2014 - ett svinbra år.

Lika mycket som det är tradition att ha julkalender här på Pelle-etern, så är det tradition att wrappa ihop året som gått. 2014 var generellt sett ett jävligt bra år. Har inte varit speciellt nedstämd eller olycklig någon gång. Tvärtom faktiskt.
 
Vi kör igenom det bitvis.
 
Mästerköpet: det nya vrålåket. Äntligen slapp jag den Blå Peugeot från 2001 som kostade mig 10 000 spänn var tredje månad. Sorgligt nog så har jag sett bilfan med en ny ägare här i trakten, trots att han som köpte den sa att den skulle monteras ned och användas till en annan bil. Nåväl, det är inte jag som är skurk i den historien.
 
Första april: kom ut ur garderoben. Som dendrofil.
 
Sett av världen: besökte fricking jävla Island. Så jävla mäktigt land. Och inte speciellt dyrt heller faktiskt. Såg gejsrar, badade i Blå lagunen, smakade valkött, spanade på vattenfall, drack öl, provade bubbelte, åt mängder av Skyr och massa mer. Kan inte understryka mer hur jävla ballt land med frän natur Island är. Åk!
 
 
Sett av sommar-Sverige: det blev inte bara en, utan två festivaler. Först drog jag (magsjuk) ned till Götet och besökte Way Out West. Bäst: Robyn och Röyksopp. Tre veckor senare drog jag till Stockholm och på Popaganda. Fick se Lily Allen, mötte bloggläsare och blev kalasradar. Så där som man får bli ibland. Ibland. Hälsa på HanaPee gjorde jag också, klädd i mitt flottigaste bakisutseende! Kul!
 
Sjukdomen of the year: jag dukar sällan under för mildare åkommor (peppar, peppar!), men i somras fick jag en riktig dos av sommarkräksjukan. Minus kräkdelen i mitt fall, då jag inte kan spy hur som helst under vilka omständigheter som helst. Blev hemma från jobbet i tre dagar och drog sedan på festival (se ovan).
 
Klarade av: plugget. Läste logistikutbildning och fick belöning för mödan rätt så omgående.
 
Bäst av allt: fick nytt jobb! Var så jävla färdig med mitt gamla jobb (som jag slitit på i nio år!) och allt som kom med det. Så det bästa som hänt är fan att jag får spendera dagarna med något givande - nämligen fakturor. Det låter som om jag är ironisk. Det är jag inte. Jag älskar mitt nya jobb och tycker fortfarande det är skitkul. Sen att man är ledig VARJE HELG, ledig ALLA RÖDA DAGAR, bara jobbar DAGTID och har tillgång till FRISKVÅRDSBIDRAG.... Det är fan himmelriket. Fick förlängt till sista februari och hoppas just nu på det bästa.
 
Jobbigaste: utöver självklara saker som begravning och annat sattyg, så var julkalender här på bloggen det mest krävande på länge. Fy fan alltså. Men det var kul!
 
Fyllde mig med oväntat mycket hat: Volvos reklam med Zlatan.
 
Åldern: blev tjugosex, förblev awesome, blir tjugosju vilken sekund som helst.
 
TV: Upptäckte American Horror Story igen och gillade första säsongen bättre än andra och tror att den tredje kommer bli rätt dålig. Annars höll gamla favoriter som Homeland, Girls, Game of Thrones och Downton Abbey.
 
Bästa blogginlägget: Kent Ekeroth blev utslängd från krogen och jag satte Photoshop-skillsen på prov. Läs här!
 
Årets rysning: att styckmördaren från Askersund varit härinne och kommenterat. Hon, som lemlästade på grund av svartsjuka, lämnade en kommentar i stil med "jag har nyss upptäckt din blogg. Men nu lämnar jag dig inte". .................
 
 
Fick för lite: sex. Nä. Sol! Fick för lite sol! Och sex.
 
Borde ha: ätit mindre och värnat mer om träningen.
 
Nördig bedrift som gör en lite för nöjd: heelade ett gäng zomibebybor i Minecraft.
 
Bäst bok: Jane Eyre. Trodde jag gav mig in på något skitnödigt kärlekstrams. Fick se mig själv skitnödig och fångad mitt i ett epos av spöken, mörka korriodorer och andra vidrigheter. Bland det bästa jag läst.
 
Juligaste: åkte till Göteborg och besökte Göteborgs-folk, åt fin mat, drog till Liseberg och drack glüwein i mängder. 
 
Höll på att: köpa en iMac. Innan jag insåg vilken sjuklig summa denna dator ändå går på. Kanske till 2015, vi får se.
 
Skägget jag ville ha: Erik Haags. Precis som vanligt.

2015 vill jag ska innhålla: New York om så än att jag ska behöva åka helt själv, Way Out West för att se Florence + the Machinen, en ny TV (min från 2002 sjunger på sista versen), semester i Sverige och kanske ett par-tio kilo lättare. Vi får se hur det går dock, inviger ju det nya året med åttarätters såatte........
 
 
GOTT NYTT FÅR!
agnetha sjödin i mina armar - pelles nyårskarameller - årskrönika
Ellet

OCH LAMM! Vi hoppas på ett glatt bloggår tillsammans!

isasriddagbok.blogg.se

HAHAHA! letar oxå NY kompis till i sommar, vill inte bara hänga hos kusinerna, släkten är värst, NY är bättre ;)