Sponsrad video: St1 - What is it Meat Loaf won’t do for love?

Det är nu över tjugo år sedan Meat Loaf förtrollade världen med sin dunderhit "I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)". Det har spekulerats länge om vad det egentligen är för något som mannen inte kan tänka sig att göra för kärleken i denna tvetydiga ballad. Kan gåtan äntligen fått sitt svar?
 
St1 är företaget som bedriver bensinstationer på ett lite annorlunda sätt. Deras obemannade bensinstationer är billigare och moderna än konkurrenternas. De twittrar också ut sina bensinpriser i realtid och har som mål att bli det första bensinbolaget i världen att helt ersätta fossila bränslen. Allt för vi konsumenter ska kunna tanka billigare och bättre!
 
Kolla på klippet ovan för att se vad Meat Loaf vägrar göra för kärlek och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om St1's annorlundaskap!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

McPelle - historien om en svunnen era.

Memorabilia
 
Idag tänkte jag berätta om mitt gamla jobb. Det hör ju inte till vanligheten att jag tar upp det ämnet här på bloggen. Mest på grund av skräckhistorier från USA där folk blivit avrättade efter att ha andats om sin arbetsplats på nätet. Men jag känner att preskriptionstiden löpt ut, så nu kör vi vad fan.
 
För tretton månader sedan så började jag min nya tjänst och för exakt ett år sedan idag så jobbade jag mitt sista pass på McDonald's (körde alltså dubbelt under en månads tid). Korrekt - en var alltså snabbmatsknegare. I jävla nio år! Under en tredjedel av livet så flippade jag burgare och härjade på folk.
 
Min största behållning i att jag lät mig vara kvar så länge var att jag alltid pluggade något parallellt med jobbet och därför kunde se det som något jag gjorde "vid sidan av plugget". Det är ju inte helt accepterat av samhället att jobba heltid på "Donken". Och som jag skämdes över min anställning. Speciellt under de tre sista åren. Var livrädd att någon skulle döma mig för val av arbetsplats. Då och då dök det till och med upp kommentarer härinne som frågade om "det var mig man sett på McDonald's". Blånekade varje gång och ljög ihop någon liten vals som "vä, det var inte jag, men jag har fått höra det förr, haha!" eller hur det nu kunde låta. Brukade till och med, under mer hektiska dagar, ta bort namnskylten framme vid kassan för att bli något mer anonym.
 
Nu idag fattar jag att det är en rätt dum grej att ha skämts för. Och så här i efterhand så ser man vilka egenskaper en fick med sig efter nio år. Jag är stresstålig som få andra och kan charma häcken av folk med mitt enastående servicenylle. 
 
Men med det sagt; aldrig, aldrig, aldrig att jag igen tar en anställning inom service- eller restaurangyrket. Aldrig! Finns inte en chans i anuset. Att jobba på McDonald's innebar (åtminstone för min del) att jag jobbade på bekostnad av så mycket annat. Ta bara jobbtiderna som fick en att gå miste om vartannat kul skit som hände på ens vänners lediga tid. Eller bara det faktum att ena fick varva supersena nätter och tidiga morgnar med bara en ledig dags mellanrum.
 
DÅLIGA SAKER MED DONKEN-JOBB
- Jobbtiderna/konstant trött.
- Allt oprovocerat hat från gäster som, redan när de klivit innanför dörren, bestämt sig för att unleash allt jävla hat de byggt upp inom sig de senaste dagarna på någon stackars sextonåring.
- Lönen. Kunde jobba 180-190 timmar på en månad (OBS! med frivilliga extrapass) och ändå få ut en riktigt dretlön på kanske fjorton papp.
- Svårigheten/omöjligheten att få semester på sommaren. Till skillnad från andra jobb, som lugnar ned sig på sommarmånaderna, så har McDonald's sin säljtopp på sommaren. Och säljtopp = behov av personal = svårt att få semester. Man fick ledigt, men inte utan en del velande och sura miner.
- Där jag var anställd hade vi ingen friskvårdspeng. Nog sagt.
- Ledig helg kunde innebära (mer ofta än inte) att en blev väckt på morgonen och fick frågan om man kunde hoppa in för att någon blivit sjuk. Igen. Och jag hade alltid svårt att säga nej, så där rök min ledig helg. Plus att en var väldigt pengakåt, i och med dålig lön (se ovan).
- Stressen. Det kunde vara så oerhört jävla jobbigt att arbeta vissa dagar. Speciellt om man själv kanske inte var fysiskt och psykiskt på topp.
- Löneprocenten. Sålde man dåligt så skulle man fråga om någon ville gå hem, så att förtjänsten inte gick åt helvetet. Konstant press. Plus att jag aldrig riktigt fattade den skiten riktigt.
 
BRA SAKER MED DONKEN-JOBB
- Kollegorna. Man kunde faktiskt, oavsett hur illa jag formulerat mig ovan, ha jävligt kul på jobbet med allt löst, random folk. Dessutom har jag haft turen att träffa peers för livet, då fyra av mina närmsta vänner alla är utsprugna från vår gemensamma karriär som burgmasters.
- Som jag sa ovan så lär man sig vad som är god service och man blir jävligt stresstålig. Egenskaper som jag utan tvekan kommer att ha nytta av hela livet.
- Styra och ställa. Jag var skiftledare under perioder. Och med vad allt det innebär så var det fan det bästa att man som relativt ung fick chansen att leda folk och bli utbildad i ledarskap.
 
Det bästa med min tid på Donken (det platsade inte riktigt på listan ovan) är dock att det gjort mig något så djävulskt tacksam för mitt jobb idag. Jag är tacksam för mitt kontorsjobb. Jag är tacksam för mina (jämnåriga!) kollegor. Jag är tacksam för att jag får friskvårdspeng. Jag är tacksam för att kunna flexa mina arbetspass hur jag vill. Jag är tacksam för påkostade firmafester. Jag är tacksam för min nya chef. Jag är tacksam för att jag får möjligheten att löneförhandla. Jag är tacksam för få vara ledig varje helg. Jag är tacksam för skitbra ob (ej tampong) om jag vill jobba någon helg. Jag är tacksam för få vara ledig på röda dagar. Jag är tacksam för att min rast inte klockas på minuten och så vidare och så vidare och så vidare.
 
Mvh
Mamman i Sjunde Himlen

Men ärligt nu. Det var nio år av karaktärsbyggande slit, men jag vill aldrig göra om det. Beundrar på något vis folk som känner att de vill vara kvar.
 
Frågor?
Taggar: donken, ett år idag, mcdonald's, svettig skjorta utan ärmar var en vanlig företeelse

Modeskatten(?) // Hoarder-Pelle, del 7.

Det har gått några veckor sedan jag sist skrev om allt skräp jag släpat hem från päronen. Tre lådor fulla med pure shit från barndomen. Saker som jag, uppenbarligen, kände var för värdefulla för att kasta. Dagens inlägg landar inom kategorin "mode". Vad bar Pelle, 12 år, på en daglig basis? Hade han några favoritplagg som han kände att han aldrig skulle kunna göra sig av med? Det verkar visst så.
 
Mycket är beiga och/eller beigegula Jack & Jones-mästerverk. En annan del består av diverse H&M-skjortor. Låt oss gå igenom samtliga plagg i episoden av Hoarder-Pelle som väljer att kalla "Modeskatten(?)". Fotat efter bästa förmåga, med ett svenskt sommarväder utomhus (FU vitbalansjävel).
 
Han har gett upp / Ullared much? / Anti-sportfånen
 
 Carpe diem / Heavy beige / Blended
 
Carl von Linnebyxa / Pest eller polo / Den ökända (lila) manchestern
 
Klassfotot i nian / Medvetet skrynklig skjorta (med inspiration från Arvingarna) / Illamåendet
 
BONUS: pärlemoslipsen / skärmsläckarslipsen
 
Jääääävligt medveten om trender år 2000-2001, det måste jag ge mig själv. Vad skulle ni helst se mig posera i? Tänk en snusikg Ellos-katalog med bultande skrev och skymtande bröstvårtor. Kan hända det blir verklighet.
 
 
GILLA DET HÄR INLÄGGET
Tryck på den svarta knappen här under!
Publicerat i: Hoarder-Pelle
Taggar: beiga pelle being beige, modeskatten(?)

Update.

Googling: "star wars lips".
 
WAAA! What is up? Hur är det med er? Jag skulle ju skriva ett annat inlägg igår, men kom inte längre än att publicera inlägget om lottovinsten (som var ett samarbetsinlägg), innan jag slocknade framför något "brittiskt" på tv. Men jag får fint här annars. Har ju mina sargade läppar att hela för tillfället. Nu, så här en vecka efter att läkaren gick Star Wars på mitt nylle, så ser de faktiskt rätt bra ut.
 
Säg till om ni vill ha pics. Det finns rätt mycket var att dela med sig av.
 
Vad annars? Träffade familjen i lördags, samt badade badtunna och såg Semelröv vinna Eurovision. Det är ingen hemlighet att melodifestivaltider inte är något för mig (på grund av skitmusik), men den låten.... Är den inte extreeeeemt dålig? Är det bara jag? Plus att jag, redan från första gången jag hörde den via ett Skype-samtal under en session Minecraft, har tyckt att den låter som en annan låt som "hörts på stan".
 
Nå. Väl. Vad fan vet jag om att göra musik? Mums-mums förtjänar det säkert.
 
Annars...? Annars... annars inget mer. Känns som om ni fick en bra uppdatering om mitt liv. Berätta om något nytt i ert liv! Eller hata på mig för att jag hatar på plaggo-Måns, det går bra det med!
Publicerat i: Musik, Pelles vardag, På tapeten
Taggar: Mums-mums, dålig musik, plagiat, semelröv

5 saker jag skulle göra om jag vann på lotto.

Vi lever i en värld full av drömmare. Vissa av oss drömmer om att landa ”drömjobbet” eller att driva sitt eget företag, medan andra drömmer om att bli förmögna på andra lagliga vis. Tyvärr så är ju oddsen att vinna jackpotten på lotto något i stil med 1 på 14 miljoner (dröm på!). Men med utbudet av nätalternativ idag, så kan oddsen komma att se bättre ut. 
 
Antal timmar som en har lagt ned på att fantisera om vad man skulle göra med pengarna om man vann jackpotten alltså – de uppgår nog i hundratalet vid det här laget. I ekvationen finns både självförverkligande drömmar och en möjlighet att hjälpa de som har det svårt med. Så om jag skulle vinna jackpotten så skulle jag kunna leva ut dessa fantasier till fullo.
 
Resa 
Så klart, om jag vann på lotteri så är det första jag skulle göra att boka en resa. Detta först efter jag sagt till chefen att ”'I'm out” och sprungit genom kontoret i ilfart så att A4-arken virvlade omkring mig. Första destinationen: Hawaii. Sen tar man bara jorden-runt-trippen vidare dit vinden för en.
 
Köpa drömlägenheten
Vi har ju alla visioner om hur en drömboende skulle se ut. Och med obegränsat med cash skulle man ju verkligen kunna välja och vraka tills man hittade sitta perfekta boendet. Eller, för alla del, bygga upp det helt från skratch. Själv drömmer jag om vindvåningar med takbjälkar och coola loft. Gärna med ett nyrustat, toppmodernt badrum. Ångdusch? Ja, tack! Bioavdelning? Ja, tack! Lyxigt kök med inhyrd kok? Ja, tack!
 
Börja samla på
Min egen flotta sportbilar, det känns som en sådan där grej alla rika människor unnar sig. Så det kanske jag börjar samla på? För vad annars skulle jag använda mitt gigantiska garage till? Några Lamborghini Gallardos där, några Ferrari här och så en undercover-Volvo för dagar då jag vill vara lite osynlig.
 
Självförbättring 
När du har all världens pengar har du inte bara lyxen av en förmögenhet, utan också gåvan som är tid – säg hejdå till ditt 9-17-jobb och börja leva! Jag kan tänka mig att jag skulle börja jobba med människor som har det svårt. På ett härbärge kanske, bidra med både arbetsinsats och bidrag? En annan lyx vore ju att ha tid att förverkliga min romandröm. Idén finns här, men tid och ork är en lyxvara.
 
Skämma bort mina nära och kära 
En har ju en familj, syskonens familjer och vänner som behöver ett uns av kärlek också. Familjen får hjälp om något krisar och vännerna – ja, det är de som får åka med på resorna till fjärran länder. It's all on me, aight! Det ligger i människans natur att uppleva och få nya intryck. Skulle jag få uppleva precis allt som finns att se, ja då skulle jag kunna dö som en lycklig man.
 
Såklart så är detta inte mycket mer än vilda fantasier, men man kan ju leva på hoppet. Vad skulle du göra om du blev miljonär i morgon? Berätta i en kommentar!
 
 
Inlägg skrivet i samarbete med Andrea Hedqvist
Publicerat i: Pelles vardag

Hackkyckligen som blev ingenjör för att visa de andra hönsen.

Tvättade igår. Sprang på kvinnan som skulle ha passet efter mig (hon hade bokat fel) och hon frågade om vi kunde byta tid. Men eftersom jag redan stoppat in den tvätt i maskinerna, så fick hon lov att skita i sitt pass. Vilket gav mig superidén att "tvätta allt i sängen, så att jag kunde byta till sommartäcke". Famous last word.
 
Ena kudden, favoriten så klart, klövs på mitten och fyllde hela torktumlaren med dun. När jag öppnade luckan så stupade ett par liter dun (om det nu är rätt enhet att mäta dun i) mot golvet. Påminde om en scen ur Fåglarna eller något annat "ruggigt" (pun intended).
 
Nej, vet ni vad det påminde om! När vi var mindre hade vi höns och där fanns det alltid en höna som blev extra ansatt av de andra hönsen (hackkycklingen). Precis så här såg det ut i den hönans äggnäste. Fjädrar överallt förutom på kroppen. Så fick man alltid lov att rädda kraken och ge den extra kalk/kärlek/uppmuntran till affirmation. Tills hon växte upp, blev ingenjör och då gick på återträffen för att visa de andra hönsen att det minsann blev något av henne också..
 
...
 
Hur som helst, jag är minus en kudde för tillfället.
Taggar: höns som blir ingenjörer för att visa mobbarna, inlägg som tar en twist

"Den här maskinen är till för att suga ut lukten av bränt".

Många kanske inte la så mycket vikt i vad jag skrev i onsdags, men jag nämnde att jag skulle ta bort hudförändringar på mina läppar med hjälp av laser igår, torsdag. Jag dividerade länge och väl om jag ens skulle ta upp det här. Men eftersom många jag känner läser den här dyngan på daglig basis, så kan jag ju lika gärna berätta. Plus att det syns rätt väl på mig just nu, hähä!
 
Så jag gick till läkaren för kanske fyra veckor sedan och kollade upp ett gäng små prickar jag har på läpparna. De kallades tydligen "milier", "talgkörtel" eller något. Jag vet inte riktigt, jag gick inte på detaljerna. Det är ofarlig hudförändring som man kan ta bort med bland annat koldioxidlaser, något som doktorn föreslog för mig. Sagt och gjort - jag bokade en en tid för lazzzzzzzzzer i nyllet.
 
Så kom gårdagen och jag skulle gå till läkaren. Var inte alls nervös, för i mitt huvud hade jag likställt denna laser med en infraröd lampa som, på sin höjd, kanske skulle avge "lite värme".
 
Men smärtan.
Denna smärta.
 
Fick sitta med behövningsalva i halva fejset i kanske en timma. Käften kändes stum, men jag kunde fortfarande prata och röra munnen normalt. Jag kände mig rätt säker, det här kommer inte att kännas.
 
"Kommer jag känna något nu alls" skämtade jag.
"Jag ska inte ljuga, det kommer kännas" sa läkaren och slog på något som kan liknas vid en jetmotor. "Den här maskinen är till för att suga ut lukten av bränt".
 
Då var jag var inte skitmodig längre, det var jag inte. Och fy fa-an var det gjorde ont. Jag ser mig som en person med hyfsat hög smärttröskel, men att lasra läpparna var fan den mest brutala smärta jag upplevt. När jag fick de svarta ögonskydden bortplockade från ögonen så märkte jag att jag fyllt de med tårar. Haha, en är så jävla vek.
 
Jag valde att döpa störtfloden till "det bortbrända köttets tårar".
 
Nu ser jag ut som fan. Det är blod, det är var och det är sveda om vartannat. Det jobbigaste i kråksången är att jag måste dyka upp på jobbet på måndag och vara runt människor. Hur skyler man bäst en sargad trut? Jag tänker att jag mest vill göra det för de andras skull. Kanske kan köra på lösmusche och sombrero? Eller halsduk och skylla på "nackspärr"?
 
Det bästa hade varit om en fick gå helnäck på underkroppen, för att ta bort fokus från övre halvan/katastrofområdet.
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: lazer, lukten av bränt kött, lägga sig under lasern som en östermalmstant

Jag och YouTube.

tyler oakley ellen degeneres youtube star
Kan vi slå ett kåtslag för YouTube och vilken grym underhållning den webbsidan är, tack! Jag vet att många tänker "failvideos" och "kattklipp" när de hör "YouTube". Men vad man inte riktigt fattat i Sverige än är att det är jävligt mycket mer än så. Det är också ett helt community av "vanligt folk" som gör klipp i sina vardagsrum, där de berättar om sin vardag och sitt liv. För att bara nämna en genre inom YouTube-världen. Det finns de som gör humorsketcher också. Det finns pranksters som filmar när de lurar folk. Matvloggare! Och så vidare. Riktigt snyggt filmat och klippt många gånger, precis som vid en tv-produktion.
 
Jag reggade mitt YouTube-konto 2006 och min allra första prenumeration var Communitychannel, som fortfarande är en av mina favoriter så här nio år senare. Sen har det bara rullat på med kanaler/vloggare att prenumera på och idag följer jag aktivit över 140 stycken. Vilket har lett till att jag nu gluttar mer på YouTube än vanlig tv. Det är mer lättillgängligt och lättare att anpassa till sin personliga smak (vilket är lustigt, i och med att det 1254121235576 tv-kanaler idag).
 
Och eftersom jag är en tönt YT-nörd, så kan jag inte låta bli att bli skitimpad över att se att Tyler Oakley var på Ellen DeGeneres' show här om dagen. Så jävla coolt! Och det är inte bara han som lyckas - det är skitmånga som till exempel landar bokkontrakt (jag äger Grace Helbigs bok just nu, och snart även Mamrie Harts). Och om ett par helger ska jag och Grannen 2.0 iväg och se MirandaSings liveshow i Stockholm. Och min favoritpodcast alla kategorier hålls av en old school-tubare, Shane Dawson. Pluspoäng också  till Grace Helbig som landat sin egen talk show.

Sen är ju dessutom världens populäraste vloggare, med +36 miljoner följare, svensk vad fan! Bara det är ju värt att följa PewDiePie!
 
(Jag har även en del merch från diverse vloggare, men det kan vi spårkas om vid ett annat sorgligt tillfälle).
 
nu kanske du funderar på att börja följa folk på YouTube? Låt mig då hjälp dig på vägen.
 
PELLE NYBÖRJARKIT TILL YOUTUBE
Ask A Mortician - Dödskul dödssnack.
Clara Henry - Svensk stjärntubare, härlig tjej.
Community Channel - Humor från "down under".
Grace Helbig - Awkward och rolig som fan.
Philip DeFranco - Arga nyheter.
Rose Ellen Dix - Rose och Rosie, den här sidan Atlantens coolaste flator.
Vsauce - Vetenskap med en tvist.
Hilah Cooking - Kokerska med rapp käft.
You Deserve A Drink - Kändisar som på ett eller ett annat vis utmärkt sig den senaste tiden får den drink de förtjänat.
Barely Political - Berör allt populärkulturellt.
 
Fellow nerds kan ju få bidra med sina YT-tips här nedan! Ös på!
 
Enjoy va!
Publicerat i: Bloggtips, Okategoriserbart
Taggar: ellen degeneres, tyler oakley, youtube, inte youporn!

Sponsrad video: Volkswagen Golf Alltrack presenterar the Mystery Track.

Vad skulle du göra för ett spännande äventyr? Skulle du vara beredd att ge upp allt för stunden och bara hänga på? Avboka alla luncher, be grannen ta hund om hunden och skippa veckans tvättid - skulle du klara av det på en handvändning?
 
Just nu söker Volkswagen testförare till sin nya Golf Alltrack, bilen som är gjord för äventyr och upplevelser. Det finns bara en hake: du vet inte var, hur eller när provkörningen kommer att äga rum. För att få chansen så måste du vara beredd att ge dig av när som helst och vara beredd på vad som helst. Men en sak är säker - det blir en provkörning som aldrig förr skådats!
 
Kolla på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att anmäla dig för provkörningen!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Strutsen av Swedbank på Drottninggatan, Örebro.

Den svenska Wolf of Wall Street
 
Shit, jag fick mig visst en viral sväng av gårdagens inlägg om "20 saker som tjejer vill ha blablabla". Kul att man lyckas som bäst när man använder någon annans text....................
 
Minnesanteckning: mer plagiat.
 
Har därför ägnat hela dagen åt att funderar på vad jag vill med mitt nyfunna räkmackekändisskap. Funderar på att bli känd börshaj...? Efter att jag utbildat mig i vad en börs är. Och det efter att jag googlat om det verkligen stavas "börs" eller inte. Har vi förresten någon svensk Wolf of Wall Street-typ här i Svereige? Kan jag bli den första? "Strutsen av Swedbank på Drottninggatan, Örebro".
 
Med ett kommatecken.
 
Nog med dåliga skämt. Hur är det med er? Imorgon ska jag ta bort hudförändringar på läpparna med laser. ZAAP! ZAAP! Jag kommer (gissar jag) se ut som fan i veckor. Det blir härligt, speciellt på vårt nyfikna kontor. Men fan - jag får bära upp det sargade yttret med mitt uppblåsta ego. Det där löser sig.
 
Funderar på att läka framför Stjärnornas Krig under helgen. Som en hyllning till lasern och min kroppsbehåring (Chewbacca).
 
Groom myself I must.
Taggar: lägga sig under lasern som en östermalmstant, strutsen som blev börshaj

20 saker en tjej vill ha men oftast inte vågar be om (med bilder).

Facebook rasar över det blogginlägg som Finest.se delat på sin feed. Folk är inte rädda att skräda orden om dessa 20 tips på vad "tjejer vill ha, men inte vågar be om". Jag ska låta textinnehållet i sig bli okommenterat. Vad jag istället saknade i detta inlägg var bilder.
 
Därför kommer här "20 saker en tjej vill ha men oftast inte vågar be om" MED BILDER.
 
 
1. Håll om henne runt midjan och få henne att känna sig trygg. Trygghet betyder mycket!
 
2. Lyssna på henne när hon vill berätta något.
 
3. Öppna upp dig, dela med dig av ”hemligheter” och behåll dom mellan er. Tillit!
 
4. Erbjud henne din jacka om det är kyligt. En klassiker och alltid lika givet. Ge henne jackan!
 
 5. Kyss henne med klass. Då menar jag, med känsla och kärlek
 
 6. Skratta med henne. Humor är något som värdesätts högt.
 
7. Bjud ut henne.
 
8.  Umgås med hennes och dina vänner tillsammans. Livsviktigt!
 
9. Ligger ni i soffan så ”lek” med dina fingrar i hennes hår. Att bli kliad <3!
 
10. Kyss henne när hon minst anar det.
 
11. Krama henne bakifrån och håll om henne runt midjan.
 
12.  Berätta hur du känner för henne oavsett hur lång eller kort tid ni har varit tillsammans.
 
13. Om du märker att något är fel, så fråga. Förnekar hon det så håll bara om henne utan att säga något. Hon förstår att du alltid finns där då, oavsett vad. Trygghetskänslan!

14. Saknar du henne? Smsa eller ring henne på kvällen och berätta hur mycket du saknar henne.
 
15. Kollar ni på film? –  Lägg din arm om hennes axel så hon automatiskt lägger sitt huvud mot din axel. Luta upp hennes huvud och kyss henne.
 
16. Titta ALLTID henne i ögonen när du säger att du älskar henne.
 
17. Försök bilda en bra relation med hennes nära och kära.
 
18. Överraska henne med ‘frukost på sängen’ en eller flera gånger i veckan.
 
19. Har hon klätt upp sig lite extra och ska i väg på något partaj? Berätta hur fin du tycker att hon är.
 
 20. Följ listan så utlovas giftermål mellan er.
 
OBS! Jag har inte skrivit tipsen ovan! Gå in på Diabetesmannen blogg och skriv ett "hej"!
Slut.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: 20 tips, GIF och gift

Säg "cheese".

Använde bildseriefunktionen på mobilen för att fånga en nysning mitt sprutet.
 
Måndag väl spenderad.
Taggar: jag använde en blyertspenna till min hjälp. jag vet att det alltid finns några som undrar.

Zombie Escape - en recension.

zombie escape örebro orebro
Bilder från Google
 
Vet ni hur jävla roligt vi hade igår? Det var så sjukt jävla kul (och sviiiiiinläskigt) att vandra runt i totalt mörker och slå ner zombies med en supersizead latexslägga. Vem hade kunnat ana?
 
Så allt började med att man, ett lag i taget, fick se ett klipp om hur ett zombievirus spridit sig runt om i världen och hur mänskligheten håller på att utplånas. Det var vårt uppdrag att hämta vaccinet i valvet och sedan ta oss upp på helikopterplattan för att rädda jorden. När klippet slutat så blev man tilldelad vapen och ficklampa av en soldat. Vårt lag på fyra man fick två vapen och en lampa att dela på. Under genomgången innan så fick vi lära att det skulle dyka upp fler vapen under vandringens gång, så man skulle hålla ögonen öppna.
 
Och så blev vi plötsligt inkastade i spelet. Första etappen var något jag alltid drömt mardrömmar om - ett öde lägenhethus i kolmörker. Det låg lik här och var, möbler var omkullkastade, enstaka lampor flimrade till stundvis  och dörrar svajade spöklikt fram och tillbaka. Inte heller blev vi modigare av att vi endast hade två vapen och en lampa att överleva på. Vidrigt I tell you! Det var som hämtat från en riktigt läskig skräckfilm, allt var så snyggt och "verklighetstroget" gjort.
 
Just det, jag glömde ju skriva att det kommer zombies kutandes mot en i tid och otid. Zombies som man var tvungen att klubba ned med sitt vapen för att överleva. Smittad blev man om zombiejävlarna lyckades roffa åt sig det plastband man fått placerat runt halsen.
 
Efter lägenhetshuset så tog man trapporna ned till det övergivna storköket. Också detta rum var endast upplyst av vår ficklampa. Här låg kroppsdelar i blöt och korridorerna skvallrade om zombies som släpade fötterna i golvet. Här hittade jag också Gamle Trofast, min slägga och förlängda högerarm. Jag är inte helt säker, men jag tror jag tyckte köksetappen var läskigt.
 
Sen fortsatte vandringen genom pannrum med brinnande lik, övergivna duschrum, rum fyllda med likkistor och bodybags, bårhus, köttfrysar med hängande kroppar, lagerlokaler, kapell med zombienunnor, hundratals meter av avloppsvandring och allt annat som hör en nedlagd järngruva till. Den ena etappen mörkare än den andra och alltid fyllda med zombies.
 
Så jävla kul! Så. Jävla. Kul! KUL! Absolut inget för den veke individen. Det var till och med så att jag, som gärna spenderar all ledig tid med att gå i nöjesfältens spökhus och som gillar att bli skrämd, tyckte detta var snudd på lite för läskigt. 5-10 procent av besökarna avbryter faktiskt vandringen för att det är så läskigt. Men inte vi fan. Och nu vet jag dessutom att skulle göra mig jävligt väl i en zombieapokalyps. Jag och syrran skulle bli ett radarpar. De andra två i vårt lag skulle nog bli zombiekäk rätt fort, hähä!
 
FÖR ER SOM VILL GÅ ZOMBIE ESCAPE, här kommer lite info:
Var: 6 mil utanför Örebro.
Kostar: 450 spänn/person har jag för mig.
Pågår: Mellan 1,5-2 timmar.
Bokas: HÄR
Läskigt? Läskigt.
 
Ej sponsrat (men tar gärna emot ett återbesök, så hit me up!)
Publicerat i: Resa
Taggar: ruuuuuuuuartgrhrgrhrrgrgAAARGH!, zombieljud i mörkret

Sponsrad video: Vill du dela soffa med Lars?

Lars har varit allt från sjöman och bagare till tomte och charmör. Och nu söker Linköpingsbon Lars någon att dela tv-soffan med. Du får gärna ha gröna fingrar och hålla spännande deckare extra kärt. Så om du också saknar någon att se på tv med, ansök här om att få träffa Lars i TV-Soffan.
 
Titta på klippet ovan för att se mer av Lars och klicka dig sedan vidare till ansökningsformuläret. Programmet har premiär hösten 2015 på TV4.
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Att smittas eller inte smittas, det är gluurrrrrAAAAAWR.

#selfie
 
Öj, imorgon är det ju så äntligen dags! Jag och mina peers ska då iväg på den där zombie escape-grejen! Ni vet, rundan på 1,5-2 timmar där man blir jagad av zombiesminkade galningar i ett nedlagdt gruvkomplex. Känslor inför detta: så jävla peppad. Lite nervös, men mest peppad.
 
Sååååå... man kan tydligen blir "smittad" av dessa zombie och blir då lika med körd (fast man får fortsätta gå). Jag tror faktiskt att jag kommer få duka under åt zombiejävlarna. Detta tror jag också kommer sker i verkligheten, när det väl sker en zombieattack (gissar på innan 2016). Har en känsla av att jag har ett mumsigt fläsk för en zombie. Buken rycker först. Öronen spottas ut.
 
Vad tror ni? Klarar jag mig ut helskinnad eller blir jag smittad? Ni som gissar där får en personlig zombiebild på mail alternativt ett finger på posten.
Publicerat i: Pelles vardag, Resa
Taggar: illa fäkta eller illa fäkta, zombie escape

Jon Snow som vilar på nippeln.

Vad är det för dag egentligen? Jag jobbade igår, fast drack alkohol (inte på jobbet). Klev upp tidigt idag, fast ledig. Ville ta en middagslur, fast avstod. Ska jobba imorgon, fast har lördagsfeeling idag. Dessa mitt-i-veckan-röda-dagarna mindfuckar med en rätt hårt.
 
Igår pärlade jag och Grannen 2.0 igen. Jag gjorde en Jon Snow-konstelation som jag satte på vaktpass i frysen. Det kan ni se på Instagram (@pellespersonliga). Just nu vilar den på nippeln (sitter i drag). Vad tycker ni? Jag gillar den. Tycker den rent av är mer spännanden är den Jon Snow som just nu visas på tv.
 
Men vad vet jag; mannen som inte kan förstå vilken dag på veckan det är.
Publicerat i: Film och tv, Okategoriserbart
Taggar: märkligt inlägg det här

Jag och simultanförmågan.


Min värsta googling på länge.
 
Jag var mitt uppe i storstädning förut, samtidigt som jag lyssnade på en P3-dokumentär om HIV-mannen, när jag kom att tänka på den mänskliga simultanförmågan. Faktiskt inte en helt främmande tanke för mig. Jag kan tänka saker i stil med "tänk att jag pallar att göra _______  och ______ samtidigt, det är helt jävla sjukt".
 
Det slår aldrig fel att jag då misslyckas med någon av de "sysslorna" jag håller på med.
 
Vanliga tillfällen:
"Tänk att jag kan sitta här och jobba samtidigt som jag lyssnar på en bok" - Får hörseldyslexi.
 
"Tänk att jag kan gå så här på stan och samtidigt andas" - Blir medveten om min andning och kan inte ta normala andetag.
 
"Tänk att en kan sitta på dass och surfa på mobilen samtidigt" - Blir hård i magen.
 
Och idag, under badrumsstädningen, så blev jag impad över hur jag kunde föra en mopp över vått golv samtidigt som jag kunde lyssna på HIV-mannens skräckgrepp om Sverige. Och utan att överdriva - jag tappar greppet om mopphelvetet. Duns rakt in kaklet! Obs! Gjorde inga konstnärliga cirkusrörelser med skaftet, utan svabbade helt normalt de tio kvadratmeterna.
 
 Kära Bullen! Är det något fel mig? Mvh orolig grabb på 27 jordsnurr.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: man som krystar, pelle och att göra två saker samtidigt, simultanförmåga, vad är det?

Jag hatar internet.

När alla like-kåta medier på Facebook akutrapporterar skitnyheter på en och samma gång... fy fan! Har de någon jävla djungeltrumma där det beslutas om idiotiska saker att parallellterrorisera miljoner människor med?
 
Minns ni tiden då alla like-sidor skrev "han gör så här med sina ostbågar - resultatet kommer få dig att häpna".   Och så var det något random som visade hur han gjorde "sega ostbågar" utan att låta de ligga framme över natten. ALLTSÅ FY FAN! Blev så provocerad.
 
Sen också, jag har aldrig blivit varken 1) häpen, 2) chockad och/eller 3) upplyst av någon av dessa "artiklar" (läs inbäddade YouTube-klipp). Någonsin. Det kanske säger mer om mig? Har ni brutalt tappat fattningen av något ni sett på Omtalat.nu? Va? Va? Nä.
 
Blev faktiskt headhuntad, via någon av er bloggläsare (tack!), till att bli skribent för en sådan där gilla-sajt för något år sedan. Rätt oglammigt uppdrag. Och obetalt. Men med "en chans att synas". Svarade på mailet så här:

"Jag får en förfrågan om att jobba gratis. Mitt svar kommer få er att häpna [länk till YouTube-klipp]"
 
(Jag svarade inte så)
Taggar: OMG!, chockas, häpna

Vi behöver snacka Game of Thrones!

Har ni sett årets säsong av Game of Thrones eller? Längtar till måndagar så mycket just nu att det kanske bör ses som något "anti-svenskt"...? Men trots detta så vet jag faktiskt inte vad jag tycker om säsong fem. Jag tror nog att jag tycker den är rätt seg. Det är för mycket av...
 
Just det - dags att utlysa en SPOILERVARNING!
 
Jo, det är för mycket av Jon Snow och livet på muren. Och jag har alltid gillat ploten med med You Know Nothing Jon Snow-Jon. Men nu är den fan i mig bra seg. Och det är för mycket prat med djup, rosslig stämma. "Jag är er boss nu, mummel gruff gruff" [insert kukmäteri]. Visst är det så? Håll med mig!
 
Jag vill se mer Arya! Och mer Brienne of Tarth! Och jag vill se en Sansa som får psykbryt och dödar av hela Michael Bolton-högen med en trubbig sågklinga. Och när fan ska Danderyd (läs: Daenerys) få pli på sina drakar och erövra hela världen?
 
Låt oss sia om framtiden i världen GoT (folk som läst böcker behöver inte delta i detta). Jag tror att:
- Jon Snow klyvs på mitten av en white walker.
- Arya blir en sådan där ansiktsskiftare, förklär sig till Joffrey och dödar en chockad Cersei.
- Sansa slår följe med Brienne of Tarth, bleker håret i hästurin och blir en riddarlärling.
 
Jag hoppas mest att lite folk dör av, så att det inte blir så många plots på en och samma gång att hålla reda på. Den där murjäveln får gärna kapitulera också!
 
#mermisär
Publicerat i: Film och tv
Taggar: GoT, You know nothing Jon Snow-Jon, got inte goat

#eggplantzz

NSFW! Hashtag utforskas på egen hand, i ett slutet rum!
 
I helgen fick jag lära om hashtagen "eggplantzz". Har ni hört om den? Hade inte jag heller. Och för att lära mig mer om skiten så blev tvungen att, och jag citerar, "söka på min egen telefon för att få se".
 
Man oh man! Det är ju porr! Där! På Instagram!
 
Visste inte att behovet att lägga upp femton sekunders onani var så stort? Eller att punga ut nudez för alla att se, finns det inget bättre forum för det? Jag blev ju inte inspirerad. 
 
Däremot så tycker jag om att ett randomord som "eggplant" kan befästa sig så och bli en hel subkultur för snusk. Kan vi inte hitta på en egen hashtag att använda (i teorin)? Jag har filat lite. Vad tycker ni om #cheezeglanze? Eller #cucumcumcumber? #flagpolez? Bäst förslag får en aubergine på posten!

To all the english speaking people who's googling "#eggplantz":
Wazzap pervs!
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: #eggplantzz, porren på insta

Sponsrad video: På Vimla bestämmer du själv

Finns det någon mobiloperatör som är riktigt smart? Ja, det finns det! Hos kund som Vimla kan du ställa in ditt abonnemang som du vill, när du vill. Du väljer själv hur mycket surf, samtal och meddelanden du vill betala för varje månad. Utan bindningstider och alltid till låga priser. På det viset har du alltid det abonnemang som passar just dig bäst – smart va?
 
Du som vill prova Vimla får just nu halva priset i tre månader. Helt utan bindningstid, hakar och lur. Du som är student får dessutom extra bra priser, så att studiebidraget räcker längre. Avsluta enkelt om du inte är nöjd!
 
Och kanske har du nu frågor om katterna i Vimla reklamsnuttar? Internet är ju fullt av ikoniska katter. Vissa mer kända än andra. Därför har Vimla valt att illustrera sina abonnemang med hjälp av just åtta kända internerkatter. Till sin hjälp har de använt sig av illustratören Ingela P Arrhenius och hennes flinka fingrar.
 
Kolla på klippet ovan! Klicka dig sedan vidare för att lära mer och beställa ditt helt egna Vimla-abonnemang!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Mitt första dygn som pärlmästare.

Under mitt första dygn som mästerpärlare har jag kommit fram till följande:
- Att sitta och pilla med pärlor är lite av terapi. Helt sant! Härlig övning av både finmotorik och tålamod är det också.
- Strykning av pärlor är SKITSVÅRT. Korrekt läst. Att stryka plast är en sådan konst att jag är redo att ge upp hela det här potentiella intresset på en gång. Om någon har tips på hur man bäst stryker rövpärlor rörpärlor - wtf, lämna en kommentar på en gång!
- Att gå runt på "stan" och/eller i naturområden och leta scenerier som är goda nog för vår pixelkonst - så jävla kul! Det bästa med allt det här är att få stryka runt och placerar sina platsverk. Ett kriterium är att de ska passa "i sina naturlig miljö".
 
...
 
Jag är rätt konstig ibland. Grannen 2.0 likaså.
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: pärlor, vuxna med buske som pärlar

Pärlmaster in the making.

Leveransen har kommit. Mästerverk ska skapas. Världsherrevälde föröver. Pärlmaster in the making.
 
Jag och Grannen 2.0 har laddat med cirka trettio färger och är redo för att skapa. Det var en märklig stund när vi satt och fyllde facken i fiskedragslådor med detta... "dagisnöje". Två personer som är långt ifrån tonåren och haft buske mellan benen i långt över tio år.
 
Kanske blir det en ny kategori på bloggen - "vuxna med buske som pärlar".
 
Och slutligen så får jag väl lov att säga fortsättning följer.
Taggar: vuxna med buske som pärlar

OOTD?

DAGENS OUTFIT
Sockor - present, dalahästar under fotvalven.
Shorts - köpt till idrotten cirka 1999.
Brottarlinne - en, två och tre kaffefläckar.
Flottig emolugg.

Är osäker om... ja, inga kalsonger här. Än. Ska väl duscha nu. Vad har ni på er? Inget för vackert hoppas jag, tycker det är rätt kvavt. För att vara vår alltså. Minst 11 grader.
Taggar: OOTD, kommando, outfit of the days

Dagens viktigaste nyhet.

Dagens viktigaste nyhet står Aftonbladet för. Där har man låtit rapportera om katten Melvin från de värmländska skogarna, som har som hobby att stjäla virkade bakverk och släpa hem skiten.
 
...?
 
Kan dö 100 procent vetande nu.
 
+ vill ha katt som raggar upp textiltårtor.
 
Kan man träna sin katt att knata hem med diverse skatter? Känner att en inte kan få för mycket av andras bilnycklar. Eller Ica-checkar.
Publicerat i: Okategoriserbart, På tapeten
Taggar: värmländska katter

Sponsrad video: What are you waiting for?

Är lycka något du måste vänta på eller är det något du kan välja själv? Ja, den frågan har människan ställt sig i hundratals år. Med kampanjen "Choose Happiness" vill Coca Cola pusha för det egna valet, att det är du som kan göra dig själv lyckligast.
 
Vad gör dig som lyckligast? Är det när du utövar en hobby du brinner för? Eller när du motionerar dig svettig? Kanske är det så enkelt som att ta en fika på stan med någon du gillar?
 
Kolla på klippet ovan och låt dig inspireras till tonerna av rapparen HT. Klicka dig sedan vidare för information om hur du kan sprida lycka till miljoner människor världen över!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Pelle leker recesent, del 2554.

Har sett så jädra mycket film på sistone och tänkte därför att jag skulle ge mig an att recensera ett gäng för er. Och med "recensera" menar jag beskriva en film i en mening och sedan sätta sushibetyg baserat på dagsformen i soffan. Har dessutom (nästan) uteslutande ägnat mig åt skräckfilm. Ensam. I jakt på två veckors mardrömssömn och rädsla för mörker. Är inte helt säker på att "riktiga" filmrecensenter jobbar efter de premisserna.

Kungörande: Kommer antaligen ge vissa av dessa rysare onödigt höga betyg. Speciellt med tanke på hur jag smädade The Conjuring här om sistens. Lyssna inte för hårt på den här amatören.
 
EVIL DEAD - Det var andra gången jag såg den här filmen. Första gången var på ett flyg hem från Spanien under rätt taskiga förhållanden. Så jag kände "fuck it, jag vill se den igen". Och överraskande nog så tyckte jag riktigt, riktigt mycket om Evil Dead, tittning nummer två. Visst, den har en del cheesy Hollywood-ingredienser som stör, men annars riktigt magknipande. Fyra demonsushis i underlivet.
 
THIRTEEN GHOSTS - Den här filmen var "the shits" när en gick i högstadiet, alla tyckte den var så jävla bra. Skiten har inte åldrats med värdighet, den var så jävla värdelös. En uppskuren suhibit.
 
INTERSTELLAR - Den här filmen hade jag så här i efterhandt gärna velat se på bio. Så jävla snygg rulle! Och knarkig som få andra. Visste ni att tjugo minuter på en havsplanet är lika med tjugofem år i omloppsbana? Sant! Kan inte egentligen inte sätta fingret på vad jag gillade med filmen. Något som jag inte gillade var att Matthew McConaughey fick spela sig själv ännu en gång. Effin' motherf-r. Bästa scenen var den med svarta hålet. Fick lov att pausa och dämpa den existensiella ångest som började sjuda inut i mig. Fyra Matt Damon-galna sushibitar.
 
SILENT HILL - Den här filmen såg jag med Grannen 1.0 en gång för en herrans massa år sedan. Vi tyckte inte den var skitbra eller speciellt läskig då. Kanske var den inte det den här gånger heller, men jag var, som tidigare nämnt, helt själv en söndagskväll när jag valde att slå på det här. Blev rätt rädd flera gånger. Plus att det var sceneriet var skitsnyggt och välgjort. Tre sushibitar bundna i taggtråd på dass.
 
BRAM STOKERS DRACULA - Meeeeh... Jag försökte läsa Dracula som tonåring en gång i tiden. La ned skiten i och med att den sög (#dagenskontrovers). Tyckte ungefär samma när jag såg den här rullen. Inte skitbra, mest "meeeh". Två blodtörstande sushibitar.
 
28 DAYS LATER - Zombievirus sprids, mänskligheten utplånas, ett fåtal utvalda gör allt för att överleva. Vi kan storyn. Ändå var den här filmen annorlunda på något vis. Maybe 'cause it is british, daaaarling? Kanske. Se den! Finns på Netflix as we speak. Fyra välartikulerade sushibitar.
 
LÉON - Wow! Wowowowowowowow! WOOOOOW! Prisa gudarna, hail the queen och massera Buddhas örsnibbar långsamt. Så den här filmen såg jag när det begav sig. Vilket är mycket märkligt, eftersom en var sex bast då. Och jag har haft vaga minnen av Léon i över tjugo års tid, till jag beslutade mig för att se den igen här om dagen. Mäs-ter-verk. Natalie Portman är grym, Gary Oldman är vidrig, Jean Reno är awkward och allt är tillsammans så jävla bra! Är det någon film i den här listan man bör se, så är det denna! Fem snipersushis.
 
OCULUS - Ett badass och en chickenshit ska hämnas deras föräldrars död. Mördaren: en spegel... Hah! Det låter rätt töntigt, men det håller ändå på sätt och vis. Slutet är lite typiskt "amerikanskt skräckfilmsslut" (som inte ska spoilas här), men utöver det så är den här spegelmördarfilmen klart sevärd. Tre spegelvända sushibitar.
 
THE HILLS HAVE EYES - Familj strandsätts mitt i öknen och blir terroriserade av muterade kärnkraftsamerikaner. Även denna film hade jag sett förut. Jag gillade den då och jag gillade den även nu. Om än lite klyschig mellan varven, så är den spännande nog att kräva blöja. Och vidrig. Vidrig som få andra filmer. Fick mig att aldrig någonsin vilja besöka gamla kärnvapenkratrar. Tre starkt bestrålade sushibitar.
 
 
Filmrecensent out. Håller ni med? Är jag ute på djupt Interstellar-hav och simmar? Håna mig! Håll med mig!
Och ge mig filmtips! Gärna spökrysare, thrillerz eller liknande.
 
PEACH!
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: film, muterade kärnvapenamerikaner, pelle låtsas besitta kunskap om vad som kännetecknar en bra/dålig film. vilken jävla tönt han är., spöken