Året var 2013. Årskörnika komplett med Instagram-bilder.

Det är den tiden på året då man börjar sammanfatta året som varit. Och lika mycket som julkalendern är en stående tradition här på bloggen, så är Pelles Personliga-årskrönikan ett lika kärt inslag vid nyårstider varje år.
 
Vad kan man säga allmänt om 2013 då? Ja, jag vill minnas att det inte började skitbra. Förra julen blev någon psykotisk dipp och jag mådde piss. Men utöver de två-tre veckorna så har det här året var ett jävla bra år. Ovanligt jävla bra. Förvisso har jag för vana att inte minnas vad jag gjorde ens förra veckan. Men när jag började bläddra lite i arkivet och spana igenom Instagram-flödet så, ja fan - det har varit ett grymt år.
 
Låt oss bryta ned året som varit.
Först och störst: undertecknad blev 25 bast i början av februari. Så jag och tvilligen slängde ihop bowlingkväll med våra trettio närmsta peers och hyrde banor för flera tusen (värt varenda slant). Efteråt blev det en blöt utekväll och jag blev för första gången bjuden på hasselnötsshot. Som var ovanligt äckligt faktiskt.
 
Och fler fester blev det. Dansade vals i midsommarnatten och kubbade med jobbet bland annat. Sa jag förresten, på tal om alkoholintag, att jag blev minigolfchamp efter den här sommaren? En jävel på kvällsdopp blev en också när vi drog runt och uppsökte länets varenda sjö. Sommaren var ju också den bästa på flera år, bara en sådan sak.

Köpte inte bara en utan två One Piece. Host.
Det blev ovanligt snålt med resor det här året, det är det enda som är en nagel i ögat när jag remenissar över det svunna året. Men fem dagar i Barcelona hann vi med. Också känt som Spaniens mesta kuststad. Jag gillar Barcelona som fan. Ja, jag gillade det så mycket att jag valde att förgylla resan med att posera som "den kissenödige turisten". Internets kanske mest innovativa bildserie?
 
Jo, just det, jag hann ju gå på världshistoriens sista Hultsfredsfestival också. I Stockholm. Jag gillad det.
 
Det som sticker ut mest under det här året, det är ändå alla saker som hänt tack vare den här den bloggen och mitt... varumärke (öörkk, vidrigt ord)?
1) Blev länkad av självaste superbloggaren Lady Dahmer, som tillägnade både en Facebook-post och ett helt blogginlägg åt min ära. Utan tvekan det mest roligaste och drivande som hänt mig bloggmässigt. HIGH FIVE FÖR LD!
2) Tweetade om Södra Latins beslut om att tredje omklädningsrum och blev citerad I Dagens Nyheter. Bredvid självaste Blondinbella. HIGH FIVE FÖR DAGENS NYHETER! OCH SÖDRA LATIN!
3) Blev nominerad till Veckorevyns Guldpennan-pris tack vare er! En nominering som jag delade med självaste Kristian Gidlund, universums bästa skribent. HIGH FIVE FÖR ER!
4) Gick senare på sagda Blog Awards-gala. Träffade Egoina, stod bredvid Kenza, flinade åt William Spetz och smög på HanaPee. Var också gala-osäker som ett lite lamm på grönbete. Men det var kul som fan! En jeansskjorta som jag aldrig använt fick jag också. HIGH FIVE FÖR VECKOREVYN!
5) Fick äran att gå på förhandsvisningen av Catching Fire. HIGH FIVE FÖR KATNISS!
6) Fikade med Schmenus-Sara och Cissi Wallin gjorde jag också. På söder. En mycket, mycket underhållande stund. HIGH FIVE FÖR GRATISFIKA!
7) Blev sponsad med en Arya Stark-figur. Bland mycket annat. HIGH FIVE FÖR SPONSRING!
 
Gick på tre arenaspelningar under 2013. Samtliga med syrran i släptåg. Det har blivit lite av vår grej att göra ihop. Två gånger var vi på Friends Arena och såg Bruce Springsteen (för 1235657 gången i ordningen) och Elton John. Sen blev det en konstert med Robbie Willams på gamla goa' Ullevi i somras. Där vi av en ren slump fick VIP-band och hamnade allra längst fram. Hade inte några direkta förväntningar heller, men det var lätt en av de bästa konserter jag varit på. Jävligt random. Och jag vill inte skryta, men jag kan ha fått lite Take That-saliv i håret.
Årets tv-serier så sen, fy fan vad mycket bra skit jag sett! Netflix geniala serie Orange is the New Black seglade direkt upp i toppen av favoritserier. Betade också av Downton Abbey, Game of Thrones och Breaking Bad. Och när vi ändå talar om tv - HUR JÄVLA BRA ÄR INTE HISTORIEÄTARNA?
 
Jag vet en som vet ett par som vet något snaskigt om Erik Haag och Lotta Lundgren förresten. Den ni! Mer vågar jag inte säga.
 
Vad kan jag säga om musikåret? Inget. För nu. Det kommer i ett eget inlägg. Som sig bör.
 
Hmm.... vad kan jag säga mer? Har jag glömt något?
 
...
 
Jag har blivit besatt av Minecraft och har byggt mig ett höghus i akaciaträ.
 
Och så har blivit jämförd med Kiefer Sutherland fler gånger i år än antalet dagar jag varit i livet. Vill dock bestämd hävda att jag fortfarande tycker jag mer har drag åt Brad Pitt-hållet. Men det är ju jag det.
 
Och så blickar vi framåt, vad kan jag säga om 2014? Jo, några resor blir det i alla fall. Under våren åker jag med familjen till Barcelona. Undra hur det kommer gå, har inte rest med de sedan 2003-2004? Under sensommaren planerar vi att dra till New York också. 
 
Ska försöka att satsa mer på bloggen också #fjotiscitat. Och med det menar jag att jag ska updatera mer frekvent och vid "rätt tid". Det vill säga när det är som flest av er är härinne och läser. Kanske försöka Google-optimera skiten ännu mer? Make 'em cash rain in och så vidare.
 
Joina ett bra annonsnätverk kanske skulle vara en god idé? Några förslag?
 
Sluta skriva hashtags kanske?
 
Och för sjunde året i rad så hoppas jag så klart att min bästsäljande romanidé ska blomma ut och komma till mig. Bräda Camilla Läckberg på pockettoppen har varit ett mål sedan sena tonårenn. Kanske det är dags att bli författare i år?
 
Slut på årskrönika.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: 2013 i mitt hjärta och i min röv

Juletider är ignorerartider.

Vilken jävla juldvala jag hamnat i. Är det inte så varje år härinne på bloggen? Vet ni som läst länge? Det känns som om jag går all in på bloggens julkalendern och sen blir knall och fall och #död under någon vecka.
 
Men det är väl okej antar jag. Att man får en vecka så här i slutet av året att bara få skita i allt internet och enbart hänga med folk i verkliga livet. Detta säger jag för att jag fetignorerat folk på Facebook-chatten i snart två veckor (har kanske åtta diskussioner som förs allena av personen som först kickade igång samtalet).
 
EXEMPEL:
 
Bekant: hej pelle vad ville du att jag skulle göra åt det där vi pratade om?

Jag tänker: fuck that, jag har semester.
 
Bekant, dagar senare: hej pelle har du sett mitt meddelande?

Jag tänker: Ja, och jag är inte i stånd att svara på det nu eller någon gång snart.
 
Bekant, efter en vecka: BITCH PLEASE! Jag ser att du är inne på Facebook, bara svara på mitt meddelande?

Jag tänker: Nej Pelle! Kom ihåg att du är ledig. Vill någon diskutera akuta organdonationsfrågor så får de faktiskt vänta till tidigast några dagar efter trettondagjul.
 
Ja, jag är vän med min leverspecialist på Facebook? Och ja, "leverspecialist" är ett ord.
 
Närå, flämt åsido. Vet inte varför jag går inkognito från cyberspace efter jul, än mindre varför jag har lust att upprätthålla "internetrelationer". Är... är jag dum i huvudet?
 
...

1+1 = 69:an?
Taggar: pelle eremit

Julhelgen som var. Och lite jävla Bilbo.

 JULHELGEN, en snabb recap:
 
Julafton - trevlig, men var lite trött. Fick en resväska till New York-resan som sker senare i år.
 
Juldagen - 16 timmar Minecraft, ja tack! Och badtunnebad.
 
Annandag jul  - Bilbo-bio och Historieätarna. Äntligen är Haag och Lundgren tillbaka. MM-MMH! #finarövar
 
Men låt oss stanna vid Bilbo, eller The Hobbit som den så fint heter på ingrish. Vilka här har sett den? Ni som har sett den, kan ni förstå mig när jag säger att jag inte bryr mig om karaktärerna i dessa filmer? Jag menar i Sagan om ringen, som jag förvisso bara sett på vardera films midnattspremiär när det begav sig, där vill jag minnas att jag hejade på Frodo och compani. Nu är det mest: Bilbo skulle kunna dö och jag vore inte mindre människa för det.
 
Fast nu vet man ju att Bilbo överlever. Jag menar, det är ju snart dags för säsong tre av Sherlock.
 
Det är lustigt, när vi stod i biosalongens foajé så säger jag till mitt sällskap något i stil med: "vad gör jag här, jag gillade ju inte ens första Hobbit-skiten?". Välplanerat besök indeed.
 
BILBO-RULLEN FÅR TVÅ SVAGA SUSHIBITAR
Taggar: BARA 363 KVARE TILL JUL!

Lucka 24 - Videoblogg.

Lucka 24 ägnar vi åt något som aldrig förekommit härinne förut. Vad kan det då vara tänker ni? En videoblogg. Ni hörde rätt, äntligen ska ni få höra undertecknad tala! Här slås det på stort så på självaste dopparedagen.
 
Och det röda klorbadsnyllet och fettknölarna över ögonbrynen (är de alltid där?), de bjuder jag på.
 
Hoppas ni blivit underhållna av årets julkalender och temat Jag har aldrig. Den har jävligt rolig att knåpa ihop i alla fall.

Till sist vill den här ögonbrynsfettknölen önska er alla en god jul och en lyckad mellandagsrea!
Publicerat i: Julkalendern, Videos
Taggar: det är inte en handduk, det är ett tomteskägg!, rödmosig som en liten norrlänning ja

En uppdatering till er, gott folk.

Oj, här var man inte igår. Fast jo, det var jag ju faktiskt. Men det har ju blivit så djävulskt många julkalenderluckor på sistone att jag inte hunnit med att skriva något emellan.
 
Kan vi börja tala om att jag i dagarna gick på min två och en halv vecka långa ledighet? Pjoo! Fan ni anar inte vilken jävla parantes av stress hela november och december inneburit. Blurgh! I och med att CSN sket sig för årets två sista månader, så har jag istället ägnat mig åt att heltidsjobba och sköta studier på en och samma gång.
 
Uöööööööööööööööööööörgh...............................
 
Men nog om det, är ju för fan ledig nu. En annan sak som jag varit jobbig, speciellt så här i december, är julmusiken. För första gången någonsin så har jag börjat hata tonerna av vissa "klassiker". Men om jag tvingas lyssna på fucking jävla Triad, Adolphson och Falk eller Just D en gång till så skär jag av mig halspulsådern. Det finns fler låtar som är irriterande, men det är något visst med de tre som jag spyr extra mycket på. Och Mix Megapol som ägnat hela evigheten åt att spela skiten? VAD FAN HÄNDER!? Och varför vet jag inte hur man byter radiostation på gymmet och räddar alla från misären?
 
Har till och med börjat hata The Pouges och deras klassiker! Då är det illa.
 
Så vad har jag lyssnat på för jullåtar? Rock 'n' roll-ish, låtar från Bing Crosby-eran och Ensam Hemma-soundtracket. Egentligen allt som inte spelas på radio och/eller i tv hela jävla tiden.
 
Och på julafton, då ska jag hänga med vännerna. Sann historia. Vi ska samtliga vara hos våra familjer på förmiddagen och sedan sluta samman på sena eftermiddagen och umgås. Ni ska veta några av de reaktioner jag fått på dessa planer. "MEN PÅ JULEN SKA MAN JU UMGÅS MED FAMILJEN!".
 
Och vi bara:
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: Rörigt inlägg

Lucka 23 - Bleka håret?

Jag har aldrig blekt håret.

Ytterligare ett steg för mänskligheten här i Jag har aldrig-julkalendern™? Fast i och för sig, jag hade ju för vana att kleta i mörkbrun hårfärg där under några år. Det var då, när man hade känningar av emo-pop-randiga tröjor-viben. Jag tror det kallades att vara "indie"?

Ungar och deras etiketter.

Men det mörkbruna gick av på ren vana. Samma märke, samma teknik, samma färg. Att göra skiten, alltså frippan, åt det andra hållet och ljusa upp det - aldrig hänt. Ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag köpte en "blekning" (om det finns något som heter så?). Men förpackningen hade en blond donna på framsidan och färgen låg tillräckligt nära originalråttan som redan sitter på huvudet. För här är det inte resultatet som är poängen, det är genomförandet.

Här har ni några pissiga mobilbilder:
Resultat: Määäh, ser cirka likadant ut. Så jävla skönt. Påminner om hur det ser ut som sommarhalvåret.
 
#änglahår
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: julkalendern, änglar har roligare

Lucka 22 - Nördarnas julafton.

 
Ja, det finns ju andra världar och platser som behöver få sig en dusch med julfeeling, inte bara Svea rike. Som vår Minecraft-borg, den behövde sin alldeles egna bomullsgran med rödstensfacklor.
 
Och det är ju något vi aldrig sett undertecknad göra förr - julpynta cyberspace.
 
Har Jag har aldrig-julkalendern™ börjat spåra ur?
Taggar: bomullsgran, julkalendern, minecraft och akneodling

Lucka 21 - Pepparkaka + julskinka = sant?

Det var en gång en Tina Nordström som yttrade orden "pepparkaksgriljerad julskinka är jettegått" i tv-rutan.
 
Ja, det här var några år sedan nu och jag har inte kunnat släppa det. På riktigt. Så fort det vankas juletider så har jag alltid tjatat högt och ljudligt om att jag "banne mig vill göra min pepparkaksskinka". Och varför inte passa på iår då, tänkte jag? För jag har aldrig gjorde pepparkaksgriljerad julskinka.
 
Ännu ett matinslag i årets Jag har aldrig-julkalendern™ har krystats ut och sett sitt första ljus.
 
Jag googlade faktiskt "pepparkaksgriljering" och fick upp Tina Nordströms helt egna recept [Länk]. Så det var faktiskt som om alla år med längtan efter pepparskaksskinka inte hänt. Och nu behöver ju inte jag sitta här och dra receptet för er. Jag rekommenderar dock att ta lite dyrare och godare pepparkakor denna gång. Skippa billigt Nyåker-skärp den här gången.
 
Och ja, det där var en gliring till Frida, före detta anställd på Nyåkers. Hehe.
 
SKINKA MED P-KAKA
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 20 - Skittles, vi möts igen (bartenderskolan #3)

Vi fortsätter prova lyckan i våra infused vodka-inlägg. Dagens smak är Skittles. Som vi pratat om tidigare i kalendern, om ni minns? [Länk] Fruktgodis som smakar pure strösocker. Bra skit att ha i drinkar med andra ord.
 
För jag har aldrig druckit Skittles-drink, ännu en lucka för Jag har aldrig-julkalendern™ bla bla bla yada yada yada och så vidare. Jag tror ni fattar grejen nu.
 
Jag tog i alla fall röd färg och gjorde min drink på. För att rött är julens färg. Jag vill tro att den smakade jordgubb, som inte så juligt förvisso, men vad i helskotta.
 
Hur Pelle skapade infused Skittles-vodka:
- Under dina jetzettripper runt om i världen, köp med en påse Skittles. Kanske kan du be en vän köpa? Så gjorde jag.
- Sortera ut den färg du vill ha, cirka 40 stycken.
- Plocka fram fulspriten finvodkan.
- Slå över två deciliter vodka över dina Skittles.
- Rör om varje kvart.
- Låt stå i kylskåpet över natten.
- Sila genom ett kaffefilter för att bli av med amerikaniserat godissump.
 
Drinken som gjordes:
- En sexa, plus en skvätt till, av din vodka hälls i en collegemugg. Röd mugg är ett måste.
- Skiva en lime och lägg i två skivor i varje drink.
- Ett par isbitar är din vän.
- Fyll upp med lemon-lime-läsk. Här använde vi Sprite Zero (SPONSRING?)
- Avnjutes bäst genom att sugrör.
 
Betyg:
Publicerat i: Fest och fylla, Julkalendern
Taggar: julkalendern

Lucka 19 - Granen står så ful och jävlig huset.

Jag har aldrig låtit någon annan klä min julgran.
 
Ja, ni hör ju, det här är ju ett givet fall för Jag har aldrig-julkalendern™. Till hjälp tog jag grannar, både gamla bekanta och nyare idioter. Grannar och granar alltså, en dyslektikers mardröm. I mitt hem. Pyntandes min gran.
 
Det blev en hel del kokt pasta-action, toapapper, smurfar, nyckelringar och uppstoppade katter. "Oj, kolla vad Pelle har här, den hänger vi i granen".
 
 
BETYG PÅ GRANNEGRAN
 
(Kan ha pyntat om den sen. Kanske. Wtf det är min blogg och mina regler, sluta döm)
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: en gran som ser ut som fan osv, julkalendern

HOST!

Det är inte bara rimstuga här i huset. Nä, här är det sjukstuga också. Fan vilken jävla förkylning jag dragit på mig. Tror jag i alla fall, är inte sjuk tillräckligt ofta för veta om jag har fått en mild eller en svår förkylning. Men det är yrsligt, täppt och halsontigt hur som haver.
 
Jag tror det kan ha varit bussen till och från Elton John som är boven i dramat. För hur många gånger har man inte åkt buss och frusit den enskilda röven av sig? Massor med gånger. Alltså blev jag förkyld. Sen har säkert alla baciller som rör sig hej jävla vilt så här års också en fot med i spelet.
 
Sen är man ju "karl och vi blir ju alltid döende när vi är sjuka". Fuck om jag måste tvingas lyssna på den frasen en gång till, då avlider jag på plats.
 
Om inte den här förkylningen tar kål på mig först.
 
....
 
HOST. HOST. HOOOOOOOOOOOOOOOOST.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: söker folk som tycker synd om mig

Lucka 18 - Rimstugan är här!

Ja, men se så här go' vänner. Sitt inte i stugan och spänn er...
 
...
 
Försökte rimma hela blogginlägget. Gick väl sådär. Det är dags för dagens lucka i Jag har aldrig-julkalendern™ och det är dags att rimma. Något som jag aldrig, så vitt jag kommer ihåg i alla fall, aldrig någonsin gjort. Inte på julklappar. Jag vet att jag gjorde det på alla hjärtans dag någon gång i högstadiet när jag gav bort rosor.
 
Men det ska vi inte prata om nu. Eller aldrig någonsin.
 
Jag bad er om två saker: dels att 1) berätta vad ni hade köpt och 2) till vem ni köpt tingesten. Sen utlovade jag grymma rim. För jag är en jävel på att rimma. Bortsett från den första meningen i det här inlägget. Jag utlämnar namn i det här inlägget. "Man vet ju aldrig vem som läser det här" sa StorBloGgarhN
 
SMÖRGÅSGRILL TILL FAR
Far, kära far.
Gu' du är så rar.
Nu har du sparat dig en slant eller två.
Bara att koppla i sladden, vänta på värmen och bre på.

BRUCE SPRINGSTEEN-LP TILL POJKVÄN
Nu kommer jag inte längre i vädret få en endast syl.
Inte när du på repeat kommer spela denna bossiga... [vinyl]

PRENUMERATION PÅ GALAGO TILL POJKVÄN
Min älskade vän, mitt bästaste du.
Snälla sluta läs varenda pretentiös DN-intervju.
Du blir som en tråkig skock bakterier.
Här, ta och läs lite vuxen...[serier]
 
KALSONGER OCH HEMBAKTA KAKOR TILL POJKVÄN (gärna på Gbg-mål)
Äru go' eller äru bara lite Glenn?
Du behöver något som till och med glädjer självaste FN.
Det är inte fesk du får, även om det vore toppen.
Nej, det här är sött för magen och varmt för snoppen.
 
(Wöw, vet inte vad som hände där)

TURKOSA SPEEDOS TILL FAR
Inga strandraggarfasoner nu farsan.
För ja, med dessa på kommer du tända den stora massan.
 
THE LEGEND OF ZELDA-BOK TILL BROR
Plink, plonk, klink!
Dags att lära sig lite mer om... [Link]

HARRY POTTER-BÖCKER TILL LILLEBROR
Wingardium leviosa och allt det där.
Här får du något du hela livet kommer hålla kär.
Dröm dig iväg med historien om en ärrad kille,
hans gingerkompis och ett fräscht supersnille.
 
DEO OCH DUSCHTVÅL TILL LILLEBROR
Puberteten är inte helt igenom asfett.
Brorsan, du luktar faktiskt lite svett.
 
NÄSTRIMMER TILL SAMBO
Älskling jag vet inte hur jag ska säga detta.
Men jag måste mitt hjärta nu få lätta.
Hår, du har så mycket hår!
Och nej, jag syftar inte på det du har på huvud, rygg, bröst, haka, armar eller lår.
 
SCHACKBRÄDA TILL POJKVÄN
Bonde, häst, kung och drottning.
Den som förlorar får ägna sig åt 2014 års snöskottning.
 
ELTANDBORSTE TILL FAR
Inte längre behövs här manuellt skrubb.
Så fortsätt du och ät ditt sockerfrätande krubb.
 
KLOCKA TILL LILLASYSTER
Vad är det som går och går och aldrig kommer någonstans.
En person helt utan stil och elegans.
Här får du något fint för både arm och vrist.
Gå ut och imponera på både gångtrafikant och cyklist.

VETEKUDDE TILL PREGGO
Nu när du vår bär på vår lilla fis
och du råkar må som en svullen gris.
Då hoppas jag du blir varm av denna gåva
och smärtfritt en natt kanske får sova.
 
Nu måste jag vila den här sjukyra skallen en sväng. Hoppas jag inte missade någon. Kommentera annars så svarar jag bland kommentarerna under dagen.
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: julkalendern, rim stim sim plim tjootjim

Lucka 17 - Koka knark.

Så min absoluta favoritserie för tillfället är Breaking Bad. Och ja, lite pinsamt är det att jag hade första säsongen i mina ägor i flera år utan att kolla på skiten. Men nu har det tagit sig rejält och jag är på säsong fem as we speak. Och allt håller på att braka ihop. Igen.
 
*NO SPOILER*
 
Och vet ni vad jag aldrig har gjort? Kokat knark. Har den kanske unikaste/galnaste/mest idiotiska idén i Jag har aldrig-julkalendern™ sett sitt första ljus? Mycket möjligt.
 
SJÄLVKLART ska vi inte kokat the real shit. Undertecknad har för hårdkokta antiknark-päron för att våga det. Sen har vi ju också det där med eventuella lagbrott, moral och no ballz. Nej, istället fann jag en australienare-g'day mate-vloggare på YouTube som gjorde just Heisenbergs blåa metamfetamin - version socker.
 
Fem satser senare ("easy cooking", jo tjena) och hade så sen mitt egna blue meth. Woot! Nu saknas bara bockskägget och herrtrosorna.
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: jag, heisenberg?, julkalendern

Lucka 16 - Bli inte arg.

Dagens lucka ska ägna sig åt det goda humöret. Det kommer inte som någon överraskning när jag säger att jag hatar att skruva ihop möbler. Häromveckan tog det mig nästan två timmar att skruva ihop en pall på nio delar. Och Ikea-skit i all oära, denna pall var från fucking Jysk och där har vi hjärngympa utan dess like. Instruktionerna är otydliga med oproportionerliga bilder och en siljard skruvar som ska penetrera diverse hål.

I snart tre månader har jag haft ett skrivbord liggandes i sin förpackning enbart för att jag inte velat skruva ihop det. Och det är ju för lång tid för att kunna rättfärdiga det på något av alla diverse vis som finnns. Så jag tänkte att jag kör på och gör det till en julkalenderlucka. Och vad är haken undrar ni? Att inte tappa humöret.
 
För jag har aldrig inte blivit arg av möbelmontering. Ett perfekt inslag för Jag har aldrig-julkalendern™ alltså.
 
INFORMATION
Återförsäljare: Jysk
Antal delar: + 30 stycken
Förväntningar: "Satan i helvete, Jesus morsa och så vidare".
 
HUR DET GICK
Antal vredesattacker: 0 stycken. WOOT!
Antal avverkade timmar: 8 h (plus en natts sömn emellan)
Slutresultat: ganska vingligt och skränigt, men det duger.
 
Ja, det duger fan. Den som säger något annat...
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: julkalendern

Lucka 15 - Skämma ut sig på konsert?

1) Jag har aldrig skämt ut mig på en Elton John-konsert.
2) Jag har aldrig varit på en Elton John-konsert.
3) Jag har aldrig varit på en konsert där det är minimalt med mellansnack (okej, förutom The Knife då).
 
Ja, det finns många punkter som platsar på dagens lucka i Jag har aldrig-julkalendern™.
 
Så Elton var bra, över förväntan faktiskt Vi hade vår gear redo och såg ut som fan. En kvinna bakom oss bad om att få ta en bild på dessa två, tillsynes, hardcore fans. Och är det något som linslusarna Nilsson inte backar för, så är det chansen att få vara med på bild. Undra vad denna främling skulle ha bilden till dock, skulle man kanske ha frågat det?

Jag tänker att möjligtvis dyker upp på en sajt för "Elton John-fetischism". För folk som gillar glittriga rockar och tonade glasögon. Nåväl, det vore en ära att hamna på en sådan sajt.
 
ELTON JOHN FÅR FYRA SUSHIBITAR
Publicerat i: Julkalendern, Musik, Resa
Taggar: elton john, tiny danceeeeer, you ARE home

Återträffen, var är du?

Så året som 25-åring går snart mot sitt slut. Det var varit helt jävla okej år, jag ska inte ljuga. Mycket har hänt, många kontakter har knutits och många resor har blivit av (det är så jag mäter ett lyckat år, i antalet resor).
 
En sak som uteblivit dock, det är inbjudan till tioårsjubileumet av examen från högstadiet. Visst brukar väl den komma när man är tjugofem? Jag vet folk som haft att göra med specialiserade företag som lagt sig i och bjudit in klasserna på middag. Så... varför har inte det skett för undertecknad? Var är min inbjudan? Jag blir fan stött på riktigt.
 
Inte för att jag tänkt gå. Men en inbjudan hade ju inte skadat.
Publicerat i: Fest och fylla
Taggar: och här ger american pie ännu en gång fel syn på livet. först var det pajsexet och nu detta?!

Lucka 14 - PB&J time.

Jag har aldrig ätit en PB&J-macka.
 
Så idag kör vi på det gastronomiska spåret i Jag har aldrig-julkalendern™. Ni vet hur man i USA (som jag pratat om lite för många gånger under denna månad), och väldigt ofta i amerikansk populärkultur, äter PB&J-mackor? Alltså jordnötssmör och sylt på två brödskivor som läggs ihop, skärs av diagonalt på mitten och avnjuts. Det är det vi ska ska prova idag.
 
Och nej, jag tyckte inte det var helt farligt faktiskt. Inte skitgott heller. Det... bara var. Jag tror kanske att jag valde ett lite för mörkt bröd för ändamålet. Helst av allt så ska det väl vara purvitt och består av 96 procent gluten. Men ja, helt okej. Kommer nog inte prova igen.

Det är som sex, en gång sen är det bra.
 
PEANUT BUTTER JELLY TIME
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: julkalendern, mmmmmmmmmmmmm pb&jjjjjj

Kan ni gissa vem jag ska se ikväll?

Bildledtråd: vem ska jag ska se på Friends Arena ikväll? Vad gissar ni?

Så ja, jag och syrran ska casha in hennes födelsedagspresent som hon fick i maj. Vi har ju som mål att beta av så många världskändisar som möjligt (som man kan majoriteten av låtarna av) och ikväll är det alltså Elton Johns tur att få äran att möta oss, syskonen Nilsson.
 
Han är en lycklig man, den där Elton!
 
När Tiny Dancer spelar så ska jag låtas att jag är med i Almost Famous, sittandes bredvid Kate Hudson. Eller om jag ska låtsas att jag är Hudson herself, har inte riktigt bestämt mig? Oavsett så kommer det bli guld! WOOP! WOOP!
Publicerat i: Musik, Pelles vardag, På tapeten
Taggar: CAN YOU FEEEEEEL THE LOVE TONIGHT? Well yes, yes I can.

Lucka 13 - Husbygge.

Idag är det luciadagen. Ni vet, sötebrödets och pepparkakans gyllene dag (bland mycket annat). Ah, denna pepparkaka, vi underslipper den inte. Också idag ska vi inkludera den i julkalendern. På det skamligaste av vis såklart.
 
Jag ska inte bräka ur mig vulgära slang och horribla svordomar i onödan. Ni tenderar att bli pissed när jag gör så. Därför får ni själva inserta passande ord för dagens julkalenderlucka. "Pelle har aldrig bakat ett ___________".
 
Jag har aldrig-julkalendern™ fortsätter. More raunchy than ever.

Taggar: h*rhuset på hörnet, hudkräm är ett julmust

Hur mycket jul kan vi klämma in i ett inlägg?

Sorry att jag inte bloggat, men jag haft fullt upp med att BAKA DE GODASTE JÄVLA SAFFRANSBULLARNA NÅGONSIN!
 
[JULVRÅÅÅÅÅÅÅL]
 
Så det har varit julmode på här idag och jag har, utöver lussebullarna, också betat av två av de resterande julkalenderluckorna. Jag ska inte säga för mycket, men det kan ha att göra med Breaking Bad och stussen på ett fyrbent djur.
 
Walter White i en tidlagakt? Huh?
 
Forsätt att önska era julklapp rim här. Måste man gilla sidan för att få kommentera, jag fattar inte hur man kollar det? Men om ni prompt inte vill gilla skiten, så antar jag att ni väl kan lämna en kommentar härjajajokejdåosv. Rimstugan dyker upp inom kort.
 
Mvh
Julmannen
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: juuuuuuuuuuuuul

Lucka 12 - Gissa glöggen.

Jag har aldrig... fel? Fast jo, det händer i tid och otid att även den här mannen får felaktigheter som hastigt och lustigt lämnar truten.
 
Jag tänkte vi skulle gissa smaken på årets Blossa-glögg. Årgångsvarianten som "har smak av Dalarna" och ser ut som en vanskapt dalahäst. Har ni smakat den? Man vet ju inte smaken nämligen, den avslöjas imorgon på självaste lucia. Tror jag. Antingen kommer det ett avslöjande eller så skulle man sammanfatta hur vi, svenska folket, uppfattade den? Skitsamma. Jag tycker det är hög tid att vi går samman och lägger våra gissningar på vad smaken kan tänkas vara. Så får vi se imorgon om vi hade rätt eller inte.
 
Min gissning: lingon och enbär.
 
#dalmasmat
 
Vet inte hur jag ska applicera detta på Jag har aldrig-julkalendern™ dock. "Jag har aldrig druckit okänd glögg"? Eller kanske "jag har aldrig inte nappat på en billig reklamkampanj"? Det är svårt. Hoppas ni inte misstycker.
 
Över till något helt annat. Rimstugan ligger runt hörnet. Berätta gärna 1) vad har du köpt och 2) till vem har du tänkt ge klappen - LÄMNA EN KOMMENTAR HÄR. Skulle vara schysst. Och jag är en awesome rimmare.
Publicerat i: Julkalendern, På tapeten
Taggar: blossa årgångsglögg, god glögg!, julkalendern

Lämna mig inte nu.

Danisnotonfire la i dagarna upp ett klipp (se ovan) dedikerat till de random impulstankar man kan få ibland. Ni vet, de av slaget "psykotiska". Sådana som man ogärna vill, kan eller vågar prata om eftersom alla i ens närhet skulle fly fältet. Notera att detta är tankar man endast tänker, men inte agerar ut fysiskt.
 
Disclaimer och så vidare.
 
Jag kände mig något så djävulskt träffad av detta klipp. Som så många gånger förr med Dans videos. Ta bara när han vloggade om sömnproblem. Eller när han pratade om existentiella kriser, om att man bara har ett enda liv och omöjligheten i att på riktigt få det att räknas.........................................................
 
........................
 
.......................?
 
Bottenlöst hål i själen - check!
 
Okej, så psykotiska tankar var det. De flesta av oss har de, i ovan nämnda klipp så tas till och men termen "l'appel du vide" upp, som är just detta vi talar om. Då vet vi att this shit is real. Jag vet tre tankar på rak arm som jag minns att min hjärna skapat/skapar i vissa situationer:
 
1) På toppen av Eiffeltornet (har varit där två gånger): "om man inte bara skulle klättra över stängslet och hoppa?"
 
2) 90 procent av gångerna jag äter: "jag skulle kunna köra in den här gaffeln i ögat".
 
3) När man står vid relingen på en båt: "jag borde hoppa i, jag borde hoppa i, jag borde hoppa i...".
 
Såatte... Lämna mig inte nu. Jag ber er. Snälla?
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: pelles JÄTTEpersonliga?!

Lucka 11 - P-kaksvodka (bartenderskolan #2)

Vår serie av fulvodka som tar smak av diverse ting fortsätter. Idag ska vi testa att göra "infused vodka" med pepparkakssmak. Det är ju ändå mot julen vi skrider och vilken smak är juligare än självaste p-kakan? Ingen.
 
Och dessutom har jag aldrig inte gillat något som smakat pepparkaka. Vill den här bli den första gången?
 
Hur Pelle skapade infused p-kaksvodka:
- Köp på dig ett lager billiga pepparkakor (Nyåkers). Tänk att du ska ha en julkalender och att pepparkakor med största sannolikhet kommer vara ett stående inslag, så köp ett storpack.
- Fram med fulvodkan.
- Smula ned sju-åtta kakor i ett kärl, slå på ett par deciliter vodka.
- Rör om varje kvart.
- Låt stå över natten i kylen.
- För att få bort slemdegen som skapats, sila allt igenom ett kaffefilter .
 
Drinken som gjordes:
- Köp engångsmuggar och grön kristyr (eftersom den vita valde att vara slut så här i juletider).
- Pynta dina glas med kristyr.
- Häll upp en sexa pepparkaksvodka i varje glas.
- Slå på ginger ale.
- Njut goda juledöden i drinkväg.
 
Betyg:
Publicerat i: Fest och fylla, Julkalendern
Taggar: fulvodka och p-kakor, julkalendern

Lucka 10 - Aldrig sett Ensam Hemma?

Så jag och Grannen 2.0 satt i soffan häromkvällen och pratade klassisk film. Vi pratade oförglömliga kultrullar samtidigt som vi drömde oss tillbaka till svunna tider.

Jag: "Ensam Hemma, där har vi en klassisk julfilm!"
Grannen 2.0: "Jag har faktiskt aldrig sett den".
 

The idiot said what now? Aldrig sett Ensam Hemma? Som är en vår tids bästa humorklassiker? Och som sänts på tv jag-vet-inte-hur-många-gånger? Hur är det möjligt?
 
Fuck Jag har aldrig-julkalendern™ i en situation som denna. Tillfälligt för dagen, och endast idag, kör vi på Grannen 2.0 har aldrig-julkalendern™.

[kollar på film]
 
Grannen 2.0 var mycket road, sorgsen och nöjd med vad som visats på tv-rutan. Toppbetyg delades ut.
 
Ordningen återställd.
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: WAAAAAAAAAAAAAAAAAH! mvh Kevin

Walker vs. Mandela?

Det här med dödsfallen av Paul Walker och Nelson Mandela och hur de båda ställs mot varandra, kan vi tala lite om det? Om hur vi jämför gurkor med apelsiner och försöker tala om vem som betyder mest för den enskildes sallad?
 
Jag ska vara ärlig, när nyheten om att Paul Walker dött först kom, då hade jag ingen om aning om vem han var. I min enfald trodde jag att man talade om undergången av den 21:e Fantomen (men kom sedan på att han går under namnet mister Walker och inte Paul Walker). Varför trodde jag något så banalt? Jo, för att samma kvällspress hade dagarna innan rapporterat om Brian Griffins förmodade dödsfall i Family Guy och jag tänkte att de "hoppat någon animerad trend för att skapa Facebook-delningar".
 
Så fick jag snart veta att denna Paul Walker var känd för bland annat The Fast and the Furious-filmerna (som jag inte sett mer än en halv rulle av), att han dog under ett uppdrag för sin välgörenhetsorganisation, i en brinnande bil och att hans dotter ska ha sett kraschen. Blott fyrtio år ung dessutom. Vilket är den värsta av tragedier jag läst om på mycket länge.
 
Facebook och Twitter fylldes med både kondoleanser och osmakliga skämt (två debatter värda att ha en annan gång). Jag har lite svårt för att sörja en människa enkom för att hen var känd, utan jag hamnar mer i ett vortex av tankar om hur dödsfallet gått till, om huruvida det är ett ovärdigt slut att gå till mötes eller inte och den nyligen avlidnes familj och vänner måste må. Framförallt så tänker jag på de som är kvar i livet utan personen de älskade.
 
Men ja, sociala medier fylldes framför allt av "rip paul walker" och en ytligt bekant delade/delar precis varenda artikel hen kom över om saken.
 
Sen dog Nelson Mandela. Vår tids största frihetskämpe som stred emot apartheid, som satt nästan tre decennier i fängelse för sin kamp, som sedan släpptes fri och blev Sydafrikas första mörkhyade president, samt gjorde livet lättare för miljoner människor. Med andra ord en man som kämpade mot rasismen som få andra innan och efter har gjort.
 
Sen började kampen om vems dödsfall som var viktigast, om vems liv som var mest betydelsefullt.
 
Oy vey.
 
Två läger skapas. I läger ett har vi anhängare till Paul Walker som "inte bryr sig om någon gammal gubbe dör" (skriven av bland annat sagda bekantskap nämnd ovan, som inte slutar dela nyheter om dödskraschen). I andra lägret har vi de som "sörjer" Nelson Mandela och samtidigt pusha på hur mycket viktigare hans död är bredvid Walkers.
 
Så jävla osmakligt?
 
Okej, så Paul Walker var "bara" en skådis, vilket kan ses som en föga bedrift bredvid självaste Nelson Mandela. Men om alla skulle behöva jämföra sig med Mandela, vilket jävla parantes till liv man skulle leva. Vem skulle betyda minsta lilla om man måste sitta tre årtionden i fängelse och sedan behöva bli landets ledare? Och Walker jobbade ju mycket med välgörenhet (han dog ju som sagt under ett uppdrag), räcker inte det för att förstå att han också gjorde gott?
 
Men också; ska vi kräva att de som frivilligt ser på The fast and the Furious ska behöva veta vem Nelson Mandela är?
 
Förlåt, jag bara skojar. På riktigt. Hehe.
 
[pinsam tystnad]
 
Är ni med på hur jag tänker? Det är vidrigt att mäta och jämföra människoliv på det här sättet. Jag är i tredje lägret: alla betyder något för någon.
 
Hur tänker ni och har ni reflekterat något över det som nämns ovan?
Publicerat i: På tapeten
Taggar: Nelson Mandela, Paul Walker.

Lucka 9 - Bestig en vind på egen hand.

Jag lever ju som bekant i en lya från mitten av trettiotalet. Alltså pratar vi mellankrigstid och att allt således är skitgammalt. Och med detta hus kommer allt som man förväntar sig av föråldrade hem. Fönster med snålblåst, skräniga portar, drag som gör att det viner i trapphuset och en mystisk vind.

Och idag ska vi fokusera på just denna vind. Detta gamla mähä som generellt förknippas med The Grudge-spöken och oförklarliga ting.

För samtidigt som jag är all for att undersöka öde platser och bortglömde skrymslen, så är jag livrädd för att göra detta på egen hand. Men eftersom det här är en julkalender för att "testa saker jag aldrig gjort" så är det på tiden att jag bestiger denna vind på egen hand. I mörker. Mitt i natten. För varför inte pusha ödet lite extra när vi ändå håller på? Tur att jag inte tror på det övernaturliga fan.
 
Genast steg intensiteten på Jag har aldrig-julkalendern™.

Nu ska ni få ta del av aldrig visat bildmaterial. Jag har ingen aning om vad som kommer visa sig. Vad jag vet är att jag började i trapphuset, att det var mörkt, att jag blev tvungen att slå på night vision, att jag stegade runt och knäppte bild efter bild.

 
Inget konstigt alls.

Amen.
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: julkalendern, spöken, finns de?, vinden viner på vinden

Lucka 8 - Hjälp de utsatta.

Vintern kom med stormsteg och lamslog både kommun, län och land. Bilar for i diket, elen försvann och tågen försenades. Människor blev satta i panik. Vi blev rädda.
 
Sen har vi änderna. Ja, jag menar arten andfågel. Stackarna som lever i oskyldigt höstmörker ena dagen och översnöat kaos den andra. Vem tänker på de? Faktiskt överraskande många. Här där jag bor, här rör sig änder i ganska stor grad mitt "bland oss" peeps. Då och då ser man någon stå och stycka en limpa och kasta iväg till de små liven.
 
Något år vill jag dock minnas att man fick nödslakta hälften, för att de började ha ihjäl varandra för att få något att äta. Mmmmmm, kannibalism.
 
I alla fall, JAG KAN INTE MINNAS ATT JAG NÅGONSIN MATAT ÄNDERNA I DEN HÄR HÅLAN!?
 
So the Jag har aldrig-julkalendern™ continues. Uppdrag: feed the miserable birds.
 
Det är alltså jag som står och kastar bröd. Var schleten efter gymmet, så passade på att beskära bilden precis där jag uppenbarade mig. Men har vittnen som kan intyga om att jag är jag.
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: julkalendern, och så tog vi en jävel och slaktade. #julbord

Lucka 7 - Var tacksam.

Så thanksgiving hände ju "precis" i USA. Synd och skam att jag väljer att skriva om detta nu, först på den sjunde dagen in i december. Men låt gå ändå. Jag har alltid fascinerats över allt som har med USA att göra, något som säkert redan har framgått av denna julkalender.
 
Tanken att sitta runt bordet och dela med sig av saker som man är tacksam över, den är bra fin. Jag skojar inte. Jag tycker det är så mycket fokus på det dåliga hela tiden. Kan till och med tycka att vi behöver den här dagen även här i Sverige (eller vad är tacksägelsedagen för något?).
 
Ja, ni har nog gissat var Jag har aldrig-julkalendern™ håller på att dra ned er. I tacksamhetsträsket. Jag har aldrig bloggat om, än mindre sagt i "verkliga livet", vad jag är tacksam över. Så låt oss alla gör det, ni och jag. Alla måste. Kom igen, det kommer kännas gött.
 
Jag börjar.
 
Jag är tacksam för mitt tarmsystem. Än så länge har det inte svikit mig i någon större utsträckning. Så många tvivelaktiga rätter som passerat munnen och aldrig påverkat systemet i kroppen nämnvärt. Jag är impad, ja, det är jag! 
 
Jag är tacksam för er. Som kommenterar när jag så begär och stillar mitt bekräftelsebehov för stunden.
 
Jag är tacksam för Lily Allen. För me-ow.
 
Jag är tacksam för mina föräldrar. För att de uppfostrade en hårdhudad och självständig individ. Jag pratar då om min tvillingbror. Mig får de söva med Vyssan Lull varje kväll.
 
Jag är tacksam för mina vänner. Som vill spela Minecraft med mig.
 
GOBBEL! GOBBEL!
Som kalkonen säger.
 
Nu är det er tur, har ni något att vara tacksamma över?
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: thanksgiving, jul, påsk eller pingst - vilken högtid är det egentligen?!'

Lucka 6 - Baconvodka (bartenderskolan #1).

Jag ska inte sticka under stol med att jag då och då avnjuter ett glas alkohol eller nio. Jag är ung, jag är viril och alkohol är gott. OBS! I måttliga mängder. Mvh föredömet.
 
Men jag har aldrig(-julkalendern™) agerat professionell bartender. Mest för att jag inte är någon bartender, men också för att jag inte har någon fantasi. Så jag tog tag i saken.

En alkoholtrend som jag märkt av på nätet är att man ofta pratar om "infused vodka". Det vill säga att man låter diverse ätliga ting ligga och dra sig i vodka så att den, spriten alltså, tar smak. Jag ville så klart testa detta fenomen och lät göra några olika smaker som kommer portioneras ut under julkalenderns gång. Första smaken ut: BACON!

Hur Pelle skapade infused baconvodka:
- Bacon stekts i extra mycket smör.
- Fettet hälls ned i ett kärl tillsammans med ett par deciliter fulvodka.
- Släng i ett par stekta baconskivor också.
- Låt all stå i fyra-fem timmar i rumstemperatur, rör om varje kvart.
- Inse att behöver sova och ställ in baconflottvodkan i kylen över natten.
- På morgonen så öses fettet, som lagt sig över vodkan, bort. Jag använde en sked till detta.
- Sila sen allt genom ett kaffefilter.

Drinken som gjordes:
Häll upp lika delar silad baconvodka och gurkspad (pickle juice) i en shaker. Tillsätt ett par isbitar. Rimma några shotglas med limejucie och doppa i cayennepeppar och paprikapulver. Häll upp din drink i glasen och servera till skeptiska gäster.
 
Betyg:
Publicerat i: Fest och fylla, Julkalendern
Taggar: bjud denna drink till dina finder #tips, julkalendern

Vadå att jag måste mikrofonen ikopplad?

Inre dialog: "Så ett kort inlägg nu. Håll dig kortfattad, Pelle. Håll dig konkret för fasen! Folk orkar inte läsa långa, dryga utsvävningar om kön, snusk och sverigedemokrater. Håll det barnvänligt och neutralt, om än bara för en dag. Bara gör't!"
 
Så vem härinne minns ni lipsyncen från 90-talet? Den var ju rätt stor.
 
Hur jag förställer mig att processen att hitta en ny artist gick till för femton-tjugo år sen: "Daaaaamn you have a fine ass och prutty face! Please be my pop star". Sen körde man upp något random på scenen och tryckte på play.
 
 
KURIOSA: när syrran fick sitt körkort back in the days, så dunkade vi Alice Deejay och Da Buzz i bilen. Musik som blandades med hastiga inbromsningar och nyskolade växlingar.
 
#minnen
Publicerat i: Musik, Okategoriserbart
Taggar: dålig musik, inget snusk idag. på internet i alla fall, random inlägg being random

Lucka 5 - Se ett avsnitt av One Tree Hill.

Jag har aldrig sett ett helt avsnitt av One Tree Hill.
 
Jag har aldrig-julkalendern™ fortsätter.
 
One Tree Hill alltså, vilka åsikter jag har haft om det i mina dagar. Inga snälla sådana heller, det ska vi göra klart för oss. Jag har sett korta fragment då och då och jag har sett skolskjutningsscenen som blev en snackis första gången den sändes. Med andra ord så har jag egentligen inte vetat vad jag snackat om när jag jämfört sagda serie med både Sjunde Himlen och en dålig variant av Beverly Hills 90210 (som är den värsta av förolämpningar).
 
Och det finns inget osexigare än förutfattade meningar. Så jag lät mig avnjuta ett OTH-avsnitt igår. Jag greppade inte riktigt handlingen i och med att jag är obekant med alla karaktärer och inte hade någon tidigare information. Men det i alla fall någon som förföljde någon och en annan som ville ha med sin bror (?) att göra.
 
Den ploten, människor. Den. Ploten.
 
Nu vill inte jag sitta här och basha/hylla något, utan tänkte att jag skulle förehålla mig neutral. Men jag lät fota mina ansiktsuttryck avsnittet igenom. För "ett foto säger mer än tusen ord".
 
Mvh ordspråkar'n.
 
Örat på nedersta bilden?!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: I don't want to be anything other than what I've been trying to be lately, fjortiZ, stööööööön

The common white girl tag.

Barcelona, 2013, blött kväll, bra kväll
 
YouTube och bloggsfären svämmar över av klipp och inlägg med "the common white girl tag". Snabbt översatt som "typisk vita brud-listan". Kanske? Något sådant. Jag tänkte göra den här listan. Jag har inget (längre kvar) att skämmas för.
 
Favoritdryck från Starbucks?
Köp en kaffe med vispad grädde, ta fram din egna fickplunta, gör den irish.
 
Hur lång tid tar du för att göra dig i ordning på morgonen?
Deo, pill i frippan, skölja ansikte... ehm, kanske tio minuter? Har precis kommit i underfund med att jag gör mig i ordning för andras skull, mer än min egen. "Okej, idag ska jag sitta och diskutera i plugget, bäst att ta på dig lite deo". Har jag sällsynta dagar då jag bara är hemma, då är jag med största säkerhet deofri.
 
Hur många selfies tar du på en daglig basis?
Ungefär en till sju i veckan. Så kanske en eller två används till bloggen eller andra sociala medier. Har aldrig förstått tjusningen med att posera som ett fån och lägga upp en bild på sin egen nuna. Jag vet ju hur jag ser ut? Förhoppningsvis andra också. Har folk jag följer på Instagram som bara lägger upp selfies.
 
Hur många följare och bilder har du på Instagram?
Öööh... 422 följare och 922 bilder. Följ mig på @personligapelle. Jag bjuppar på en selfie för varje som börjar följa!
 
Säger du någonsin LOL eller OMG högt i verkliga livet?
Ett tag så sa jag "omfg" rätt så frekvent. Som ett ord då, inte att jag stavade ut var bokstav för sig. De andra två orden kanske jag säger ibland om jag vill göra narr av någon. Fan jag vet inte? Är inte så uppmärksam på allt som kommer ur mig.
 
Bär du samma plagg mer än en gång?
As a common white girl så måste jag säga nej - aldrig samma dress två gånger.
 
Är du rasist?
#sd2014
#nejtacktillmoskéisverige
#omdensvenskaflagganskändardigsåkanjaghjälpadigattpacka
 
Jag är inte rasist, MEN....
 
(Är absolut inte rasist, förutom att jag gör den här listan)
 
Hur många tweets har du?
5202 stycken. Följ mig på @personligapelle. Jag bjuppar på en selfie för varje som börja följa!
 
Instagram, Twitter eller Tumblr?
Instagram! Följ mig på @personligapelle. Jag bjuppar på en selfie för varje som börja följa!
 
Vad spenderar du din mesta tid med att göra?
Mina föräldrar läser det här! Men ja, onanerar.
 
Vem är din favorit på YouTube?
Community channel. Kärlek vid första ögonkastet anno 2006.
 
Hur ofta gör du dina naglar?
Jag är inte nagelbitare, MEN...
 
Är du en shopaholic?
Om jag köper massa onödigt skit bara för köpandets skull? Nej. Lev grönare allesammans.
 
Hur många gånger har du sett Mean Girls?
Too many times to function.
 
Äger du mycket kläder?
Jag äger inte en minigarderob, MEN...
 
Tar du kort på maten innan du äter den?
Det händer faktiskt, ja. Stön. Och jag tycker att det är den mest irriterande trenden på sociala medier, att fota sitt jävla käk. Men 99 procent av gångerna har jag inte tid att ägna mig åt att fotande. "Äta bör man" och så vidare.
 
Har du på dig smink varje dag?
De här äppelkinderna blir inte röda av sig självt, öj!
 
Vad var ditt medelbetyg i plugget?
Jag har aldrig fattat hur man räknar ut medelvärdet, men jag hade ett G, fyra VG och resten MVG. Trolla fram något.
 
Hur stylar du vanligtvis ditt hår?
Vanligtvis? Inte alls.
 
Ser du alltid representabel ut?
Mitt svar på den här frågan: jag mötte upp mediamogulen Cissi Wallin, sexprataren Schmenus och våffelälskaren Natta med 1) flottigt hår, 2) lika flottigt nylle och 3) ett varigt munsår. Var bakistrött, orkade inte tänka på mitt yttre. Men det gick ju bra ändå, caféet hade dämpad belysning.
 
 
Jag utmanar: HANAPEE och EGOINA (berätta för de att de blivit utmanade).
Sen utmanar jag också tre som jag vet kommer göra skiten: SCHMENUS, TRÖTTHETEN och OVISSHETEN.
Publicerat i: Bloggtips, På tapeten
Taggar: bra bloggare, irish coffee, kapten klänning, pelle i klänning

Lucka 4 - Testa unikt godis.

Jag har aldrig ätit klassiskt amerikanskt godis. Jag behöver nästan inte säga mer, det här är ju ett givet inslag i Jag har aldrig-julkalendern™.

Men självklart måste här sägas något ytterligare. Som varför jag valde att göra just detta. Det är ingen hemlighet att jag gillar tv-serier och speciellt kvalitetsserier från det stora landet i väst. Och vad referera man mycket till i dessa serier om inte just godis. I Seinfeld så tappar Kramer Junior Mints i en människa som opereras och Elaine köper Juicy Fruits innan hon väljer att åka till sjukhuset där en vän lagts in akut. För att bara nämna ett fåtal av alla oändliga exempel som finns därute.
 
Mycket finns redan i Sverige sedan länge (de ska vi heller göra onödig reklam för). Andra får man leta länge efter. Och när du väl finner, då får du punga ut ordentligt med cash.
 
SKITTLES, tre olika sorter
 
Crazy Sours
Surt sockergodis med fruktsmak. Helt okej, men ingen häpnadsväckande upplevelse.
 
Original Fruit
Smakar inte mycket annorlunda från den sura varianten. Smakerna varierade lite färgerna emellan dock. Den lila smakade druva och den var ingen hit.  
 
Crazy Cores
Det här var den bästa av smakerna jag provade till det här inlägget. Varje godis var en mix av två smaker. Den orangefärgade smakade till exempel mango-persiak. MM-MH!
 
 
REESE´S PEANUT BUTTER CUPS
Ah, denna klassiker! Jag har svaga minnen av att jag faktiskt kan ha smakat denna innan, när syrran kom hem från New York i början av 2000-talet och hade köpt med sig lite allt möjligt. Men jag var osäker och better safe than sorry, så jag köpte. Och jag gillar den här som fan. Dessutom har hag insett att jag är ett fan av jordnötssmör. När hände det?!
 
 
DOUBLE DIPPED NERDS
Förstod inte den här grejen. Såg ut som badsalt, kändes som sten och smakade bara socker.
 
 
TWIZZLERS
Twizzlers är väl den amerikanska varianten av våra kolansnören. Typ. Minns ni de, förpackningen som hade (har?) en elefant på framsidan och som innehöll 233466 kilometer seg kola att tugga i sig? Varianten av Twizzlers jag fick med mig hem var med körsbärssmak. Och låt oss vara ärliga, artificiell körsbär är inte i närheten av lika gott som riktiga körsbär. Men hey, smaken dödade inte.
 
 
Det här var skitkul! Har ni testat några kultförklarade snask från Amerikatt? Låt mig veta, jag är genuint intresserad!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: halloween kom sent i år. eller bara jävligt tidigt., julkalendern

Pelle pryoelev.

Positiv.
 
Kan vi snacka praktik för en stund? Okej? Bra. Då kör vi.
 
Utbildningen jag läser kommer med två veckor praktik. Eller "APL" som det nuförtiden. Jag minns när jag gick i högstadiet, då gick man ut som "pryoelev". Denna ständiga evolutionen av det svenska språket, det är svårt att hänga med.
 
Är det inte så att vi alla hatar/hatade praktik? Jag gör det. Jag lider sviterna av gymnasiet, när hälften av tiden var arbetsplatslagd praktik. Det var så enerverande att släpa röven till någon okänd plats, där personalen oftaste inte ville prata med en ordentligt förrän fyra veckor passerat och en annan var redo att ge de fingret och återvända till plugget.
 
Ångrar ungefär varje dag att jag inte valde ett teoretiskt ämne, som öppnade dörrar för bredare vidareutbildningar och chanser. Nu mest: kan bli kock som är specialiserad på Astrid Lindgren, döden och radioprat.
 
Nu förstår ju jag att det här är lite mer "the real deal", att en praktik i vuxen ålder kan leda till eventuell anställning. Vilket vore drömmen. Om det inte vore för att alla platser man ringer inte kan ta emot praktikanter APL:are av diverse anledningar. Så skolan hjälpte till och gav mig plats. Var? På ett freaking företag som har för vana att varsla röven av sig mellan varven. "Men det blir ju alltid en referens".
 
FML.
 
FLÅGKONJUKTUR.
 
FAPL.
 
FALLT.
Taggar: pelle pryoelev pluggar på, vill inte

Lucka 3 - Bli en rörmokare.

Okej, så det kommer inte bara vara roliga äventyr, bakverk och pyssel under denna julkalender. Vi måste hållas oss på jorden också, inse vårat eget sunkiga jag och inte tro att vi är något vi inte är. Är ni med mig på hur jag menar? Hybris är inte ett vackert plagg att bära.

Så låt oss rensa mitt badrumshandfat, för det har varit igenkorkat i månader nu. Och jag har aldrig någonsin rensat ett vattenlås. Alltså står det skrivet i stjärnorna att det här ska bli dagens lucka i Jag har aldrig-julkalendern™.

Så här sätter man rörmokarkunskaperna på prov:

Publicerat i: Julkalendern
Taggar: du ska inte tro att du är något, så rensa du ditt handfat!, julkalendern

Så mycket svenskare.

Har ni sett något av årets Så mycket bättre? Det är ett av de få underhållningsprogrammen på primetime som jag klarar av utan skämskudde. Årets säsong är bra! Jag trodde inte det skulle bli något vidare när artisterna presenterades i våras, men det har faktiskt varit över förväntan. Titiyo är min favorit och hennes tolkning av Ken Rings Själen av en vän är öronnjutning i all sin prakt.
 
Men en sak irriterar mig orimligt kopiöst mycket. Det är när artisterna, som vanligvis sjunger på svenska, gör svenska tolkningar av engelska låtar.
 
Jag vet ärligt inte varför det sticker i ögonen på mig, för låtarna blir inte nödvändigtvis sämre för att de får en svensk text och jag förstår att alla inte bemästrar det engelska uttalet. Men... det känns som om jag blir förolämpad å artisternas vägnar? Typ. Onödigt är det i alla fall, för jag är ju inte med och får mina låtar försvenskade?
 
This dude be crazy. Eller som Lill hade sagt: "den här killen är orimlig".
Publicerat i: Film och tv, Musik, På tapeten
Taggar: Come along Titiyo och sjung lite Bo Kaspers på engelska. #hämnd

Lucka 2 - Kaotiska kakor.

Julen kommer ju som bekant med sina traditioner. Julbaket är ett av dessa ting. Helst ska här bakas både seg knäck, mjuk ischoklad, gräddiga lussebullar och gyllenbruna pepparkakor. Allt. Måste. Vara. Perfekt. Snark. Undertecknad är också skyldig till beteendet "jag tar fram de fina kakorna till gästerna, så kan jag äta de fula på egen hand" (det fick man inpräntat på bagerikurserna i plugget).
 
Men nu får det vara slut på det! Dagens lucka i Jag har aldrig-julkalendern™ ska ägna sig åt fulbaket. Vi ska göra kaotiska kakor. Okonventionella kakor. Känsliga kakor. Könskakor. Kakor vi aldrig annars skulle bjuda på.
 
Du behöver:
- vara skoningslös
- en vän eller två
- lite vin
- kristyr på tub
- en burk pepparkakor, billigaste sorten
- vänner och familj som du senare bjuder på fulfika
 
DISCLAIMER: kristyren på bilderna nedan reflektera inte på något vis Pelle Nilssons åsikter i något om inget om allting och så vidare.
 
...och sen gick minneskortet till kameran visst sönder!?

Vilka tycker ni jag ska ge till mormor?
Taggar: fulfika är julfika, här, vill söta lilla mormor har lite K*k?, julkalendern

Den här kommentaren.

isabelle: läste under en lång tid kristians blogg, "i kroppen min". den lärde mig mycket om livet och jag känner mig så mycket rikare, tacksammare för det liv jag har och för att alla i min närhet är friska. jag uppskattar att vara frisk något otroligt! men så tog cancern honom och då hade jag ingen blogg att följa längre.
nu, några månader senare så hittade jag din blogg. och den ger mig lika mycket. du kan få mig att skratta när jag mår som sämst och det är något väldigt feel-goodigt över din blogg och ditt sätt att uttrycka dig på. men det finns något djupare och genomtänkt under oxå. din och kristians bloggar är så olika, men någonstans ändå så lika. två sidor av samma mynt, kanske man kan säga? om myntet är livet. han tog vara på allt precis som du. lite luddigt kanske, men jag har inte skriftens gåva så som ni, men tack för en ljuvlig blogg och fina skratt!
Och så fick bloggandet genast mer betydelse. Tack Isabelle, det här är bland de bästa kommentarer jag någonsin fått! Hoppas bara vi inte vanärat minnet av geniet Gidlund nu, som verkligen var och är ensam i sitt slag.
 
High five!

Lucka 1 - Pelle pysslare.

Det är dags för lucka ett i vår julkalender! Till råga på allt det freaking första advent. Hur mycket kan en människa ta in på en och samma dag?
 
Dags att julpyssla ffs!
 
Havet ska veta att jag inte ha fallenhet för att pyssla. Det är tråkigt, det blir alltid skit och lämnar undertecknad lack. Paolo Roberto hade nog sagt att jag har för mycket balle för att pyssla, men jag tror det ligger genetiskt i var människas pool av andra färdigheter. Jag: teoretiker. Cirka alla andra: pysslare.
 
Men eftersom det här är Jag har aldrig-julkalendern™, så är det jag som gett mig fan på att styra upp något. Jag tänkte att jag skulle hylla ölet (för varför inte?). Det allra heligaste på vår jord, ni vet. Jag ser framför mig en ljuslykta med tomma ölflaskor, en sådan man kan tända för varje advent.
 
 
Tankar så här efteråt:
1) Ljusen fick ju inte plats! Så jag fick smälta lite stearin för att "gjuta" fast skiten. Ser ut som fan.
2) Sparade ölet i olika sejdlar och trodde jag räddade kolsyran med min gladpackidé. Men nej.
3) Siffrorna som jag först hängde i snören... fy fan, det finns inga ord.
4) WT-stake, javisst - men skiten är handgjord.
 
Betyg på pysselstund:
Publicerat i: Julkalendern, Sushibetyg
Taggar: julkalendern, ölljusstake