Sponsrad video: Svensk Fastighetsförmedling - Barncancerfonden

Svensk Fastighetsförmedling säljer hem. Hem där barn får leka, växa, lära, busa och vara som barn mest är. Men det gäller inte alla. För ibland händer det som inte får hända - ett barn får cancer. Just nu skänkar Svensk Fastighetsförmedling fem kronor per visningsgäst på hus märkta med Barncancerfonden. Så kom på deras visningar så är du med i den viktiga kampen att utrota barncancer!
 
Titta på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer!
 
SPONSRAD VIDEO


KATEGORI: Pelles vardag

The Fall.

Fortsätter segertåget av skitbra tv från soffan här i Närke. För en tid sedan så hyllade jag Sense8 som det mästerverk det var och här om veckan så playade jag på måfå The Fall som fanns under mina rekommenderat-sidor på Netflix. En serie som var både uppfriskande och jävligt bra!
 
Serien tar fart under en tid av mord på unga karriärkvinnor. I ena ringhörnan får man följa Paul Spector, spelad av Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey), som försöker balansera livet som seriemördare och familjefar på en samma gång. Samtidigt får man följa Stella Gibson, spelad av Gillian Anderson (Arkiv x), som den kommissarie som leder jakten på mördaren och som även kämpar med andra bekymmer i livet.
 
Bra saker med serien:
- Dialekten. Iiiiiiiiiiirish eeeeeeeeeeey!
- Att man får följa mördarens "process" och utredarnas jobb parallellt.
- Spännande som fan! Som. Fan.
- Olikt alla Hollywood-produktioner.
 
Dåliga saker med serien:
- Dialekten. Irish. Fick spola tillbaka ett par gånger för att höra/läsa texten igen.
- Att vi måste vänta till 2016 på uppföljningen.
 
Liknar:
The Fall är som en blandning av Homeland, The Killing, Dexter och ett bra avsnitt av CSI. Top notch med andra ord!
 
Betyget:
Fyra starka sushibitar med faderskomplex. Se! Se! Se!


KATEGORI: Film och tv / Sushibetyg
TAGGAR: bra serier / han från den där filmen med slipsen och hon som want to believe / netflix / the fall

Vem vill ha mina dvd-boxar? Ingen.

Här är jag på gårdagens loppis. Det är inte mina Förhäxad-boxar eller hjärtformade speglar ni ser, bara för att göra det är klart på en gång. Inte för att brukar skämmas för tacky skit, men även den här mannen har en lägstanivå. Som tydligt dras vid löjlig magi-tv och rostrosa speglar. 
 
Fun fact: Förhäxad-boxarna var de enda, utöver Mad Men säsong 1, som blev sålda av alla serier vi hade med oss. Så där fick jag för håning av den serien. Och det betyder ju att övriga boxar kvarstår i mina ägor. Ingen vill ha tv-serier på dvd längre! Andrahandsvärdet verkar ha sjunkit med två miljoner procent över en natt?
 
Saker som säljer på loppis: hjärtspeglar, brädspel och kläder!? Visste inte att marknaden av begagnade kläder frodades så på loppis? Jag hade med mig två jackor, en skjorta och fyra tröjor. Det var det som rök först! Folk klämde, drog, slet och gjorde skäl för minst prutmöjlighet.
 
Och på tal om det - varför pruta på en tröja som säljs för tio spänn? Varför? Här har vi en hel, ren och fin tröja och folk är ändå "fem kronoooor?". Nu lönade det ju sig förvisso eftersom vi sa "ja" till alla priser. Men ändå - snåla jä-äh-vlar.
 
Summan av bullkryddan: loppis var en dryg sysselsättning en lördagmorgon, men jag cashade i alla fall in femhundra spänn efter bordshyra. Nöjd ändå.


TAGGAR: Du vill inte ha en dvd-box på köpet till din fula spegel?

Lopparn.

Här sitter jag och beundrar lördagens "sälja av"-dret. Ni förstår, jag ska stationera mig på en loppis hela dagen och kränga av saker som inte längre är önskade.
 
Har aldrig sålt något på loppis. Har knappt varit på loppis alls nu när tänker efter. Har jag ens befunnit mig i samma rum som ett ihopfällbart bord? Är nervös över denna loppislördag av någon obegriplig jävla anledning. Vilka står vanligtvis på loppis? Är de lika de där "knallarna" som alltid står och gormar på småortsmarknader? Vad är brukligt att sälja, måste man bara ha antika prylar? Räknas i så fall första säsongen av Scrubs?
 
I min säljrepertoar ingår: dvd-boxar, gamla PC-spel, Harry Potter-ljudböcker, brädspel, en halv miljon pocketböcker, filmer, lampor, krukor och ett par gamla jackor. Hur står jag mig ni som vet? Hoppas det kommer någon familj som inser att de saknar precis allt som ligger på mitt bord. De får rubbet för en femhunka.
 
Kom förbi vettja! Jag står och säljer mellan 10:00-15:00. Tänker inte säga vart dock. Har lyssnat på så många P3-dokumentärer på sistone att jag inte längre vågar andas första stavelsen på den plats jag befinner mig just nu. Inget illa men't till er non-seriemördare där ute.


TAGGAR: pelle på loppis / var myrorna en gång och fick vägglös på handryggen