Lucka 9: "Hello! Earth to Mars!"

Lucka nio faller på något nytt och fräscht. För 2014 var året då vi fick återse Veronica Mars med bravur. Tack vare en Kickstarter-kampanj initierad av skaparen Rob Thomas och självaste Veronica Mars hon själv, Kristen Bell, så fick vi återigen fara tillbaka till  Neptune och ta vid där tv-serien, med samma namn, en gång slutade. Jag måste bara säga: pengar well spenderat. För ja, jag skänkte faktiskt 35 dollar ändamålet. Är generellt ett fan av hårdkokta brudar som säger ifrån och är detektiver vid sidan av plugget, så det har fallit naturligt att bli besatt ett fan av just Veronica Mars.
 
Så här är du med och tävlar om Veronica Mars-filmen på DVD:
 

Det finns inget uppdrag för litet eller för stort för en detektiv. Man får tampas med otrogna partners, diamanttjuvar och gitarrsträngsmördare om vartannat. Det har hänt både en och arton gånger att jag föreställt mig livet som succédetektiv och hur jag löser alla livets mysterium på en handvändning. Jag får veta om Hitler verkligen är död, om spettekaka egentligen är gjort på frigolit och huruvida maskrosor egentligen är roten till allt ont eller inte.
 
Svara mig på detta: du får, i egenskap som detektiv, chansen att lösa ett mysterium - vilket mysterium väljer du? Och kom ihåg, inget mysterium är för påhittat, för litet eller för okänt för att utredas av en mästerdetektiv.
 
 
Var kreativ och lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan (glöm inte skriva med din mejladress)! Sprid gärna ordet vidare på Facebook, Twitter och Instagram med hashtagen #pelleskalender. Detta är absolut inget krav, men lite publicitet å mina vägnar kan allt öka din vinstchanser. Här hittar du tävlingsreglerna.
 
Lycka till!

 
VINNARE LUCKA 9
Grattis säger vi till Rosie som ville djupdyka i twitterflummet!
Jag mejlar dig!
Veronica Mars - lucka 9 - pelles våta drömmar
Life on a stick

Jag väljer att lösa ett mysterium som jag tror alla upplevt någon gång.
Vart fan försvinner den där ena strumpan i ett strumppar. Det tror jag är något alla vill få klarhet i.


Svar: Hmmmmm..... ja men det hade behövts en ordentlig utredning.
Pelle

Maria - Ett norrsken i Linköping

Ooh! Jag vill lösa vem Jack the Ripper var (ignorerar det faktum att man redan verkar ha löst det fallet).

Svar: JA! Men du, den där "lösningen" så här hundra år senare..... känns inte allt för säkert. Jag hade också använt mitt mysteriefrikort på att lösa den där gåtan ordentligt.
Pelle

Rosie!!

Jag skulle vilja lösa mysteriet som är mig själv. En twittrare sa en gång att jag var "ett mysterium inlindad i en gåta". Har fortfarande inte lyckats räkna ut vad det betyder/innebär.
rosita.lindgren@live.se

Svar: Hahaha! Så djupt att det går en helt över huvudet!
Pelle

IDA

Jag skulle vilja ta reda på om universum verkligen är oändligt. Har spenderat alldeles för många timmar av mitt liv med att klura på detta. Hur är det möjligt att något är oändligt, allting har väl ett slut? Och vad finns isåfall vid slutet? Ingenting? Ingenting måste väl vara någonting?


Svar: .......................mår illa av att tänka på det där. seriöst.
Pelle

lollo

Myten bakom bermuda triangeln ! Hur mycket sanning som finns i alla historier, vad som har hänt, om alla "förklaringar" finns någon sanning i och hur myten uppstod

Louizeandersson@gmail.com

Svar: SPÄNNANDE!
Pelle

isasriddagbok.blogg.se

Det första jag tänker på att reda ut hur det egentligen var med Duncan och statyetten och hans hårstrån(?)på den, men det blev ju lite jobbigare när Aaron blev mördad. Vill oxå i den vändan ta reda på hur Clarence kommer undan med allt.
Men jag är lat så skulle nog fördjupa mig i det här med sylthuvuden som inte använder blinkers. Det kan man man göra i närmsta rondell. Och det är ett stort vardagsmysterium. När jag är klar med det kanske jag hjälper Mr. Mars och hans dotter.

Svar: aaaaaaargh, så många jävla bra Cluedos här! Kan. Inte. Välja.
Pelle

Carola L

Dog verkligen Elvis - eller var han en utomjording?

Svar: DET är verkligen ett mysterium.
Pelle

Chiss

Jag skulle lösa ett mysterium likt de i da Vinci koden. Ett mysterium som tog mej världen runt i jakten på svaret. Ett mysterium där spåren är väl igensopade och som slutligen leder till upptäckten om (eller inte) illuminati styr världen.

Chiss

Jag skulle lösa ett mysterium likt de i da Vinci koden. Ett mysterium som tog mej världen runt i jakten på svaret. Ett mysterium där spåren är väl igensopade och som slutligen leder till upptäckten om (eller inte) illuminati styr världen.

Ida | the sky under the sea

Jag vägrar att tro på att magi och superkrafter inte finns, så jag skulle gå till botten med det. Fast jag vet inte om det räknas som att lösa ett mysterium om det Jag försöker göra är att bevisa att något finns... Kanske hittar jag en helt ny värld. Kanske är det Narnia.

Svar: LÄSKIGT!
Pelle