De tio mysigaste stunderna med Ernst Kirchsteiger.

Låt oss öppna upp "topp tio"-veckan riktigt starkt. Jag tänker mustighet. Jag tänker mysighet. Jag tänker skäggstubb. Jag tänker fotvalv. Jag tänker gråa tinningar. Jag tänker Ernst Kirchsteiger.

Utan någon längre introducering; här har ni de tio mysigaste stunderna med mysfarbror Ernst Kirchsteiger.

10. Såsa i julebad.


9. Lågupplöst halsduksmys.
 
 
8. "Kom in, kom kom in under fällen min".
 
 
7. Ernst Kirchsteiger som Kristofer Lundström.
 
 
6. Dressmann-chic vid vågskvalp.
 
 
5. "Jag lyssnar på dig, jag ser dig. Min vän, jag är här för dig".

 
 

4. "Vet du, jag tycker hon i New Girl är en härlig tjej".

 

3. Maffiaboss brygger egen äppelmust.

 

2. "En pelargon för att få mina ögon att 'pop'".

 
1. "Det kan vara ett skärp, det kan vara ett bilbälte. Bara ett fåtal personer vet svaret på mysteriet. En av de personerna är han som ligger här, han på Ikea-fällen framför guldljusen och prydnadskuddarna från Indiska".

Gilla på Bloglovin'.
Dela på Facebook.
Kvittra på Twitter.
Kommentera ditt förslag på en topp tio-lista nedan!


KATEGORI: Okategoriserbart
TAGGAR: Ernst Kirchsteiger / det är oroväckande hur ofta jag använt taggen "ernst kirchsteiger".

Temaveckor på Silja Li... Eh, Pelles Personliga.

Jag har pratat om det med Grannen 2.0. Jag har pratat om det med Sara. Jag har blivit besatt av en YouTube-kanal som enbart jobbar med "topp tio"-listor. Också känt som ett av jordens bästa ting, att lista saker. Jävlar alltså, ni ska se när jag slår mig ner för att lista det gångna årets bästa hits till bloggen. Tunnelseende på, volym på max och koffeinfokus.
 
Kanalen heter WatchMojo.
 
Några väl valda klipp:
 
 
 
 
 
 Och nu det till det awesome. Vad händer nästa vecka? Det här händer nästa vecka. Måndag till fredag, en topp tio-lista för varje vardag. Jag har några idéer redan, men tänkte köra ett par stycken av förslag som ni lämnar. Vad ska jag lista? De tio bästa redskapen i Minecraft? De tio mest fula Pelle-porträtten?

Shoot! Lämna inget åt fantasin! Ni känner ju mig och så vidare, hehe.


TAGGAR: vad ska jag göra en topp-lista av? TIPSA! PLEEEEEASE!

Vem nämnde något om klassförakt?

 
Jag tycker det är lustigt att Cissi Wallins så kallade "klassförakt" möts med, ja just det - klassförakt. Och jante. Vi får inte glömma lite hederlig svensk jantementalitet.
 
 
"[...] Och visst har jag det, som sagt priviligerat. Men jag har ingen bil. Inga husdjur. Väldigt sällan de senaste teknikprylarna. Inga andra intressen som kostar pengar. Jag köper inte kläder och skor särskilt ofta längre. Jag äter upp pengarna, typ eh bokstavligen. Mat och dryck, resor, motion, tv-serier, sex och socialt avslappnat umgänge är mina främsta intressen. Och att kolla på intressanta TED-talks på Youtube, om till exempel mat och historia".
 
Klart som korvspad, visst? Ingen bil som kostar pengar - check! Inga husdjur som kostar pengar - check! Inga intressen utöver matätandet - check! Inga barn som kostar pengar (som förvisso inte stod med, men som en redan vet) - check!
 
"Minns en diskussion jag hade med en kompis mamma för några år sedan. Hon tyckte det var helt galet att jag lagt 3000 spänn på ett restaurangbesök helgen innan. Hon frågade mig om jag var gjooord av pengar. Samtidigt hade hon varit på Ullared samma helg och köpt grejer (läs; skit) för säkert det dubbla. Men det är ju att ”spara”! [...]"
 
Det verkar som att det är det här stycket som triggar igång folk. Lisa skriver:
 
"[...] Cissi; okej att jag lägger 3000 kr (alltså 54% av min hyra) på utemat en helg, för jag har ju inget husdjur och handlar inte billiga familjeartiklar för 6000 kr. Alltså, hur mycket prylar får man inte för 6000 spänn, prylar man behöver och som räcker längre än en helgmiddag? Som medelinkomsttagare har man inte råd att prioritera att äta ute sju dagar i veckan ens om man inte har hund."
 
Såååå... handla inte mat på krogen för 3000 spänn, även om du har råd, för "det finns prylar som behöver köpas"? Eller va? 
 
"[...] När jag – och de flesta andra som inte lever i övre medelklassen – storhandlar handlar vi skit vi behöver. Vinterkläder till ungen, fryst broccoli, blöjor, storpack med våtservetter, mjöl – saker jag säkert kan leva utan eller fixa på annat sätt, men å andra sidan är jag nog inte mer slösaktig än någon som har ordentligt med pengar."
 
Såklart. Än så länge har jag inte upplevt att något annat skrivits, har ni?
 
"[...] Att tänka sig att jag själv nu i min medelklass inte förstår tillräckligt för att kunna lägga upp en rimlig ekonomi, eller att jag kan äta ute sju dagar i veckan om jag prioriterar rätt är helt skrattretande. Varför tror överklassen att de är överklass pga prioritering?"
 
"Överklass" kan man också bli genom studier, hårt arbete och nätverkande. Alltså prioteringar. Men det är ju inte en diskussion relevant till Cissis inlägg. Eller?
 
 
"[...] Liksom ser ner lite på de där som drar till Ullared och storshoppar ”skit” (att det är sånt som ofta behövs typ shampoo, barnens vinterkläder, säsongens skor osv är skitsamma för det är ju billigt och dålig kvalitet och inte handsydda av små tränade glada näbbmöss i Italien.) eller lägger månadens nöjeskassa på folköl och cigg. Usch och fy, de slantarna borde man ju lägga på nåt vettigt typ ekologisk mat eller iallafall nåt dyrt vin. IALLAFALL NÅT DYRT VIN!"
 
Så kanske det är? Eller inte "kanske" - det är så. Men jag tycker fortfarande inte att det är relevant med vad Cissi skriver.
 
Och eftersom både Lisas och LD's inlägg är fulla av personliga erfarenheter, låt mig ge mig mina fem cent om Ullared. För det är ju där det sticker i ögonen på många i kommentarsfälten. Alltså, folk köper så jävla mycket onödigt på Ullared. Jag har varit där många gånger. Många, många gånger (läs bara i arkivet). Jag har själv bidraget till onödig konsumtion, fast jag annars är väldigt medveten och noga med mina inköp. Folk på Ullared handlar för handlandets skull. Det blir som ett rus och man omges av paralyserade shoppingpuckon. Visst - man handlar saker man behöver. Men alla som varit på Ullared, eller Gekås, vet att den större mängden av varor är av slaget man egentligen inte behöver.
 
Och nej, undertecknad är inte född med silversked i munnen. Och jag har ett knegarjobb.
 
Jag tycker att Lisas och Cissis inlägg kom att handla om två helt olika saker. Faktiskt. Båda två har sina nyttiga poänger. Men att möta så kallad "klassförakt" med klassförakt. Meeeeeeh. Det osar missunnsamhet. "Hur vågar du äta ut för 3000? För det har ju jag faktiskt inte råd med det".
 
Har du som intresse att käka god mat och du har råd med detta: ät på! Jag vet att jag är avundsjuk!
 
Sen får vi inte glömma att "ryggdunkarligan" har gått ihop och bestämt att Cissi är värd att föraktas och förkastas så fort tillfälle ges. OBS! Viktigt!
 


TAGGAR: jag vet att jag också skulle vilja lägga 3000 i månaden på mat om jag kunde!

Johan Falk gör en Beck.

Gänget bakom Johan Falk-filmerna gör en Beck och "lovar att det är slut efter det här".
 
Med andra ord: see you in fyra-fem år igen. Med samma artikel. Med samma löfte. Med samma delningsfrekvens på Facebook.


TAGGAR: Kodnamn Liza var "jag ba tvungen att se för den är såååå bra". Var den bra? Nej. mvh pretto