Information som skulle kunna utrota jorden.

Drog precis ut USB-minnet från datorn och sa "inside this USB-minne lies information that could destroy the world". Nu va det förvisso en artikel om Toyotas effektiviseringsarbete. Men tänk om det varit en kod eller ett flashprogram med en knapp och om man tryckt på knappen fast det stod "tryck inte på denna knapp" så skulle jordensallakärnvapenskjutasivägochtheworldasweknowitslutaexistera!
 
TÄNK OM!
 
Som på film och tv. I Homeland gömde Saul ett SD-kort i sin portföljs handtag, så det händer ju. Verkligheten är en bitch.
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: Siewert Öholm sa att hårdrocken dödar? Jag skulle skylla allt på våra USB-minnen och lustan att bära runt på livsfarlig information.

Alla vänsterhänta, can I get a WEEHOO?

Fick precis se en bild på mig själv, tagen mitt i en session intensivt skrivande. Det var ingen smickrande bild, verkligen inte. Och nej, jag syftar inte på mitt utseende, någon spontan grimas eller en dåligt tagen bild. Det är min vänsterhänta handikapp jag talar om.
 
Jag är vänsterhänt och stolt. Men man ser ju för fan... ja, snyggsynen på högerhänta är ju norm av en anledning...

Det ser ut som handen ska gå av när jag för pennan framåt? Jag har observerat alla högerdominerande runtomkring. Deras händer ser inte ut att vilja trilla av vilken sekund som helst. Orättvist. "Jag vill inget annat än att vara en riktig pojke".
 
Hittade den här artikeln. Jag är nummer tre så det står härliga till. Ibland nummer två (syftar ej på analsex).
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: mina ettiketer försvann :(

Fem underbara platser som sätter färg på tillvaron.

Adrenalinfyllda äventyr bland häpnadsväckande bergsformationer, otroliga undervattenslandskap och andra ofattbara naturliga skulpturer har länge varit på tapeten hos många upptäcksresande. Men det kan också vara lika – om än mer – sinnesstimulerande att stå mitt i ett hav av knoppar som brister. Ibland måste vi ge oss ut i naturen och beundra dess kaleidoskop av färger, dofter och vyer för att förstå dess unikhet.

 

För att sätta igång inspirationskarusellen är här ett par platser som ger konceptet “färgexplosion” en ny innebörd. Ett litet tips bara innan du bokar in resan: jämför kreditkort först för att ta reda på hur du kan nyttja smarta förmåner före, under och efter resans gång.

 

Nemophiliafält – Japan

Nära Ajigaura Beach i Japan hittar du Hitachi Seaside Park. Denna blomsterpark som har blivit en otroligt populär turistattraktion täcker en area av 3,5 hektar och blommar i olika färger året runt. Den kanske mest kända perioden kallas “Nemophilia Harmony” då miljontals påskliljor blommar bland tallarna i Suisenträdgården på våren samtidigt som Nemophiliorna vaknar till liv och målar hela marken ljusblå.

 

Rapsfält – Kina

På åkrarna i lilla Luoping i Kina breder sig rapsblommorna ut som ett guldgult hav mellan bergstopparna ända bort till horisonten. Fenomenet varar dock bara mellan februari och mars så planera din resa noga om du vill vara säker på att se detta fantastiska jordbruk. Området är också känt för biodling och insamling av honung så det säkraste och kanske också bästa sättet att uppleva fälten på är från ett lagom avstånd.

 

Lavendelfält – Frankrike

Det sägs att lavendel är själen av Provence. Det kanske låter överdrivet poetiskt, men för den som redan upplevt vyerna, färgerna, dofterna och känslan av regionens lavendelfält förstår precis – speciellt om man varit där i juni eller juli då fälten blommar som mest. Utöver ögongodiset har lavendel dessutom många hälsobringande egenskaper så som att bota huvudvärk, lugna insektsbett och motverka sömnsvårigheter.

 

Tulpanfält – Nederländerna

Den som har flugit över Nederländerna någon gång mellan mars och maj månad har förmodligen förundrats över det regnbågstäckta landskapet nedanför. De röda, rosa och gula blommorna sträcker sig kors och tvärs bland åkrarna, och även om Keukenhof är meccat för alla tulpanälskare finns lika färgsprakande fält här och var runt om i landet.

 

Vallmofält – Belgien

I den flamländska regionen Flandern i norra Belgien breder de blodröda vallmofälten ut sig över kullar och slätter – vackra för ögat men sorgfulla för hjärtat. Efter att perioder av första världskrigets fruktansvärda skyttegravskrig utspelades i Flanderns vallmofält har nämligen den röda vallmoblomman blivit en viktig symbol för hågkomsten av stupade krigshjältar.

Publicerat i: Pelles vardag

Tur att det rätt intressant ändå.

Om ni undrar varför det är stiltje på bloggandet just precis nu, så är det för att jag håller på med min roman och för anteckningar till tentan om två veckor.
 
Tio sidor and counting.
 
Drivkraft till plugget: ta en semla för var femte läst sida.
 
Trettiotre semlor and counting.
Publicerat i: Pelles vardag, Skola och jobb
Taggar: när man är för ambitiös

Hemsökta hotell.

Mmmm.... mysigt. Inte alls hemsökt. Nej. Inte alls.
 
Såg en intervju med Ellie Kemper, hon från The Office US, när hon var hos Ellen DeGeneres. Hon blev bokad på ett hotell, via jobbet, i Seattle som är känt för att vara hemsökt. Kolla intervjun, hon berättar lite om vad som pågick.
 
Det jag undrar;  är det bara jag som skulle vägra sova på ett sådant här hotell med vetskapen om att spöken sägs härja runt? Alla tar det med sådan ro jämt wtf?! Och då är jag ändå stolt när jag säger att inte tror på spöken. Men fan, jag kan ju inte veta eller vara helt säker. Bara för att min dominerande teori- och vetenskapshjärna säger att "äsch, det finns en naturlig förklaring", så jag kan ju inte veta mer än de som tror på spöken? Förstår ni vad jag menar, gör jag mig förstådd?
 
Någon skulle det var kul, speciellt på film, när en grupp människor kommer till ett sjuhundraårigt gammalt slottshotell som de ska sova över på, om någon bara kunde "fuck it, antingen sover någon skavfötters med mig hela tiden vi är här eller så drar jag till Ibis över gatan". 
 
Jag menar, jag hade kunna relatera.
Taggar: SPÖ-SPÖ-SPÖÖÖÖÖÖÖÖÖKEN! Mvh Måns i Greveholm

Om Zlatan och Volvo.

Så de senaste dagarna har till stor del handlat om Zlatans insats i den nya reklamfilmen för Volvo. Vissa har uttryckt att det är ett statement av något slag, många visar ganska mycket likgiltighet. Någon hade länkat en "branschtidningartikel" på Facebook som skrivit upp klippet till skyarna.
 
Jag fattar inte?
 
Så detta "statement" är att vi har en skånsk man (förvisso världskänd) med invandrarbakgrund som springer runt i norrland samtidigt som, vad som liknas vid nationalsången, uppläses/spelas i bakgrunden och sekvenser med Volvo-bilar blixtrar förbi emellanåt? Ska jag behöva läsa av det på något annat vis?
 
Nä, way to pretto för min del. Men så länge Zlatan är nöjd...
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: zzzZZzzZzZZ...latan och Volvo

När man får sms från jobbet.

När jobbet skickar meddelande och man inte kan låta bli att vara en böld.
 
Fy fan, undra om jag skulle gilla mig om jag var chef över någon som mig...? Host. Den meningen.
 
Den. Meningen.
Publicerat i: Skola och jobb
Taggar: Använder inte Man Underwear. USCH! Bara Ullared här! :D:D:D:D:D:D

Honk! Honk!

Bilen.
 
Besiktningen.
 
Låt oss prata cash.
 
Så jag besiktade bilen idag. För er som är lyckligt lottade och helt ovetande om detta helvetets moment, så är det när man får bilen undersökt. Är det något fel på vrålåket så får man "tvåor" som måste åtgärdas. Ibland mycket kostsamma grejer.
 
Jag har alltid haft turen och oturen att faila vartannat år på samtliga (två) bilar jag ägt. Klarar jag ett år, ja då vet att jag kommer faila om 365 dagar. Jag kallar det "circel of life, motor edition". I år var förövrigt det året. Så klart. "Alltid fattig i januari", det är mitt motto.
 
Tackar vet jag kreditkort, amirite or amirite?! WOOT!
Taggar: ny bil, någon som vill bidra med en sådan?

Nu är det slut.

Såg så äntligen de sista avsnitten av Breaking Bad igår. Fan alltså, vilken grym serie! Att jag hade de första dvd-boxarna i flera år utan att palla kolla, vad fan tänkte jag med? Och slutet så sen, o'boy! Vi hade ju föreställt oss alla möjliga twister och blev egentligen inte direkt överraskad av slut-slutet. Värre med det-där-som-hände-några-avsnitt-innan, om ni förstår vad jag menar?
 
Pjoo...
 
Nu ska jag se ikapp Girls, True Detective (som både tvillingen och Addspirit tipsat om) och kanske unna mig lite The Wire. Samtidigt som jag peppar arslet inför säsong fyra av Game of Thrones. Woot! ARYA STARK! ARYA STARK!
 
Nerd out.
Publicerat i: Film och tv
Taggar: heisenberg, jesse pinkman och så lite knark på det.

Det första intrycket av Pelle.

 
Jag: "Nu ska jag skriva ett inlägg med mina skabbiga byxor som skär in i röven".
 
Blogg.se: "Ja men startsidan på det inlägget".
 
Kul att mångas första intryck av en är ett par Gekås-braxor mellan de två saftiga. Men visst, det bjuder jag på. En vill ju inte vara den som är den som är den som är den.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: #strechypants

Mitt liv, mitt bröd.

Så bröd har rätt så corny namn, visst har de? Är det inte Kärnfrisk man käkar, så är det en skiva Fina, Äntligen! eller Grädda längtan som glider ned. Men ja, jag hajar varför man valt de namn man gjort. Eller inte själva namnen, utan snarare att man valt att ge skiten ett namn. Så många gånger som man stått i affären och valt mellan "bröd, morot" eller "morotsdröm i mormorslakan" och valt det sistnämnda. Man vill ha ett corny namn!
 
 
Nu till den självklara följdfrågan på det här inlägget; vad skulle du döpa ditt egna bröd? Vad skulle du kalla brödet som är lika med ditt liv?
 

Här är mina två "livets bröd":
 
Gilla det här inlägget på Bloglovin'! Kom igen, jag har till och med photoshopat för er skull!
Ni får en till bild på mig i mina #stretchypants?
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: Schysst brön, gullet! -tack, det är mina liv!, bröd, morotsbröd

Just nu: i köket.

Vad gör hudlotionen på nattduksbordet?

Idag börjar projekt "Pelle får ny dörr". Vilket är på tiden, för det som skiljer mig härinne i lyan från verkligheten ute i trapphuset är en bit kartong. Fast inte bokstavligt talat kartong, men min så kallad dörr är så tunn och benig att jag hör precis allt som sker i trapphuset. Kommer sakna att inte höra junkiegrannen bråka med sina söner.

Snyft!

Men det är skönt att äntligen kunna få berätta att jag haft en låtsasdörr i två års tid. Har länge varit något jag strävat efter att berätta, men inte vågat på grund av är känd och äger allt som "vanliga människor" önskar äga. Jag hade haft inbrott lika ofta som de i Pretty Little Liars. Minus det sexiga skrikfejset.

Sen också, mätning av dörrfoder sker idag när jag inte är hemma. Lika bra att lägga en tub hudlotion på nattduksbordet. Ni vet, för att ge hantverkarna något att fundera på.

Taggar: ny dörr och hantverkare som tror att man föredrar smörja på organet

Jag tar råden jag får på allvar.

Till min alldeles speciella hjärtevän:
 
Är du imponerade än? Jag vet att det inte är stretchbyxor, men den höga midjan är där i alla fall, samt illusionen av powerärsle. Synd att tröjkanten skulle komma och lägga sig rakt över de saftiga två.
 
Ja, jo men jag är nöjd hur som helst. En bit på vägen. Gillar du vad du ser?
 
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: så.... random. jag pallar fan inte med mig själv., till mitt älsklingshjärta som inte vet att allt jag gör, det gör jag för att imponera på henne

Världens roligaste klipp.

 
Ni vet när man läser en bok, lyssnar på en skiva eller ser en film och tänker "wow, det här är en sådan grej som jag önskar att jag skapat". Precis så, nu, det här klippet, jag vill ha skapat det.
 
"You try impress a girl? Ever heard of stretchy pants?"
 
Genialiskt. 'Cause it's true.
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: resår runt mina lår, sluta vinea, så mycket ligga med rätt byxor

Så får du jobb i Pretty Little Liars.

Är din högsta önskan att ansluta dig till Pretty Little Liars-ensemblen? Ta det lugnt, allt du behöver kunna är följande ansiktsuttryck:
 
Scenario: stirra stint på din frenemy precis innan hen väljer att vända sig om och gå/kaxa upp dig mot din föräldrar.
 
Scenario: det är inbrott i ditt hus för 1565 gången i ordningen. Se till att ha ett bra skriknylle, för kameran kommer att zooma in på dig innan du blir attackerad och slängd över en soffa.
 
Scenario: du ser någon göra något som du inte riktigt ser eller riktigt förstår och allt du kan göra är att stirra som en fiskmås på det du inte riktigt varken ser eller förstår, förstår du?
 
OBS! Skådespeleri frivilligt
 
Så jävla sämst serie. Fast vem är en att säga så, jag har ju bara sett de TJUGOSEX första avsnitten.
 
Fuck you, Netflix!
Publicerat i: Film och tv, Mäster lär ut
Taggar: 26 avsnitt, ööööörk

Åland hände.

Kom att tänka på när jag och två klasskamrater hade praktik på Åland under gymnasiet. Nu när jag är på praktik igen och allt. Sjuttiofem år senare. Här är några av de saker som hände:
 
1. Metodisk langning hände. Gick man till receptionen, där en finska med två stora golden retrivers jobbade, och blinkade lite lätt med sina omyndiga ögon så fick man sig en cider eller två. Sista kvällen blev vi undanskuffade i ett sidorum av en bartender (som vi inte träffat innan), som gav oss varsin drink. Vi visste inte vad som fanns i den, men fan som vi drack.
 
2. Madonna hände. Hung up hade sin prime och spelades hela. Jävla. Tiden. Har fortfarande svårt för skiten tack vare svenska Mix Megapol-sändningar.
 
3. Gubbar som glodde hände. Så när jag skulle stänga ned matsalen efter ett kvällspass, så ingick det att ta bort dukarna från borden och vika ihop de som var rena. När jag gjorde just detta en kväll, vek dukhelveten för 12451 gången i rad, så får jag se hur en man stirrar på mig. Iakttar ordentligt med alla ögon. "The dude wants the D" tänkte jag, stolt över att kunna fungera som ögongodis för någon. Om än för mycket, mycket äldre män. Efter en tid kliver han fram och säger "ja, jag måste bara säga att jag aldrig sett någon vika dukar som dig". En komplimang som i min mening på ett sätt nästan var märkligare än betrakta någon av lusta. Men jag sa "tack" och hoppades på dricks.
 
4. Harry Potter hände. Halvblodsprinsen släpptes vid midnatt under en av våra kvällar på ön. Vi hade läst att en av bokhandlarna (den enda bokhandeln?) inne Mariehamns "city" skulle ha nattöppet släppet till ära. Så efter tolvslaget släntrar vi in och möts av två häxor. Sann historia. Personalen hade alltså klätt ut sig. De blev riktigt glada över att se oss. Tror vi kan ha varit de enda där den natten? Överöste oss med dödskallegodisar gjorde de i alla fall.
 
5. Pilska pensionärer hände. Så under helgerna droppade det in nya gäster för en weekend på Åland. Från vårt rum hade vi översikt över en gång som ledde till hotellets andra paviljong. En inomhusbro från ett hus till ett annat, om man så vill kalla det. En kväll så går ett gäng pensionärer (nåja, "övre medelåldern" i alla fall) till sina rum. Ett par lunkar efter sakta, sakta. För att sedan stanna till på "bron" och börja hångla. Hade jag stått närmre så hade jag kunna bekräfta det helt, men jag tyckte mig se lite hand-innanför-blus-action. När vi ser detta får jag den exceptionella idén att släcka ned rummet, plocka fram min systemkamera och utlösa blixt efter blixt mot de både torrjuckarna. Och som de undrade och studerade var blixtrandet kom ifrån. Hähä. Dumjävlar och så vidare.
 
Jävla random praktikperiod. Men kul!
Taggar: madonnas skrev, skyll inte på praktikanten!, var det madonna som stod och hånglade på hotellet?

Skinndagboken.

Vad som en gång var mitt trapphus.
 
Är plötsligt så jävla torr om skinnet? Helt överraskande är det väl inte, i och med vintern som råder utomhus. Det ska ju, enligt åtskillga personers utsago, vara en bidragande faktor. Jag vet inte det jag. Jag är antingen inte torr eller TORR! Alla månader om året. Kanske lite oftare på vintern?
 
Borde föra skinndagbok.
 
Råkade dra handen längs med väggen i trapphuset. Näven agerade sågverk och det trapphuset ain't no more. Ruiner, mina vänner. Ruiner.
 
Gick till droghandeln och köpte mig lite av det fetaste fett att smörja organet med.
 
 
Taggar: torra händer, stora fötter, lång...

Hur du bäst blir utkastad från krogen.

Kent Ekeroth (SD) blev utkastad från krogen i fredags natt. Krogen i fråga säger att det var på grund av en nedsättande kommentar från Ekeroth till en kvinnlig gäst på plats. Riksdagsledamoten själv menar på att han kastades ut på grund av sin politiska ståndpunkt. Och om så är fallet så är det hemskt. Usch. Fy. Fyyyyyyyyyy.

Mig veterligen så har jag aldrig hört att någon behövt lämna krogen på grund av rasismen politiken hen stödjer.  Själv blev jag avvisad en gång på grund av berusning (OBS! Var ej dräggig).
 
Men om vi bortser från alkohol och politiska meningsskiljaktigheter, vilka andra sätt finns det egentligen att ryka från dansgolvet? Jag har analyserat allt. Så klart.
 
 
 
Och då och då, om än väldigt sällan, så får man helt enkelt bara ta vakternas slumpvisa avvisningar och:
 
 
Publicerat i: På tapeten
Taggar: supervalåret

Jag svarar på Kenzas frågor.

Kenza (som jag delat golv med och således kan kalla en mycket god vän) hade en frågestund på bloggen. Jag har ingen fantasi idag, så låt oss ta frågorna hon fått och applicera de på mitt liv. Nu kör vi.
 
Vilket land som du inte har besökt skulle du allra helst vilja åka till?
Finland hade varit kul. Spöa på ett mumintroll och dela ut solskyddsfaktor till det finska folket.
 
Favoritlåt från Beyoncés nya skiva?
#jzbigblack
 
 
Du berättade för några dagar sedan att du kunde prata flytande franska förut. Hur kommer det sig?
Jag kände att "ja, nu ska jag ljuga om att jag kan tala flytande franska" och så gjorde jag det. Faktum är att jag hade tyska från sjätte klass och till nian? Heil på den.
 
Ska du inte fortsätta göra dina videos?
Ni hittar mig på Xtube. Så ja, det ska jag.
 
Hur gick det för dig när du tog körkortet? Var du nervös och hur motverkade du i sådana fall nervositeten?
Kuggade uppkörningen en gång. Men så åkte man ju med "kuggis-Ullis", notorisk failare av hoppfulla nybilister. Andra gången så åkte jag med en trevlig man som bad mig "att bromsa för en älg om tre, två, ett - BROMSA". Älgen var alltså påhittad. Uppskrivningen (teoriprovet) klarade jag med endast två felaktiga svar.
 

Reklamfilmen du gjorde i ett annat land med Aleks, när får man se resultatet och kommer du att lägga upp det direkt då?
Den går på tv nu! Jag har scarf på mig.

 

What do you think is the most important thing in life? What has been your proudest moment so far?
I think importance turtel and dove soap in hand shower best feeling squirt.

 

Det sägs att du är väldigt avundsjuk som tex när Blondinbella fick MTV jobbet för du fick sjuk, och du blev arg för att de inte sagt att du var förstahandsvalet, så arg att det tom blev en artikel. Är det sant eller är det bara förvrängt?
*ÅhH deNnAh DrAmAH*. Bella är en bitch okej? Klart jag blev pissed, vad fan! Nä, bara skojar. BB följer mig på Twitter, så något rätt gör hon ju.

 

 

When you were a fan of Tokio Hotel, who was you favourite member of the band? Which songs were your favourite?

The emo one and "#jzbigblack".

 

Vad lyssnar du på för musik i nuläget? För någon månad sedan upptäckte jag bandet The 1975 som släppte sitt debutalbum i september. De är såå bra!! Har du hört något av dem? Annars borde du lyssna.

Eeeeeeeeeeh, lyssnar faktiskt rätt så mycket på HanaPee's Spotify-listor. Måste sluta skriva om HP. Tänker inte länka henne, kan inte ha för mycket länkar som spekar till hennes blogg härifrån. I ain't no creeper. Men ja, jag är "rätt mycket P3", antar jag. Usch.

 

How long do you workout? With your trainer and alone on saturday?

One beer saturday now only one bye

 

Vem hade klarat sig längre i hunger games, du eller Aleks?
Haha, jag? I'll cut a bitch.

 

Har du sett Chris från devetdu instagram post om dig hahaha? Om inte, kolla! Nu; vad tyckte du?
Är det från den gången vi gick på toaletten samtidigt på Blog Awards och jag undrade vad det var för fanskap som gick barbröstad med hörlurar runt halsen (sann historia)? Okej. "Wow".

 

Where did you and Aleks meet? Is he from Serbia? You two make such a sweet couple!

Sweden great for sea and grillning flint steak and so on we are on party dancing together.

 

Jag undrar hur du får plats med alla (nya) kläder!
Hur får du plats med alla nya kläder? 

 

Har du knarkat någon gång?
Seriöst svar föröver: faktiskt inte. Har sett knarkandets baksidor på nära håll och känner mest att det är bäst att låta bli. Mer får jag inte nog inte säga för mina päron Men en borde kanske röka på en gång för att se hur det är? Bucket list och så vidare. Men man kan väl få psykoser och skit?

 

 

Om du kunde ha en superpower (typ flyga, bli osynlig, förstå alla språk, läsa tankar… osv), vilken hade du helst haft?

Kunna förstora eller förminska vad som helst. Penisar, bröst, självförtroenden, lägenheter, plånbokens innehåll etcetera. Fan vad coolt, visst?!

 

I was wondering, are you religious? Do you believe in God?

Buddah beg on knee for mercy yes no not really

 

Vad brukar du och Aleks göra för roligt tillsammans när ni är lediga?
Leka Hungerspelen. I'll cut a bitch. Se svar ovan.

 

Hvorfor er du nesten ikke med den gamle tjej-gjengen din lenger? Nadia, Dilay osv.. Det er veldig dumt å bli en kjærestedame som bare er med kjøresten hver dag.

Förstår inte. Måste ringa Egoina, en annan mycket kär vän som jag hälsat på i tjugo sekunder, och be hennes översätta. Hon talar ju... "det här"? Är det flamländska? Rövarspråket?

 

Jag undrar hur du redigerar dina bilder? Vilket program använder du?
MS Paint. Bästa verktyget måste ju ändå vara sprayburken.

 

 

Hur är din kontakt med Aleks föräldrar?
Ja, den var ju bättre innan Hungerspelen, om man säger så. I'll cut a bitch. Se svar ovan.

 

Efter att du träffat Aleks första gången skrev du ju att du träffat mannen i ditt liv. Hur visste du? Var det bara en enorm fysisk attraktion eller var det på riktigt kärlek vid första ögonkastet? Är sjukt fascinerad av sånt där…
Jag ba: "MM-MH! Han mellan två brödskivor och in i min mun, tack". Då visste jag.

 

Vilka frågor får du oftast? Vilka frågor är du mest trött på?

"Är Aleks fortfarande i livet"? Suck. Se svar ovan.


Rip.

Taggar: Ingen Aleks kom till skada under skapandet av det här inlägget

Om omöjliga lås och fredagsöl.

Bilden är ett montage.
 
Idag går till historien som dagen då jag försökte öppna dörren till bakgården med bilens fjärrlås. Med flera, flera, flera tryck. Flera.
 
Det är för mycket tidiga morgnar och för få sovtimmar för tillfället. Tänker på fredagsölen i nästa vecka. Den ölen, den blir fin.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: SOOOOOOOVA zzzzZZZZzzzzzZZzzz

Var... var jag hög?

Så jag sätter upp post-it-lappar på väggen när jag tycker mig komma på något av värde av blogga om. Geniblixtar kommer sällan till en, menar jag. Så då gäller det att vara snabb med att anteckna och få upp skiten på väggen.

Ni ser, det är inte bara impulser som styr det här mästerverket till blogg.

Men igårkväll slöt sig följande it-lapp till samlingen:
Bajsa på sig
- "vän"
- var vänder man sig i världen
 
...
 
Jag, drogad?
Taggar: håna inte min rosa lapp. det lagret är snart över och då börjar vi på de blåa lapparna. MANLIGT!, så jävla knarkigt

You've got mail. PSYCH!

Den här Tom Hanks- och Meg Ryan-rullen har inte skrivit det här inlägget.
 
Kan ni också få för er att ni får mejl fast ni inte får det? Inte? Bara jag? Man ligger i soffan och det plingar till på det där sättet som är karaktäristiskt för Apple-produkter och man öppnar upp telefonen för att mötas av noll nya mejl. Oftast så tänker jag bara "jaha, jag hörde fel" och så är det inget mer med den saken.
 
Idag var helt säker på att jag hörde mejl-plinget. Helt säkert. Kollar i telefonen - inga mejl. Kollar i ipaden - inga mejl. Slår till och med på datorn - inga mejl. Inga mejl någonstans.

Vad FA-AN?!
 
Min starkaste teori i frågan för tillfället: jag är buggad med en dold iPhone som man glömt stänga av ljudet på och alltså ger ifrån sig mejlaviseringsljud. För ja, jag är intressant/en fara för nationen.
 
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: Vet inte varför jag satte detta inlägg under film-kategorin. men låt gå ändå

Du vet att det varit jul när...

Du vet att det varit jul när du diskar och, due to invasion av granbarr, skär upp hela handen och förlorar både blod och nagelband. Ärligt nu fan, överallt är det granbarr. Överallt.
 
Hoppas ni kan se det här inlägget nu. Är fortfarande pissed på att det igår inte ville publiceras ordentligt. Så mycket gnällig text ni gick misste om, ni anar inte. Stackars er. Och stackars mig.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: pelle minus en hand, fem nagelband och ett par liter blod.

Utemöbler från Trademax.

Nu har vintern kommit på riktigt till Svea rike. Det är svårt att tänka sig att det bara inom ett par månader kommer vara solsken och varma dagar igen. Men håll ut, snart är våren här och efter den kommer sommaren med stormsteg. Med lite tur så får vi en liknande sommar som den förra året, då man kunde sitta utomhus långt in på nätterna. Trademax har allt du behöver inom utemöbler för att kunna styra upp grymmaste kvällshänget på altanen eller i trädgården.
 
Sponsrat inlägg
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: sponsrat inlägg

OBS! Handlar ej om snålhet (inlägget som försvann).

MÄÄÄÄÄÄH! AAAAAAAAARGH! Inlägget jag skrev från början försvann. Och jag är för lat för att skriva om det. Pladdrade i alla fall på om "stationsavgiften" som tas ut när man bokar tåg till Arlanda.
 
Men det om det. Någon som sett Farmen än? Vad tror vi om året säsong? Spill.
 
#gutta
Publicerat i: Den arga kategorin, Resa
Taggar: snål-pelle

Kalle visar dig Internet.

Pelle Jättehand här. Så jag satt precis och bläddrade i ett av mina loppisfynd, en Kalle Anka och compani årgång 1999, och stötte på ett uppslag om internet. Rolig läsning så här femton år senare.
 
"Har varken du eller din skola dator ska du inte ge upp! På många bibliotek finns Internet och på internetkaféer kan du betala för att få använda en dator. Det kostar inte mer än att gå på bio".
 
Internetkaféer alltså, där har vi ju en fluga som inte höll vidare länge. Tror aldrig jag ens sett ett med egna ögon? Biblioteksnätet däremot, där höll man ju hus var och varannan stund. I den här kommunen fick man bara surfa en kvart åt gången om man inte bokade en plats i förväg, då fick man sitta i en hel timma.
 
Hur nyttjade man denna betalda timma (på ett kafé då, inte bibblan) på bästa sätt? Jag minns inte. Nu idag så kan en själv sitta och stirra på Where's Waldo-bilder i ett halvt dygn. Fatta paniken som uppstått om man bara haft sextio minuter-ish på sig.
 
Gillar också liknelsen med att det "inte kostar mer än att gå på bio". Så med dagens mått mätt hade en plats på internetkafé kostat i runda slängar 150 spänn. Exklusive fikabröd. Om man nu åt det på ett "sådant" kafé? #värt
 
"På Internetabonnemanget kommer du in på en nätportal, t ex Evreka eller Yahoo".
 
Google hade inte slagit riktigt än. Men det hade Evreka. Och vilka flashbacks som kom till mig när jag först läste ordet. Spelade alltid Allan i skolan och skulle visa hur man kunde "internetsöka på vilket ord som helst". Fick alltid alla att skriva in "mjölk"? Oklart varför. "Pamela Anderson" var också en erkänd sökning bland pre-pubertala knodds.
 
"När du skickar meddelanden med e-post, är det coolt att använda 'smile-ansiktet'. Kolon + tankstreck + parantes slut = :) = bra!".

Coolt? Coolt.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: ja, vad ska vi sätta för etikett på den här skiten? "internet"? inte alls bred eller så.

Casino på nätet.

Är det något som är bra med internet, så är det alla möjligheter som det öppnar upp för. När man inte orkar gå utanför dörren en trist, snöig dag och bara känner sig allmänt uttråkad, så kan man alltid hitta tidsfördriv online. Det finns till exempel många bra casinosidor att besöka. Gå in på Nätcasino.co för att lära dig allt du behöver veta om just nätspel.
 
Sponsrat inlägg.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: sponsrat inlägg

Öl before hälsa.

Eftersom jag har praktik i tio vardagar, så har jag fått lov att lägga veckans träning på sena eftermiddagen. Innan har jag kunnat, i och med studierna, klara av den på förmiddagen.
 
Och känslan så sen, den som kommer när man kan säga till någon att "jag har praktik till fyra, sen ska jag dra till gymmet. Har vi tur så känner jag för att umgås med dig senare". Mäktigt. Bara för ett halvår sedan hade jag ställt in alla tankar på motion om någon ville leka. "Öl before hälsa" och så vidare.
 
Det mottot.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: pelle gymmar, rövasvett, träningsvärken från helvetet

Betydelsen av ett mellanrum.

Spontan reaktion: "och vad FA-AN har väderspänningar med ekonomin att göra?".
 
Visst är väl "mök" ett vedertaget ord i hela Sverige? Eller är jag mest närking nu?
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: hittade ett inlägg i utkast-korgen and used it. I used it hard.

White people in New Yok eating pickles and shit.

Har betat av första praktikdagen. Allt jag orkar med nu, efter miljarder olika sifferkombinationer, är att repeata Julia Louis-Dreyfus' insats i Celebrities Read Mean Tweets #5.
 
I mitt nästa liv vill jag reinkarneras som Louis-Dreyfus. I full Elaine-mundering.
 
Alternativet vore ju att delta i en ormgrop. Jag, Elaine, Veronica Mars och Lily Allen i en hög. Springsteen kan få kolla på. Erik Haag får kolla på Springsteen som kollar på oss.
 
Hehe.
 
På tal om Erik Haag, fan vad det "skämtet" klamrade sig fast hos päronen. "Ikväll är det Historieätarna på tv. Erik Haag är med, då måste du ju kolla, höhö!". Fo' i helvede - släpp det. Det är ju knappast som att jag förgyllt min vägg med att handmålat porträtt av karl'n eller så, jösses. Host host host.
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: så fort jag är trött så fantiserar jag om ormgrop med kändisar, vad fan?

PÅVERKA!

Ni som läste hela den bibel av text som var min årskrönika kanske minns att jag skrev att jag skulle försöka göra den här bloggen till lite mer business? Och med "business" menar jag börja casha in lite mer stålar än i dagsläget. Som det är idag så har jag låtit bli att sälja ut mig helt. Tackade till exempel nej till ett samarbete med en sajt som erbjöd produkter för... ja, låt oss säga "vaginal njutning".
 
Jag gjorde det för er skull.
 
Med "business" menar jag också sökoptimering, jag menar att synas, jag menar Facebook-delningar, jag menar virala succéinlägg (jag menar videoinlägg?) och framförallt menar jag frekventa uppdateringar. För ja, jag tror att jag har en bra grund med den här sajten. Faktiskt. Ni känner mig, alltid realist. Och en kan ju inte mer än prova.
 
Nu vänder jag mig till er, läsarjävlar. Här är er chans att påverka. Vad saknar ni här? Vad fick er att bokmärka den här bloggen från första början? Vad får er snart att lämna den? Är jag för mycket på någon front?
 
Exempel:

"Sluta skriva om din sömn hela tiden... ZzzZzzZ"
 
"Skriv mer om filmer du sett, du har skitbra smak!"

"Sluta skriva allt inom citationstecken"
.
"På riktigt, dina meningar inom citationstecken måste upphöra"
 
"Jag gillar allt utom dina citeringar"
 
Och så vidare.
 
Anledning till att jag frågar är för att jag lätt målar in mig i ett "roligt hörn". Något som lätt blir platt fall, speciellt de dagar då man inte känner sig direkt rolig. Kan ni då hantera ett inlägg om "modernismens spår i 1800-talets arkitektur"? OBS! Bara exempel. Eller ser ni hellre att helt låter bli att skriva de dagarna?
 
HanaPee klarar ju både och, menar jag.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: konstruktiv kritik eller bara fiskande efter bekräftelse?, pelles personliga goes business

Kommentera det här om ni kan.

Tittut!
 
Drömde mardrömmar i natt?!
 
Jag drömmer nästan aldrig något som är värt att minnas. Än mindre drömmer jag mardrömmar. Men i natt gick psyket all in och jag vaknade upp vid tre tillfällen som ett resultat av ett hitta en "sista utvägen". Tror till och med att jag skrek i sömnen ett par gånger.
 
Tror dessutom att jag kan ha drömt om spöken? Försökte anteckna i telefonen ("perfekt blogginlägg"), men hann somna in till nästa kaskad av oroligheter innan jag ens hunnit plockat upp telefonen.
 
...
 
Den här natten alltså. Jag som inte ens valt att tro på spöken, så jävla onödigt.
 
Kanske borde göra en "sömn"-kategori här på bloggen? Jag menar, så ofta som jag avverkar ämnet så borde det bli en av de flitigast använda kategorierna.
 
Den som hittar något värt att kommentera i det här inlägget får en tjuga på posten.
Ingen?
Nähä.
Okej.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: pelle pratar sömn ÄNNU en gång. kom över ämnet någon jävla gång, jävla röv

Hej Hej Sonja!

Hej Sonja har börjat kommentera härinne med jämna mellanrum. Ungefär varje gång jag ser en kommentar från fröken Abrahamsson så kommer det lite, lite oanständigheter ut i kalsongen. Jag blir så pass starstrucked att jag helt låter bli att svara på kommentarerna. "Inget jag skriver kan mätas med hens excellens" och så vidare.
 
Så jag skriver ett inlägg istället.
 
Om ni nu mot förmodan levt under en sten och missat vem Hej Sonja är, låt mig recapa det mest episka av hennes eskapader på internet. För det första har vi ju klippet om Underbara Clara som blev semi-viralt och... ja, rätt så hatat. Men för sådana som oss, jag och ni, som förstår att satir är lika med kärlek, så kan vi uppskatta ett klipp som berättar att man runka av en ren för att göra sin egna deo Underbara Clara-style.
 
Det bästa som hänt Sverige, det hände med Sonjas insats på Twitter och kontrollen över @sweden-kontot (som jag bara följt den enda gången). Tweeta lite om judar och du har dig genast lite internationell publicitet på halsen. Fox News rapporterade om saken, Stephen Colbert gjorde sig "lustig" över kontot och The New Yorker skrev några arga rader (tror jag, iddes inte läsa klart). För att bara nämna ett få tal medier.
 
Statistik visar på att turismen i Sverige ökat med 0,003 procent enkom av kvinnans insats.
 
Men framför allt så blev jag lyrisk, som den sanna YouTube-nörd jag är, när Philip DeFranco valde att ha högläsning av Sonjas tweets den veckan då det begav sig.
Det är det första inslaget i klippet ovan.
 
Magiskt.
 
Sen har vi också Sonjas Instagram-konto med klipp som det här och det här.
 
HAHAHAHAH!
 
Människan är ett geni, ni hörde det här först. Besök hennes blogg! Passa samtidigt på att hälsa från mig. Hälsa att jag känner ett uns av manisk besatthet inför henne. Bara ett uns. Men med lite tur så ska "det" nog kunna växa till sig ordentligt.
 
Nu ska jag byta kalsonger.
Publicerat i: Bloggtips
Taggar: hej då sonja!, hej sonja!

Jag och KB har gått i samma plugg.

Aftonbladet rapporterar om Knutbymordet och hur det gått tio år i år. Först; låt oss inte ännu en gång sjunka ned i ett bottenlöst hål av ångest och våndas över det faktum att det redan gått ett decennium sedan allt det här uppdagades.
 
Nej, jag har istället lite kuriosa i ämnet. Något som jag aldrig delat med mig av här av oklara anledningar. Kanske mest för att det var och fortfarande är ett känsligt ämne, antar jag. Men jag ska försöka berätta det så sakligt som möjligt.
 
1) Min mentor på högstadiet tog mig åt sidan en dag för att visa mig ett klassfoto från åttiotalet. I den främre raden satt kvinnan som skulle komma att kallas "Kristi brud" av kvällspressen. Alltså: jag och KB gick på samma plugg under tre års tid. Inte samtidigt dock, men ändock.
 
2) Min idrottslärare på mellanstadiet var svåger till Helge Fossmo. Något som, vill jag minnas, straffade familjen riktigt hårt.
 
3) Mentorn som nämns i punkt ett var bror och svåger till våra grannar på landet. FREEEAKY!
 
Det är märkligt, så fort Knutby-händelsen nämns någonstans, så dras mina tankar direkt till det min mentor berättade och visade för mig. Vi höll på med arbeten om brott på SO-lektionerna och jag valde just Knutby och allt som hände där. Han gav mig ett scoop värdigt ett mvg.
 
Men mest av allt är det ändå jävligt otäckt alltsammans.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: Helge Fossmo, Hemska saker, Knutby

All kinds of sad.

 
 
 
Mina tre senaste omslagsfoton på Facebook har varit skärmdumpar från YouTube-klipp. Korta scener på bara några sekunder som förevigats med printscreen-knappen och hamnat i flödet hos mina vänner och bekanta. Som inte fattat ett skit.
 
Jag känner att det här är sorgligt på alla de sätt.
 
...
 
Nåväl. Det är ju inte värre än att liknas vid killen i Löfbergs Lila-reklamen.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: ja fan alltså....

Hur du lyckas på Twitter.

 RECEPT PÅ ETT LYCKAT TWITTER-KONTO
4 retweets
 
5 dl vänsterradikala åsikter
4 msk Birro-subtweets
2 dl upprepningar
2 dl upprepningar
2 dl upprepningar
5 st skryt över hur du lyckats blivit blockad av SD-politiker
En nypa ogrundat hat
 
Rör ihop samtliga ingredienser i skål och häll upp i ugnsfast form. Värm på 225 grader manshat i tre timmar. Toppa med Joss Whedon-referenser.
 
Avnjutes bäst till en oändligt lång "god ton"-debatt.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: twitter: internets sämsta sida just nu

Åh, det är du och jag nu.

 
På tal om reklam och sköna stekare i rutan. På väldigt kort tid så har jag vid två tillfällen fått höra att jag påminner om killen som dansar i Löfbergs Lila-reklamen (blå pil). Detta av två, för varandra, helt okända personer (jag kunde alltså inte köra med teorin om att de "pratat ihop sig" och försökte psyka mig). Och tja fan, jag tar som en komplimang. Fast egentligen är jag mer som tjejen i reklamen (gul pil), oförmögen att röra mig ur fläcken och kan inget mer än "the white girl snap".
 
Men mest av allt kan jag nog liknas vid fikabordet (röd pil). Den här kroppshyddan byggdes av inte dans i kortkorta shorts, det är ett som är säkert.
Taggar: det här smärtar mer än jag någonstin kommer erkänna

Den där Rod alltså.

Fritidsresor har en ny reklamfilm som rullar på tv just nu. Här är några av de olika spontana utrop som ljudats från den här mannens käft under de gånger jag lyckats se klippet i rutan:

"Rod Stewart..."
 
"Men vad fan, aaaaaaaaaaaaarghhhöhööh..... ROD STEWART`?!"
 
"Härlig ankgång han farsan har".
 
"Men fucking Rod jävla fucking Stewart".
 
"MEN GAAAAAH!"
 
"Fryser Roddan?"
 
"Varför förstöra Your Song på detta vis?"
 
"Rod alltså fan..."
 
"Det där är fan Melitta från Greveholm!"

"Är det inte hon, Melitta, från Greveholm?"

"Melittaaaaaah"
 
Disclaimer: Det var Melitta Olsson! Och jag har inget emot Rod egetligen. Förutom när han strandraggar på en playa och en annan är fast hemma i semi-vintriga Sverige.
Publicerat i: Film och tv, Musik, På tapeten
Taggar: dotter med andstjärt, far med ankgång, mor med gåsapåg, rod med halsduk, son med falkögon

Vad säger du, ska vi ta en tripp till svarta hålet?

Så under mellandagarna så var jag med syrran och hennes knodd på badhuset i Kumla. Vi sitter i barnpoolen och pratar medan barnet plumsar runt.
 
Syrran: "X-Tube..."
Jag: "Va?"
Syrran: "Ja, ena vattenrutschkanan heter X-tube".
Jag: "X-Tube... xtube... xtube... wtf, är inte det en porrsajt?"
 
Om jag googlade detta direkt när jag klev ut från omklädningsrummet? Ja. Sätt xtube och ett .com i webbläsaren och du har dig ett happy ending. Eller tio. Hur kan man ha missat detta? Hur?! Och hur kul är det dessutom inte att Black Hole är attraktion nummer två (pun intended) på bygget? Placerat precis bredvid gamla goa' porrkanan X-Tube.
 
Sen kan vi, jag och syrran, ha suttit och korsförhört varandra på alla snusksidor vi kom på. Där. Mitt i barnpoolen. Bland kids och lattemorsor.
Taggar: #snusk, dela det här inlägget, pelle och porren

Kalenderluckor som aldrig blev av.

2013 års julkalender är nu ett minne blott och har förpassats till de glömda inläggens dal där skiten hör hemma. Men ändå, det kan vara kul för er att höra om de kalenderluckor som aldrig blev av. För ja, det var en del "uppdrag" som av någon anledning inte blev till.
 
"Jag har aldrig städat kökslådan". Ja, ni hör ju underhållningsvärdet i den här luckan. Men det skulle ha blivit en sådan där "passa på att göra nytta"-lucka. Två flugor i en smäll, ni vet? Lådan är fortfarande stökig jävlar.
 
"Jag har aldrig rört mig bland folk i min One Piece". Scenario: ta på sig sparkdräkt, hoppa i foppatofflorna, traska till Coop och handla veckans mat. Av alla luckor som aldrig blev av, så har jag mest ångest för denna. Underhållningsvärdet här, gott folk! Jag hade sprängt broar ingen annan tidigare gjort. Visst? Eller? 
 
"Bartenderskolan #4". Hade ju egentligen en fjärde drink kvar att visa, gjord på lingondrick och kanelvodka. En klar femma på sushiskalan. Kände dock att hela drinkkonceptet var ganska trist, så la ned sista inlägget inlägget.
 
"Jag har aldrig varit på förstasidan". Tänkte att jag skulle bli nyhetsstoff och rikskändis i femton minuter. Förstod inte vad jag skulle behöva åstadkomma dock för att hamna på löpet. Jag menar, en vill inte behöva göra något brottsligt eller hamna i bråk med Harald Treutiger för att få synas.
 
"Jag har aldrig gjort skamlig smygreklam för mig själv". Kanske en sanning med modifikation, nu när jag tänker efter. Hade en idé om att köpa ett paket potatismos, ta med det hem och skriva ett meddelande på mospåsen om att "pellespersonliga.se var här. Jag har inte förgiftat ditt mos, så ät på". Allt för att sedan ta med paketet till affären igen och ställa tillbaka det på hyllan. Men så var det ju som så att jag inte ville göra något brottsligt (kanske hade varit raka vägen till löpsedeln?) eller riskera att få en arg konsument efter mig.
Taggar: julkalenderluckor som aldrig blev av

Atombomben under diskbänken.

Så jag bor i ett hushåll där återvinning sker regelbundet. Plast dumpas i rätt container för att kokas ned och bli något nytt. Likaså går glas, metall och papper också sitt öde till mötes. Papperskorgen under diskbänken, den för matrester, kaffesump och annat brändbart, töms därför mindre sällan än i hushåll där lata personer bor återvinning inte tillämpas.
 
Och låt oss fokusera på den här papperskorgen. Här hemma går den från att vara ett odoftande kärl ena dagen, till att nästa dag explodera som en atombomb av förruttnad stank.
 
Höll på att spy tidigare idag när jag öppnade skåpet för att kassera något. Jag överdriver inte.
 
Den odören.
 
Ja, det var egentligen bara det jag ville, berätta om morgonens doftdrama. Skriver filmmanuset om händelsen i detta nu. Tänker att Clarie Danes skulle kunna porträttera undertecknad rättvist?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: vardagsdramatiken

Jag ska bara skära av dig din arm, min älskade.

När jag hör någon prata i sömnen.
 
Bloggkommentatorerna skriver om Knivlisa, känd i sfären för bland annat sina hoppbilder och sin andra hälft, Linus, som haft för vana att föra dialoger i sömnen. Tydligen har parets förstfödde tagit an där fadern slutat och börjat föra sina egna samtal när han sover.
 
Jag tror inte det här är ett ämne jag berört härinne förut, men känner ingen annan att hela "konceptet" med att prata i sömnen är lite... otäckt? Jag menar, det är ju ens undermedvetna som håller låda? Vem vet vad som behöver komma upp till ytan när man ligger i dvala?

Ponera att man ligger bredvid sin själsfrände i sängen och plötsligt ljudas diverse obsceniteter från dennes mun, hur skulle man reagera? För att förtydliga vad jag menar, hur hade ni reagerat om ni fick höra följande mitt i nattsvarta timman:

"Hasttag sadomasochism"

"Heroin? Snarare nybörjarsocker"
 
"Jag ska bara skära av dig din arm, min älskade"
 
...och så vidare.
 
Jag hade/har skitit knäck. Kanske för att vi i familjen Nilsson aldrig ägnat oss åt att prat i sömnen och en annan är rätt så ovan vid fenomenet. Jag menar, vi drar timmarstockar som ett tjog sågverk på rad, ja. Men aldrig har vi pratat i sömnen. Detta undermedvetandets otyg.
 
Ps. Inget illa menat på familjen Kniv nu. Kärlek, respekt och allt det där! Ds.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: har ni upplevt appen "sleep talk". FY FAN! Hatar den!

2013 års bästa låtar. Kanske.

Så jag skulle precis ge mig an och lista 2013 års bästa låtar. Precis som jag brukar göra vid den här tiden varje år. För jag tycker att det är viktigt att ni får uppkört i era nyllen precis vilka låtar som fallit mig bäst i smaken de senaste 365 dagarna.
 
Men så kom jag på att jag ju "förstört" mina Spotify-listor. Jomenvisst, tidigare har jag ju bara kunnat gå igenom mina senaste tillagda låtar på den senaste listan (har haft skiten sedan 2008) och på så sätt räkna ut vilka som släpptes under rätt år. Nu har jag kategoriserat samtliga låtar genom genre, så allt är huller om buller.
 
Stöööööööööön. Jag och mitt etikettbehov.
 
Men jag ska försöka plocka direkt från minnet vilka jag gillat mest, så får vi se om jag prickar någorlunda rätt när det gäller året.
 
2013 ÅRS BÄSTA LÅTAR. KANSKE.
 
LILY ALLEN - HARD OUT HERE
 
ELLIE GOULDING - ANYTHING COULD HAPPEN
 
CALVIN HARRIS. FEAT. ELLIE GOULDING - I NEED YOUR LOVE
 
ALLT MED LORDE
 
BASTILLE GJORDE MYCKET BRA
 
MILEY CYRUS & NELLY - 4X4
 
DAFT PUNK SÅ KLART
 
THE NATIONAL - I SHOULD LIVE IN SALT
 
TITIYO - SJÄLEN AV EN VÄN
 
Ja, det här är allt ni får. Kanske skulle man skriva med hela Så mycket bättre som en egen punkt? Och Miley Cyrus-låten är förresten inte med "ironiskt" (varför man nu skulle göra så). Den är grym! Fan vad vi rockat loss i bilen till den. Prova ni med.
 
Vad har jag missat? Den som säger Avicii...
Publicerat i: Musik
Taggar: låt oss prata musik

Ja, det ligger inte en gran i soprummet i alla fall.

Nej, det är inte jag som styckat en gran och slängt den i soprummet, varför tror ni det? Det där avlånga tingesten som jag slängde förut, som var omslutet av sopsäckar, var ett lik. Inte en gran. Lovar.
 
Funderar starkt på att skaffa en plastgran till nästa år? Endast av den anledning att jag tycker att det blir svårare för varje år att loosa granjäveln. Inte för att jag gjort det idag eller något nej då inte alls nej nej nej nej nej den stårsågrönochgrannivardagsrummetjadetgördenheheheh....
 
....
 
Fast jag tycker i regel att plastgranar är skitfula. Kanske är för att jag är uppfostrad av två julgransnazister som alltid kört på att "det ska vara riktig gran som ska kläs dagen innan jul". Eller nä, de har nog aldrig predikat om värdet av en "riktig" julgran nu när jag tänker efter.
 
Det har nog handlat mer om en subtil, mental indoktrinering.
 
#plastgran2014
 
Har ni plastgran som är lätt av stuva undan? Eller gör ni som jag gör varje år och ångrar mitt jävla träd?
Taggar: granen ligger så grön och styckad i soprummet

Vad ska man göra på Island?

It's oh so quiet... ssssch.... ssssch.... ISLAND! WAAAAAH!
 
Mvh
Björk
 
Så ni vet resan till Barcelona som jag nämnde häromdagen, som jag skulle ta med delar av familjen? "Pappa har ju aldrig varit i Spanien, så du kanske kan vara vår Barca-gudie" lät det. Den resan blir inte av. Varför? För att vi inte fick ihop ett försvarbart pris för vår weekend. Två nätter på tvåstjärnigt hotell för sex lax per person, vem är på?
 
Ingen.

Vänligt, men bestämt, så bad vi Spanien således "att suga våra hårig ärslen" och bokade fyra dagar till Island istället.
 
Nu: så jävla peppad på den här resan. Jag menar, Barcelona hade ju varit kul och så, men en annan var ju där bara för ett ögonblick sedan. Island är sprojlans nytt. Fan vad jag ska... ska... ja, vad gör man på Island? Imitera Björk är ju givet, men sen då? Får av någon anledning upp Jarmo från K-Rauta-reklamen på hornhinnan när jag tänker på Island. Men han är ju finsk.
 
Bloggpeers, vad göra på Island? Hjälpur enur personur iur nödur!
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: Frysa, I love you Björk för ever and näver, Island, Islandshäst, Varma källor, Vulkaner

Ett inlägg som bottnar i en ålderskris?

Nu är det nytt år. Igen. Inte för att låta som en klyschig morfar nu, men går det inte fortare för varje år? Vad hände med 2013? Hur kan det redan vara 2014? Hur kan det redan var tjugo år sedan Lejonkungen hade premiär? Jag gick på den på bio när det begav sig. Efteråt satt det heliumballonger i taket och allt. Jag minns det som igår.
 
Vilket leder oss till nästa punkt: att minnas saker som hände för tjugo år sedan, när vänjer man sig vid detta? Tjugo år! 90-talet hände ju i förrgår?
 
Nyårsafton så sen, hur spenderade ni den? Jag har alltid varit lite anti fest på nyår och kallat det "amatörernas afton" och så vidare. Men de senare åren har jag faktiskt slagit på stort och haft kul. I år åt vi åttarätters (!) och skrattade åt hur vuxna vi var som började kvällen med supé. Sen visste vi inte att det var åttarätters vi gett oss in på heller. Förvisso ganska små rätter, men man oh man - buken stod ut en skollinjal från byxlinningen.
 
Blev för mätt. Vilket känns så jävla fel att säga i en värld som denna. Åt tigerräka gjorde jag med.
 
Den skammen.
 
Efter tolvslaget så slöt vi upp med folk på stan och traskade iväg på efterfest. En mindre andel av folket på festen var så unga att de inte ens fanns när Mysteriet på Greveholm-sändes (ja, vi körde populärkulturella årsreferenser hela kvällen). En i ensemblen sa till med: "peeeeeeeeeeelleeeee snart är jag så gammal att du kan köpa ut åt mig nästan lagligt". Det vill säga att hen skulle fylla arton.
 
Jag var mest: you ain't gettin' shit, lillen.
 
Vid halv tre rörde vi, gamlingarna, oss hemåt. Med lager av skam över hela kroppen för att vi festat med folk som inte mindes MMMbop som den radioplåga den en gång var. Tur att en Subway-macka kan bota alla bekymmer.
Taggar: hashtag, pelle är gammal?