Ja, en kan då verkligen blogga om vad som helst.

Tänk dig att du varit ute på krogen en kväll. Du väljer att avsluta den på en pizzeria. Så som man gör ibland. En kebabrulle beställs. Vitlökssås. Extra vitlökssås. Du får din rulle. Du märker att kebabören (som är ett ord) passat på att fylla din rulle med hälften "osäker lök". Lök som riktigt luktar lök. Gammal lök. Som restaurangen måste bli av med och inte vill slänga.
 
Tänk dig sen att du kommer hem. Du öppnar porten till din lägenhet. Och du spyr på golvet. Du lägger en pizza (pun intended). Där. På marmorn. Vitlöksås, osäker lök och bröd i en enda söl.
 
Exakt som den sölen luktade trapphuset här i helgen. Jag undersökte om här låg en pizza och grodde. Hittade inget mer än en suspekt fläck med rester av något. Möjligtvis en kräkpizza, men kanske också en burk med inlagt någonting. Fränt lukt som framkallade hulkningar från undertecknad.
 
Lukt som blev början till ett blogginlägg.
 
#poeten
Taggar: BLUUUUUUUUUUURGH! så la vi en pizza på marmorn. sniff sniff! ja just, jag åt ju lök, jag

Sexscener med föräldrarna.

"BRB ska bara dra över telefonen en snabbis LOL"
 
O'hoy! Tiden, var tar den vägen? Nyss var jag på ensambio och nu är det måndag och jag ägnar dagen åt att prata med banktjänstemän och bilhandlare. Så jag köpte mig en ny bil i fredag. En ny-ny jävel. Sprojlans. Direkt från fabrik. Vitlackerad. AUX-uttag. Sex.
 
Belånad över öronen? Jo fo i helvede.
 
Så bion gick bra. Rullen jag såg ensam var Her och den jag hade sällskap till var 12 years a slave. Om jag var nöjd över att ha sett Her på egen hand? Ja. Varför? På grund av de ljudliga, utförliga sexscener man och maskin emellan. Smärtsamt att lyssna på ensam och säkert en mardröm att uppleva med andra.
 
Lekte med tanken att jag hade tagit med mig päronen, sett filmen med de och hur det hade uppstått en Tillsammans-situation igen. Ni vet Moodysson-filmen som innehåller flashande av musar och andra inzoomningar på både kukar och bröst.
 
Ja, fy fan. En vet inte sin grad av prydhet förrän en upplevt en utdragen sexscen med föräldrarna.
Taggar: "Vad tycker du.... AAAAH! YEEES... om filmen så här.... I'M COMMING! I'M COMMING!... långt då, farsan?"

Ångesten i biografen.

Ångest av NPR Nilsson
 
Så jag och några jag känner gör en grej av att se alla Oscars-filmer som är nominerade i kategorin "bästa film" innan galan. Jag har aldrig klarat projektet fullt ut tidigare år. Men den här veckan blir det fyra stycken som betas av. Gravity såg jag redan i oktober (och gillade den inte vidare värst).
 
Ikväll blir det två av de andra på bio, varav den första ska jag se själv. Helt på egen hand. Har aldrig gått på bio själv förut och lider grava ångestattacker på grund av detta. 
Helt a brotha out, hur överlever man en sådan här situation?
 
(Vilka filmer jag sett drar jag senare i veckan, om nu någon vill veta, ey?!)
Taggar: beter och känner mig som en Hitchcock-rulle, terror

Projekt bra film fortsätter.

Det var länge sedan jag delgav vilka rullar jag sett på sistone. För er som inte vet så har jag tagit mig an livsprojektet "se bra kultrullar innan du dukar under". Bara av den anledning att jag sett för lite film i mitt liv. Kolla under "film och tv"-kategorin så hittar ni tidigare inlägg om projektet. Och kommentera gärna vilka filmer man måste se! Gärna många klassiska Good Will Hunting-mästerverk och få American Pie-liknande jävlar. Tack på förhud!
 
CRASH
Har länge velat se den här rullen, men skjutit upp det då meningarna om den gått isär. "En annan dag", "jag tar den imorgon", så lät det. Men så fick jag tummen ur och såg skiten. Djävulskt bra. Tycker absolut att den här filmen förtjänade sin Oscar för bästa rulle. Tycker dock den är svår att prata om utan att spoila handlingen. Den är lite som Pulp Fiction i sin uppbyggnad, allt hänger ihop på ett eller ett annat vis. Men om man gillar filmer som rör vid tabubelagda ämnen som rasism - se!
 
 
GIRL, INTERRUPTED
Winona Ryder spelar psykiskt instabil och ägnar sig åt självskadebeteende. För detta blir hon, mot sin vilja, satt på mentalsjukhus under en period på arton månader. Bara på den beskrivningen tycker jag filmen låter skitbra, visst fan? I rollerna finns bland andra också Whoopi Goldberg som sjuksköterska med attityd, Angelica Jolie som überfreak och Brittany Murphy som grillad kyckling-junkie. Det här är en jävligt bra film, jag lovar er.
 
SPICE GIRLS THE MOVIE
Eller vad den nu heter... Så den här filmen valdes inte av undertecknad. Och ibland måste man backa för andras filmsmak. Den här var kul ibland, men mest så jävla rutten.
 
 
Nerd out.
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: "do you want an hors d'oeuvres?" "nöööööööö".

Ölhävarutmaningen på Facebook.

Den här ölhävargrejen som går runt på nätet, har ni sett den? Folk dricker öl framför en rullande kamera och utmanar sedan tre kamrater att göra samma sak. Misslyckas man med att dricka skiten på tjugofyra sekunder eller inte gör utmaningen nästkommande dygn är man skyldig den som utmanade en platta öl.
 
Mother fucker, I ain't giving you shit! Minst av allt en platta öl. Fan är inte det typ trehundra spänn på Systembolaget?

Men jag har långfinger du kan få uppkört i valfri öppning. Hmm? HMMM?!
 
Och med det sagt, så nej - jag har inte blivit utmanad. Det här inlägget kan alltså vara en direkteffekt av en utanförskapskänsla, jag är inte helt säker. Folk tänker nog inte på att jag gillar öl. Hohoho. Folk alltså. Jag, inte gilla öl? Jag älskar öl. Vill vara en öl.
 
Vill vara den här ölen:
NÄ USCH! Människan har ju sambo! Rolig bild i alla fall, tagen på Way Out West för ett par år sedan. Ska nog dit i år igen på tal om det. Se Robyn + Röyksopp och deep throata mängder med öl. UNTZ! UNTZ! Men det är ett inlägg för framtiden.
Publicerat i: På tapeten
Taggar: svennar being svennar och häver öl. uöööööööööööh

Well Juno.... she's gay.

Ellen Page vände blad och well Juno.... she's gay.
 
WOOP! WOOP!
 
Bra tal! Fylls alltid med ett avund för folk som kan stå på samma plats i flera minuter och hålla föredrag. Nyktra. Kan ha varit semi-full under ett föredrag på universitetet en gång i tiden. Tänkte det kunde vara av värde att dela med sig av den anekdoten så här på lördagsmorgonen.
Publicerat i: På tapeten
Taggar: så jävla bad ass så det förslår

Lokalbladet.

Frågorna som uppstår:
1) Är det gosedjurets allergi man talar om?
2) Varför är det begränsade platser?
3) Kan... kan gosedjur tala?
4) Är det någon åldersgräns?
 
"Och så har vi Pelle, 26, som ska natta lilla Bosse. I Bosses väska hittar vi en vuxentidning, en gagball och ett par handklovar".
 
Artikeln ovan handlade om SM i Wordfeud. Fan, det är HÄR DET HÄNDER!
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: Lilla Bosse vill att alla ska få smaka på lite BDSM

Min Valentin.

Här har ni min dejt för dagen. Tillsammans ska vi dela på grillad kyckling, ta månskenspromenader i bergen (med osynlighetsbrygd i kroppen såklart) och ja, kanske en eller ett par diamantbyten kommer förekomma också. Framför brasan kommer jag niga framför dig och säga: "baby, please take this spindelöga as a reminder of my undying love for you".
 
Bra dag!
 
(Till er som förstod referenserna i ovan inlägg: wanna fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....? Heheh. Närå).
Taggar: #foreveralone, Minecraft

All denna PK!

Mina fem cent om Blondinbella och hennes rant om PK, feminism och manshat.
 
Jag tycker hennes kritik är befogad när hon klagar på att hon fick (förvånansvärt många) kommentarer som påpekade att hon valde ordet "flickvän" och att det på så sätt låg något slags homoförakt i det hon skrev. Jag menar, Gillis hade ju lika gärna kunnat mött sin framtida tandhygienist eller börsmäklare i samma föräldragrupp Var har vi HR-ansvarig i frågan? Kan jag ta kontakt med facket?
 
Men att klaga på "PK-människor" rent generellt, där svider det lite när hon tar ton. För ja, jag är fan i mig en solklar kandidat till den gruppen människor. PK-Pelle ryter ifrån när någon slänger med "attribut" som CP, neger eller fetto. PK-Pelle förstår att om man inte påpekar och ifrågasätter ord och beteende, att de till slut skulle bli norm och allmänt accepterade. PK-Pelle förstår att hans egna handlingar spelar roll.
 
PK-människorna kan alltså bli för petig, ja. Men tänk vad PK-människorna ändå gjort för samhället och tänk på vad du, Isabella, och miljoner människor med dig fortfarande måste stå ut med.
 
Tänk på det, lilla gumman!
 
Och slut räds feminismen som det vore Heaven's Gate eller något sprunget ur Charles Mansons hjärna. Jeez.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: PK baklänges blir KP. läste "kropp och knopp" lite för intensivt under några år.

Ett recept på god smörgås.

Recept på den bästa ost och klet-smörgåsen:
- en burk Icas skagenröra som blev kvar från födelsedagens smörgåstårta.
- ett par feta slicear av svindyr cheedarost som du fick i present.
- Ikeas runda knäckebröd, också det en present.
 
...
 
Varför fick jag så mycket mat i present?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: Carl-Jan talar

Sociala medier och alla dessa gillningar.

Instagram; that shit works in mysterious ways.
 
Jag är inte den som hetsar över likes hit och delningar dit egentligen. Häromdagen bad jag er förvisso att gilla mitt inlägg på Bloglovin' (och det gjorde ni med råge). För gillade inlägg på Bloglovin' gör att inlägg sprids, att många ser det och kanske börjar prenumera. Många prenumeranter ger sedan upphov potentiella företagsannonserar och så vidare och så vidare.
 
Så ja, det var en självisk handling från min sida. Är jag stolt över detta? Mycket. #score
 
Jag tror det osunt att fokusera på siffrorna när det kommer till sociala medier. Dagens sanning. Har både vänner och bekanta som har koll på varenda avföljning, retweet och gillning de får. Så jävla krävande för psyket?
 
Men ibland reagerar även jag. Instagrammade bilden ovan i förrgår och folk ville inte sluta gilla skiten. 84 är lite i jämförelse med... Kardashi... Brit.. Gaga. Ja, "de där". Men för mitt lilla konto så blev jag paff. En annan gång var när jag hade problem med lussebaket.
 
Detta bevisar ju att folk, trots allt, ändå verkar vara ganska selektiva i sina gillningar på nätet. Jag gillar vad som när jag känner för det. Har ingen strategi egentligen. Är bara på "humör för att gilla lite". Men Ernst och deg, det går i alla fall hem. Har ni något mönster på era gillningar?
 
Och med detta sagt, följ mig på Instagram vad fasen! Och på Bloglovin'! Twittrar gör jag också ibland! För er som är extra hardcore finns en döende Facebook-sida! 'Kay? Thx. Bye.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: Pelle pluggar alla sina plattformar, som det ego han är.

Seglade rakt in i vuxenlivet.

"Kommer jag någonsin ha råd att klippa mig igen efter detta...?"
 
Oj fan, glömde helt bort att uppdatera er om världen som är "Pelle Nilssons liv" under gårdagen. Sitter och maler och maler och maler och maler tentaplugg inför nästa vecka. Jo, sen var jag på bankmöte också.
 
Snacka om att segla rakt in i livet som "genuint vuxen" redan direkt efter att en lämnat det först livskvartalet bakom sig. Och mötet gick bra. "Jag ser inga problem här inte, köp dig du en bil :D:D". Så snart är det jag som belånat hela själen.
 
Vuxet som sagt. Vuxet. Mår lite illa av tanken.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: ca$h, livet som vuxen

Vilken dag är det nu igen?

Pelle med vrålåket?

Elaine Eksvärd lärde mig att hålla köpen hemliga, såatteeeeeeee.... #hemlis
 
Öj! Öj? Öj?! Här händer det grejer. Mitt i jakten på ett nytt vrålåk och jämförande av den och den och den begagnade bilen, så skrek jag "men för fan, varför suger alla bilar så jävla mycket röv? Borde köpa en helt ny istället?!".
 
Tanken släppte inte. Jag fick en uppenbarelse. Päronen manade på idén ytterligare genom att visa upp ett uppslag i lokalblaskan. En sprojlans ny bil till ett dugligt pris, fräsig som fan, sju års nybilsgaranti (inte tre, inte fem - SJU!) och med ett AUX-uttag i panelen. Jo, ni läste rätt. A. U. X.
 
[dreglar]
 
Klarar också miljökraven för någonting-någonting-europa-krav-standard. Varför puttra runt i en semi-rutten koldioxidbomb, när man kan få top notch?
 
Så banken på måndag? Japp. Och Lyxfällan om fyra år? Ja, kanske det också.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: kukförlängarbil

Jag och mina kändiskontakter.

Om man surfar runt på sf.se och klickar på kommande filmer, så kan man läsa om Håkan Nessers "Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla" som går upp på biograferna om ett par månader. Tittar man lite extra noga på rollistan, vad hittar man då där? Jo, Frida! Min sambo. Ish.
 
Eller som ni kanske känner henne bättre som; min dejt till Blog Awards.
 
Sex.
 
Ps. Fyller på söndag. Skriv ned det!
 
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: och jag fyller snart, så jävla coolt

Önskelistan dårå.

Kanske får sådana här?! Honey Boo Boo.
 
Det är lustigt, det här året har jag faktiskt passat på att önska mig saker inför födelsedagen. Försöker vanligtvis stå mitt kast och inte bidra för mycket till förfallandet av den här planeten. Ett ypperligt tillfälle är då att inte önska sig saker. Till mina pärons stora förtret. 
 
"Jaha, önskar du dig något då?" frågade morot för ett par veckor sedan.

"Ja, men faktiskt fan, jag skulle behöva..." och så rabblade jag en lista med grejer jag behöver. Saker som jag aldrig skulle få tummen ur och kirra själv. Så som vinglas (syltburkarna har funkat fint i och för sig), kastruller, en nackvärmare och ett par grejer till.
 
Vi spiller inga tårar i onödan i den här familjen, men jag vill tro att jag skymtade en vått öga när jag lät berätta detta. Äntligen ska hon få förse sin sistfödde med fysiska prylar. Hon, fången mitt i materialismen.
 
(Om alla inlägg fram till söndag kommer vara födelsedagsinlägg? Ja. Hoppas på att skapa helgdag och så vidare.)
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: Låt hela världen veta om 9 februari och låt oss höra helgdag av skiten

Att fylla 26 år - alla stegen.

Ny morgon, ny dag. Vet ni vad som händer på söndag? Va? Vet ni det? Den här killen fyller år. Jomenvisst, nionde februari kommer så även i år och det är dags att fylla tjugosex bast. Fy fan.
 
Att fylla 26 är: att komma ett steg närmre trettiostrecket.
 
Att fylla 26 kommer: bli kul. #fezt
 
Att fylla 26 känns:
 
Att fylla 26 måste: inte vara fy skam.
 
Att fylla 26 kan: sluta i kaoz. Hetsiga omgångar av Bezzerwizzer någon?
 
Att fylla 26 får: inte innebära att man måste växa upp.
 
Men fan, det här är först på söndag. Än är man "ungdom". Bäst att nyttja SJ-priserna lite extra medan en kan.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: födelsedag t minus 4 dagar, vem vill skicka mig gåvor upp med en hand?

MEN HUR SKA DE NU FIXA FILMERNA?

Ett ögonblick av vidrig sanning föröver.
Första reaktionen på Seymour Hoffmans död: "men det är ju för i helvete två filmer kvar att filma!?"
Andra reaktionen på Seymour Hoffmans död: "fast fan vad oviktigt. Vila i frid, mister Bangs!"
 
Den här inre dialogen har irriterat mig i dagar nu. Även om det vara bara i en bråkdel av en sekund som hjärnan fick ett vredesbrott och gick in "hur vågar han dö"-mode, så mår jag illa över hur brydde mig mer om en filmfranchise än att en enastående skådis mist livet.
 
Så jag skriver till er i hopp om tröst, för på sistone har ni använt era ord jävligt väl mot undertecknad. Vad har hänt? Har vi börjat ty oss till varandra på riktigt? Äl... älskar ni mig?
 
...
 
MSN, någon? Visar allt i cam. Föredrar de som fattar "mister Bangs"-referensen ovan, men allt kött går bra.
Taggar: cam6

De som har det värre.

Blev precis upplyst om notan för den reparation som besiktningen resulterade i. Om det blev dyrt, frågar ni? Äsch då - bara femsiffrigt.
 
...
 
Och för att inte sjunka in i ett vortex av hata-bil-det-är-synd-om-mig-hav av tankar, så har jag ägnat de senaste timmarna åt att fokusera på folk som har det värre här i världen. Som sig bör. Och än så länge har jag benat följande:
  • Slavarna under patriarkatet.
  • Barnen i Afrika (standard)
  • Sharon Tate.
  • Roman Polanski. OBS! På den tiden han var gift med Sharon Tate.
  • Blondiner.
  • Folk som måste laga två bilar.
  • Folk som inte får ta banklån till en ny bil.
  • Dixie Chicks som tvingades ta emot mordhot i flera år efter deras uttalande om Bush-administrationen.


FML. Och alla andras liv.
Taggar: vill bo i STHLM, vill slippa vara tvungen att äga bil, vill inte vara beroende av det mest kostsamma som finns här i världen

Det är bara lite hår.

Jag pratade med ett gäng arbetskamrater under gårdagen.

Manlig arbetskamrat: "jag såg att din vän, Cissi Wallin, hade hyllat Nour El-Refais håriga armhålor på Twitter, Pelle".
Kvinnlig arbetskamrat: "ja, men vad tyckte ni om det egentligen?"
Jag: "jag tycker att man ska få ha sitt hår där man vill ha sitt hår".
Kvinnlig arbetskamrat: "jag tycker det är ganska ofräscht!"
Kvinnlig arbetskamrat 2: "jag tycker också det är rätt så äckligt!"
Jag: "det är naturligt!"
Manlig arbetskamrat: "ja, jag säger som dig, Pelle".
 
Jag vill inte egentligen vara den som är hen och bli politisk upp i era nyllen, plus att min redan upplysta (host) hjärna för länge sedan har vandrat bort från "hårfrågan" (som jag nog aldrig riktigt haft en åsikt om), men är inte detta samtal rätt spektakulärt? Det säger ju inget om något i det stora hela, visst, men just där och då reagerade jag på vilka som var de största hårmotståndarna.
 
Och folk tror att jag och CW är bästa vänner, hur coolt är inte det?! En fika var allt som behövdes och vips så har man fot inne i mediasvängen.
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: såg ej melodiskiten pga äcklig musik, men heja nour osv!

Tempelriddaren talar.