Pelle Nilsson, the deer hunter.

I morse så cyklade jag till jobbet. Jomenvisst vettö, en slängde upp röven på hojen och for iväg likt Prussiluskan den knappa milen till bygget. Hur märkligt är det inte att cyklingen till jobbet har blivit mitt främsta tecken på att sommaren börjat? Jag brukar börja cykla redan första maj. Ni vet, när andra engagerar och går demonstrationståg - då brukar jag lyfta ur min tvåhjuling ur förrådet. Smörja lite där, meka lite här, pumpa lite hit och lufta lite dit.
 
Men inte i år, ty vädret har inte varit med oss. Förutom ett par dagar med extremhetta, men då har man lägligt nog varit ledig. Win.
 
ALLTSÅ DJURLIVET NÄR MAN ÄR ON THE ROAD... SHIT! Såg sju (7) harar och två (2) rävar. Inga (0) rådjur dock, vilket var förvånande. Mvh deer hunter. Hur ofta ser man två skabbrävar över noll rådjur? Aldrig. Och vad märkligare är att jag berättat för alla om mina vilddjursspaningar + skrivit på Instagram. Precis som om jag aldrig rört mig kring fyrfotingar förr (är ju bondunge).
 
Det är pinsamt på så många olika plan.


TAGGAR: bimbo-bambi / massa mickes, men inga bambis

Rest in Peace & Love.

När nyheten att Peace & Love ställer in årets festival och begär sig själva i konkurs (för alltid?) dök upp på Facebook, så fällde jag nästan en tår. Nästan. Fem gånger har jag varit i Dalarna på denna grymma festival. Senast förra året. Ett besök som också gick till historien som den roligaste av alla festivaler som jag någonsin varit på. Och en annan har varit på ett gäng.
 
Men samtidigt - jag är inte förvånad. Hur mycket kostar det inte att åka på festivaler nuförtiden? Det är så jävla dyrt. Vi tänkte ju åka på årets upplaga av P&L (men fick avbryta planerna på grund av nekad semester) och ville bo på tyst camping deluxe. För det tror jag man skulle få pröjsa ungefär tre papp (cirka, hittar ingen info på hemsidan längre. Av självklara skäl). Vanlig campingplats skulle kosta tvåtusen spänn.
 
Alltså jävligt saftiga priser.
 
Första gången jag var på Peace & Love, 2006, så tror jag vi betalade 695 spänn för tre dagar. Max åttahundra. Det var ett rimligt pris. Sen måste man ju överleva rent matmässigt också, bara det kostar ju en smärre förmögenhet. Det enda som kommer gratis är halsbrännan.
 
Inte heller tror jag det blir något, för egen del alltså, med Way Out west iår. De kräver 1900 riksdaler för en biljett. Plus att man dessutom tvingas ragga sovplats på vandrarhem/hotell. DET BLIR SÅ JÄFLA DYRT! #snål Och så tycker jag inte att line upen är värt summan heller. Vilka har vi? The Knife? De såg jag på Arvikafestivalen 2006, på den tiden de släppte bra musik (nya skivan är urusel). Mer då? Cat Power, okej, hon är bra. Bat For Lashes, ja. Och Azealia Banks är också okej. Men sen är det inte många fler som är värda besväret. Absolut inte Neil Young.
 
Tur är ju ändå att en ska på Hulstfredsfestivalen. I en dag. I Stockholm.
 
Jag vet inte vad poängen var här egentligen. Men behövs det alltid en sådan? Nä fan, det gör det inte.
 
Rest in Peace & Love, festivalsommaren 2013! Kanske nästa år blir bättre.


KATEGORI: Musik / Pelles vardag
TAGGAR: festival 2013 / rest in peace & love / sommarland

HATAR ALLT IDAG!

Nu har jag i nio timmar, med undantag från en snabbvisit hem på landet och en lunch på stan, suttit och försökt lista ur fan man klarar flyttar blogghelvetet till Wordpress. Detta eftersom jag tycker blogg.se är så in i helvetes begränsat. Mest av allt vill jag ha ett kommentarsfält där ni, ni som skriver kommentarer, ska kunna svara på vad andra kommenterar. Plus en massa härliga plug ins.
 
Lite som inne hos Katta Kvack eller Apans - de har ju användarvänliga Wordpress-bloggar båda två, med roliga funktioner och egna typsnittsval.
 
Skrek desperat efter hjälp på Twitter och blev hänvisad till Wordpress.com. Men nej, det är inte det jag ska ha (tror jag). Jag vill fortfarande ha min .se-adress (så att ingen eventuell trafik och ni blir lidande) och jag vill flytta med mina gamla inlägg till Wordpress. "DÅ SKA DU HA WORDPRESS.ORG!" skrålas det.
 
Alltså surfar jag in på wordpress.org istället. Laddar ned någon random fil. Följer instruktionerna. Behöver en massa databasuppgifter från mitt webbhotell. Loggar in på one.com. Hittar någon random sida med hieroglyfer. Sen fryser det i mitt huvud.
 
Alltså... jag är en smart individ (självinsikten = mycket god). Men här, här lägger hjärnan av. Jag hade lika gärna kunna suttit med en arabisk lagbok framför mig. Rena grekiskan. Eller arabiskan kanske.
 
#firstworldproblem #bloggarekommerförstå
 
Men det finns ju inte de motgångar och psykbryt som för något gott med sig. Jag lyckades ju ändå kirra min egna mejladress. När jag ändå var inne på one.com och yrade, menar jag. Så från och med nu kan ni skicka era fotbilder och kattdikter till pelle@pellespersonliga.se.
 
Tills vidare ger jag upp att försök att flytta den här bloggen någonstans.


TAGGAR: fan ta världen

Jag behöver inte match.com, jag har ju sambo!

anna: pelle, om du någonsin vill ha en guldpenna så måste du lära dig grammatik, endast obestämda substantiv ska stå efter "denna" och bestämda efter "den här".
Speaking of grammatik - säg hej till världens längsta mening och kommatecken overload.
 
malin: hehehe, du är verkligen inte ensam. fastnar jag för något vet jag två dagar senare allt om det. det är ju sånt man inte gärna erkänner eftersom man då känner sig som en stalker/fanatisk no-lifer.
Alltså drar vi följande lärdom om detta: omfamna din egen fanatiska no-life-sida, för "du är inte själv". Senast jag trillade dit och googlade arslet av mig, var när Sara hade bloggat om Anne Boleyn och en annan Sara svarade på hennes inlägg. Fyra timmar senare kom jag på mig själv med att fortfarande sitta och läsa om kvinnans liv. Så jag gick från att inte veta vem hon var, till att nu veta i stort sett allt. #sjukligt
 
ellet: du har väl för fan ingen sambo! katt? säg inte att du har en katt!
Ellet, Ellet, Ellet... du har inte tänkt på att jag kanske framställer mig själv som singel för att verka mer IntrEzzaNth? Och varför skulle jag inte kunna ha en sambo, vad fan!? JAG ÄR ETT KAP! Är till och med villig att lägga ut pattar jag inte har på nätet. Klar tiopoängare. Och nej, har ej katt.
 
schmenus: vad fan ska du med match.com till när du bloggar. alla killar som bloggar får ragg.
Det jag tror du försöker säga är: "vad ska du med match.com till när du har sambo". Korrekt?
 
fortsättning följer: äsch, du ser ju ut som en ung leonardo di caprio!
Ja, den här kommentaren var ju en klar förbättring från allt tjat om att jag är lik Kiefer Sutherland.
 
stina: du är ju sjukt lik en ung kiefer sutherland! haha.
.........................
 
 
EFTERLYSNING: finns det någon duktig individ därute som kan trolla ihop en återkommande bild till de här inläggen? Ni vet, sådan där "Pelle svarar"-bild som man kan högst upp. Fast mindre töntig och mer badass. Den som är villig att ställa upp kan få en länkning. Eller en käftsmäll. Eller både och.

Mejla på pelle@pellespersonliga.se


TAGGAR: Ovissheten önskade fler sådana här inlägg, så visst - här kom det ett! / Svar