2014 - ett svinbra år.

Lika mycket som det är tradition att ha julkalender här på Pelle-etern, så är det tradition att wrappa ihop året som gått. 2014 var generellt sett ett jävligt bra år. Har inte varit speciellt nedstämd eller olycklig någon gång. Tvärtom faktiskt.
 
Vi kör igenom det bitvis.
 
Mästerköpet: det nya vrålåket. Äntligen slapp jag den Blå Peugeot från 2001 som kostade mig 10 000 spänn var tredje månad. Sorgligt nog så har jag sett bilfan med en ny ägare här i trakten, trots att han som köpte den sa att den skulle monteras ned och användas till en annan bil. Nåväl, det är inte jag som är skurk i den historien.
 
Första april: kom ut ur garderoben. Som dendrofil.
 
Sett av världen: besökte fricking jävla Island. Så jävla mäktigt land. Och inte speciellt dyrt heller faktiskt. Såg gejsrar, badade i Blå lagunen, smakade valkött, spanade på vattenfall, drack öl, provade bubbelte, åt mängder av Skyr och massa mer. Kan inte understryka mer hur jävla ballt land med frän natur Island är. Åk!
 
 
Sett av sommar-Sverige: det blev inte bara en, utan två festivaler. Först drog jag (magsjuk) ned till Götet och besökte Way Out West. Bäst: Robyn och Röyksopp. Tre veckor senare drog jag till Stockholm och på Popaganda. Fick se Lily Allen, mötte bloggläsare och blev kalasradar. Så där som man får bli ibland. Ibland. Hälsa på HanaPee gjorde jag också, klädd i mitt flottigaste bakisutseende! Kul!
 
Sjukdomen of the year: jag dukar sällan under för mildare åkommor (peppar, peppar!), men i somras fick jag en riktig dos av sommarkräksjukan. Minus kräkdelen i mitt fall, då jag inte kan spy hur som helst under vilka omständigheter som helst. Blev hemma från jobbet i tre dagar och drog sedan på festival (se ovan).
 
Klarade av: plugget. Läste logistikutbildning och fick belöning för mödan rätt så omgående.
 
Bäst av allt: fick nytt jobb! Var så jävla färdig med mitt gamla jobb (som jag slitit på i nio år!) och allt som kom med det. Så det bästa som hänt är fan att jag får spendera dagarna med något givande - nämligen fakturor. Det låter som om jag är ironisk. Det är jag inte. Jag älskar mitt nya jobb och tycker fortfarande det är skitkul. Sen att man är ledig VARJE HELG, ledig ALLA RÖDA DAGAR, bara jobbar DAGTID och har tillgång till FRISKVÅRDSBIDRAG.... Det är fan himmelriket. Fick förlängt till sista februari och hoppas just nu på det bästa.
 
Jobbigaste: utöver självklara saker som begravning och annat sattyg, så var julkalender här på bloggen det mest krävande på länge. Fy fan alltså. Men det var kul!
 
Fyllde mig med oväntat mycket hat: Volvos reklam med Zlatan.
 
Åldern: blev tjugosex, förblev awesome, blir tjugosju vilken sekund som helst.
 
TV: Upptäckte American Horror Story igen och gillade första säsongen bättre än andra och tror att den tredje kommer bli rätt dålig. Annars höll gamla favoriter som Homeland, Girls, Game of Thrones och Downton Abbey.
 
Bästa blogginlägget: Kent Ekeroth blev utslängd från krogen och jag satte Photoshop-skillsen på prov. Läs här!
 
Årets rysning: att styckmördaren från Askersund varit härinne och kommenterat. Hon, som lemlästade på grund av svartsjuka, lämnade en kommentar i stil med "jag har nyss upptäckt din blogg. Men nu lämnar jag dig inte". .................
 
 
Fick för lite: sex. Nä. Sol! Fick för lite sol! Och sex.
 
Borde ha: ätit mindre och värnat mer om träningen.
 
Nördig bedrift som gör en lite för nöjd: heelade ett gäng zomibebybor i Minecraft.
 
Bäst bok: Jane Eyre. Trodde jag gav mig in på något skitnödigt kärlekstrams. Fick se mig själv skitnödig och fångad mitt i ett epos av spöken, mörka korriodorer och andra vidrigheter. Bland det bästa jag läst.
 
Juligaste: åkte till Göteborg och besökte Göteborgs-folk, åt fin mat, drog till Liseberg och drack glüwein i mängder. 
 
Höll på att: köpa en iMac. Innan jag insåg vilken sjuklig summa denna dator ändå går på. Kanske till 2015, vi får se.
 
Skägget jag ville ha: Erik Haags. Precis som vanligt.

2015 vill jag ska innhålla: New York om så än att jag ska behöva åka helt själv, Way Out West för att se Florence + the Machinen, en ny TV (min från 2002 sjunger på sista versen), semester i Sverige och kanske ett par-tio kilo lättare. Vi får se hur det går dock, inviger ju det nya året med åttarätters såatte........
 
 
GOTT NYTT FÅR!
Taggar: agnetha sjödin i mina armar, pelles nyårskarameller, årskrönika

Trött - en recension av årets julkalender.

Dags att utvärdera årets julkalender, tycker ni inte? Förutom att det var kul att så många ändå deltog i en djävulskt smal kalender med uråldriga priser i bok- och CD-form, så är det främst en sak jag bär med mig från detta: utmattning.
 
Fy fan vilket slit det varit! Jag visste att det skulle bli en del att göra, men inte att det skulle bli ett extrajobb vid sidan av jobbet. Att köpa grejerna var hyfsat lätt, men rätt svårt. Vissa grejer som jag tänkte ha med från början finns inte längre att köpa............? Jag står bakom alla luckor i kalendern och jag tycker skiten är bra - men från början fanns det ännu bättre grejer. Lite synd ändå. För er då. Jag har ju redan allt.
 
Sen var det bara att: skriva tjugofyra inlägg, komma på tjugofyra olika tävlingar, fota tjugofyra grejer, redigera tjugofyra foton, fixa tjugofyra x 2 sociala medier-bilder för att pusha luckorna, utse tjugofyra vinnare, ta kontakt med tjugofyra vinnare, fixa porto till x antal kilogram, posta tjugofyra olika paket....................
 
Nu känns det lugnt, det enda som är kvar är att skänka bort kvarvarandra slantar. Skönt att det är över, kul att ni deltog. Men aldrig i helvetet att jag gör det igen.
 
Och grattis igen till alla vinnare, era lyckliga jävlar!
Taggar: Pelle är trött

Lucka 24: Det yttersta Pelle-kitet på jorden.

God jul och så vidare! Nu är det äntligen dags för lucka 24 och det sista vi ser av den här kalender för i år. Hoppas ni tyckt det varit lika kul som jag tyckt det varit slitsamt. Idag kan ni vinna det yttersta av Pelle-kit som finns här i världen. Ett kit bestående av följande:
- Veronica Mars, samtliga tre säsonger.
- Kultrysaren The Shining.
- Lily Allens genombrottsplatta Alright, Still.  
 
Långlivade läsare kan verkligen intyga att det här är Pelle Nilsson i populärkulturform. Bara excellent skit rakt igenom som inte kräver ytterligare introducering.
 
Så här är du med och tävlar om det yttersta Pelle-kitet på jorden:
 
 
Det är julafton och vi alla upptagna. Så idag kör vi på en lätt en.
 
Den som sist skriver "God jul" i kommentarsfältet vinner allt på bilden ovan.
 
 
INFORMATION
Jag har ställt ett alarm på telefonen. Alarmet kan gå av om en timma, senare ikväll, imorgon eller i kanske mellandagarna - det är endast jag som vet exakt när. Då sätter jag mig vid bloggen och den som då var sist med att skriva ett "god jul" vinner. Det är tillåtet att kommentera hur många gånger man vill och alla är välkomna att delta, vänner som fiender, älskare som älskarinnor.
 
LYCKA TILL FÖR FAN! Det här vill ni inte missa!
 
VINNARE LUCKA 23 (Homeland-box)
Grattis Ina som kom med idén att vara med i "Vänner". Hade varit så jävla awesome på riktigt!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se! 
 
 
VINNARE LUCKA 24
Grattis till Annelie K som prickade in den sista kommentaren innan 15:00 den 28 december.
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: lucka 24, pelle-kitet som förändrar världen

Lucka 23: "The world is about to end and we're standing around talking!"

Det är dan' före dopparedan', det är dags för tjugotredjeluckan och det är dags för kanske det allra bästa priset i den här kalendern. I mina ögon det bästa i alla fall. Morgondagen går inte heller av för hackor, men idag ser vi något speciellt. Har någon här missat Homeland? I så fall är du världens lyckligaste människa, för det här är det bästa som hänt tv sedan... ja, sedan Twin Peaks! Och du som har sett Homeland - grattis, här har du chansen att kamma hem en DVD-box till dig själv eller någon du känner! Jag vet inte om jag ska ge mig på beskriva den här serien? Känner bara att allt jag säger kommer att göra den orättvisa. Clarie Danes är med. Punkt.
 
Så här är du med och tävlar om första säsongen av Homeland på DVD:
 
 
1994 kom en annan av 90-talets stora tv-klassiker med Clarie Danes som huvudrollsinnehavare, Mitt så kallade liv. Serien fick ju som bekant bara en säsong och har på så sätt seglat upp till en av de där riktig klassikerna som tv inte hann sända sönder. Med på den listan finns också Firefly och Freeks and Geeks.
 
Svara mig detta: du vaknar upp i en tv-serie och är en del av handlingen, vilken serie skulle du helst vilja leva i? Välj fritt från såpoperar, klassiker, tecknat och så vidare.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
 
VINNARE LUCKA 23
Grattis Ina som kom med idén att vara med i "Vänner". Hade varit så jävla awesome på riktigt!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: CLAAAAAARIE, Claire Danes som CIA-agent, Clarie Danes, Clarie Danes i Homeland, En gråtande Clarie Danes, lucka 23

Lucka 22: "Mr. Franz, I think careers are a 20th century invention and I don't want one".

 Lucka tjugotvå öppnas nu och det är dags för en riktigt fin och bra film. Vilka här har sett Into The Wild? Sean Penns filmversion av den sanna berättelsen om Christopher McCandless som lämnar civilisationen för att finna sig själv och till slut hamna upp i Alaskas vildaste vildmarker. Folk hade tjatat på mig i år och dar om jag skulle se den här filmen. Jag gjorde det inte. Anledning oklar. När jag till slut gjorde slag i saken så kunde jag inte släppa den på veckor. Så jävla bra. En av mina bästa filmupplevelser någonsin faktiskt.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Into The Wild på DVD:
 
 
Vi har redan, i tidigare luckor, pratat om vilken enda sak en skulle ha med sig om man hamnade på öde ö. Det kom mycket bra förslag, det gjorde det. Jag tänkte att vi håller lite samma tema även idag.
 
Svara mig detta: du och en kändis hamnar i ödemarken, långt från elektricitet, snabbköp och rinnande vatten. Vilken kändis tar du med dig och varför? OBS! Bear Grylls är duktig, men är ett rätt så fantasilöst svar.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 22
Grattis Johanna! Du var klok du, som valde Lotta Lundgren som ödemarkskompis!
Jag mejlar dig!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: bra skit, lucka 22, sean penn

Var har Pelle hållit ut egentligen?

Jo, men så att... en gick lite a-wall under ett par dagar. Mycket kom i vägen. Så som en och en halv säsong av Homeland, sex avsnitt American Horror Story och Mysteriet på Greveholm. Och jo, jag drog ju till Liseberg och hängde med mina Gbg-peers också.
 
Fy fan alltså, att besöka Liseberg lördagen innan julafton var ju ett beslut utan egentlig eftertanke. Å ena sidan kunde vi faktiskt pimpla glüwein hyfsat ostört på Hamnkrogen, å andra sidan kvävdes vi halvt ihjäl överallt annars där vi gick. Det gick inte att kolla i några bodar, köpa isterkorv eller unna sig en pepparkaka. Men annars var det ju som jul på Liseberg alltid är; fint. Och rätt kallt.
 
Dagens tips: kör inte ett Homeland-maraton en hel tågresa mot Götet för att direkt efteråt traska in på Nordstan. Såg alla som potentiella terrorister. En tiggare berömde förresten, på tal om ingenting egentligen, min Gryffindor-halsduk. Gav henne alla mynt jag hade på mig. Bekräftelse har den förmågan på mig, att jag öser bort kontanter.
 
Och innan vi slutar, här är de senaste vinnarna i julkalendern:
LUCKA 18 - Syrran
LUCKA 19 - Skäggapan
LUCKA 20 - Angelica
 
Grattis era lyckosamma jävlar!
 
 
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: Jul på Liseberg? Snarare ful(l) på Liseberg!

Lucka 21: "Stora glasskärvor genomborrar hans kropp. Baksidan av hans skalle är krossad".

Det är dags för lucka tjugoett och nu är vi verkligen på upploppet av den här kalendern. Idag hittar ni ännu pris som kom i mina ägor av ren slump, nämligen boken Sista testamentet. Det var när jag skulle flyga till Island tidigt i våras och gick runt i en av Arlandas Pocket Shops som jag införskaffade mig denna guldklimp. Tjejen i kassan berättade att hon haft resenärer under rusningstimmarna som sprungit in butiken, tagit tag boken och lagt den i famnen på folk och ropat "köp den här, du kommer inte ångra dig" och sedan kutat vidare. Boken handlar om Ben Zion Avrohom som vandrar runt på Manhattans gator och sprider budskapet om kärlek och sex, att våga vägra myndigheter och att vi ska fördöma religion. Utan att mena det så påverkar Ben alla människor som korsar hans väg. Och mycket snart börjar det ryktas om Messias återuppståndelse.

Så här är du med och tävlar om ett exemplar av James Freys Sista testamentet:
 
 
Det är ju lite komiskt att jag har med en bok om Messias återkomst så här i juletider, när vi firar födseln av den yttersta av kändisar. Det var ett helt oplanerat drag från mitt håll, men ett mycket lyckat sådant om man får lov att säga så själv. Den här boken är verkligen bra och unik på ett spännande sätt.
 
Svara mig på detta: du är gravid och ska till att föda, vilken kändis är det du kläcker och varför? Välj helt fritt från kändiskartoteken.
 
Mitt kändisbarn: Bruce Springsteen. Bara för jag vill kunna säga "no, I'm the boss" när han är jävlig och kaxar upp sig.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 21
EmmaV som gärna skulle vilja vara Luke Skywalkers mother.
Grattis! Jag mejlar dig!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: bra böcker, lucka 21

Lucka 20: "You are home!"

Lucka tjugo öppnas nu och det är dags för en riktig guldklimp i filmväg, Almost Famous. Det var år 2000 som filmen om femtonåriga William, som raggar till sig ett jobb för The Rolling Stone, kom. Tillsammans med rockbandet Stillwater och groupiegänget Band Aids så turnerar de allesammans USA runt. Man knarkar, man ligger, man känner och man lyssnar på Tiny Dancer. Den som inte får helt ny uppfattning av Tiny Dancer efter den här rullen alltså... den är hjärtlös. Det här är så bra, ni anar inte!
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Almost Famous på Blu-ray:
 
 
Så William åker som sagt med Stillwater land och rike runt för att göra ett porträtt av gruppen till tidning The Rolling Stone. Vilket låter som en riktigt dröm i mina öron, de gamla journalistdrömmarna blossar upp bara av tanken på att jag skulle få äran att göra något liknande.
 
Svara mig detta: du får chansen att åka med ett band på turné precis som William, vilket band väljer du och vad blir ditt scoop? Välj fritt från både aktiva och icke-aktiva band och scoopet kan självfallet vara 100 procent fiktivt.
 
Mitt exempel: "skjutjärnsjournalisten Pelle meddelar att John Lennons knäskålar är diamanproteser".
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 20
Grattis till Angelica som upptäckte att Elvis lever och
är en av medlemmarna i One Direction!
Jag mejlar dig!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: almost famous, kate hudson i mina drömmar, lucka 20, penny lane

Sponsrad video: Garpens Europa - Avsnitt 4 - Finland

 
Gardens Europa är programserien från NordicBet där vi får följa Johan Garpenlövs pilgrimsfärd genom hockey-Europa. I sex avsnitt guidas vi av Johan, som ackompanjeras av den skarpa analytikern Jacob Nyström och ett kamerateam, genom sporten för att fånga själen och visa utmärkande egenarter hos Europa storklubbar.
 
För visst skiljer väl klubbarna åt? Och hur är fansen, är de också annorlunda från klubb till klubb? Det och mycket mer kommer att presenteras i avsnitten. En riktigt efterrätt för såväl inbitna hockeynördar, som nya hockeyfans.
 
Kolla på avsnitten ovan och klicka dig sedan vidare för att lära mer om NordicBet!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 19: "Did I ever tell you my uncle's monkey ran away from the zoo?"

Det är tid för lucka nitton och också dags att vrida tillbaka klockan till 2005. Föreställ er Pelle Nilsson, 17 år, rätt ensam och missförstådd, och som sitter och surfar runt på MySpace. På någon lista av mest spelade artister hittar han någon random brud. "Lily Allen, vem fan är hon?". Och på den vägen är det. Nio år senare, tre konserter sedda och fyra skivor rikare i CD-stället (inkluderat specialutgåvan av It's Not Me, It's You). Hon är så jävla ball den där Lily. Twittrar utan att censurera, svär som en borstbindare och är ärlig som få i sina sånger. I maj kom hennes comebackalbum efter fem års tystnad. Lika bra som de tidigare plattorna.
 
Så här är du med och tävlar om Lily Allens Sheezus på CD:
 
 
På tal om Lily, låt oss röra oss tillbaka till Twitter. För er som inte kan så mycket om Twitter, så är det sajten där man skriver underfundig dynga på max 140 tecken. Har man tur så blir man retweetad av miljoner och sen (högst troligen) citerad i DN's kultursidor. Been there, done that. Världen mest retweetade tweet står Ellen DeGeneres för med sin Oscars-selfie.
 
Svara mig på detta: du joinar Twitter och skriver ett tweet som får miljoner retweets och du bli internetkändis - hur lyder din succétweet? Är det humoristiskt? Ett par tänkvärda ord? En toalettselfie? Berätta.
 
Min bästa succétweet lyder som följer: "Hur källsorteras foppatofflor? Som white trash?"
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 19
Grattis Skäggapan! För en bra tweet och
för att du var den enda som verkade vilja ha lite Lily i ditt liv, haha!
Mejla mig på pelle@pellespersonliga.se
Publicerat i: Musik, Pelles vardag
Taggar: lily vill du ligga?, lucka 19, vill också vara en cool tjej med skinn på näsan

Humblebraggarn' Pelle.

Mitt Instagram-flöde börjar bli till ett sådant där lattemorsakonto som består av humblebragging och skyltning av en "perfekt vardag". Hatar det. Men det är ju bara juljävel en gång om året, så ens följare får väl stå ut ett par veckor om året.
 
Rätt som det är våren här och ens självföraktsselfies kommer tillbaka igen. En får ju inte vika från sin image menar jag.
 
Tills vidare: selfies där Pelle suger av en grangren kommer att ske. Håll ut.
 
PST! Jag heter @personligapelle on the Gramz!
Taggar: Pelle hatar Pelle

Lucka 18: "Vi är som en flock hunder som pissar på lyktstolpar".

Det är dags för den artonde luckan i #pelleskalender. Nu är det inte långt kvar till julafton. Bäst att fira med en riktigt bra bok. Ni som hänger med i YouTube-svängen kanske har hört talas om John Green, en av bröderna i duon som kallar sig Vlogbrothers. Lika bra som de båda är på YouTube är John en bra författare. Hans storsäljare Förr eller senare exploderar jag tar sig an historien om Hazel Grace som drabbades av sköldkörtelcancer vid tretton års ålder. Tillfälligt blir hon bättre, för att sedan insjukna igen. Det här är en fruktansvärt bra och sorglig bok om unga sjuka som inte vill annat än att bli behandlade som vilka tonåringar som helst.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av John Greens Förr eller senare exploderar jag:
 
 
Förr eller senare exploderar jag har på kort tid blivit en modern klassiker. Många skolor har tagit an sig den som obligatorisk läsning då cancer påverkat de flesta av oss på ett eller ett annat vis. När jag gick i plugget så fick vi Schindlers List och Rädda menige Ryan för att lära oss om andra världskriget. Samma lärare visade också skit som Att angöra en brygga och Släpp fångarna loss det är vår. Både sensmoral och lärdom av dessa gick mig rakt förbi.
 
Svara mig detta: i en perfekt värld är du lärare, vilken film eller bok skulle vara en del av din undervisning och varför? Ingen film och bok är för konstig eller påhittad för dina lektioner.
 
Mitt svar: boken Året Med Ernst. För att även män får pyssla och gå barfota på ladugårdsbacke med uppknäppt skjorta.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
VINNARE LUCKA 18
Grattis till Syrran! Som.... är min riktiga syster?
Matrix i filosofisyfte - jag gillar det!
Mejla mig på pelle@pellespersonliga.se
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: förr eller senare exploderar jag, lucka 18, nerdfighter

Sponsrad video: Spela dina Spotify-spellistor trådlöst med Philips multiroom speakers.

 
 
Musiken vet inga gränser, bara ljudet gör det. Med Philips nya Multiroom Speakers kan du trådlöst spela upp dina Spotify-spellistor med ett enkelt knapptryck. Och med hjälp av multiroom system så finns det också möjlighet att koppla ihop flera högtalare, så att du kan få njuta av bra ljud i alla hemmets vrån. En perfekt julklapp till dig själv eller en musikälskare som står dig nära!
 
Titta på klippet och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om Philips Multiroom Speakers!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 17: "Är apan hans farbror?"

Det är dags för lucka sjutton i #pelleskalender. Idag hittar vi en svårraggad film i prispotten. Om ni bara visste hur jag fick slita för att finna den här filmen. De hade slutat sälja den överallt och jag gav mig fan på att den skulle vara med i din här kalendern. Men det såg mörkt ut. Sen, rätt som det var, så fann jag den rakt framför näsan på mig. Vart? I den lokala Ica-affären på hörnet! Det är på året tjugo jordsnurr sedan Lejonkungen blev en av Disneys största succeér någonsin (fram till Frost kom och störde). Den här filmen behöver ingen vidare introduktion antar jag. Simba är lejonprinsen som tar sig fram i livet till världens bästa filmmusik. Typ så.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Lejonkungen på DVD:
 
 
Timon och Pumpa är surikat-och-vildsvinsduon som sluter sig till Simba när hoppet känns förlorat. Tillsammans blir de en krypätande trio som fiser sig genom tunga frågor om liv och död.
 
Svara mig detta: du lyckas, under oberättade omständigheter, bli en fjärde medlem av Timon-Pumpa-Simba-armén - vad skulle du vara för djur och vad skulle ditt namn vara? Låt dig inte begränsas av geografi och andra "logiska" hinder.
 
Mitt svar: jag skulle vara älgen Mooses. Stor på jorden, men liten i orden. Mooses är i smyg ett stort fan av Creedence Clearwater Revival.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
 
VINNARE LUCKA 17
Grattis Marie som tjötade på om koalor, löv, Scar och Austrailien!
Jag kunde verkligen se det framför mig! Grattis!
Mejla mig på pelle@pellespersonliga.se
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: Lejonkungen, Lion King, Simba, Timon, Pumpa och deras fjärde medlem

Lucka 16: "Are you mad? I am your daughter!"

Det är dags för lucka sexton och idag ser vi nog det enda riktigt rysliga priset i den här kalendern. 2001 kom filmen som fick mig sömnlös i veckor, The Others. Jag är egentligen rätt så hårdhudad när det kommer till skräckfilmer och kan skilja på fiktion och verklighet. Men när Nicole Kidman, som spelar en neurotisk morsa till två ljusallergiska ungar, börjar se saker som förflyttar sig på egen hand i dagsljus - ja, då slinter det även för mig. Det är just det att stora delar av filmen sker i dagsljus som jag personligen tycker är svinvidrigt. En är ju van med mörkaste mörker i skräckfilmer. Sen också att det hela utspelar sig strax efter andra världskrigets slut i en maghognymörk kåk.......................... Brr.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av The Others på Blu-ray:
 
 
En levande Nicole Kidman med en fotogenlampa är bara det en läskig syn i sig. Men i min värld vore en spökversion av Leif GW Persson det mest fruktansvärda. Föreställ er att hans ande vankandes av och an mellan rummen med släppiga fotsteg samtidigt som man hör tunga andetag och konstant muttrande.
 
Svara mig på detta: vilken kändis skulle sprida mest skräck i ditt hem om hen kom och spökade? Motivera gärna.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
 
VINNARE LUCKA 16
Också idag var det ett hårt val! Men till slut föll vinsten på Mia
som kom med förslaget att se Sven Wolter som spöke. Brrr! Grattis!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: DET HÄR ÄR SKITBRA! Såg om den i förra veckan. fortfarande bra som fan!, lucka 16

Att handla ekologiskt och ekonomiskt.

Internet är fullt av tips för dig som är osäker på vad du ska köpa och hur du handlar mat "på rätt sätt". I samarbete med Sevenday så har jag fått äran att se över min egen typiska matkasse och hur jag får den att passa både plånbok och samvete. 

För något av det svåraste jag vet är just att handla mat. För samtidigt som man vill handla ekonomiskt, så finns ju alltid miljö- och näringsaspekten som en tickande klocka i bakhuvudet. Kanske är det ibland bättre för kropp och själ att välja den ekologiska pastan över den billigare som är gjord under sämre förhållanden och innehåller fler gifter? Det är klart det är.

Ett sätt jag brukar jobba efter är att handla en del råvaror efter säsong. Grönsaker är ett ypperligt exempel hur du kan handla både ekonomiskt och ekologiskt. Köp inte färskvaror under vinterhalvåret som måste färdas långväga innan de når din butik, utan håll dig till närodlade rotfrukter som står sig längre och är mindre besprutade. Som ett substitut till kött brukar jag även äta mycket kikärter, som är både billigare och minst lika näringsrikt. Ingen falafel smakar godare än den man gjort själv.

Ett sista klassiskt tips är att skriva inköpslista och endast handla vad som står på listan. Jag vet själv att jag gärna spontanköper mat som jag kanske inte var i behov av, om jag inte har nedskrivet.

Ni då, har några handfasta tips?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: billigare matkasse, ekomat

Lucka 15: "Oh it's healing - bang, bang, bang".

Det är redan dags för lucka femton. Nu börjar vi verkligen närma oss julen med Goliat-kliv. Låt oss prata favoritalbum en stund, för idag har ni chansen att kamma hem mitt absoluta favoritalbum i alla kategorier. Jag talar självklart om The Cardigans mästerverk Long Gone Before Daylight. Jag älskar den här skivan. Faktiskt så mycket att jag tror jag har två exemplar av den, varav ena är sönderspelad. Bokstavligen sönderspelad. Repad till förbannelse. Jag minns så jäkla väl när jag köpte mitt första exemplar. Tanken var att jag skulle svänga in på Siba och köpa någon Absolute-äckel-samling. Men så stod LGBD där bredvid och sken av god kvalité med en sorts helig lyster. Jag blev frälst på plats. Pop-Pelle såg sitt första ljus. Och det är en annan historia för ett senare tillfälle. Men det här är i alla fall riktigt bra, fem sushibitar!
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av av The Cardigans prisvinnande Long Gone Before Daylight:
 
 
The Cardigans var ju vid ett tillfälle en av Sveriges största musikexporter. Jag menar, vem minns inte världsframgångar som Love Fool, My Favourite Game, Erase/Rewind, Been It och så vidare? Många av hitsen blev dessutom inkluderade i film- och tv-seriesoundtrack, där det kändaste exemplet nog är Love Fool som spelades i Romeo+Juliet.
 
Svara mig på detta: vilken låt är soundtracket till filmen om ditt liv och varför valde du den låten?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 15
Ida som valde "Popcorn" som soundtrack, haha!
Grattis! Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se!
Publicerat i: Julkalendern, Musik
Taggar: lucka 15, sitbra musik!, the cardigans!

Murder house.

Såg att Netflix adderat American Horror Story till sitt utbud. En serie som jag börjde kolla på för ett par år sedan, men avfärdade som kliché-tv och en repris av allt som någonsin filmats i skräckfilmsväg. Men så började jag kolla vid ett-tiden i natt och ja... blev våt. Av både skräck och upphetsning. Det här är freaky som fan ju? Och då såg jag ändå 90 procent av första säsongen förra gången.
 
Jag kanske blir räddare med åren? Precis som ett årgångsvin som får mer karaktär för var år, så tappar jag min gradvis. Chicken shit-Pelle.
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: american horror story, den våta fläcken i soffan och dess dubbla betydelse

Lucka 14: "Winter is Coming".

Det är dags för lucka fjorton och idag slår vi på stort. Ni vet Game of Thrones, världens mest påkostade och huvudrollsdödande tv-serie? Ja, det är säsong ett av denna serie som ligger i vinstpotten adventsöndagen till ära. Kanske är en närmare beskrivning av den här serien överflödig, jag vet inte? Det här är i alla fall storslaget spännande, snyggt och skitbra. Inget sker aldrig som man tycker och tänker sig. På ett bra sätt. Oftast. Game of Thrones är en fem sushibitars-serie. Top-notch.
 
Så här är du med och tävlar om första säsongen av Game of Thrones på DVD:
 
 
Game of Thrones har verkligen gjort sig känd för att ta död på viktiga karaktärer i oväntade stunder. Detta lär man sig rätt så snart när man tittar på sedan, så var inte oroliga för att jag spoilar något av värde. Det är också detta plötsliga avdroppandet som gör att man gillar denna serie lite mer än andra.
 
Svara mig på detta: du får möjligheten att casta mig, Pelle, i Game of Thrones och bestämma hur jag ska gå mitt öde till mötes. Hur låter du döda mig och varför har jag förtjänat detta?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
 
 
 
VINNARE LUCKA 19
Efter rådslagning, en del ångest och krämpor så har jag till slut
bestämt mig för att kora Keepmeinsane-Linda till vinnare! Grattis!
Så jävla svårt val, det fanns många bra sätt att döda mig på! Men kom ihåg
att ni har en andra chans i tävlingen nämnd ovan!
Linda, jag kontaktar dig via mejl!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: Game of Thrones, Lucka 14, gays of thrones?, vem död härnäst?!?

Lucka 13: “I am a free human being with an independent will".

Det är den trettonde december idag, jag hoppas ni har en bra lussedag så här långt. Dagens lucka faller på en annan kvinna, även hon lite av ett helgon, nämligen Jane Eyre. Ja, Pelle lottar idag ut klassikernas klassiker skriven av Charlotte Brontë på mitten av artonhundratalet. Jag gav mig an den här boken i somras. Av en ren slump egentligen, då jag sprang på ett klipp på internet som beskrev dess storhet. Även efter det klippet så tvivlade jag på om jag faktiskt var rätt "publik" för detta "kärleksdravel". Dra mig framåt och bakåt i en bugg vad jävla fel jag hade. Det här inget kärleksdravel. Inte enbart åtminstone. Det är historia om en envis ung kvinna som konstant går sin egen väg. Kan jag bara föreställa mig att detta måste ha varit jäkligt kontroversiellt när det begav sig. Och det håller än idag. Det nog faktiskt bland det bästa jag läst. Varning: boken är ganska mörk och läskig emellanåt.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Charlotte Brontës Jane Eyre (på svenska):
 
 
Fotsteg i mörkret, spökliga sken, mystiska skratt i korridoren, skuggor som skymtar längs väggen... ja, Jane Eyre är rätt creepy mellan varven. Jag, erkänd höna, tror inte på något av övernaturligt, men är samtidigt livrädd för allt vad spöken och andar heter. Det är bra typiskt egentligen.
 
Svara mig på detta: vad är egentligen det mest skrämmande som kan gömma sig under din säng?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 13
Grattis till Katten Jones! Hon tog upp allt vidrigt som går att lista här i världen.
Spindlar, aliens som sörplar inälvor, clowner... Brr.
Jag mejlar dig för vidare information!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: jane eyre, lucia, lucka 13, vem är mest helgon?

Lucka 12: "I'm the cool dad. That's my thing. I'm hip. I surf the web. I text. LOL"

Det är den tolfe december och återigen dags för en lucka i kalendern. Idag är det ett förjäkla bra pris i potten, är ni smarta så ger ni er an på att försöka kamma det här. Julklapp till läskiga farbror Håkan - check! Har ni sett Modern Family? Det är det roligaste som tv skapat på år. Jag lovar, man skrattar hela avsnitten igenom. Min favoritkaraktär är Phil Dunphy, den coola farsan som gör allt för impa på kidsen men som alltid misslyckas. Hans fru, Clarie, är värd sin egna spin off-serie bara hon. Men låt oss inte hoppas på det. Dagens pris är alltså skitkul. Som vanligt så ber jag er bara lita på mig. Jag kan humor.

Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Modern Family på DVD:
 
 
I Modern Family hittar vid gayparet med adoptivdottern, den gamle med sin mycket yngre hustru och den "klassiska kärnfamiljen". Det är skön blandning. En ganska icke-amerikansk konstellation dessutom, det gillar vi.
 
Svara mig på detta: du får möjligheten att skapa din egna familj med hjälp av kändisar, vilka två personer blir din föräldrar och vilka två ger du rollen som dina syskon? Död, levande, ålder, kön, människa, djur - det är inte så noga. Motivera gärna dina val.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE 12
Idag var den svåraste luckan hittills att dra en vinnare till, tro mig! Det är nästan så att jag måste köpa Modern Family till er alla. I nästa liv. När jag är rik. Men vinnare blev i alla fall Ina med sin novell till kommentar! Den hade allt banne mig! Morgan Freeman, Ludmilla Engquist, Spiderchick och så vidare. Grattis!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: clarie dunphy, lucka 12, phil dunphy, trekant?

Ni, potentiella förövare hela högen?

Hur många cigg är jag värd?
 
Amen då var man tillbaka i etern igen och syns inte bara i "kalenderformat". Hade ju något skitbra att skriva igår, men så funkade ju inte internet och jag "blev tvungen" att sova på saken. Och så fort man får sova på saker och ting så börjar man alltid tvivla på skit man tänkt göra. Episkt och svinlångt inlägg - nope.
 
En snabbversion av inlägget som aldrig blir av: kvinnan som styckade en annan kvinna här i krokarna har kommenterat den här bloggen. Flera gånger. Hur jag vet? Google motherfucking Analytics. Så jävla vidrig händelse det där.
 
Det är lite creepy eller hur? Fan, en kan ju aldrig veta vilka som rör sig härinne eller runtomkring en i vardagen. Är det nu jag ska ta er alla för potentiella förövare? Och vad säger det här om mig? Lockar jag till mig samhällets svarta får? Skulle jag bli såld för cigg i en anstalt? Min röv i andras ägor.
 
Sååååå.... hur ska ni göra för att vinna tillbaka mitt förtroende? Jag tänker spontant cash. Stålars. Bucks. Rakt in på kontot. Kan ni göra det? Då skulle jag överväga att börja lita på er igen.
 
[låser lägenhetsdörren]
 
 
Tävla om en Game of Thrones-säsong här!
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: pelle och skurkarna

Lucka 11: "And I will meet you in the corner of Lucky ave. and 7th".

Idag är det lucka elva. Nog sagt om det. Vem här minns 2004? Var inte det ett ypperligt musikår, så säg? Franz Ferdinand släppte mästerverk, vi såg José González överallt, Anna Ternheim blev ett välkänt stycke artist, Infinite Mass återuppstod och The Killers släppte sin Hot Fuss. Det var fan i mig bara mästerverk året igenom, god damn it! Och för mig är det är ett album som står ut lite extra när jag tänker tillbaka på 2004 och det är Marit Bergmans Baby Dry Your Eye. Föreställ er följande: långhårig Pelle, sexton bast, klädd i för små byxor med en Philips-mp3-spelare i fickan och Bergman i örat. En riktig mardrömssyn faktiskt. Det enda rätta i ekvationen är faktiskt bara Baby Dry Your Eye-skivan. Håller än idag. Säkert kort vid bilåkning.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Marit Bergmans Baby Dry Your Eye på CD:
 
 
Marit Bergman var en av personerna bakom antologin Fittstim som kom ut 1999 och som skapade stora rubriker. Ulf Lundell fick sig en välförtjänt känga, likaså Fröken Sverige-tävlingen. Och på tal om antologier, i kategorin "böcker som borde bli verklighet snart", så hade jag gärna sett mig själv som redaktör antologin om Hitlers sexliv. Med texter från både hans hushållerska, Günschild, och Örnnästets egna bordellmamma, Signe. 
 
Svara mig på detta: vad blir huvudtemat i din antologi och vem ser du gärna som en av skribenterna? Välj helt fritt.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 11
Grattis till "69492"! Som är ett.... postnummer?
Telefonnummer? Antal sexpartners? Sexigt oavsett!
Mejla mig din adress så kommer vinsten i ett ögonblick!
Publicerat i: Julkalendern, Musik
Taggar: hitler på alla fyra, lucka 11, marit bergman

Lucka 10: Steve, ett stycke kol och en stenhacka.

Det är dags för lucka tio. Och idag rör vi oss bland subgenrerna i denna "kalender av populärkultur", nämligen Minecraft. Och Minecraft är, för er som missat, succéspelet från Sverige som tilltalar så väl fyraåringar som vuxna idioter människor som alla borde ägna lite mer tid åt amorteringar och lite mindre tid åt att döda zombies. Så vad är egentligen dagens pris? Jo, idag har ni alla chansen att vinna Steve. "Och vem är Steve" undrar ni? I Minecraft är alla Steve till en början. Steve är jävel på att bära sten och annan bråte. Steve är en jävel på att slakta både skelett som zombie. Och Steve är en jävel på att bygga hus av allt ifrån trä och lera till kullersten och diamant.
 
Så här tävlar du om din alldeles egna Steve (i obruten förpackning):
 
 
Zombies finns som bekant i fler medier än Minecraft. Det finns filmer som utreder fenomenet, tv-serier som aldrig vill ta slut och böcker som i detalj beskriver hur en äter hjärna på bästa sätt. Gemensamt för dessa historier är att huvudrollsinnehavaren aldrig hört talas om "zombies" eller förstår hur de blivit levande döda. Kliché nummer ett i zombiesammanhang.
 
Dags att leka zombie-Cluedo: Vem är din zombiemördare, var sker avrättningen och vilket vapen används för att ge zombien sin andra vila? Välj fritt i alla kategorier.
 
Mitt svar: Monica Zetterlund, på Maldiverna och med en brödkavel.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 10
Grattis Ida som kom med kombon Mark Levengood
på kungliga operan med sina bara händer. Låter som en p-rulle!
Mejla mig din adres på pelle@pellespersonliga.se!
Taggar: Minecraft, jag nördar, alltså ligger jag inte, lucka 10

Lucka 9: "Hello! Earth to Mars!"

Lucka nio faller på något nytt och fräscht. För 2014 var året då vi fick återse Veronica Mars med bravur. Tack vare en Kickstarter-kampanj initierad av skaparen Rob Thomas och självaste Veronica Mars hon själv, Kristen Bell, så fick vi återigen fara tillbaka till  Neptune och ta vid där tv-serien, med samma namn, en gång slutade. Jag måste bara säga: pengar well spenderat. För ja, jag skänkte faktiskt 35 dollar ändamålet. Är generellt ett fan av hårdkokta brudar som säger ifrån och är detektiver vid sidan av plugget, så det har fallit naturligt att bli besatt ett fan av just Veronica Mars.
 
Så här är du med och tävlar om Veronica Mars-filmen på DVD:
 

Det finns inget uppdrag för litet eller för stort för en detektiv. Man får tampas med otrogna partners, diamanttjuvar och gitarrsträngsmördare om vartannat. Det har hänt både en och arton gånger att jag föreställt mig livet som succédetektiv och hur jag löser alla livets mysterium på en handvändning. Jag får veta om Hitler verkligen är död, om spettekaka egentligen är gjort på frigolit och huruvida maskrosor egentligen är roten till allt ont eller inte.
 
Svara mig på detta: du får, i egenskap som detektiv, chansen att lösa ett mysterium - vilket mysterium väljer du? Och kom ihåg, inget mysterium är för påhittat, för litet eller för okänt för att utredas av en mästerdetektiv.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 9
Grattis säger vi till Rosie som ville djupdyka i twitterflummet!
Jag mejlar dig!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: Veronica Mars, lucka 9, pelles våta drömmar

BONUSTÄVLING! Game of Thrones // I samarbete med Casionstugan.

 
 
Spelsällskapet Casinostugan lanserar sitt nya casionspel som är baserat på HBO-succén Game of Thrones, en av mina absoluta favoritserier. Spelet kommer i två versioner och gemensamt för de båda spelen är de bekanta släkthusen från bok- och tv-serien som nu kan ge ordentliga utbetalningar. Kolla på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer!
 
I samband med denna lansering så vill Casinostugan ge en av er chansen att vinna en valfri Game of Thrones-säsong. Jo, det stämmer - här kan alla kamma hem ett finfint pris! Du som är helt grön på Game of Thrones kan välja att plocka hem säsong ett, och du som inte få tummen ur och fullbordat samlingen kan passa på att tävla om säsong tre. Själv skulle jag nog ta tredje säsongen som är min favoritsäsong. Mest på grund av det-där-som-händer-ni-vet.
 
 
TÄVLINGSREGLER
- Kommentera det här inlägget och skriv vilken säsong av Game of Thrones du skulle vilja vinna.
- Dela det här inlägget på Facebook.
- Ta en printscreen på din delning och maila den till pelle@pellespersonliga.se.
- Vinnaren presenteras den 1 januari 2015.
 

I SAMARBETE MED CASIONASTUGAN
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: Game of Thrones, Tävlingar!, sponsrat inlägg

Lucka 8: I djungeln med Robin Williams.

Det är den åttonde december, det är luckdags, det är tid för ännu en modern klassiker och ni har alla chansen att kamma hem den. Jumanji handlar om Alan Parrish som hittar ett mystiskt brädspel i en nedgrävd kista. Ett spel som har tar med sig hem och spelar med sin vän Sarah. Men - oh no - spelet är förtrollat och Alan försvinner mystiskt och blir borta i 26 år. Det är då en nyfiken Kirsten Dunst och Kirsten Dunst nyfikna brorsa hittar samma spel och fortsätter där Alan och Sarah en gång slutade. DAM-DAM-DAAAM! Så det här är väl ingen film som man bugar sig för och talar högaktningsfullt om i Hollywood. Men den var en supersuccé och jag och tvillingen såg sönder vårt VHS-exemplar av Jumanji back in the days. Den har allt: en skjutgalen jägare, en levande Robin Williams, noshörningar på flykt, jättespindlar och pojkar som förvandlas till apor. Det här är svinbra och spännande!
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Jumanji på DVD:
 
 
Så det visar sig att Alan hamnade i djungeln och bodde där under de 26 år som han var borta. Och det finns ju fler som klarat av djungeln trots sina mänskliga egenskaper. Ta bara Tom Hanks, Mowgli, Robinson Crusoe, Tarzan och Anders Lundin.
 
Svara mig på detta: du planeras att utvisas till djungeln och får ta med en personlig sak, vad tar du med dig och varför?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
 
VINNARE LUCKA 8
Barbie som valde att plocka med sig sin solfjäder. Grattis!
Nu har jag inte varit i djungeln i kokhet värme, men i Barcelona
(storstadsdjungeln?) i 45-gradig värme. Vidrigt! Kan relatera!
Kontakta mig på pelle@pellespersonliga.se!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: Lucka 8, jumanji, robin inte robbie

Lucka 7: Varför var du tvungen att förstöra allt för, Victoria?

Glad advent och trevlig lucka sju på er. Idag hittar vi ett stycke svenskt musikhistoria från The Concretes. Vilka här minnns The Concretes? De var ju rätt stora internationellt där i mitten av 00-talet och syntes på diverse utländska talk shows, samt var förband till både The Thrills och The Magic Numbers. Det gav verkligen indie-Sverige en plats på kartan. Och jag avgudade marken de gick på när det begav sig och jag gillar fortfarande deras musik. Speciellt bra är andra skrivan, In Colour, som kom 2006. Skivan inkluderar hits som On The Radio, Chosen One, Grey Days och Song For The Songs. För att inte tala om albumet gästspelas av såväl Frida Hyvönen som Jens Lekman. Det här är ett rakt igenom underbart album, tro mig. Lita på gamla Pelle.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av In Colour av The Concretes på CD:
 
 
Victoria Bergsman valde att ge The Concretes sitt långfinger och lämna sin roll som sångerska strax efter albumet släppts för att jobba med sitt soloprojekt. Oklart var egentligen varför, i alla fall för oss lekmän som bara stod framför scenen och kollade på. Andra som lämnat sina framstående roller i band är Geri Halliwell, Steve Perry, Sting och Paul McCartney.
 
Svara mig på detta: du är sångare och superidolen i ditt egna band, men får plötsligt nog en dag och lämnar dina bandmedlemmar. Hur lyder din löpsedel? Till exempel: "__________ lämnar bandet på grund av __________" och så vidare.
 
"Pelle lämnar bandet på grund av vägkrogskosten. 'Min ändtarm pallade inte mer' meddelar sångaren"
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 7
Också idag var det skitsvårt att välja,
men Mija hårda tongång fick mig att garva! Grattis!
Publicerat i: Julkalendern, Musik
Taggar: Lucka 7, betong, concretes

Lucka 6: Var är Julián Carax?

Det är lucka sex och läsarlördag som gäller. Idag hittar vi en modern klassiker i bokväg, nämligen Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. Om du själv är boknörd eller känner någon som är en riktig slukare av böcker, så har säkert Vindens skugga kommit på tal både en eller två gånger. Den spanska versionen släpptes 2001 och fyra år senare fick vi i Sverige äntligen uppleva storheten hos Ruiz Zafón. Boken handlar om Daniel som bor i Barcelona, en pojke som en dag hittar romanen Vindens skugga i De bortglömda böckerna gravkammare. Daniel blir så besatt av boken och dess mystiske författare att det kommer att förfölja honom hela livet. Vill. Inte. Spoila. Men det här är så bra att ni anar inte.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av boken Vindens Skugga:
 
 
Carlos Ruiz Zafón har gjort sig känd för att skildra Barcelona i sina böcker på ett sätt som få andra författare klarar av att återberätta platser från verkligheten. Om jag sjävla skulle få för mig att skriva en bok någon dag, vilket jag ska, så skulle det bli en hårdkokt thriller om en undercoversnut från Örebro som en dag halkar på isen och faller ned i Svartån. Från det skedet börjar han sitt liv tillsammans med pysslingfolket som lever under en av alla Örebros broar.
 
Svara mig på detta: var utspelar sig din bestseller och varför väljer du den platsen?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
VINNARE LUCKA 6
Det var skitsvårt att välja vinnare även idag.
Men till slut bestämde jag mig för Lina som skrev en
jäkla spännande teaser på sin (ännu) icke-existerande bok. Grattis!
Mejl kommer!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: lucka 6

Lucka 5: I'm gonna call you dandelion.

Det är den femte december, det är fredag, det är dags för lucka. Idag slåss ni om den bästa av succéer som någonsin haft äran att se Netflix-ljuset, Orange is the New Black. Det här är serien om kriminella kvinnor i fängelset och som tampas med allt vad kvinnor i fängelset kan tänkas tampas med. Serien kretsar kring Piper Chapman som avtjänar ett straff för något hon gjorde i sin yngre dar' med sin dåvarande flickvän, Donna från That '70s Show. Och utan att spoila för mycket, men vem tror ni inte dyker upp på samma avdelning som Piper? Jo, Donna från That '70s Show. Kanske,
 
Så här är du med och tävlar om en DVD-box med Orange is the New Black:
 
 
Big Boo, Yoga, Crazy Eyes, Pennsatucky, Taystee, Red, Pornstache - ja, smeknamnen går varma i fängelset. Själv skulle jag nog vilja kalla mig själv "Lökzo". För en Pelle i en och samma overall utan fri tillgång till deodorant, han blir rätt unken.
 
Svara mig detta: du får välja helt fritt, vad vill du bli kallad i fängelset och varför?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
VINNARE LUCKA 5
Maja, var fängelsenick skulle bli en Hääärman eller Persikan!
Grattis till vinsten! Riktigt svårt att välja vinnare denna gång!
Mer info kommer mejlen!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: OITNB, crazy eyes, dandelion, lucka 5

Sponsrad video: Max - Crispy Fries

 
Nu är den här, den godaste och krispigaste pommesen någonsin. Och den finns på Max, resturangkedjan som aldrig tar paus från utvecklingen och förbättrandet av sina produkter. En kedja som ständigt utmanar gamla smaker genom att prova nya.
 
Och det är med stolthet som de serverar Sveriges godaste pommes, Crispy fries. Gjord på den finaste av potatisar som friterats med skalet på och saltas med portugisiskt havsalt för den perfekta sältan. Crispy Fries har också en tunnare form än tidigare pommes frites, vilket gör att krispigheten håller längre och därför blir det perfekta tillbehöret till din hamburgare.
 
Kolla på klippet och klicka dig sedan vidare för läsa mer om Max alla produkter!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 4: The living room routine.

I dagens lucka kommer ni kunna tävla om en av de starkaste filmerna som kom under 2012, The Perks of Being a Wallflower. En film som är baserad på boken med samma namn och som tar sig an 15-årige Charlies liv. Charlie är den ofrivillige outsidern som har svårt att få vänner. Detta fram till stunden då han möter Patrick och Sam på en fest full av panelhönor och annat löst folk som alla bär på livslast och ett mörkt förflutet. Det här är så förbenat bra. Hemskt, men bra. Perfekt så här i juletid.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av The Perks of Being a Wallflower på DVD:
 
 
En av de mer minnesvärda scenerna i The Perks of Being a Wallflower är den när Sam och Patrick kör sin koreograferade dans till Come On Eileen och Charlie tar mod tills sig och sluter upp på dansgolvet med sin nya vänner.
 
Svara mig detta: vilken låt skulle få vara/är anthem för din drömdansrutin och varför väljer du den låten?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
VINNARE LUCKA 4
Elvira som valde en episk Lana Del Ray-låt.
Grattis till vinsten! Jag mejlar dig för vidare information!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: The perks of being a wallflower, dansa som idioter, lucka 4

Rimstuga 2014 // Pelle till undsättning.

Avund tror jag det kallas.
 
[Föreställ Pelle utmattad efter att ha skrivit en drös av sponsrade inlägg]
 
.............
 
 
Fantasin tryter vad fan, jag vet inte vad jag ska skriva om. Kanske något juligt? Det lackar ju ändå mot julfanskapet....
 
.......
 
 
PELLES RIMSTUGA SOM HELT BASERAS PÅ TING INOM EN RADIE AV EN METER
 
Ernst-tavla
"Jag vet att du tror att du händig och full av fantasi. Men nej, min vän, du är lika kreativ som en påse kli. Ta av dig skorna, knäpp upp skjortan och gör lite baklava. För här får du en...."
 
Sponsrat inlägg
"Du som på jobbet håller på att gå in i en vägg, här ta ett...."
 
Sponsrat inlägg 2
"Du vill fjäska för läsarna med prylar och ett flådiga upplägg? Då kan du verkligen behöva ett...."

Registeringsskylt:
"Det här är lika random som en soppa gjord på lera, havre och hallongsylt. Grattis till en ny...."
 
Bankdosa:
"Vill du köpa dig en ny tv, offerlamm eller trosa? Ja, då kan vi verkligen ha nytta av en..."
 
Spritpenna:
"Ställ ned alkoholen nu och stilla din halsbränna. Börjar istället sniffa på din helt egna..."

Fläckig kalsong:
"Eftersom du önskade dig allt från ridpiska, gagball och batong, så antar jag att du vill ha min..."
 
Ja alltså, en ska ju i regel inte skryta och så - men jag är en fena på det här med julklappsrim, det är jag fan. Kanske för att min familj tagit ovanan att inte ha rim på julen. Skittråkigt ju. Typiskt bönder. Jag hjälper gärna till om någon av er ha prylar som behöver ett rim eller två.
Taggar: inget rimmar fan på "kudde", harn i tänkte på det? kudde, fludde, mudde, budde.... inget!, jul

Sponsrad video: Kom närmare dramatiken med din Samsung Curved TV.

 
Tänker du ibland att dina favoritserier skulle bli snäppet bättre om bilden bara vill gör de rättvisa? Jag gör det. Men sen så är ju min tv från 2001 också. Från den tiden då ordet "platt-tv" fortfarande betydde "smalare än tjugo centimeter".
 
Nu introducerar Samsung sin Curved TV, en tv-apparat med välvd form som ger bilden ett imponerande djup. Plötsligt känns det som om du omsluts och att det som sker på skärmen upplevs på ett helt nytt sätt. Andra fördelar är att du ser bilden även om du skulle vara placerad snett framför, samt att kontrast, färg och detaljrikedom förstärks.
 
Titta på klippet och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om testvinnaren Samsung Curved TV!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

10 saker man kan göra när det regnar.

Ibland är vädret i detta avlånga land inte det roligaste, speciellt inte så här års när det både regnar och är mörkt. Så här är lite tips att fördriva tiden när det är som tråkigast.
 
1. Se klart den där grymma serien på Netflix som bara ligger där och väntar på att bli sedd.

2. Spela Football manger, Minecraft eller annat evighetsspel på datorn. Man blir ju som fastklistrad!

3. Åka och julshoppa, kanske bra att starta innan julruschen drar igång på riktigt och man blir för stressad?

4. Försöka vinna storkovan på lotto, nu kan man även spela på mobilen.

5. Storstäda hemmet. Ja, jag vet att det är tråkigt men man skjuter ju alltid upp det...

6. Dra till gymmet och träna lite inför beach 2015. Måste ju börja i tid.

7. Läsa en bok, finns hur mycket som helst på det närliggande biblioteket.
 
8. Lyssna igenom nya album och spellistor på Spotify. En kan bland annat lyssna på det senaste från "Så mycket bättre".

9. Käka lunch med en polare man inte sett på länge, kanske se nån fotbollsmatch tillsammans?

10.
Bara sova ut lite extra och inte känna att man behöver göra någon speciellt. Kan ju vara skönt ibland det också.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: sponsrade inlägg

Lucka 3: Oh, good Lorde.

Det bästa som kläcktes under 2013 var underbarnet från Nya Zeeland - Lorde. Det var redan på tidiga våren som jag, av en ren slump, upptäckte hennes Tumblr och fick höra demon för Love Club för första gången. Jag skrev ett inlägg om hennes briljans redan då. Föga visste jag att hon skulle komma och erövra världen med sin debutplatta, Pure Heroine, som släpptes 27 september samma år. En platta där alla spår är bra! Tennis Court är bra, 400 Lux är bra, Royals är bra... Ja, vartenda jävla spår är ett mästerverk.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Lordes Pure Heroine på CD:
 
 
Lorde, Lordi, Lord, Gud, Jesus Kvist - kärt någonting har liknande namn, det kan vi slå fast här och nu. Och det är spännande "det här" med Jesus och Gud. Speciellt så här i juletid. För oavsett vad du väljer att tro på, så har vi ju alla hört om skapelsen av alltet, vatten som blir till vin och vad nu de heliga skrifterna har att erbjuda.
 
Svara mig detta: du blir allsmäktig gud för en dag och kan åstadkomma precis vad djävulen du vill, vad använder du dina heliga krafter till och varför?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
 
VINNARE LUCKA 3
Evelina som hade använt sin makt för att träffa sin mamma igen.
Grattis till vinsten! Jag mejlar dig för vidare information!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: lorde, lucka 3

Mejlstrul vid kalendern.

Ho! Ho! Ho! Finns det några julkalenderbarn i stugan? Så den första luckan blev ju en succé faktiskt, jag är riktigt nöjd! Så många påhittiga robotar för kultklasssikern Greveholms skull, jag hade aldrig gissnat något sådant.
 
Men det har uppstått ett problem. Blogg.se har tagit bort så att man kan se mejladressen hos den kommenterar. Ännu ett genidrag från ett geniföretag. Verkligen. Jag påtalade detta för deras kundservice och fick till svar att "de (ni) får skriva mejladress i kommentaren". På det svarade jag att det inte är någon lösning eftersom många inte vill lämna ut sin mejladress för alla att se.
 
Stöööööööön.........................
 
Så vi gör så här nu: jag skriver ut vem vinnaren är på varje inlägg, precis som det var bestämt innan. De som vill lämnar sin mejladress i kommentaren (något som verkligen underlättar för mig) och alltså inte i rutan "mailadress". Vill man inte lämna adress för alla att se, vilket jag har full förståelse för, så får man vara extra vaksam på vilken vinnare som dras och sedan mejla mig på pelle@pellespersonliga.se. Jag kommer också ändra i reglerna och texten i slutet av varje lucka-inlägg. Ska se om jag kan koda bort skiten också, om den nu ändå inte ska fylla någon funktion.
 
Och för att förtydliga:

VINNARE AV LUCKA 1
Barbafjant med sin ryggkliande allt-i-allorobot "Bitch". Grattis!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se
 
#motgångar
Taggar: stööööööön

Sponsrad video: Nikon Cashback

 
Tycker du, liksom jag, att det är trevligt att fota saker? Kanske ställer du kaffekoppen i snygg vinkel, vrider taklampan lite och trycker av för den perfekta bilden? Jag gör så. Allra bäst blir det ju dessutom med en systemkamera. Jag har själv en trogen Nikon-följeslagare sedan många år tillbaka.
 
Just nu har Nikon en julkampanj som gör att du få pengar tillbaka, Nikon Cashback, vid köp av kamerahus eller tillbehör. Ett ypperligt tillfälle om du tänkt införskaffa en ny kamera för att föreviga den stundande julen. 
 
Kolla på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att köpa ditt alldeles egna kamerakit från Nikon!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 2: Ryan Gosling i en hiss.

Dagens lucka innehåller ett stycke hårdkokt action. Det är en tystlåten Ryan Gosling som spelar huvudrollen i mästerverket Drive, en film som tar sig an storyn om en stuntförare från Hollywood som drömmer om att slå igenom som racingproffs. Detta samtidigt som han extraknäcker som flyktbilförare åt skurkarna i Los Angeles. Jag tycker den här filmen är något av det snyggaste och bästa som producerats på år. Speciellt äckelförtjust blir man i en hisscen som hänger sig kvar på hornhinnan i dagar efteråt.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Drive på Bluray:
 
 
Ryan Gosling spelar också en av rollerna i The Notebook. En film som jag inte sett, men som jag har väldigt mycket åsikter om. Den är "smörig", den är "förutsägbar", "larvig" och så vidare. Har inte sett mer än ett par sekunder här och där, så jag är verkligen full i skit när det kommer till detta, det vet jag.
 
Svara mig detta: hur skulle din smörigaste här-står-jag-i-spöregnet-och-suktar-efter-dig-kärleksförklaring låta? Med andra ord - det går inte att vara för cheesy!
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
 
 
VINNARE LUCKA 2
Lollo med sin våta mark och något-mer-vått... Grattis!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: bra film, julkalendern, ryan gosling i en hiss

Lucka 1: "Han tog stenen!"

Vi öppnar upp december och årets julkalender med en riktig kultklassiker och tillika också den en julkalender. Året var 1996, jag var åtta bast och Mysteriet på Greveholm såg dagen gry för första gången. Det blev en omedelbar succé och julkalendern har sedan första sändningen för arton år sedan röstats fram till "bästa julkalender" flera gånger. Ja, de skapade verkligen något stort tillsammans, de där Lillan, Ivar, Melitta, pappa Leif, fluortants-Astrid, spök-Jean, spök-Staffan och allt var de nu heter.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Mysteriet på Greveholm (1996) på DVD:
 
 
Lillan hittar roboten Sprak nedmonterad i en koffert. Med hjälp av sin mystiska sten får hon igång Sprak igen och de utvecklar snart en udda vänskap. Det visar sig snart att denna lilla robot är ämnad för något mycket större (vilket vi inte ska avslöja här).
 
Svara mig detta: Om du fick bygga din helt egna robot, vad skulle du döpa den till och vad skulle just din robot var ämnad för?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!
 
VINNARE LUCKA 1
Barbafjant med sin ryggkliande allt-i-allorobot "Bitch". Grattis!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se
Publicerat i: Julkalendern