Övar tacktal. Så nominera mig nu.

Oj! Det här var jag inte beredd på! Oj, oj, oj... Tänk att jag, med min bajs- och sexblogg, skulle vinna årets Guldpennan-pris. Ööh, ja, jag vill börja med att tacka mitt värdiga motstånd. Egoina, Ghandi och Moder Teresa - ni är alla bra skribenter och världsförbättrare. Men idag... snyft... vann jag. [klämmer fram tår]. Sen vill jag tacka mina päronen för att de hade sex den där gången i maj '87 och skapade mig. Och min tvillingbror. Men framför allt mig. Sen vill jag tacka alla jag någonsin träffat. Inklusive min psykotiska granne som skällde ut mig i underkläder. Ni har alla bidragit till mästerverket som är Pelle Personliga. Tack! Och jo - hashtag världsfred.
 
And... scene.
 
Så där skulle det kunna låta vid en eventuell vinst där i september, när Veckorevyns Blog Awards går av stapeln. Men för att vi ska nå dit så måste vi först nominera den här bloggen. Hårt - vi måste nominera den hårt! Det har gått förr och det ska gå igen. 
 
SÅ HÄR NOMINERAR DU:
- Scrolla ned till formuläret och fyll informationen.
  • Namn: Pelles Personliga
  • Adress: http://pellespersonliga.se
  • Kategori: Guldpennan
  • Motivering. Till exempel: "a mighty good crotch, needs a mighty good price" eller "Pelle är bäst!".
  • Fyll i spamkoden. OBS! VIKTIGT!
- Klicka på "skicka".
- Gör om proceduren flera, flera, flera gånger.
- Säg till alla du känner att göra samma sak. facebooka, twittra, instagramma och så vidare.
- Be en bön om att det går vägen!
 
 
"OCH VARFÖR SKA JAG NOMINERA DIG, DIN JÄVEL?"
- En nominering på Pelles Personliga är en nominering till alla oss. Alla oss "mindre viktiga", vi med fötterna på jorden och en hand på skrevet. Vi som inte har ett jobb inom media, utan knegar på 07:00-16:00 varje dag.
- Det lönar sig. Alla som nominerar får en personlig kärleksförklaring på posten. Ljuger jag? Nej. Fråga alla som fick sitt vykort förra hösten.
- Du är godhjärtad.
- Du har utseendet för dig.
- Du köper fjäsk.
 
Så tänk inte efter, skicka bara in din nominering. Redan idag. Här är länken igen!
Tack! Hashtag världsfred.
 
 
Taggar: blog awards, hashtag världsfred

KLINK! KLONK!

Har involverat alla i mitt nattliga besvär, så kan ju lika gärna passa på att upplysa er också. Kunde inte sova i natt. Varför? För att elementet valde att agera rock-Olga och väsna arslet av sig.
 
Den svenska sommarnatten kom med sin semi-vinter, termostatautomatiken i det här huset såg rött och varmvatten började pulsera in i samtliga element. Kall metall mötte varmt vatten.
 
KLONK!
 
PLINK!
 
TJONK!
 
DUNK!
 
Och så vidare. Låg hela tiden och väntade på nästa (o)ljud och rätt som det var så var klockhelvetet halv fyra. Vad värre var är att jag under hela denna tid drog av mig kalsongerna mer och mer. Inte på något sexuellt vis (kanske), utan mer som ett resultatet av galenskap. Somnade med fillingarna nere vid fotknölarna.
Taggar: SLYNA! Nej, jag sa inte till dig, älskling - jag talar med elementet, att ta av sig kalsongerna på ett osexigt vis

Du blonda, du fängslade, du lesbiska bov.

Jag, i samtal med en bekant:

Bekant: "Jahopp, och nästa fredag är vi också lediga. Då ska man ju fira".
Jag: "Yessss, äntligen kommer säsong två!"
Bekant: "Va? Det är ju nationaldagen då!"
 
Eeeh, hehehehehe! Fuck nationaldagen och in med Orange is the New Blacks säsongspremiär, aight? Jag och grannen 2.0 planerar att sitta i urfisna underkläder, dricka bärs och pilla på oss själva.
 
Eller vi och vi, jag har bestämt det.
 
Bästa. Nationaldagen. Någonsin. Gör en hashtag av det.
 
 
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: VEM ÄR TAGGAD! JAG ÄR TAGGAD!, hata pornstasch, stavas "stasch" med sch?

Hur man tjänar storkovan.

Är det något som är bra med internet, så är det alla möjligheter som det öppnar upp för. När man inte orkar gå utanför dörren en trist, regnig dag och bara känner sig allmänt uttråkad - ja, då kan man alltid hitta tidsfördriv online. I alla möjliga former dessutom. Det finns kattvideos, det finns sociala medier, det finns streamingtjänster och det finns många bra spelsidor att besöka. Hm, det kanske är det jag borde göra - vinna storkovan på casino online? För har vi inte alla något vi behöver men inte har pengar till? Jo. Livet är dyrt mellan varven.
 
Eller om en inte skulle bli börshaj istället? Eller gatukonstnär? Kanske Elvis-imitatör? Jag är ju i och för sig en jävel på att laga currykyckling, kan det finnas något snillrikt affärsimperium att bygga från det? Kan jag också bli en av de där matvagnarna som tar överpriset på festivaler?
 
Det här kräver onekligen sin betänketid. Jag får återkomma.
 
 
Publicerat i: Pelles vardag

Något ni undrat över i fyra veckor nu.

Det är en del som undrar var jag jobbar och vad jag gör. Som vanligt när det kommer till cybersfären så väljer jag inte att inte säga var exakt jag jobbar. En kan aldrig vara tillräckligt säker, kanske sitter det en Hannibal Lecter på andra sidan och bara väntar på att jag ska spilla detaljer om adresser, eventuell förhud och/eller skostorlek. Men jag kan säga att det rör sig om oändlig mängd siffror, Pelle i ett kontorslandskap och ännu mer siffror. Faktiskt riktigt kul!

Och eftersom jag envisas med att skriva om jobbet, men samtidigt hävdar att jag inte kan/vill/vågar säga något (dubbelmoralen själv): här har ni mitt skrivbordsskåp. Jag tycker att jag gjort det hemtrevligt jävlar på bara fyra veckor. Funderar på att kanske sätta in discokula. Men vi får se fan, de är ju ganska dyra.

 
 
Publicerat i: Pelles vardag, Skola och jobb
Taggar: Nu ni, nu kan ni dö lyckliga. NI HAR JU SETT INSIDAN AV MITT SKÅP. Dagens fråga: vilka andra skåp vill ni se mer av? adjö

Vi ses i Slottsskogen? Eller på Erikdalsbadet?

Uj, uj, uj! Den här sommaren kanske inte blir så torftig och händelselös trots allt. I och med att jag blev med nytt jobb, så trodde jag att allt av sommarnöje var kört. Vilket hade varit okej förvisso, det hade det verkligen. Men så drog jag på mig ett par ballz häromveckan och frågade om det fanns någon ynka möjlighet för undertecknad att kanske få åka på festival i Göteborg. Och ja, det gjorde det.
 
SÅ PELLES PERSONLIGA KOMMER TILL WAY OUT WEST! Någon som ska dit? Ses? Skåla? Ligga?
 
Sen passade jag på att boka in Popaganda i Stockholm också. För varför inte vad fan? Lily Allen ska ju dit. Zhala ska ju dit. Kelis ska ju dit. NONONO ska jag ju dit.
 
Taggar: orup, sthlm i mitt rövhål, sveriges framstjärt, untz untz untz

#pisstjärna

Har på senaste tiden återupptagit projekt Se bra film. För er som inte vet så har jag för avsikt att se kultklassade rullar. Sådana där filmer som gärna dyker upp i Trivial Pursuit-frågor, vunnit en massa Oscars och allt det där. Jag gillar det. Oftast tycker jag filmer som man "måste se" är svinbra. Än så länge har jag bara stängt av en enda av alla era tips: Requiem for a Dream. Den var för knarkig. FÖR knarkig.
 
Här är hur som helst de jag betat av den senaste tiden:
 
SPRING LOLA - Lolas pojkvän har åkt i från maffiapengar, riskerar att bli mördad och Lola har tjugo minuter på sig att lösa problemet. Svincool film, jag gillade den! Jävla puls i den också. Sa jag att den var tysk? Den är tysk. Vem hade kunnat tro att deutschland hade en sådan här rulle på lager?
 
FYRA STARKA SUSHIBITAR
 
 
APOLLO 13 - Tom Hanks, verklighetsbaserad story, lyckligt slut, rymden... Jävligt episkt och snyggt gjord. Gillade speciellt detaljen om hur ens kiss ser ut när det lämnar en rymdfärja. Aldrig tänkt på det? #pisstjärna
 
TRE TYNGDLÖSA TIGERRÄKOR
 
 
AMERICAN PSYCHO - Det här är, tillsammans med Into the Wild, en av filmerna som folk tjatat mest om att jag borde se. Jag vet inte om jag hade för höga förväntningar eller vad det var, men jag tyckte väl den var sådär. Den failar mest på grund av slutet. Jag kunde verkligen inte fatta vad fan som hände/inte hände. Någon som sett som kan förklara? Annars en snygg, spännande och cool rulle. Bale klär ju också en transparent regnrock.
 
TRE INBILLADE SUSHIBITAR
 
 
Och som vanligt - tips mottages gärna!
Kultrullar som är kultrullar av en anledning. Bra filmer.
Ja, ni vet vad jag är ute efter.
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: Christan Bale var 26 i American Psycho. Ser inte en dag yngre ut än 36, RUN LOLA, RUUUUUUN! Mvh Tom Hanks från sin rymdkapsel

Valresultatet? Men Westeros då?

Idag pratar folk nästan oavkortat om valet som kom med sitt ödesdigra resultat och att vi är inne i våg av nynazism. Och det suger ju så klart. Men vad det inte talats tillräckligt om är att det varit memorial day i USA och att alla tv-serier, av denna anledning, stannat upp och fortsätter först i nästa vecka.
 
Vet inte hur jag ska stå ut i sju dagar utan min Arya-fix och att bli hög på Danderyd och hennes drakar.
 
Måndagar amirite?
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: valet är SÅ KLART viktigare än något annat. hata SD, hata oempatiska skiteuropa och alla människor med hitler-mentalitet

Ämne för dagen.


Jaha, så var det måndag...

...

Hade en skitstor lapp sydd på linnet. Trodde jag glömt en sedelbunt i ett magveck. Inte då. Just a big ass lapp.
Publicerat i: iPhoneinlägg
Taggar: app lapp sa att du slapp

Kvällens käk, helstekt gris?

Så idag på eftermiddagen och kvällen är jag på kickoff med nya jobbet. Jo, jag vet - jag tajmade den här anställningen jävligt väl. Det blir allt man kan förvänta sig av en kickoff (tror jag, jag har aldrig varit på någon innan); möte, övningar och mat.
 
Och den här maten, den ska vi stanna kvar vid. Det är något "black rocks"-tjohej. "Vad är det frågar" frågar jag, kulinariskt ovetande. "Det är varma stenar som man värmer maten på... eller över... typ". Allt jag kan föreställa mig är:
 
 
Om detta nu är fallet: är kluven som fan. Nibbla på ett grisöra, ja det skulle jag kunna tänka mig. Annars kan det väl inte var så vidare värst. Eller?
 
Förlåt för morbitt bildval förresten. It cannot be unseen.
 
Är "morbitt" rätt böjelse? ÖÖÖööööööööööh. Nåväl, it cannot be unread.
Taggar: död gris, griseknoen, stenåldern

Vad var för årstid nu igen?

 
Allt är som vanligt i bloggsfären, det ser jag det. Snart är "höstmyset" med "tända ljus" och "gosiga halsdukar" här. Håll ut bara. Och efter det kommer vinterhatet.
 
Klassiskt.
Publicerat i: På tapeten
Taggar: fan vad folk pratar väder på nya jobbet? jag tycker det är ett svårt ämne på grund av har inte så mycket att säga, heja vintern dock

Enkätundersökning: Systembolaget, Bolaget eller Systemet?

Jag har en tes som jag tänkte dela med mig av. Ni vet affären där en kränger alkohol i det här landet? Ja? Bra. Jag har en teori: vad man väljer att kalla den affären säger mycket om en som person. Jag har klurat på det här länge, jag har frågat random folk och fört anteckningar.
 
Det kanske verkar oklart just nu, men ni fattar snart. Vi kör en enkätundersökning om saken. Svarar i en kommentar vilket av nedanstående namn du använder dig av och om min beskrivning passade helt, delvis eller inte alls in på dig.
 
1) Väljer du att säga Systembolaget så är du mest troligt:
- en person med fasta rutiner som du sällan viker från.
- anställd på ett kontor.
- relativt nöjd med vardagen.
Doobidoo-tittare framför Breaking Bad-njutare.
- en beundrare av Underbara Clara men du "förstår iiiiiinte hur hon orkar".
- en väderrapport. Du gillar att prata om vädret, ha koll på vädret, klä dig efter vädret...
 
2) Väljer du att säga Bolaget så du mest troligt:
- raggare, bonde och/eller norrlänning.
- öldrickare framför vindrickare.
- ett stort fan av Die Hard 1, Die Hard 2 och Die Hard 5.
- smart, men inte högre utbildad.
- ofta missnöjd med jobbet, men nöjd med vardagen.
- kåt.
 
3) Väljer du att säga Systemet så är du mest troligt:
- viktigare än alla andra. Enligt dig själv.
- utbildad till yrke X, men jobbar med yrke Z.
- inte lika omtyckt som under högstadietiden.
- nöjd med livet, så länge allt går som du planerat.
- snäll, snygg och du "hänger med i tiden".
- föredrar house framför schlager, men schlager framför dansband och dansband framför heavy metal.
 
 
Sådär fan, inte alls fördomsfullt. Och bli inte arga nu, det är bara på skoj! Svara gärna på det jag skrev ovan! Det kan ligga något form av pris i potten till någon av er som bemödar svara. #hint
Taggar: ja, vad ska man tagga det här som då? "kvart-i-tre-ragg"?

En sjö-vadå-för-något?

Jag visste inte vad jag skulle skriva om, så jag bestämde mig för att berätta om min senaste googling. Här har ni en scotoplane, alias "sjögris". Den är genomskinlig, klarar av ett liv på plus tusen meters djup och är helt blind.
 
DAGENS FRÅGA
Sjögrisen, hot or not?
 
Ja, alltså jag ser ju en viss charm i minimalismen som råder på organfronten. Varför ha lungor när en kan vara en sjögris? Jag röstar "hot".
 
 
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: Det är sådant här jag gör vid datorn när jag inte 1)youtubar, 2)porrsurfar eller 3) bloggar - googlar främmande livsformer.

Fem år tillbaka i tiden.

Jag har sett att Bloggkommentatorerna brukar blicka tillbaka i arkivet och se vad de skrev om på samma dag för x antal år sedan. Och eftersom den här bloggen hängt med bra länge nu, så är det inte mer än rätt jag anammar idén och ser efter vad fan jag gjorde för exakt fem år sedan.
 
Till att börja med så uppdaterade jag fyra gånger den 21 maj 2009. Är också helt säker på att det var en "dålig dag" rent uppdateringsmässigt. Hur fan hade en tid? Studenter... de gör ingen nytta.
 
Jag skrev om att Metro uttryckt följande om Johan Palm: "Johan Palm var sjukt populär i Idol förra året". Och ja, jag kan fortfarande fråga mig själv hur man fick lov att uttrycka sig så i betydande press. #lixom?
 
Jag köpte en dongel från Tre. Vet ni hur många gånger jag använde det där ruttna mobila fanskapet? Cirka tre. Nu vet vi alltså var man fann inspiration till företagsnamnet.
 
Spottade Marcus Birro i Norrköping. Och en orm. Men mest Marcus Birro. Jag minns att jag faktiskt var (är?) lite rädd för honom. Han hade den där italienska maffiablicken. Redo att döda, "say hello to my little friend" etcetera.
 
Tvilligen tog ett kort där jag såg normal ut. Jag minns den här grejen, alla tyckte jag grimaserade något så jävligt på alla kort. Det tog tid att ta en "o-rolig" bild och publicera den för alla att se nätet. Det här har senare övergått till att se helt normal ut fast i onormala vinklar. Om telefonen är full att dubbelhakeselfies? Det är mycket möjligt, det är mycket möjligt.

Ja, det här var ju kul. Det gör vi igen. Okej? Bra. Tack. Adjö.
Publicerat i: Bloggtips, Pelles vardag
Taggar: bläst fröm dä päst

'Cause I'm freeeeeeeeee, free fallin'.

 
Och så har man en sådan där dag då man går runt och sjunger på Free fallin' och folk mumlar "John Mayer mummel mummel bra mummel låt" åt ens håll.
 
...
 
...
 
Mother fu...
 
Taggar: TOM PETTY, inte JOHN MAYER! inte den här gången i alla fall. och aldrig annars heller., my body is a wonderland, sitt i mitt knä

Att lyckas med det omöjliga.

Minnesanteckning: gå inte från instruktioner, som klart och tydligt berättar att vårrullarna ska värmas i ugn och inte stekas i pannan, och stek de ändå. Det kommer inte gå. De blir till KOLdolmar.
 
BA-DAM-DAM-DYSCH! 
[burkigt tv-skratt]
 
Och å andra sidan fick jag svaret på huruvida mikron funkade eller inte. Det gör den. Bakar klart vidbrända vårrullar rakt i dess kärna gör den. Trofasta gamla apparat. Sviker aldrig.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: just ja, det var ju det där om att jag gått hotell- och restaurang också....................

Reclaima Instagram!

Har börjat reclaima mitt Instagram-konto. Fick skit för ett par månader sedan för att jag, och alla andra som använde Instagram, bara "la upp bilder med skit man inte annars skulle prata om". Adjektiv som "självupptaget" och "ytligt" flög också som pilar i luften. Jävligt märklig konversation egentligen.
 
Men det där samtalet etsades fast hos mig. Började till och med tänka samma sak och semi-hata på folk som "uppdaterade en massa skit".
 
Sen igår kom den, den där uppenbarelsen. Uppenbarelsen som påminde om att personen i fråga, som sa meningen ovan, inte har någon smartphone. Fylldes genast med empati. Jag hade också hatat Instagram om jag inte haft möjligheten att leka med det som alla andra.
 
Så - tillbaka till kräksbilder, sexinviter över mejl, bränd ostsås och SD-hat. Som sig bör på Instagram.
@personligapelle
Taggar: #sex, följ mig, ligg med mig, ta kort på mig, naken

Kommer mikron ha ihjäl mig?

Följande hände igår: jag lagar lasagne, tinar köttfärs i mikron, har hög musik på, allt urartar, jag glömmer av färsen, kommer på att den är där efter en stund, panik uppstår, häver upp luckan, tar ut den bruna färsen, drar igen luckan, glömmer vrida tillbaka vredet och några sekunder senare börjar mikron mullra.
 
Snabbt som fan vred jag av den. Det luktade lite bränt. Bara lite. Kan jag använda maskinen? Har inte vågat testa den igen och tänker att är det någon gång jag ska utrotas av mikro, så är det när jag glömt mitt misstag och det går snabbt och smärtfritt.
 
Sensmoral: ha ej en tom mikro igång.
 
Sen också: vet inte om jag inbillade mig, men jag tror det sköt blixtar där inne också. Som i Ghostbusters, ni vet? Det var lite fränt.
Taggar: Hur gick det till kommisarien, hur dog Pelle? -Det var en tom mikro, frun. Jag har sett det många gånger förr. Nasty shit.

En underbar start på dagen.

"Aaaaah! Idag kommer bli en bra da" - KABLAM! Kliver nästan på spyan som något strategiskt placerat utanför porten. Men det är lugnt, jag hann se skiten och Carolina Klüftade över.
 
Jag mår bra.
 
Till skillnad från hen som la sin nattpizza.
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: En pizza där, en pizza här. Var är vi, i Italien eller?, UUUUUUÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRGH!, kräks i mungipa

Om den där "festen".

Så festen var det, ja. Kanske att livet lät jävligt mer jetset i förra inlägget (egentligen inte), jag vet inte, men faktum är att denna så kallade "fest" är ett LAN-party. Det vill säga en grupp människor, i detta fall en bunt i tjugoårsåldern, som sluts samma och spelar spel. Minecraft i vårt fall.
 
Så här blir det när man är vän med systemvetare....

Har aldrig varit på LAN, vad gör man ens? Får man bli fördomsfull? Ja? Ja. Har köpt Jolt Cola, ögondroppar och KitKat. Och struntat i deo.
 
Googlade precis "Jolt Cola" och hittade Wikipedia-artikeln. "Jolt Cola har fått en viss popularitet, framför allt bland datorintresserade ungdomar, eftersom den innehåller extra mycket koffein. Jolt Cola har blivit kult inom datorspels- och LAN-kretsarna [...]".
 
HAHAHA! NAILED IT!
 
 
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: "fest" och "fylla"

Är... är det du, Pelle?


Enda gången det är tillåtet att klä sig i ölmagslinne, gamla shorts från idrotten och foppapjucks: på en tvättdag.

Men ikväll är det fest. 
Publicerat i: Pelles vardag, iPhoneinlägg
Taggar: et, wt tvättar

UNAGI!


Det här Vänner-avsnittet måste vara ett av de bästa avsnitt som producerats. Alla tider. Alla kategorier. Alla serier. Kan skiten utantill, baklänges och upp-och-ner. Det är när Ross snackar "unagi", ett sätt att alltid vara medveten om potentiella faror.
 

MAHAHAHAHAHAAHHHHAHHGAHHH!dfkgfkgs
 
Visst fan har jag skrivit om det här förr? Nåväl, det tål att upprepas och kompletteras med pissiga iPhone-bilder.
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: aah salmon skin roll

Hårresande.

Det här. Det här rufset. Ser ni det här jävla rufset? Nä, det gör ni inte, för att bilden blev som den blev. Jag är så jädra långhårig just nu. Faller ned framför ögonen och kittlar till näsan gör det också. Sitter på jobbet och slänger med huvudet som ett emo. De andra lär ju undra vad det är för 2004-MySpace-upplaga som nyss börjat.
 
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: konstigt att jag inte har en kategori för ens långa frippa, på lördag ryker det, varför så mycket hår på huvudet men inget på kroppen?

En ordentlig konferens med jobbet.

Jobbar du på ett företag med bekväma vanor? Ett företag som visar sin uppskattning genom att bjuda på kvarterskrogens buffé för nittonde gången i rad? Gör dig och dina medarbetare en tjänst, föreslå att Northern Hemisphere styr upp kickoffen och andra företagsaktiviteter. Med sina tjugo års erfarenhet så vet de hur man bäst serverar en grym upplevelse både i Sverige och utomlands. Jag menar, varför inte varva en konferens med lite vattenskoter eller bergsklättring? Jag vet att jag skulle bli nöjd.
Publicerat i: Pelles vardag

Morgontankar från filosofen.

Om något kan få ståndet att stå på morgonen, kan då något stå stånd mot morgonen?
 
Om ingen hör att jag stönar in i dunkudden, är stönet då förgäves?
 
Om tala är silver och tiga är guld, är det då trä att klia sig där solen aldrig skiner?
 
Om morgonkissen skjuts snett, är det då läge att ringa vårdcentralen?
Taggar: om morgonkaffet är svart, är det då avskytt av SD?

Pelle är... nudist?

Finns det något svar på varför det alltid ligger ett spår av kläder fram till soffan? Eller ja, det är ju jag som skalar av mig det första jag gör när jag kliver innan för dörren. En privat strippshow. Antal i publiken: noll. Men om man ser det på ett djupare plan, varför har det här beteendet pågått i hela livet?

Nudist much?
Taggar: eva dahlgren sjöng om mig

Distansutbildningar på dina villkor.

Känner du att dina gymnasiebetyg skulle behöva dammas av lite? Kanske skulle de må bra av lite komplettering och ny kunskap som sker på dina villkor? Xpectum specialiserar sig på distansutbildningar inom ämnen så som juridik, ekonomi och personlig utveckling. Och då börjar du ursäkta dig om att du "inte har tid och möjlighet att plugga just nu" och så vidare. Jag vet hur det är, jag har varit där själv. Men det som är bra med Xpectums utbildningar är att du själv kan välja hur du vill fördela dina 4-5 effektiva studieveckor under ett helt år. Och studiestarten - den sker också när du vill! Ursäkterna får helt enkelt vänta till en annan gång.
Publicerat i: Pelles vardag

Hur du bäst får ditt hus sålt.

Hur du lyckas med din bostadsannons: grönsaker. Och sex. Men mest med hjälp av grönsaker. Jag ringde genast om lånelöfte, ja det gjorde jag. Slänge ihop en gulasch under tiden också.
 
Se annonsen här [LÄNK]
 
[Tack Pubis för blogginägget]
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: en kanske skulle bli grönsaksmäklare ändå?

Mjau mjau mja-mja-mja-mjauuu.

Det är märkligt det där, hur måndagar gått och blivit veckans bästa dag. Jo, men så är det ju. Många skulle sätta sig emot och strida för sina fredagar och lördagar som den bästa tiden på veckan.
 
Till de har jag bara tre ord att säga:
 
Game.
 
Of.
 
Thrones.
 
Har gått runt på jobbet hela dagen och jamat introt. Tyst för mig sjäv.  Än så länge har jag jobbat för kort tid för att stå och jama i hörnet fullt ut. Kanske till nästa vecka.
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: GoT, incestfest, måndag är game of thrones-dag

Brödbuk.

Brukar vilja ha nötter i morgonmüslin. Men igår morse så svalde jag de sista av valnötter och skalade mandlar. Om jag tog rester från helgens party och toppade frullen med? Ja. Chilinötter med yoghurt... det var intressant.
 
På tal om frukost också så funderar jag på att slopa bröd helt och hållet. På grund av äter för mycket av skiten. Är det inte som att om man väljer bort bröd i hushållet, så mår kroppen per automatik svinbra? Jag menar vad fan, jag tränar ju flera gånger i veckan och ändå händer inte mycket utåt sett på hyddan. Kan brödet vara boven?
 
Fan att det ska vara så jädra gött bara, det där brödet. Vad ska man äta istället på morgnarna?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: brödbuk, buksvåger

#anusbra

Ikväll är det fest och dags för den årliga Bra eller anus-kvällen. Jomenvisst, för tredje året i rad så slår vi, jag om mina peers, oss ned framför überskiten som är Eurovision Song Contest och blir de främsta av musikkritiker. Man röstar "bra" när en låt är bra, man röstar "anus" när en låt är dålig. Den eller de som röstar som minoritet får ett straff. Vanligtvis en klunk av valfri vätska.
 
Svårast och mest diskussion blir det alltid när östra Europa ska till att framföra sitt. Vill minnas att vi förra året började diskutera huruvida "magväskor på scen" skulle vägas in i låtdömandet eller inte.
 
Det här är fasen det bästa som uppfunnits. Prova! Hashtaga under #anusbra. Hashtaga överallt.
Publicerat i: Fest och fylla, Film och tv, Musik
Taggar: #anusbra, eurovision, om man tycker att anus är bra så kan det bli problem med den här leken

Idag fredag, sett från en torsdag.

Jag ska berätta en blogghemlighet. Det händer att man (jag) skriver ett inlägg i förväg och publicerar det en annan dag. Inte helt ovanligt i "branschen" kanske, men ibland kan det skita sig rejält om man ska blogga "aktuellt" och inget råkar bli som en utgett för hela jävla cyberspace.
 
Så jag kom på en idé.
 
Idé: jag ska skriva om idag, fredag, fast från ett torsdagsperspektiv. Jag skrev alltså det här inlägget igår (fast som just nu är idag idag), på torsdagen. Jag gissar hur livet ter sig. Kalla det "spådomar" om ni vill.
 
PELLE, SVERIGE OCH VÄRLDENS FREDAG, skrivet på en torsdag:
1) idag är jag trött efter en vecka på nytt jobb och miljarder siffror [se bild].
2) har ni hört att Sanna Nielsen snubblat och stukat halsen? Hon fick ställa in skiten på lördag.
3) ALEX SCHULMAN HAR BLOGGAT!
4) idag har jag sjungit på Rebecca Blacks Friday hela dagen.
5) Systembolaget hade slut på Mat-Tinas vin, så köpte mig en Morbergare istället.
6) det är tur att jag haft bra brallor på mig idag, för jäklar vad jag har haft plötslig baguetteaction.
 
Ja.
 
5 av 6 punktar lär lätt ske en helt vanlig fredag.
Taggar: #baguetteaction, idiotiskt inlägg

Svettskammen.

Vill ni veta något jävligt vidrigt? Säkert? Okej, skyll er själva.
 
Ni vet när man rör sig bland annat folk och hur det ibland kommer en vindpust med svett? Och hur man då tänker "vem fa-an har svårt att smörja in deo på huden"? Jag var den personen igår. Som luktade.
 
Så jag var på gymmet, stretandes och kämpandes. Förde maskinen hit och dit. Lyfte vikten upp och ner. Njöt av känslan. Det var bara det att det ständigt kom svettlukt farande in i näsborrarna. Tycker förvisso att om det är någonstans man kan få räkna med svett, så är det på ett gym. Men stanken blev så intensiv och påträngande att det till slut var det enda jag kunde tänka på.
 
Och mitt under en situp, så kände jag det. Att det var jag som stank. Närmare bestämt mina shorts. Ett klädesplagg som, låt mig berätta, inte sparar på den "bästa av svettlukter". Skammen som sedan sköljde över mig. Här hade jag gått och misstänkt allt och alla. Från snubben i svintajt barntröja till pensionären med knästrumpor, och så var det en annan som lekte skunk.
 
Orsak: glömmer ofta bort att tvätta shortsen som ligger på sin självklara plats i gymväskan.
Felaktig lösning: vädring från köksfönstret.
Åtgärd: tvättade i 180 grader.
Nuvarande hygienstatus: hyfsat ren till ren.
Taggar: äckliga inlägg

Utemöbler från Trademax.

Tiden går bra fort, tänk att vi redan är i maj månad! Hur är det med er, har ni löst "situation balkonghäng" inför sommaren än? Man behöver ju allt det nödvändiga för att lyckas med ett perfekt häng på uteplatsen, balkongen eller trädgården. Ni vet, något att släcka törsten med, något att skugga sig i vid behov och ett schysst set med utemöbler att sitta i. Trademax har något för alla storlekar på både plånbok och uteplats, så passa på att kika in deras sortiement av utemöbler och fixa din uteplats lagom till semestern.
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: sponsrat inlägg

Bloggare i Big Brother-huset.

Hur jävla peppad blir man inte av nyheten att Big Brother kommer tillbaka? Det är en av de få dokusåpor jag skulle kunna tänka mig att vara med i. Antingen det eller Farmen. Det sistnämnda känns mest okej ändå, med sina sysslor och fysiska arbete. Big Brother är mest en psykisk utmaning, antar jag. Fullt av kändiskåta nötter.
 
Fan vad kul det vore om de slängde ihop en massa bloggare i ett och samma hus. Jag föreställer mig att det skulle bli något så här: 
- Egoina blir den deltagaren som sover länge och på köpet omtyckt för sitt lata jag.
- Alex Schulman är populär i början, får en släng av hybris och lämnar sen huset självmant.
- HanaPee super te varj' gång' ho' och bli' den dä' kolugn' norrlänningen alla på något vis relaterar till. Schooooo.
- Bloggkommentatorerna blir oskiljaktiga. Så när huset delas upp i två lag, med A-M i ena laget och Mia i det andra, ja då äntrar de båda en psykos och tvingas, under slagsmål, lämna huset.
- Lady Dahmer blir medlaren som försöker upprätthålla en rättvis och human miljö i huset. När detta, efter upprepade försök, inte går - då ryker både badrumsspegeln och kameramannen som står innanför.
- Transfrans gör samtliga tittare förvirrade med sitt alias. Hans många one-liners gör honom till slut till vinnare.
- Pelles Personliga blir lika älskad som han blir hatad. "Hur kan någon som är så jädra snygg vara så jävla irriterande hela tiden? Vet inte hur jag ska förhålla mig riktigt, men han får min röst!". Åker ut som nummer två, efter Hugo Rosas som envisades med att snack bebisar 24-7.
- Andreas Wijk blir den första människan i världshistorien som speglar sönder en spegel. Åker ut på grund av regelbrott.
- Hej Sonja vinner alla svenska judars hjärtan.
- Blondinbella går in som deltagare och ut som delägare.
- För Kenza går allt som en dans och hon valsar rakt in i finalveckan.
- Mogi kommer in som joker. Henne uppdrag; att så smidigt som möjligt, utan att bli upptäckt, berätta för de andra deltagarna vart allt i huset är köpt och till vilket pris.
 
Det skulle ha blivit episkt.
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: det här inlägget är skrivet med kärlek, gillar samtliga bloggare jag nämner i texten :), tänkte skriva två till som skulle fått ihop det i sängen, men kom på att det säkert kan straffa sig

Chokladkaka som chokladkaka?

Så hela den här "matlådekulturen" på det nya jobbet... jag ska inte ljuga, är inte helt van vid den. Äta kan jag ju, mer än väl. Men det här att strategiskt planera nästkommande dags käk, det kommer ta ett tag att lära sig alltså.
 
Det är korta dagar där jag jobbar och av den anledning så har man "bara" en halvtimmas lunch. Skulle man behöva få i sig något mer, ja då tar man det vid skrivbordet. Och om lunchlådan var en svår gåta att knäcka, så kan jag säga att det här snäppet värre.
 
Provade knapra äpple. Funkade sisådär.
 
"Men en sådan där måltidsersättning kanske, från Naturdiet ellet vad skiten nu heter?". Lät som en bra idé. En chokladkaka som mättar, det är något alla vinner på. Men Ica här på orten hade inga. Så jag tog några Daim istället. "Samma skit" löd argumentet.
 
Forsättning följer.
Publicerat i: Pelles vardag, Skola och jobb
Taggar: maaaaaaaaaat

Pelle gör ett modestatement.

Kolla vem som gjorde ett modestatement på promenaden till gymmet. Så jävla djärvt gjort. One got 'em ballz och så vidare.
 
Närå, ärligt nu - jag såg det först när jag ställde in de i skåpet. Så jävla pinigt. Drog mig till minnes alla fjortisar som grät efter att de träffat Winnerbäck i skivaffären och som, kvällen till ära, bytt en sko med varandra. "Esteter" kallade vi de. Jag var semi-estet förvisso, hade lite för mycket vikt för att riktigt passa in.
 
Passa i stuprörsbrallorna det vill säga.
Taggar: ballar, ballz, cheese ballz, ostballe

"Vart fan är Historieätarna?"

"Vart fan är Historieätarna egentligen?"
 
Jag ställde den frågan på jobbet i förra veckan. Vi kom in på ämnet på något vis och började spåna i när det kan ha sänts egentligen. Och fan, döm av vår förvåning när säsong ett gick mellan 15 november och 20 december. 2012! Vad i...?!
 
Bortser man från pettingsessionen som var "julspecialen" - DET HAR JU GÅTT ÖVER ETT ÅR SEDAN!
 
Och säsong två, ja den kör igång till hösten. HMPF! Är för mycket generation Y för acceptera en säsong vartannat år. Erik Haag sjönk i mina ögon nu. Vilket är skönt för omväxlings skull, för jag orkar inte drunkna i hans längre.
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: lotta lundgren ögon går inte heller av för hackor, på tal om ögon - brunöga

Första dagen.

Så, då har man betat av den första dagen på nya jobbet. Det var skittrevligt, men med så jäkla mycket intryck och information. Är ju inte van att jobba på kontor och med allt vad det innebär. Är helt slut i huvudet nu.
 
Men tre saker fastnade:
1) Jag fick till ett jävla bra tantafluff så här första dagen.
2) Kaffepauserna är många och gratis. Sa jag att de var många?
3) Visste ni att det finns oändligt många sifferkombinationer? Det gör det. Oändligt många. Oändligt.
 
ZzzZzZZzz....
Publicerat i: Pelles vardag, Skola och jobb
Taggar: AND THE OSCARS GOES TO..... ZZZzzZZZzzzZZzz...., kaffe. KAFFE!

Det är den tiden på året igen - Blog Awards.

Det är första maj idag och det är dags att göra din röst hörd! Nej, jag menar inte genom att delta i demonstrationer, inte just nu. Det är ju dags att nominera till årets Blog Awards, Veckorevyns galej som hyllar nya medier med storslagen gala och gratisdrinkar.
 
Förra året gjorde vi en vild chansning och terroriserade Veckorevyn-kontoret med röster på den här bloggen, i kategorin "Guldpennan". Det gick hem! Jag fick mejl om saken under juli månad och allt "offentliggjordes" i augusti, mitt under min resa till Barcelona. Jag stod mot Nina Åkestam, Egoina och Kristian Gidlund, tre stenhårda konkurrenter. Och inte helt överraskande gick jag hem tomhänt (läs: med erfarenheter, gratisprylar och lätt hybris).
 
Undertecknad i tryckt fyrfärg
 
Men nu är det nya tag som gäller, dags att sätta oss på kartan ännu en gång och vinna (ja, vad fan - VINNA!) hela skiten i år. Jag kan se det framför mig; "Pelle Nilsson - mediamogul, knegare, awesome". Jag tycker kategorin Guldpennan vore att föredra också i år, eller vad säger ni?

Kriterier för Guldpennan: En blogg som utmärker sig i sitt säregna/intelligenta/vackra/målande/humoristiska eller på annat sätt intressanta språkbruk. Här premieras välskrivna blogginlägg, där skrivkonstens kvalitet går före uppdateringskvantitet.
 
En blogg - check!
Säregen - check!
Intelligent - dubbelcheck!
Vacker - håller upp spegel!
Målande - check!
Humoristisk - check!
Kvalitet före kvantitet - check/lat!
Gjord för detta pris - CHECK!
 
Rösta en, två eller sju gånger!
Be kusin, syskon och mormor om hjälp!
Pris till alla som nominerar!
Taggar: VEM SKA VINNA? VI SKA VINNA!