Lucka 13: “I am a free human being with an independent will".

Det är den trettonde december idag, jag hoppas ni har en bra lussedag så här långt. Dagens lucka faller på en annan kvinna, även hon lite av ett helgon, nämligen Jane Eyre. Ja, Pelle lottar idag ut klassikernas klassiker skriven av Charlotte Brontë på mitten av artonhundratalet. Jag gav mig an den här boken i somras. Av en ren slump egentligen, då jag sprang på ett klipp på internet som beskrev dess storhet. Även efter det klippet så tvivlade jag på om jag faktiskt var rätt "publik" för detta "kärleksdravel". Dra mig framåt och bakåt i en bugg vad jävla fel jag hade. Det här inget kärleksdravel. Inte enbart åtminstone. Det är historia om en envis ung kvinna som konstant går sin egen väg. Kan jag bara föreställa mig att detta måste ha varit jäkligt kontroversiellt när det begav sig. Och det håller än idag. Det nog faktiskt bland det bästa jag läst. Varning: boken är ganska mörk och läskig emellanåt.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av Charlotte Brontës Jane Eyre (på svenska):
 
 
Fotsteg i mörkret, spökliga sken, mystiska skratt i korridoren, skuggor som skymtar längs väggen... ja, Jane Eyre är rätt creepy mellan varven. Jag, erkänd höna, tror inte på något av övernaturligt, men är samtidigt livrädd för allt vad spöken och andar heter. Det är bra typiskt egentligen.
 
Svara mig på detta: vad är egentligen det mest skrämmande som kan gömma sig under din säng?
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 13
Grattis till Katten Jones! Hon tog upp allt vidrigt som går att lista här i världen.
Spindlar, aliens som sörplar inälvor, clowner... Brr.
Jag mejlar dig för vidare information!
jane eyre - lucia - lucka 13 - vem är mest helgon?
Carola L

just nu en galen katt som sätter klorna i fötterna om man sticker ner dem - det kan vara nog så läskigt!

Svar: Kanske det allra läskigaste?!
Pelle

Ina

Jimmie Åkesson. Kan han få 13% att rösta på honom och hans parti så kan han säkert skrämma skiten ur mig en gång till genom att dyka upp under min säng också. Hans nutida framgångssaga är läskig på riktigt.

Svar: Usch, ja! Nazi-Sverige under sängen...... the horror.
Pelle

35536

Det läskigaste hade varit om man böjde sig och tittade under sängen. Och ser sig själv...

Svar: Men om man har en spegel där under då? ;P
Pelle

Johanna

Det allra läskigaste måste ju helt klart vara en creeper från Minecraft, jäklar vad snabbt man får springa om det fanns en sån där! (Om man inte är en jävel på pilbåge eller har diamantsvärd, hmm....)

yohanniz(at)hotmail.com

Svar: Pssssssssssss................... BOOM!
Pelle

Anonym

Ett svart hål som leder till helvetet? Det låter ganska läskigt i mina öron iaf.

Svar: True. Men också mer känt som mitt städskåp.
Pelle

Katten Jones

klurigt för något alls att gömma sig under våran säng eftersom vi har en sådan där sängstome med lådor... Om det inte är något som kryper. Typ spindlar. Eller platta rymdvarelser som injicerar en med gift och sedan sörplar i sig ens inälvor genom ett sugrör. Eller kanske om man tänker sig att själva lådorna räknas så kan man tänka sig att man hör ett svagt krafsande och när man väl öppnar så ligger en zombie från The Walking Dead där. Bara torson med en arm som rör sig lite sådär tafatt innan den sträcker sig efter en.

Fast om jag låtsas att vår säng var en sådan som det fick plats saker under utan större problem... Först tänkte jag klassikern att jag vaknar mitt i natten bredvid min sovande make och ska gå upp för att gå på toaletten. När jag är på väg ur sängen slår jag till mobiltelefonen som ligger vid min kudde och råkar ha ned den på golvet. Suckande böjer jag mig ner för att ta den och då ser jag min make där under sängen... Död. Men en clown är nog nästan ännu värre. En levande clown alltså. Som skrattar...

Min mail: kattenjones@gmail.com
(För visst skulle man skriva den ifall att man har tur?)

Emman

Det läskigaste (och jobbigaste) vore att hitta en stor spya under sängen. Hua!!!

Frisk_emma@hotmail.com

Lina

Är livrädd för zombies så första tanken var ju det. Men värre vore ett mardrömsmonster med vassa saxklor som klippte av hälsenorna på mig när jag sätter ner fötterna på golvet och som sen drar in mig under sängen och klipper upp mig och äter mig levande bit för bit.
Livlig fantasi? Ja.

Johanna

Min första tanke var ensamhet och ju mer jag tänker på det desto läskigare känns det. Tänk att böja sig ner och inte hitta något annat än tomhet typ. Och från den tomheten strålar det bara ut ensamhet som säger åt dig, i ditt huvud så klart, för ensamhet pratar bara i tankar, att du aldrig kommer att hitta någon att bli vän med, någon att bli kär i, någon att älska utan det kommer bara att vara du i hela ditt liv.