The Fall.

Fortsätter segertåget av skitbra tv från soffan här i Närke. För en tid sedan så hyllade jag Sense8 som det mästerverk det var och här om veckan så playade jag på måfå The Fall som fanns under mina rekommenderat-sidor på Netflix. En serie som var både uppfriskande och jävligt bra!
 
Serien tar fart under en tid av mord på unga karriärkvinnor. I ena ringhörnan får man följa Paul Spector, spelad av Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey), som försöker balansera livet som seriemördare och familjefar på en samma gång. Samtidigt får man följa Stella Gibson, spelad av Gillian Anderson (Arkiv x), som den kommissarie som leder jakten på mördaren och som även kämpar med andra bekymmer i livet.
 
Bra saker med serien:
- Dialekten. Iiiiiiiiiiirish eeeeeeeeeeey!
- Att man får följa mördarens "process" och utredarnas jobb parallellt.
- Spännande som fan! Som. Fan.
- Olikt alla Hollywood-produktioner.
 
Dåliga saker med serien:
- Dialekten. Irish. Fick spola tillbaka ett par gånger för att höra/läsa texten igen.
- Att vi måste vänta till 2016 på uppföljningen.
 
Liknar:
The Fall är som en blandning av Homeland, The Killing, Dexter och ett bra avsnitt av CSI. Top notch med andra ord!
 
Betyget:
Fyra starka sushibitar med faderskomplex. Se! Se! Se!
bra serier - han från den där filmen med slipsen och hon som want to believe - netflix - the fall
Marie

Okej, kanske blir denna efter Vikings då som jag precis börjat med. Kan inte minnas om du har sett Vikings? Tycker den är grym såhär tre avsnitt in så hoppas det håller sig!

Svar: Ja, men se, se, se, se! Och ja, jag har sett första säsongen av Viking innan senaste Game of Thrones drog igång. Den måste jag plocka upp igen - skitbra!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Helena

Jamenja! Så sjukt bra! Vi håller på att kolla för fullt och det är så löjligt spännande. Dessutom är ju Stella Gibson en av de överlägset bästa kvinnliga karaktärerna som har synts på tv/film på länge. Jag har faktiskt tänkt skriva ett inlägg om The Fall jag också, jag har bara inte hunnit :-)

Svar: Men eller hur - så jävla ball! Hon kör på med sina one night stands och låter inte misogyna mansgrisar trampa på 'na! GRYM! Ser fram emot ditt inlägg :D
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Lili

Åh, den verkar så bra, men har ännu inte lyckats få tummen ur och börja kolla på den! Följer så sjukt många serier just nu.

Lollade stort åt "han från den där filmen med slipsen och hon som want to believe" HAHAHAHAHAHA