Popaganda 2014.

Gissa vem som är hemma från Stockholm igen då. Alla som rest hem ifrån Stockholm idag. Och så jag och Grannen 2.0. Popaganda var skitkul! Vem hade kunnat ana att gangsterbyn Stockholm kunde leverera festival? Det blir fler gånger vid Eriksdalsbadet, absolut! Fast minus min fredag då. Jag vet inte vad som hände (fast jag vet visst vad som hände; alkohol), men jag fick sådana absurd jävla pissfylla. Inte så att jag blev dräggig, nej. Utan mer en fylla där jag: fick glitter påsmetat i nyllet vid Monki-tältet, åt jambalaya och kastade upp den igen på bajamajan, tog idiotiska selfies med tunghångel, blev skakig och hade minnesluckor morgonen efter. Till råga på allt så regnade det stora delar av kvällen också. Det var en pärs, såg ut gremlin. Det var tur att jag, genom mental övertalning till mig själv, repade mig något inför Lily Allens spelning.
 
På lördagen försökte jag reda ut vad som egentligen hänt. Svaret: sangria, öl, vin, groggar och absolut inget vatten. Nu vet jag bättre, nästa gång så äter jag inte den där jambalayan....
 
POPAGANDA 2014
 
Bäst: Lily Allen! Fy fan va' ho' ä' bra den där LDN-donnan. Fem sushibitar av fem möjliga utan tvekan.
 
Sämst: (läs ovan) + toalettköerna som var absurt skitlång.
 
Träffade #1: Bloggläsar-Anneli! Woop! Det var ett möte menat av gudarna, det ska de andra gudarna veta. Var vi möttes? Mitt i Lily Allen-havet av folk. Jag mådde så där (läs ovan). Hade planerat en öl, men den uteblev tyvärr. Nästa gång, Annelaj.
 
Träffde #2: HanaPee! På väg mot bajamajornas kilometerköer så ser jag Hanna Persson omringad av minions/fanz. Jag var i akut behov av att tömma urinblåsan, men passade ändå på att skuffa undan något random och sträcka fram handen.
- "Hej, jag heter Pelle! Jag ville bara säga att jag verkligen gillar din blogg!"
- "Ahmen taaack!"
- "Hej då!"
Och så skuttade vi iväg mot bajamajorna. HP uppfattade inte att det var jag, enligt en kort Twitter-konversation. Antagligen för att en såg ut SOM FAN efter mardrömsfredagen (läs ovan)?! Men ändå: point made. HP är cool som fan.

Träffade #3: Lena, Lenas Per och Lena och Pers kompis. Ett kul gäng som jag träffade i Örebro en gång för hundra år sedan och då ägnade tiden åt att jämföra varandras kukar kameror och hinka öl. Jag och Lena har ju dessutom umgåtts på andra festivaler förr om åren. Jag tror vi åkte till Gbg en vinter också? Och en annan rolig sak: de är vänner/bekanta med HanaPee. Stockholm är bra litet inavlat ändå.
 
Träffade #4: Hålet i bajamajan. Varje gång.
 
Godast: Sushin. Fanns förvisso inte på området, men den smakade riktigt gott.
 
Helgen rikemansbeteende: Tog taxi varje gång vi skulle röra oss från punkt A till punkt B. Jag har sagt det förr -  Stockholms tunnelbanesystem är nog det svåraste av alla. Har åkt i Barca, Paris, Rom (på deras enda linje?), London osv, men klarar fan ändå inte av Stockholm. Vi gick ned i en station, men gav upp redan vid biljettautomaten. Ännu ett bevis på att det inte står helt rätt till i den här skallen.

Övrigt: Inget mer. Hej då.
Taggar: hanapee och jag, lily allen under en tunn, tunn pläd. naken och redo, popaganda 2014

Snyft. Pelle alltså... Snyft // Mot Popaganda.

Är på G till Stockholmet för ett par dagar festival och Popaganda. Äntligen ska jag och Lily Allen få idka ömsesidig älskog träffa varandra igen. En av oss kan inte hålla tillbaka känslorna riktigt.
 
Ses vi på Eriksdalsbadet? Kolla efter en lönnfet närking med dålig skäggväxt. Jag är han som går bredvid den personen. Ni vet, för att en ska få te sig lite snyggare. I vissa ljus.
 
[Värmer upp ölmagen]
 
[Vet inte vad jag menar med den förra parentesen]
 
[Nåväl]
Taggar: FUCK YOU, FUCK YOU VERY MUCH!

Hur många olika fågelordvitsar kan vi samla i ett enda inlägg?

Finns det någon studie i att det skulle vara farligt att äta för mycket äggmacka? Kan man bli GALen? Helt KOKO? Bli VINGklippt? Hundra procent RUGGig?
 
...
 
Gunde SVAN...?
 
Nä, men ärligt, kan man ta skada av äggmacka? Måste få veta, håller på att förGÅS.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: amen sluta kackla i kommentarsfältet nu

Skithusselfie.

Strömmen hade gått förut. Det här hände: jag kutade in på dasset efter jobbet, så där som en gör ibland, och märker att inte belysningen funkade. Första reaktionen: fota. Det är alltså jag på bilden ovan. Om ni kikar riktigt noggrant (och ser förbi mitt försök att måla dit konturer) så ser ni undertecknad. Han som förgyllde sin strömlösa stund med en #selfie.
 
Ja, det väl egentligen bara det just nu.
 
Hej då.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: KNIIIIIIIIIIIIIIP och fota

Ett sådant där "konstigt" inlägg igen.

Fick feeling häromdagen och började tänka på julklappar inför den kommande julen. Har fått för mig att jag ska trycka något på något och ge bort. Ett foto alltså. En mugg med ens eget fejs i ett panoramatryck runt mugghelvetet, typ. Sen kom jag att tänka på YouTube-klipp där jag sett folk som framkallat soffkuddar med tryck och gett bort till folk.
 
Så jag googlade "kuddar med eget tryck" och sen spårade det. Fuck ge bort till andra - jag börja göra egna kuddar till mig själv. Jag har ju ett par i soffan. Som jag hatar. Stickiga sattyg som är omöjliga att slumra/njuta på.
 
Kom på tre uppsättningar så här på rak arm:
 
 
1) MINECRAFT-soffan. För att Minecraft är jädra sköj.
 
 
2) BRA TV/CLARIE DANES BÖLAR-soffan. Inför dvd-släppet av den tredje säsongen av Homeland och för att Clarie Danes är mighyt fresh och kanske en av världens bästa skådisar.
 
 
3) MYS-soffan. För att Ernst är hela svenska folkets farbror mys och barafota man. När jag blir stor ska jag också ha silverhår och skäggtofs på hakan, precis som Ernst.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: inget rimmar fan på "kudde", harn i tänkte på det? kudde, fludde, mudde, budde.... inget!

Mitt liv, nästa succéserie på Netflix?

Råkade fota en optisk illusion
 
UUUUuuUUuUUuööööööööhhhhhhhrgh......
 
Sitter och rekar inför kursstart på den distanskurs jag ska läsa nu i höst. Jomenvisst, jag har ju tänkt att jag ska komplettera min utbildning i logistik, som jag genomled gick i våras, med lite högskolepoäng. Men fan alltså - jag pallar inteee... Jag pallar inte läsa distanskurs. Skiten är alltid sjuhelvetes mycket mer krävande än "fysiskt-närvarande-kurser". Det är som att de (lärarna, professoerna, dekanusarna eller whatever the knull de vill kalla sig) boostar upp allt till det dubbla när de har studenter på armlängs avstånd.
 
Men. Det ska väl gå. Det kommer gå. Jag vill inte skita i den heller. Speciellt inte när jag fick reservplats 335 först och tänkte att jag skulle få vänta till våren istället (och blev lättad i hemlighet).
 
"Pelle pluggnäller", kan det bli höstens följetong? Början på en New York Times bestseller? Netflix' nästa serie?
Publicerat i: Pelles vardag, Skola och jobb
Taggar: zZZZzzzZZZz....kola

Uppdatering från svampskogen.

Plats: Sydnärkeskogarna.
Utstyrsel: Levi's 701:or, stövlar och munkjucka.
Uppdrag: Plocka svamp.
 
Vem fan kom på att plocka svamp på något vis skulle vara lustfyllt eller kul? Vet i och för inte om det är därför man plockar svamp, för något halvdolt nöjes skull? Kantareller är gott, men jag är nog faktiskt redo att pröjsa för detta gula guld.
 
Kanske är jag bitter för att vi inte fann någon svamp, jag vet inte? I en och en halv timma höll vi på och jagade. Jag var lite bakis, Grannen 2.0 var utan stövlar och skogen så jävla svamplös. Det vi hittade var bara ett gammalt jakttorn. Jag drog anekdoter om hur man förr i tiden, under skolåren, kunde hitta porrtidningar i dessa torn. Och överallt annars  i skogen. Lyft en buske - porr. Klättra upp i ett jakttorn - porr. Stamklättra en tall - porr.
 
Det var bättre förr?
Taggar: ut i skogen för att bara bli besviken

Expectation vs. reality.

gym fit man vältränad person selfie selfies ugly pelle nilsson pellespersonliga pelles personliga blogg

När man vänder kameran mot ansiktet* och ser dubbelhakeaction live i fyrfärg. Jag vet inte om jag alltid ser ut sådär när jag håller på med mobilen? En kan ju hoppas. Vi behöver alla våra speciella signum i livet.
 
"Amen du vet Pelle? Jo, men han vet du. Det är han, du vet, som kör bak huvudet när han ser en iPhone".
 
 
*skulle alltså ta en (snygg) selfie, men förmådde inte detta efter synen ovan.
Taggar: 1, 2, 3 och 4 dubbelhakor på en gång

Bra att veta inför kräftskivan.

kräftskiva kräfthatt pelles personliga pelle nilsson fest öl snapsvisa
Peppad.
 
Ikväll blir det kräftskiva. Få event gör den här mannen så lycklig som när det vankas lite sug på kräfta. Jag har varit på massor och jag har hållit i flera. Jag gillar allt som har med skiten att göra. Jag gillar att vuxna människor samlas och äter med händerna. Jag gillar sångpauserna med snapsvisor. Jag gillar att man varje gång gör en avvägning om huruvida man ska äta det där "kräftsmöret" eller inte.
 
Och eftersom en är lite av en "kräftskiveexpert" och för att det, just nu, är kräftskivesäsong, så tänkte jag bidra med lite tips, kunskap och fakta kring fenomenet.
 
1) Kräftskivor är en sådan där tillställning som folk lovar dyrt och heligt att dyka upp till, men så blir det alltid en överraskning exakt hur många som är på plats. Antingen kommer alla inbjudna med ett par av deras vänner eller så blir man bara kanske fem pers. Men erfarenheten säger mig att det alltid blir skitkul, oavsett hur många man blir.
 
2) Folk plockar fram sina sämsta musiksidor på kräftskivor. Det blir en hel del Attack, Gyllene Tider och Freestyle.
 
3) Pelle kan egentligen varje textrad till samtliga Freestyle-låtar, men spelar ovetandes över denna "anskrämliga musik".
 
4) Kom aldrig jättehungrig till en kräftskiva. Matens uppläggning ser allt om oftast väldigt maffigt och storslaget ut. Men man får inte i sig vidare värst mycket egentligen. Och skulle man känna sig mätt, så känner man sig mätt på tillbehören (bröd, ostar, annat gojs) och man är snart hungrig igen. En bra magbas är att rekommendera.
 
5) Kläder efter väder. Det blir många skurar kräftspad, klart till halvklart hur folk väljer att svepa snapsen och plötsliga stänk av skålande öl.
 
6) Det är inte kräftskivan som är tråkig, det är du som är tråkig. En generell tanke om alla fester. Tryck det på en t-shirt.
Taggar: lyssna på mig, jag kan det här.

Och jag skäms inte ens.

 big brother 2014 sverige sweden adam alsing
Woot! Nästa söndag är det tillbaka, den enda guilty pleasure som jag inte ens orkar skämmas över - Big Brother. Satan vad en är peppad! Peppad på folk som blir fulla på två öl. Peppad på gnälligt folk som vägrar göra pissenkla uppdrag. Peppad på bråk som uppstår på grund av någon tog sista mjölken. Peppad på att Adam Alsing är tillbaka.
 
Aaaaah. Kvalitets-tv. Det är en känsla som känns ut i fingerspetsarna.
 
Vi har en plan upplagd, jag och alla grannar. En plan som säger när vi ska ses och se avsnitten, hur vi kan göra skiten till ett drickspel, att vi ska/måste bestämma under första avsnittet vem vi tror kommer vinna och så vidare. Hösten = räddad.
 
Brukar fundera, på tal om ENASTÅENDE BRA TV, på hur det skulle vara att vara med i BB. Och, ja, jag tror att jag skulle bli så jävla hatad? Av både medtävlande och tittare. Efteråt skulle jag ha svårt att landa ett ordentligt jobb i något år och hade därför blivit tvungen att åka på barturné och kröka med kids som idoliserade en.
 
Hur hade ni stått er?
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: CAROLINA GYNNING!, KITTY JUTBRING!, MARIE PICASSO!, bara classy people, bästa vänner osv

Pelle - professionell shampooflasksamlare.

hoarder samlare shampoo flaska
Gav mig an att städa badrummet precis. Egentligen var där inte direkt skitigt (bajs intended), men jag kände att en grundlig skurning var på sin plats. Bruna kakelfogar är inte smuts i mina ögon, men en har ju gäster över mellan varven som kollar snett på duschvrån när de sitter där på porslinstronen.
 
Jag hade totalt tretton tomma förpackningar i mitt badrum på en halv kvadratmeter. Tretton. På bilden ovan syns inte de två tomma tandkrämstuberna och deoflaskan av glas.
 
Och det är inte så att jag sparat de för att de var fesalite i botten som "kan vara bra att ha en fattig lördag". Nej, här var snustorrt i varenda förpackning.  Och ändå - jag hade sparat skiten. Vet inte varför?
 
Är... är jag dum i huvudet?
 
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: this shit (pun intended) is wack

Mycket Scorsese, lite förintelse och en del överlevnad.

Det är dags för ännu ett inlägg om "Projekt film". Ni vet, mitt egna ständigt pågående projekt som endast finns till för att jag ska bli mer allmänbildad/bättre på Quizkampens "Film på bio"-kategori. Idag känner jag att det.. ja, det kommer bli kontroversiellt jävlar. Nedan kommer det finnas filmer som många av er gillar, men som kanske inte föll undertecknad i smaken.
 
Vrede är okej. Skällsord också. Övertala mig att jag har fel?
 
martin scorsese robert deniro de niro taxi driver blood
TAXI DRIVER - Den här filmen, kommer den någonsin att inte hamna på listan över "världens bästa filmer"? Den blir alltid rankad som ett mästerverk och banbrytande. De Niro är skitbra i rollen som insomniaoffer och psykopatisk taxichaufför. Men - här kommer det - det här var ju inget speciellt. Jag vet inte om jag kanske är för ung för att uppskatta släpiga saxofonscener med inzoomningar på gatlysen i två timmar? Sen om det är något som äldre filmälskare uppskattar vet jag inte, men låt oss anta det. 
 
BETYGET BLIR TVÅ BLODIGA SUSHIBITAR I EN BORDELL
 
 
martin scorsese the departed leonardo dicaprio matt damon movie oscar
THE DEPARTED - Ja, jag hamnade i Scorsese-träsket (han regisserade också Taxi Driver). Kanske klämmer skon där, kanske är jag inget Scorsese-fan? Får man ens säga det när man är på jakt efter filmkunskap? Jag menar, The Wolf of Wall Street var ju sådär i all härlig ärlighet. The Departed var bättre än båda de tidigare nämnda. I min bok. DiCaprio spelar undercover snut skitbra och Damon undercover skurk som ett geni. Skiten har också många twister och klassiska filmscener.
 
DET BLIR TRE SUSHIBITAR FALLNA FRÅN ETT HÖGHUS
 
 
robert benigni life is wonderful livet är underbart buongiorno principessa
LIVET ÄR UNDERBART - Ej att förväxlas med 40-talsfilmen med samma namn. Nu snackar vi Robert Benigni-rullen från 1997 där Benigni själv spelar huvudrollen som pappan som gör allt för att sonen inte ska förstå att han befinner sig på ett koncentrationsläger. Det låter ju fint och gulligt, ja. Men fan vad jag irriterade mig på denna... buskis? Jag såg filmen med Grannen 2.0 och efter ett tag så kollade vi snett på varandra och undrade "vad fasen det här var för något". Den vinner dock lite pluspoäng för filmens sista minuter som var rörande och fina. Hade det inte varit för att jag är död inombords så hade det nog rullat en tår eller två nedför kinden.
 
TVÅ SUSHIBITAR SOM SKRIKER "BUONGIORNO, PRINCIPESSA!" I NITTIO MINUTER
into the wild sean penn bra film good movie emile hirsch
 
 
INTO THE WILD - Nu... nu jävlar.... nu snackar vi bra film. Bra film I tell you! Den här Sean Penn-rullen är nog den som folk tjatat på mig att jag ska mest av alla filmer. Någonsin. Och folket hade rätt, för det här var en Pelle-film. Det är som att de vet att jag har en hemlig önskan att be samhället fara och flyga och bosätta mig i en övergiven buss i skogen och äta härsket älgkött? För det hade jag lätt gjort. Om det inte vore för att det är räääätt så gött att sova i en säng. Och använda toalett. Men jag vet inte, den här filmen påverkade mig på sätt jag inte kan sätta fingret på. Jag kan absolut förstå huvudkaraktärens önskan att fly från en värld som bryr sig mer om social status och materiella ting än eget välbefinnande och miljön. Allt i den här filmen är perfekt. Musiken är perfekt, kameraarbetet är perfekt, manuset är perfekt, castingen är perfekt. Ja, till och med Vince Vaughn är perfekt. Till. Och. Med. Vaughn.
 
FEM STARKA SUSHIBITAR GJORDA PÅ EKOLOGISKA ALASKA-GRÖDOR
 
 
Och som traditionen bjuder så är det här ni kommer med era filmtips. Vad har jag missat för moderna klassiker? Vad behöver jag ha sett för klara en rond med Trivial Pursuit? Lämna några tips så att jag har lite mer filmer att skriva illa om i nästa inlägg.
 
Adjö.
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: Planerar packlista as we speak. jag flyr stan, jag flyr livet. vartsomhelst. bara det finns wifi.

Kollade precis in klippen med årets Paradise Hotel-deltagarna.

Sökord som lett folk hit.

#throwbacksaturday
 
Sitter och pular med en ny bloggdesign. Jomenvisst, det är den tiden på året igen. Hösten. Också känt som bloggdesignernas heliga timma. Och i och med detta så bumpade jag upp bloggverktyget till PRO-nivå. Då man får tillgång till detaljerad statistik, sökordsfunktioner och annat gött. Sådant som går att få kostnadsfritt genom Google Analytics, jag vet. Men jag har aldrig lyckats installera det helt rätt. Vet inte varför. Kanske för att Googles hjälp-sidor är metervislånga och skrivna i vers?
 
Men nu har jag ju vertygen i alla fall. Och ja, det är nu vi, ni och jag, går igenom de sökord som fört folk hit genom diverse sökmotorer på cyperspace.
 
"hata cykelringen"
Spontan reaktion: logiskt.
 
"silverfisk i sängen"
Spontan reaktion: det är alltså fler som upplevt vad jag upplevt.
 
"rimma på Bruce Springsteen"
Spontan reaktion: öööh.... "lida pin"?
 
"guldpennan pelles personliga"
Spontan reaktion: sparka på den som ligger, gör det bara.
 
"återvinnings påsar"
Spontan reaktion: olycklig särskrivning being olycklig.
 
"gråtrunka facebook"
Spontan reaktion: gråtrunka framför Pelles Personliga.
 
"vad kostar Karl Ens porslinsfåglar"
Spontan reaktion: den som kan brodera det här på en kudde åt mig, den kommer vara min största idol för resten av livet.
 
Vem är förresten Karl En? Och visste ni att 25% av alla internationella läsare av den bloggen kommer från Finland? Perkele. Kukkamulta. Eller att Lund är den fjärde största Pelles personliga-läsar-staden? Rullebör. Så jädra häftigt.
 
 
 
Publicerat i: Bloggtips
Taggar: ingen hade sökt på "sexy man on internet" :(

Öppet brev till Veckorevyn.

Saker jag hellre vinner än Veckorevyns Guldpennan-pris:
- 35 kilo överkokt basmatiris.
- 1 stycken klolös hummer.
- 1 tallrik med Blondinbellas sushirester.
- 1 Finest Awards-award.
- 1 låda med tånaglar. Vem som helsts tånaglar.
 
Yes, I went there! SNAP! SNAP!
 
Närå, jag ba' skojar så klart. Kan ni inte ta skämt eller? För er som inte vet så offentliggjordes Blog Awards-nomineringarna här om nyligen och undertecknad kommer inte vara på plats och representera småbloggarna i år. Hur det känns? Det känns mest skönt. Ärligt. Och jag menar, jag hade redan hajat. Vi det här laget förra året så hade jag redan vetat i ett par månader innan det "blev offentligt" (låta viktigare än vad man är - check!), så jag la ihop ett och ett och konstaterade att "ja, det blidde ingen nominering i år".
 
Men som sagt - skönt. Skönt att slippa vara bajsnödig inför eventz, skönt att slippa hålla god min när en så kallad "Stureplansprofil" glider förbi i endast bh och regnstövlar, skönt att slippa känna sig som en bonde i kön in på krogen och skönt att slippa mingla semi-nykter. Det var förvisso samtidigt skitkul, jag skulle inte tacka nej till det igen.
 
Men det är ju skönt att ligga hemma i soffan också, menar jag...
 
Kan ju alltid stoltsera med att när jag var nominerad, så var jag det mot the master Kristian Gidlund. Det är en merit värd att skriva med i CV:t.
 
Avslutar med några bilder från förra året.
 
Inside the klocksvit på Berns.
 
Ett sådan där plank där jag inte lät mig fotograferas
 
Vinnarna. Jag ser ascoola Clara Henry.
 
 
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: låter som om jag ursäkter mig, men det är ren LUSTA jag känner inför att inte behöva åka till Sthlm iår, skönt, vi försöker till 2015 igen!

Jag, Jamie och Lily i en trekant?

2014, året då alla mina gamla MySpace-favoriter gör comeback? Typ fan. Först kom Lily Allen ut med sin Sheezus-platta (som är skitbra!) och nu verkar det brinna i knutarna för Jamie T igen. Ni som hängt och flängt härinne under några år vet hur jävla stor crush jag har på den mannen. Och har haft så i många år. Han, jag och Lily i en dubbelmacka - någon dag kommer det ske.
 
29 september släpps nya plattan Carry On The Grudge. Så nu är det den skivan, tredje säsongen av Homeland på dvd och julafton som jag räknar ned dagarna till. Som den lama jävel man är. Öronrunkar så länge till första singeln Don't You Find och nya låten på klippet ovan, Zombie.
 
Vad har man för andra favosar från MySpace-eran? Minns ni era? Hmm.... [går tillbaka i tiden mentalt]. The Animal Five var ju rövbra! Och Kate Nash! Och Laura Marling, sjunger hon än?
 
...
 
Nä, så här kan man ju inte sitta och minnas. Snart få en för sig att spara ut håret och införskaffa stuprörsbrallor igen. Urk.
 
 
Publicerat i: Musik, På tapeten, Videos
Taggar: WOHO! BÄSTA NYHETEN PÅ LÄNGE: JAMIE T ÄR PÅ G TILLBAKA!

Nödlösningar i köket.

Paniken som uppstår när man kommer på sent på kvällen att man inte gjort matlådor och sedan funderar på om torsk, ris, jordnötter och chilisås kommer vara en bra kombination.
 
Så här är det alltid. Så fort jag inte planerar käket så blir genast nudlar med nutella en utmärkt kombination. Vita bönor med makaroner var också ett härligt skrovmål häromveckan.
 
"Lat" tror jag det kallas i vissa kulturer.
 
 
Publicerat i: Pelles vardag, Skola och jobb
Taggar: fin gif eller hur? det är så jag ser ut som panikslagen

God kväll, det här är Nyheterna!

Så jag har en god och en dålig nyhet. Vilken vill ni ha först? Vi kör på den dåliga.
 
Vad fan, Robin Williams har ju dött!? Och ja, jag tar detta lite för hårt för att det ska vara helt okej. Misstolka mig rätt, det är skittrist när någon, vem som helst egentligen, dör. Men jag brukar försöka distansera mig lite när kändisar kolar av den enkla anledning att jag inte känner människorna i fråga. Faktiskt. Få av oss gör det. Dessutom vill jag inte vara en av "de där" som utnyttjar tillfället och få en tragisk händelse att på något sätt handla om mig istället.
 
Men det här, jag vet inte vad det är. Det är annorlunda den här gången. Lite gråtmild är en allt. Kanske för att vi har förlorat ett cinematiskt geni? Så mycket bra film Williams hann göra, ta bara Döda poeters sällskap, Good Will Hunting, Jumanji, Hook, Good morning, Vietnam! och så vidare. För att inte tala om världshistorien allra mestaste mästerverk - Flubber.
 
Haha. Nä, sorry - Flubber sög! Men det var knappast Williams fel.
 
Nä, det är trist det där med döden. Låt oss därför gå in på de goda nyheterna.
 
3...
 
2...
 
1...
 
Jag fick förlängt på jobbet! Woot! Framtiden är säkrad för en längre tid framöver och det känns så jävla gött! Jag trivs som fan, har reko jobbkamrater och har kul. Kanske firar med att ringa tandläkaren och fixa min avskalade tand, vi får se.
 
 
 
Taggar: bra filmer, flubber, jobb, robbie williams, robin inte robbie

Broken ass tooth.

Gissa vem som precis bröt ihjäl en tand?
 
Jo, undertecknad.
 
Fast meeh, jag kanske överdriver? Jag satt med en sådan där metall-pyysch-öppnare från en colaburk i käften och gnagde på skiten. Så som man gör, ni vet? Tuggade, tuggade, tuggade och bam! Det small te så in i h-vetet. Tror jag fått en spricka rakt över en tand. Tror. De är ju rätt... "nyanserade" som det är. Kanske är där bara en kafferand?
 
Nåväl. Det gör inte ont. Än. Och det är en tand långt ass bak i truten. Så alles gut. Än så länge.
 
Dagens fråga: har ni någon gång pajat en tand? Hur gick det till? Gjorde det ont? Blev det dyrt? Säg inte att det blev dyrt.
 
 
Taggar: dagens lärdom: metall går inte i munnen så länge det inte är järnrik kost, stöööööööööön

Way Out West 2014.

Alltså Way Out West, hörni - jag tror det är min favoritfestival. Jag kom på det i år. För det är så jävla bra? Trevligt folk och nära till allt. Sen tvingas man också ta in på hotell/vandrarhem och har således tillgång till både rinnande vatten, sängar, väggar och dusch. Pallar inte med det där tältandet längre.
 
En gång, för inte allt för många år sedan, så var ju fan campandet ett MÅSTE för den äkta festivalkänslan. Nu: "ah men jag gillar ju att vakna utsövd och inte fått natten förstörd för att någon satt Eddie Meduza på repeat".
 
En snabb recension av Way Out West 2014
 
Bäst: Robyn + Röyksopp. Fy fan, det var så jävla bra att ni anar inte!
 
Sämst: OutKast. Dels att för att 1) de verkade så jävla ointresserade och 2) skiten var übersexistiskt. Folk lämnade publiken där vi stod, så pass vidrigt var det. Men det var kul att höra Hey Ya! live. Jag slutade ju för fasen nian till den låten för tio år sedan.
 
Andra bra akter: Janelle Monáe, Veronica Maggio, Teddybears och Krunis.
 
Är ledsen i efterhand för att jag missade: Clean Bandit och .
 
Årets chock: Att man valde att prissätta en hamburgare, bestående av endast bröd, halloumi och picklad rödlök, till 95 spänn. En hundring!? Skiten var knappt större än en cheeseburgare på Donken.
 
Alkohol: Ja, den flödade.
 
Magen: Hade fortfarande känningar av maginfluensan på torsdagen. Sa jag något om detta högt? Nej.
 
Kändisspotting: Såg Soran Ismail två gånger, Elsa Billgren, Andreas Wjik och kanske storebrorsan från Eva & Adam. Kanske.
 
Hänget: Vi hängde mycket med Addsprit-Anna, Hanna och deras crew. Härligt gäng de där två och Linnea, Peeta Mellark, Linneas pojkvän och allt vad de hette! Visste ni att det förresten är sex år sedan jag och Anna för första gången lät våra väggar korsas tack vare bloggen? Så jävla  Fortfarande askul att träffa den där exil-kalmariten, ho' är bra härlig ho'.
 
Övrigt: Alles gut.
 
Nu peppar vi för Popaganda!
 
 
Edit: såg precis att HanaPee gjort ett snarlikt inlägg. Härmas ej! Lovar!
 
 
Taggar: addspirit och hennes röv, gbg, gbgftw, robyn, röyksopp, way out west 2014, wowgbg

FESK OCH FEST!

ÄNTLIGEN!
 
Har jag stått ut hela sommaren tack vare denna helg? Har jag varit okej med att jobba mig igenom Sveriges varmaste sommare sedan 1900-vem-fan-vet-när? Ja och ja. Äntligen drar man åt sydväst (ej huvuddonet) och spederar några dagar åt partaj och fesk. When in Gbg, do as the Gbg:are do.
 
Ni vet:
Äta fesk.
Ropa "Glenn".
Trakssera gröna kaniner.
 
När jag kommer hem igen är det dags att ta sig ut sommardvalan härinne också. Hösten är ju runt hörnet. Också känt som "prime time" i cyberåret. Alla som vill sponsra den här "mannen" mejla på pelle@pellespersonliga.se.
 
Hörs på Instagram tills dess!
 
 
Taggar: #wowgbg

Historieböckernas nästa kapitel.

Sängvyn de senaste dagarna.
 
Pjoo... Gissa vem som legat utslagen på grund av något magvirus de senaste dagarna. Ich. Fy fan, jag brukar ju mellan varven "skryta" (fast egentligen inte) om att jag sällan är sjuk, men att jag ibland åker på någon bacill som gör mig soffliggandes en eftermiddag.
 
Det är inget mot vad som slog mig i söndags. Jag var väck, lämnade walk over, passade livet. Jag är sämst på att vara sjuk? Jag vet inte hur jag ska föra mig. Ligger jag ned blir jag yr, sitter jag upp får jag för mig att jag aldrig blir frisk, ligger jag ned och inte är yr så får jag dåligt samvete för att jag är oproduktiv.
 
Hann göra följande mellan söndag och tisdag, under min maginfluensaepok i livet:
- Se en och en halv säsong av Modern Family.
- Börja lukta svett i armhålan. Vilket är riktigt länge sedan nu.
- Klunka i mig tre liter blåbärssoppa.
- Förlora cirka tio liter vätska på grund av explosiv diarré.
- Funderar på hur mycket av blåbärssoppan som gick rakt ut i avloppet.
- Kokas sönder och samman. Yttertempen visade 38 grader och inne i lägenheten var det minst lika varmt.
- Besöka Ica på rekordlång tid. Ligger i vanliga fall ett par minuter bort till fots. Nu tog promenaden kanske tjugo minter.
- Fått inte bara ett, utan två munsår.
 
Härliga tider denna maginfluensera. Historieböckerna kommer skriva om detta.
 
Drar till Way Out West imorgon. Ses där eller, era goa' gubbar?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: sjuk och ain't not gonna here about it