Lite Twin Peaks möter Homeland möter ett ledset Seinfeld.

En annan favoritsyssla jag har är att plocka upp serier som jag avfärdat som skit, bli omänskligt besatt och sedan låtsas som om himlen alltid är blå.
 
Har alltså fallit stenhårt för The Killing. Jäv-lar vad det är bra! Och hemskt. Men bra. Visst är det den här serien som har en dansk förlaga? Gick in för att googla upp svaret, men såg att man möttes av ett hav av spoilers och la ner fort som fan. Gjorde exakt samma misstag när jag väntade på tredje säsongen av Homeland och skulle bildgoogla "Homeland season 3" för att få fram en bild på dvd-boxen. Sökresultat: slutscenen där ni-vet-vem blir ni-vet-vad i säsong tres finalavsnitt.
 
Men i alla fall TK, som vi äkta fanz kallar serien, är pissbra. Lite Twin Peaks möter Homeland möter en ledset Seinfeld.
 
THE KILLING OCH JOEL KINNAMANS FJUN FÅR EN STARK FYRA
fjun på överläpp - hon från World War Z - joel kinnaman
Helena

Hehe, och jag som skrev ett inlägg alldeles nyligen om att jag inte alls tyckte den serien är så bra som alla säger (https://etttigerliv.wordpress.com/2015/02/04/barnfilmstips-och-en-seriefundering/). Vissa saker är riktigt bra, men jag tycker det är så mycket i folks beteende som är helt ologiskt att jag blir lite irriterad emellanåt. Själva mordgåtan som ska lösas känns inte så engagerande heller, tycker vi. Men smaken är ju som baken och allt det där.

Jo, den har en dansk förlaga, lär heta Brottet på svenska (Forbrydelsen på danska, fast med danskt ö, som jag inte lyckas åstadkomma här.)

Sabina

Jag ÄLSKAR The Killing. Såg klart serien innan jul, vilken sjukt bra!

yevonde

Skippa säsong 4, den är skit. Säsong 3 är istället GRYM.