Pelle Skipper är här.

Har äntrat någon Anna Skipper-fas i livet och insett att man faktiskt blir vad man äter. Det började med att jag kände mig hängig och fick för mig att jag kanske hade någon vitaminbrist eller svaga mineralvärden. Vet fortfarande inte om fallet var/är så och borde kanske låta mig undersökas.
 
I alla fall, denna Anna Flipper-fas har nu lett till, efter mycket googlande och efterforskning, att jag de senaste veckorna köpt på mig vitamin- och mineralrika varor. Skit jag aldrig köpt förr. Exempel på sådana här varor är linfrön, 4,5 kilo vitkål, råris och bladspenat. Bland mycket annat.
 
Alltså hur fan ska jag få i mig nästan fem kilo vitkål? Är inte något skitstort fan av varesig kåldolmar, kålsoppa eller kålpudding. Pizzasallad är väl det jag så här på rak arm kan komma på att jag gillar. Men det är det väl socker i? Och alla linfrön - ja, jag har för en livstid.
 
Kanske får portionera ut lite som julklappar till folk. Små presenterpåsar med färsk vitkål och linfrön. Jag vet att jag hade gilla det.
anna flipper - anna skipper - flipper som ligger med anna skipper - mat
Karin

HAHAH!
Själv äter jag mycket vitkål, blandar en stor sallad som jag har i kyskåpet så är det bara att ta fram när det passar sig!
Asgott är att riva ner vitkål tillsammans med morötter och ha på lite olivolja och peppar! Typ som pizzasallad men nyttigt och lite mer! :D

Svar: Smart! Låter som en lösning från plugget och "salladsbuffén" i matsalen. Gött!
Pelle

Ida K

Detta är typ det enda jag brukar laga med vitkål, men sjukt gott, nyttigt och billigt!

200 g nötfärs
200 g vitkål
2 morötter
1 paprika
3 vitlöksklyftor
1-2 msk rapsolja
2 cm ingefära
3 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 pkt risnudlar

Strimla vitkål, morötter och paprika med osthyvel. Finhacka ingefäran och vitlöken. Stek köttfärsen, blanda i grönsakerna, och rör ihop med sambal och soja. Häll i lite sweet chili sauce om det känns "torrt". ÄT!

You're welcome.

Svar: MEN GÖTT! Tack Ida Kåååå!
Pelle

Lena

Alltså, vitkål är typ världens bästa grej!
Det går att ha i det mesta, släng i en skvätt i grytor, jag brukar ha det i korv stroganoff, köttfärssås, grönsaksgrytor och allt möjligt. Det är också jättegott med stuvad vitkål. Det går att göra hur mycket som helst av!

Ellie

Linfrön har jag alltid i min egengjorda musli! Jag brukar köra på havregryn, solroskärnor och linfrön, gegga ihop med händerna på en plåt tillsammans med honung och lite kanel, in i ugnen på 150 grader ca 20 min (bränns lätt, så rör om ofta!). Låter det sedan svalna en stund när jag plockat ut det och blandar i torkade bär och kokosflingor. Supergott och nyttigt, och dessutom lätt att byta ut någon ingrediens för variation :)