Pelle leker recesent, del 2554.

Har sett så jädra mycket film på sistone och tänkte därför att jag skulle ge mig an att recensera ett gäng för er. Och med "recensera" menar jag beskriva en film i en mening och sedan sätta sushibetyg baserat på dagsformen i soffan. Har dessutom (nästan) uteslutande ägnat mig åt skräckfilm. Ensam. I jakt på två veckors mardrömssömn och rädsla för mörker. Är inte helt säker på att "riktiga" filmrecensenter jobbar efter de premisserna.

Kungörande: Kommer antaligen ge vissa av dessa rysare onödigt höga betyg. Speciellt med tanke på hur jag smädade The Conjuring här om sistens. Lyssna inte för hårt på den här amatören.
 
EVIL DEAD - Det var andra gången jag såg den här filmen. Första gången var på ett flyg hem från Spanien under rätt taskiga förhållanden. Så jag kände "fuck it, jag vill se den igen". Och överraskande nog så tyckte jag riktigt, riktigt mycket om Evil Dead, tittning nummer två. Visst, den har en del cheesy Hollywood-ingredienser som stör, men annars riktigt magknipande. Fyra demonsushis i underlivet.
 
THIRTEEN GHOSTS - Den här filmen var "the shits" när en gick i högstadiet, alla tyckte den var så jävla bra. Skiten har inte åldrats med värdighet, den var så jävla värdelös. En uppskuren suhibit.
 
INTERSTELLAR - Den här filmen hade jag så här i efterhandt gärna velat se på bio. Så jävla snygg rulle! Och knarkig som få andra. Visste ni att tjugo minuter på en havsplanet är lika med tjugofem år i omloppsbana? Sant! Kan inte egentligen inte sätta fingret på vad jag gillade med filmen. Något som jag inte gillade var att Matthew McConaughey fick spela sig själv ännu en gång. Effin' motherf-r. Bästa scenen var den med svarta hålet. Fick lov att pausa och dämpa den existensiella ångest som började sjuda inut i mig. Fyra Matt Damon-galna sushibitar.
 
SILENT HILL - Den här filmen såg jag med Grannen 1.0 en gång för en herrans massa år sedan. Vi tyckte inte den var skitbra eller speciellt läskig då. Kanske var den inte det den här gånger heller, men jag var, som tidigare nämnt, helt själv en söndagskväll när jag valde att slå på det här. Blev rätt rädd flera gånger. Plus att det var sceneriet var skitsnyggt och välgjort. Tre sushibitar bundna i taggtråd på dass.
 
BRAM STOKERS DRACULA - Meeeeh... Jag försökte läsa Dracula som tonåring en gång i tiden. La ned skiten i och med att den sög (#dagenskontrovers). Tyckte ungefär samma när jag såg den här rullen. Inte skitbra, mest "meeeh". Två blodtörstande sushibitar.
 
28 DAYS LATER - Zombievirus sprids, mänskligheten utplånas, ett fåtal utvalda gör allt för att överleva. Vi kan storyn. Ändå var den här filmen annorlunda på något vis. Maybe 'cause it is british, daaaarling? Kanske. Se den! Finns på Netflix as we speak. Fyra välartikulerade sushibitar.
 
LÉON - Wow! Wowowowowowowow! WOOOOOW! Prisa gudarna, hail the queen och massera Buddhas örsnibbar långsamt. Så den här filmen såg jag när det begav sig. Vilket är mycket märkligt, eftersom en var sex bast då. Och jag har haft vaga minnen av Léon i över tjugo års tid, till jag beslutade mig för att se den igen här om dagen. Mäs-ter-verk. Natalie Portman är grym, Gary Oldman är vidrig, Jean Reno är awkward och allt är tillsammans så jävla bra! Är det någon film i den här listan man bör se, så är det denna! Fem snipersushis.
 
OCULUS - Ett badass och en chickenshit ska hämnas deras föräldrars död. Mördaren: en spegel... Hah! Det låter rätt töntigt, men det håller ändå på sätt och vis. Slutet är lite typiskt "amerikanskt skräckfilmsslut" (som inte ska spoilas här), men utöver det så är den här spegelmördarfilmen klart sevärd. Tre spegelvända sushibitar.
 
THE HILLS HAVE EYES - Familj strandsätts mitt i öknen och blir terroriserade av muterade kärnkraftsamerikaner. Även denna film hade jag sett förut. Jag gillade den då och jag gillade den även nu. Om än lite klyschig mellan varven, så är den spännande nog att kräva blöja. Och vidrig. Vidrig som få andra filmer. Fick mig att aldrig någonsin vilja besöka gamla kärnvapenkratrar. Tre starkt bestrålade sushibitar.
 
 
Filmrecensent out. Håller ni med? Är jag ute på djupt Interstellar-hav och simmar? Håna mig! Håll med mig!
Och ge mig filmtips! Gärna spökrysare, thrillerz eller liknande.
 
PEACH!
film - muterade kärnvapenamerikaner - pelle låtsas besitta kunskap om vad som kännetecknar en bra/dålig film. vilken jävla tönt han är. - spöken
Sara

LEON!!!! <3 <3 Så bra film! Jag vet inte om du har sett Apocalypse now (Redux). om inte är den ett måste. Sen tycker jag att du borde se (och recensera) Deliverance, som för övrigt har världens coolaste banjo-battle. Peace out!


#ilovethesmellofnapalminthemorning

Jasmine

Älskar att läsa recensioner och att få tips på filmer :)

Katten Jones

Alltså Evil Dead... Jag har ju sett originalen och för mig så blev det bara ännu bättre 😊 Satt och väntade på vem som skulle visa sig vara Ash osv. Vet att vissa fans hatade remaken (den är ju betydligt mer seriös eller hur man ska säga) men jag älskade den. Har du inte sett originalen (och Army of Darkness) så gör gärna det! Om inte annat så pga Bruce Campbell. B-rullarnas kung.

Oculus tycker jag är skitäcklig. Men det har med min spegelnoja att göra, Mirrors får mig också helt skakis. Det finns en föregångare som typ är nästan samma manus fast med en ensam skådespelare (vilken även är författaren om jag minns rätt) i ett väldigt avskalat rum. Sevärd om man är filmnördig 😊

Thirteen Ghosts såg jag för ett tag sedan och kände inte alls att den åldrats dåligt. Snarare att den var härligt nostalgisk! Men det är ju jag. Hade gärna sett en miniserie om de tretton spökena tbh. Mycket intressanta (om än korta) historier. Finns i trivian på imdb ofc.

Och Leon är ju bara awesome.

Det var vad jag hade att säga 😊

Amanda

Interstellar är ju värd typ en miljard bitar!!!

Madde Åström

Har faktiskt bara sett Leon av dessa filmer och den var riktigt bra. De andra kommer jag nog inte se (förutom interstellar)