Anteckna: Pelle har nya skor.

Ett tappert försök till att visa upp mina nya sulor. Fick en fix idé om att jag absolut skulle ha specialutgåvan av den här modellen. Men min storlek var slut överallt, utom på ett sketen liten hemsida som jag hittade efter att ha googlat i bokstavligen timmar. Och igår kom skiten äntligen.
 
Har haft de på jobbet idag.
Fötterna ömmar något så kopiöst mycket.
Ska ha de ute på stan i kväll.
Känner att det är värt det, så länge alla får höra om mina nya skor. Ergo detta inlägg.
 
Vad vi har lärt oss idag är att 1) Pelle har nya skor. Anteckna.
 
Nu ska jag dricka bärs och tapas, sen ta mig i se en brasa vid Örebro slott. Jag känner att det blir en bra kväll, ja det gör jag.
Taggar: glad valborg och så vidare

Big Brother-listan och hur Pelle skulle funka i huset.

Googlade "blogglista" precis och hamnade på Annica Englunds blogg. Och då tänkte jag för mig själv att "kan Big Brother-deltagare fläka ut sitt liv i listformat, så kan jag".
 
Alltså kommer här Annica Englunds blogglista, version P.
 
1. Vem är din bästa vän? Hmmm.... Grannen 2.0 går ju inte av för hackor alltså. Men så är ju det puckot inte vidare förtjust i hallon, så några pluspoäng sipprar ju självfallet bort där. Jag gillar alla som gillar att umgås med mig. Har en silverfisk under sängen som jag leker datten med om morgnarna, också hen är rätt fin.
 
2. Vad har du för skostorlek? Jag vet inte hur stora fötter jag har, men MIN KUUUUUK ÄR ENOOOOORM... host. 43.
 
3. Brukar du skratta för dig själv? Det är oftast är då jag skrattar, i min konstanta ensamhet.
 
4. Vad är ditt favoritnummer? På dass? Makes an evil number two.

5. Vad var det senast du åt? En halstablett. #mätt

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Seriöst fan...? Kanske någon från något lyxpack, typ coelinblå. Mvh borgarn'.

7. Hur är vädret just nu? Ointressant med inslag av kallprat.

8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefonen? Jag tror det var mor. Snackade om syrrans unges kalas nästa helg. Jag planerar skattjakt.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Guuurl! Om skorna är fierce eller inte såklart.

10. TV eller dator? Dator. Fast... Netflix i burken är ju inte helt fel.

11. Favorit TV-program? Jag gillade Berg & Meltzer, det var kul. Sen tycker jag om Big Brother också (Annica - hit me up!). Något mer vet jag inte, ser så sällan på tv-program. Mer serier.

12. Har du några syskon? Tvillingen, syrran och big brother (ej TV-progammet).

13. Längd? Se ovan, skorstorlek 43. ;PpppPPPPpPpP

14. Hårfärg? ..... Äh men för fan - fuck this!

Vilken lökig jävla lista jag hittade. Där fick jag för "våga vägra läsa igenom".

Låt oss istället fokusera på hur jag skulle klara mig i Big Brother-huset. Det är ju lite av en dröm att få vara med i det programmet. Enda minuset är ju att folk tar en för mediakåt om man skulle ansöka. Men jag tror... ja, jag tror jag skulle bli rätt underhållande att se på. Sen skulle jag bli utröstad efter några veckor, när jag stängt in mig i ett köksskåp i 48 timmar eftersom att någon tog sista mjölken.


Sant.

Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: big brother, mediakåt, tar mjölk slut så ryker pelle

Ah men vilken pärla(re) han är.

Så... idag är en speciell dag. Pelle har blivit pysslare. Man siar således om att domedagen är nära. Helvetet börjar frysa till is. Far överväger börja att gå på dass med stängd dörr. Slutet.
 
För ett par månader sedan så började jag följa kontot @pappasparlorInstagram, aka Johan Karlgren. Den här mannen gör den coolaste och mest kickassigaste pixelarten jag sett. Ta bara det här akvariet. Och det har varit veckor av häpnad och avundsjuka från mitt och Grannen 2.0's håll. Det blev så mycket beundran att det till slut slog över till ett beslut om att börja pärla själva. Bad Karlgren om råd och blev guidad över Facebook-chatten om bästa pärlsort, samt fick tips och råd.
 
Och nu är vi här - 30 olika pärlfärger är beställda (OBS! Miljövänlig plast) och jag undrar om jag, äntligen, har hittat ett intresse utöver slösurfning och onani? Kanske. Har inte börjat. Kanske hatar det? Men jag tror inte det.
 
Pärlmäster har tänkt att pärla bland annat:
- En Super Mario-blomma.
- Ett sextonbitarsspöke.
- Kanske ett par extraliv.
- Gräsblock från Minecraft.
 
Nästa år: sci-fi-mässan.
 
Om ni fick pärla vad ni än ville, vad har ni pärlat då? Bäst svar får svamp.
Taggar: Minecraft, akne på ryggen, jag nördar, alltså ligger jag inte, nes, snes

Sponsrad video: Systrar Unga

Har du någon kompis eller kanske ett yngre syskon som bett dig köpa ut någon gång? Och har du, liksom många andra, tänkt att "det är lika bra att alkoholen kommer från dig, eftersom de kommer att skaffa fram alkohol ändå"?

En ny undersökning visar att så inte är fallet. Två tredjedelar av alla sextonåringar skulle avstå alkohol om de inte fick den av personer i sin närhet. Med andra ord är det fler unga som avstår att dricka än som istället ber en främling att köpa ut. Alltså kan ditt "nej" på frågan innebär stor, stor skillnad för att undvika onödiga ungdomsfyllor.
 
Men det är svårt att säga "nej" alla gånger, det kan de flesta tycka. Här kommer några bra argument:
- Säg att det skulle kännas jättehemskt om något hände och du hade köpt ut.
- Var den förebild du önskar vara och säg att alkohol inte någon bra idé, även om du drack i samma ålder.
- Skyll på att det faktiskt är olagligt.
 
Titta på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att få fler tips på hur och varför du alltid ska säga nej till langning!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

En muterad kärnvapenamerikan med ytliga blodkärl på flinten.

Öj? En kvällsblogg, när hände det senast? Men här sitter jag, nojig som fan, i mörkret. Har precis sett på The Hills Have Eyes helt själv i en nedsläckt lägenhet. Den är ju inte skitläskig, mer än att den är svinvidrig och ger en ångest.
 
Har gjort det till en hobby att glutta på rysare på egen hand. Fått för mig att det "härdar". Kan mycket väl ha fel. Tänker till exempel att det står en muterad kärnvapenamerikan med ytliga blodkärl på flinten i skuggorna bakom mig och planerar hur hen ska äta upp mig..............
 
Härdar var det, ja.
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: flint, kvällsblogg, muterade kärnvapenamerikaner, ytliga blodkärl

Artiklar från världens all misär. Och massa Gyllene Tider.

Det är dags för ännu ett avsnitt ur serien Hoarder-Pelle, bloggserien där jag visar upp allt skräp jag samlade på mig som grodyngel. Idag har vi kommit till högen med sparade dags- och kvällstidningar. Eller ja, de få jag hittade när jag letade igenom lådorna som hastigast. Här fanns även en pärm fylld med utklipp (som en får vika ut). Oftast ser man på framsidan varför jag sparat just denna tidning (oftast i samband med tragiska katastrofer). Andra gånger är det mer oklart.
 
Låt oss beta av en bunt.
 
 
Astrid Lindgrens död. Expressen, 29 januari 2002.
 
Mordet på Anna Lindh. Nerikes Allehanda, 12 september 2003.
 
Mordet på Anna Lindh. Expressen, 12 och 13 september 2003.
 
Annika skar sönder sig Robbie Williams-recension. Expressen, 2 juli 2006.
 
Absolut ingen aning. Antigen för att några brottslingar rymt eller för att Parton plockat ut sillisarna. Aftonbladet, 5 augusti 2004.
 
Samma brottslingar, annan kvällstidning. Expressen, 5 augusti 2004.
 
Gyllene Tider spelar i Örebro. HAHAHA! Nerikes Allehanda, 5 augusti 2004 + Expressen sommarbilaga.
 
Edit: Märkte precis att denna tidning hade samma datum som tidningarna ovan. Bläddrade igenom och hittade två recensioner från Örebro-spelningen för elva år sedan. Har alltså sparat totalt fyra tidningar om en Gyllene Tider-spelning.
 
Hund dömd till döden Robbie Williams festar i Gbg. Aftonbladet, 2 juli 2006.
 
Plansch på A-teens......... Källa okänd.
 
50+ sidor om fantasy. Aftonbladets söndagsbilagor, 2001.
 
Harry Potter dundrar in i Sverige. Källa okänd.
 
Artikel om Pokémon........? Expressen, 8 december 2000.
 
Hej då, Bullen! Expressen, 17 april 2000.
 
Creepy ass dikt som påstods ha siat om terroristattacken i New York 2001. Källa okänd.
 
"Mitt favoritt programm". Källa okänd.
 
Världen får lär sig om Usama bin Ladin för första gången. Expressen, 15 september 2001.
 
Vad var jag för ångestfyllt demonbarn egentligen? Men ja, den här högen går ju inte att slänga. Förstå värdet om en 40-50 år. #sniken
 
 
TRYCK PÅ GILLA-KNAPPEN NU!
Låt oss tillsammans hamna högst på Blogg.se's startsida!
Publicerat i: Hoarder-Pelle, Musik, På tapeten
Taggar: Vad har Usama bin Ladin och Per Gessle gemensamt? Pelle

"Prova byt miljö". Hoppar in i duschen.

"Har du skrivkramp, så prova att byta miljö" brukar experterna säga. "Location, location, location" osv. Alltså sitter jag nu här i duschen och försöker trycka ut något lästvärt. Och på tal om att "tryck ut" - på min vänstra hittar vi dasset. Skinande rent efter gårdagens städsession. Luktar till och med lite gott. Smakar lite... [använder tungan] fränt?
 
Jäv-lar vad min mage spökat i veckan. Det började i måndags morse med små knivhugg i buken och en nojig man som hinner att fantisera om spruckna magsäckar och buksaft i vener. Det blev värre och värre. Kunde inte göra "the great number" på toaletten, även om det var det enda som min magjävel bad om, och vid två tillfällen höll jag på att spy på plats. Kom pangboom från ingenstans, så att jag fick lov att andas långa, försiktiga andetag. Tårarna i ögonen kom på köpet.
 
I don't do vomit, ni vet. Det är jag och Jerry Seinfeld - the non-pukers. Om det inte handlar om festival och en full av jambalaya och onykter på vodkashots. ... #minnen
 
Magen är bättre nu. Inte fullt okej, men bättre. All heder till alla som står ut med menskrämper och andra magproblem månad efter månad, dag efter dag. Det var det enda jag kunde tänka på. Ett mental blockad som gjorde mig oförmögen att göra annat.
 
Men... om en inte skulle hoppa lite till vänster och nyttja sitt nyputsade porslin? HÖRS!
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: fredagsblogg från duschen

Att klyvas mitt itu av Aryas grillpinne.

Tja.
 
Har haft en så jävla fin måndag. Klår hela helgen som var, vilken bestod av 48 h i soffan framför YouTube och Vine. Och att jag sket ur mig ett så jävla gnälligt blogginlägg att det räcker och blir över för någa år. Det inlägget finns inte kvar längre. Även om jag står för det som skrevs, så var det bara onödigt och drygt.
 
Orsaker till att denna måndag varit extra bra:
- Utsövd.
- Jobbet gick bra.
- Gymmade. Riktigt led av ryggsvettma.
- Såg senaste Game of Thrones med Grannen 2.0.
- Lärde att jag kan fita en hel Snickers i munnen.
- Det är ljust hela dygnet.
 
Bara bra saker. Och på tal om Game of Thrones - FAN VAD DET ÄR BRA! Klyvs mitt itu av Aryas grillpinne så jävla mycket gillar jag skiten. Vill att Danderyd ska tygla ni-vet-vad så att hon kan ni-vet-vad mot ni-vet-vilka någon gång.
 
No spoilers.
Taggar: GoT, arya stark, måndag är game of thrones-dag

The moment when.

The moment when you går runt i affären i jakt på lördagsgott men fastnar vid en hylla. Och blir stående där.
 
 
 
Och står där.
 
 
 
Och står där.
 
 
 
Och står där.
 
 
 
Och lägger i en burk med k-ärtor. Igen.
Taggar: kikärtor, missbruk

"Lycka till din fjärt" // Hoarder-Pelle, del 5.

Serien om mina ungdomsår som hoarder fortsätter. Idag går vi tillbaka till dagen innan jag slutade nian och mitt häfte som jag skickade runt till klass- och skolkamrater, daterat 8 juni 2004. Så alla brudar (ursäkte för vidrig generalisering) gick runt med nallebjörnar eller stråhattar och bad folk lämna hälsningar. Jag, alltid redo att pusha normer, ville också haka på. Slängde alltså in några A4 i en mapp, skissade ett "självporträtt" på framsidan med följande uppmaning:
 
"Hej alla! Nu slutar vi nian snart. Dem tre åren här på Transten har gått snabbt. Tycker jag i alla fall. För att minnas er bättre skulle det vara kuligt om ni skrev i mitt häfte. Gärna ett självporträtt och en hälsning! Herrå!".
 
Jävligt bootleg. Och "kuligt"? Nackskott på det. Allt var Lunarstorms fel.
 
Så den här skiten är fylld med kanske tjugo-tjugofem porträtt och hälsningar. 80 procent från människor jag för mitt liv inte kan minnas vilka de var. Det är under de senaste åren som jag börjat glömma vilka som gått i ens skolklasser genom åren. Osäker om det är på grund av ointresse för människor eller för allt med grundskolan var pisslänge sedan. Vad fan, det är ju snart tio år sedan man slutade gymnasiet. 
 
Nog med åldersnoja. Här kommer några snabb hälsningar från kända och okända före detta skolkamrater från höägstadietiden:
 
"Ha det bra Pellon" från "Greken".
 
"Ha det bra Pelle" från "Uteliggaren" (som står på ett bananskal).
 
"Tja Pellon! Nu är'e slut för idag, tack & adjö för idag. Tänk vad åren gick fort, tänk så mycket vi gjort. Men nu är det slut för idag. Ha're ha're bra, HURRAA!!" från Erik.

"Lycka till Pelliz. Jag vill också ligga sked med dig i Dovra. Puss Walle". Porträtt: streckgubbe som håller i en öl och en vodkaflaska.
 
"Lycka till din fjärt" från min kusin.
 
"Lycka till. Men jag är bäst!" från tvillingen.
 
"Lycka till i Kumla på Hotell & Restaurang, snygging. många knull-kramar" från Sara.
 
Så här håller det på sida efter sida. Folk la inte vidare mycket tanke bakom hälsningarna i högstadiet och alla målade rätt fula bilder. Vill nog så långt och säga att det här bli den första saken i den här serien som hamnar i soporna. Kanske. Vi får se. Min djupt rotade hoarder måste få tänka på saken i några år till.
Publicerat i: Hoarder-Pelle, Skola och jobb
Taggar: När pelle målar självporträtt: ingen panna och tuppkamsfrisyr

Kockar på lokal och deras modekrav.

#throwback till ett år sedan när jag gick mot Ica och fick mitt val av kläder bedömt av två kockar. Ja, det var i april förra året som jag gick för att handla mat, klädd i halsduk virad runt skaftet (obs! inte endast halsduk) och passerar på vägen två kockar som jobbar på hotellet här bredvid. De satt på lastkajen rökte. Likt alla kockar någonsin.
 
"Det var värst vad den där var påpälsad" säger den ene och den andre skrockar instämmande.
 
Jag hörde ju det där eftersom jag var högst fyra äpplen bort. Blev stum, kastade ett öga mot saten. Vad fan, när händer det att man blir bedömd av fashionistakockar som knegar på lokal?
 
Men - smickrad för att de förväntade sig mer av killen i trappen bredvid.
 
Också pissed för att det max åtta grader ute och att bära halsduk då är allt annat än något statement. Jävla jävlar.
 
Gilla det här inlägget!
Taggar: #deepthroat, #throwback, #throwdag, #torsback

Jag och mina kikärtor.

Jag i hummus. [Bilden är ett montage]
 
Kikärtor... det är förjävla gött!
 
Har snöat in mig på allt som innehåller/doppats i/snuddat vid kikärtor. Har till exempel avnjutit oräkenliga lunchraster med falafel-vrålmiddagar. Det är pitabröd, det är salladsmix, det är svindyr sås och det är falafels av högsta kvalla. Gillade falafel innan också, men det senaste året har det börjat bli en sjuklig besatthet. Och så fick jag häromdagen se, för att förvärra beroendet ytterligare, att Coop sänkt priset på sin hummus.
 
Och här är jag nu. I köket ligger fyra tomma hummusförpackningar (ursköljda, redo att källsorteras. Mvh jobbig miljöpartist) och jag googlar "att skapa med kikärtor". Tänker att det kan råda bot på finnar om man smetar in nyllet med skiten? Något som egentligen bara är en ursäkta att vara extra nära kikärtor. 
 
Någon som har något tips vad man kan laga till/skapa av kikärtor? Ös på - jag tar till mig allt!
 
 
Taggar: kik(ärt)are, kik(ärts)hosta, kika på ärtor, kikärtor, phoebe i vänner när hon får hummus på sin klänning

Högsta önskan: slå ihjäl en zombie med skumgummiyxa.

#selfie
 
Kan jag precis ha bokat den coolaste jävla grejen någonsin? Ja, jag tror fan det.
 
Så utanför stan så finns ett ställe där man går en äventyrsbana och samtidigt överleva zombies som vill käka upp en. Tänk er spökhuset på Liseberg fast fullsmockat med zombiesminkade skådisar som under nittio minuter ska hindra en från att komma ut med botemedel och livet i behåll. Som ett live på uppåttjack. Hittade ett klipp på YouTube från några som upplevt skiten.
 
Hähähähähähähähähä.
 
Så. Jävla. Pepp.
 
Det vore väl jag och syrran som är taggade/tycker det ska bli kul. Alla andra är... livrädda? Min behållning just nu, för att inte gå in i skräckpsykos, är att det "faktiskt bara är människor med smink". Får se om jag är lika modig där i mitten av maj, när jag är stående i en öde fabrikslokal...........
 
Högsta önskan: slå ihjäl en zombie med skumgummiyxa. Samt vinna över brorsans lag. Vet inte om man "tävlar" i och för sig. Men tänker vinna ändå.
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten, Resa
Taggar: Pelle bokar in åtta pers för hjärtinfarkt

Sponsrad video: Tvodd on Wheels – Flippin’ Burgers-Jon

Det är i Tvodd On Wheels som Nisse Edwall tar sig själv och tittarna till oupptäckta platser i stan. Med sin Mercedes-Benz CLA Shooting Brake och sju urbana profiler, alltifrån entreprenörer till artister, som medpassagerare, så besöker han andras smultronställen och får testa på oväntade fritidsintressen.
 
I avsnitt fyra är Flippin' Burgers-grundaren Jon Widegren passagerare. Tillsammans lämnar Edwall och Widegren burgervågen i innerstan för att hoppa ned i det vårkalla kanalvattnet. Kan det på något annat sätt än åt rent åt fanders?
 
Titta på tvodden ovan och klicka dig sedan vidare för att se fler klipp, samt för att läsa mer om nya Mercedes-Benz CLA Shooting Brake!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

"Pelles mixtape" // Spotify-söndag, del 3.

Idag blir det smärta i bloggen. Så här mycket blottning har jag inte ägnat mig åt på länge, om än någonsin. Så i gårdagens inlägg nämnde jag mina gamla blandband som jag hittat på päronens vind. På ett av dessa band så hade jag skrivit ned vilka låtar som var på just det bandet och jag som lovade att "aldrig dela med mig av".
 
Fick ett infalls-anfall och knåpade ihop en spellista till veckans Spotify-söndag helt dedikerat till blandbandet "Pelle Nilsson". Hade egentligen tänkt att posta en helt annan lista, men har alltså nu beslutat mig för att dela med mig av det här.
 
Suck...
 
Spotify-söndag, del 3: "Pelles mixtape".
Snabbrecension: Schlagerbög möter millenniebugg möter Voxpop möter pre-pubertala snorvalp.

Min enda behållning är att detta verk skapades för sexton år sedan av en extremt ensam elvaåring. 
Publicerat i: Musik, Spotify-söndag
Taggar: En låt som inte fanns: Mickey från Rummel & Rabalder. Tur på fan var väl det?, Smärta

The Pinks M.M // Hoarder-Pelle, del 4.

Serien om mitt forna liv som hoarder fortsätter. Idag tar vi oss an pridebyrån som stod och samlade skräp på pojkrummet under åratal. Minns att den här fula kartongkonstruktionen fungerade som förvaring för skit som inte var skit nog att slängas, men som samtidigt för skit-iga för att ha framme. Vill tro att den vid ett tillfälle, innan jag slängde upp den på vinden, låg under sängen. Förvarade en porr där? Nej.
 
Så låt oss gå igenom "byrån" låda för låda. Har inte rört den på ungefär tio år.
 
GUL LÅDA
Innehåll: En gradskiva som jag snodde från Karin, matteläraren, och en drös med kasettband. Synd på fan att jag inte har något kassettspelare så jag kan lyssna. Men så här lyder etiketterna: Pelles band sida A + B, Pelle Nilsson (låtlistan finns uppskriven, men förmår mig inte att dela med mig av den pure crap som detta band består av), Bra musik, The Pinks M.M (HAHAHAHA!), Smurfarna, Semester -99, Summer music (internationellt) och Bra musik (eftersom den första kasetten var en succé).
 
RÖD LÅDA
Innehåll: Torra tuschpennor och söndertuggade kritor. Mest troligt aldrig använda till något lyckat.
 
GRÖN LÅDA
Innehåll: Dyrgripar. Så jävla mycket av värde i den här lådjäveln!
- En kortlek. Score.
- En kortlek med Katten Gustaf-motiv, storlek mini.
- Katten Gustaf-klocka. Det var viktigt att spara på serietidningspremierna.
- En miljard klassporträtt av undertecknad och gamla klasskamrater. Vissa av vilka jag helt glömt namnet på. Hittade också syrrans bortsorterad nuna till den gången hon fotade sig till körkortet. Hon ser ut som fan, haha!
- Urklippta kort på katter (redan då...).
- Bild från en "ff-fest" när jag dansar tryckare med "snyggaste tjejen i klassen".
- En bild på Titanic.
- Några artiklar som jag klippt ut från diverse tidningar. Bland annat en artikel om en 13-åring som blev misshandlad i omklädningsrummet där vi hade idrott. En 14-åring hade delad ut slag mot huvudet och knäat den andra i bröstert. Fallet hamnade hos socialtjänsten. WTF? Varför klippte jag ut den här skiten? Ringer ingen klocka. Sen fanns här också en kärleksförklaring tryckt i Expressen till " den snyggaste tjejen i klassen" nämnd ovan. En kärleksförklaring som också den må förbli hemlig för allmänheten.
 
På Instagram: se mina kontaktannonser för brevvänner och mailkompisar (@personligapelle).
 
BLÅ LÅDA
Innehåll: Ett "miniboule". Faktiskt ett jävligt coolt sådant. Känner spontat att det bör lekas med i sommar samtidigt som en sveper några kalla. Sen fanns här ytterligare några band. E.T-boken ("när du hör den här signalen är det dags att vända blad"-typ av bok), Sommarprat med Moneybrother (här hade musiksmaken förbättrats något i alla fall), Semester -01 och Lejonkungen.
 
Vilja lyssna igenom alla band så jävla hårt! Någon som kan skänka en gammal kassettspelare? Jag betalar med att knåpa ihop en Spotify-lista baserad på din förmodade personlighet.
Taggar: "Jag vill hälsa till världens gulligaste tjej som heter Cecilia. Vi har snart varit ihop i tre månader" - MER FÅR NI INTE

Folk ler, man knäpper upp skjortan och fåglar skiter ned bilar.

Instagram-#throwback, se punkt 2 nedan
 
Våren.
 
Det är den tiden på året som jag inte brukar tycka något speciellt om. Är ju vanligvis ett hardcorefan av vintern och snö. Men det är annorlunda i år, något skiljer sig. Kvalificerad gissning: det är gött att inte börja jobba när det är mörkt och sluta lagom tills nattmörkret lagt sig. Så som man gjort hela vintern. Nu är det ju ljust när man kliver ut genom metallporten på jobbet. Folk ler, man knäpper upp skjortan och fåglar skiter ned bilar.
 
Och utöver vårhelvetet, här är några andra saker jag gläds åt för stunden:
 
1) Säsongspremiären av Game of Thrones som är endast fem dagar bort. Det vill säga färre dagar än vad jag har fingrar på vänster hand!
 
2) Mitt exceptionellt välklockade tarmsystem. Morgon och eftermiddag, på minuten.
 
3) Den här gamla dängan.
 
4) Hummus och allt innehållande kikärtor.
 
5) Naanbröd.
 
6) All mat.....?
 
7) Utsovning på helgen. Ligga och dra sig i sängen och dra. Häh.
 
8) Den här karaokescenen från Modern Family.
 
Ja, men livet vad fan. Dä ä rätt soft.
Publicerat i: Pelles vardag

Män med skägg på Facebook.

Så jag hamnade på ett klipp tidigare idag. Det var Gilette Sverige som publicerat en film om den dalande skäggtrenden. Och även om man kan och bör ha åsikter om multinationella företag som vill dra nytta av kroppsbehåring, så var detta ett rätt underhållande klipp i min mening.

Men de riktiga (VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL) männen på Facebook håller inte med mig.

Kommentarerna, 700 and counting, under detta klipp, hörni... Neandertalare united. För att summera:
1) Riktiga män har skägg.
2) Riktiga män rakar sig på ett sätt - inte alls.
3) Alla som inte har skägg är kvinnor/småpojkar.
4) Riktiga män.
5) Riktiga män.
6) Riktiga män.
7) Lesbiska kvinnor är den rest som duger åt alla skägglösa.Sliter av stubb i ren protest.
 
Fråga: hur ter sig livet för hen som har skägg som livsstil? Finns det specilla klubbar? Särskilda kalas? Studiecirklar om och för mhen med skägg? 
 
Gilla det här inlägget!
Taggar: riktiga män, rövskägg, skägg

Sponsrad video: Interstellar

Äntligen finns Christopher Nolas senaste mästerverk tillgänglig på Blu-ray™, DVD och digitalt! Det är i Interstellar som vi ser Oscar-vinnarna Matthew McConaughet och Anne Hathaway i det viktigare uppdraget någonsin - att rädda mänskligheten. Filmen utspelar sig i en snar framtid där människan förbrukat jordens tillgångar och är dömda att gå under om hen inte börjar leta resurser bortom vår egen planet.
 
Interstellar väcker verkligen en massa frågor - vad skulle du göra om du visste att jorden gick under imorgon? Vem skulle du träffa? Vad skulle du ta med dig om du bara fick välja två saker?
 
Tror du vi har någon chans eller utplånas vi? Kika på trailern ovan för ett smakprov och klicka dig sedan vidare för att införskaffa dig ett eget exemplar av filmen!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Dagens kontrovers: The Conjuring.

Det är fan dags att vi betar av ett riktigt kontroversiellt ämne nu. Det är länge sedan som kommentarsfältet delades på mitten av ja- och nej-sägare.
 
Så ni vet The Conjuring? Filmen som tog alla med storm för ett par år sedan och seglade upp som mångas favoritfilm alla kategorier. Jag såg den ju när det begav sig. Med grynig bild som var halvt dold av kinesiska undertexter, på en surrande laptop. Man kan säga att jag inte hade de bästa visuella förutsättningarna. Men det stoppade en inte från att ändå spy galla på filmen.
 
Sen kom påskhelgen 2015 och jag och en vän hade tråkigt. Jag förslog att vi kunde loosa all belysning, öppna upp fönstren och titta på The Conjuring. För ja, kanske var jag för snabb att döma ut skiten sist? Och kanske var det då ett och ett annat kinesiskt tecken i vägen för alla specialeffekter? Hade jag rent utav sett skiten med halvt öga den där första gången?
 
Jag gav den en andra, ärligare chans. #vuxen
 
Men alltså fan... Den här filmen är inte bra. Förlåt, förlåt, förlåt! Nåd och bönor till alla "conjungare" där ute - det här är ett känsligt ämne, jag vet. Folk hyllar fortfaranden den här skiten i mitt Facebook-flöde minst en gång i veckan och alla som tycker annorlunda blir hotade med att tvingas ner i närmsta källare. Beväpnad med endast ett halvt dussin tändstickor
 
Hur många filmer ska det, innan någon reagerar, behöva komma med power-familjer som är skitlyckliga i sitt nya hus (som de "av en ren sluuuuuump haffat från banken till vrakpris") tills morsan/yngsta barnet börjar ana spökugglor i mosskällaren?
 
Å andra sidan, vad fan vet jag om att skapa filmer med miljonbudget?
 
Nu till kommentarsstriden. Alla ni som sett succérysaren The Conjuringen - tycker ni den är bra eller inte? Eller har ni förmågan att inte bli engagerade i struntämnen som film? Det är okej att hata bland kommentarerna för den här gången.
Publicerat i: Film och tv
Taggar: annabelle? more like anna snell(a) sätt dig i ditt skåp och håll käften., conjungare be crazy?, the conjuring

"Påskharen, Jesus och alla deras ägg" // Spotify-söndag, del 2.

Upprätthåller ryktet som Photoshop-mäster.
 
Det är dags för del två i Spotify-söndag, bloggtången där jag tar random ord, händeleser, aktuella nyheter och/eller annat och gör en spellista. Låtarna kan vara allt från "självklara hits" till mina helt egna associationsval. Det kan alltså, rent teoretiskt, finnas en låt blomjord på en spellista om charterflyg (cray cray) om jag finner att det finns skäl för detta. Ibland svarar jag på frågor om valen, ibland är det djupt rotade hemligheter som förblir hemliga.
 
Nog med tjafs.
 
Det är påsk! Har det gått någon förbi? Upptäckt: det finns för lite påskrelaterad musik. Faktiskt nästan ingenting utöver amerikanska lovsånger. Grävde djupt i fantasi och musikkartotek och kom fram till följande lista:
 
Spotify-söndag, del 2: "Påskharen, Jesus och alla deras ägg".
Inspiration till lista: påsken, långa öron, Jesus och utgjutna andar.

Det blir inte mer påsk än så här, med Rihanna och allt.
Publicerat i: Musik, Spotify-söndag
Taggar: rabbit är ju samma sak som bunny, jag vet. men långa öron och morotfäbless förenar ju de jävlarna tillräckligt, suck my cockiness

Teoretiker som hatar bild.

Del 3 av serien Hoarder-Pelle presenteras i samarbete med Talanglösa konstnärer och söner samt Lättbetong AB.
 
Så under en period i gymnasiet så hade vi bild. Det var antingen det eller musik man fick välja. Och eftersom man blev tvungen att välja mellan två onda ting, så fick jag lov att välja det jag hade lite mer fallenhet för - fucking bild.
 
Har gått hårt åt ämnet "bild" på sistone. Men det är endast för att jag inte kan skapa shit med händerna. I alla fall inte från ett "blankt papper". Tycker om att föra mig i text och jag kan komponera ett hyfsat bra foto om jag vill. Och jag har sällan viljan med mig. Så bildlektionerna i plugget - avskydde skiten. Flummig dynga. Och så blir man betygsatt på "konstnärliga grunder".... (eller?)
 
Mvh
teoretikern.
 
Tillbaka till bildlektionerna i gymnasiet. Vi fick i uppgift att, på valfritt sätt, återskapa ett känt konstverk. Jag valde Edvard Munchs "Skriet". På grund av självklart och omtalat mästerverk. Material att skapa med: lättbetong. På grund av penselskräck och ovan nämnda orsaker.
 
Som jag slet med detta lättbetongblock, ni anar inte. Tog till och med hem det och filade ute i garaget. La kanske ner totalt... 20-25 timmar? Och då slutade det i ett föga imponerande resultat som ni ser. Men minns ändå lärarens omdöme: "Hade du lagt ned lika mycket tid på dina övriga verk, som du gjorde på din byst, så hade du fått kanske fått ett högre betyg än G"...............
 
Låt oss, för skojs skull, räkna ut hur man bästa får högt betyg i bild på gymnasienivå om man heter Pelle Nilsson. Hur många olika "verk" skapar man på ett läsår? Cirka tretton stycken säger vi.
 
13 verk x 25 h slit på varje verk = ohållbart vad fan!

Som sagt. Bild - suck my ass!
Publicerat i: Hoarder-Pelle, Skola och jobb
Taggar: #hatabild, SKRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIET i Närke