TV-året 2015.

Jessica Jones
 
Det är kul när det vankas nyår och man får summera det gångna året. Sitter och listar all möjlig skit som skulle kunna tänkas bli ett schyssta blogginlägg. Jag ska dock inte tråka ut er med alla dessa potentiella summeringar. Men jag tänkte att jag skulle skriva ett idag om alla/de flesta tv-serier som jag betat av de senaste tolv månaderna. För jä-äh-klar vad jag glott på tv i år! Det är inte undra på att min kollegor "inte tycker jag gör annat än att ser på serier". Men ey - det är ett intresse och jag gillar det!
 
Senare i veckan kommer också en "generell" årskrönika och häromdagen så publicerade jag inlägget över mina tio mest spelade och bästa låtar från 2015. Läs! Och ge mig gärna tips på andra serier i kommentarsfältet!
 
 
SENSE8 - Netflix stod för 90 procent av alla mina serierupplevelser i år och jäklar vad den tjänsten levererar bra tv. Sense8 är svårförklarad, men lätt att tycka om.
 
THE KILLING - Sen på bollen på denna serie, men gladdes åt att kunna se fyra säsonger i ett svep (återigen Netflix). Så jävla bra! Joel Kinnaman är också med!
 
THE FALL - Hon från Arkiv X och han från 50 Shades... ligger katt och råtta. Äkta, rått och skitspännande!
 
JESSICA JONES - Veronica Mars möter Arkiv X möter Sense8. Den första Marvel-produktionen som jag på riktigt gillat! Så jävla bra!
 
RITA - Högstadieläraren som knullar rektorn, svär framför elever, röker som en borstbindare och samtidigt är den mest sympatiska och "likable" karaktären som finns. Danskarna kan sina serier.
 
 
HOMELAND, säsong 5 - Mm-mm-mh! Clarie Danes är min våta Hollywood-dröm. Säsongen började lite segt med första avsnittet och hade ett trist sista avsnitt, men annars var den rakt igenom skitbra! Inget klår dock säsong fyra i min mening.
 
VEEP, säsong 4 - Elaine från Seinfeld som president? Funkar fortfarande. Julia Louis-Dreyfus förtjänar vartenda pris som kommer hennes väg.
 
TUSEN ÅR TILL JULAFTON - Årets julkalender och mest onödiga heta diskussion. Bildande, roligt och briljant! Sista avsnitt fick det att vattnas lite i ögonen. Erik och Lotta så sen.... det radarparet mellan två bröd, ja tack!
 
 
SCREAM QUEENS - Helt okej parodi på allt som är slashergenren med fyndiga repliker och rolig karaktärer. Men jag kände inte att jag var rätt publik för detta. Inte i egenskap som man ("man"), utan som skandinavier och bristande kunskaper i "greek-systemet". Vad är grejen med sådana där "soroities"?
 
GAME OF THRONES, säsong 5 - Jag ska inte ljuga, det här var året då jag kände att GoT sög rätt hårt? Det hände mest ingenting fram till de tre sista avsnitten och sen hände allt. Sen också - rätt lökigt att de onda alltid klarar sig och alla man hejer på stupar. Det funkade kanske i säsong tre. Nu: "amen vad fan, sluta döda flera från familjen [censur]!!!!!". Får se om jag pallar engagera mig för sjätte säsongen.
 
GIRLS, säsong 4 - Jag har aldrig fattat varför jag följt Girls nu när jag tänker efter. Det är inte skitbra, det är inte skitdåligt. Det bara är. Vilket är ett rätt taskigt betyg för en tv-serie ändå.
 
UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT - Störig jävla serie. Störig! Som fan! Alla jag pratat med fattar vad man menar när man säger så, men alla (så även jag) har ändå sett hela säsongen. Och jag kommer antagligen att se säsong två också om det krisar.
 
AMERICAN HORROR STORY: HOTEL - Jag trodde att en säsong som utspelade sig på ett hotell skulle bli en höjdare, på grund av att alla hotell i sig är skitläskiga. Men det här blev ett platt fall. Åtminstone på skräckfronten. Den får en trea för sina mjukporrinslag. Lägger nog ner efter den här säsongen dock.
 
 
ORANGE IS THE NEW BLACK, säsong 3 - Jag vill nog påstå att allt som gjorde säsong ett av den här fängelseserien bra är som bortblåst. Det är Weeds-effekten om igen (samma skapare). Det är för utflippat och har gått från mörk drama till löjlig komedi.
 
SCREAM - MTV-versionen av filmen från 1996. Spännande stundvis, men mest skitlöjlig. Jag visste vem mördaren var efter att jag sett karaktären i bild första gången.
 
 
FEAR THE WALKING DEAD - Systerserien till The Walking Dead. En lika genomrutten syster dessutom. Obegriplig franchise i min mening, jag förstår inte att folk gillar det här?
 
 
ATT SE KLART 2016: Mr. Robot, Narcos, Bloodline och Daredevil.
 
ATT TAGGA FÖR: Nya Arkiv X och nya Twin Peaks.
 
(Feel free att poängtera alla stav- och grammatikfel i det här inlägget, hinner inte spellchecka innan nyårsfirandet. Jag rättar nästa år vad fan! Gott nytt på er!)


TAGGAR: erik och lotta mellan två bröd / tv-nörden talar

Det kallas hämnd.

Det finns ett pågående skämt från min familjs sida som går ut på att man köper fula kattprylar (tavlor, kuddar, prydnader och så vidare) och gömmer i min lägenhet/bil/på min dörr. Lagom underhållande. 
 
(det är faktiskt skitkul!)
 
Så kom vintern 2015 och jag funderade på att jag skulle köpa till samma lösa folk som terroriserat mig i år med dessa jävla katter. Då kom jag på det - jag ska hämnas! På bästa manér dessutom. Alltså tryckte jag upp min allra fulaste selfie på diverse reklam- och "klicka ihop hemma och beställ"-prylar och gav bort i julklapp.
 
"Och till moster, en mugg med Pelles fejs"
 
"Mor och far behöver inte längre fundera, här får ni en almanacka med samma Pelle-selfie varje månad"
 
Det kändes väldigt bra.
Och jag tror att vi precis sett början på en lång och härligt tradition. 


TAGGAR: KUL! / the kristet utseende

Pelles 10 bästa låtar från 2015.

Så julen är över, jag är tillbaka på jobbet och det är dags att foka på det nya året. Och lagom till att det stora jultvaget är över så är det, helt enligt tradition, dags för Pelle att lista det gångna årets bästa låtar. I år har det varit både en och två riktigt, riktigt bra låtar som jag trallat med till.
 
Bäst att beta av skiten på en gång. Och en DISCLAIMER är väl på plats sä här innan listandet börjar. Vissa av låtarna på listan nedan är släppta så tidigt som vintern 2013. I teorin är de alltså rätt gamla, men hamnade inte under min radar förrän det här året. Men musikmodet vet inga tidsramar så chill the fuck out.
 
10. Den här låten är Way Out West, Fireball-fylla och en rolig helg i Gbg för mig.
 
 
9. Jag kan inte hjälpa det. Taytay släpper singel efter singel och jag är klickar hem allihopa på iTunes. Jag skäms inte ens.
 
 
8. Jag gick från att avsky remixen av Habits och hela "Tove Lo-grejen", till att känna mig stolt över vår svenska världsstjärna. Kvinnans platta är faktiskt skitbra!
 
 
7. Här var jag bra segstartad, men efter ett tag så var jag fast i Seinabos soulgrepp.
 
 
6. Dansade mig fram till jobbet hela sommaren till den här låten.
 
 
5. Det äldsta inslaget här. Fortfarande skitbra även om låten är från sent 2013.
 
 
4. Och den här mannen fick mig i en millisekund att överväga ett hattköp.
 
 
3. Crushar fortfarande så jävla hårt på Sabina Ddumba.
 
 
2. Varför, varför, varför är inte den här tjejen en världsartist?
 
 
1. Och har vi låten som jag slitit ut hörlurarna på.
 
Bubblare: Hello med Adele, Come Back To Me med Urban Cone, Enjoy The Silence med Denmark + Winter och Lean On med Major Lazer.
 
För 2016 hoppas jag på: nytt från Lily Allen alternativt att Melodifestivalen läggs ned. Hehehehe :):):)


KATEGORI: Musik / På tapeten
TAGGAR: bra musik / pelle listar ÄNNU en gång sin skit / sabina ddumba

LUCKA 24: Och så en Jaguar till tomtefar.

Tomten, det är bara du som är såhär manuell,
Färdas med klövdjur och bor på ensliga fjäll.
Att ta sig fram i släde är väl inget drägligt liv,
Med frostbitna fingrar och skägg dränkt i frusen saliv.
Visst att du hållt det hemligt hur fort dina renar far,
Men jag tror du kommer röra dig fram snabbare i denna... [Jaguar]
 
GOD JUL PÅ ER!
HA EN FIN HELG!


TAGGAR: fina bilar / god jul! / julkalendern / lucka 24 / tomten / är det en jaguar på bilden?