Rest in Peace & Love.

När nyheten att Peace & Love ställer in årets festival och begär sig själva i konkurs (för alltid?) dök upp på Facebook, så fällde jag nästan en tår. Nästan. Fem gånger har jag varit i Dalarna på denna grymma festival. Senast förra året. Ett besök som också gick till historien som den roligaste av alla festivaler som jag någonsin varit på. Och en annan har varit på ett gäng.
 
Men samtidigt - jag är inte förvånad. Hur mycket kostar det inte att åka på festivaler nuförtiden? Det är så jävla dyrt. Vi tänkte ju åka på årets upplaga av P&L (men fick avbryta planerna på grund av nekad semester) och ville bo på tyst camping deluxe. För det tror jag man skulle få pröjsa ungefär tre papp (cirka, hittar ingen info på hemsidan längre. Av självklara skäl). Vanlig campingplats skulle kosta tvåtusen spänn.
 
Alltså jävligt saftiga priser.
 
Första gången jag var på Peace & Love, 2006, så tror jag vi betalade 695 spänn för tre dagar. Max åttahundra. Det var ett rimligt pris. Sen måste man ju överleva rent matmässigt också, bara det kostar ju en smärre förmögenhet. Det enda som kommer gratis är halsbrännan.
 
Inte heller tror jag det blir något, för egen del alltså, med Way Out west iår. De kräver 1900 riksdaler för en biljett. Plus att man dessutom tvingas ragga sovplats på vandrarhem/hotell. DET BLIR SÅ JÄFLA DYRT! #snål Och så tycker jag inte att line upen är värt summan heller. Vilka har vi? The Knife? De såg jag på Arvikafestivalen 2006, på den tiden de släppte bra musik (nya skivan är urusel). Mer då? Cat Power, okej, hon är bra. Bat For Lashes, ja. Och Azealia Banks är också okej. Men sen är det inte många fler som är värda besväret. Absolut inte Neil Young.
 
Tur är ju ändå att en ska på Hulstfredsfestivalen. I en dag. I Stockholm.
 
Jag vet inte vad poängen var här egentligen. Men behövs det alltid en sådan? Nä fan, det gör det inte.
 
Rest in Peace & Love, festivalsommaren 2013! Kanske nästa år blir bättre.
festival 2013 - rest in peace & love - sommarland
schmenus

yran är ju bra och billig...

Svar: Helt sant!
Pelle

Rosita

wääh vill på hultsfred. kan vi inte bestämma att vi ses där? mhm okej bra hej.

Svar: KOM! Vi kan dansa till Tegan & Sara och Band of Horses :)
Pelle

Ida

Alla bra festivaler läggs ner. Livet är över.

Såg också The Knife på Arvika 2006.
Kanske såg dig?
Hej hej i så fall.

Svar: JAG SÅG DIG!
Pelle

pubes

arvika -06 var jag också på! låg vi?

första året jag var på peace and love var -07 och den kostade då 695 kr. jag for dit för priset och upptäckte världens bästa festival. men flera TUSEN för biljett + boende? no thanks.

Svar: VI LÅG!
Pelle

Anneli

Tänkte bah åh dit ska jag också för en dag (hultan version "stockholm") men så ska vi inte på samma dag juuue. Vilken osis, annars hade jag kunnat stalka dig. Och kanske komma fram och bara hrmm... hej.. hrm... du är bäst.. hrm... får jag ta en bild med dig?.. hrm och sen skulle jag ha dött för att jag skulle ha känt mig som världens bästa tönt.

Angående P&L blev jag fakitskt förvånad, för jag trodde att det var en festival alla åkte på. Men tydligen inte. Själv ska jag till Emmaboda. Inte för att musiken är särskilt jättebra, men själva festivalen är bra.

Svar: Emmaboda har ju många FANZ verkar det som. Aldrig varit där. Verkar bra dock!
Pelle

Maria - Ett norrsken i Linköping

Yran ska ju vara bra. Trots uppväxt 10 mil ifrån har jag aldrig någonsin satt min fot där.
Annars ska det ju vara en festival i närheten av norrköping i sommar (Bråvalla eller nått sånt)

Mari

Arvika har ju Hamnfesten nuförtiden. Kom hit så köör vi! ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!!!!!
arvikahamnfest.se

Svar: You had me at ÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!!!
Pelle

Sara

Kom till Bråvalla! Kommer bli episkt!!

Svar: Näääää, jag vill inte se Avicciisidfisifi eller Gröna dagen. Kanske nästa gång.
Pelle

Olivia

Oh, det är ju en smak sak, men jag älskar Alex & sigges podcast! så himla bra, har du hört den?

Rebecka

Så. Jävla. Trist.

Frida E

EMMABODA!

Chrissie P

Mjaha, där ser man. Trist. Dock har jag gett upp festivaler. För dåligt insatt i musik och för bekväm för tält ;)

ovissheten

Nästan alla festivaler går ju på knäna då artisternas gager är så pass stora och då måste ju biljettpriset höjas för att det ska gå runt. Samtidigt går det att förstå att artisterna måste ta ut så mycket, då spelningar/merch är främsta inkomstkällan i musikbranschen nu när folk inte köper musik i samma utsträckning längre.

Svar: Jo, jag vet - det är ingen lätt grej att slänga ihop en festival now a days.
Pelle

Ella

Jag tänkte gå på Bråvallafestivalen i Nkpg för att All Time Low spelar där (och vi vet ju alla att jag är en fan-gurl när det kommer till dem, jaja, moving on) men det kostar 800 spänn för en endagsbiljett. Alltså...endast inträde, ingen camping för en dag? Sjukt ovärt. Min resa till P&L det äret jag var där (och såg All Time Low, hehe) gick på 500 kr TOTALT. Inkl resa och mat och shit. Fast då jobbade jag ju iofs, men ändå. Fett ovääääärt.

Svar: MMM-HM. Endagsbiljetten till Hultan kostade också 800 pix. Så det är nog ett minimumpris man får räkna med.
Pelle

Caspian

Du får dra till Öland istället och gå på roots! :)
http://www.olandroots.com/