TV-året 2015.

Jessica Jones
 
Det är kul när det vankas nyår och man får summera det gångna året. Sitter och listar all möjlig skit som skulle kunna tänkas bli ett schyssta blogginlägg. Jag ska dock inte tråka ut er med alla dessa potentiella summeringar. Men jag tänkte att jag skulle skriva ett idag om alla/de flesta tv-serier som jag betat av de senaste tolv månaderna. För jä-äh-klar vad jag glott på tv i år! Det är inte undra på att min kollegor "inte tycker jag gör annat än att ser på serier". Men ey - det är ett intresse och jag gillar det!
 
Senare i veckan kommer också en "generell" årskrönika och häromdagen så publicerade jag inlägget över mina tio mest spelade och bästa låtar från 2015. Läs! Och ge mig gärna tips på andra serier i kommentarsfältet!
 
 
SENSE8 - Netflix stod för 90 procent av alla mina serierupplevelser i år och jäklar vad den tjänsten levererar bra tv. Sense8 är svårförklarad, men lätt att tycka om.
 
THE KILLING - Sen på bollen på denna serie, men gladdes åt att kunna se fyra säsonger i ett svep (återigen Netflix). Så jävla bra! Joel Kinnaman är också med!
 
THE FALL - Hon från Arkiv X och han från 50 Shades... ligger katt och råtta. Äkta, rått och skitspännande!
 
JESSICA JONES - Veronica Mars möter Arkiv X möter Sense8. Den första Marvel-produktionen som jag på riktigt gillat! Så jävla bra!
 
RITA - Högstadieläraren som knullar rektorn, svär framför elever, röker som en borstbindare och samtidigt är den mest sympatiska och "likable" karaktären som finns. Danskarna kan sina serier.
 
 
HOMELAND, säsong 5 - Mm-mm-mh! Clarie Danes är min våta Hollywood-dröm. Säsongen började lite segt med första avsnittet och hade ett trist sista avsnitt, men annars var den rakt igenom skitbra! Inget klår dock säsong fyra i min mening.
 
VEEP, säsong 4 - Elaine från Seinfeld som president? Funkar fortfarande. Julia Louis-Dreyfus förtjänar vartenda pris som kommer hennes väg.
 
TUSEN ÅR TILL JULAFTON - Årets julkalender och mest onödiga heta diskussion. Bildande, roligt och briljant! Sista avsnitt fick det att vattnas lite i ögonen. Erik och Lotta så sen.... det radarparet mellan två bröd, ja tack!
 
 
SCREAM QUEENS - Helt okej parodi på allt som är slashergenren med fyndiga repliker och rolig karaktärer. Men jag kände inte att jag var rätt publik för detta. Inte i egenskap som man ("man"), utan som skandinavier och bristande kunskaper i "greek-systemet". Vad är grejen med sådana där "soroities"?
 
GAME OF THRONES, säsong 5 - Jag ska inte ljuga, det här var året då jag kände att GoT sög rätt hårt? Det hände mest ingenting fram till de tre sista avsnitten och sen hände allt. Sen också - rätt lökigt att de onda alltid klarar sig och alla man hejer på stupar. Det funkade kanske i säsong tre. Nu: "amen vad fan, sluta döda flera från familjen [censur]!!!!!". Får se om jag pallar engagera mig för sjätte säsongen.
 
GIRLS, säsong 4 - Jag har aldrig fattat varför jag följt Girls nu när jag tänker efter. Det är inte skitbra, det är inte skitdåligt. Det bara är. Vilket är ett rätt taskigt betyg för en tv-serie ändå.
 
UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT - Störig jävla serie. Störig! Som fan! Alla jag pratat med fattar vad man menar när man säger så, men alla (så även jag) har ändå sett hela säsongen. Och jag kommer antagligen att se säsong två också om det krisar.
 
AMERICAN HORROR STORY: HOTEL - Jag trodde att en säsong som utspelade sig på ett hotell skulle bli en höjdare, på grund av att alla hotell i sig är skitläskiga. Men det här blev ett platt fall. Åtminstone på skräckfronten. Den får en trea för sina mjukporrinslag. Lägger nog ner efter den här säsongen dock.
 
 
ORANGE IS THE NEW BLACK, säsong 3 - Jag vill nog påstå att allt som gjorde säsong ett av den här fängelseserien bra är som bortblåst. Det är Weeds-effekten om igen (samma skapare). Det är för utflippat och har gått från mörk drama till löjlig komedi.
 
SCREAM - MTV-versionen av filmen från 1996. Spännande stundvis, men mest skitlöjlig. Jag visste vem mördaren var efter att jag sett karaktären i bild första gången.
 
 
FEAR THE WALKING DEAD - Systerserien till The Walking Dead. En lika genomrutten syster dessutom. Obegriplig franchise i min mening, jag förstår inte att folk gillar det här?
 
 
ATT SE KLART 2016: Mr. Robot, Narcos, Bloodline och Daredevil.
 
ATT TAGGA FÖR: Nya Arkiv X och nya Twin Peaks.
 
(Feel free att poängtera alla stav- och grammatikfel i det här inlägget, hinner inte spellchecka innan nyårsfirandet. Jag rättar nästa år vad fan! Gott nytt på er!)


TAGGAR: erik och lotta mellan två bröd / tv-nörden talar