Regler för julkalendern 2014.

Här är lite regler, information och tips inför årets julkalender.
 
REGEL 1
Den som vill delta lämnar sitt bidrag i kommentarsfältet under aktuell lucka. Bidrag som skrivs på andra plattformar, så som Instagram, Facebook eller Twitter, kommer inte räknas som tävlande bidrag. Eventuella bidrag över mejl kommer också de att vara skickade i onödan.
 
REGEL 2
Alla tävlingsbidrag måste följa riktlinjerna för utsatt dag. Kommentarer som "OMG! VILL HA!" eller "snälla älsklings-Pelle, ge mig!" kommer vänligt, men bestämt, förbises (även om de uppskattas).
 
REGEL 3
Vinnaren av en lucka presenteras någon gång under det följande dygnet. Alltså dras vinnare av lucka ett under andra december, vinnare av lucka två under den tredje december och så vidare.
 
REGEL 4
Vinnaren för respektive lucka kommer att presenteras på den lucka som bidraget inkommit på. Till exempel: Anna vinner priset för den första december, då kommer detta stå på inlägget för lucka ett.
 
REGEL 5 [UPPDATERAD]
Den som vill delta i en tävling lämnar sin mejladress i kommentarsfältet, allra helst direkt under sitt bidrag. Detta för att jag lättare ska kunna ta kontakt med respektive vinnare. Lämnas ingen mejladress är det istället upp till vinnaren att ta kontakt med mig på pelle@pellespersonliga.se och uppge namn och adress.
 
Tips för att slippa spambots, ange din mejladress på följande vis: exempel(at)exempel.se
 
REGEL 5.1 [UPPDATERAD]
Du som vill vara anonym får självklart vara det. Skriv ett alias i kommentarsformuläret. Nu är det upp till dig att hålla koll om du vinner. Blogg.se's verktyg har plockat bort funktionen som gör att man, inne i bloggverktyget, kan se mejladresser hos de som kommenterar. Om du vinner så kontaktar du mig på pelle@pellespersonliga.se och lämnar ditt namn och adress.
 
REGEL 6
Jag är enväldig domare och dömer efter bidragens kreativitet, om de följer riktlinjerna och efter personlig dagsform. En är ju mänsklig trots allt.
 
REGEL 7
Alla kan delta flera gånger. Alla kan vinna flera gånger. Alla kan lämna flera bidrag under ett och samma inlägg (man kanske kommer på något bättre en timma senare). Familj, släkt, vänner och ovänner behöver inte känna att läget är fördömt, utan får självklart delta. Men för den sakens skull kommer jag inte brukar jäv på något vis.
 
REGEL 8
Om jag nu mot förmodan inte skulle höra av en vinnare inom inom tre dygn så kommer det dras en ny. Den nya vinnaren presenteras då på ett senare inlägg för att ni ska slippa gå tillbaka allt för långt i arkivet.
 
Reglerna kan komma att justeras och/eller kompletteras i efterhand
 
INFORMATION
- Samtliga vinster är nyinköpta och oanvända. I de fall de kom med skyddande plastfilm runt förpackningen, så har denna tagits bort för att underlätta fotografering.
- Jag postar fem-sex vinster åt gången, så att postpersonalen här på orten inte förväxlar mig med någon knarkentreprenör.
- Jag ansvarar inte för eventuella problem som uppstår av det svenska postväsendet.
- Alla mejl- och hemadresser kommer hanteras med yttersta proffsighet. Jag kommer alltså inte signa upp er på diverse nyhetsbrev eller beställa Ellos-gardiner i ert namn.
 
TIPS!
Tipsa om mig för dina vänner och ovänner om du vill! Använd gärna hashtagen #pelleskalender och länka ett inlägg eller tjugofyra under kalenderns gång. Detta är inget krav för att delta i någon av tävlingarna och jag tänker inte tvinga någon att vara reklampelare.
 
Men i händelse av att två tävlingsbidrag skulle vara precis lika bra, vem är jag att lova att jag inte väljer den personen som kanske sagt ett fint ord om undertecknad på Instagram? Ingen kan helt veta.
 
Jag blir så klart svinglad om du vill tipsa dina vänner, familj och följare om min julkalender - oavsett om du tänkt delta eller inte! En är ju trots allt på internet av en anledning.
 
LÄNKAR
Läs mer om årets julkalender här: http://pellespersonliga.se/2014/november/arets-julkalender-pa-pellespersonligase.html
 
Här hittar du alla kalenderluckor och även tidigare års julkalendrar: http://pellespersonliga.se/category/julkalendern.html
 
ÖNSKAN
Må oddsen alltid vara er gynnsamma! Och god jul!
 
Publicerat i: Julkalendern, Tävlingar

Årets julkalender på pellespersonliga.se

Det är dags för ett ordentligt tillkännagivande nu. Låt oss prata årets julkalender här på pellespersonliga.se. Arbetsnamn: "det bästa som hänt er i år". För nej, det är inte jag som legat (extra mycket) på latsidan på uppdateringsfronten de senaste veckorna. Här har slitits dygnet runt inför de första tjugofyra decemberdagarna fram till julafton. Jag har slitit. Som. Ett. Djur.
 
[trumvirvel]
 
Årets julkalender innehåller tjugofyra av mina absoluta favoriter inom populärkultur. Och ni läsare kommer alla att ha chansen att tävla om dessa favoriter varje dag fram till julafton! Det kommer lottas ut böcker, skitbra musik, filmer i toppklass, geniala tv-serier och mycket annat finfint. Totalt ska priser för 4500 kronor hitta hem till lyckligt lottade.
 
Så hur vinner man? Jo, varje dag kommer med en ny utmaning som är menad att stimulera din fantasi. Och nej, det rör sig inte om hjärnkirurgi, så ta're chill här va! För det det är ju som så, för er som inte vet, att rådande lotteri- och pristävlingaslagar gör att man inte kan låta slumpen avgöra vem som vinner. Vilket jag absolut är för. Det är roligare om någon som lagt ned lite tanke bakom sitt svar vinner än något "random". Utförligare information och tävlingsregler kommer imorgon, söndag.

Värt att nämna är också det att vi, inför bloggens stundande sjuårsdag, rör oss tillbaka till rötterna. För ja, kanske kommer årets julkalender vara fylld av katter. Och kanske kommer vi skymta en och en annan fot i förbifarten. Sexigt är vad det blir. Sex. Igt. Jag skäms inte.
 
 
OBSERVERA! Denna julkalender är inte på något vis sponsrad av företag eller andra privatpersoner, utan betald helt med egna medel. Jag har under sensommaren och hösten öronmärkt reklamintäkter just för detta ändamål. Allt eventuellt överskott* kommer att doneras oavkortat till Cancerfonden och Världsnaturfonden WWF Sverige.
 
 
VEM ÄR TAGGAD? SÄG ATT NI ÄR TAGGADE! Bara två dagar kvar nu, så håll i hattjäveln!
 
 
 
*efter att porto betalts
Publicerat i: Julkalendern, På tapeten
Taggar: julkalendern är här

Har kul på p*rnhub.com.

Hade lite att göra förut idag. Ni förstår, jag var på begravning under gårdagen (vilket jag inte ska exploatera här på något vis) och hamnade i något av en existentiell kris. Blev helt handfallen över hur skört livet ändå är, att det kan vara över vilken minut som helst och så vidare. Inte helt ovanliga tankar efter en begravning kan jag tänka mig.
 
Så jag låg i sängen och gjorde inget. Jag ville göra någonting. Kom och tänka på en YouTube-video med Tyler Oakley från i somras. I denna video så skrev de in random sökord på en porrsajt för att se om de kom upp några resultat. Det fanns porr med ballonger, ananas, vispar och så vidare.
 
Jag tänkte: "kul, det ska jag också göra. Nu. Med ens". Alltså skriver jag in p**nhub.com (censurering ftw) och ser vad jag kan hitta. Hur det gick? Så här:
 
Veronica Mars - Positivt. Look-a-like-trenden verkar överlag vara populär.
 
Minecraft - Positivt. För positivt. Kollade dock inte på något av klippen, så vet inte med säkerhet.

Pringles - Positivt. Titeln på klippet var "Pringles hot and spicy as fake pussy". Bara 50 % hade gillat vad de sett dock, så jag lät bli att glutta.
 
Gaffel - Positivt. Ni vem när man har en slav och bestämmer sig för att vilja skada den med sin gaffel? Här finns instruktionsvideon.

Kudde - Positivt. Torrjuck med kudde, vem hade kunnat ana den trenden?
 
Lampa - Positivt. Lavalampa upp i framkatten...... Låter skållande.
 
KUL SPEL! Gör det med vänner! Gör "det" med vänner också. Använd skydd. Trevligt lördag!
Taggar: danisnotonfire, pelle porrsurfare, tyler oakley, youtube-tönten pelle

Band Aid 30.

Häromdagen hade 2014 års upplaga av Do They Know It's Christmas premiär. Band Aid 30 starring de HETASTE och SVINAKTUELLASTE artisterna just nu, så som Sinéad O'Connor, Seal, Bono och fem-sex brittiska YouTube-kidz............................
 
Närå, jag skämtar bara. Fast egentligen inte ändå. Varför har man man internetfolk med på något sådant här? Och speicellt sådana som inte gjort sig kända för att sjunga? Kan det ha att göra med PR och att man vill utnyttja deras miljoner följare? Kanske.
 
Jag gillar ju då Do They Know It's Christmas i alla dess utföranden. Året runt, alla dagar i veckan. Originalet är självfallet bäst. Även den som kom för tio år sedan, Band Aid 20, var jädra bra. Årets har väl inte tagit sig riktigt än. Men vi lackar mot julen och en är ju julhora utan jämförelse, så jag kommer säkert högst troligt köpa mig låten och på så sätt donera en slant för kampen mot ebola.
 
#välgöraren
 
BAND AID 30 FÅR TRE ÄN SÅ LÄNGE JULELJUMNA SUSHIBITAR
Publicerat i: Musik, På tapeten, Videos
Taggar: band aid 30, bob geldof med lejonman, feed? heal? feed? heal? the wo-oo-orld.

Mockingjay och den gången jag snodde ett par kilo M&M's.

Stor hand, stor...
 
Ska på midnattspremiären av tredje Hungerspelen-rullen i natt. Kanske inte det smarta draget känner jag just nu. En blir ju inte yngre och jobbardagarna börjar ju nästintill ottan som det är. Men det ska bli kul, det ska det. En onsdag med zombieväxel pallar man då och då.
 
Läste faktiskt om tredje boken nu förra veckan som var. Fan alltså, den är jävlar i mig råare än de två föregående böckerna. "Nu kommer soldater, bäst jag spelar död och lägger ansiktet i en pöl av blod". Fräscht. Spoilervarning på den förresten. Hade faktiskt glömt nittio procent av vad som hände i Revolt. Troligen för att en läste skiten på trekvart och inte tänkte på att annat än få veta slutet så snart som möjligt.
 
Lite som med sista Harry Potter-boken. Minns den knappt så här på rak arm. Minns mer än att jag läste den skitfort. Två gånger.
 
Och förra året var en på finpremiär av andra filmen. Minns ni? Det var jag, Big Brother-deltagare och P3-programledare. Och 600 pers till. Har aldrig upplevt så mycket gratis M&M's som jag gjorde den kvällen. Hade så jag klarade mig fram till påsk.
 
Taggar: pelle på premiär, del 2778

2010 ringde och skällde ut en materialist.

Kolla vad som låg i päronens gamla bil - min iPod Video (som ironiskt nog var omöjlig att få in videos på). Det var tvillingen, som tagit över päronens vrålåk, som fann skiten i ett av de där facken i baksätet.
 
Jag minns när jag (medvetet eller omedevetet, vem fan vet) tappade bort den och fick lov att "faktiskt köpa mig en iPhone nu när jag förlorat bort min käraste ägodel". Stackars. Lilla. Privilligerade. Vita. Barn.
 
Eller "barn" och "barn", när var ens detta? Högst fyra år sedan. Stackars Pelle, 22.
 
Innehåll:
0 bilder (fanns ingen kamera)
0 videos (se ovan)
779 låtar (med hits som bland annat Aicha med Outlandish, Fool's Gardens superhit Lemon Tree och Pass This On med The Knife)
8 GB kapacitet
Ingen kamera
Inget Facebook
Inget Instagram
Inget Vine
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: iBarneniafrikasomsvältet, iMaterialist, iPelle, iTönt

Från och med idag är måndagar veckans bästa dag.

Äntligen, äntligen, äntligen är Historieätarna tillbaka. På riktigt den här gången. Inte som sist, när man lät lura hela svenska folk genom att bara sända en så kallad "julspecial". Men vad är väl en pina på elva månader - nu är det ju dags igen!
 
Förväntningar inför säsong två: Erik Haag med sås i skägget, Erik Haag med öl i skägget, Erik Haag med långkok gjort på random djur i skägget och hela Lotta Lundgren.
 
Är, milt sagt, jävligt peppad på detta. Jäv-ligt peppad! Synd att det är måndag, för ett drickspel på det här hade ju varit ultimat.
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: allt med lotta lundgren, erik haag, erik haags skägg

Uppdatering från skrivhörnan.

Välkommen till skrivhörnan. Här möts skelett, zombies, Erik Haag, Ernst, bönsoppa och porrsurfing dagligen.
Närå, jag skämtar bara.
 
[använder utsmetningsverktyg på dataskärm]

Fan alltså, jag har dukat under för den jävligaste av förkylningar. Vad fan har hänt egentligen? Jag som "aldrig blir sjuk" har blivit full i bacilljävlar två gånger i år. Vi minns alla the great maginfluensa som skedde under sensommaren och så nu - powerförkylning med svullna bihålor, yrsel, halsont och litervis med snor. Om jag stannat hemma? Nej då. Till arbetskamraternas förtret. Ni ska se min papperkorg på jobbet och dess berg med snorpapper. MM-MM-MH!
 
Annars då? Missar en utekväll med gamla jobbarpolerserna. Vi skulle ha sett Krunegård och blivit dret. Klarar mig förvisso utan Krunisjävel, men det hade ändå varit kul att hänga med rävarna från förr. Jag saknar ju de där nötterna. Men det är en sak att hänga framför en dator med förkylning i åtta timmar. En svettig spelning som sjuk: nä.
 
Annars då? #2 Lyssnar non-stop på Creedence Clearwater Revival................... Såg det här klippet och äntrade med ens gubbstadiet i livet.
Taggar: (alla de här taggarna är samtliga använda tidigare. utom denna då), pelle och porren, porr, porra sig, porriga ögon, porrsurfa

Sponsrad video: how to raka rygg - Gillette Body starring Andreas Wilson

 
 
Hur du rakar ryggen:
1) Skaffa en pålitlig assistent.
2) Trimma.
3) Fukta ryggen.
4) Applicera rakgel.
5) Raka.
 
Med nya Gilette Body kan du hålla groomingen i schack och alltid vara ditt babylena, nyrakade jag. Låt dig inspireras och utbildas av Andreas Wilson - kolla på klippet och lär dig how to raka rygg. Klicka dig sedan vidare för att införskaffa dig ditt eget Gilette Body-kit.
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Tisdag alltså, dagen då jag köpte mig en svart polotröja?

Ursäkta ännu en dag frånvaro. Jag har haft fullt upp med att googla virtuella rundvandringar av Big Ben, läsa på om världens längsta tunnlar och se dokumentärer om det lutande tornet i Pisa.
 
Alltså enbart sådant som riktigt tråkiga människor ägnar sig åt frivilligt.
 
Det mest spännande som hände var den här italienska taxichauffören anno 1990-tal:
 
 
Fancy.
 
[klickar hem svart polo]
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: allmänbildning om inte annat, amerikansk dokumentär med dubbning av all italiensk smörja // sagt av every american!

James Dean och hans läder.

En ska inte tala illa om de döda, verkligen inte. I vanliga fall. Vet i och för sig inte om det här är något av ondo, det jag tänkt säga. Ni vet James Dean? Klassisk skådespelare som dog på femtiotalet och drar in cash än idag? Såg inte han jävla gammal ut? För sin ålder alltså. Hur gammal var han när han förolyckades, typ tjugofyra bast?
 
Visst det var andra tider, jag förstår det. Ta bara det att rökning var populärare än vatten. Och vem fan gymmade eller smörjde huddräkten för skydda sig från UV-strålarna? Ingen. Alla bara rökte. Och drack. Låter som paradiset.
 
Vet inte varför, men jag har inte kunnat släppa mannens gammelmansläder sedan jag såg ett inslag på tv häromdagen. Det bottnar nog mest i att en annan har drag av foster och inte alls ser ut som James Dean. Alls. Det har jag går för mig mest i Dean-väg är väl påsarna under ögonen. Sex-igt.
 
Dags att komplettera de ögonen med en chokladcigg i mungipan.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: en vecka tystnad och så kläcker en det här inlägget? vad fan! vad jag gjort? spelat minecraft. fy fan vad en är sorgligt 24-7.

Ja, när jag insåg vilka glapp det blir i min spellistor.

Den mängd av Pelle Nilssons spellistor som påverkas av det här beslutet....................
 
Är det så här skam känns? Som klåda?
Publicerat i: Musik, På tapeten
Taggar: skämsmusik, swifty, taytay

Vad ska samhället säga?

Misstag: bildgooglade "sovmorgon".
 
Låt mig recapa min söndag för er.
 
09:00 - vaknar av alarmet på mobilen. Måste ställa klockan på söndagar för att kunna komma i säng i tid på kvällen etc etc yada yada yada ni vet hur det ligger till.
 
09:01-14:34 - ligger och drar mig i sängen. Surfar, degar, självtafsar och äter. I nästan sex timmar.
 
14:35-15:35 - går på en långpromenad längs med järnvägen, över ett par åkrar och hem, samtidigt som jag lyssnar på Morgonpasset.
 
15:36-21:00 - ser avsnitt elva till tjugofyra av fjärdeModern Family-säsongen.
 
21:01-22:00 - ser lördagens Big Brother-avsnitt.
 
22:10 - lägger mig för kvällen.
 
Mindre produktiv dag har sällan skådats. Behövde inte ens göra matlåda eftersom jag fick restkäk från päronens halloweenfest att svulla tre dagar framåt. Kände mig lite olaglig. Som en flytt systemet, satt inne och brukade ovett.
 
#badass
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: zappa, zebra, zega, zlappa, zonani, zzz