Tankar som kommer till en när man karvar pumpa.

"Hah, påminner om ett ollon..."
 
"Ollon, kul ord ändå. Ollon. Olloooooon. Ollonborre. Ekollon...."
 
"Ja, snart är ju till och med hösten över..."
 
"Idag tänder vi ett ljus för alla fallna ekollon..."
 
"Lasse Kronér..."
 
"Usch..."
 
"Den som ändå fick uppleva en livs levande, eller ja, 'död', obduktion..."
 
"Klafs! Klafs! Här har vi hjärtat. Här har vi lungorna. Ollonet har vi här. Så klart behövde vi inte skära bort det egentligen, men vad fan..."
 
"Hah, ollon...."
 
"JÄVLA LASSE KRONÉR...!"
 
"Antalet folk som inte kommer förstå vad den här pumpajävlen föreställer..."
 
"Minecraft är fan bättre än onani..."
 
"Och på tal om onani: ollon!"
 
"Hahaha, ollon..."

"Mother fucking jävla Lasse Kronér...."
 

 
Ja, en lovade ju aldrig att det här skulle komma och vara något logiskt inlägg. Vad tycker ni om min Creeper-pumpa? Jag är rätt nöjd själv faktiskt. En creeper är ju då ett av monstren från Minecraft för alla er som är vuxna och har ett liv inte visste.
 
Jag skäms inte ens.
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: creeper, enderman, spider, skelerton, zombie, zombie pigman osv osv osv. tönt-pelle

En sorgens dag och den stora elefanten.

UUuuuuuuuuuuuuuööööööhh... Den här dagen som varit så bra fram tills jag att jag fick se det här. Comic Sans fyller systembolag och det uppmärksammas på diverse medier. Anhängare av den här bloggen är heller inte sena att upplysa en om detta.
 
Tack. Tack för det. Jag som hatar Comic Sans mer än jag hatar Hitler.
 
Nu över till annat. Jag tänkte vi skulle tala om elefanten i rummet: de sponsrade inläggen. Så ja, det har varit en hel del sponsrade inlägg på sistone. Ni har säkert märkt de här bland inläggen? Det är alltid mixade åsikter om bloggar och sponsrade inlägg. En del läsare lägger helt av att läsa en blogg när dennes skribent "råkar" skriva ett sponsrat inlägg och känner sig ofredade av tanken att någon skulle tjäna en slant eller två. Andra bryr sig inte nämnvärt och vissa tänker inte ens på det.

Jag tycker att sponsrade inlägg är ett okej sätt att göra reklam på sin blogg. Hellre ett sponsrat inlägg som dyker upp i flödet än blinkande reklambanners som påverkar prestandan och segar upp datorn (och som genererar i tolv öre om man inte är Blondinbella). Det som är bra med byrån som just nu tagit mig under sin vingar, det är de kräver att man skriver ut att inläggen är sponsrade. Vilket är ett krav enligt svensk lag. Och det gillar jag!
 
För alla jobbar ju inte så, lemme tell yo. För även min blogg, som är rätt liten i jämförelse, får varje vecka rätt så många bud om att skriva om diverse grejer "UTAN ATT NÄMNA ORDET SPONSRING!!!". En ska skriva "naturligt" om soppor i kopp och resårlösa trosor. Det är rätt svårt. Jag använder ju bara trosor med resår - hur skulle jag möjligt kunna veta?
 
Hur som helst hur som helst hur som helst, här finns ju så klart en gyllene jädra poäng. Ja, det finns ett syfte till att jag varit extra generös med sponsrade inlägg på sistone. Vartenda litet öre kommer oavkortat gå till er. Yeeep! Kan inte säga mer än så nu, men jag kommer spendera vartenda korvöre på er som läser. Har redan berättat för ett par utvalda om mina extraordinära planer. De gillade vad de hörde. Mähähähähhhähähäh.
 
Mvh
Teasarn.
 
Så, sponsrade inlägg som blir till er vinning - rätt så okej ändå? Huh? Ja? Bra.
 
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: fuck you comic sans

Sponsrad video: FIFA 15 Ultimate Team – Officiell Trailer

 
 
Det finns många anledningar till varför du borde testa FIFA 15 Ultimate Team™. Ta bara möjligheten att kunna skapa oräkerliga truppkombinationer. Om du hittar rätt balans mellan rutinerade försvarsspelare, lysande mittfältsdirigenter och stjärnklara spetsanfallare får du en obeveklig segermaskin.
 
Och du kan spela helt på ditt sätt. Hur önskar du att göra, 4-4-2? 4-3-3? I FIFA 15 Ultimate Team™ får du ge uttryck ute på plan för vad du tycker. Samla stjärnorna i valfritt spelsystem, låt dem spela på ditt sätt och ta med dem på den yttersta fotbollsfärden.
 
Har du redan FIFA 15 utan att ha prova Ultimate Team™? Sätt igång nu med ett kostnadsfritt startpaket! Och har du inte skaffat ditt exemplar av FIFA 15 än? Missa inte världens mest omtyckta sportspel. Kolla på klippet och klicka dig sedan vidare för att lära mer!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Dagens visdomsord.

När man förväntar sig gurksallad och får en sojakorv // en recension.

Blev klar med Gone Girl häromdagen. Hade ingen ro i kroppen att läsa boken fysiskt, så jag laddade till slut ned den på Storytel. Satt stundvis på helspänn och hoppade vid ett tillfälle högt när telefonen ringde på jobbet.
 
Och boken var spännande antar jag. Men det är här med [LITEN SPOILER] plötsliga vändningar i storyn. Eller "twist" som vi säger här på landet, de gånger vi inte syftar på Eddie Meduza-dans. Jag gillar inte det här med "twistar". Jag gillade det inte när jag såg Sjätte Sinnet, när jag läste Patient 67 (Shutter Island) och jag hade antagligen inte gillat åttonde säsongen av Dallas om jag tvingats se den.
 
Lite som att vänta sig gurksallad, ha en gurksallad framför sig, vara sugen på sin gurksallad och sedan sätta tänderna i en sojakorv. Jag gillar det inte. Dramaturgiskt säkert kort, ja. Sådant som får folk att "berätta för sina vänner". Precis som jag gör nu.
 
Menjadenvarändåokejochheltklartläsvärdsådenenchans....
 
GONE GÖL FÅR TRE FÖRVIRRADE SUSHIBITAR
Taggar: ben affleck ska tydligen visa dasen i filmen. någon som sett? såg den ut som matt damon?

Om den bästa jävla hösthelgen på år.

En var ju ingen Bingo Rimér i helgen.
 
Vet ni vad, lökar? Jag hade en så jävla bra helg nu helgen som var. Ett par dagar som var trevliga rakt igenom och jag hade genuint skitkul.
 
Så det var på lördagen som vi först sågs hemma hos Steven. Som håller på att wrappar upp sitt Närke-liv för att fly till Stockholm. Kul och tråkigt på samma gång. Steven bjöd på pizza och jag bjöd på alkohol.
 
Sen gick vi och såg Veronica Maggio som kommit till stan. Skitbra. Såklart. Hade inte trott något annat. Grät en skvätt och skrek en hel jävla massa under Mitt hjärta blöder. Var hes efteråt. Lät som tanten på banken. Värt det.
 
Sen gick vi till någon rockklubb....? Ja. Något hak som en gång i tiden, när jag var ung för längesen (2006), var en del av det den bättre krogen i stan. Nu var det mest en svagt belyst källare. Men det var kul, fick se Grannen 1.0's sambo (Grannen 1.2?) som lirar i band. De turnérar ibland. On The Edge Of Forever heter de. Ve-eh-eh-rkligen ingen Maggio-musik. I själva verket är det raka motsatsen. Som In Flames med draksång. Inte min typ av musik, men kul att se ändå. Kan ju säga att jag typ legat med en i bandet. Typ. Känner åtminstone.
 
Och sen, ja för än är det inte över, så gled vi in på krogen. Krogen som i UNTZ! UNTZ UNTZ! Går aldrig på krogen längre fan?! Lögn. Ibland händer det. Men inte ofta. En gick väl lite för ofta där i början, nyligen fyllda arton, och ledsnade. Spelet har ändrats lite nu. Eller så går man bara ut med roligare personer bara? Vi håller ihop, vi dansar ihop, vi dricker ikapp. Hade så jävla kul. Så jävla kul I tell you!
 
Stekte äggmacka mitt i natten.
 
Vaknade upp halv åtta (aka halv nio) och mådde prima.
 
Det här inlägget blev svårläst, visst? Ryckigt.
 
VERONICA MAGGIO
 
IN FLAMES-DRAKSÅNG
 
KROGEN
 
 
ÄGGMACKA
 
 
OBAKIS
 
Taggar: missar snart Big Brother. Insert smart tagg här.

Sponsrad video: Brainstorming Gillette Body.


Du har ett stycke Andreas Wilson och en mästerlig rakhyvel - hur kombinerar du bäst de två i en reklamfilm? Har du en noga groomad Andreas som kryper sensuellt på standen? Eller låter du kanske en visslande Wilson göra säljadet? Eller är det kanske bäst att hålla det enkelt och helt enkelt bara visa hur bra din rakhyvel är.

Gilette Body är den nya serien från Gilette för män som föredrar en groomad kropp. Kolla på klippet ovan och klicka sedan vidare för att skaffa ditt egna Gilette Body-kit och få tips på hur du bäst groomar din kropp!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

SPRID POSITIVITET! (Ett inlägg inspirerat av Facebook)

 
 
 
GILLA!
DELA!
TWEETA!
DELA OM DU GILLAR ATT SPRIDA SKIT PÅ NÄTET!
#katter
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: typical bilder som delas av crazy cat ladies, ni vet?

Sponsrad video: Ford Sweden Focus Pre Launch w.39-44

 
 
Har du, liksom jag, ibland svårt att få till en riktigt bra fickparkering? Man hamnar snett. Man skrapar i fälgarna på trottoarkanten. Man kan försöka förgäves. Men nu kan du, utan att bokstavligen röra ett enda finger, få till den perfekta fickparkeringen där utanför restaurangen, biografen eller var nu befinner dig. Nya Ford Focus har utrustats med Ford Aktiv Parkeringsassistans som hjälper dig att få till en så väl handsfree som en stressfri parkering. Allt med ett enkelt knapptryck!
 
Ford Focus lanserades 1998, har sålts i fler än 12 miljoner exemplar och blivit en av världens mest omtyckta bilar. Nya Ford Focus är också snyggare och smartare än någonsin innan. Exteriören har fått en fräckare design och interiören har blivit lugnare och fullpackad med smart teknik. Ta bara funktioner som automatisk ringningsfunktion till 112, Emergency Assistance, om olyckan skulle vara framme eller att din bil berättar för dig om du börjar bli trött.
 
Vill du veta mer? Titta på videon och klicka dig vidare!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Polacker på brandtrapp.

Så jag bor ju bakom ett hotell. Det är rätt så actionspäckat mellan varven, jag ska inte ljuga. Här om sommardagen så rymde ju Mikael Rickfors ut bakvägen. Det ni! För att inte tala om paret som nästan började sexa vid min soptunnegrej förra hösten. Hade första parkett bakom ett par krukväxter.
 
De senaste veckorna har huset varit belamrat med polacker. Anledningen är till att jag vetat om deras etnicitet är på grund av de kört runt i  risiga bilar med rostig lack.................. Göteborg ringde och så vidare.
 
Nä, men jag såg registreringsskylten på en av deras bilar som talade för varifrån de kom. Sen skvallrade deras språk, bestånde av 97 procent ord med endast konsonanter i sig, om ett och annat också. Rytmisk språk. Som rapen i en eurodiscodänga.
 
Fan vad dessa män supit! De har kommit hem från jobbet, knäckt en bärs och möts på brandtrappen för en cigg varje... ja, kvart. Ish. För varje gång de kom ut för en rök så var ljudnivån lite högre och lite mer hektisk. Jag gillade de satans jävlarna. Härligt att se att man, trots höstrusk, faktiskt kan smyga ut genom nödutgångar och semi-festa på en brandtrapp med en Sofiero i handen sju dagar i vecken. Så jävla osvenskt. Härligt beteende.
 
Men så kom måndagen och inga polacker syntes längre till. Ledsamt.
 
...
 
Undra om de tänker på mig med?
Taggar: öl, öl i polackhand, öl på brandtrapp

Passiv-aggressiva lappen, del 1665.

Fick Sveriges mest passiv-aggressiva lapp idag. På posten från Posten. Vi har "nyss" fått postfack nere i trapphuset här där jag bor. Vilket är great eftersom jag alltid nojade över huruvida någon gluttade in genom brevinkastet och spanade när en struttade naken mellan rummen. 
 
Lappen uppmärksammade, på ett ytterst borderline-vänligt sätt, det svåra i att dela ut posten i sådana här fack. Tydligen måste hen som delar ut öppna en stor lucka för att lättare komma åt alla fack. Något som gör att alla namn på oss boende hamnar på "fel sida" luckan. Typ. Fattar ni? Skitsamma egentligen. Detaljhelveten.
 
Lösningen ska vara ens namn ska stå på insidan av respektive fack. Vilket jag fattar. Jag fattar allt. Tidstjuvar är en böld i röva på alla jobb.
 
Men - på lappen så sen så står det så här:
 
"Vi behöver er hjälp för att kunna dela ut er post"
 
Pelle: Okej, vad kan jag göra?
 
"Fastighetsägarens ansvar är att märka upp din postbox med rätt namn på utsidan men också inuti skåpen".
 
Pelle: Okeeej, så vad ska jag göra?
 
"Fastighetsägaren har tidigare fått information om detta".
 
Pelle: OKEJ, SÅ VAD FAN SKA JAG GÖRA?!
 
Kan ni förstå vad jag menar med att det är lite helylle passiv aggressivitet över detta? Är det nu jag ska påpeka detta för min fastighetsägare, att gigantoföretaget PostNord hört av sig och är piiiiiissed? Ska jag göra en egen lapp? Den kom fram till exakt ingenting.
 
Vilket får bli vad jag gör av detta. Exakt ingenting.
 
En mening löd också: "Brevbäraren får en bättre arbetsmiljö o ni som fastighetsägare....".

O alltså. Som i "och".
 
O.
Taggar: "suck, visst att jag behövde kuta ned för trappor förr - men det här är FAN I MIG inte okej", posten hörde av sig och är maaaaaaaaaaad

Vuxna män som spenderar pengar på idiotiska saker.

Någonstans i världen finns det säkert någon som är avundsjuk. Avundsjuk på Pelle, snart tjugosju bast, som precis unnat sig massproducerade plastfiguriner formade som Nintendo-monster från åttiotalet.

Skulle vilja ha mig en levs levande MInecraft-gris.... Japan slackar när man som bäst behöver de.
Taggar: sorglig människa being sorglig

Anti-nyheternas dag.

Det är fantastiskt vad man missar nyheter när man inte bryr sig om något än sig själv en hel helg. Idag rapporterar Aftonbladet om en ubåt man inte hittar och en man som inte har smittats med ebola.
 
Måndagen den 20 oktober 2014: anti-nyheternas dag.
 
Nä, men vad är det för med ubåten förresten, bör man vara rädd? Är det en krigsförklaring? Tycker Ryssland att vi är för toleranta med våra homoäktenskap och Systembolaget-priser?
 
"Om jag hade varit kapten på en ubåt"-spellistan:
U96 - Das boot
U96 - Heaven
The Beatles - Yellow Submarine
Robert Broberg - Båtlåt
Love Boat Theme
Havet är djupt från Den lilla sjöjungfrun
Snook - Mister Cool
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: "nyheter"

Pelle Skipper är här.

Har äntrat någon Anna Skipper-fas i livet och insett att man faktiskt blir vad man äter. Det började med att jag kände mig hängig och fick för mig att jag kanske hade någon vitaminbrist eller svaga mineralvärden. Vet fortfarande inte om fallet var/är så och borde kanske låta mig undersökas.
 
I alla fall, denna Anna Flipper-fas har nu lett till, efter mycket googlande och efterforskning, att jag de senaste veckorna köpt på mig vitamin- och mineralrika varor. Skit jag aldrig köpt förr. Exempel på sådana här varor är linfrön, 4,5 kilo vitkål, råris och bladspenat. Bland mycket annat.
 
Alltså hur fan ska jag få i mig nästan fem kilo vitkål? Är inte något skitstort fan av varesig kåldolmar, kålsoppa eller kålpudding. Pizzasallad är väl det jag så här på rak arm kan komma på att jag gillar. Men det är det väl socker i? Och alla linfrön - ja, jag har för en livstid.
 
Kanske får portionera ut lite som julklappar till folk. Små presenterpåsar med färsk vitkål och linfrön. Jag vet att jag hade gilla det.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: anna flipper, anna skipper, flipper som ligger med anna skipper, mat

"bad teacher boob grab"

Har spenderat hela söndagen hemma hos päronen. "Vill du inte komma hit och hjälpa till och ställa ordning vårt nya rum?" sa man. Jag, som varit uttråkad hela helgen, tyckte det lät skoj. Fram tills dess att jag blev pålurad att, helt allena bör påpekas, skruva ihop en bäddsoffedjävul. Nog för att en varit uttråkad, men jag var inte i desperat behov av att skruva ihop något Ikea-pussel..............
 
Men det blev bra. Funderar på att köpa en likadan soffa. Så PSYCH på er, päron - nu kommer jag kunna sätta ihop min egna jävla soffa på rekordtid.
 
Det uppstod en situation dock. När allt var klart och inmöblerat och tv:n ikopplad så ställer sig jag, mor och far och studerar det ny-gamla rummet. TV3 visade Bad Teacher för 1222 gången på en vecka. En film som jag faktiskt såg på bio när det begav sig. Fruktansvärd rulle. Cameron Diaz borde tvångsångra den på dödsbädden. Den är fylld av sådana där "o-amerikanska" shock value-ögonblick som är till för att filmen ska anses som "raunchy". Down with kids. Asball. Cool maaan.
 
#YO
 
Jo, så klart är jag och mina föräldrar samlade i rummet precis under scenen då Cameron Diaz börjar talla på en annan tjejs silikonbröst. En scen som är ganska utdragen. Speciellt lång blir den i sällskap med föräldrar. Tiden. Stod. Fan. Still. Tänk att det, trots att man är närmre trettio än tjugo, är lika jobbigt att se sex- och tuttscener med arvsmassan i samma rum. Morsan börjar fnissa och farsan blir till stone face.
 
Det var lite pinsamt, ja. Härligt ögonblick. Annars idag så har jag googlat "bad teacher boob grab". Tänk att en nu har det i webbhistoriken.
Publicerat i: Pelles vardag

Sponsrad video: Grandiosa pizza - XL Gudfadern.

 
Ibland vill man inte följa med kollegorna på den där ölen efter jobbet. Ibland vill man inte hänga med till svärmor och fika. Och ibland vill man inte hänga med sin partner upp på stan och prova kläder i flera timmar. Utan ibland vill man bara vara hemma själv med sin helt egna pizza.
 
Du har väl inte missat Grandiosas nya stenugnsbakade XL Gudfadern? En extra stor pizza med skinka, tomat, vitlök och svartpeppar. Carbe diem!
 
Kolla på klippet och klicka dig sedan vidare till Grandiosas egna Facebook-sida för att läsa mer!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Min anakonda vill inte ha något så länge du inte har frallor, honung.

"Fan vad uttråkad jag är" tänkte jag och började slötrolla in mitt nylle ovanpå Nicki Minaj tryne. Inte mitt stoltaste ögonblick. Inte heller mitt bästa Photoshop-verk. Men vad gör man inte en gylle onsdag i väntan på Big Brother?
 
Mvh
sorglig människa
Publicerat i: Musik, Okategoriserbart
Taggar: awesome photoshopbild being awesome, kanske skulle investera i ett par rosa string? det klär en ju!

Favorithits vi inte erkänner // vår gemensamma spellista.

Dags att öppna upp för sanningar aldrig menade för allmän kännedom. Ni vet smöriga hårgelédudes och powerbrudar som sjunger i grupp? Och allra helst de från nittiotalet? Fan alltså, de har ju alla någon enstaka låt som man gillar. Där! Då var det sagt!
 
...
 
Misären.
 
Känns i och för som om det är på uppgång att digga boy- och girlbands? Säkert någon störig hipstertrend utsprungen från Södermalm. Men eftersom jag och ni är en hipsters rent mentalt - låt oss lista våra favorithits av och med pojk- och tjejband.
 
SPICE GIRLS - VIVA FOREVER
Motivering: Spansk gitarr, sensuell visksång och en video med lerdockor. Fempoängare.
 
HANSON - I WILL COME TO YOU
Några ord: Jäv-lar vad jag rockade den här låten när den först kom. Röstade varje vecka i Voxpop också, så att den skulle kunna ligga kvar. Jag tror att de simmade igenom en tunnelbanevagn....?
 
ALL SAINTS - NEVER EVER
Erkännande: Fan, när jag satt och reserachade så slog det mig att All Saints fan har många bra låtar. Pure Shores, Black Coffee, Under The Bridge och så vidare. Men - ingen klår Never Ever, så är det bara.
 
TAKE THAT - BACK FOR GOOD
Försvar: "Got your lipstick mark still on your coffee cup...". Kaaaaanske den fjäskigaste låten på den här listan, men ändå jävla trallvänlig. Kom på radion ibland på mitt förra jobb och jävlar vad en tog i från tårna och hetsskrek med.
 
SALT-N-PEPA - TWIST & SHOUT
Pizzakrydda: Av alla hits som denna trio gjort, så gillar jag deras cover av de fyra vita vise Liverpool-männen bäst? Det säger mer om mig fan.
 
BACKSTREET BOYS - AS LONG AS YOU LOVE ME
Mittbena: Nä... jag vet inte.
 
 
Det här var bara ett axplock av alla hits en gillar halvt om helt i smyg. Redan nu, innan jag tyckt "publicera", så känns det här jädrigt jobbigt. Får väl se det som någon typ av terapi. Något att försöka dra på friskvårdsbidraget kanske?
 
MEN - listan fortsätter ju på Spotify. HÄR ÄR LÄNKEN!
 
Tänkte att vi fyller på skiten ihop. Lämna en kommentar med era favoritlåtar från sub-genren boy- och girlband, så lägger jag till allt eftersom. Känner spontant att det kan bli... ja, en svingrym förfest-, ligga-, magsjuke- och turista-utomlands-lista.

ÖS PÅ!
Publicerat i: Musik, Okategoriserbart
Taggar: In på skinnet, dålig musik, fast egentligen jävligt bra musik

DO-RE-MI-LE-DIG-HE-LG!

Det här inlägget har temat "män med glasartad blick, stela muskler och ett kilo smör i ansiktet".
 
Det är fucking fredag, y'all! Igen. Fan alltså, jag vänjer mig inte med belöningen som är lediga helg varje vecka. I över nio år jobbade jag varannan helg. Nio jävla år. Plus-minus några semesterveckor om året så är det, vid en snabb överslagsräkning, cirka fyrtioåttatusen helger som jag knegat mig igenom under dessa nio år.
 
Men det här har jag redan skrivit om, jag vet.
 
Men ändå. Ledig. Helg. Varje. Helg.
 
Rullar fint på tungan.
 
DO-RE-MI-LE-DIG-HE-LG! Det var så Julie Andrews sjöng upp när hon tvingades in i facket och inte behövde underhålla alla von Trapp-äcklen 24/7. Har jag hört.
 
Taggar: DO är då det är dags att gå med i FA fa-fa-facket., Julie Andrews bland andra nunnor, Sound of music

När grannen lämnar orten.

Grannen 2.0 har varit bortrest i ett par dagar. Då ockuperar jag, som traditionen lyder, badkaret i denna öde lya. Fan vad jag önskar att jag hade ett badkar, hörni! Det är ju så jäkla trevligt att ligga och humma i hundrafemtio liter kroppsvarmt vatten. Man pillar lite, dra bort lite malplacerade hårstrån, filosofera över hur många gamla klasskompisar som egentligen skaffat barn och så vidare. 
 
Mötte en annan granne (Grannen X.Y) i trapphuset på vägen upp till Grannen 2.0's lägenhet. Hen tittade lite förundrat. Kanske för att jag gick med en handduk slängd över en axeln, en succéthriller i munnen, kalsonger i ena näven och shampoo i den andra, jag vet inte.
 
Men det är ju fan inte det märkligaste som hänt här i kvarteret. Jag minns en gång en judehatande skinnskalle som stod och ropade på mamma en halv natt (läs här). Det är ju lite konstigare än gå med Gone Girl nedkörd i svalget. Faktiskt.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: blubb! blubb! blubb!, fisa i badkar är... ja, lite av det bästa som finns

Twin Peaks kommer tillbaka!

WAAAAAAAH! Jädrar i havet, det här var ju en nyhet ingen trodde skulle komma. Så Twin Peaks-finalen firar 25 år 2016 och det firas med en helt ny jävla säsong! Kommer vi äntligen, efter tjugofem år, få veta vad som hände med Audrey på banken och den där jävla Bob (som gav en mardrömmar i veckor)?
 
Låter lite för bra för att vara sant, ja jag väljer att inte fullt ut tro på skiten.
 
Men ja, då har man en anledning att försöka hålla sig kvar i livet till 2016 då! Woop! Woop!
 
Läs mer här
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: BOB!, LÄSKIGA UGGLOR!, OOOOH LAURA!

Mina topp 3 bästa maskeraddräkter just nu.

Nu är jag förvisso inte bjuden på något maskeradigt halloween-firande i år som kräver sin sedvanliga utklädnad. Än. Med lite tur kanske det trillar in någon e-vite vilken sekund som helst. Hur som helst så har jag funderat på det här med eventuell utklädnad. Jag kallar det "proaktivt dagdrömmande". Tänker egentligen på bra maskeraddräkter året runt, men en har lagt lite extra tankekraft nu.
 
Introducing mina topp tre favoritmaskeraddräkter just nu:
 
3. En creepy motherfucker
 
 
2. En nödlösning
 
 
1. Pånyttfödd
 
 
Så, föreställ er följande scenario: Pelle ska på maskerad, vilken av dessa (eller någon helt annan dräkt) ska han köra på? Ettan är ju bra fin alltså, not gonna lie.
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: alltid festa, var en gång utklädd till ett paket, bildbevis finns på bloggen.

KA-DUNK! KA-DUNK! KA-DUNK!

Är ju mitt uppe i "inte göra ett skit"-helgen. Den går bra, den går bra - tackar som frågar! Har kört ett par-sju timmar Super Mario Galaxy och druckit... ja, kanske lite för mycket kaffe. Lite för mycket. Någon kopp extra till lunch. Ni vet hur det är.
 
Men det är en sak som är jobbig och det här den här konstanta "det är bäst jag gör något av nytta så också den här dagen räknas"-mentaliteten som bor inom en. Jag vet inte om det är bonden i mig som tycker att det alltid finns saker som ska göra? Drygt är det i alla fall. Jag gör aktivt inte ett piss, men just nu hör jag ändå pulsslag från mögrummet (Greveholm-fans förstår) städskåpet och stereoskåpet.
 
KA-DUNK! KA-DUNK! KA-DUNK!
[STÄDA MIG! STÄDA MIG! STÄDA MIG!]
 
Och i skafferiet hittade jag tranbär som gick ut januari 2012. Slarv-Pelle.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: på ytan är det ju rent i alla fall. men i vrår och skrymslen står mat och saker och förruttnar

Till mor: din son är vattuman.

Dagens känga går ut till alla mödrar och fäder där ute som inte vet sina barns stjärntecken. Ta bara mor Nilsson som exempel. Hon och jag kampar mot varandra i Quizkampen (like there was 2012 all igen) och frågan ovan kom. Visst att den kan vara kluriga för gemene man att skilja på när fan stjärntecknen "är" och inte. Men har man två barn, tvillingsöner, som är födda den nionde februari - kom igen!
 
Hon gissade på fisk. Som hennes man är född i förvisso. Så halvrätt. Kanske.
 
Som föräldrar tycker jag att man ska/borde memorera sitt barn 1) stjärntecken, 2) månadssten, 3) vilket element man tillhör samt 4) fullständigt personnummer. Hur svårt ska det vara..............................?
 
Flämt å sido. Minns ni när jag bad er lägga till mig på Quizkampen här om våren? Trodde ingen spelade fortfarande så hoppades på ett par av er. Fick. Så. Jävla. Många. Spelförfrågningar. Mer än vad spelet ville. Blev stressad och fick konstant halsbränna. Sämsta idén någonsin att be folk lägga till en. Förlorade ju sviiiiinmånga poäng bara på grund att en inte hann med,
 
Hard knock life för en bloggare.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: Yttersta viktiga saker

Känd från... radio?

Fan, jag crushar så jävla hårt på Morgonpasset i P3 just nu. Det är precis som att åka tillbaka till gymnasieåren igen. Var lika besatt då. Om inte värre. Det kom tillbaka nu i somras när jag upptäckte att "ja, det går faktiskt att lyssna på P3-poddar här på jobbet och fortfarande få betalt". Det var ungefär där det började.
 
Och varför jag väljer att skriva om det här nu, ja, det är för att jag blev kompis med Hanna Hellquist idag. Eller ja, hon läste upp ett mejl som jag spotanskrev i morse. Föga imponerande kanske med tanke på den mängd mejl och sms de dagligen läser upp i programmet. Men ja, det värmde just nu i denna besatthet.
 
Jag ska ta det från början. Nu hela veckan så har morgongänget talat om hur de skulle fira halloween just idag, fredag. Oklart riktigt varför idag, men mest för de ville. Och i samband med detta har de haft en utsänd (aka spökskeptikern Victor) boende helt själv på ett spökslottshotell. De hade preppat denna arma man med spökhistorier och berättelser om vad som brukar hända i och i anslutning till det rum han skulle bo i.
 
Och så kom torsdagskvällen och Pelle skulle gå och sova. Jag kunde inte sluta tänka på den här Victor som skulle spendera kvällen i en slottskällare. Och då är jag lika mycket skeptiker jag. Spöken finns inte. Samtidigt som det är lite av... ja, det vidrigaste som finns. Sen tanken på att sova över i ett gammalt jävla hus. Själv. Jag får panik av den tanken. Tänk att vara omringad av allting fucking barockt, rokoko eller vad fan det heter och tvingas sova mitt i skiten. Snidade träansikten vars ögon förföljer en när man går förbi och knarrande korridorer som luktar kyrkdörr, ni vet.

Brr...
 
Så jag låg och tänkte på Victor och på hur jag själv skulle må i samma situation. Somnade skitsent. Tror det mest berodde på sympati, men också pure feghet. Så imorse spontanskrev jag ett mejl om saken och skickade in. Vad jag skrev? Det ser/hör ni här (24 minuter in i programmet).
 
Eller så läser ni här.......
 
"Hej och fy fan!
Jag har inte kunnat sova på hela natten för att jag legat och tänkt på vad denna stackars Victor måste uppleva "just nu". Jag är en skeptiker jag med, men en såg ju Arkiv X när det begav sig.... Sanningen finns där ute.

Tröst-öl till Victor!"
 
Mvh
Känd från... radio?
Taggar: hanna hellquist mellan två skivor mörkrostat - ja tack!, och david druid är rätt mumsig han med

Johannes Brost och Gunilla Persson sittin' in a...

 
Alternativa rubriker:
 
"När jokern fick spader"
 
"När jag såg henne så värmde det till i Brostet"
 
"Johannes pökaren"
 
"Zombies united"
 
"Rederiet"
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: kan inte låta bli att föreställa mig J och G i ett SVT-censurerat samlag

Clarie Danes hulkgråter hela helgen.

Ligger i sänger och ligger med det senaste i raden av materiella lyckor. I helgen blir det bara jag, inga måsten och tredje säsongen av Homeland. Jag har ju inte sett skiten än, då jag vill se det i ett svep med bra kvalla. Men fan vilken bra serie det här är! Jag kan inte understryka det nog. Se skiten, tacka mig sen!
 
Lite ostigt att säga "inga måsten" förresten, men det är exakt vad helgen kommer att erbjuda. Har aktivt planerat att inte göra något, inte stämma träffa med någon eller lova bort mig på diverse skit. Det har varit för mycket galor, resor till huvudstäder och Sveriges framsidor de senaste helgerna (way to vinna empati, haha). Min introverta sida har talat. En lyder.
 
Jag tror inte jag är den enda som känner likadant mellan varven, aight? Vara för sig själv och kravlös = mmmmmmm..... stön.
 
Nu ska jag publicera det här inlägget innan jag ångrar något (syftar främst på bilden).
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: Clarie Danes, helgen, hulkgråta, hulkrunka, hulkäta, människor med små munnar