Att stjäla en bok.

Åter till helgen. Jag och Grannen 2.0 drog till Karlstad för att hälsa på syrran. Finns inte så mycket att säga egentligen. Vi gjorde inte mer än att undvika hällregnet, spela Super Mario och se på Sound of Music. Det var en bra helg.
 
Men det hände något mer. Något brottsligt. Så syrran ville köpa Piper Kermans självbiografi, den bok som ligger till grund för Orange is the New Black. Och medan hon och Grannen 2.0 letade så körde jag runt på Éowyn, syrrans knodd vars riktiga namn shall not be told, i hennes barnvagn. En unge i trotsåldern, med en handfull av frågor och plötsliga utbrott. Det är väldigt intressant att studera det lilla... undret.
 
Efter en stund så har de hittat boken och går mot mig. Jag frågar "vad kostar den då"? Mvh snål närking. Jag förstår att bokhandelsbranschen tryter och att man därav måste ha sina hutlösa priser. Men ibland måste man i alla fall undersöka konkurrenterna. Så jag föreslår att hon kanske kan köpa den online för i alla fall tre fjärdedelar av butikspriset. Hon nappar på idén, ger mig boken för att kunna googla priser och jag stoppar den i något magiskt Narnia-fack i barnvagnen "så länge".
 
Alltså, hur du bäst stjäl en jävla bok från en jävla butik helt jävla ovetandes: use them babies.
 
Kanske tio-femton minuter efter att vi lämnat bokhandeln så får jag får mig att rätta till något på barnvagnen och ner dunsar ett exemplar av Kermans bok. Ett obetalt exemplar. Där, på golvet. Först frågade vi vem som egentligen köpte den, sen förstod vi att den blivit utsmugglad (syrran tog på sig allt och jag sa inget, nej det gjorde jag inte) och så rådslog vi under några ögonblick om huruvida vi skulle gå tillbaka med den eller inte.
 
Min spontana dom blev "nej, behåll den var fan". Vilket var överraskande, då jag är allt annat än okej med stöld i vanliga fall. Men det här var ju en "olycka"/en lyckad kupp.
 
Hehehehe.
 
Men boken lämnades tillbaka. Karma segrade. Men om ni planerar att stjäla, använda era barn som täckmantel. Tips!
 
 


KATEGORI: Pelles vardag / Resa
TAGGAR: snatta med hjälp av ditt eller någon annans barn / tjuvar spekulerar / vill jag hamna i ett kvinnofängelse?