TV-året 2015.

Jessica Jones
 
Det är kul när det vankas nyår och man får summera det gångna året. Sitter och listar all möjlig skit som skulle kunna tänkas bli ett schyssta blogginlägg. Jag ska dock inte tråka ut er med alla dessa potentiella summeringar. Men jag tänkte att jag skulle skriva ett idag om alla/de flesta tv-serier som jag betat av de senaste tolv månaderna. För jä-äh-klar vad jag glott på tv i år! Det är inte undra på att min kollegor "inte tycker jag gör annat än att ser på serier". Men ey - det är ett intresse och jag gillar det!
 
Senare i veckan kommer också en "generell" årskrönika och häromdagen så publicerade jag inlägget över mina tio mest spelade och bästa låtar från 2015. Läs! Och ge mig gärna tips på andra serier i kommentarsfältet!
 
 
SENSE8 - Netflix stod för 90 procent av alla mina serierupplevelser i år och jäklar vad den tjänsten levererar bra tv. Sense8 är svårförklarad, men lätt att tycka om.
 
THE KILLING - Sen på bollen på denna serie, men gladdes åt att kunna se fyra säsonger i ett svep (återigen Netflix). Så jävla bra! Joel Kinnaman är också med!
 
THE FALL - Hon från Arkiv X och han från 50 Shades... ligger katt och råtta. Äkta, rått och skitspännande!
 
JESSICA JONES - Veronica Mars möter Arkiv X möter Sense8. Den första Marvel-produktionen som jag på riktigt gillat! Så jävla bra!
 
RITA - Högstadieläraren som knullar rektorn, svär framför elever, röker som en borstbindare och samtidigt är den mest sympatiska och "likable" karaktären som finns. Danskarna kan sina serier.
 
 
HOMELAND, säsong 5 - Mm-mm-mh! Clarie Danes är min våta Hollywood-dröm. Säsongen började lite segt med första avsnittet och hade ett trist sista avsnitt, men annars var den rakt igenom skitbra! Inget klår dock säsong fyra i min mening.
 
VEEP, säsong 4 - Elaine från Seinfeld som president? Funkar fortfarande. Julia Louis-Dreyfus förtjänar vartenda pris som kommer hennes väg.
 
TUSEN ÅR TILL JULAFTON - Årets julkalender och mest onödiga heta diskussion. Bildande, roligt och briljant! Sista avsnitt fick det att vattnas lite i ögonen. Erik och Lotta så sen.... det radarparet mellan två bröd, ja tack!
 
 
SCREAM QUEENS - Helt okej parodi på allt som är slashergenren med fyndiga repliker och rolig karaktärer. Men jag kände inte att jag var rätt publik för detta. Inte i egenskap som man ("man"), utan som skandinavier och bristande kunskaper i "greek-systemet". Vad är grejen med sådana där "soroities"?
 
GAME OF THRONES, säsong 5 - Jag ska inte ljuga, det här var året då jag kände att GoT sög rätt hårt? Det hände mest ingenting fram till de tre sista avsnitten och sen hände allt. Sen också - rätt lökigt att de onda alltid klarar sig och alla man hejer på stupar. Det funkade kanske i säsong tre. Nu: "amen vad fan, sluta döda flera från familjen [censur]!!!!!". Får se om jag pallar engagera mig för sjätte säsongen.
 
GIRLS, säsong 4 - Jag har aldrig fattat varför jag följt Girls nu när jag tänker efter. Det är inte skitbra, det är inte skitdåligt. Det bara är. Vilket är ett rätt taskigt betyg för en tv-serie ändå.
 
UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT - Störig jävla serie. Störig! Som fan! Alla jag pratat med fattar vad man menar när man säger så, men alla (så även jag) har ändå sett hela säsongen. Och jag kommer antagligen att se säsong två också om det krisar.
 
AMERICAN HORROR STORY: HOTEL - Jag trodde att en säsong som utspelade sig på ett hotell skulle bli en höjdare, på grund av att alla hotell i sig är skitläskiga. Men det här blev ett platt fall. Åtminstone på skräckfronten. Den får en trea för sina mjukporrinslag. Lägger nog ner efter den här säsongen dock.
 
 
ORANGE IS THE NEW BLACK, säsong 3 - Jag vill nog påstå att allt som gjorde säsong ett av den här fängelseserien bra är som bortblåst. Det är Weeds-effekten om igen (samma skapare). Det är för utflippat och har gått från mörk drama till löjlig komedi.
 
SCREAM - MTV-versionen av filmen från 1996. Spännande stundvis, men mest skitlöjlig. Jag visste vem mördaren var efter att jag sett karaktären i bild första gången.
 
 
FEAR THE WALKING DEAD - Systerserien till The Walking Dead. En lika genomrutten syster dessutom. Obegriplig franchise i min mening, jag förstår inte att folk gillar det här?
 
 
ATT SE KLART 2016: Mr. Robot, Narcos, Bloodline och Daredevil.
 
ATT TAGGA FÖR: Nya Arkiv X och nya Twin Peaks.
 
(Feel free att poängtera alla stav- och grammatikfel i det här inlägget, hinner inte spellchecka innan nyårsfirandet. Jag rättar nästa år vad fan! Gott nytt på er!)
Taggar: erik och lotta mellan två bröd, tv-nörden talar

Det kallas hämnd.

Det finns ett pågående skämt från min familjs sida som går ut på att man köper fula kattprylar (tavlor, kuddar, prydnader och så vidare) och gömmer i min lägenhet/bil/på min dörr. Lagom underhållande. 
 
(det är faktiskt skitkul!)
 
Så kom vintern 2015 och jag funderade på att jag skulle köpa till samma lösa folk som terroriserat mig i år med dessa jävla katter. Då kom jag på det - jag ska hämnas! På bästa manér dessutom. Alltså tryckte jag upp min allra fulaste selfie på diverse reklam- och "klicka ihop hemma och beställ"-prylar och gav bort i julklapp.
 
"Och till moster, en mugg med Pelles fejs"
 
"Mor och far behöver inte längre fundera, här får ni en almanacka med samma Pelle-selfie varje månad"
 
Det kändes väldigt bra.
Och jag tror att vi precis sett början på en lång och härligt tradition. 
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: KUL!, the kristet utseende

Pelles 10 bästa låtar från 2015.

Så julen är över, jag är tillbaka på jobbet och det är dags att foka på det nya året. Och lagom till att det stora jultvaget är över så är det, helt enligt tradition, dags för Pelle att lista det gångna årets bästa låtar. I år har det varit både en och två riktigt, riktigt bra låtar som jag trallat med till.
 
Bäst att beta av skiten på en gång. Och en DISCLAIMER är väl på plats sä här innan listandet börjar. Vissa av låtarna på listan nedan är släppta så tidigt som vintern 2013. I teorin är de alltså rätt gamla, men hamnade inte under min radar förrän det här året. Men musikmodet vet inga tidsramar så chill the fuck out.
 
10. Den här låten är Way Out West, Fireball-fylla och en rolig helg i Gbg för mig.
 
 
9. Jag kan inte hjälpa det. Taytay släpper singel efter singel och jag är klickar hem allihopa på iTunes. Jag skäms inte ens.
 
 
8. Jag gick från att avsky remixen av Habits och hela "Tove Lo-grejen", till att känna mig stolt över vår svenska världsstjärna. Kvinnans platta är faktiskt skitbra!
 
 
7. Här var jag bra segstartad, men efter ett tag så var jag fast i Seinabos soulgrepp.
 
 
6. Dansade mig fram till jobbet hela sommaren till den här låten.
 
 
5. Det äldsta inslaget här. Fortfarande skitbra även om låten är från sent 2013.
 
 
4. Och den här mannen fick mig i en millisekund att överväga ett hattköp.
 
 
3. Crushar fortfarande så jävla hårt på Sabina Ddumba.
 
 
2. Varför, varför, varför är inte den här tjejen en världsartist?
 
 
1. Och har vi låten som jag slitit ut hörlurarna på.
 
Bubblare: Hello med Adele, Come Back To Me med Urban Cone, Enjoy The Silence med Denmark + Winter och Lean On med Major Lazer.
 
För 2016 hoppas jag på: nytt från Lily Allen alternativt att Melodifestivalen läggs ned. Hehehehe :):):)
Publicerat i: Musik, På tapeten
Taggar: bra musik, pelle listar ÄNNU en gång sin skit, sabina ddumba

LUCKA 24: Och så en Jaguar till tomtefar.

Tomten, det är bara du som är såhär manuell,
Färdas med klövdjur och bor på ensliga fjäll.
Att ta sig fram i släde är väl inget drägligt liv,
Med frostbitna fingrar och skägg dränkt i frusen saliv.
Visst att du hållt det hemligt hur fort dina renar far,
Men jag tror du kommer röra dig fram snabbare i denna... [Jaguar]
 
GOD JUL PÅ ER!
HA EN FIN HELG!
Publicerat i: Julkalendern, På tapeten
Taggar: fina bilar, god jul!, julkalendern, lucka 24, tomten, är det en jaguar på bilden?

MEN JAAAAA!

Möttes av den här nyheten för ett par timmar sedan. Vet ni hur mycket mitt tonåriga jag sket på sig av lycka? The Beatles var mitt liv där under ett par hardcore år i början av 2000-talet. Och nu kommer de snart finnas på Spotify! AKA världens bästa (svenska) streamingtjänst (ej sponsrad)! Så jävla nice!
 Ja, jag gråtar en skvätt här rakt över tagnentbordet. Så vackert, så bra, så beatligt.
 
Det blir en fin jul trots allt. :')
Publicerat i: Musik, På tapeten
Taggar: JAAAAA!, beatles

LUCKA 23: Empati åt Jimmie Åkessons parti.

Och så en gåva till Sveriges skamfläck,
Folket sätter oss alla andra i ren och skär skräck.
Ni som går på falska faktan och sprider hat,
Och fyller sociala medier med ert dumma tjat.
Vad jag vill ge till landets största rasistparti,
Det är en stor gnutta.. [empati]
 
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: julkalendern, lucka 23, rasister, skitparti

LUCKA 22: En fräsch armhåla åt Carola.

Att vara Carola kan inte alltid vara en enkel dans,
Skråla runt på högklackat och hålla god balans.
Att bli fotad i tid och otid med varje humör,
Aldrig kunna lämna hemmet med hår flott som smör.
Men en sak hjälper jag dig att klara lätt,
Med denna kommer du i alla fall inte... [lukta svett]
 
Läs en bibel!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: carola, julkalendern, lucka 22, skulle egentligen ha skrivit om Gina Dirami, men hittade INGET bra rim om henne. VAD FAN!

LUCKA 21: EN byst i bly åt Clara Henry.

Clara, du är vår stora internetstjärna,
Med ett fint smajl och en klok ung hjärna.
Jag har ju sett bakgrunden i dina klipp,
Och din bokhylla är lite av en soptipp.
Förlåt om du blir arg och vill på mig spy,
Jag tycker bara den skulle se bättre ut med denna... [byst i bly]
 
Clara Henry-följare kommer förstå.
 
Publicerat i: Bloggtips, Julkalendern
Taggar: byst som i staty, inget annat.........., julkalendern, lucka 21

LUCKA 20: Blondinbella hjälper kriminella.

Till världens bästa superentreprenör,
Som inte misslyckas med något hon tar sig för.
Miljonvinst efter miljonvinst och cashen flödar i in,
Men nu ska du få ditt svåraste uppdrag någonsin.
Du ska ordna ekonomin åt de som har tappat allt,
För jag har hyrt ut dina tjänster till… [en anstalt]
 
Julkalenderns kanske mest idiotiska inlägg? Och jag gillar Blondbinbella, om detta nu uppfattades lite hårt.
 
Läs Isabellas blogg!
Följ Isabella på Twitter!
Följ Isabella på Instagram!
Publicerat i: Bloggtips, Julkalendern
Taggar: bloggare i fängelse, blondinbella, julkalendern, lucka 20

Do I make yo pilsk?

Vaknade upp idag och hade fotofeeling. Det hela grundade sig i att jag svor över mina bilder runt om på nätet innan jag somnade igår. Jag ska inte släta över något, jag var faktiskt på jakt efter något schysst och nytt till Tinder. En app som varit jävligt sval i min telefon en längre tid nu, men som nu börjat göra sig hörd igen.
 
Alla mina selfies runt om i cyberspace innehåller mitt nylle prytt med en ful grimas. Alltid denna jävla grimas. Förr var det en försvarsmekanik att skyla... något. Eventuell fulhet kanske? "Ah mäh, jag ser ju inte ut så där, jag fular mig ju ser du väl" sa man och kom undan.
 
Men idag tog jag mig i jeanskragen och rustade köket för foto. Jag har ju trots allt baskunskaper och schysst teknik för att kunna komponera en helt okej bild. Och 156 foton blev det innan batteriet gav upp. Det var kul! Jävla jobbigt samtidigt, jag ville gärna bre på med ett Grinchen-flin. Fick till slut på fokusera på kattungar som mals ner i köttkvarn för att behålla allvaret.
 
DAGENS FRÅGA: vilken av bilderna nedan skulle bäst få dig på fall/make yo pilsk? Var snäll vad fan.
OBS! OBS! OBS! Här är endast oredigerade jpg-filer pga lat.
 
Jag kallar verken (vänster till höger, uppifrån och ned):
1. "Minnenas television"
2. Zup bro?
3. Sk8r b0i (stand in-bild till den jag först tänkte visa er, där huvan satt på huvudet)
4. Stående sovande/hästen
 
Har också förstått att jag bör skaffe ett nytt hårspray. Det ser flötigt ut.
Taggar: foto, nedmalda kattungar, så här många selfies har vi inte sett någonsin i ett och samma inlägg. hur känns det?

LUCKA 19: Lisbeth Salander möter koriander.

Lisbeth, det är dags att du ser över din kost,
Det håller inte att käka smör och ost på en skiva ljusrost.
Och panpizza och halvfabrikat i alla ära,
Du kan på detta längre dig nära.
Steg ett blir att du gör som Carl-Jan och alla andra gourmander,
Krydda allt du ser med ett par kvistar... [koriander]
 
Se Millennium-triologin på närmsta streamingtjänst!
Läs senaste Millennium-boken!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: Lisbeth Salander, julkalendern, koriander är väl rätt vidrigt egentligen, va?, lucka 19

Äntligen!

Men kolla vad jag precis fick se, mitt hosthosthost hårda hosthost arbete får äntligen lite väl förtjänt pr. Blogg.se (förvisso där jag skriver sedan tio år tillbaka, men ändock) valde att lyfta min julkalenderlucka dedikerad Spiderchick. Tack och bock, bock och tack!
 
Nu är jag på't igen, precis som den gamla goda tiden.
 
#bloggkändis
Publicerat i: Bloggtips, Julkalendern
Taggar: julkalendern, spider är en av de bästa!

LUCKA 18: Hanna Hellquist slipper järnbrist.

Att dagar i ända sitta och radioprata,
Det är verkligen inget för de lata.
Sömn och allsidig kost är hemligheten,
Annars drunknar man lätt i förtreten.
Och för att säkerhets skull inte tappa någon kraft,
Får du, Hanna, därför här en liter... [blutsaft]
 
Hör Hanna på Morgonpasset i P3 varje morgon!
Följ Hanna på Instagram!
Följ Hanna på Twitter!
Läs Hannas blogg!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: hanna hellquist mellan två skivor mörkrostat - ja tack!, julkalendern, lucka 18

Alla kan äta julbord - en recension.

Fan det blir inte mycket uppdatera om livet den här månaden. Mycket flängande, mycket sova borta och framför allt mycket på jobbet. Har ju fått fast tjänst, en ska inte klaga, bara vara tacksam och blablabla osv zzzZZzZzz - MEN jag håller på att utmattas sönder. Jobbar och knegar framför en dator hela dagarna och kommer hem för att semi-dö. Varje dag. Det är ju mycket med årsbokslut och allt, så efter julen blir det väl att återgå till det normala igen.
 
Trist att vara döende i december månad bara. En är ju inte julhora för inte menar jag, då passar det sig inte att sova bort dagarna före dopparedan'.
 
Så med det sagt - låt oss prata helgen som var. Helg nummer 3 i ordningen av fläng och resa. Jag och mina peers åkte till Stockholm och Värmdö för att gå på Erik och Lottas julbord på Artipelag. Känslan innan var mest... "frågsam". Hur skulle showen se ut? Vad skulle det handla om? Vad skulle man få äta? Skulle man behöva spy upp något igen? Var min mage alert för alla överraskningar?
 
Men allt var topnotch! Allt från bussen som gick tur och retur från centralen, till den svinroliga shown och den intressanta matupplevelsen. Allt käk kom i sju turer och så var det show mellan turerna. Mycket bra upplägg och inlagda saker. Lätt värt prislappen!
 
Slemmigast: Grisfötterna.
Vidrigast: Lufisken (aka julbordets kackerlacka som stått pall sedan 1300-talet).
Godast: All fisk utöver lutfisken.
Bäst: Sketchen om en dystopisk framtid.
Bäst 2: Min tweet som jag fick från Lotta (se ovan). Det gjorde hela vår förfest! Jag vågar inte dyrt och heligt påstå att vi kanske fick bättre platser, men vi satt jäkla fint där vi satt. Vi var nöjda!
 
ALLA KAN ÄTA JULBORD FÅR FEM LUTADE SUSHIBITAR
Publicerat i: Fest och fylla
Taggar: alla kan äta julbord, erik och lotta, julia frej hej på dig!

LUCKA 17: Edward Blom får god lokalkännedom.

LUCKA 16: Och till Spiderchick - en smörklick!

Moa Allansson, mer känd som Spiderchick,
Du är onekligen internets trevligaste prick.
Med en lugg skarp som diamant,
Är du verkligen något extravagant.
Ungdomar säger dig "du är så fet att man dör",
Därfår får du av Pelle en... [klick smör]
 
Läs Spiders blogg!
Följ Spider på Instagram!
Publicerat i: Bloggtips, Julkalendern
Taggar: julkalendern, lucka 16, spider är en av de bästa!

LUCKA 15: Ny hårfärg till Carina Berg.

LUCKA 14: Skraplotter åt Harry Potter.

När allt du gör är att springa från Voldemort,
Så är det inte konstigt att inte du får nåt gjort.
Ditt föräldrahem ligger i ruiner och det regnar in,
Du måste värna om det som är ditt, pojken min.
Kanske gör du bäst i att skaffa dig ett slott,
Här, försök att få råd med hjälp av denna... [skraplott]
 
Följ Harry Potter på varenda kanal varenda storhelg varenda år!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: Lucka 14, harry potter, julkalendern, slottsägare potter

LUCKA 13: En toppmodern Kia åt Sankta Lucia.

När natten går med sina tunga fjät,
Haltar du fram med sveda i högra knät.
Som du snuddlade över matbordet i din vita skrud,
Ja, jösses Amalia - du förde ett jäkla oljud.
Det är dags att sluta vanka av och an Lucia,
Ta dig nu fram i din nya superfina... [Kia]
 
Unna dig ett luciaåg idag! Ta en kopp glögg å mina vägnar!
Publicerat i: Julkalendern
Taggar: glögg, julkalendern, lucka 13, sankta lucias vrålåk

LUCKA 12: En tvåtons sten till Lotta Lundgren.

Lotta Lundgren, karriärkvinnan som allt redan har,
Ett succéprogram, fin humor och en skäggig karl.
Länge filade jag på vad jag skulle till dig giva,
Kanske en filt, kanske en kudde, kanske en skiva?
Men så slog det mig på tåget till Flen,
Allt du saknar i ditt liv är en riktigt stor... [sten]
 
Se Lotta i årets julkalender, Tusen år till julafton, varje dag på SVT!
(Och ikväll ska jag äntligen få gå på Erik och Lottas julbord! WOOOOOOOOOOP!)
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: julkalendern, lotta lundgren och hennes sten, lucka 12

LUCKA 11: Ett fotbollslag till Erik Haag.

Erik, du leder inte bara årets julkalender,
Du verkar alltid befinna dig där allt händer.
"Finns det något du inte ännu hunnit med?"
Tänkte jag medan jag nävarna ihop gned.
Sen kom jag på det och fylldes med stort behag,
Här får du - dags att coach ditt helt egna... [fotbollslag]
 
Följ Erik i årets julkalender, Tusen år till julafton!
Tagga säsong 3 av Historieätarna!
(och Imorgon ska jag gå på Erik och Lottas julbord i Sthlm. YESSSS!)
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: erik haags skägg, julkalendern, lucka 11

LUCKA 10: Ett ståtligt sto åt Tove Lo.

Du far över hela planeten och spelar din musik,
Är med på talkshows och blir på köpet väldigt rik.
Och med mycket pengar kommer krav på en viss livsstil,
Stort hus, städerskor, simbassäng och en fin bil.
Inte att förglömma är det djuret som rika gillar mest,
Därför får du här din alldeles egna... [häst]
Lyssna på Tove på Spotify!
Följ Tove på YouTube!
Följ Tove på Twitter!
Publicerat i: Julkalendern, Musik
Taggar: julkalendern, lucka 10, tove lo bredvid häst

LUCKA 9: En LP med Kiss åt hjälten Katniss.

Du räddar världen med din båge och pil,
Och är nu en högaktad hjälteprofil.
Men det kan bli tradigt att ständigt behöva kuta,
Ibland måste du bara slå dig ner och njuta.
Så sätt nu på dina hörlurar, Katniss,
För här kommer en... [skiva med Kiss]
 
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: julkalendern, katniss, inte kattpiss!, lucka 9

Vem liknar han?

Håller som bäst på och betar av årets säsong av Homeland (måndagar, SVT Play, 22:00 - be there or be a terroist). Är säsongen bra? Oh ja! Håller den måttet från tidigare säsonger? Oh ja. Har den störiga moment? Oh ja.
 
Störigt moment: mannen på bilden ovan som spelar Carries nya flamma. Han är så sjukligt lik någon annan som figurerat i mitt liv att jag är beredd på att satsa allt på att få reda på vem han liknar. För det är det som är det störiga, jag kommer inte på vem fan han liknar! Jag har på känn att det är en annan kändis, kanske rent av någon form av youtubare......................? Det kan fan till och med vara så att han liknar någon jag träffat personligen. Jag. Vet. Inte. Så jävla irriterande att ha det på tungspetsen/ögonlocket.
 
Vet någon av er? Kolla på bilden ovan, titta in på Alexander Fehlings IMDb-sida och ge mig vartenda litet namn på vem han kan tänkas likna. Vem som helst - okända som känd. Rent statistiskt sett så bör ju någon av er pricka rätt.
 
Och nej: det är inte Fehling själv som jag "upplevt" (host) innan.
Taggar: dubbelgångare söker

LUCKA 8: Kirchsteiger och ett kort min döda katt Tajger.

Du är mysmannen av alla mysmän,
Tillråga på allt så är du också en riktig djurvän.
Du säger att allt som behövs för att göra ett rum färdiginrett,
Det är tydligen en fyrfotad liten sprätt.
Ja, jag ska inte rota vidare i om du eventuellt fått fnatt,
Utan istället bara ge dig gåvan som är min... [döda katt]
 
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: Ernst Kirchsteiger, Lucka 8, julkalendern, mysmän

"Tusen år till julafton" är det bästa som hänt oss som inte bryr oss nämnvärt.

Så, då var man här igen. Äntligen hinner jag punga ut ett "riktigt" inlägg mellan alla förinställda julkalenderinlägg här på bloggen. Vad tycker ni så här långt, har jag lyckats med rimmen?
 
Fy fan vad jag har varit upptagen med annat hela första veckan av december. Inget skitjobbigt förvisso, men ändå ständigt uppbokad på annat håll. Är det inte jobb och stundande bokslut som tar död på energin, så är det inställda tåg till Värmland och jag som blir tvungen att köra bil mitt i blåsten. Sant. Helga-stormen tog död på planerna att ta tåget till Karlstad och till syrran. Tog då det okloka beslutet att ta bilen hela E20-E18-sträckan till landskapet i väst. Har aldrig haft så fokuserad körning för mig. Någonsin. Vinden sög tag i karossen och slungade bilen åt båda håll.
 
Men vi hade i alla fall tur med musiken. #auxkabel
 
Annat som bidragit till att ni inte hört av mig: årets julkalender på SVT! Hur jävla bra är inte Tusen år till julafton så säg? Det är bildande, det är annorlunda, det är kul och det är spännande! Kan för allt i världen inte förstå kritiken som riktas mot programmet. Jag kan förstå sakfrågan om att det "inte är någon saga med en tydlig början och ett tydligt slut". Men hade någon väntat sig det av Historieätarna i julkalenderformat?
 
Jag vet inte, kanske är jag partisk? Jag är ju ett stort fan av Erik och Lottas sätt i vanliga fall. + att jag inte blir så skitnödigt arg varje gång något avviker från den svenska julnormen. Vem fa-an bryr sig om trillingnötshelvetet plockas bort från chokladaskar, om skolavslutningar inte längre sker i kyrkor eller att något så banalt som att julkalendern för en gångs skull är mer bildande än den än uppdiktad?
 
Faktum är: allt som rabiata Facebook-användare privilegiegnäller om år efter år om får mig automatiskt att tycka tvärtom.
 
#backaaladdinasken
#backagina
#backajulkalendern
#backalärandet
#backauturkyrkan
 
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: allt med lotta lundgren, erik haag, idioter på nätet, julkalendern, tusen år till julafton

LUCKA 7: Göteborgs Kex till de som sliter med Arkiv X.

Mulder och Scully ni mystiska FBI-agenter,
Ni som alltid sätter det oförklarliga i center.
Fakta: sanningen finns där ute någonstans,
Bara man har ett öppet sinne och vill ge allt sin chans.
Jag vågar inte tänka på allt ni sett på grunda av Arkiv X,
Får man tröst med ett paket... [Göteborgs Kex]
 
OBS! Ej sponsrat inlägg från Gbg-kexet!
 
Snart kommer Arkiv X tillbaka i rutan! Upplys närmsta rymdvarelse!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: Lucka 7, arkiv x, julkalendern, mullan och scullan

LUCKA 6: HanaPee får en brie.

LUCKA 5: Pär Lärnströms skägg smörjs in ägg.

Pär Lärmström du sköna programledarelit,
Du har kommit långt i media-Sverige efter allt ditt slit.
Och efter succéprogram om både idoler och kockar,
Så är det inte konstigt att fansen kring dig flockar.
Men det bästa med dig är nog ändå ditt ansiktshår,
Ett ordentligt buskage som få människor klår.
Och jag tycker du ska värna ditt underbara skägg,
Din present: du, jag och en massageolja gjord på... [ägg]
 
Ett lite märkligare inslag i den här julkalendern.
 
Följ Pär på Twitter!
Följ Pär på Instagram!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: julkalendern, lucka 5, pär lärnström, skägg

LUCKA 4: Jon Snow får flow.

Du sitter där på muren och plitar på din debutroman,
Men du säger att det varit stiltje hela dan'.
Din musa flög iväg som Daenerys bråkigaste drake,
Så nu sitter du här utan skrivlusta du arma krake.
Men tappa inte hoppet krigare Snow,
Ta det här pillret och få tillbaka ditt... [kreativa flow]
#uppåttjack
 
Följ Jon Snow via korpbud!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: GoT, jon snow, julkalendern, lucka 4

Pelle på Tradera, 2.0.

Jag håller på och ser över tillgånger och prylar som jag samlat på mig genom åren. Igen. Och jag har mängder med prylz som behöver nya ägare, för jag försummar deras blotta närvaro. Alltså kör vi en försäljning på Tradera. Med priser som är motsatta till ockerpriser ("svinabilligt"?)
 
Den här gången säljer jag inte bara DVD-boxar, utan här finns oanvända hörlurar, märkesbrallor och mycket mer. Klicka på bilden ovan för att komma till mina auktionssida på Tradera eller KLICKA HÄR!
 
Ps. JULKLAPPAR TILL NÅGON DU ÄLSKAR/HATAR/LIGGER MED?!  Ds.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: KÖP!

Sponsrad video: Frank by Frank.

Är du en av alla miljoner människor som alltid är i behov av att ha det senaste och är noga med att följa alla trender? Jag tror att de allra flesta av oss är trendjunkies inom något område. Någon vill gärna ha den senaste bilen, en annan vill kanske ha den senaste skjortmodellen och en tredje måste få sätta i sig den senaste mattrenden. Det är så människan funkar - vi måste få testa och uppleva nya saker!
 
Den trend som jag slaviskt följer är nog tv-serie-trenden. För det går också trender i vad som är populärt i rutan. En spionserie som många hyllar och följer idag, kanske blev ratad bara för några år sedan för att det var inom en "tradig genre". Trenden med vampyrer på tv var ytterst tydlig för några år sedan när huggtänder var det hetaste heta inom underhållning.
 
Visste du att du hos Tele2 kan du nu köpa en ny telefon och få din framtida bytesvärde avdraget på din nästa telefon?  Det är helt sant, det har fåret Frank lärt mig! Var alltid först med det senaste! Kika på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

LUCKA 3: Kristen Bell slipper mjäll.

Kära lilla Kristen Bell,
Det här året har du varit riktigt snäll.
Och det är mer vad jag ska vara nu,
Det du läser här kan säkert skapa ett jävla jehu.
Men skalpen din flagnar och är full av fjäll,
Här får du därför något för din... [mjäll]
 
Se henne i film och på tv!
Publicerat i: Film och tv, Julkalendern
Taggar: Kristen Bell, Mjäll, Veronica Mars, julkalendern, lucka 3

LUCKA 2: En flaska nässpray till Seinabo Sey.

Du far klotet runt och sjunger din musik.
Den största faran är din egna älskvärda publik.
Folk i stora mängder är en riktig bakteriehärd,
Det sa alltid min gammelmoster Gerd.
Så det här är mitt sätt att säga "ta hand om dig",
Börja därför varje morgon med tre puffar... [nässpray]
 
Publicerat i: Julkalendern, Musik
Taggar: julkalendern, lucka 2, nässpray, seinbo sey

LUCKA 1: Två svin till Cissi Wallin.