Låt oss recensera Man of Steel.

Så gårdagen dårå. Vi skulle, var tanken, ha ett biomaraton hela kvällen. Först skulle det ha blivit Dumma mej 2 och efter det Man of Steel. I brist på andra filmer mest. Vi hade tänkt se World War Z, men den hade visst inte haft premiär än.
 
Nu blev fallet hur som helst som så att vi missade första rullen, eftersom tågtrafiken i Sverige aldrig någonsin rullar som den ska. Och ingen idé att skylla på SJ den här gången, för det var deras "mest punktliga" konkurrent som helt sket i att dyka upp eller ens fixa ersättningsbuss. Så vi kom in en timma efter film ett börjat. Men vi ordnade sushi istället och det är ju fina grejer det med.
 
Sen blev det i alla fall Man of Steel, nytolkningen av Stålmannen-franchisen. Och den här filmen sög så jävla hårt. Och då är jag ändå en som brukar uppskatta superhjältefilmer. Faktiskt. Nolans Batman-filmer är grymma och jag gillar X-Men-rullarna också. Iron Man har jag precis börjat beta av och även de är sevärda så här långt. Men det här - vilken jävla dynga.
 
Det var mycket som irriterade mig. Framför allt Amy Adams som Lois Lane och den dåliga handlingen. Men även all övertydlig produktplacering. Så här kunde det se ut:
 
"Allt brinner upp! HJÄÄÄÄLP! Men kom ihåg att 7 Eleven alltid har öppet, oavsett jordens undergång eller inte!"
 
"HUSET RASAR EMOT OSS! Men glöm inte bort Ihop och deras fantastiska pannkakor!"
 
Lois Lane: "Var går du, Stålmannen! Jag smyger efter på dessa smala, smala klippavsatser. Vilken tur att min Nikon-kamera skymmer sikten i denna livshotande stund".
 
SPOILERVARNING. Vid ett tillfälle så fick skurkarna i filmen för sig att ändra gravitationen på vår planet. Jomenvisst, så var det. Och under typ en halvtimmas filmtid så står Laurence Fishburne, som spelade redaktör på Daily Planet, och glor på hur allt förfaller. Men så snart undergången nådde deras gatan nedanför, då bara: "TIME TO GET MOVIN', YOU GUYS!". Och alla hinner precis ned för alla våningar och undkommer döden med ett hårsmån.
 
Eller när Stålis slåss och flyger hej vilt över HELA Metropolis, samtidigt som han delar ut knytnävsslag på Zod, och hur de till slut kraschar i någon random tågstationen. Vilken tur att Lois Lane kom fram på trettio sekunder (genom en kaosfylld stad) och möter "sin man". #kärlekfrämlingaremellan
 
Uäck.
 
"Superman, you are not our enemy! You've saved us!". Hela staden i ruiner.
 
Efteråt så spydde jag galla över skiten till en som faktiskt uppskattat vad vi nyss tvingat se. "Du får ta den för vad det är", det är ju det man brukar få höra. Vilket jag gjorde. Jag tog den som en påse skit. Något som den helt klart levde upp till.
 
BAJS
 
NYA STÅLIS


TAGGAR: VARFÖR BRYR JAG MIG SÅ MYCKET?! / balls of steel / man of steel / skitfilm / stålis, superman, stålmannen