Pelles Politiska?

Inte ens Photo Booth kan trolla bort den svettiga uppsynen hos det här kexet. Hur är det med er? Vad gör ni? Vad bra! Kul! Okej. Tack.
 
Så vad händer här då, hos Pelle? Jag har fått för mig att skriva ett politiskt inlägg. Hamnade häromdagen i en... ja, kalla det "diskussion" om ni vill. En diskussion om svensk politik och det rådande rasse-Europa. Jag sa att jag har absolut noll förtroende för ett visst parti (gissa vilket) och blev ombedd att, där och då, förklara och redogöra varför och hur jag kunde tycka så. Personen jag pratade med var inte ens, efter att uttryckt det klart och tydligt, på några vis engagerad i sagda parti. Utan det var "bara" viktigt att en kunde redogöra i sak och inte bara basunera ut åsikter hur som helst.
 
Allt kändes som ett skitnödigt seminarium om Tolstojs Krig och Fred. Men jag kunde väl förklara mig hyfsat väl, det tycker jag.
 
Men där såg i alla fall ett blogginlägg sitt första ljus. Kommer väl inom en snar framtid, så håll till godo. Tills vidare får ni svettas lugnt.
 
 


KATEGORI: Pelles vardag
TAGGAR: tolstoj, politik och svett - tre jobbiga saker i ett inlägg

Har ni koll på kuddhygienen?

Mulade in kudden, fortfarande i sin skyddande särk (känt som "örngott"), rakt in i tvättmaskinen igår. Är så jävla less på att vakna upp mitt i nätterna av att huvudet är halv under vatten. Svett that is. Kopiösa mängder svett. Från huvudet.
 
Det går an en natt, ja, kanske till och med två. Men när tredje natten av tropisk värme får en att rinna till från hjässan, då luktar kuddjäveln inte skitgott längre. Så jag gjorde det enda logiska och tvättade den i åttahundra miljarder grader.
 
Sterilisering - vi behöver det alla mellan varven. När drog du en lång, djup sniff i din kudde senaste?


TAGGAR: sist jag svettades så här mycket från huvudet var när jag åt bbqkyckling i sthlm. fy fan, jag var dyblött om håret. på grund av kryddningen.

Min uppenbarelse.

Har fått en uppenbarelse och denna uppenbarelse ljuder "bok på telefon". Efter månader av lovord från Grannen 2.0 så har jag äntligen kirrat Storytel - appen som är sprängfylld med ljudböcker. Lyssnar på jobbet, på dasset, när jag kirrar käk, innan jag somnar och när jag borde göra något viktigare.
 
Och vad stoppar jag i min (digitala) bokhylla? Klassiker, klassiker, klassiker. De som, i min mening, är svårast att få tummen ur att läsa... fysiskt? Eller som vanlig personer hade sagt; "på det vanliga viset". Lika bra att få skiten uppläst. Jag har kirrat Jules Verne, Brontë, Dickens, Lagerlöf, Stoker, Steinbeck, Orwell och många många fler.
 
Det jag ville säga med det här inlägget egentligen var det att jag börjat lyssna på Charlotte Brontës Jane Eyre. En bok som jag inte visste mer om än att det är en klassikernas klassiker. Vad fan, den är lite läskig emellanåt? Jag sitter på helspänn stundvis. Trodde att det kanske skulle vara en smörig kärlekshistoria. Men vad fan, det är ju illvrål mitt i nätterna, öde herrgårdar och elaka styvmödrar. Jag gillar'n!
 
Och spoila för fasen inte, har halva boken kvar!
 
Det är förresten inget sponsrat inlägg. Tyvärr. Storytel, hit me up! Jag lovordar alla som gör sig förtjänt av det!
 
 


TAGGAR: de hade inte tolstoj, så helt fullfjädrad boknörd blir en nog aldrig

Dricka sex öl eller cykla, vad är mer värt?

Wazzaaaap? Kom på att jag har ett crew på nätet att underhålla också. Höll som bäst på att skriva ett inlägg till bilden ovan i lördags, men sen kom Sveriges hällregn med sitt power-åskväder och förstörde. Jag är ju en sådan där (bonde) som drar ut alla sladdar så fort jag ser att det blixtrar. Behöver man det när man bor i lägenhet? Jag vet att vi måste göra det hemma hos päronen, där åskledare är sällan skådat. Tror ett par datorer och nätverksroutrar föll offer genom uppväxten på #landet.
 
Kommer inte ihåg vad jag skulle säga om bilderna annars, mer än att de är tagna från en afterwork i fredags. Kul. Cykla hem på kvällskvisten under sommarmånaderna, det är fina grejer det. Nästan mer värt än de där sex ölen man tar innan.
 
 


TAGGAR: blev tvungen att cykla hem redan vid halv elva för att jag var så jävla trött och för att jag svalde en bit av en lösmustach som fastnade i svaljet. pinsamt