Way Out Bäst?

Det är snart dags igen, om bara en handvändning är det dags för årets Way Out West. Alias "den enda festivalen som duger åt svensk mediaelit". Drickspel: drick varje gång du ser en bloggare/Stureplans-profil.
 
Jag ska ju dit! Såklart. Drar med sambo-Frida på torsdag om två veckor och vi ska vi hänga med mina Gbg-vänner. Vad som gör allt lite, lite bättre den här gången är att vi avancerat upp till hotellboende. Jajemen! Ska bli så jävla gött att slippa allt vad vandrarhem och gemensamma våtutrymmen heter.

Årets line-up är förresten den bästa på många år. Jag ska rocka med till Florence + The Machine, få flashbacks till Beck, bli lika hes som Ellie Goulding och hålla tummarna att Lauryn Hill drar några Fugees-hits. Andra svinbra är: Patti Smith, Emmylou Harris, Tove Lo, Pet Shop Boys, Galantis, Jonathan Johansson, Titiyo osv osv osv osv osv!!!
 
Musikmässigt så blir nog Way Out West 2015 en av mina bästa festivaler. Är det någon här som ska dit eller? Ska vi ses? Jag bjuppar på bärsa!
Taggar: way out west 2015

Signerat löken.

Jag vet inte om det bara är jag, men är det inte för jävla kvavt ute? Jag bäddade rent sängen förut och lämnade handavtryck av svett på påslakanet. Det måste vara kvavt. Antingen det eller så är det någon form av klimakterie... -ium?
 
Nu när jag tänker på det - min mens är 27 år försenad.
 
Hähä.
 
Pust! Blev kladdig (OSB! av svett) bara av att plita ned den här ursäkten till blogginlägg. Mvh Löken.
Taggar: svettarn

Gången då Pelle dansade till S Club 7 och pajade telefonen.

 ÖÖÖÖÖÖÖÖÖöööööööööjjjjj......... Vad är upp? Jävlar vad det går många dagar mellan uppdateringarna nu. Här är det fullt upp, jag ska inte ljuga. Och fullt upp är lika med noll prioriterad tid till internet. 
 
SAKER SOM PELLE NILSSON GJORT DE SENASTE DAGARNA - en lista av #ursäkter
 
1) Sålt av en skitstor hög med dvd-boxar. Vet ni hur lågt andrahandsvärdet (och intresset) på tv-serier är? Jag cashade kanske in 600 spänn på 17 boxar. 600!? Jag vill inte ens tänka på hur många tusentals kronor jag lagt på skiten. Men - en är inte bitter. Nu har jag flott med lådutrymme och är ett steg närmre ett minimalistiskt leverne. #ursäkt
 
2) Spräckte skärmen på luren. Back story: var hemma hos tvillingen och tvilling-sambon i fredags och spelade Kasta gris och Settlers. Det blev sent och det "blev en del". På vägen hem får jag feeling och ska dansa till S Club 7. Vips så glider telen ur bröstfickan ned på asfalten. Sprucken från topp till tå. Dessutom sprucken av den mest pinsamma och onödiga anledning. #ursäkt
 
3) Lördag: gick upp, smått bakis, och drog till stan för att akutlaga telefonen. Lämnade in den och fick vänta i 2,5 timmar på en sprojlans ny skärm. Worth it. Blev dock kvar i Öret i nästan tolv timmar. #ursäkt
 
4) Hetslyssnat på två av tre Stieg Larsson-böcker och dividerar detaljer med kollegan (som jag också fått att lyssna). #ursäkt
 
5) Jobbat ärslet av mig. Folk har semester, jag har inte semester, det blir en del. #ursäkt
 
6) Sett på Sense8, Netflix nya flaggserie. Skapade av Wachowski-syskonen (Matrix, ni vet)  HAR NI SETT ELLER? Den är skitbra, jag är frälst. Det är sexigt, snyggt, spännande, roligt och det är på många sätt en viktig serie. Kommer med recension när jag sett färdigt. #ursäkt
Taggar: dansar fr.o.m nu alltid nykter, s club 7 fan?

Sponsrad video: Mission: Impossible - Rogue Nation

Den 31 juli har Mission: Impossible - Rogue Nation världspremiär. I denna femte installation av Mission Impossible-franchisen står Ethan och hans team för den svåraste uppgiften någonsin - att utrota Syndikatet, en internationell och välrutinerad kriminell organisation vars mål är att förgöra IMF (Impossible Mission Force).
 
I rollerna hittar vi återigen Tom Cruise, Simon Pegg, Alec Baldwin, Jeremy Renner och även svenska Rebecca Ferguson.
 
Spana in den spännande trailern ovan och klicka dig sedan vidare för att boka dina biobiljetter!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Fylla i Karlstad.

Drog precis med handen över hjässan och fick känna en... bula? Sedan mindes jag att "ah, jag var ju i Karlstad i förra veckan".
 
Det började som en familjeutflykt där vi, jag, mor, far och syrran, skulle se Ostindiefararen som låg förankrad i Karlstads hamn. Så jävla lökigt och trist utflyktsmål, hörni! Inget ni behöver se. 120 spänn kostade det att kliva ombord också. Ledsen alla skeppsfantaster där ute, jag brukar gilla kulturella grejer, men det här var bara trångt och ointressant.
 
Sen drog päronen och jag stannande kvar hos syrran. Och vi, vi började festa. Där - jag sa det! Och bulan kom till på vägen hem från krogen under återskapandet av en scen ur Mission Impossible (löst baserad). Till tonerna från soundtracket så skulle jag slänga mig från en rutschkana i någon random lekpark och dundra i huvud i något (oklart vad). Den här smällen blev så hård att jag vaknade upp med blod i håret morgonen efter. Freeesht.
 
Utöver Mission Impossible-bulan, så hände visst det här också:
- Vi mimade till den här dialogen och skicka till våra gemensamma vänner.
- Såg en katt. Försökte fånga. Katt smet.
- Såg en skrotad cykel (antagligen stöldgods). Försökte cykla, styret föll i bitar.
- Låg på asfalten och solade till ljuset från en lyktstolpe.
- Övade ninjahopp över/på ett par kommunala buskar.
Osv. Ni hajar.
 
Mycket trevlig kväll!
Publicerat i: Fest och fylla, Pelles vardag
Taggar: Det är sådana här blogginlägg som kommer straffa en i framtiden. NÅVÄL!

Essentiellt kylskåpsmåste.

Så jag är väl inne på sjätte året som "utflugen" från föräldrahemmet. Kanske sjunde. Och med ett snart decennium bakom mig som självförsörjande vuxen så måste jag erkänna: jag suger på att laga mat. Kunskapen finns, men det är lusten/orken/viljan/självdisciplinen som tryter. Varje dag, året om.
 
Men eftersom "äta bör man", så har jag kommit fram till den grej som får varje fantasilös måltid att kännas genomtänkt och lyxig. Pesto. P to the E to the Sto.
 
Du har följande mat:
Äggsmörgås - klicka på lite pesto.
Rester av kokt potatis - blanda med pesto.
Ingen sås till laxen - pesto.
Ingen salladsdressing? Pesto.
 
Skiten räddar allt käk. Allt! Dessutom så finns Icas variant och räddar upp pungen. Den kostar mindre och smakar precis lika gott som "dyrare märken". Fo seriuoz. Pesto - räddaren i kylen nöden.
 
Varsågoda! Mvh tipsar'n.
Taggar: så det här inlägget kom från en skänk från ovan

Pelle och läsningen.

Tant?
 
Det intresse som jag tappat helt under de senaste två-tre åren är läsningen. Jag skulle säga att det främst beror på en enda sak: ens jävla iPad. Sorgligt.

För om kvällarna: skönlitteratur/bildande läsning.
Nu: YouPorn loopade kattklipp och struntartiklar om Omtalat.nu-eska hemsidor på plattan.
 
Försöker rädda upp söndermöglande hjärna och kicka off läsintresset igen med Harry Potter. True dat. Pelle 10 bast ringer och är skitstolt. Har faktiskt inte läst böckerna någon andra gång, med undantag från sista som jag först läste på engelska. De är ju spännande som fan. Eller ja, första boken är rätt lökig i jämförelse. Det är gött att man kör hundra sidor i timman ändå.
 
#radavstånd
 
På jobbet lyssnar jag förresten om på Millennium-böckerna. Fick se i helgen att den fjärde boken i serien kommer i augusti och vill vara väl förberedd. Hade missat helt att det skulle komma en fjärde bok (läs: är inte Larsson rätt död?) Förvisso är denna (delvis?) författad av David Lagercrantz, så.... det kanske blir skit? Men jag är inte den som är den. Tackar inte nej åt en Lisbeth-fix om jag kan få den.
 
Vad tror ni, blir den något att ha?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: Happy Rotter, Lisbeth Salander, wasp

Buy my shit! (aka Pelle på Tradera)

 
Nu kommer ni bevittna något som ni aldrig trodde skulle ske. Pelle säljer av sina saker på Tradera! Jo, han gör som en riktig storblögger och slår på stort med en "bloppis" (örf!). Och vad säljer han så sen? Det rör sig oavkortat om tv-serier för denna gång. Klicka på länkarna i detta inlägg för att se de 23 heta annonserna!
 
Här finns förstklassig humor, bra draman och... Grey's Anatomy. Döm mig inte, det var ett svagt ögonblick i livet! Men ey - den serien är ju poppis hos hundratusentals svenskar. Så passa på att köp! Alla boxar har utropspris på 1 krona. Och man kan vinna på endast en spänn i bud, ja! Det enda jag vill är du/ni/någon/Voldemort står för frakten!
 
Allt är i toppskick och jag säljer egentligen bara för att sprida vidare glädjen som är tv-serier!
 
PST! Jag säljer även till utlandet!
 
Publicerat i: Film och tv, Pelles vardag
Taggar: säljer inte min kropp dock

Sponsrad video: Vinn en sommarvikarie! #1

Att ha ett sommarjobb att spendera dagarna på är verkligen toppen! Men att vara ledig är inte heller helt fel, speciellt en härlig och solig sommardag. Därför ger MER dig som jobbar under sommaren chansen att vinna en vikarie. En vikarie som ersätter vinnaren under en hel vecka. Hen gör jobbet, du får lönen!
 
Tävlar gör man på instagram.com/mersverige

1. Spela in en film med vad du ska göra på din lediga vecka om du vinner en sommarvikarie. Filmen får max vara 15 sekunder lång.

2. Posta den på Instagram med hashtaggen #mersommar. Glöm inte att tagga @mersverige.

3. Försök få så många likes du kan! De 20 mest gillade bidragen går till final varje vecka. Bland dessa utser en jury filmen med det mest underhållande svaret. Vi kontaktar dig på Instagram om du blir nominerad.

Ps. Tänk på att du behöver ha en öppen profil för att kunna delta.

Klicka dig vidare från filmen för att läsa mer om tävlingen!
 
SPONSRAT INLÄGG
 
Publicerat i: Pelles vardag

Manus: "Mordförhöret".

Fick äntligen tummen ur och rensade bland allt det skräp som jag samlade på mig som ung. Det blev nittio procent som åkte rakt ned i soptunnan. Resten sparades till framtida "Hoarder-Pelle"-inlägg här i cyberspace. Och även om detta inte är ett officiellt blogginlägg i kategorin (jag hade pausat lite på grund av oreda), så känner jag att det här inte kan vänta längre än nödvändigt.
 
Bland all bråte så hittar jag några handskrivna A4 som fått rubriken "Manus, mordförhöret". Signerat Pelle och av hans klasskamrater från mellanstadiet. Längst ned så var manuset daterat till 001107, vilket bara kan betyda att vi vid detta tillfälle var tolv år gamla.
 
Den här skiten alltså... den är så vulgär att till och med undertecknad rodnar. Kan det här verkligen ha varit till ett skolarbete? Jag är osäker. Fast varför skulle det annars ha skrivits? Och hur många Beck-filmer hade vi sett?
 
Jag saxar några utdrag för er.
 
- "Sara Nilsson och Pelle Nilsson. Vad gjorde ni den 21 november år 2000?"
- "Skit i de du snut/bög" [med ett snedstreck, ja].
- "Parsa käften unge man"
- "Vi var hemma och grovknulla"
 
Kommentar: Ordet "grovknulla" var något vi slängde med rätt så rejält här i mellanstadie-Närke. Oklart är vad vi menade exakt med det och hur det skiljde sig från vanliga samlag.

- "Vi öhm... ööhm.. vi var hemma hos en kompis och hade trekant"
- "Säg sanningen slamphora"
- "Kalla inte mitt luder slamphora"
- "In i fängelse med er!"
 
Kommentar: "Grovknulla" gick bra, men att snacka trekanter är visst känsligt.
 
- "Pelle lugna ner dig! Nu ska jag berätta sanningen. Vi var på fjällen och hade oralsex"
- "D-d-d é sant!"
 
Kommentar: ...
 
- "Jag hade oralsex förra veckan med min fru vist är det skönt?"
- "Ja det är skit skönt hur länge hade ni det?"
- "Sex timmar. och ni då?"
- "Vi hade sju timmar"
- "Ja ja men tillbaka till förhöret"
 
Kommentar: Haha! Sju timmar? Seems legit. Och härligt polisarbete där.
 
Nu ska jag ringa hem till päronen och säga åt de att skämmas. Mindre Gunvald Larsson åt Sveriges ungdom, vi ser det klart och tydligt här!

Nyhavn, sjaskiga klubbar och fiskföda // Köpenhamns-resa, 2015.

Guess who's back. Back again. Pelle's back. Det är skönt att vara tillbaka i Sverige och ens egen säng igen, ja det är det. Har aldrig, aldrig någonsin upplevt hemlängtan, men tycker fan att det bästa som finns efter en resa är att få lägga sig i sin välbekanta bädd av utslitna Ikea-lakan.
 
Så Köpenhamn var fint som snus. Jag åkte med brudarna blond och tillsammans checkade vi in på vårt hotell som var beläget mitt på en av mer aktiva horgatorna. Jag visste inte att prostutionen var laglig i Danmark och undrade varför inte polisen gjorde något...? Nåväl - de lämnade oss i fred i alla fall. Men vi hörde hur en kille berättade hur han bara hade på sig x antal kronor. Osäkert om han prutade eller ville undslippa? Läskig bransch.
 
Hotellet var okej, men personen som stod i receptionen när vi anlände var så jävla snorkig att jag fick lust att nita hen på plats. Men utöver det var det okej. Slut på hotellrecension.
 
VAD GJORDE VI? DET HÄR:
 
- Besökte Nyhavn två (2) gånger. En gång under regnskur (då drack vi irish coffee) och en gång en sen eftermiddag/kväll med strålande väder (då blev det öl, öl, öl och billig drinkar). FAN vad jag gillar Nyhavn, det är nog en av de finaste platser jag vet.
 
- Gick på sjaskig klubb med tema 80- och 90-tal. Även om jag inte hade movsen med mig den kvällen, så dansade jag ändå som en awkward pubbesnubbe. Det var skitkul och vi somnade väl runt fyra-halv fem den morgonen. Fun fact: i Danmark får man två fatöl för 40 spänn, men att köpa tre (3) Redbull kostar 120 spänn. Och frågar man om vatten så fattar de att man är svensk.
 
- Såg "Den lille havfruen". ÄNTLIGEN! Har varit i Köpenhamn många gånger utan att någonsin ha sett statyn. Antingen har en inte hunnit eller så har skiten var utlånad till Kina....? Men nu. Det var mest inte alls märkvärdigt. Lite som att se Mona Lisa, om någon gjort det? Man vill se skiten och när man väl gör det så är det mest en "jahopp och nu då"-stund i livet. Men ändå, kan bocka av Ariel-statyn från listan av saker att uppleva i livet.
 
- Öl.
 
- Hade fiskar som åt upp all död hud på fötterna. Märklig upplevelse. Behöver inte göra om.
 
- Gick. Vi gick sönder våra lemmar.
 
- Besökte Tivoli och virrade bort oss. Jag, med kontant dåligt balanssinne, var en excellent väskvakt medan de andra åkte sin skit. Men jag åkte världens äldsta berg-och-dalbana i trä två gånger. Alltid något. Men jag tycker det är rätt gött att bara sitta och chill på nöjesfält också. Speciellt på Tivoli som ser ut som få andra platser.

ASCH! Jag låter som ett lökigt resereportage! KPH var hur som helst svinbra! Men ännu en gång så slogs jag av hur jävla dyrt det är i den här staden. Ska du åka hit? Bring 'em cash!
 
Hej då.
Publicerat i: Fest och fylla, På tapeten, Resa
Taggar: KPH, köpenhamn, nyhavn, öl i mängder

Bates Motell // Serietips.

Här kommer ett serietips: Bates Motel. Så det var i fredags som jag inte hade något att göra och slog på en ny serie på random. Lite som jag alltid gör på Netflix. Jag har läst gott om Bates Motel men alltid tänkt att det, trots alla lovord, måste "vara en skitnödig prolog till Hitchcock's Psycho". Och det är det ju. En slags prolog (är det rätt term vid tv-media?) alltså, inte skitnödigt.
 
Faktum är att jag varit så underhållan av de två säsongerna som finns på Nettan, att jag såg samtliga avsnitt på tre dagar. Det är spännande, det är mörkt, skitsnyggt sceneri, man köper karaktärerna och det är kul att få Norman Bates liv innan han blev Hitchcocks ärkeskurk.
 
Det enda jag kan störa mig på [MINI-SPOILER!] är att det kör lite på "Weeds-effekten". Det spelar ingen roll hur illa det går eller vilka ödestigra situationer huvudkaraktärerna hamnar i, de klarar sig alltid. Blir lite löjligt i längen.
 
BATES MOTEL FÅR FYRA SUSHIBITAR MED PERSONLIGHETSKLYVNING
 

Det börjar förresten bli skralt på serienfronten här. Har ni några tips? Ska jag se True Decetive?
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: män som klär sig som morsor, norman bates, smygtittarn

Micke och Molly i Nyhavn Hill.

Nu är jag på g till Danmark och Köpenhamn. Vi blir där till slutet av veckan. Märkligast med den här resan är att vi inte ha några egentliga planer. Alls. Jag var ju i Köpenhamn rätt nyligen, bara för ett par år sedan. Så jag skulle bara kunna tänka mig att dricka min vikt i öl och bara glo på danskar. #livet
 
Jag vet i alla fall att jag vill till Nyhavn, en plats som jag alltid fascinerats lite för mycket för. Vet inte varför. Jag tror att det är för att det påminner lite om Notting Hill eller något. OBS! Syftar ej på filmen med Hugh Grant och hans fluffiga mediafrisyr. Nordens egna Notting Hill.
 
...
 
Vem skulle bli castade i den filmen? Det blir Michael Nyqvist som Hugh Grany fo sho. I rollen som Julia Roberts roll ser vi... ehm... kanske Molly Sandén? Ja! Jag kan se det framför mig, Nyqvist och Sandén som springer på varandra i Christiana och Nyqvist råkar smeta sin spacemuffin över hela Mollys bröst. Typiskt! Speciellt som Molly bara var där för att hämta sig koks och sedan dra. Men nu måste hon följa med den här muffinbokhandlaren hem till honom i Nyhavn.
 
Och.
Så.
Vidare.
 
Guldpalm till Pelle Nilsson 2017. Ni läste det här först.
Publicerat i: Resa
Taggar: #danska, chocoläääääde, fo i helvede, pöööööölse

Men vad är allt detta snusk?!

Hade tvättid idag och precis när jag ska till och lämna stugan, så slänger jag ett öga på utrymmet över torkskåpet och ser att en papperssida sticker upp i luften. Som ett böjt hörn på en sliten pocketbok ungefär. Jag, som tror det kanske är bruksanvisning för sagda torkskåp, rycker åt mig skiten och får se att - ja - det är en porrtidning.
 
Känslan i mig när jag fann detta konststycke.... jag blev så glad! Det här är ju lite min dröm, att ertappa andras perverterade sidor (utan att för den delen mena något pervigt med det själv). Framför mig ser jag nu hur en man (ja, det bör vara en man) slår sig ner och väntar på att maskinen ska göra sitt, samtidigt som han bläddar i en "Dax privat" från 2008.
 
Den bästa stunden i mitt liv är fortfaranden den gången jag och några vänner gick hem från krogen. Jag kastar en blick på hotellet vi passerar och får se ett "par go to town på varandra" i ett av fönstren. Doggy style up against the window LYCKAN! Vi kastade ett suddgummi på fönstret och försvann.
 
Dagens lycka smulades dock sönder en aning när jag räknade ut att tidningen ovan var ditplanterad av Grannen 2.0 för driva med mig. Och det var ju ett lyckat skämt. Sen varför jag har grannar som sparat på sju år gamla snusktidningar vet jag inte hur jag ska reagera på. Kanske är det riktigt, riktigt, riktigt bra artiklar i just detta nummer?
Taggar: doggystyle mot fönstret, porr, snusk

Sponsrad video: Grand de Luxe Brioche - En sista önskan

I samband med lanseringen av sin nya Grand de Luxe Brioche-burgare så anordnade Max en tävling tillsammans med Alex & Sigge. Här fick poddlyssnarna själva skapa sina reklamfilmer för Grand de Luxe Brioche och tävla om en prissumma på 30 000 kronor, samt äran att bli ansiktet utåt på internet för den nya hamburgaren. Totalt kom det in 89 stycken bidrag och det vinnande bidraget ser ni ovan!
 
Spana in det roliga klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att se fler tävlingsbidrag!
 
SPONSRAT INLÄGG
 
Publicerat i: Pelles vardag

ICH BIN WIEDER HIER! Bajs dear!

The moment when you instagrammar en bild på förrmiddagens val av musik och folk väljer att avfölja. Ja, jag skyller allt på dig, Blümchen.

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM! Jag behöver't! @personligapelle
 
Blümchen förresten, jäkla random musik att bli världspopulär över en natt? Jag minns det som igår, när Voxpop presenterade en "ny tysk artist" och hur det sen blev Blümchen-feber i hela landet. Minns också att vi var på Öland eller Gotland under kvinnans storhet och att man överallt hörde hennes bip-bip-bip-musik. Det är/var/kommer alltid vara så jävla ruttet. Ledsen, Blü-blü! Men det är du och Scooter som måste förpassas till de glümda müsikernas grüv.
 
Ja, själv var jag mer av en ATB-person, jag. Eller Alice Deejay. Det var c00la grejer det!
 
(Shit, ni har fått många inlägg på rad nu! Det hade blivit något fel med mina tidsinställda inlägg. Sry osv etc aik tv2)
Publicerat i: Musik, Okategoriserbart
Taggar: blü-blü, blümchen

Kul pranks being kul.

Så "hela internet" talade om två saker igår. 1) att det svenska U21-laget tog EM-guld och 2) att Paris blev prankad i egyptisk tv.
 
Jag valde att läsa på om punkt 2. Jag gillar ett smart prank precis som vem som helst. Men det här fan, det var allt annat än smart. Om ni startar klippet på 0:30-strecket så får ni se hur man simulerar en flygkrasch i underhållningssyfte.... WTF? En lider verkligen med Paris Hilton. Vilket är en första gång.
 
Vem pitchade den här idén? "Vet ni vad som vore kul? DÖDSÅNGEST! How do we nail a bitch? JA! Med en flyyyyygkrasch".
 
Seriöst fan - jag hade fått men för livet! Prank eller ej.
Taggar: paris hilton, porrstjärnor, prank

Look at my ballz.

Här på orten rev man det skabbiga folkets huset som stått och fallerat en färgflaga åt gången i hundra år. Ja, skiten var bra skabbigt.
 
Och vad blev det av marken sedan? En park. Ish. Man rullade ut färdigodlat gräs, fixade några schyssta parkbänkar och - det bästa av allt - anlade en boulebana. SCORE!
 
Nu kan ju jag inte ett skvatt om boule mer än att det verkar vara många pensionärer som ägnar sig åt "sporten". Men jag hade ändå ett vagt, vagt minne om att jag en gång, en jul för cirka femton år sedan, fick ett bouleset i present. Rotade igenom päronens alla förråd och fann skiten. SCORE #2!
 
Så imorgon, när semestern är invigd, så blir det jag, peersen, kanske ett glas ölkohol (säg inget till farbror blå) och en grym boulekväll. Kanske till och unnar mig lite sherry, för att på riktigt anamma pensionärskapet. Kanske.
 
Borde jag rent utav dela ut småslantar till alla barn man springer på? "Ja, schka pojken kasche ha sä en femmaaah"?
Taggar: #SPORT