Dagens kontrovers: The Conjuring.

Det är fan dags att vi betar av ett riktigt kontroversiellt ämne nu. Det är länge sedan som kommentarsfältet delades på mitten av ja- och nej-sägare.
 
Så ni vet The Conjuring? Filmen som tog alla med storm för ett par år sedan och seglade upp som mångas favoritfilm alla kategorier. Jag såg den ju när det begav sig. Med grynig bild som var halvt dold av kinesiska undertexter, på en surrande laptop. Man kan säga att jag inte hade de bästa visuella förutsättningarna. Men det stoppade en inte från att ändå spy galla på filmen.
 
Sen kom påskhelgen 2015 och jag och en vän hade tråkigt. Jag förslog att vi kunde loosa all belysning, öppna upp fönstren och titta på The Conjuring. För ja, kanske var jag för snabb att döma ut skiten sist? Och kanske var det då ett och ett annat kinesiskt tecken i vägen för alla specialeffekter? Hade jag rent utav sett skiten med halvt öga den där första gången?
 
Jag gav den en andra, ärligare chans. #vuxen
 
Men alltså fan... Den här filmen är inte bra. Förlåt, förlåt, förlåt! Nåd och bönor till alla "conjungare" där ute - det här är ett känsligt ämne, jag vet. Folk hyllar fortfaranden den här skiten i mitt Facebook-flöde minst en gång i veckan och alla som tycker annorlunda blir hotade med att tvingas ner i närmsta källare. Beväpnad med endast ett halvt dussin tändstickor
 
Hur många filmer ska det, innan någon reagerar, behöva komma med power-familjer som är skitlyckliga i sitt nya hus (som de "av en ren sluuuuuump haffat från banken till vrakpris") tills morsan/yngsta barnet börjar ana spökugglor i mosskällaren?
 
Å andra sidan, vad fan vet jag om att skapa filmer med miljonbudget?
 
Nu till kommentarsstriden. Alla ni som sett succérysaren The Conjuringen - tycker ni den är bra eller inte? Eller har ni förmågan att inte bli engagerade i struntämnen som film? Det är okej att hata bland kommentarerna för den här gången.
annabelle? more like anna snell(a) sätt dig i ditt skåp och håll käften. - conjungare be crazy? - the conjuring
Anneli

Jag har sett den, men minns ärligt talat inte ens vad den handlade om den. Har för mig att den var ok dock? Så bra intryck gjorde den på mig!

Svar: Den bästa av värsta filmer har väl den effekten, aight? ;)
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Jensvollen

Håller till viss del med dig, iallafall det sistnämnda med "power-familjer som är skitlyckliga i sitt nya hus". Haha, finns ju rätt så många sådana skräckisar nu!
Men för att vara skräckfilm, så tycker jag att den har sina good moments i filmen :) Men lättskrämd som jag är så...

Svar: Ja, men jag kunde räkna upp Amytyville, Insidious, Sinister och The Haunting in Connecticut bara så här på rak arm. Känns lite gjort ändå.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

EmmaV

Alltså jag tyckte ändå den var bra för att vara skräck. Jag gillar inte alls skräck egentligen men var tvungen att se den på jobbet och lättskrämd som jag är så skrek jag mig igenom filmen. Men ja, helt ok. Bättre än många andra läskiga filmer!

Marie

Jag är i samma situation som Anneli där uppe. Såg den men minns ingenting av den. Jag är dock inte jättemycket för skräckisar, kanske därför? Om man älskar skräckisar kanske denna var megabra med tanke på hur många dåliga det finns där ute.

Katten Jones

Alltså... Det är ju inte den bästa filmen, nej, men ändå helt okej kan jag tycka. I och för sig så tycker jag att det är svårt att komma på någon skräckis som är sådär riktigt obehaglig för när skräcken väl lagt sig (om man som jag blir rädd från början då) så ser de aldrig lika bra ut. Lite som hemsläpet som förvandlades under natten du vet? Mirrors är väl undantaget för mig (trots urballning), men det är bara för att jag är allmänt livrädd för att min spegelbild ska börja göra annat än det jag gör. Livrädd.

Johanna

Dålig och sjukt kliché . Uppföljaren/spinoffen Annabelle var något bättre, fortfarande inget kreativt nytänkande som i t.ex Lars von Triers filmer. Har du sett Antichrist?? Väldigt udda och intressant och rekommenderas starkt. Vore kul med en recension! (:

Svar: Så Annabelle är bra? Alla som älskar Conjuring säger ju att den är skit. Vilket iofs borde betyda att den är bra.... Tack för tipset, lägger AC på minnet.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Ida | the sky under the sea

Jag håller med dig. Hade höga förväntningar på att få se nåt riktigt läskigt, men den var ju inte utstickande, läskig eller ens särskilt bra alls.