Halvrosa kyckling och semi-användandet av toapapper.

Var är jag? Vad gör jag? Jag kodar om blogghelvetet. Från scratch. Är väl... fyra (4) procent färdig? Lite mer kanske. Är ju så jävla petig, ni vet. Är aldrig petig annars i livet. Nej, här kan man äta halvrosa kyckling till vardags och semi-använda toapapper - men fan om inte var-en-da jävla pixel på bloggen är där den ska vara.
 
Att se fram emot till Pelles Personliga version 27.0:
- infinite scroll.
- breddma (som är ett ord).
- stilrenare.
- kanske en schysst bakgrund?
 
Det blir kul! Deadline 17 mars.
 
Taggar: nya bloggdesignen

Lite Twin Peaks möter Homeland möter ett ledset Seinfeld.

En annan favoritsyssla jag har är att plocka upp serier som jag avfärdat som skit, bli omänskligt besatt och sedan låtsas som om himlen alltid är blå.
 
Har alltså fallit stenhårt för The Killing. Jäv-lar vad det är bra! Och hemskt. Men bra. Visst är det den här serien som har en dansk förlaga? Gick in för att googla upp svaret, men såg att man möttes av ett hav av spoilers och la ner fort som fan. Gjorde exakt samma misstag när jag väntade på tredje säsongen av Homeland och skulle bildgoogla "Homeland season 3" för att få fram en bild på dvd-boxen. Sökresultat: slutscenen där ni-vet-vem blir ni-vet-vad i säsong tres finalavsnitt.
 
Men i alla fall TK, som vi äkta fanz kallar serien, är pissbra. Lite Twin Peaks möter Homeland möter en ledset Seinfeld.
 
THE KILLING OCH JOEL KINNAMANS FJUN FÅR EN STARK FYRA
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: fjun på överläpp, hon från World War Z, joel kinnaman

Hen heter Stekelino och snart blir vi tre.

Att ligga i sängen med älsk och mysa <3<3<3
 
Fick en stekgryta i födelsedagspresent. Efter många turer fram och tillbaka i julas, så har jag äntligen skiten i mina ägor. Mor och far tänkte ju köpa en redan i julas, men då avstyrde jag allt med ett "äh, vad ska jag med det till?". Värt att påpeka är att 1) jag hade sagt att jag ville ha en och att 2) jag ångrade mig redan på juldagen. Alla hobbykockar måste ju ha en stekgryta. Speciellt när man, som jag, planerar att få matlagning som stort intresse vilken dag som helst nu. Tänk att på en handvändning kunna långkoka späckat kött, pulla lite pork osv.
 
Men, nu har jag i alla fall en svart stekgrytsjävel. Med fina former. Kraftig. Len. Fin. Sexig as fuuuuuuuuuuuuuuu.............
 
[tar kalldusch]
Taggar: att bli blixtförälskad i en stekgryta

Hur inteligänt e Pelle?

Pelle Franklin
 
Jag lyssnade på Morgonpasset i P3 tidigare idag när jag stod och preparerade min monsterlasagne till veckans matlådor. Man avhandlade Nyheter 24's artikel "fem saker som bara riktigt smarta personer gör".
 
Man ska väl egentligen inte vara den som är den som är den, men jag tycker nog att jag är en helt okej och klipsk person. Ett självtitulerat medelgeni som kan kamma hem en och en annan TP-vinst när månen står i lodrätt linje med Uranus. Då är det alltså självklart att vi ska ställa mig mot dessa punkter, för att se hur smart en egentligen är.
 
1. Intelligenta människor är nattugglor.
Stämmer. Stannar mer än gärna uppe till gryning och onanerar filosoferar. Vänder på dygnet lite för lätt faktiskt, nu när jag tänker efter. Att vända tillbaka skiten sen kan vara ett två-veckors-projekt som kräver litervis med kaffe och onani viljestyrka.
 
2. Pratar med sig själva.
Stämmer delvis. Ni vet Sally, tv-serien som gick på SVT sent nittital? Hon kör ju sina ranter i huvudet, för att sedan klämma ut med slutpoäng högt och ljudligt. Jag är skyldig till samma beteende när jag är i min ensamhet. Ibland. Oftast under matlagning.
 
3. Större sexlust.
Onanerar nu stämmer kanske...? Artikeln påstår att det inte finns några som köper så mycket sexleksaker som de med högre utbildning. Och kanske är det som så att det finns "en sådan där ring", som man ska trä runt skaft och skrotum, i min skrivbordslåda as we talar. Här där jag sitter just nu. Alltid närvarande vid bloggande. Host. Host. Det var en present.
 
4. Tänker mycket på att tänka.
Stämmer inte. Är medveten om vem Descartes var, men längre än så sträcker sig inte mitt "meta-tänkande".
 
5. Tar inte hand om sig själva.
Stämmer delvis. Det är ju först på senare år som jag börjat träna regelbundet efter att ha... aldrig rört på mig innan. Tycker det är skittråkigt att träna, men mår skönt efteråt. Andra saker som är sköna: dricka öl, inte röra på sig, dricka vin, sitta still, dricka en virrepinne, bädda ned sig, att inte duscha, äta smörgåsar till frukost, lunch och middag...
 
Så det blev alltså en svag fyra av fem, vart placerar de mig på skalan av genier? Typ en nyfödd Benjamin Franklin. Och ni då, hur smart är ni?
Taggar: smarta listan och pelles egen intelligens

Gjorde piruetter, spännde skinkorna och höll näsan högt upp i atmosfären.

Upplevde ett smärre mindfuck precis. Så jag höll på att tvätta (as one can see på bilden ovan) och kliver ut från tvättstugan på innergården. Och känner vad? Doften av grillat. Ser ingen rykande grill någonstans eller öl som klirrar, vilket gör att jag tänker att jag upplever något av följande:
 
1) att jag blir "punk'd" och att Ashton Kutcher lurar runt hörnet, redo att bjussa på ett Extra.
2) att jag fått en stroke.
3) att jag hittat en maska till en annan dimension, där det är sommar och grillväder.
4) samma som punkt tre, fast något med tid och rum/tidsmaskin.
5) början till utbrändhet. Bokstavligen utBRÄND.
 
Måste ha sett så jävla dum ut. Gjorde piruetter, spännde skinkorna och höll näsan högt upp i atmosfären.
 
Snart sommar fan.
Taggar: pelles skinkor och grillat, sommar, sommar, sommar

Jag svarar på Blondinbellas frågestundsfrågor.

Suck.
 
Livet är så jävla trist just nu. Allt är trist fan. Tror det är för att jag hade en så förbaskat skitbra helg med både mat, sprit och karaoke. Och så kom det vardagliga nuet igen. Nuet när måste man bara jobba och vara........ grå? Med nyans av kaffefläckade tänder. Och jag gillar ju mitt jobb som fan. Har ändå trist.
 
Jag var likadan som liten. Kunde tagga julafton/födelsedag/semester som fan i veckor och efteråt kom alltid tråk-ångesten som en brevbomb på posten. Gick vanligtvis över efter ett par dagar. Så det är vad jag gör nu - väntar ut tiden så att vardagen kan bli reko igen. Tycker dock att "tråkångesten" är bra på ett sätt, eftersom den på sätt och vis är ett kvitto att man har jävligt kul i livet.
 
Och på tal om trist: det här inlägget. 
 
Avrundar med att svara på ett par frågor som Blondinbella fått i sin frågestund. För att hotta upp humornivån ett par nivår.
 
Vem av dina anställda står du närmast med och vilken egenskap måste dina anställda ha för att du ska anställa dem (söker du någon specifik egenskap)?
1) Per-Regnar på HR. 2) Villiga att klä sig i lårhögt läder som tål väta.
 
 
finns det någon mat som du absolut inte äter, vilken och varför?
Inälvor från människa........... #magsjukanof05
 
 
Jag jobbar som mäklare på ett stort företag som är ett av de största ovh det går bra för mig. Där jobbar en tjej som jag är ovänn med pga väldigt elaka saker hon gjort privat som jag aldrig kommer vilja lösa eller diskutera med denna tjej. Hon är väldigt elak på arbetsplatsen mot mig. Jag har fått erbjudande från andra företag som gör exakt samma sak. Hade du stannat där detärkört bra och du vantrivs eller hade du bytt arbetsplats?
Jag vet inte om jag fattar....... Men - jag brukar köra metoden "behandla folk som luft" och så pratar man bara med asen när det blir ytterst nödvändigt. Och sen också: väx upp osv.
 
 
Jag har lust att testa det hära med att ta tempen som preventivmedel. Det jag undrar är under de röda dagarna som man kan bli gravid är det då inräknat med att spermier lever i upp till fem dagar i slidan? 
[sväljer spyan] .............uff.
 
 
Kan du inte förklara lite bättre hur du gjorde när du tejpade brösten. Jag har själv stora bröst men vill kunna använda klänningar som man inte kan ha bh till:)
Silvertejp. Som du sätter bröstvårta till bröstvårta. Se till att trycka till ordentligt över vårtgården, så att klistret verkligen fäster ordentligt.
 
 
Har du tips på någon kurs,utbildning eller bloggskola som man kan läsa? Vet en person som vill satsa på sin blogg.
Hahahahaha...... "Blogga A 7,5 hp".
Taggar: blondinbellas frågestund på pellespersonliga.se

Idag för 27 år sedan skedde mirakel.

 
Det var 9 februari, året var 1988 och Pelle Nilsson kom till jorden. Ut som nummer två efter tvillingen.
 
Skriv grattis och få evig lycka, lättänd lusta och regelbundna tarmrörelser!
Publicerat i: Pelles vardag, På tapeten
Taggar: FÖDELSEDAG!

Mitt främsta livsråd: sjung karaoke.

Hemma efter en perfahelg i huvudstan. Har aldrig haft så kul i Stockholm som jag haft de här dagarna. Var lagom full, blev lite hes, hade nervös mage och styrde upp Queen-allsång på väg mot tunnelbanan.
 
Lördagen började med kvällsguidning I Gamla Stan. På skämt (mest) så hade jag bokat in alla på "spökvandring". Det var skitbra! Inte alls läskigt, men ändå skitbra. Gamla Stan förresten... fan för att ha bott där för före 1900-talet. Skit, lik och blod i vristhöjd. Såg, av någon anledning, skolmaten från lågstadiet framför mig när guiden berättade om misären.
 
Efteråt: trerätters. Också det i Gamla Stan. Föreslog att Pippis pappa kanske skulle bli revisor istället för rasist.
 
Sen, sen jävlar kom kvällen oplanerade höjdpunkt. Vi tänkte gå på casino först. Men efter orsaker som glömda id-handlingar och gestapovakter, så fann vi oss så jävligt oplanerade och lost. Någon önskade karaoke och jag drog mig till minnes att det fanns ett ställe där man hyra karaokerum, samtidigt som man får alkoholen serverad genom ett knapptryck. Och med ett uns av svinatur så fick vi ett rum (de var fullbokade). Världens minsta jävla rum förrvisso, men det dög.
 
Hade så jävla kul. Mitt bästa framträdande: Bruce Springsteen med syrran. Sen intog jag en jävla bra kör-roll (Ike?) till Proud Mary också, om en får lov att skryta.
 
Betyg på K KARAOKE vid Odenplan (ej spons, men tar gärna ett par gratisbesök till framtiden):
 
 
Och imorgon blir en tjugosju och allt. Känns jävla bra. På riktigt "fett bra" (<-- c00l kille som snappade Sthlm-tugg).
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: pelle fyller och så gör vi skitroliga grejer

Who you gonna call? Kama Sutra-experten!

Jag fyller på måndag. Tjugosju jävla bast har man betat av på jorden då. Jag gillar att fylla år och tycker att man ska fira att man lyckats hålla sig hel ännu ett år, snarare än att sörja att man bli äldre.
 
Och eftersom en är ett überfan av sin egen födelsedag, så brukar jag slänga ihop saker att göra. De senaste åren har jag, tillsammans med diverse löst fölk, bland annat styrt bowlingafton, badat bubbelpool och ölat på relax, samt tävlat mot tvillingens gäng på Boda Borg.
 
Och i år, i år slår vi på stort jä-äh-vlar. Vi är fem pers som ska gå på spökvandring i Gamla Stan i Stockholm och käka trerätters efteråt. WOOP! Är så jävla taggad på maten och kan inte helt greppa detta. Har det med åldern att göra? Släpper man supandet och övergår till en mer stillsam, gubbig syn på vad som ses som "nöje"?
 
Funderar i och för sig på att unna mig dryckespaketet till min tre rätter...................... #yolo
 
Kul också att jag valde att slira runt efter spöken i Sthlm som ett sätt att fira födelsedagen på. Är ju den minst troende på "andligheter" här i kring. Kanske också är ett tecken på ålder, att testa nya grejer? Hmmmmm.
 
[Lägger "Kama Sutra för nybörjare" i varukorgen]
Taggar: fylla? vad är det?, skallen som ekar mellan husen i gamla stan. är det en hund?, spöken

Kristans och hans frus korvmissbruk.

Jag läser på Aftonbladet om "Kristian" som ringer till P4's Karlavagnen och låtsas vara någon annan och drar sensationella berättelser för lyssnarna. Och pranknivå awesome och nyhetstorka åt sidan för stunden, jag kan inte förstå hur man lät bli att forska mer i detta:

"[...] Med hjälp av två telefoner och en hög simkort ringde han in med olika röster. Han pratade om tablettmissbruk, dataspelsberoende och oro för en fru som hamnat i ett osunt korvmissbruk".
 
............... vad fan?
 
HAHAHAHAHA!
 
Scener ur amerikansk missbruks-tv spelas upp framför mina ögon. "Ylva, this is an intervention. You're eating to much falukorv. But we still love you".
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: korvmissbruk, fru och "Kristian"

ÄNTLIGEN!

Äntligen! Änt-li-gen! ÄNTLIGEN! Idag bokade jag och två av mina vänner en resa till New York i början av september. Kostade fan ingenting alls att flyga då. Så vad gjorde vi? Jo, det enda logiska - körde på med fyrstjärnig svit i ett hotell som ligger ett halvt stenkast från Times Square.
 
Wawawawawaaawaaa..............
 
Inte meingen att skryta, men FAN VAD LIVET ÄR GÖTT! Har velat besöka New York så länge jag kan minnas. Helt klart en bucket list-punkt att kunna beta av. Och åtta dagar får vi i landet. Åtta hela jävla dagar!
 
Jag vill:
- Se lägenhetshuset från Vänner. Övertygad om att det är som vilket hus som helst, men man vill ju inte missa skiten.
- Äta på Tom's Restaurant (också känt som Monk's från Seinfeld).
- Göra och se allt annat som är känt från tv och film. Kanske gå på en taping av en talk show?!
- Traska runt i Chinatown.
- Fira Grannen 2.0 (som fyller tjugofem lök) med picknick i Central Park.
- Låtsas vara en riktig New York-bo som hatar turister som utantill lärt sig vilka vägar man ska undvika under vissa klockslag på dygnet.
 
Aaaaaah. Livet, hörni. Livet.
 
Har någon här något eller några NYC-tips? Shoot!
Publicerat i: Pelles vardag, Resa