Att stjäla en bok.

Åter till helgen. Jag och Grannen 2.0 drog till Karlstad för att hälsa på syrran. Finns inte så mycket att säga egentligen. Vi gjorde inte mer än att undvika hällregnet, spela Super Mario och se på Sound of Music. Det var en bra helg.
 
Men det hände något mer. Något brottsligt. Så syrran ville köpa Piper Kermans självbiografi, den bok som ligger till grund för Orange is the New Black. Och medan hon och Grannen 2.0 letade så körde jag runt på Éowyn, syrrans knodd vars riktiga namn shall not be told, i hennes barnvagn. En unge i trotsåldern, med en handfull av frågor och plötsliga utbrott. Det är väldigt intressant att studera det lilla... undret.
 
Efter en stund så har de hittat boken och går mot mig. Jag frågar "vad kostar den då"? Mvh snål närking. Jag förstår att bokhandelsbranschen tryter och att man därav måste ha sina hutlösa priser. Men ibland måste man i alla fall undersöka konkurrenterna. Så jag föreslår att hon kanske kan köpa den online för i alla fall tre fjärdedelar av butikspriset. Hon nappar på idén, ger mig boken för att kunna googla priser och jag stoppar den i något magiskt Narnia-fack i barnvagnen "så länge".
 
Alltså, hur du bäst stjäl en jävla bok från en jävla butik helt jävla ovetandes: use them babies.
 
Kanske tio-femton minuter efter att vi lämnat bokhandeln så får jag får mig att rätta till något på barnvagnen och ner dunsar ett exemplar av Kermans bok. Ett obetalt exemplar. Där, på golvet. Först frågade vi vem som egentligen köpte den, sen förstod vi att den blivit utsmugglad (syrran tog på sig allt och jag sa inget, nej det gjorde jag inte) och så rådslog vi under några ögonblick om huruvida vi skulle gå tillbaka med den eller inte.
 
Min spontana dom blev "nej, behåll den var fan". Vilket var överraskande, då jag är allt annat än okej med stöld i vanliga fall. Men det här var ju en "olycka"/en lyckad kupp.
 
Hehehehe.
 
Men boken lämnades tillbaka. Karma segrade. Men om ni planerar att stjäla, använda era barn som täckmantel. Tips!
 
 
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: snatta med hjälp av ditt eller någon annans barn, tjuvar spekulerar, vill jag hamna i ett kvinnofängelse?

Jag tog en böna och den var en nitlott.

Jag har ju glömt visa vad jag fick mig hem från Harry Potter-utställning i Norrköping som vi var på förra helgen. Ena av sakerna som vi lekte med nu i helgen, när jag var i Karlstad och hälsade på syrran och hennes knodd, var godiset på bilderna ovan. Vi som är hängivna Harry-fans vet ju att Bertie Bott's Beans kan smaka... ja, vad fan som helst egentligen.
 
Så tillbaka till igår, när vi satt i syrrans soffa. Jag tog upp hennes förpackning av bönorna. Hon svor lite över inköpet, eftersom hon inte fattat att de verkligen innehöll smaker av gräs, smuts och spya. Jag sa "men det är ju kul, jag tänker att man kan göra ett drickspel av skiten" och så tog jag en böna, spanade in färgen, stoppade i munnen och vänder på förpackningen. Vad jag fick i mig? Ruttet ägg.
 
Skitkul ju! Vidrigt just då, men skitkul! Grannar, vänner och närmre bekanta, nu vet ni vad ni har att vänta. Nästa "spelkväll" så kör vi bönrace. Den förste att spotta ut förlorar.
 
Sen köpte jag chokladgrodor och sniglar också. Godiset alltså, inte husdjursvarianten. Sen gick jag hem med en grej till. Det är lite pinsamt att erkänna. Men jag ser det som en investering, en är ju faktiskt jävligt frusen av sig under den kyligare delen av året. Det blev en... halsduk.
 
Gryffindor ftw.
Winter is coming.
Helt fel franchise, jag vet. Men fortfarande sant dock, vi går mot kallare tider.
 
 
Taggar: på tal om nördigheter så höll jag på att köpa mig ett minecraftsvärd nu i helgen

Ska.... ska vi verkligen köpa efterrätt? Vågar vi det?

Igår var vi ett gäng och käkade på lyxkrog. Jomenvisst, vi besökte Sjökrogen utanför Örebro vid Hjälmaren. Jag åt fish and chips gjord på fisk som fiskats upp i sjön utanför fönstret och marängsviss till efterrätt. Två rätter som låter, hör jag nu, som något från barnmenyn. Men det var förbenat gött, det var det. Minns inte vad de andra åt (förutom chokladgrejen på bilden ovan) på grund av var hungrig som ett luder.
 
Och sen det här med att köpa efterrätt på restaurang, när blir man van med det? Jag känner mig alltid lite... brottslig? I brist på ord. Lite som när man fick börja handla på Systembolaget och undrade när fan man skulle bli tagen som minderårig. Fast i detta fallet är det mindre fängelsestraff och mer kolesterol inblandat.
 
Jag tror att det är för att det är typiskt vuxet att köpa efterrätt (i mitt huvud) och en annan har ju mentaliteten av en sextonåring.
 
 
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: bon voyage-middag för en som ska till austrailen och leva livet, medan en annan är kvar här och dör svenne-döden

En dildo i bagaget.


Att gå ut med namn och bild så där, då har man fan ballz. Eller ja, kanske inte ballz då. Mer... stake? Eller huvudet skaft?*

Cool tjej.

Och idag är det lön, på tal om massagestavar i ryggsäck. Härliga tider.

*dildo i bagaget 
Publicerat i: På tapeten, iPhoneinlägg
Taggar: dildo

Winggardium leviosa, Nkpg och lite taco.

Så sommarens andra "helgstopp" (har ju bestämt att ta vara på sommaren alla helger yada yada yada) blev till Norrköping och Harry Potter-utställningen som pågår där. Först gjorde vi utställningen. Den var kul! Skitintressant rent utav! Det är sjukt att man kan skapa så jävla mycket saker och grejer för några filmer. Och med sådan detaljrikedom dessutom.
 
Grannen 2.0 blev tilldelad sitt elevhem och fick lov att traska rakt till Hufflepuffs uppehållsrum. Jag själv avböjde på grund av vet redan att jag tillhör Gryffindor. Och för att det stod barn i kö. Barn. Femton-tjugo år yngre. De behövde finna sin väg i livet mer än mig.
 
Man fick inte fota därinne, så har inte mer att visa (säljer suddia mobilpics på Luna Lovegoods kläder till högstbjudande). Men ös på ni med, entrén kostar 195 spänn och utställningen tar runt timman kanske. Lite längre. Efteråt kan man, precis som undertecknad, ockupera damtoaletten om man vill.
 
Sen så, folket, sen åkte jag tillbaka fem år tiden och traskade runt på Norrpans gator. Är alla härinne medvetna om att jag bott där? Jomenvisst, körde högskolestudier mellan 2008 och 2009. Det var tider det. Först ett halvår på helflummigt "kultur- och mediaprogram" och sedan en termin med statsvetenskap. Det var kul. Inte min grej, men kul. Norrköping är en fin stad. Fast dialekten... mjaaa, inte lika fin.
 
Men å andra sidan, vem är den här närkingen att talaaaaaa-ah?
 
Sen åt vi tacos, gick på museum och åkte hem. Bra dag. Den får fem förtrollade sushibitar av fem möjliga.
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: WINGARDIUM LEVIOSA! och så flög professor McGonagalls dräkt rakt upp i luften och lämnade henne klädd endast i negligé

Midsommar var...

Midsommar var: hundhårig, delvis solig, delvis mulen, föräldrar som bytte kläder med barn, vin, öl, grogg, brädspel, fylld med jordgubbar, mera jordgubbar, ännu mera jordgubbar, massor av mera vin, sura barn, gnälliga barn, bortskämda barn, glada barn, hakuna matata, blåskontroll av polisen, hård i magen, ont i halsen, tävlingslysten, full av bilresande, sillig, nubbig och EXTREME JENGA.
 
....
 
[andning som Charlize Theron i Monster]
 
Skönt att börja jobba igen, så en får vila upp sig.
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: barn som surar, midis på landis

Gurl, yo be wackin' see wat I'm sayin?

Guuuuuurl, oh no you didn't. Snap. Snap. Yo.
 
Gjorde det här quizet. Taystee är okej, jag gillar henne. Och jag tycker att motiveringen stämmer bra överens den med. Förutom kanske att jag skulle vara "rädd för att kliva utanför min trygga zon". Jag vet inte det jag. Fast.. jag var ju lite bajsnödig när jag åkte på Noras enda gata. På grund av "föredrar att köra bil där jag kört förut".
 
Ändå har man som mål att någon gång i livet bila igenom USA. Logiken.
 
Orange Is The New Black så sen, nu har jag sett färdigt säsong två. Tog bara en vecka. Får man lov att vara lite besviken på första avsnittet? Jenji Kohan, som också skapat Weeds, gjorde vad hon alltid gör: lämnar säsonger med världens cliffhanger och omöjliga situationer som, i nästa säsongspremiär, blir lösta med lite feting fetingtur och sving med trollspö. ZzzZZz. Men annars en jävligt bra säsong. Fem av fem inburade sushibitar.
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: hade hoppats på att bli crazy eyes eller piper. fast kanske inte alls piper när jag tänker efter... hon är ju rätt vanilj av sig.

Dagens ord: flygskägg.

Storhelger med dess sedvanliga grooming, amirite? En är ju mest: "just fan, det är ju släktmiddag till helgen" och så svirar man runt med sin Babyliss (rekommenderad av Magnus Samuelsson) på nyllet för att trolla sig någorlunda anständig. Mitt mål är alltid att göra det på så kort tid som möjligt, med så liten area av flygskägg som möjligt. Resultat blir alltid något i stil med "krigszon". Fy fan för att vara man alltså.
 
...
 
Så skäggtrimmning, hur många härinne kan relatera?
 
 
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: det här väl ändå att blogga om ens VARDAG?!

Tema "hur en 26-årig man lägger sina nomineringar inför bloggala".

Öj, ni har väl nominerat er favoritman från gnällbältet till årets guldpennanpris? Ni var väl det? Va? Huh? Va? Ni har det? Bra. Det är ju bara ett par ynka dagar kvar att nominera på nu, så det är bäst att sätta igång. Som vanligt får man rösta hur många gånger man vill, så ber alla du känner hjälpa till!
 
Här röstar ni. Pelles Personliga -> http://pellespersonliga.se -> Guldpennan -> motivering -> fyll i spamkod -> skicka.

Men... jag kan ju inte bara tjöta på om hur ni ska rösta hela tiden, jag vet. Det är inte schysst. Det är tjatigt. Äckligt är vad det är. Äckligt. Tänkte väga upp mitt tjat med att visa hur jag nominerat i de kategorier jag kände att jag hade något att säga till om.
 
Årets inspiratör - Instagram
Jag lät rösten falla på Dagens dubbelhaka. Jag vet inte vem hon är, vad hon gör eller hur hon gör det. Men det finns ingen dubbelhaka så fin som den på Instagrams egna Jane Doe.
 
Guldpennan
Okej, röstade kanske på mig själv. Höhöhö. [onanerar till spegelbild]
 
Årets livsstilsblogg
Jag ska inte ljuga, kriterierna på den här kategorin passade rätt väl in på undertecknad också. Men, jag valde Hana Pee. Hon har egentligen ingen uttalad nisch, utan pungar ut inlägg om allt ifrån vardag och feminism. Hon reko jävlar.
 
Årets opinonsbildare
Här valde jag en gammal räv i mitt bloggspel - Flickvänsmaterialet-Hanna. Efter att ha betat av bloggar om allt från himmel och pannkaka, till trötthet och mer pannkaka, så har Hanna äntligen hittat sitt cyberkall. Hennes nya blogg är lätt en av mina senaste favoriter. Hon är hård, hon är kall, hon är rättvis och hon är asball. Läs!
 
Årets podcast
Den här var svår fan. Det stod mellan 1) Hana Pee + Martin Huss P3:iga podda, 2) intervjuorgasm-Värvet och 3) Spiderchick + oproffset Matildas vardagsrumsdialog. Vilken jag valde? Jag valde de som följer mig på Instagram. Så varsego Spider och Matilderz!
 
Årets kändisblogg
 
Årets beautyblogg
Var osäker, men efter det här så blev det glasklart vem som skulle få min beautynominering.
 
Årets bloggbusiness
Blondinbella. Jag undrar när jag och Löwengrip ska bli bundis vad fan. Hur många år av följa varandra på Twitter har vi inte nu? I alla fall tre-fyra år, lätt. Sen också det här med att vi ingick i varandras cirklar på Google plus....? Kom igen, Bella, bollen är på din planhalva. Jag behöver någon som kan ge mig en lägenhet mitt i Stockholm karriärsråd.
 
Årets YouTube-raket
Följer nog inga svenskar på YouTube mer än William Spetz... inte ens PewDiePie. Så Wille fick min röst, ja det fick han. Även om han är mer av en bakpulverbomb än någon raket.
 
 
Jepp, det var mina det. Hur har ni röstat? Jag vill veta. Speciellt intresserad är jag av Guldpennan.
 
 
 
 
Publicerat i: Bloggtips
Taggar: Klubben för inbördes beundran

Ja, men hur luktar det hos er då? Kaviar här.

Det är så många gånger som jag kommit hem på sista tiden och känt att det luktar kaviar. Eller typ kaviar i alla fall. Något åt havshållet. En doft som i sig kanske inte är så farlig, om det vore för det att jag hatar kaviar. Sen är det överjävligt trevligt med ett bohag som luktar fisksats.
 
Har försökt lokalisera lukten också. Utan större framgångar. Trodde först att det var gymväska som stank. Icke. Låg, vid ett tillfälle, till och med med på alla fyra och sniffade vid golvbrunnen i badrummet. Den var också okej.
 
Har jag förlagt en bit lax någonstans kanske? Är det någon som spelar mig ett prank? Det är antingen det eller så har jag en kaviartub som går igen.
Taggar: Imorgon är det städdag och överdosering av Ajax som gäller. Då jävlar.

Köpt nya shorts.

Har köpt nya shorts. Vad tycker ni, får de godkänt? Jag gillar de, tycker de framhäver något som bringar pondus. Kan inte sätta fingret på, eller en hand runt, exakt vad dock.
 
 
 
Taggar: gurka, stoppa grönsaker i byxan och fota

Måndag-ig dag.

Fan vad den här dagen är så... måndag. Måndagsväder, måndagshumör, måndagsfrippa, måndagssvettiig... allt är måndag-igt. Till råga på allt som är missär i säck så lovade jag att inte kolla på senaste, och tillika säsongens sista, avsnittet av Game of Thrones förrän på torsdag. Varför gjorde jag något så korkat? Varför? VARFÖR?
 
Kommer nog titta ändå.
 
På grund av har ingen karaktär.
 
Och snart är det midsommar, då kan man börja tagga julafton igen.
 
 
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: suck...........................

Mora i Nora stod och snora innan hon gick ut och ho...

Jag och mina vänner har som mål att göra något av "värde" varje helg nu i sommar, då majoriteten av oss inte har någon semester att nyttja. Och eftersom jag, i verkliga livet, får höra att jag "aldrig skriver något om vad jag gör på bloggen", så tänkte jag göra mig nöjet att skriva om stopp ett. Och på tal om det påståendet: en sanning med modifikation kan jag känna. Jag menar, hur många delar med sig av att de varit och köpt toa-p och deo på Ica? Inte många. Det är riktig vardag.
 
Nåväl, entering humblebragging à la lattemorsa på Facebook.
 
Så vi kickade igång sommaren med att dra till Nora, belägget ungefär fyrtio minuter från Örebro. Åt något väderstreck. Osäker på vilket. Jag känner kanske att det ligger åt väster? Skitsamma egentligen, ta riksväg 50/68 (den är märkt med båda) så kommer ni fram.
 
ATT GÖRA I NORA:
- Äta Nora-glass, jag tog dagens smak som var päron.
- Äta burgare som smakar sugga. Mmm.
- Besöka Willys som ligger i ett träbod. Ascoolt.
- Åka puckelpist på gupp som placerats ostrategiskt mitt i väggen.
- Få möjligheten att gå Maria Lang-rundvandring.
- Få möjligheten att fira Maria Lang som skulle fyllt 100 år i år.
- Bli tvungen att googla vem fan Maria Lang var.
- Nynna på Tre små gummor.

Vi hittade ett strandat tåg som byggts om till restaurang (se bild ovan). Since jag är stavningsnazi, så kunde jag inte låta bli ha kul åt missen och den misslyckade räddningen. Rätt som det är så står ägaren bakom oss och frågade "vad vi skrattade åt". Och under en millisekund så ville jag inget annat än att bajsa på mig (stavning är känsliga grejer för vissa vad fan), men så började han leendes berätta historien om hur hans fru stavat fel, hur han skulle rädda det med att sticka in "A:et" men gjorde fel ännu en gång och då bara gjorde en smiley och lät det vara. Jag var tydligen inte den enda som fått för mig att fota skiten heller, hehe.
 
Men ja, Nora var bra skit! Besök.
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: snora, förlora, mora, stora, hora, flora, så mycket som rimmar på nora, tre små gummor

Mors landkrabbor!

"Sjörövar-Fabbe farfars far kom i en låda utan kropp och god hälsaomringadavgulddublonernadetusen..."
 
[andas]
 
Fick ett bud från Viaplay igår, en skattkista med guld och mänskliga rester. Jag blev rätt så rädd, jag ska inte ljuga. Det var mest "oj, oj, oj vad kan det här vara då, spänn - AAAAAH!". Så jävla fränt. Den chokladen kommer gå åt under timmarna av Crossbones som ligger framför en, den nya piratsuccén från landet i väst.
 
Tänkte att jag borde göra en chokladmyntslek av det:
- Varje gång någon går på plankan - ät ett mynt.
- Varje gång någon AAAAAR:ar - ät ett mynt.
- Varje gång hav är hav - ät två mynt.
... och så vidare.
 
Det kommeeeeeer bli härrrrliga stundeeeeerrr.
Mors landkrabbor!
 
 
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: AJ, AJ KAPTEN! AAAAAAARGH!, crossbones, john malkovich, viaplay

Hygiene Haul.

Hi everybody! It's time for what you all have been waitin' for, it's time for me to do my own haul. Yeah, that's right - Pelle is going to show y'all what's cracking on the shopping side of life. So I just went to the local Ica affär and bought myself some "nödvändigt ont". Things you need to stay clean... like fresh/ren.
 
Without further introduction, here you have the
 
 
 
First out we have the Garnier Fructis Nordic Strengthening Volume Shampoo New Care Hair Pure whatever-the-fuck. I'd bought this 'cause the bottle was green like Shrek. And I always look, feel and smell like a ogre.
 
 
And of course I'd to buy one of these things, a "klädvårdsrulle". 'Cause I let my pubes loose the other day and my apartment have been like a nukleär katastrofzon ever since. Only with less strålning and more pubes.
 
 
It's summer time and I am konstant svettig in my right armpit. Since I am the master of armpit 6, it's A och O to keep that particular area extra fresh. And I feel like the Nives Men Dry Impact doesn't interfere with the pleasure all that much. It also smells of dry semen and chemicals.
 
 
Bla bla bla long name, manly box. I shave my beard and this product helps me from gettin' those darn "skäggfinnar". I also find this L'Oréal crap to be useful during mastrubation. It's true! And I'm worth it.
 
 
Ever since I turned 25 I have had regular ilningar på tänderna. A sign of ålderdom perhaps, I dunno. But what I do know is that this toothpaste helps. Sensodyne Fresh Gel, a gel for your mouth not your hair.
 
 
To celebrate last weeks långhelg, I bought this. Every great weekend should start with you buying a large set of toilet paper. This brand goes easy on you bum hole, last a really long time and doesn't tear in the middle of wipeing. Remember: a poop free finger is a hygienic finger, ready to be used.
 
That's all, nerds! I hope you liked this inlägg. It'll probably never happen again.
 
 
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: ja.... vad säger man. I went YouTube on your face

Yeah, I know it's fucking ridicul...

Vad fasen, hörrni! Jag hittade ju en anteckning i telefonen om något som jag glömt skriva om. Ni minns att jag reste till Reykjavik tidigare i år? På resan dit blev vi alla i sällskapet placerat på utspridda platser i planet. För det är tydligen så Icelandic Air jobbar? Till och med tvåringen som var med skulle ha suttit själv (men det löste sig).
 
Jag hamnade i mittensätet på min rad, mellan en gammal tant, som gav mig en snorkig blick innan hon stoppade in öronproppar och blundade, och en man runt fyrtioårsåldern. "Ja, ja, det kan ju vara skönt med en tyst flygresa" tänkte jag, precis som mannen bredvid mig säger:
 
"So, ever been to Iceland before?"
 
Mother fuc... ska jag behöva prata med främlingar nu? Och på engelska dessutom?
 
"No, never. Have you?"
 
Och så var snacket i gång och vi pratade i dryga... ja, halvtimman kanske? Mannen var från Kanada, han hade varit på genomresa i Sverige och passade på att ta Island på vägen hem till väst. Det blev en del belysning på kulturskillnader. Jag pratade mest i "yeah", "I see", "Ah, okay", "Really?" och så vidare. Korta ord. Säkra kort. Och efter en stund så flöt samtalet in på alkohol och hur dyrt det är med bara en simpel öl på svenska krogar. Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat, tro mig.
 
"I think I paid like 80 swedish krona for one beer the other night. Which is more than three times the price I'm paying back home", sa han.

"Yeah, I know it's fucking ridicul..." började jag säga, innan jag såg hur han reagerade på min F-bomb. Det blev lite awkward i någon minut sen var han "ooot and aboot" med sina hörlurar, nackekudde och stängda ögon.
 
Skönt för en annan dock, äntligen blev man fucking lämnad i fred. You fuckedi fucking fuck.

Jag på jobbet.

GODZILLA. RAWR! GRAOW! MJAU!

Så jag var och såg den nya Godzilla här i dagarna. En film som jag, av oklar anledning egentligen, var rätt så peppad på. Jag minns filmen från 1998 med Matthew Broderick i huvudrollen. Syrran tog mig och tvillingen på bio för att se den. När det begav sig så tyckte jag den rullen var bra, men så här i efterhand så var det nog ens pre-pubertala hjärna som talade. För den filmen är inte helt bra.
 
Och den här versionen var inte heller bra. Alls. Brukar ju säga att jag gillar filmer där städer pulveriseras och frihetsgudinnan krossas i tusen bitar. Tror fan inte det är så. Det är bara någon fix idé som näslat sig fast.
 
Ett par bra saker dock:
- Heisenberg.
- Coola effekter.
- The nuclear lingo. Ägnade en halv natt åt att googla "elektromagnetisk puls".
 
De sämsta sakerna:
- Den klassiska Hollywood-dramaturgin. Ni vet, "nu ska jag stå kvar att glo på kärnkraftmonster och börja springa först när det är ett pekfinger ifrån mig" eller ständig överlevnad trots 1) fall från broar, 2) tågkrockar och 3) bli släng 25 meter åt först vänster och sedan 30 meter åt höger.
 
ZzzZZzzz...
 
Jag säger då det, den dagen då jag regiserar min storfilm alltså.
 
 
GODZILLA FÅR EN BESTRÅLAD SUSHIBIT
 
 
 
Taggar: VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

DU-UH SKA-AH INTE-EH-EH TRO-OH-OH...

Så någon sjöng på Idas sommarvis igår kväll.
 
...
 
Ja, jag sprider ordet över samtliga sociala medier.
 
Föreställ dig följande: du lägger dig i sängen, trött som en fis, du hör hur någon på en balkong i närheten börjar plonka på en gitarr. Du tänker (något blåögt måhända) att "ja, det här kan ju vara trevligt att somna till". Något som, efter en och halvtimma av Idas fucking jävla sommarvisa, du kände inte var fullt så trevligt någon längre tid.
 
Sköna snubbar med gitarr... de finns överallt, man undslipper de fan inte! En har varit på för många fester med halvdana Wonderwall-vrålningar.
 
Laddade till slut nedan "SHUUUUUUT UUUUUUUP!"-app som jag tänkte koppla till högtalaren och spela upp genom fönstret. Men innan jag hann skrida till verket med den idén så gav de mystiska gitarristerna upp. Det var som att de förstod vad som väntade.
 
Cecilia Blankens har också kommenterat det här fenomenet.
Publicerat i: Musik, Pelles vardag
Taggar: "musik"

Vitvaror på nätet alltså? Är det på riktigt?

Ni vet när jag råkade ha mikron igång utan att ha något i apparathelvetet? När den lät utav bara fan och jag trodde den skulle ha ihjäl mig nästa gång jag använde den? Det gjorde den inte, den funkade fint.
 
Men... det måste ha varit en sista kraftansträngning. Precis som en hund som är på väg att avlivas, så reste den på sig och åt upp sin korv man försökt mata den med i en veckas tid (sann historia). Hunden alltså. Mikron reste inte på sig och åt upp korven. Den zappade sönder popcorn med sin Barsebäck-strålning.
 
Köpte en ny online och upprepade följande fras i huvudet:

"Jag kan inte fatta att jag köper en mikro online, jag kan inte fatta att jag köper en mikro online...."
 
Det känns extra space:at på något vis. Vitvaror på nätet, vem kom något så knarkigt?
Mvh
Per Nilsson, 79 år.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: KAN ÄNTLIGEN BÖRJA LAGA MAT IGEN!, gör inte alla det?, lagar bara mikromat

BSVS - Ett patriotiskt inlägg.

Har Underbara Clara erövrat mitt Instagram-konto? @personligapelle
 
Firade nationaldagen med att äta thailändsk mat, dricka ungersk skumpa, se på amerikansk kvalle-tv, gå klädd i kinesisk massproduktion och, ja ni gissade rätt, äta svenska jordgubbar. En är väl patriot/stolt svensk vid frukt- och grönsaksdisken.
 
Vädret var i och för sig också rätt så svenskt. Alltid något.
 
BSVS! Bevara svenska vädret svenskt!
Taggar: BSVS!, OITNB, det svenska vädret får min röst i riksdagsvalet

Mat för ett helt kompan... arbetspass.

Nationaldagen idag. Också en så kallad "röd dag". Jag ska jobba övertid. I och med detta beslut så tänkte jag att "jag fan i mig ska ha med mig lite gött i matväg, om det är så det sista som sker".

"BASTA!" skrek jag i affären. En tant kollade snett på mig.
 
Sen låg vi med varandra.
 
Närå, flämt å sido.
 
Vi kysstes bara. Med tunga.
 
Poängen: jag köpte väldigt, väldigt mycket "mat" för ett arbetspass. Men är det nationaldagen så är det. Skål för Sverige. Och skål för nya OITNB-avsnitt vad fan!
Publicerat i: Film och tv, Skola och jobb
Taggar: CHEERS!, du gamla du fria, du fjällfeta ko

Kort och koncist.

Morrn!
 
Bara två dagar kvar till Orange is the New Black-premiären nu. Är spänd. Vi pratade om det på jobbet igår. Folk är aspepp. Sen försökte jag snacka om senaste Game of Thrones också, men fick mentalspö. Ja, det var bara det jag ville säga.
 
Hej då!
Taggar: #jesusfreak, PIPER PIPER?!, smack, boom, smack, crash, smack

Ödet eller bara skitläskigt?

Så jag har en rolig (eller mest sjuk egentligen) grej att berätta. Jag har ju nytt jobb, det vet ni. På ett kontor med siffror, datorer, fakturor och så vidare. Vi på jobbet sitter i kontorslandskap med bordsgrannar både mittemot och åt sidan om en själv. Inget märkligt med det.
 
Mittemot mitt skrivbord har jag Pernilla (det är lugnt, jag har frågat om jag fick skriva det här). Pernilla skulle på bröllop och började för ett par veckor sedan spåna på om hon kanske inte skulle dreja något till brudparet. Jag kom med förslaget att hon skulle ta kontakt med en vän till mig som har egen drejverkstad, ugn och allt som behövs för att slänga ihop något med lera. Så det ena ledde till det andra, Pernilla kontaktade min vän och letade upp hen på Facebook. Allt för att därifrån sedan ta sig till mitt Facebook-konto. Som en gör ibland - snokar. Jag klandrar inte.
 
På kvällen samma dag så får jag ett chatmeddelande på Facebook från Pernilla. Meddelandet löd något i stil med: "Insåg precis att du skriver bloggen som jag följde förut?! Vi kommenterade varandras bloggar mellan varven. Gissa om jag är chockad!".
 
Dagen efter så frågade jag ut Pernilla om detta. Och ja, jag kom mycket väl ihåg hennes egna blogg som jag läste under mina ensamma stunder i Norrköping. Detta var runt 2008-2009. Och nu, fem år senare och mil av flyttande, så jobbar vi på samma jobb, är placerade precis mittemot varandra och delar kafferutiner.
 
ÄR INTE DET LÄSKIGT SÅ VET JAG FAN INTE VAD SOM ÄR DET!
Folk har korsfästs för mindre.
Amen.
 
 

Marknadsundersökningar.

Har ni upplevt telefonsamtal från marknadsundersökningar någon gång? Jag fick ett här om dagen och blev bombad med frågor om mina badrumsvanor. "Känner du till något av följande schampon" och så började kvinnan i luren rabbla upp märke A, B, C, D och så vidare, samtidigt som jag fick lov att svara "ja" eller "nej" på respektive produkt. Överraskande nog så är mina schampokunskaper rätt så breda. Vem hade kunnat ana att det skulle löna sig, ur marknadsundersökningssyfte, att strosa hygienhyllan upp och ned i affären? Ingen.

Intressant koncept egentligen, det där med marknadsundersökningar. Vem kom på att man kunde göra business på att fråga ut folk om politik, schampon och radiojinglar? Vem är geniet och kan jag få bli delägare eller adoptivson? Och vad konstigare är; man vet ju vad de menar för grejer när de börjar korsförhöra om random dussingrejer.

Ständig reklam, hörni - nog funkar det alltid!
 
 
Publicerat i: Pelles vardag

VIKTIGT! DELA SÅ ATT ALLA FÅR TA DEL AV INFORMATIONEN!

Så här i sommartider blir man uppmanad att hålla koll på barn och hundar som är fast i diverse fordon och handla efter instinkt. "Dela" säger man. "Dela" ska man. "Delar" gör man. Eller jag gör inte det. Jag förstod uppmaningen redan de första fyratusen upprepningarna gångerna. Men det är viktigt och jag förstår att det inte skadar att man blir påmind.
 
Men, det finns en sak det talas på tok för lite om.
 
 
VIKTIGT! DELA SÅ ATT ALLA FÅR TA DEL AV INFORMATIONEN!
 
 
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: det här inlägget alltså...

1, 2, 3 drink.

Gymmade till den här låten i fredags. Konstant under en timmas tid.
Dammsög till den här låten i lördags. Konstans under tjugo minuters tid.
Körde bil med den här låten i stereon i söndags. Konstant under fyra mils färd.
 
Med andra ord: jag gillar den som fan.
 
Sen också, när vi ändå har Sia på tråden, det här slutet av Six Feet Under.
 
[ryyyyyys fräs fruuuust]
 
#hborunkar
Publicerat i: Film och tv, Musik, Pelles vardag

Crossbones på Viaplay.

Jag har fått äran att samarbeta med Viaplay vid deras exklusiva lansering av Crossbones, den nya storsatsningen inom tv-serievärlden med John Malkovich i huvudrollen som den legendariske kapten Svartskägg. Ja, det här är en serie om pirater och deras förehavanden på de sju haven under 1700-talet.
 
Serien öppnar upp starkt med ett stöldförsök av kronometern, ett ur som räknar ut exakt position och färdriktningen för den som kan hantera den. En manick som, med andra ord, skulle vara till fördel för pirater och annat löst folk som behöver veta var exakt någonstans de befinner sig och var de ska åka för att utföra nästa rövarstråt. Tjuvarna som gjorde kuppen tros jobba för Blackbeard (eller Svartskägg som vi säger här) som spåtts varit död sedan länge. Eller är han fortfarande kanske vid liv?

DUN! DUN! DUUUUN! Där fick jag till en riktig cliffhanger visst?

Mina förväntningar inför den här serien är starka, jag tror den kan växa sig till något riktigt bra. Redan nu, så här ett avsnitt in, så har vi fått bekanta oss med karaktärerna och uppleva spänning, stympning och ond bråd död. Tre essentiella ingredienser för en lyckad tv-serie år 2014.
 
PREMIÄREN AV CROSSBONES FÅR FYRA SJÖSJUKA SUSHIBITAR
 
 
Taggar: AJ, AJ KAPTEN! AAAAAAARGH!, papegoja på axel, premiär