Vad är klockan? Grogg o'clock.

Ikväll ska vi fira in våren. Hur? Med fest. Har alltid skämts över att "dricka te mä" på valborgsmässoafton. Det måste ju ändå vara den yttersta av tonårssynder här i landet, visst? Men jag har ju anledningar att fira, speciellt det här året; 1) våren, 2) nytt jobb och 3)... ja, det är fan alltid grogg o'clock någonstans i världen.
 
Vad gör ni då? Svara vettja. Spara inte på några detaljer.
 
Mot stan. Adjöken.
Taggar: VINTERN RASAT UT I VÅRA FJÄLLAR.... eller hur fan de nu sjunger.

Mina tidsfördriv för stunden.

Det är så jävla mycket som upptar tiden för tillfället. Nej, jag pratar inte jobb. Och nej, jag pratar inte plugg. Full on nörderier. Det är musik, det är spel, det är tv, det är böcker, det är internet. Och en annan brukar ju inte vara den som är den, så här får ni några av mina tidsfördriv just nu:
 
Game of Thrones (tv)
Serien som inte går att spå handlingen på. Om en inte läst böckerna då, det vill säga. Heja Danderyd! Heja drakarna! Heja Arya! Heja Jon Snow! Heja Vinägrett!
 
Veep (tv)
Julia Louis-Dreyfus som vicepresident. Kul? Kul! Så jävla kul. Bästa komediserien just nu.
 
 
Sista testamentet (bok)
Var inne i en av Arlandas Pocket Shop nu innan Islands-resan. Ville ha Pappersstäder av John Green, men gick istället iväg med denna, skriven av James Frey. Handlar om hur Messias återvänder. Eller....? Asbra. Hon i butiken sålde den så jävla hårt att jag köpte den av ren beundran av hennes säljarskills. "Folk kutar in och slänger den här boken i famnen på folk och skriker 'LÄS DEN HÄR!' och springer iväg igen".
 
Sheezus (album)
Woop! Woop! Lily Allen, före detta pensionerad musiker, släpper nytt den sjunde maj. Jag har förköpt deluxeversionen. Redan nu kan man, via sitt iTunes-konto, lyssna på hela skivan. [Länk] Bäst: Our Time. Sämst: censuren på iTunes. Jävla bra i alla fall.
 
 
Orange is the New Black, säsong 2 (tv/abstinens)
Går det åt pipsvängen för Piper? Aldrig har en säsongsavslutning varit SÅ JÄVLA cliffhangig. Blir fortfarande arg när jag minns hur man blev lämnad helt åt sitt/Pipers öde utan att få veta ett skit. Snart är vi där dock, på säsong två.

Vsauce (YouTube)
Vad för färg är en spegel? Vad skulle hända om alla på jorden hoppade på en gång? Vilken är den farligaste platsen på jorden? Många kluriga frågor finns det och Vsauce bättrar på din nördakne ännu lite mer.
 
Minecraft (spel)
Ligger stadigt kvar på toppen. Funderar på att börja bygga i rödsten, någon som har något tips? Ingen? Bara jag som undrar? Jaså? Well FML.
Publicerat i: Film och tv, Musik, Pelles vardag
Taggar: jefla nöööööööörd

Måndagen som blev svinbra!

Jaha och här sitter jag och lajvar Håkan Hellström-fan. Ser ut som om jag ramlat gör det också, med det där svullna plytet.
 
Vad fan, hörni - jag har fått nytt jobb! Måndagen som blev bra och så vidare. Jag vet att jag inte nämner ämnet "jobb" så värst ofta härinne (av ren skräck för att få sparken), men efter att ha varit på intervju i tisdags förra veckan så ringde de idag och erbjöd tjänsten.
 
Och arbetsintervjun sen... det var bra hårt i magen hos undertecknad. Också anledningen till att jag inte bloggade så mycket den veckan; panikångest och sprutslackdiarré.
 
Så vad göra för leverbrö't framöver, undrar ni? Jo, men det går i linje med den logistikutbildning jag betade av nu nyligen. En kontorstjänst. Vågar inte säga för mycket just nu. Som sagt, "man kan ju få sparken". Börjar på måndag!
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: WOOP!, pelle blir kontorsnisse

EXTREME JENGA!

Så gårdagskvällen blev random. "Kom över på några glas" sa jag och så urartade allt i ett parti EXTREME JENGA! Det är vårt helt egna spel, ja det är det.
 
Så här spelar du EXTREME JENGA!:
- skriv ett par utmaningar/sanningar/nittlotter vardera på några lappar och lägg i en skål. Skriv cirka tjugo stycken om ni, precis som oss, är fyra pers.
- kör sten-sax-påse om vem som börjar.
- spela två varv med vanlig Jenga. Bara för att hotta upp spelet lite.
- när två varv gått, så drar personen som började en lapp utan att kolla på den. Nu kör hen sin omgång. Klarar man sig, då faller sanningen/utmaningen på de andra. River man tornet under sin omgång, då får man själv göra det som står på lappen.
 
Till exempel: jag kör min omgång, flyttar en kloss från mitten av tornet och lägger den högst upp. Då läser jag på lappen och då ska de andra göra det jag säger.
 
"Dansa Gangnam style"
"Svep ditt glas"
"Vem är egentligen den bästa grannen?"
...och så vidare.
 
Och drar jag en nittlott - ja, då slipper de andra straff. De jävla svinen.
 
EXTREME JENGA! får högsta sushibetyg
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: hej bakfylla

Föreläsningen som gick fel.

Nä för fan, nu måste en shapea upp den här bloggen igen. Jobbade så mycket under påskveckan att jag inte pallade blogga då. Och efter påskhelgen så tog jag min egna storhelg och chillade i solen. Jag och syrran drack finvin och kollade på Pulp Fiction.
 
Den filmen alltså, fortfarande lika bra. Även om jag aldrig fattar kronologin fullt ut. Och våldtäktsscenen i källaren, vilken fotnot i filmvärlden? Syftet är jävligt oklart.
 
Så i natt drömde jag. Jag drömde att jag skulle hålla en föreläsning om vintertäcken (som jag tror var en direkt reaktion till att min säng är svinvarm just nu och att jag inte pallar byta täcke). Grejen var bara att jag kallade det "snötäcke" genom hela föreläsning tills någon i publiken ställde sig upp och skrek, ja skrek; "MEN VADÅ 'SNÖTÄCKE'? MENAR DU FÖR FAN INTE 'VINTERTÄCKE'?".
 
Visste inte hur jag skulle reagera, så sprang av scenen gråtandes och vaknade upp i samma sekund. Våt om ögonen. Högst troligen av svett snarare än tårar.
 
Så ja, det är vad jag ska göra idag - byta täcke. Intressant jävlar, aight? Sedan chilla med fölket. Ni då, vad händer hos er denna lördag?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: då är det bestämt, jag ska aldrig bli föreläsare

Vad kan man göra med de här ingredienserna?

Den här lönen är nog den mest efterlängtade summan pengar på länge.
 
Mvh
fem dagar av redd aprikosmarmeladgryta med soltorkade tomater. Serverad med ett glas mjölk eller två.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: fattig

Den största frågan är ändå varför jag envisas med rysare?

Så jag valde att spendera ett par timmar framför Netflix häromdagen. För att "få ut något av dagen" och så vidare. För inget är mer carpe fucking diem än lite stremad film, visst? Så jag slog på The Amyityville Horror, remaken av Huset som gud glömde, från 2005. I huvudrollerna: hon den blonda från Alias och Ryan vad-han-nu-heter, castad endast på grund av hans abs.
 
"Jo men, så den här filmen kommer jag inte gilla..." [tycker play]
 
Grejen med skräckfilmer tycker jag är att de börjar så jävla bra. Det är subtila gnisslingar, det är skuggor som syns i ögonvrån och barn som talar med "låtsaskompisar". Så långt är det bra. Sen kommer stunden då "alla förstår att något är galet", man kallar in någon typ av utdrivare/exorcist för att rena vad fan nu som behöver renas. Det hjälper. I två sekunder.
 
Sen tar husägarna (som nästan alltid är nyinflyttde, sa jag det?) saken i egna händer och RESEARCHAR i gamla tidningsartiklar. "OMG! Vårt hus är ju byggt på indiankyrkogård/har använts till tortyr!". Och nu brinner det i knutarna, ut med familjen ur huset. Men nej, precis då har huset fått magiska kraft och LÅSER in hela klanen Smith/Anderson/annat vanligt amerikanskt efternamn.
 
...

Mvh
your average Hollywood-skräck.
 
Tänk om det bara kunde "stanna" vid det övernaturliga. Förstår ni? Någon gång skulle jag vilja se en rysare utan det där detektivarbetet och uppnystandet. Lite som The Blair Witch Project. Fast bra. "Ja, men det var tavlor som ständigt föll ner och så såg vi en skjuten flicka i garderoben. Då flyttade vi". Rätt så händelsefattigt förvisso, men tusen gånger mer läskigt.
 
Den dagen jag blir regissör.
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: dålig film being dålig

Instruktioner schminstruktioner.


Natalie Tran, eller Communitychannel som hon heter på YouTube, la upp det här klippet för ett par dagar sedan. Hon skojar om det faktum att hon aldrig läser bruksanvisningar till nyinköpta maskinerier.
 
Alltså igenkänningsfaktorn på klippet, skiten hade kunnat vara dedikerat undertecknad så väl stämmer det in. Nuförtiden så sparar jag inte ens instruktionsböcker enbart för att jag vet att jag aldrig kommer kolla i de. Oavsett hur invecklade "hinder" jag stöter på.

"Jaha, vad gör den här knappen då? I guess we'll never know".
 
Och på tal om ämnet, far rekommenderade mig att flippra lite i bilens instruktionsbok nu när jag åkte hem med vrålåket från handlaren. Och jag tyckte det lät som en bra idé eftersom man spenderat en halv förmögenhet på skiten. Och då kan det ju vara "bra att veta så att man gör allt rätt". Handen på hjärtat nu, jag kom kanske... ja, tio sidor? Varför? Blev provocerad.
 
"Under de 200 första milen ska du inte åka på grusvägar, undvika köra i djupa vattenspår (som annars är att rekommendera?), inte göra hastiga fartökningar, inte det och inte det eller det och inte det och aldrig det här..."
 
"WTF!? Jag gör vad fan jag vill när jag vill!"
 
Och så blev det ett märke i väggen efter att jag gjort utlopp av det plötsliga raseri som infann sig inom mig. Vem hade kunnat ana att en instruktionsbok kan borra in sig i betong? Coolt.
Taggar: baby i know, hi!, ingen kommer förstå de här ettiketterna, lamingtons, un-belie-vable

Om inte alla censurerade sig själva på Facebook.

Jag har gjort ett sådant här inlägg någon gång förut. Men eftersom jag alltid använder långa, krångliga titlar, så är det inlägget mystiskt försvunnet. Det gick i linje med detta ni kommer få läsa nedan. Facebook är känt för att smeta en förskönad vardag i nyllet på en. Det är småbarnsfamiljer som storbakar med fredliga kids, det är sol och inga tårar, det är lyckliga dagar och enbart lyckliga dagar.

Så här skulle Facebook-flödet se ut om alla inte censurerade sig själva hela tiden.

 
 
 
 
 
 
 
I get an A for effort.
An B for using Facebook generator.
Ett D för dolme.
E för ordvalet "rövhatt".
 
"Censuren" och "försköningen" är väl inte helt fel ändå, nu när jag tänker på föräldrar som vill påpeka sin sons storlek efter.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: ett ärligt facebook vore ett härligt facebook. eller?

Möjligt möglig frukost.

Jag har en bild i ena loben som jag inte kan skaka av mig riktigt. Från ingenstans kom jag och tänka på den gången när jag följde med en klasskamrat hem under en håltimma. Det var något arbete om något obetydligt som skulle skrivas. En blir lotsad till köket och köksbordet, tilltänkt att användas som skrivbord för stunden.
 
Och där.
 
På bordet.

Där stod morgonens frukost kvar. Sex timmar senare. Smöret flöt i sin förpackning, juicen luktade bärs och osten liknande mer en tegelsten än något annat. Allt var som taget ur en scen från något Band of Brothers-liknande skit, när familjen flytt fältet för att fläta in sig bäddmadrassen eller gömma sig bakom en bokhylla. Ni vet, för att undslippa nazisterna...
 
"Oj, hade ni bråttom i morse?" frågade jag, son till en manisk städare.
 
"Va? Nä? Eller jaha, nä vi är bara dåliga på att plocka bort frukosten här hemma". Och så åkte smöret in i kylen igen. Det var bara att svälja spyan och sätta igång med arbetet om något obetydligt.
Taggar: sniff! sniff! den här juicen luktar hultsfred!

En long ass list.

HanaPee gjorde en blogglista. Jag snor'n jag, ba' rakt av jag.
 
1. Hur gammal är du? 26 sedan två månader tillbaka. Kan inte längre åka på ungdom på SJ och måste pröjsa livförsäkringen själv.
 
2. Hur gammal känner du dig? Kanske 18 bast? Fortfarande stingslig av krogen och dricker bara för att bli full (ej sant).
 
3. Vad har du gjort idag? Bjöd över Grannen 2.0Game of Thrones och frukost. Och senaste avsnitt, man oh man!
 
4. Vilken film såg du senaste? Hade en soffdag igår och det sista jag såg var Farlig förbindelse. Varför? Bara på grund av hisscenen, när Glenn Close gör ni-vet-vad på Michael Douglas. Blev sugen på kanin efteråt.
 
 
5. Vem ringde du senast? Ööööööh... bilverkstan. Dags att svida om till sommardäck.
 
6. Är du besatt av någonting? Just nu är det mest Game of Thrones. Men ja, det är överlag tv-serier som fastnar här.
 
7. Är du rädd för blod? Nej. Varför är vissa folk rädda för det förresten?
 
8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Sovrummet. Vid skrivbordet. Osar lite av... fisk?
 
9. Kan du nämna fem statsministrar under 1990-talet? Kan DU nämna fem statsministrar under 1990-talet?
 
10. Googlade du för att få reda på svaret på förra frågan? Googlade DU för att få reda på svaret på förra frågan?
 
11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Silverglittrigt.
 
12. När vaknade du idag? 08:30, ställt klockan för baka scones. #perfektamannen
 
13. Vilken är din favorithögtid? Julen, alltid julen. Med en massa snö och badtunnor.
 
14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Blå lagunen alla dar' i veckan. Fan så fränt det var!
 
 
15. Nämn en plats i världen som du skulle vilja återvända till? Island: för att klättra på glaciärer och kör en helnatt på krogen. Borstahusens camping i Skåne: för att vi var där varje sommar förr i tiden (läs 1994 och innan).
 
16. Hur skulle vilja tillbringa din pension? Ekonomiskt oberoende.
 
17. Vad lyssnar du på just nu? The Beach Boys. Alla som såg de i Karlstad 2010, upp med en näve! Ingen? Bara jag?
 
18. Har du någon gång brutit ett ben? Jag tror inte det. Jag föll ur en traktorkärra en gång, när den drog iväg med en knyck. Tror inte jag bröt något dock, bara en lite spricka på sin höjd. Men fan vad bondigt att säga att man föll av en traktorkärra, drar ogärna den historien.
 
19. Vilken fem saker vi du inte vara utan i din kyl/skafferi? Mjölk, bröd, ägg, görk och smör.
 
20. Vem är din favoritkändis? Urgh... ingen? Kanske någon youtubare, om det räknas?
 
21. Vad är du på för humör just nu? Oklart. Sur för att det är soligt när jag ska jobba. Sur för att jag ska jobba hela jävla påsken. Men också gla' för att det är soligt. Och också gla' för att en har ett jobb. Men hörni, ge mig ett kontorsjobb med 7-16-tider och lediga storhelger. M'kay? Tack! Hej.
 
22. Vilka världsdelar har du varit i? Bara i Europa. Men eventuellt snart också i Nordamerika.
 
23. Snarkar du? Nej, andas tungt och med munnen ibland. Kletig mun.
 
24. Vilka yrken har du provat på? På tok för få. Gillade dock att praktisera i delidisken på Ica. Det var skitkul!
 
25. Hur går du helt klädd? I kalsonger. Bara.
 
26. Vilket stjärntecken är du född i? Vattuman.
 
27. Vilket är ditt favoritgodis? Sådana här:
 
 
28. Vad sa du senast? "Ja, men jag har äntligen sålt Peugeot-helvetet. Eller hur! Bra! Ses då! Adjöken!"
 
29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska och matte. Jag minns när jag senast skrev att jag gillade svensklektionerna i plugget och några kommenterade att de "från och med nu skulle påpeka alla grammatiska fel"... GTFO!
 
30. Vad har du på dig just nu? Ångest.
 
31. Vilken är din favoritaffär? Den som förser mig med bäst mat till billigast pris. Alltså allt utom Hemköp.
 
32. Vad har du för storlek på dina kläder? Ibland medium, ibland large, aldrig small.
 
33. Vad har du i dina fickor? [känner efter] kartongkniv, en biljett till Hello SaferideDebaser 2009, ett gravtest (negativt, phew), säsong 1-5 av Breaking bad och den tredje versionen av Edvard Munchs Skriet.
 
 
34. Vad köpte du senast? Wiernerbröd. På grund av fetknopp.
 
36. Hur många gånger har du flyttat? Till Norrköping, hem igen, till förra lägenheten och sedan hit, där jag befinner mig nu. Så fyra gånger. Tre gånger till egna boenden. Känns dock som om jag dragit iväg fler gånger.
 
37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Har jag sovit bra, gått och lagt i mig i tid och vaknar utsövd, då klår morgnar kvällar alla gånger.
 
38. Senaste filmen du såg på bio? American Hustle. Seg skitfilm.
 
39. Har du blivit sydd någon gång? Nä, men jag har varit med om KORS(stygn)förhör, NYSTAT upp ett mord och NAILED a motherfucker.
 
40. Har du någon gång badat naken utomhus? Japp. Jag, tvillingen och vår klasskampis gjorde det som små. Vattnet var kallt, så det var inte många korvmeter på vädring och så klart var det några bruds som satt och glodde. Skammnen.
 
41. Vad åt du till frukost? Scones, framför GoT. SE! AVSNITTET!
 
42 Hur såg det liv ut för tio år sedan? Så Pelle, 16 år, hur såg allt ut då? Jag gick i gymnasiet. Eller? Vem fan minns sådan där skit? Jag trodde jag ville bli kock och det vill jag verkligen inte längre.
 
43. Har du någon gång åkt fast för fortkörning? Aldrig. Åker sällan fortare än vad som anvisas. Den enda gången jag blivit stoppad var till en blåskontroll dagen efter Lucia. Jag var svinbakis, tänkte faktiskt att jag inte borde köra bil och svor över att jag nu skulle förlora körkortet. Polisen lutar sig mot bilrutan och säger: "jahopp, det enda jag kan säga är att du borde se till att inte ha frost kvar på rutan. Ställ dig där borta och skrapa bort resten, sen kan du åka".
 
Blev troende efter det.
 
44. Vem gjorde senaste något extra speciellt för dig? När jag fyllde så lät några vänner bli att ta bilen till mig, så de kunde fira ordentligt. Låter som värsta uppoffringen, men de bor egentligen bara en tiominuterspromenad bort.
 
45. Var lägger du telefonen när du sover? På skrivbordet, ljudet avstängt, "stör ej" aktiverat. Är helt hundra på att jag, någon gång, kommer missa något stort på grund av denna ovana. Typ ett samtal från Postkodlotteriet och att de tänkt erbjuda mig en miljard.
 
46. Vad var det sista du åt? Men scones vad fan...
 
47. Vilken tid är väckarklockan ställd på? 08:30 idag, vissa morgnar 04:55. Sant.
 
48. Är du blyg? Jag är blyg runt blyga människor. Awkward tystnad och så vidare.
 
49. Har du någon tatuering? Nope. Tror på fullt allvar att jag skulle ångra även den bästa tatueringen. Tycker dessutom att tatueringer inte är skitsnyggt.
 
50. Har du varit med om någon bilolycka? Det värsta jag varit med om är det här. Fick en lättare whiplashskada och på köpet enorm respekt för trafiken. Den gången handlade det max om tio kilometer i timmen, tänk om det varit 110 istället? Brr....
 
51. När flög du senast? Till Keflavik Airport, Island. För att sedan ta shuffeln med en EU-hatande busschaffis till Reykjavik.
 
52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Fick veta rätt så tidigt att Erik Haag och Lotta Lundgren var ett par via den här bloggen och en kontakt till de två programledarna. Har inte yttrat ett ord om saken förrän nu. DAM-DAM-DAAAAM!
 
53. Har du några husdjur? Ett par damråttor och en silverfisk i badrummet.
 
Lilla Hillevi och svullna Sten-Åke
 
54. Vilken är den roligaste träningsformen? Löpning. För att man känner resultat så jävla fort.
 
55. Vill du gifta dig? Vill DU gifta dig?
 
56. Var växte dina föräldrar upp? På landet i Vretstorp och i Kumla (ej fängelset).
 
57. Har du någon gång ringt polisen? Jepp, en uppenbart berusat kvinna körde bil med sina barn. Så då ringde jag 11414. Fick dock inget regnummer på bilen, för det var snöstorm och vargavinter utomhus. Hann heller inte "uppehålla" människan tills polisen kom, för hon drog på två röda. Men jag tror det gick bra ändå.
 
58. Vilken är dina största svagheter? Att jag inte kan läsa av när människor inte förstår att en är ironisk och de tror att man är dum i huvudet och konstant elak. Sen är jag inge vidare på att säga "nej" heller. Och när jag väl säger nej, då kommer det dåliga samvetet som ett brev på posten.
 
59. Har du eller har du haft några smeknamn? Det enda jag kommer på är att Färjan-Lollo brukar kalla mig "Pille". Tråkigt, för är en jävel på att ge andra smeknamn?

60. Vad ska du göra imorgon? Sova, skita, äta.
 
Kan inte alla som vill göra den här och länka i kommentarsfältet! Kul läsning och så vidare!
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: lär känna pelle

Who wore it best?

Ja, jag har nackspärr.

Bilden är ett montage
 
Blir förbannad över att jag inte hittar tigerbalsamet jag köpte häromdagen.
 
Blir mer förbannad för att jag blir förbannad över att jag inte hittar något som egentligen inte hjälper.
 
Blir ännu mer förbannad för att jag blir förbannad för att jag blir förbannad över the long lost tigberbalsam, när det enda min nacker behöver är en massage.
 
Några frivilliga? Vi kan skeda*.
 
*med kläder på
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: nacka, nacke min arma nacke, nackskott, snacka nacke

"Nyhetsbrevsflodvågen", en anekdot.

Mor under telefonsamtal: "men det står ju samma sak på bloggen hela tiden, bara en massa inlägg om 'spoilers'".
 
Det var alltså ett och samma inlägg hon syftade på, oförstående om att blogghelvetet inte uppdaterats på ett par dagar. Pff... old people, amirite?
 
Har jag någonsin berättat om gången då någon, oklart vem, reggade min bloggmejl till diverse nyhetsbrev? Fy fan, det tär på mig att tänka på det än idag. Det var National Geografic, det var Illustrerad Vetenskap, det var World Bank Institute och det var så jävla mycket mer.
 
Situationen var inte vacker.
 
Inte kunde man "unsubscribea" till alla på en samma gång heller. "We're sad too see you leave the National Geografic Africa Newsletter" och så hade man alla andra jävla världsdelar som låg och pyrde i skuggorna, väntandes på att psyka sönder inkorgen.
 
Detta hände någon gång under den här sajtens peak, där runt 2008-2009. Och då hade jag inte ens så många läsare om man jämförde med de riktigt stora. Undra var de får utstå i sina inkorgar? Vi vet för lite om vilka nyhetsbrev HanaPee tvingas kämpa emot. Och vad har folk reggat Egoinas mejl på för torftigheter? Tvingades självaste Alex Schulman utstå händelsefattiga fotnotsmejl om stalaktiter och fosfor?
 
Bara genom att jag skriver det här inlägget så utsätter jag mig själv, och andra, för potentiell newsletterfara, det är jag medveten om. Men ibland måste man också tala om tabubelagda ämnen för att komma fram till en lösning.
 
Har förresten bytt mejladress, om ni nu tänker jävlas vill nå mig: egoina.blogg@hotmail.com
 
Hehehehehe...
Taggar: varför kom jag och tänka på det här? jo för jag misstänker att det är på g att upprepar ännu en gång. "Vadå nyhetsbrev från La Redoute? Vad är det, en baguettefabrik?"....

Internet är fullt av spoiler.

Internet idag.
 
Vart jag mig på internet vänder, står Game of Thrones-reklam där och händer.
 
WAAAAAH! Jag måste hålla den i brallan och vänta med säsongspremiären av GoT till ikväll, när Grannen 2.0 slutat jobbet. För jag råkade ju, i något som bara kan kallas "tillfällig mindfulness", lova dyrt och heligt att inte se avsnittet innan dess. Bara att den idiotiska anledning att vi "sett de tre föregående säsongerna ihop".
 
Son till en jävl....
 
Så nu går man in på Facebook: BAM! Youknownothingjonsnows plyte och något som ser ut som ett mord eller jag vet inte vad.
 
Sen provar man Twitter: BOOM! Danderyd flashar sina drakar och något som ser ut som ett mord eller jag vet inte vad.
 
Så man vänder sig till YouTube: KABLAM! nittio procent av alla man följer ska prata GoT-premiären och något som ser ut som ett mord eller jag vet inte vad.
 
Och så Instagram: BLOOP! Arya Stark poserar och något som ser ut som ett mord eller jag vet inte vad.
 
Suck.
 
Livet är hårt.
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: Game of Thrones, GoT, sluta spoila och börja ligga?

Totalt oatletiska kan också gilla idrott.

Det går faktiskt att vara supporter av idrotter utan att själv utöva dem. Foto: PSGMAG.NET

Många i vårt idag träningsfixerade samhälle tror att automatiskt bara för att man tycker om och intresserar sig för diverse idrotter så håller man också på själv med det. Icke.

Många känner igen sig i den eviga frågan. Nej, inte ”Hur mår du?” eller ”Vad jobbar du med?” eller ”Är du singel?”, nix pix. Den eviga frågan nuförtiden är snarare ”Tränar du?”. De senaste tio årens explosion av träningstrenden får konsekvenser. Det är lätt för de som inte hakar på trenden att känna sig lite utanför fastän de inte alls behöver känna så.

Om svaret på frågan blir jakande blir den som ställer frågan nöjd: ”Tänkte väl det!/Så ska det låta!/Härligt, en likasinnad!/Härligt, någon som tar hand om sin kropp!” och så vidare.

Om svaret på frågan blir nekande uppstår i många fall genast en massa felaktiga antaganden och negativa tankar från den som ställt frågan: ”Jaså? Varför inte då?!/Bryr vederbörande sig inte om sin kropp?/Är vederbörande en slusk?/Hur kan man inte träna??/Hur kan han/hon vara ointresserad av idrott?” och så vidare.

Svaren på frågorna är givetvis individuella. Vissa är verkligen riktiga sluskar och vissa gillar helt enkelt bara inte att träna, hur nyttigt det än är. Svaret på sista frågan är dock det mest motsägelsefulla i många träningsnarkomaners värld: Hur kan någon vara intresserad av idrott om denne inte alls har det minsta intresse av att utföra någon fysisk aktivitet själv?

Det är egentligen ganska enkelt att svara på. Ett par enkla exempel för att bemöta den sortens tankar: Bara för att man gillar film behöver man väl inte vara filmstjärna? Bara för att man gillar musik behöver man väl inte bli näste Bruce Springsteen på ett utsålt Ullevi?

Svårare än så är det egentligen inte. Absolut är det bra för kroppen att träna, men det är inget som gör en till en sämre människa om man inte gör det.

Intresse för idrott utan att själv delta är ju på intet sätt något nytt fenomen. Fans som bevakar idrotter har alltid funnits ända sedan innan gladiatorspelens tid och framåt utan några som helst krav på att åskådaren Laurentius Florin ska hoppa in på gladiatorarenan och själv fäkta bort lejon och annat. Dessutom finns det ju en rad lugna olika typer av sportspel för de som vill slippa den hårdare fysiska delen, men har spelsuget i kroppen. Antingen drar man bara fram något så enkelt som hederligt gammalt krocket eller drar ihop ett gäng och spelar FIFA, eller låter pengar bli involverat som extra nerv via spelföretag som Betsson och dylikt.

I vilket fall som helst är poängen att ingen behöver känna sig utanför bara för att Johnny ”PT” Muskelberg säger att man är helt bakom flötet för att man inte tränar och ändå gillar idrott. Alla är vi olika och så är det med det.
 
 
Artikeln är författad av Tommy på Betsson.
Publicerat i: Pelles vardag

Imorgon smäller det!

 
Fy fan, i morgon är väntan äntligen över! Game of Thrones drar igång och fan så en är peppad! Att jag inte gillade den här serien där i början, minns ni det? Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det verkligen bevisar att även de snyggaste kan ha fel ibland.
 
 
SAKER JAG VILL SE I SÄSONG FYRA:
1) Joffreys, aka Skitunge, huvud på ett silverfat.
2) Danderyd på en drakrygg.
3) Skitunge huvudlösa kropp i klorna på samma drake.
4) Att Youknownothingjonsnow och Vinägrett ska få en bastard och döpa hen till Rhode Iceland (en hyllning till både snö och oljiga dressingar).
5) En fallande Kellogg's All Bran som ackompanjeras till R. Kellys I believe I can fly i bakgrunden.
6) Att Arya Stark goes Black Mamba-Kill Bill-apeshit på alla.
 
Hemlig punkt: hoppas också på en reunion mellan Incesttvilling och Danish, om-ni-förstår-vad-jagmenarnärjagsägerså.
 
OCH FAN DEN SOM SPOILAR NU ALLTSÅ!
[laddar näven]
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: de-du-de-de-de-du-de-de-duuuuu, introt till GoT

Tio vanliga ursäkter till att inte gymma.

Så nu i dagarna firar jag sex månader som hängiven gymmare. Oftast blir det tre gånger i veckan, ibland två gånger. Ibland är man sjuk och tappar helt vanan man byggt upp. Därför ska vi idag, topp tio-veckan till ära, lista de tio vanligaste ursäkterna till att inte gå till gymmet som man försöker intala sig själv innan man häver sig iväg till gymmet. Min version.
 
10. "Äh, jag hinner ju imorgon".
 
 
9. "Sniff, sniff! Jag är nog inte helt frisk än. Och jag vill ju verkligen inte riskera att få hjärtmuskelinflammation".
 
 
8. "Efter The Simpsons...".
 
 
7. "Efter Family Guy..."
 
 
6. "Efter The Ellen Show...".
 
 
 5. "Inte i det här vädret!"
 

4. "Inte i det här vädret!"
 
 
3. "Jag har sovit för lite i natt, så palla slita en timma på gymmet?"
 
 
2. "Jag har sovit för mycket i natt, så palla slösa ännu en timma på gymmet?"
 
 
1. "Jag har ju ändå ingen bra träningsmusik...".
 
Och nu ni, hur lyder era bästa ursäkter?
 
Gilla på Bloglovin'.
Dela på Facebook.
Kvittra på Twitter.
Kommentera ditt förslag på en topp tio-lista här nedan!
Taggar: anabola

De tio mest enastående organen.

Så torsdagens topp tio-lista blir lite knarkig(are). Människokroppen är ju ett under utan dess like, visst? Så låt oss hylla den för vad den är och ställa de olika organen mot varandra. Alltså kommer här de tio bästa och mest vidunderliga mänskliga organen.
 
OBS! Författaren av de här inlägget har ingen medicinsk kunskap värt en västerländsk doktorstitel.
 
10. Struphuvudet
 
 
9. Skelettet
 
 
8. Testiklarna
 
 
7. Lungorna
 
 
6. Urinblåsan
 
 
5. Magsäcken
 
 
4. Hjärnan
 
 
3. Ögonen
 
 
2. Hjärtat
 
 
1. Bröstvårtorna
 
Håller ni med, ja eller nej? Varför, varför inte?
 
Gilla på Bloglovin'.
Dela på Facebook.
Kvittra på Twitter.
Kommentera ditt förslag på en topp tio-lista här nedan!
Taggar: kropp, snopp

Ja, den här topp tio-listan sved.

Jajemen, vi fortsätter så också idag att toppa tio random saker. Ämnet för dagen: de tio bästa (värsta?) guilty pleasure. Erna. Substantiv.
 
Hur förklarar man "guilty pleasure" för någon som inte vet? Ja, det är väl saker man gillar fast som man skäms att erkänna? Cirka så. Jävligt förnedrande.
 
Och eftersom den är bloggens kärna är självförnedring - här kommer Pelles topp tio bästa-värsta guilty pleasures.
 
10. Martin Stenmarcks Sjumilakliv
 
 
(NY) 9. Ernst under en lövhydda.
 
 
8. Melissa Horns Långa nätter
 
 
7. Farmen
 
 
6. Bildgoogla "skägg" och förbanna sig över sitt eget fosterfjun.
 
 
5. Pitbulls Timber. Kan inte hela texten, nej fan inte alls...
 
 
4. Rosévin. Nu fan börjar det svida på punkterna.
 
 
3. Grey's Anatomy.
 
 

2. Kolla på sådana här klipp.
 
 
1. Kolla på favoritscener från olika filmer om och om och om och om och om och om och om och om och om och om och om....
 
Och nu ni, vad har ni för guilty pleasures?
 
Gilla på Bloglovin'.
Dela på Facebook.
Kvittra på Twitter.
Kommentera ditt förslag på en topp tio-lista här nedan!

Out and proud // ett aprilskämt.

 
Så det här inlägget var ett aprilskämt. Jag tog bort det för att det var i det grövsta laget, samt för att jag fick diverse meddelanden utanför blogghelvetet som frågade om det var sant. Jag är alltså inte någon dendrofil. Och inte heller är det något fel att vara det, om du som läser det här har fallenhet för att idka samlag med ett träd eller två.
 
Kom ihåg att ha god kännedom allemansrätten bara. Tips!
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: dendrofili, vad är det för datum nu igen?

Pelle Nilssons tio sämsta profilbilder på Facebook.

Temaveckan fortsätter så även idag. Del två i listmaratonet faller på undertecknad och hans profilbilder som varit och är ansikter utåt på Facebook-kontot. Fan, hörni - ibland blir det riktigt, riktigt bra. Men i mitt fall blir det oftast skit med allt. Är det inte försök till "ironi" så är det en smekning på en sex appeal-sida som inte finns. Men bilderna finns där och jag har inga planer på att rensa ur skiten någon gång snart.
 
Här kommer alltså Pelle Nilssons genom tiderna tio sämsta profilbilder på Facebook.
 
10. Välsigne dig, mitt barn! Gå med gud!

 

9. Rosa, tegelmönstrad slips/full på två glas skumpa klockan sex på morgonen.8. Ostadiga pubertetshänder på rakhyvel.7. Sudda, sudda, sudda bort ditt hela fejs.6. WOHO! FESTIVAL! [klickar på sepiaeffekt]5. "Oj, oj, oj vad wild och crazy han är, den där Pelle! Vilken redigering! Vilka ögon! Ja, jag är fuktig".4. För mycket snö, för lite reflekterande.3. Ja, fy fan...2. EMO i LDN MD 1 ÖL.


1. Heroinstinn.
 
Gilla på Bloglovin'.
Dela på Facebook.
Kvittra på Twitter.
Kommentera ditt förslag på en topp tio-lista här nedan!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: så här många selfies har vi inte sett någonsin i ett och samma inlägg. hur känns det?