Året var 2013. Årskörnika komplett med Instagram-bilder.

Det är den tiden på året då man börjar sammanfatta året som varit. Och lika mycket som julkalendern är en stående tradition här på bloggen, så är Pelles Personliga-årskrönikan ett lika kärt inslag vid nyårstider varje år.
 
Vad kan man säga allmänt om 2013 då? Ja, jag vill minnas att det inte började skitbra. Förra julen blev någon psykotisk dipp och jag mådde piss. Men utöver de två-tre veckorna så har det här året var ett jävla bra år. Ovanligt jävla bra. Förvisso har jag för vana att inte minnas vad jag gjorde ens förra veckan. Men när jag började bläddra lite i arkivet och spana igenom Instagram-flödet så, ja fan - det har varit ett grymt år.
 
Låt oss bryta ned året som varit.
Först och störst: undertecknad blev 25 bast i början av februari. Så jag och tvilligen slängde ihop bowlingkväll med våra trettio närmsta peers och hyrde banor för flera tusen (värt varenda slant). Efteråt blev det en blöt utekväll och jag blev för första gången bjuden på hasselnötsshot. Som var ovanligt äckligt faktiskt.
 
Och fler fester blev det. Dansade vals i midsommarnatten och kubbade med jobbet bland annat. Sa jag förresten, på tal om alkoholintag, att jag blev minigolfchamp efter den här sommaren? En jävel på kvällsdopp blev en också när vi drog runt och uppsökte länets varenda sjö. Sommaren var ju också den bästa på flera år, bara en sådan sak.

Köpte inte bara en utan två One Piece. Host.
Det blev ovanligt snålt med resor det här året, det är det enda som är en nagel i ögat när jag remenissar över det svunna året. Men fem dagar i Barcelona hann vi med. Också känt som Spaniens mesta kuststad. Jag gillar Barcelona som fan. Ja, jag gillade det så mycket att jag valde att förgylla resan med att posera som "den kissenödige turisten". Internets kanske mest innovativa bildserie?
 
Jo, just det, jag hann ju gå på världshistoriens sista Hultsfredsfestival också. I Stockholm. Jag gillad det.
 
Det som sticker ut mest under det här året, det är ändå alla saker som hänt tack vare den här den bloggen och mitt... varumärke (öörkk, vidrigt ord)?
1) Blev länkad av självaste superbloggaren Lady Dahmer, som tillägnade både en Facebook-post och ett helt blogginlägg åt min ära. Utan tvekan det mest roligaste och drivande som hänt mig bloggmässigt. HIGH FIVE FÖR LD!
2) Tweetade om Södra Latins beslut om att tredje omklädningsrum och blev citerad I Dagens Nyheter. Bredvid självaste Blondinbella. HIGH FIVE FÖR DAGENS NYHETER! OCH SÖDRA LATIN!
3) Blev nominerad till Veckorevyns Guldpennan-pris tack vare er! En nominering som jag delade med självaste Kristian Gidlund, universums bästa skribent. HIGH FIVE FÖR ER!
4) Gick senare på sagda Blog Awards-gala. Träffade Egoina, stod bredvid Kenza, flinade åt William Spetz och smög på HanaPee. Var också gala-osäker som ett lite lamm på grönbete. Men det var kul som fan! En jeansskjorta som jag aldrig använt fick jag också. HIGH FIVE FÖR VECKOREVYN!
5) Fick äran att gå på förhandsvisningen av Catching Fire. HIGH FIVE FÖR KATNISS!
6) Fikade med Schmenus-Sara och Cissi Wallin gjorde jag också. På söder. En mycket, mycket underhållande stund. HIGH FIVE FÖR GRATISFIKA!
7) Blev sponsad med en Arya Stark-figur. Bland mycket annat. HIGH FIVE FÖR SPONSRING!
 
Gick på tre arenaspelningar under 2013. Samtliga med syrran i släptåg. Det har blivit lite av vår grej att göra ihop. Två gånger var vi på Friends Arena och såg Bruce Springsteen (för 1235657 gången i ordningen) och Elton John. Sen blev det en konstert med Robbie Willams på gamla goa' Ullevi i somras. Där vi av en ren slump fick VIP-band och hamnade allra längst fram. Hade inte några direkta förväntningar heller, men det var lätt en av de bästa konserter jag varit på. Jävligt random. Och jag vill inte skryta, men jag kan ha fått lite Take That-saliv i håret.
Årets tv-serier så sen, fy fan vad mycket bra skit jag sett! Netflix geniala serie Orange is the New Black seglade direkt upp i toppen av favoritserier. Betade också av Downton Abbey, Game of Thrones och Breaking Bad. Och när vi ändå talar om tv - HUR JÄVLA BRA ÄR INTE HISTORIEÄTARNA?
 
Jag vet en som vet ett par som vet något snaskigt om Erik Haag och Lotta Lundgren förresten. Den ni! Mer vågar jag inte säga.
 
Vad kan jag säga om musikåret? Inget. För nu. Det kommer i ett eget inlägg. Som sig bör.
 
Hmm.... vad kan jag säga mer? Har jag glömt något?
 
...
 
Jag har blivit besatt av Minecraft och har byggt mig ett höghus i akaciaträ.
 
Och så har blivit jämförd med Kiefer Sutherland fler gånger i år än antalet dagar jag varit i livet. Vill dock bestämd hävda att jag fortfarande tycker jag mer har drag åt Brad Pitt-hållet. Men det är ju jag det.
 
Och så blickar vi framåt, vad kan jag säga om 2014? Jo, några resor blir det i alla fall. Under våren åker jag med familjen till Barcelona. Undra hur det kommer gå, har inte rest med de sedan 2003-2004? Under sensommaren planerar vi att dra till New York också. 
 
Ska försöka att satsa mer på bloggen också #fjotiscitat. Och med det menar jag att jag ska updatera mer frekvent och vid "rätt tid". Det vill säga när det är som flest av er är härinne och läser. Kanske försöka Google-optimera skiten ännu mer? Make 'em cash rain in och så vidare.
 
Joina ett bra annonsnätverk kanske skulle vara en god idé? Några förslag?
 
Sluta skriva hashtags kanske?
 
Och för sjunde året i rad så hoppas jag så klart att min bästsäljande romanidé ska blomma ut och komma till mig. Bräda Camilla Läckberg på pockettoppen har varit ett mål sedan sena tonårenn. Kanske det är dags att bli författare i år?
 
Slut på årskrönika.


KATEGORI: Pelles vardag
TAGGAR: 2013 i mitt hjärta och i min röv