Lucka 16: "Are you mad? I am your daughter!"

Det är dags för lucka sexton och idag ser vi nog det enda riktigt rysliga priset i den här kalendern. 2001 kom filmen som fick mig sömnlös i veckor, The Others. Jag är egentligen rätt så hårdhudad när det kommer till skräckfilmer och kan skilja på fiktion och verklighet. Men när Nicole Kidman, som spelar en neurotisk morsa till två ljusallergiska ungar, börjar se saker som förflyttar sig på egen hand i dagsljus - ja, då slinter det även för mig. Det är just det att stora delar av filmen sker i dagsljus som jag personligen tycker är svinvidrigt. En är ju van med mörkaste mörker i skräckfilmer. Sen också att det hela utspelar sig strax efter andra världskrigets slut i en maghognymörk kåk.......................... Brr.
 
Så här är du med och tävlar om ett exemplar av The Others på Blu-ray:
 
 
En levande Nicole Kidman med en fotogenlampa är bara det en läskig syn i sig. Men i min värld vore en spökversion av Leif GW Persson det mest fruktansvärda. Föreställ er att hans ande vankandes av och an mellan rummen med släppiga fotsteg samtidigt som man hör tunga andetag och konstant muttrande.
 
Svara mig på detta: vilken kändis skulle sprida mest skräck i ditt hem om hen kom och spökade? Motivera gärna.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
 
VINNARE LUCKA 16
Också idag var det ett hårt val! Men till slut föll vinsten på Mia
som kom med förslaget att se Sven Wolter som spöke. Brrr! Grattis!
Mejla mig din adress på pelle@pellespersonliga.se!
DET HÄR ÄR SKITBRA! Såg om den i förra veckan. fortfarande bra som fan! - lucka 16
Syrran

Hmm... Tom Cruise är rätt läskig 😳
Tror inte jag behöver utveckla det mer.

Svar: Sant!
Pelle

Marie

Nicolas Cage. Motivering överflödig.

kritsaft@gmail.com

mia

Alltså Sven Wollter! Tänk att vakna mitt i natten av en väsande Sven Wollter som knackar på dörren och vill in: "Anna! Anna! Öppna dörren Anna!"

Svar: Hahah, ja shit!
Pelle

Lollo

Gary busey !!!!! Skulle bli minst lika rädd om han gick runt levande som död... sjukt oberäknelig männiksa

Louizeandersson (at)gmail.com

Ida

Jan Björklund, för att han känns som en maktmissbrukare av rang. Inte ett speciellt charmigt drag varken hos människor eller spöken. Dessutom kommer han att ha orimliga krav på mig samt ge mig ordningsbetyg. Jag kommer att duka under av prestationsångest...

Therese

Har du sett 18 saker/bilder som Reinfelt skulle skicka dig om han var din pojkvän? Mm typ så.

Tänk dig att bli jagad av en galen Fredrik Reinfelt som har fått för sig att ni skulle bli det perfekt paret. Helst i kolsvart mörker och så ska han ha lite illa påsatt läppstift. Myysigt *host*
Ett äkta mardrömsscenario.

theresenorden@hotmail.se

Svar: hahaha!
Pelle

Anonym

Skulle bli riktigt jävla skitskraj om PSY spökade hemma hos mig.

Carola L

Ernst-Hugo Järegård - får rysningar bara jag skriver namnet!

Coppan

Alltså, att vakna av känslan att någon stirrar på en och sedan tänds lampan och ha Steve Buscemi två centimeter från ansiktet. Jag hade nog opererat bort ögonlocken efter det.