Favoritlåtarna från 2014.

Nyårsafton var ju för en vecka sedan idag. 2014 är med andra ord old news. In the past. Gårdagens nyheter. Men jag har äntligen fått tummen ur och listat mina favoritlåtar från 2014. Så nu får ni fan stå ut.
 
Det är lustigt med de här listorna förresten, ju äldre en blir desto bredare är hitsen jag gillat mest från det gångna året. När jag var i senare tonåren så raddade jag upp prettolåt efter prettolåt från något indieband "du säkert inte hört talas om". Nu räcker det att jag hör en random dussinlåt i en reklamsnutt innan ett YouTube-klipp ett par gånger och sedan är jag är fast.
 
Här kommer mina tio bästa 2014-hits (kanske att någon släpptes redan 2013, men vad fan):
 
 
10. Milky Chance - Stolen Dance.  Ett jädra schwung du. Galet hår på den ene dessutom.
 
 
9. Familjen - Regn hos mig. Orup på skånska, det fick vi lära oss att det går fan i mig svinfint.
 
 
8. Echosmith - Cool Kids. Tvångsmatades denna låt först på Vine och sedan på P3 innan jag till slut la till den den egna Spottan-listan.
 
 
7. Lily Allen - Air Balloon. Låter som en barnvisa, men handlar om knark. Lily i sitt esse.
 
 
6. Clean Bandits feat. Jess Glynne - Rather Be. Missade ju den här låtchansen live på årets Way Out West. Hade hört låten, men hade helt missat vad bandhelvetet hette. Ergo blev utfallet "nä, det där skiter vi i, det är ju inget vi kan".
 
 
5. Amanda Jenssen - När planeterna stannat. Amanda som gör Familjen. På svenska. I folkkärt tv-program... ja, jag gillade det som fan. Faktiskt den bästa artist de castat till programmet på länge i min mening. Hon är grym.
 
 
4. Lily Allen - Out Time. Människan är klädd som en varmkorv i videon. Det är en självklar fjärdeplats bara där. Härlig låt också.
 
 
3. Jamie T - Zombie. Inte bara Lily gjorde comeback, vi såg också ljuset för Jamie T's nya platta. Faktiskt ett riktigt, riktigt bra album.
 
 
2. Taylor Swift - Out Of The Woods. Jag skäms inte ens. Skitbra skit. Lovar.
 
 
1. Kiesza - Hideaway. Ooh. Aah. Aah. Ooh. En stönig refräng är den bästa av refränger. Hittade den här låten av en ren slump tidigare i somras när jag surfade runt på YouTube. Lika cool video som låt.
 
 
Bubblare: Jamie T - Don't You Find, Taylor Swift - Blank Space, Veronica Maggio - Hädanefter, Mark Ronson & Bruno Mars -  Uptown Funk och Damien Rice - The Greatest Bastad.
 
Årets skämslåtar: Becky G - Shower och G.R.L - Ugly Heart.
 
Hatlåtar: Hoizer - Take Me To Church och Avicii - The Days.
 
 
Vilka är era låtar som ni tar med från 2014, bra skit som skitskit?
2014 - bra musik - dålig musik - jag och mina musikorgasmer - låt oss prata musik
Anonym

Hur kan du inte ha med Sia - Chandelier? Den håller ju till och med år 2015.

Svar: Öj, den glömde jag! Men ja, grym låt!
Pelle

Klara

Det gågna årets artister för mig är Arctic Monkeys, George Ezra, Jamie T (tack vare dig!) och Taylor Swift. Återupptäckt: Lily Allen (också tack vare dig).

Ida | the sky under the sea

Stolen Dance finns med på min (oskrivna) lista med, himla skön låt. Happy med Pharell blir min hatlåt, gaaaaah!

Svar: Ja fy fan - jag HATAR Happy jag med!
Pelle

Helena

Hehe, jag kan ju konstatera att min musiksmak skiljer sig en anings aning från din. Min favoritlåt från 2014 är nog The Devil in I med Slipknot (konsert i februari!). Fast jag håller med om att Amanda Jenssen är sjukt begåvad :-)

Ellie

Foo Fighters platta Sonic Highways, kan inte ens välja ut någon favorit för hela skivan är så SJUKT JÄVLA BRA!

Sara

Hela All That Bad Blood med Bastille!! <3<3