grek alltid säger; "misery loves company". Fast när han säger det, så pratar han om ingredienserna i tzatzikin han gör när man kommer över på en kopp kaffe.
 
Jävla random svar. Jag känner ingen grek. Men point made.
 
jag är drottningen av micropauser. "om jag läser tio sidor får jag se ett avsnitt av [insert valfri hjärndöd skit här]"
SISTAH, SISTAH, SISTAH - AMEN PÅ DET! Jag gör samma sak. Ibland, under segare dag, så kan jag nöja med mig med stycken. "Klarar jag bara av de här två styckena, så har jag gjort mig förtjänt av lite självpetting framför tre avsnitt Veronica Mars".
 
fan, jag hatar att de bytt betygsskala! det måste gjorts endast för att framkalla åldersnojor kanske rent av 30-årskriser i förtid, hos oss som tog studenten för ett lite längre tag sedan [...]
Precis vad jag tänkte när jag skrev inlägget. Fy fan, här är man blott tjugofyra år ung och tvingas känna sig asgammal. Förstå de som tvingas leva på sina "ja, själv fick jag en femma i kristendom"-minnen, de har hela två betyg bakom sig. Stackars jävlar.
 
om en bara någonsin förstod vad den där fliken framtill är bra för. för att langa upp schnauzern om det krisar på diverse olika fronter och behov?
Mate, jag kan inte ens räkna till antalet gånger som kalsongfliken kommit till användning. Småväxelförvaring, kådisfack, uringenväg, snabblottning och så vidare. Den behövs. Believe you me.
 
 
Fridens liljor.
Publicerat i: Svar på kommentarer
Taggar: Frågor, Tisdagstolken

Stök AB.


Jag lever i misär. Egenförvållad misär förvisso, men ändå ett rent helvete.
 
Jag har talat om det här förr. När jag jobbar helg så blir varje kvadratcentimeter en tillfällig avlastningsyta för disk, smutskläder och... ja, skräp. Det är underkläder överallt eftersom varje beslut för att tvagning går till så här: "oj, nu måste jag duscha" och så strippar man av sig ett plagg i taget under de tio stegen till badrummet. Sen får de ligga där.
 
Jag håller på och säljer av gammalt skit på Blocket för tillfället och igår var det en som ville komma och kolla på en av mattorna som jag lagt upp. Då drog jag ursäkten att min lägenheten håller på att rustas, så att det kanske vore bäst om vi möttes på annan plats så fick hen kolla på mattan där. Bara av den anledning att det är så jävla rörigt här hemma och att jag, minsann, inte hade några planer på att städa just då.
 
Sen också, vem är jag och ha hantverkare hemma en söndag, någon typ av rik douche? Pinsamt.
Taggar: stök