Jag och YouTube.

tyler oakley ellen degeneres youtube star
Kan vi slå ett kåtslag för YouTube och vilken grym underhållning den webbsidan är, tack! Jag vet att många tänker "failvideos" och "kattklipp" när de hör "YouTube". Men vad man inte riktigt fattat i Sverige än är att det är jävligt mycket mer än så. Det är också ett helt community av "vanligt folk" som gör klipp i sina vardagsrum, där de berättar om sin vardag och sitt liv. För att bara nämna en genre inom YouTube-världen. Det finns de som gör humorsketcher också. Det finns pranksters som filmar när de lurar folk. Matvloggare! Och så vidare. Riktigt snyggt filmat och klippt många gånger, precis som vid en tv-produktion.
 
Jag reggade mitt YouTube-konto 2006 och min allra första prenumeration var Communitychannel, som fortfarande är en av mina favoriter så här nio år senare. Sen har det bara rullat på med kanaler/vloggare att prenumera på och idag följer jag aktivit över 140 stycken. Vilket har lett till att jag nu gluttar mer på YouTube än vanlig tv. Det är mer lättillgängligt och lättare att anpassa till sin personliga smak (vilket är lustigt, i och med att det 1254121235576 tv-kanaler idag).
 
Och eftersom jag är en tönt YT-nörd, så kan jag inte låta bli att bli skitimpad över att se att Tyler Oakley var på Ellen DeGeneres' show här om dagen. Så jävla coolt! Och det är inte bara han som lyckas - det är skitmånga som till exempel landar bokkontrakt (jag äger Grace Helbigs bok just nu, och snart även Mamrie Harts). Och om ett par helger ska jag och Grannen 2.0 iväg och se MirandaSings liveshow i Stockholm. Och min favoritpodcast alla kategorier hålls av en old school-tubare, Shane Dawson. Pluspoäng också  till Grace Helbig som landat sin egen talk show.

Sen är ju dessutom världens populäraste vloggare, med +36 miljoner följare, svensk vad fan! Bara det är ju värt att följa PewDiePie!
 
(Jag har även en del merch från diverse vloggare, men det kan vi spårkas om vid ett annat sorgligt tillfälle).
 
nu kanske du funderar på att börja följa folk på YouTube? Låt mig då hjälp dig på vägen.
 
PELLE NYBÖRJARKIT TILL YOUTUBE
Ask A Mortician - Dödskul dödssnack.
Clara Henry - Svensk stjärntubare, härlig tjej.
Community Channel - Humor från "down under".
Grace Helbig - Awkward och rolig som fan.
Philip DeFranco - Arga nyheter.
Rose Ellen Dix - Rose och Rosie, den här sidan Atlantens coolaste flator.
Vsauce - Vetenskap med en tvist.
Hilah Cooking - Kokerska med rapp käft.
You Deserve A Drink - Kändisar som på ett eller ett annat vis utmärkt sig den senaste tiden får den drink de förtjänat.
Barely Political - Berör allt populärkulturellt.
 
Fellow nerds kan ju få bidra med sina YT-tips här nedan! Ös på!
 
Enjoy va!
ellen degeneres - tyler oakley - youtube, inte youporn!
Anonym

AMEN!

grannen 2.0

Rosanna Pansino - bjuder på nördig kokkonst.
Kina Grannis - sjunger jävligt bra (har också varit med på Ellen btw)
TedEd - kör faktavideos om bland annat game of thrones

Svar: TedEd är bäst!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Marie

YT > TV, inget snack.

+1 på Rosanna Pansino där uppe med sin show Nerdy Nummies. Hon har nog gjort en del Minecraft-relaterat om du känner för att baka lite sånt. :) Hon har haft några V-såsar som gäst också tror jag.
Annars tittar jag mest på gaming-relaterat i form av PressHeartToContinue (en tjej!) och Jesse Cox. Följer faktiskt Pewdiepies flickvän Marzia (CutiePieMarzia) mer än vad jag följer Pewds.
Och Jenna Marbles förstås. Får aldrig nog av henne.

Svar: Ja, men hon Rosanna har Grannen 2.0 visat med (se ovan). Hon är cool och duktig! Och Jenna är cool. Slåss för allas rätt att vara weird.
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

Johanna

Yes! Kollar mer på youtube än tv, faktiskt! Följer mest vloggare, t.ex. Sveriges Clara Henry som nämnt ovan, eller CTFxC (basist i We The Kings bl.a.), Shaytards (väldigt rolig familj!) eller DLV (trummisen i We The Kings + flickvän), men också SourcefedNERD (gaming, film, andra nördiga nyheter) eller How It Should Have Ended (HISHE; hur filmer borde slutat, animerade kortfilmer) :)

Svar: Jag har inte kollat på CTFxC på länge, blev så deppad när han och Ally skiljde sig :( Sourcefed-kanalerna gillar jag!
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson

lollo (färjan)

John green och hank green inget snack om saken !!!! Deras snack om homosexuellas rätt att gifta sig och om rasism i usa är klipp värda att se flera ggr om :D

Svar: NERDFIGHTER! :D
Pellespersonliga.se - Pelle Nilsson