Att stjäla en bok.

Åter till helgen. Jag och Grannen 2.0 drog till Karlstad för att hälsa på syrran. Finns inte så mycket att säga egentligen. Vi gjorde inte mer än att undvika hällregnet, spela Super Mario och se på Sound of Music. Det var en bra helg.
 
Men det hände något mer. Något brottsligt. Så syrran ville köpa Piper Kermans självbiografi, den bok som ligger till grund för Orange is the New Black. Och medan hon och Grannen 2.0 letade så körde jag runt på Éowyn, syrrans knodd vars riktiga namn shall not be told, i hennes barnvagn. En unge i trotsåldern, med en handfull av frågor och plötsliga utbrott. Det är väldigt intressant att studera det lilla... undret.
 
Efter en stund så har de hittat boken och går mot mig. Jag frågar "vad kostar den då"? Mvh snål närking. Jag förstår att bokhandelsbranschen tryter och att man därav måste ha sina hutlösa priser. Men ibland måste man i alla fall undersöka konkurrenterna. Så jag föreslår att hon kanske kan köpa den online för i alla fall tre fjärdedelar av butikspriset. Hon nappar på idén, ger mig boken för att kunna googla priser och jag stoppar den i något magiskt Narnia-fack i barnvagnen "så länge".
 
Alltså, hur du bäst stjäl en jävla bok från en jävla butik helt jävla ovetandes: use them babies.
 
Kanske tio-femton minuter efter att vi lämnat bokhandeln så får jag får mig att rätta till något på barnvagnen och ner dunsar ett exemplar av Kermans bok. Ett obetalt exemplar. Där, på golvet. Först frågade vi vem som egentligen köpte den, sen förstod vi att den blivit utsmugglad (syrran tog på sig allt och jag sa inget, nej det gjorde jag inte) och så rådslog vi under några ögonblick om huruvida vi skulle gå tillbaka med den eller inte.
 
Min spontana dom blev "nej, behåll den var fan". Vilket var överraskande, då jag är allt annat än okej med stöld i vanliga fall. Men det här var ju en "olycka"/en lyckad kupp.
 
Hehehehe.
 
Men boken lämnades tillbaka. Karma segrade. Men om ni planerar att stjäla, använda era barn som täckmantel. Tips!
 
 


KATEGORI: Pelles vardag / Resa
TAGGAR: snatta med hjälp av ditt eller någon annans barn / tjuvar spekulerar / vill jag hamna i ett kvinnofängelse?

Jag tog en böna och den var en nitlott.

Jag har ju glömt visa vad jag fick mig hem från Harry Potter-utställning i Norrköping som vi var på förra helgen. Ena av sakerna som vi lekte med nu i helgen, när jag var i Karlstad och hälsade på syrran och hennes knodd, var godiset på bilderna ovan. Vi som är hängivna Harry-fans vet ju att Bertie Bott's Beans kan smaka... ja, vad fan som helst egentligen.
 
Så tillbaka till igår, när vi satt i syrrans soffa. Jag tog upp hennes förpackning av bönorna. Hon svor lite över inköpet, eftersom hon inte fattat att de verkligen innehöll smaker av gräs, smuts och spya. Jag sa "men det är ju kul, jag tänker att man kan göra ett drickspel av skiten" och så tog jag en böna, spanade in färgen, stoppade i munnen och vänder på förpackningen. Vad jag fick i mig? Ruttet ägg.
 
Skitkul ju! Vidrigt just då, men skitkul! Grannar, vänner och närmre bekanta, nu vet ni vad ni har att vänta. Nästa "spelkväll" så kör vi bönrace. Den förste att spotta ut förlorar.
 
Sen köpte jag chokladgrodor och sniglar också. Godiset alltså, inte husdjursvarianten. Sen gick jag hem med en grej till. Det är lite pinsamt att erkänna. Men jag ser det som en investering, en är ju faktiskt jävligt frusen av sig under den kyligare delen av året. Det blev en... halsduk.
 
Gryffindor ftw.
Winter is coming.
Helt fel franchise, jag vet. Men fortfarande sant dock, vi går mot kallare tider.
 
 


TAGGAR: på tal om nördigheter så höll jag på att köpa mig ett minecraftsvärd nu i helgen

Ska.... ska vi verkligen köpa efterrätt? Vågar vi det?

Igår var vi ett gäng och käkade på lyxkrog. Jomenvisst, vi besökte Sjökrogen utanför Örebro vid Hjälmaren. Jag åt fish and chips gjord på fisk som fiskats upp i sjön utanför fönstret och marängsviss till efterrätt. Två rätter som låter, hör jag nu, som något från barnmenyn. Men det var förbenat gött, det var det. Minns inte vad de andra åt (förutom chokladgrejen på bilden ovan) på grund av var hungrig som ett luder.
 
Och sen det här med att köpa efterrätt på restaurang, när blir man van med det? Jag känner mig alltid lite... brottslig? I brist på ord. Lite som när man fick börja handla på Systembolaget och undrade när fan man skulle bli tagen som minderårig. Fast i detta fallet är det mindre fängelsestraff och mer kolesterol inblandat.
 
Jag tror att det är för att det är typiskt vuxet att köpa efterrätt (i mitt huvud) och en annan har ju mentaliteten av en sextonåring.
 
 


TAGGAR: bon voyage-middag för en som ska till austrailen och leva livet, medan en annan är kvar här och dör svenne-döden

En dildo i bagaget.


Att gå ut med namn och bild så där, då har man fan ballz. Eller ja, kanske inte ballz då. Mer... stake? Eller huvudet skaft?*

Cool tjej.

Och idag är det lön, på tal om massagestavar i ryggsäck. Härliga tider.

*dildo i bagaget 


TAGGAR: dildo