Saker som provocerar mig.

Lady Dahmer skrev häromdagen om saker som provocerar henne orimligt mycket. Kul inlägg! Jag härmar. Ni fyller på.
 
1. Folk som inte gillar goda saker. Har bekanta, familj och vänner som totalvägrar hallon, öl, choklad, läsk, tacos och så vidare i all den goda matens oändlighet. Samma personer äter sedan ohämmat mängder av cocktailbär, paltbröd, blodpudding, ärtsoppa och andra vidriga ting.
 
2. Folk som oanmält plingar på dörren. Om jag inte vet att du ska komma - då öppnar jag inte. Av ren princip och rädsla över att någon statlig organisation ska stå utanför. Hostradiotjänsthost.
 
3. Att ordet "döma" inte stavas med två "M". Svenska språket när det är som värst.
 
4. Comic Sans. Ingen nyhet där, jag vet.
 
Bild från den kursbok vi jobbar i nu. Följ mig på insagram, jag heter @personligapelle där.
 
 
Nu är det er tur! Vräk ur er era innersta provokationsstartare. Ingen kommer döma (!) er. Ain't nobody got time for that etcetera.
comic sans - döma - dömma? - haters gonna hate
genus SCHMENUS

SJUKT provocerad av folk som säger Såntdärnt och uttalar acceptera som asseptera.
Sen blir jag provocerad av snipiga munnar. Alltså folk som av ren princip snörper på munnen när de är sura, tänk Prussiluskan i Pippi så är du rätt ute *ryser*

Svar: JA! I tv-reklamen för Telenor så säger ju grannen "men det går ju inte att spela med sånthärnt". HATAR'T! Det är Stockholmska va? Samma dialekt som uttalar Kalle Anka som "Kallejanka". Brrrrrr.....
Pelle

Emma

Folk som skriver a men inte b på sociala nätverk. T.ex. "nooo, gick inge bra hos doktorn :-(:-(:-(" genast är det någon som är där och skriver något i stil med "ne men gumman! Finns här om du behöver mig!" Lyft luren och prata med varandra, eller ännu bättre träffas irl! Sånt gör mig förbannad!

Svar: Amen! Sen när någon frågar (inte jag pga bryr mig sällan) vad som hänt och hen svarar "asså, kan inte ta det på FB". Men skriv då inget från första början!
Pelle

Hundmorsan

AVSKYR när folk skriver "bästaste". Otroligt provocerande. Har lite kontrollbehov gällande sånt. Får fan hybris när jag ser ordet bästaste *ryser*. LÄGG AV MED DET ALLA!

Svar: För att tala om folk som bygger meningar i stil med "kul är du"............
Pelle

Kajsa

Folk som aldrig håller käften. Speciellt de som inom 15 minuter berättat hela sin jävla livshistoria utan att jag har bett om de, de bara pratar på som om jag skulle bry mig. Idioter!

Människor som tror att de vet allt och vet bäst, och att deras tankar kan appliceras på alla. AAAAARGH!!!!

Svar: Oj, aj, oj, aj! Jag riktigt kände hur den nedre punkten träffade mig. En av mina sämre egenskaper - att folk bara inte kan fatta att mitt sätt att tänka är bäst! ;)
Pelle

Lina

Förutom alla ovannämnda (alla är fruktansvärt provocerande) så är det folk som lägger ut bilder på Instagram på INNAN de ska ut och springa/cross fitta/lyfta tungt etc. Ni fattar. Vem. I. Helvete. Bryr. Sig? Alltså inte ens LITE, bryr sig folk. Död åt tengil!

fortsättning följer

Folk som inte betalar sin tv-avgift. (Skojar bara - själv är jag befriad från att betala, så vem är jag att dömmmma.)

Annica

När folk vägrar smaka på mat! Och ännu värre, när man anordnar kräftskiva med pompa och ståt och så kommer det nån jävel SOM INTE ÄTER KRÄFTOR!! GAH!

Marie

Folk som slänger sitt äckliga snus i hissen. Folk som ritar kukar i hissen. Folk som skriver #YOLO i hissen. Folk som spiller öl i hissen. (Det här med hiss är nytt för mig.)

Anneli

Var glad att du inte jobbar på Pizza Hut, de har hela beställningsskärmen i Comic Sans. Ofta de som inte arbetar inte klagar.

Jag irriterar mig på folk som inte fattar sjukt obvious saker eller bara inte fattar något som är jätteenkelt. Och människor som bara stannar helt plötsligt fram en för att de får sms. Människor som inte följer ridhusereglerna. De bara vaaah, högerregel vad är det, måste jag verkligen titta var jag rider, kan jag inte rida in i Annelis hästs arsle fattarinteeeeeh? Och så rätt många andra saker. Som involverar folk.

Jenny

Dåligt språk, digitalt beroende, telefonsamtal på offentliga platser, klämkäckhet, skryteri och fåglar. Nuff said.

Linda

Ojojoj, det är så mycket att jag inte vet var jag ska börja! Jag gör ett försök.
1. Sådana som uttalar acceptera som asseptera.
2. Sådana som uttalar kex chex. Man ba, säger du chossa och chaka också??
3. Personer som försöker skriva fint med de och dem och inte kan skilja på orden och använder dom fel. Använd dom!
4. Särskrivningar. Speciellt när det kommer i brev från 8-åringens skola.
5. Folk som inte kan argumentera utan direkt går till personliga påhopp.
6. Folk (oftast smala) som bedyrar att det är sååå lätt att gå ner i vikt genom att bara äta mindre och röra sig mer. Tack för dement liksom, det har jag aldrig hört förr.
7. Personer utan barn som ger mig tips på hur barn fungerar och hur man ska göra för att få perfekta barn. Utan att jag bett dom om tips. Annars också.

Var en del av dom jag kom på, har mååånga fler ;)

Linda

Glömde en grej. Folk som plingar på dörren och sen ändå bara kliver in, varför??

Anna

Folk som inte kan skriva på korrekt svenska, men ändå ska skriva djupt/vackert/överlägset. Inse din låga nivå på språket och håll dig där... grr. Eller använder fina ord fel! Folk som inte kan ta ett gott råd trots att de bett om det. Folk som inte ger råd utan bara talar om hur det ska vara utan att veta bättre/kunna mer än mig. Folk som tuggar och sväljer så jag hör det (jag vet, kanske inte riktigt friskt att störa sig på). Folk som kaxar bakom en skärm men smilar upp sig när man träffar dem i verkligheten. Folk som säger ja till mitt förslag till att hitta på nåt och sen gör om det till oigenkännlighet och "bjuder med" mig. Och gärna tio okända. Vafan hände liksom? När man får en värdelös instruktionsbok med en vara som man behöver en instruktionsbok till. När jag inte fattar något (det värsta av allt, jag vill alltid fatta allting!) Jag kan nog fortsätta, men det räcker säkert där.

AnnaCarin

När folk skriver kramiz. Om det ej är ironi.

Håller med om döma. Jag skriver bedöma många ggr i mitt jobb och det har varit hårt att lära sig.

Stina

1. Dubbad tv-reklam. Fel att göra reklam som INTE visar människors läppar om den ska visas i flera länder...
2. Chokladsås i diverse omöjliga tubförpackningar. Omöjligt att få ut sås utan att klippa sönder tuberna! ICAs är värst!
3. Ordet awesome. UUUGGGGHH!!!!
4. Folk som smackar när de äter
5. Folk som inte spolar efter att ha gjort ettan
6. Att inte Stina har namnsdag medan Justina har namnsdag!
7. På tal om namn... Folk som döper sina hamstar/marsvin/råttor till Smulan.

Åååååå jag blir så arg! Bäst att sluta i tid.

Frida

Folk som postar VARENDA JÄVLA GREJ som händer i deras liv på sociala medier. "Har precis borstat tänderna och nu väntar myssängen". Ingen. Bryr. Sig. (Blir även sjukt provocerad av att min kusin, 13 år, får ca 50 likes när hon skriver "Godnatt" på FB...)
Folk med bra studieteknik??? Fattar ingenting.
När folk inte kan skilja på de och dem. Dör lite inombords varje gång jag ser "dem har väldigt god mat där" eller "jag ska hem till de imorgon".

Leo

Förutom de två mest störande sakerna som redan tagits upp här (folk som inte kan skilja på de och dem, och folk som vill ha sympatier på sociala medier fast ändå inte vill/"kan" berätta vad det som är problemet) så stör jag mig på personer som inte kan erkänna att de inte vet. Alltså, tänkt dig att du ställer en fråga till en kompis eller kollega typ "Vilken religion har man i Thailand?" och svaret du får liknar svaret en politiker ger i en jobbig situation. Du får höra om fem religioner i Afrika,personens egen konfirmaionstid samt klimatet runt ekvatorn men och sedan anser personen att hen svarat på frågan. Va fan - säg bara att du INTE VET!!!

Ellet

Människor som frågar en saker bara för att få delge en sina egna erfarenheter och ge "goda råd" som inte går att avvärja. Det finns ingenting som biter, det finns bara en sanning och DEN SKA DU ACCEPTERA!

Ja, ibland händer det. Annars är det det vanliga, människor som ställer frågor och sen inte lyssnar på svaret. Människor som ger påståenden i form av frågor. "Så du ska alltså ha färsk basilika däri....?" NEJ JAG SKA VÄL INTE DET DÅ! Det märks när det är såna "frågor". GRR!

Isabella

Folk som köar på otydligt sätt. Raka led vafan!

Ellen

Folk som avbryter andra. Det är det fulaste jag vet. Och folk som skriver "vell" när dom menar väl.

Elaka tant Yngve

1. Matkräsna människor. Finns inget tråkigare än att gå ut och äta med eller laga mat åt någon som bara lever på typ... kött och potatis. Jävla tråkmånsar.
2. Långsamma människor. Går långsamt, talar långsamt, tänker långsamt. Otroligt provocerande och gör att jag idiotförklarar personen snabbare än hen hinner säga blåbärssoppa.
3. Fula dialekter. Blir samma utgång som på punkten ovan.
4. Folk utan förmåga att planera.
5. När människor andas mig i ansiktet. Håll avstånd, för bövelen! Ska du tvunget stå nära och prata med mig så vänd din äckliga mun bort från mitt fejs.
6. Snarkningar. Jag blir våldsamt upprörd.
7. Hundmänniskor.
8. Folk som ställer ut sina sopor i trappuppgången.
9. Människor som lägger upp en bok på vulkan.se och sedan ränner runt och kallar sig författare.
10. Föräldrar som släpar med sig barnvagnen precis överallt.

Ehrm, jag avslutar här eftersom jag inte vill framstå som alltför osympatisk.

Anna

Två saker som är värda att nämna (och jag hoppas vissa av mina vänner läser detta så vi kan ge upp dessa diskussioner för jag har börjat tröttna):
1. Smala människor som tycker att jag är smalare än vad de är. Vet de dessutom om att jag inte gillar att vara smal och vill gå upp är det värsta slaget under bältet. Sen säger de "men du ÄR ju smalare än jag", som om att det är upp till dem att avgöra det. Skippa kommentarerna helt tycker jag.

2. Människor som det går sjukt bra för men som inte uppskattar vad de har utan hela tiden beklagar sig bara för att beklaga sig. Och som gör det varje gång man ses, fastän man har berättat att man inte vill höra skiten.

San

Det provocerar mig att det inte är standard att på ett eller annat sätt censurera ljudet av när folk äter på tv! Lägg in musik eller vad som helst bara jag slipper höra äcklet! Speciellt vidrigt när en kollar med hörlurar...

Jeanette

- respektlösa människor som trycker ned a dra och använder sig av härskartekniker.
- folk som inte kan använda punkt och komma: "Jag gick ut med hunden . När jag kom hem bajsade hunden inne ." Eller: "Jag gillar citroner ,de är sura".
- bh-band. SMÄRTSAMT.
- Appar som kraschar.
- Genialiska blogginlägg som bara försvinner för att bloggportalen fukkar ur.

manda da manda

MEN ALLTSÅ VA?!
första gången jag äntrar denna blogg och lix VAAAA?!?!?1
vadå hatar comic sans?!
va? vaaaaaah baaaaaah?!?!?!11
mitt liv går under här borta.

/en som älskar comic sans.

manda

Gunilla Persson. Enough said. (Kollar på Hollywood fruar nu...)


Och folk som plingar på dörren skrämmer mig. Vågar inte ens kolla i kikhålet ifall jag blir skjuten... //paranoid.

Svar: HAHHAHAHA! Så brukar jag också tänka! Det där med titthålet alltså. Har ju sett Kill Bill menar jag.
Pelle