Information som skulle kunna utrota jorden.

Drog precis ut USB-minnet från datorn och sa "inside this USB-minne lies information that could destroy the world". Nu va det förvisso en artikel om Toyotas effektiviseringsarbete. Men tänk om det varit en kod eller ett flashprogram med en knapp och om man tryckt på knappen fast det stod "tryck inte på denna knapp" så skulle jordensallakärnvapenskjutasivägochtheworldasweknowitslutaexistera!
 
TÄNK OM!
 
Som på film och tv. I Homeland gömde Saul ett SD-kort i sin portföljs handtag, så det händer ju. Verkligheten är en bitch.


TAGGAR: Siewert Öholm sa att hårdrocken dödar? Jag skulle skylla allt på våra USB-minnen och lustan att bära runt på livsfarlig information.

Alla vänsterhänta, can I get a WEEHOO?

Fick precis se en bild på mig själv, tagen mitt i en session intensivt skrivande. Det var ingen smickrande bild, verkligen inte. Och nej, jag syftar inte på mitt utseende, någon spontan grimas eller en dåligt tagen bild. Det är min vänsterhänta handikapp jag talar om.
 
Jag är vänsterhänt och stolt. Men man ser ju för fan... ja, snyggsynen på högerhänta är ju norm av en anledning...

Det ser ut som handen ska gå av när jag för pennan framåt? Jag har observerat alla högerdominerande runtomkring. Deras händer ser inte ut att vilja trilla av vilken sekund som helst. Orättvist. "Jag vill inget annat än att vara en riktig pojke".
 
Hittade den här artikeln. Jag är nummer tre så det står härliga till. Ibland nummer två (syftar ej på analsex).


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: mina ettiketer försvann :(

Fem underbara platser som sätter färg på tillvaron.

Adrenalinfyllda äventyr bland häpnadsväckande bergsformationer, otroliga undervattenslandskap och andra ofattbara naturliga skulpturer har länge varit på tapeten hos många upptäcksresande. Men det kan också vara lika – om än mer – sinnesstimulerande att stå mitt i ett hav av knoppar som brister. Ibland måste vi ge oss ut i naturen och beundra dess kaleidoskop av färger, dofter och vyer för att förstå dess unikhet.

 

För att sätta igång inspirationskarusellen är här ett par platser som ger konceptet “färgexplosion” en ny innebörd. Ett litet tips bara innan du bokar in resan: jämför kreditkort först för att ta reda på hur du kan nyttja smarta förmåner före, under och efter resans gång.

 

Nemophiliafält – Japan

Nära Ajigaura Beach i Japan hittar du Hitachi Seaside Park. Denna blomsterpark som har blivit en otroligt populär turistattraktion täcker en area av 3,5 hektar och blommar i olika färger året runt. Den kanske mest kända perioden kallas “Nemophilia Harmony” då miljontals påskliljor blommar bland tallarna i Suisenträdgården på våren samtidigt som Nemophiliorna vaknar till liv och målar hela marken ljusblå.

 

Rapsfält – Kina

På åkrarna i lilla Luoping i Kina breder sig rapsblommorna ut som ett guldgult hav mellan bergstopparna ända bort till horisonten. Fenomenet varar dock bara mellan februari och mars så planera din resa noga om du vill vara säker på att se detta fantastiska jordbruk. Området är också känt för biodling och insamling av honung så det säkraste och kanske också bästa sättet att uppleva fälten på är från ett lagom avstånd.

 

Lavendelfält – Frankrike

Det sägs att lavendel är själen av Provence. Det kanske låter överdrivet poetiskt, men för den som redan upplevt vyerna, färgerna, dofterna och känslan av regionens lavendelfält förstår precis – speciellt om man varit där i juni eller juli då fälten blommar som mest. Utöver ögongodiset har lavendel dessutom många hälsobringande egenskaper så som att bota huvudvärk, lugna insektsbett och motverka sömnsvårigheter.

 

Tulpanfält – Nederländerna

Den som har flugit över Nederländerna någon gång mellan mars och maj månad har förmodligen förundrats över det regnbågstäckta landskapet nedanför. De röda, rosa och gula blommorna sträcker sig kors och tvärs bland åkrarna, och även om Keukenhof är meccat för alla tulpanälskare finns lika färgsprakande fält här och var runt om i landet.

 

Vallmofält – Belgien

I den flamländska regionen Flandern i norra Belgien breder de blodröda vallmofälten ut sig över kullar och slätter – vackra för ögat men sorgfulla för hjärtat. Efter att perioder av första världskrigets fruktansvärda skyttegravskrig utspelades i Flanderns vallmofält har nämligen den röda vallmoblomman blivit en viktig symbol för hågkomsten av stupade krigshjältar.KATEGORI: Pelles vardag

Tur att det rätt intressant ändå.

Om ni undrar varför det är stiltje på bloggandet just precis nu, så är det för att jag håller på med min roman och för anteckningar till tentan om två veckor.
 
Tio sidor and counting.
 
Drivkraft till plugget: ta en semla för var femte läst sida.
 
Trettiotre semlor and counting.


TAGGAR: när man är för ambitiös