En begagnad vadå-för-något?

Den här lappen, den var det bästa som hänt på länge. Har befunnit mig i ett kontorskomplex hela dagen och sett flera "kontorstypiska saker". Ni vet, som "din mamma jobbar inte här"-lappen över diskhon och uppmaningar om att var man bör använda toalettborsten om man "lämnar spår" i dasset (se min Facebook-sida).
 
Mycket arga lappar på bloggen idag, tycker ni inte?
 
Men ändå, orden "begagnad sanitetsbinda" som var placerat på sanitetspapperskorgen - pure guld.
 
"Åh nej, jag glömde tampongerna hemma! Tur att här finns en begagnad sanitetsbinda, jag tar den!".
 
Förlåt för eventuella spontankräkningar detta bidrog till. Jag kunde inte låta bli.


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: vad är det äckligaste begagnade ni skulle kunna använda/äta?

Pelle, the source of all drama.

Shit, jag blev ansvarig för lite drama här i hyreshuset under gårdagen. Jag, som är from som ett lamm och allt. Typ.
 
Låt mig ta det från början. I lördags natt, när jag kom hem efter en vidrig dag på jobbet, så gick jag ned till tvättstugan och bokade en tid. En tid som jag trodde blev till igår, söndag. Så jag sov ut, vaknade upp, knatade ner och belamrar tvättstugan med min smutstvätt och gick upp till mig igen. Efter fyrtiofem minuter så gick jag ned igen (tvättprogrammen håller på i cirka trekvart) och möts av, inte bara en, utan två arga lappar.
 
Oj då.
 
På den första lappen stod det: "Hej! Du har tagit min tvättid! Var färdig och ute ur tvättstugan klockan 12:30!".
 
Fan då, jag hade råkat boka in mig på måndagen istället för söndagen. Ett ärligt misstag. Det lustiga i kråksången är att jag gjorde precis samma misstag för ett par månader sedan, en annan lördagsnatt när jag kom hem från jobbet (lärdom: boka inte tvättid sent på natten). Då bokade jag fel söndag, 21:a istället för den 28:e. En vecka sent med andra ord. Bokningslistan blir, med mina semi-dyslektiska ögon, lite rörig ju längre månaden pågått. Den gången mötte jag kvinnan, vars tid jag knyckt, i trappen och bad tusen gånger om ursäkt. Som tur var fanns det en tid efter som hon glatt tog.
 
Tror ni inte det var samma kvinna som drabbades igen?! FUUUUUUUUUUUU. Och eftersom jag inte kommit ned till 12:30 (maskinerna tvättade ju i fyrtiofem minuter, ni vet), så hade jag ju inte sett den första lappen som hon satt upp. Alltså satt där som sagt två stycken.
 
"Hej! Jag behövde verkligen min tvätt tid idag. Kan ni inte respektera att man boka för att man behöver tvätta o boka en egen tid. Går inte på att man har "tagit fel dag" IGEN! man ser väl på listan vad man har bokat in sig för dag om man har gjort det. [Efternamn], som just nu är rätt så arg".
 
Jag skämdes. Sen blev jag lite irriterad. Sen skämdes jag igen.
 
Kom igen, vi har alla varit med om att det blivit fel i tvättstugan. Jag själv har varit med om massvis med tillfällen då någon tagit fel på dagar så man blivit utan tvättid helt. Eller att det fortfarande är upptaget, att det är tvätt kvar i maskinerna och så vidare. Fan, det är den mänskliga faktorn. Man blir på sin höjd lite irriterad och går sedan vidare med livet, utan att ägna den världsliga petitess mer tankemöda. Och hade hade hon bara gått ned till kvart i ett, när jag tömt stugan på mina tillhörigheter (på rekordtid), så hade hon fortfarande hade över fyra timmar på sig att tvätta. Så det var lite synd att hon tog för givet att jag inte skulle lyssna.
 
Och också - ganska svennebanan att sätta upp arga lappar. Effektivare lösning: knacka på min dörr, skäll ut/upplys mig om mitt misstag och begär att du ska få din tvättid - då får du den. Utan någon som helst tvekan. Ännu mer befogad är denna utskällning/information när jag lyckats ta din tid två gånger (som för övrigt är de enda tillfällen som jag gjorde liknande misstag).
 
Men efter att ha genomgått samtliga mentala stadier som en människa kan genomgå i en sådan här situation, så kom jag fram till att jag, i min grannes ögon, var skurken här. Pelle - tvättidstjuven. Har man planerat att tvätta sin tvätt en viss dag, då är det ju klart att man blir sur. Sen att jag tycker att man inte ska lösa något med arga lappar kan ju bara stå för mig. Vi är alla olika, amen, kors i taket och så vidare.
 
Jag fick lära av granne 2.0 (vars föräldrar är före detta bekanta till familjen tvätt) att det här egentligen är en ganska försynt och blyg familj (inget fel i det, nej). Så jag ville inte göra de "obekväma" med att knacka på och be om ursäkt ansikte mot ansikte. Kanske var det lika fegt av mig, jag vet inte? Istället köpte jag en Triss-lott och ett fint kort där jag förklarade läget, bad tusen gånger om ursäkt för denna andra miss, hoppades de hade turen med sig på skraplotten istället och stoppade kuvertet genom brevinkastet.
 
Hoppas jag vann tillbaka några god granne-poäng i alla fall.


KATEGORI: Pelles vardag
TAGGAR: tvätt

"Det här är Emma", del 2.

Följetongen om Emma fortsätter. I förra veckan så lämnades vi med frågetecken rörande en kusin Linda och någon Sebbe. Vilka är egentligen dessa? Vem är ens Emma? Nu fortsätter vi.
 
DET HÄR ÄR EMMA, DEL 2 - Bästa och sämsta saker i mitt liv, fortsättningen.

Bästa hobby:
JAG SAMLAR PÅ SUDD
Varför? JAG TYKER ATT DET ÄR ROLIT
Sämsta hobby: ATT SAMLAR PÅ BOKMER,KEN
Varför? JO FÖR DET ÄR TRÅKIT
Bästa färg: LILA
Varför? JO FÖR DET ÄR FINT
Sämsta färg: BRUN
Varför? JO FÖR DET ÄR FULT
Bästa djur: KANIN, HÄSTAR
Varför: JO FÖR DET ÄR GULIGA
Bästa kille: Sebbe
Varför? JO FÖR HAN ÄR SNYGG
Sämsta kille: JONAS
Varför? FÖR HAN ÄR DUM
Bästa sport: FOTBOLL
Varför: JO FÖR DET ÄR ROLIT
Sämsta sport: ISHOCHY
Varför? JO FÖR DET ÄR TRÅKIT
Bästa kläder: FLADER BYKSER O FLADER TRÖJA
Varför? JO FÖR DET ÄR 70 TALS BYKSER O 70TALS TRÖJA
Sämta kläder: KLENING
Varför? JO FÖR JAG ÄR FUL I KLENING
 
Oj, oj. Sebbe är helt klart mannen i Emmas liv. Hoppas hon kan locka till sig honom med sina fladderbyxor nu. Det är helt klart mycket spännande det här.
 
En fågel viskade också i mitt öra att Emma, i nästa vecka, spår sina klasskamraters framtida yrke. Fortsättning följer då.


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: del 2 / killtjusarboken / lär känna emma

#trött

 
#intenuigen
 
#fårintesova
 
#varförbörjaborrabortbetongtrappklockansjupåmorgonen
 
#ilandsproblemgoingonulandsproblem
 
#milf


TAGGAR: hashtag