Låt oss prata bristande kunskap.

Magnus Ladulås, är det du?
 
Så jag och några vänner spelar Quizkampen dagarna i ända (spela med mig, jag heter personligapelle). Jag vet, det skeppet har inte lämnat hamn här än. Till mångas stora nöje. Bara så sent som idag fick jag ett "haha, spelar du det där fortfarande! LOLZ" kastat i nyllet.
 
Kontring: "ibland händer det att jag slår igång Wordfeud. Biatch".
 
I alla fall, tillbaka till Quizkampen. Jag suger något kopiöst på Historiens vindslag-kategorin. Eller snarare, jag suger på frågorna rörande Sveriges forna monarker. Alla miljoner av de. Jag kan inte ett dugg om vem som regerat över Sverige, när det skedde, hur hen (drottning Kristina i åtanke, y'all) dog och vem som var äkta hälft till vem. Och jag kan inte ens minnas att vi, under pluggandets alla år, någonsin blivit lärda det. Faktiskt. Vilket kanske säger mer om utbildning här på slätten, jag vet inte?
 
Och låt oss inte ens gå in på alla dessa regentnummer, skrivna i romerska siffror, som ska "hjälpa till att skilja alla åt".
 
Det här är vad jag minns så här på rak arm: någon dog i Lützen, någon åt ärtsoppa, någon sköts med en knapp, Gustav Vasa happend och Karl den tolfte är inte på 500-lappen. Och den "nya" prinsessan heter Estelle. Det kan jag bara för att... ja, guuuuurl, that babe gots some fine ass.
 
Nä, jag bara skojar. Hennes ass är normalsnyggt.
 
Poängen här är faktiskt inte att skryta om min totala okunskap. Utan nej, det är en vädjan till mina motspelare att de ska sluta välja denna kategori i våra matcher mot varandra. För min skull. Jag älskar ju att vinna. Snälla?


TAGGAR: quizkampen och alla dessa jävla kungar

Det här inlägget är resultatet av värmeböljan.

Imorgon kommer min semester till sin ända och jag måste häva mig upp klockan fem. På morgonen that is. Och även om jag inte helt vänt på dygnet de senaste sjutton lediga dagarna (och alltså har vanan att kliva upp hyfsat normalt), så bävar jag för att släpa upp arslet innan soluppgång.
 
UUUUUUÖÖÖÖH!
 
Hade ställt klockan på sju idag. Ni vet, för att vara lite proaktiv och mildra svedan som kommer med arla morgonstunder efter långledighet. Vaknade tio. TIO! Det är hundraåttio minuter senare än planerat och jag är körd. Sover jag ut en dag (#pensionärssovmorgon), så kommer jag inte kunna somna förrän vid tvåsnåret följande natt.
 
Suck.
 
Den mängd tid jag privat ägnar åt att prata om min särartade sömncykel alltså, ni skulle bli förvånande om ni hörde mig. Den och Game of Thrones. Och värmen! What's up med den här värmen som vägrar ge med sig? Den är olidlig, jag svettas något kopiöst ur höger armhåla. Allvarligt, det produceras litervis av kroppsvätska därifrån varje dag.
 
Men hey, winter is coming. Am I right or am I right?!


TAGGAR: SÖMNEN! DENNA JÄVLA SÖMN! / VÄRMEN! DENNA JÄVLA VÄRME!

Arya; min vakt i tv-rummet.

So the obsession continues.
 
Jag fick se att RoligaPrylar.se hade en drös med Game of Thrones-merch. Och ja, det ena ledde till det andra och nu har jag alltså en Arya Stark i slitstark vinyl som vakar över mig när jag sitter i soffan. Längtandes efter säsong fyra och Danderyds blonda hårsvall. Samt, så klart, hennes fjälliga drakar. MMMMM! Draaaaaakar!
 
...
 
Hur blev det egentligen på detta vis? Jag trodde jag var starkare.


KATEGORI: Film och tv
TAGGAR: arya stark / danderyd / drakar / tvtvtvtvtvttvtv

Adjö till sympatin på sociala medier.

Ni vet när ett socialt medie introducerats, börjar växer sig stort och hur en annan slänger sig in huvudstupa? Det är då man lägger till/blir följd av följande personer (om de råkar finnas på aktuell tjänst):
1) gamla arbetskamrater.
2) hen från statsvetenskapen back in Norrköping 2009.
3) "oj, din blogg läste jag ju via Addspirits blogg för fyra år sedan, klart jag ska följa dig".
 
Som sig bör i början, för att man ska känna in markerna och lära sig territoriet.
 
Efter ett tag börjar man följa folk som man genuint är intresserad av, som man vill veta mer av/påverkar lustans vibrationer. Mina preferenser: på Twitter har vi de slagkraftiga och smarta, gärna lite elaka. På Instagram gillar jag alla som fotar mer än gym-, barn- och matbilder.
 
Men kvar blir personerna i de tre ovanstående kategorierna, de som man egentligen inte alls är intresserade av. A.k.a "sympatipersonerna". De som man (läs jag) inte alls har mage att avfölja, bara för att de finns där "av ren vana". Kan ni tänka likadant? Är jag ensam i detta?
 
Men så en varm sommarnatt häromkvällen, så brast det för mig. Jag var svettig och vresig. "Varför vill jag ens se den här personens bilder?! Allt vi gjorde var tumla runt i sänghalmen för tre år sedan! FÖR FAN!". Jag svor. Och så gick jag in på AppStore och laddade ned apparna på bilden ovan (ej sponsrat inlägg). Här kunde man ansluta sitt Twitter- och Instagram-konto och se vilka som man följer, men som inte följer en tillbaka.
 
Jag. Blev. Frälst. Alla 345 personer som jag sympatiföljt i åratal hade redan avföljt mig (#rude). Av den uppenbara anledning att vi inte lägger upp något som intresserar den andre. Så det var bara att "fuck you, fuck you, fuck you" och klicka bort alla. Skitgött.
 
I-landsproblem, del 1231.
Hur många känner igen sig?
 
Min Instagram - Blondinbella har avflöjt mig :):):):):):)
Min Twitter - Jag och BB going steady since 2010


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: media-Pelle pratar sociala medier istället för att betala räkningar