2014 - ett svinbra år.

Lika mycket som det är tradition att ha julkalender här på Pelle-etern, så är det tradition att wrappa ihop året som gått. 2014 var generellt sett ett jävligt bra år. Har inte varit speciellt nedstämd eller olycklig någon gång. Tvärtom faktiskt.
 
Vi kör igenom det bitvis.
 
Mästerköpet: det nya vrålåket. Äntligen slapp jag den Blå Peugeot från 2001 som kostade mig 10 000 spänn var tredje månad. Sorgligt nog så har jag sett bilfan med en ny ägare här i trakten, trots att han som köpte den sa att den skulle monteras ned och användas till en annan bil. Nåväl, det är inte jag som är skurk i den historien.
 
Första april: kom ut ur garderoben. Som dendrofil.
 
Sett av världen: besökte fricking jävla Island. Så jävla mäktigt land. Och inte speciellt dyrt heller faktiskt. Såg gejsrar, badade i Blå lagunen, smakade valkött, spanade på vattenfall, drack öl, provade bubbelte, åt mängder av Skyr och massa mer. Kan inte understryka mer hur jävla ballt land med frän natur Island är. Åk!
 
 
Sett av sommar-Sverige: det blev inte bara en, utan två festivaler. Först drog jag (magsjuk) ned till Götet och besökte Way Out West. Bäst: Robyn och Röyksopp. Tre veckor senare drog jag till Stockholm och på Popaganda. Fick se Lily Allen, mötte bloggläsare och blev kalasradar. Så där som man får bli ibland. Ibland. Hälsa på HanaPee gjorde jag också, klädd i mitt flottigaste bakisutseende! Kul!
 
Sjukdomen of the year: jag dukar sällan under för mildare åkommor (peppar, peppar!), men i somras fick jag en riktig dos av sommarkräksjukan. Minus kräkdelen i mitt fall, då jag inte kan spy hur som helst under vilka omständigheter som helst. Blev hemma från jobbet i tre dagar och drog sedan på festival (se ovan).
 
Klarade av: plugget. Läste logistikutbildning och fick belöning för mödan rätt så omgående.
 
Bäst av allt: fick nytt jobb! Var så jävla färdig med mitt gamla jobb (som jag slitit på i nio år!) och allt som kom med det. Så det bästa som hänt är fan att jag får spendera dagarna med något givande - nämligen fakturor. Det låter som om jag är ironisk. Det är jag inte. Jag älskar mitt nya jobb och tycker fortfarande det är skitkul. Sen att man är ledig VARJE HELG, ledig ALLA RÖDA DAGAR, bara jobbar DAGTID och har tillgång till FRISKVÅRDSBIDRAG.... Det är fan himmelriket. Fick förlängt till sista februari och hoppas just nu på det bästa.
 
Jobbigaste: utöver självklara saker som begravning och annat sattyg, så var julkalender här på bloggen det mest krävande på länge. Fy fan alltså. Men det var kul!
 
Fyllde mig med oväntat mycket hat: Volvos reklam med Zlatan.
 
Åldern: blev tjugosex, förblev awesome, blir tjugosju vilken sekund som helst.
 
TV: Upptäckte American Horror Story igen och gillade första säsongen bättre än andra och tror att den tredje kommer bli rätt dålig. Annars höll gamla favoriter som Homeland, Girls, Game of Thrones och Downton Abbey.
 
Bästa blogginlägget: Kent Ekeroth blev utslängd från krogen och jag satte Photoshop-skillsen på prov. Läs här!
 
Årets rysning: att styckmördaren från Askersund varit härinne och kommenterat. Hon, som lemlästade på grund av svartsjuka, lämnade en kommentar i stil med "jag har nyss upptäckt din blogg. Men nu lämnar jag dig inte". .................
 
 
Fick för lite: sex. Nä. Sol! Fick för lite sol! Och sex.
 
Borde ha: ätit mindre och värnat mer om träningen.
 
Nördig bedrift som gör en lite för nöjd: heelade ett gäng zomibebybor i Minecraft.
 
Bäst bok: Jane Eyre. Trodde jag gav mig in på något skitnödigt kärlekstrams. Fick se mig själv skitnödig och fångad mitt i ett epos av spöken, mörka korriodorer och andra vidrigheter. Bland det bästa jag läst.
 
Juligaste: åkte till Göteborg och besökte Göteborgs-folk, åt fin mat, drog till Liseberg och drack glüwein i mängder. 
 
Höll på att: köpa en iMac. Innan jag insåg vilken sjuklig summa denna dator ändå går på. Kanske till 2015, vi får se.
 
Skägget jag ville ha: Erik Haags. Precis som vanligt.

2015 vill jag ska innhålla: New York om så än att jag ska behöva åka helt själv, Way Out West för att se Florence + the Machinen, en ny TV (min från 2002 sjunger på sista versen), semester i Sverige och kanske ett par-tio kilo lättare. Vi får se hur det går dock, inviger ju det nya året med åttarätters såatte........
 
 
GOTT NYTT FÅR!


TAGGAR: agnetha sjödin i mina armar / pelles nyårskarameller / årskrönika

Trött - en recension av årets julkalender.

Dags att utvärdera årets julkalender, tycker ni inte? Förutom att det var kul att så många ändå deltog i en djävulskt smal kalender med uråldriga priser i bok- och CD-form, så är det främst en sak jag bär med mig från detta: utmattning.
 
Fy fan vilket slit det varit! Jag visste att det skulle bli en del att göra, men inte att det skulle bli ett extrajobb vid sidan av jobbet. Att köpa grejerna var hyfsat lätt, men rätt svårt. Vissa grejer som jag tänkte ha med från början finns inte längre att köpa............? Jag står bakom alla luckor i kalendern och jag tycker skiten är bra - men från början fanns det ännu bättre grejer. Lite synd ändå. För er då. Jag har ju redan allt.
 
Sen var det bara att: skriva tjugofyra inlägg, komma på tjugofyra olika tävlingar, fota tjugofyra grejer, redigera tjugofyra foton, fixa tjugofyra x 2 sociala medier-bilder för att pusha luckorna, utse tjugofyra vinnare, ta kontakt med tjugofyra vinnare, fixa porto till x antal kilogram, posta tjugofyra olika paket....................
 
Nu känns det lugnt, det enda som är kvar är att skänka bort kvarvarandra slantar. Skönt att det är över, kul att ni deltog. Men aldrig i helvetet att jag gör det igen.
 
Och grattis igen till alla vinnare, era lyckliga jävlar!


TAGGAR: Pelle är trött

Lucka 24: Det yttersta Pelle-kitet på jorden.

God jul och så vidare! Nu är det äntligen dags för lucka 24 och det sista vi ser av den här kalender för i år. Hoppas ni tyckt det varit lika kul som jag tyckt det varit slitsamt. Idag kan ni vinna det yttersta av Pelle-kit som finns här i världen. Ett kit bestående av följande:
- Veronica Mars, samtliga tre säsonger.
- Kultrysaren The Shining.
- Lily Allens genombrottsplatta Alright, Still.  
 
Långlivade läsare kan verkligen intyga att det här är Pelle Nilsson i populärkulturform. Bara excellent skit rakt igenom som inte kräver ytterligare introducering.
 
Så här är du med och tävlar om det yttersta Pelle-kitet på jorden:
 
 
Det är julafton och vi alla upptagna. Så idag kör vi på en lätt en.
 
Den som sist skriver "God jul" i kommentarsfältet vinner allt på bilden ovan.
 
 
INFORMATION
Jag har ställt ett alarm på telefonen. Alarmet kan gå av om en timma, senare ikväll, imorgon eller i kanske mellandagarna - det är endast jag som vet exakt när. Då sätter jag mig vid bloggen och den som då var sist med att skriva ett "god jul" vinner. Det är tillåtet att kommentera hur många gånger man vill och alla är välkomna att delta, vänner som fiender, älskare som älskarinnor.
 
LYCKA TILL FÖR FAN! Det här vill ni inte missa!
 
VINNARE LUCKA 23 (Homeland-box)
Grattis Ina som kom med idén att vara med i "Vänner". Hade varit så jävla awesome på riktigt!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se! 
 
 
VINNARE LUCKA 24
Grattis till Annelie K som prickade in den sista kommentaren innan 15:00 den 28 december.
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se


TAGGAR: lucka 24 / pelle-kitet som förändrar världen

Lucka 23: "The world is about to end and we're standing around talking!"

Det är dan' före dopparedan', det är dags för tjugotredjeluckan och det är dags för kanske det allra bästa priset i den här kalendern. I mina ögon det bästa i alla fall. Morgondagen går inte heller av för hackor, men idag ser vi något speciellt. Har någon här missat Homeland? I så fall är du världens lyckligaste människa, för det här är det bästa som hänt tv sedan... ja, sedan Twin Peaks! Och du som har sett Homeland - grattis, här har du chansen att kamma hem en DVD-box till dig själv eller någon du känner! Jag vet inte om jag ska ge mig på beskriva den här serien? Känner bara att allt jag säger kommer att göra den orättvisa. Clarie Danes är med. Punkt.
 
Så här är du med och tävlar om första säsongen av Homeland på DVD:
 
 
1994 kom en annan av 90-talets stora tv-klassiker med Clarie Danes som huvudrollsinnehavare, Mitt så kallade liv. Serien fick ju som bekant bara en säsong och har på så sätt seglat upp till en av de där riktig klassikerna som tv inte hann sända sönder. Med på den listan finns också Firefly och Freeks and Geeks.
 
Svara mig detta: du vaknar upp i en tv-serie och är en del av handlingen, vilken serie skulle du helst vilja leva i? Välj fritt från såpoperar, klassiker, tecknat och så vidare.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
 
VINNARE LUCKA 23
Grattis Ina som kom med idén att vara med i "Vänner". Hade varit så jävla awesome på riktigt!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se!


TAGGAR: CLAAAAAARIE / Claire Danes som CIA-agent / Clarie Danes / Clarie Danes i Homeland / En gråtande Clarie Danes / lucka 23