Mora i Nora stod och snora innan hon gick ut och ho...

Jag och mina vänner har som mål att göra något av "värde" varje helg nu i sommar, då majoriteten av oss inte har någon semester att nyttja. Och eftersom jag, i verkliga livet, får höra att jag "aldrig skriver något om vad jag gör på bloggen", så tänkte jag göra mig nöjet att skriva om stopp ett. Och på tal om det påståendet: en sanning med modifikation kan jag känna. Jag menar, hur många delar med sig av att de varit och köpt toa-p och deo på Ica? Inte många. Det är riktig vardag.
 
Nåväl, entering humblebragging à la lattemorsa på Facebook.
 
Så vi kickade igång sommaren med att dra till Nora, belägget ungefär fyrtio minuter från Örebro. Åt något väderstreck. Osäker på vilket. Jag känner kanske att det ligger åt väster? Skitsamma egentligen, ta riksväg 50/68 (den är märkt med båda) så kommer ni fram.
 
ATT GÖRA I NORA:
- Äta Nora-glass, jag tog dagens smak som var päron.
- Äta burgare som smakar sugga. Mmm.
- Besöka Willys som ligger i ett träbod. Ascoolt.
- Åka puckelpist på gupp som placerats ostrategiskt mitt i väggen.
- Få möjligheten att gå Maria Lang-rundvandring.
- Få möjligheten att fira Maria Lang som skulle fyllt 100 år i år.
- Bli tvungen att googla vem fan Maria Lang var.
- Nynna på Tre små gummor.

Vi hittade ett strandat tåg som byggts om till restaurang (se bild ovan). Since jag är stavningsnazi, så kunde jag inte låta bli ha kul åt missen och den misslyckade räddningen. Rätt som det är så står ägaren bakom oss och frågade "vad vi skrattade åt". Och under en millisekund så ville jag inget annat än att bajsa på mig (stavning är känsliga grejer för vissa vad fan), men så började han leendes berätta historien om hur hans fru stavat fel, hur han skulle rädda det med att sticka in "A:et" men gjorde fel ännu en gång och då bara gjorde en smiley och lät det vara. Jag var tydligen inte den enda som fått för mig att fota skiten heller, hehe.
 
Men ja, Nora var bra skit! Besök.
snora, förlora, mora, stora, hora, flora - så mycket som rimmar på nora - tre små gummor
Leo

Har också varit i Nora och ätit noraglass för typ tusen år sedan. Kan ha varit innan tåget strandade (eller finns det fler gamla tåg), för jag vill minnas att vi åkte ett riktigt gammalt tåg där. Sjukt spännande ...

nillano

Härlig helg hörru Pelle. Och passande glass ;)
Ses imorgon.

Anonym

Då tycker jag gott att ni kan åka till Sandvikfest (google that shit) helgen den 26-27 juli. Den 27 kan ni dessutom se det eminenta bandet Snake Oil Salesmen spela, och du kan träffa undertecknad och skratta åt mina scenskills. ;)

Maria - ett norrsken i Linköping

Wtf! Det ovan är jag. Skittelefon som inte fattar nått.