Att handla ekologiskt och ekonomiskt.

Internet är fullt av tips för dig som är osäker på vad du ska köpa och hur du handlar mat "på rätt sätt". I samarbete med Sevenday så har jag fått äran att se över min egen typiska matkasse och hur jag får den att passa både plånbok och samvete. 

För något av det svåraste jag vet är just att handla mat. För samtidigt som man vill handla ekonomiskt, så finns ju alltid miljö- och näringsaspekten som en tickande klocka i bakhuvudet. Kanske är det ibland bättre för kropp och själ att välja den ekologiska pastan över den billigare som är gjord under sämre förhållanden och innehåller fler gifter? Det är klart det är.

Ett sätt jag brukar jobba efter är att handla en del råvaror efter säsong. Grönsaker är ett ypperligt exempel hur du kan handla både ekonomiskt och ekologiskt. Köp inte färskvaror under vinterhalvåret som måste färdas långväga innan de når din butik, utan håll dig till närodlade rotfrukter som står sig längre och är mindre besprutade. Som ett substitut till kött brukar jag även äta mycket kikärter, som är både billigare och minst lika näringsrikt. Ingen falafel smakar godare än den man gjort själv.

Ett sista klassiskt tips är att skriva inköpslista och endast handla vad som står på listan. Jag vet själv att jag gärna spontanköper mat som jag kanske inte var i behov av, om jag inte har nedskrivet.

Ni då, har några handfasta tips?
billigare matkasse - ekomat
Johanna

Heja ekologiskt osv! Har ett annat tips faktiskt på ett helt annat ämne. Med risk för att låta stalkig så kommenterade jag en bild på Pellespersonliga instagram i somras från Popaganda som handlade om Veronica Maggios uppträdande. Maggio var även på Håkan Hellströms jättestora Ullevi-konsert tidigare i somras och dom gjorde en fan-tastisk duett av Hellströms låt Kärlek är ett brev skickat tusen gånger.. nu vet jag inte din åsikt om Håkan Hellström men albumet med låtarna live från konserten ut idag/i dagarna och denna fan-tastiska duett finns med där! SÅ BRA, lyssna på den! Om du gillar Maggio alltså :) Det vara bara det. Hejsvejs!

Svar: OOOOOOOOOOH! Spankz, ska checka in den!
Pelle