Följetongen "Det här är Emma", del 1.

Så jag och Grannen 2.0 var på loppis igår. I en av hyllorna som var smetade med begagnade böcker, så drar min vapendragare ut en bok och säger "oj, en sådan här hade jag när jag var liten". Framför näsan på mig viftades ett exemplar av Killtjusarboken skriven av Jacobsson och Olsson, männen bakom Sune- och Bert-böckerna. För att stimulera min skrivande sida, så fick jag boken i present av grannen. Mycket omtänksamt.
 
Det roliga i den här kråksången var att loppisfolket missat att den här boken var av slaget "fyll i information om dig själv"-bok. Lite som en "mina vänner"-bok man alltid fick fylla i åt diverse löst folk i mellanstadiet, ni vet? Och den här boken var smetad med information om en Emma.
 
Nu tänkte jag att vi kunde ägna några söndagar framöver åt att lära känna Emma. Låta henne bli vår vän, vår förespråkare för sunt förnuft och vår kompass mot framtiden. Vad säger ni, visst låter det grymt? Bra. Då kör vi.
 
Låt oss först bara tala om det uppenbara och säga att ja, det här är indoktrinering in heterosexualiteten när den är som svenskast. Stackars alla små lesbiska individer som satt med boken framför sig och fyllde sidorna med fler tårar än blyerts. Jävla Sune.
 
DET HÄR ÄR EMMA, DEL 1 - Bästa och sämsta saker i mitt liv.
 
Bästa land: SVERRIGE
Varför? DET ÄR INGET KRIG
Sämsta land: DE LÄNDER SOM DET ÄR KRIG I
Varför? JAG TYCKER INTE OM KRIG
Bästa idol: BACKSTRET BOYS
Varför? För att dom är så bra
Sämsta idol: RONNY O RAGGE
Varför? JO FÖR DOM SKUNNER SÅ SNUSKIGA SAKER
Bästa skolämne: LÄSNING
Varför? FÖR DET ÄR ROLIT
Sämsta skolämne: MATTE
Varför? DER FÖR DET ÄR SÅ TRÅKIT
Bästa siffra: TIO
Varför? FÖR ATT DET MITT LYCKO NUNOMER
Sämsta siffra: NOLER
Varför? ATT DET ÄR SÅ LITE
Bästa bokstav: E,S
Varför? JO FÖR DET ÄR I MITT NAMN, SEBBES
Sämsta bokstav: LINDA
Varför? min KOSIN Börjar SÅ På L
 
Vem är Sebbe? Och vad har kusin Linda någonsin gjort Emma? Fortsättning följer nästa söndag.
del 1 - lär känna emma - sämsta och bästa saker i mitt liv
SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Anders och Sören sysslar fortfarande med att aktivt sprida heteronormen, samt förstås "allt som är tjejigt är fånigt"-normen. Hade ju önskat att de kunnat lämna kvar den skiten bland 90-talets glada dagar. Jag, lesbiska stackare, hade förstås en killtjusarbok just.

Svar: Också din fylld med tårar kanske? Stackare.
Pelle

pubes

omg så spännande!!!

Mari

Backstreet Boys är bäst! Det kanske är jag som skrivit..

fortsättning följer

Hade Emma varit ung idag hade hennes kosin Linda förmodligen skrivit något elakt om henne på instagram eller ask.fm. Vad blev man osams om innan internet fanns?? Minns inte.

Svar: Inte jag heller.... kanske bibeln?
Pelle

lisa

haha kul! :D

Angelica

Haha omg nu kom jag att tänka på hur jag hittade en liknande bok på en loppis där jag jobbade. Någon annan personal hade ställt upp den bland böckerna och jag rensade ut den därifrån.

Iaf, bara två barn hade fyllt i den. Det första hade inte skrivit något speciellt men det andra barnet var en litet rasistbarn! Någon född samma år som mig, 1983, vars störta idoler var Ultima Thule, som hatade, nu minns jag inte det exakta ordvalet men det var något i stil med "svartingar", "blattar" eller "negrer". Typ allt ungen skrivit var på något sätt anknytet till rasism. Jag uppskattar att boken var ifylld kring 1993, då Ultima Thule var som störst och Ny Demokrati härjade som värst, så barnets rasism var väl en del av den tidens strömningar. Jag minns hur även pojkarna i min skola plötsligt också lade sig an med lite lagom rasistiska åsikter på den tiden. Jag hoppas iaf att rasistbarnet med kompisboken idag vuxit upp till en vettig man. Eller så är han en idag 30-årig nazist på någon anstalt. Who knows.

Svar: HAHAHAHAHAAH! Fan vad kul!
Pelle

Hatchetface

Sämsta siffra: NOLER
Varför? ATT DET ÄR SÅ LITE

HAHAHAHA, så fint!

isasriddagbok.blogg.se

HAHAHAHA åh jag dööööör! Läste avsnitten i bakvänd årdning och tänkte att du hängde ut din bästis eller syrra. Men det här var ju så sjukt många gånger roligare!! Du gjorde just min vecka!!