Säg "ungkarl" fem gånger fort.

Min... cell?
 
Slänger ett öga på det vita som skymtar i periferin. Där står den bredvid bingen - toarullen. Det är något med att vara penisbärare och ha en toarulle strategiskt placerad sängen. Det ser lite pervigt ut. Ja rent av orent.
 
Men det är jag som håller på och återvänder från en förkylning. Natten till fredag förra veckan så vaknade jag mitt i natten av att jag låg och nös. Det är helt sant, jag svär på ädelstenarna. Trodde i ett par yrvakna ögonblick att jag utsatt för någon besvärjelse. Att någon (oklart vem) tagit sig in lägenheten och Harry Pottat my ass så att jag började akutnysa i sömnen.
 
Men det var bara jag som blev förkyld. Trodde förresten att det var en myt att man nös och hade sig när man var förkyld. Något som hade fått fäste i hemmen på grund av Disney-kortfilmer. Ni vet, när Kalle Anka är sjuk så nyser han röva av sig? Det trodde jag var en myt. 
 
Men Disney ljög inte.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: runkpapper? nope, bara pelle som slemmar

Redigerarn' talar.

Mnnnnnnh! Tar i så jävla hårt varje gång jag ska påbörja ett nytt inlägg för att inte skriva "ohoj" som hälsningsfras. Jag vet inte vad för piratreferens som fastnat i huvudet som gör att jag vänder mig till sjöfartslingo det första jag gör. Har ju aktivt undvikit Pirates of the Caribbean i tolv års tid, så det är inte Johnny D som spökar.
 
Nå väl. Jag mår bra, tackar som frågar! Igår spelade jag och Ellen (aka vapendragaren/fellow Youtube-entusiast/puman) in vår allra första video som vi ska ladda upp på vår kanal. Just nu är vi i processen att redigera allt och vi har i skrivande stund färdigställt en minuts material. Det tar bra med tid fan. BRA med tid. Jag har ju också en färdig mall i huvudet om hur jag önskar att allt ska vara. Detaljnivån ökar redigeringstiden väsentligt. Det + total okunskap i redigering.
 
Men det är jävla kul!

Mindre jävla kul: att behöva se sitt eget fula nylle in action och tvingas genomlida sin egen stämma (min röst kan bäst beskrivas som nasalt närkemål som skriks in i tom konservburk. Dessutom är jag täppt för tillfället). Men vad fan ska man gö' å' dä? Inget. Jag väljer att se det som styrkande av självbild.
 
Vi (jag och Ellen) kom fram till att jag kanske inte kommer pubba de första klippen här på bloggen. Det är jävla awkward tittande så här i början och vi vill bli lite varmare i kläderna innan vi fläker ut oss för den stora massan. Ett drygt uttalande med tanke på hela det här blogginlägget. Men alla med lite hjärnkapacitet kommer kunna förstå var man kan hitta oss när det lider videopremiär (ta hjälp av Instagram-klippet nedan, ey!)
 
Men vi kanske ångrar oss. Allt beror på hur slutresultatet blir.
 
 
 

Det här med videoredigering... Det kommer ta mig timmar eftersom jag bara leker att jag spyr upp käk.

Ett filmklipp publicerat av Pelle Nilsson (@personligapelle) Nov 28, 2015 kl. 11:52 PST

 
 

HAHHAHHAH! Ja men det blir kul! @tackochforlat

Ett filmklipp publicerat av Pelle Nilsson (@personligapelle) Nov 28, 2015 kl. 2:17 PST

Publicerat i: Youtube
Taggar: https://www.youtube.com/channel/UC2JC-xQ737iT4gZJdB-gE0Q, tack och förlåt!

Årets julkalender: Pelle ger klappar till kändisar.

På tisdag är det dags, det är då vi öppnar första luckan av Pellespersonliga.se's traditionsenliga julkalender. Efter många goda idéer från er och övervägande hit och dit, så kom trots allt min egna idé flygande till mig en natt för att par veckor sedan. Årets kalender ska dedikeras kändisvärlden och vad jag, Pelle Nilsson, skulle köpa till dessa välbekanta trynen. I teorin då. OBS!
 
Det blir kul och jag är riktigt nöjd! Inspirationen fick jag av Instagram-kontot Gunde Svan som indian. Bara att den här julkalendern har betydligt sämre Photoshop-konstverk. Men mer (och bättre) rim. Vad tror ni förresten att Cissi Wallin och Edward Blom får av mig i julklapp? Gissa gärna.
 
VEM ÄR TAGGAD?! Jag är!
 
Nu ska jag gå och redigera min och vapendragarens första Youtube-video. Peace!
Publicerat i: Julkalendern, På tapeten
Taggar: julkalendern är här

Peeeeeeeeeeta!

I söndags gick jag och Grannen 2.0 på den senaste och sista rullen i Hungerspelen-eran. Ett rätt spontant besök, jag har inte orkat engagerat mig så värst mycket i den här delen. Kan rent av tycka att det var ett onödigt drag av Hollywood att splitta sista boken i två filmer, speciellt med tanke på att tredje delen är den minst händelserika.
 
Och filmen var rätt seg till en början. Men jag gillade den mycket! Jag gillade framför allt (liten spoiler!) när det utspelade sig i huvudstaden. Hade rent av önskat att man valt att ha med mer från det i filmen. Jag tycker personligen att den biten är den bästa av alla tre böcker. När de befinner sig i kloakerna.... OOOOOOH jävlar!
 
Saker som sög:
Småtjejerna som satt och pratade konstant bakom mig genom hela filmen. Jag hyschade till en gång, men tjatet började rätt snart igen.
 
Saker som dög:
Jennifer Lawrence är ju för jävla cool ändå. Och på tal om henne så såg jag den här intervjun häromdagen. Så jävla rolig brud!
 
BETYGET BLIR FYRA SUSHIBITAR SOM SPRINGER I KLOAKERNA
Publicerat i: Film och tv, Sushibetyg
Taggar: hungerspelen, jennifer lawrence mellan två brödskivor

Soppfanatikern talar.

Vet ni vad jag har blivit? Jag har blivit ett fan av soppa.
 
Det är faktiskt rätt anmärkningsvärt, ja. För vi kan ta vad jag sa för bara ett par månader sedan, då jag bestämt hävdade att "jag minnsann inte blir mätt på att äta en blaskig soppa". Nu: har två burkar soppa i kylen. En linssoppa och en grönsakssoppa med pastabitar i.
 
Har dock inte tagit besattheten till den nivå där jag lagar den själv. Än. Och då är väl ändåsoppa något som är är pisslätt att slänga ihop och som lagar sig självt i stort sett? Man bryner lite där, öser lite vatten här och ner med en buljongtärning (soppar for dummies). Allt jag minns från plugget.
 
Är väl mest för att faila och på så sätt stänga min nyöppnade soppdörr.
 
Ja..... det väl nu jag ber er lämna era bästa sopprecept? Som jag TÄNKER göra i framtiden. Men kom hellre med era bästa färdigsoppar för stunden. Tack på förhud!
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: den som säger svartsoppa får stryk!

Sponsrad video: Julklappstips till fotoälskare

Bor det en proffsfotograt i dig? Eller vill du bara testfota lite och se var det tar dig? Och har du, liksom jag, någon gång sett en fascinerande bild ute på stan, på nätet eller i någon tidning och tänkt att "wow, den här bilden att jag velat knäppt"? Det finns många sådan ögonblick i fotografins historia som varit direkta orsaker till att människor slutit samman mot orättvisor. Ta bara fotot av den nakna flickan som springer från napalmbomberna i ett krigshärjat Vietnam eller nu senast fotot av pojken som spolades upp på en turisk strand efter att ha flytt från Syrien. Foton kan påverka, beröra och förändra!
 
Just nu har Nikon ett cashback erbjudande på sina mest populära wifi-kameror. Om du köper en Nikon D7200, D5500, D5300 eller Nikon 1 J5 mellan den 13 november och 17 januari så får du pengar tillbaka på ditt köp! Hur bra låter inte det? Och med de smarta wifi-funktionerna så kan du koppla ihop den kamera med din smartphone. Genast blir du personen med de snyggaste bilderna i dina sociala medier-flöden.
 
Kika på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer om Nikon erbjudande!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

5 saker jag gillar just nu.

Såg det här blogginlägget hos Anna. Jag tänkte att jag kopierar inlägget rakt av, så här kommer fem saker som jag gillar just nu.
 
Filmen Edge of Tomorrow såg jag häromdagen på Netflix. Jag tror det var förra lördagen och jag tror jag var bakis. Vilket är en högst onödig notis angående en film. Blev så jävla underhållen av den här rullen. Ja, jag tyckte rent av att den var svinbra. Kanske tyckte jag detta eftersom jag "gick in i upplevelsen" med noll förväntningar - jag vet inte. Men den var i alla fall bra och snyggt gjord. Har tänkt på den mellan varven de senaste två veckorna och vill nog se om den. Den är så pass alltså.
 
Vassa föremål av Gillian Flynn. Jag skrev ju i förrgår att jag lyssnade på Mörka platser av Gillian Flynn (kvinnan bakom Gone Girl). Tyckte den var helt okej i början - blev fan besatt mot slutet. Nu har jag hoppat på hennes första (?) alster, Vassa föremål. Här finns också potential. Det är mörkt och ruggigt. Jäkla bra! 20 november släpps också hennes senaste (som ljudbok dårå). I framtiden är det precis sådana här typer av böcker jag vill skriva. Håll ut!
 
Lantzkampen i P1. 'Cause Annika Lantz är förjävla rolig.
 
Den stundande vintern. Idag snöar det till och med här och jag slog på julmusiken i samma sekund som jag såg första snöflinga. Vintern är min favoritårstid, som bekant. Dels för att livet blir mindre kravfyllt under vinterhalvåret och dels för att det provocerar ars-let av folk när man säger att man föredrar vintern framför sommaren. Häh!
 
Quesadillas i alla varianter. Håller ju på att lägger om livet och äter nyttigare på daglig basis. Något som är perfa då är ju den här heliga matskapelsen. Bara att köra med fullkornsbröd sen är man i hamn. Jag fyller helst med: någon typ av rökt skinka, ost, Philadelphiaost tomat och liiiiiiiiite pesto. Så steker man skiten ett par minuter på vardera sida i en torr stekpanna. Bästa, snabbast lunchen. Mättar gött med.
 
Publicerat i: Film och tv, På tapeten
Taggar: en film, en bok, en podd, en årstid och en maträtt. bra variation ändå, det måste jag erkänna

När "det" når ens sfär.

Hade kameraljudet på högsta volym när jag tog den här bilden på gymtoan. Blev synad av en dude när jag klev ut från dasset. Syftet med selfien var ju bara att fånga känslan av en upplevelse (läs nedan) och inte att föreviga något snyggt (ändå kört). Men eftersom jag inte orkade förklara att "jag faktiskt har en blogg och behövde bara osv osv" så tittade jag bara skamset ned i golvet och gled förbi hans nakna kön och dömande ögon.
 
Så syftet med selfien: var precis på gymmet och satt på motionscykeln. Villle egentligen springa intervaller, men alla löpband var upptagna. Så jag fick trampa. Är inne i motionsträningsfas för tillfället, försöker gå ner i vikt och kalka upp skelettet. Har faktiskt gått ner rätt mycket. Men det är inte viktigt.
 
Sitter och trampar som bäst. Bakom cyklarna på mitt gym så finns det en länga med crosstrainers. Värdelösa varianter förresten, maskiner som det inte går att ställa in benlängd på. Alltså kan jag inte använda utan att bryta foten som samtidigt. Har precis paddlat på i ett par kilometer när plötsligt lukten av power-svett når min... sfär? Entering selfie-facet ovan.
 
Jag är inte den som är den som är den som tycker att svett i sig är något äckligt. Speciellt inte på gymmet, här vill man ju svettas. Men den här lukten - den var fan vidervärdig. Vänder mig om lite snabbt och ser att det är en av männen på crosstrainer som öser på utav bara f-n som är orsaken. Jag klarade bara tio minuter till, sen gav jag upp.
 
Menar inte att bruka svettshaming här mitt i etern. Vet inte ens vad poängen med det här inlägget är.
 
Dagens fråga: svettlukt, bu eller blä?
Taggar: gymmarn, svetto

Behöver bokhjälp.

Photoshoppade precis bort en kuse ur högra näsborren. Syns det?
 
Ännu ett inlägg likt gårdagens kommer nu. Märks det att jag sitter och plitar ner årets julkalender? Det gör jag i alla fall (förinställer inägg). Sitter några timmar varje kväll och kommer sen på att "oj fan, jag kanske måste uppdatera bloggen i realtid också" och det är då sådana här inlägg blir till.
 
Ursprunga från intet. Fantasi. Löst.
...
 
Jag vet vad jag kan prata om! Jag håller på och lyssnar på boken Mörka Platser just nu, av Gillian Flynn som skrev Gone Girl. Helt okej, men jag tog den i brist på att jag inte fann vad jag är ute efter. Jag letar efter/hittar inga läskiga böcker om vålnader, övergivna hus och så vidare - skönlitterära böcker i den klassiska skräckgenren, ni vet! Svara mig: finns dessa böcker? Som INTE är skrivna av Stephen King. Jag hittar fan inte. Och googlar man "läskiga böcker" så får man bara upp olika biblioteks förslag för kids. Jag vill ha hardcore skräck.
 
Aja, säg till om ni har några tips! Annars: berätta om er dag.
 
 
Publicerat i: Pelles vardag
Taggar: för trött för att tagga något klokt

Vädret.

Ohoj! Hur är det? Det är måndag och jag själv har haft en rätt bra dag. Måndagarna har varit rätt fina de senaste veckorna i och med att det kommer nytt Homeland-avsnitt på kvällen. Tycker femte säsongen är jävla bra faktiskt, den håller högre standard än till exempel femte säsongen av Game of Thrones.
 
Annars? Frös ihjäl tidigare. Knatar ju till och från jobbet om dagarna och idag var första eftermiddagen som jag kände att det kan vara dags att svida om till vinterjacka och kängor nu. Är fortfarande på sensommar-mode i huvudet och har tyckt att min sketna vårjacka är "kläder nog att tackla lite småkyla". Men frös så alltså ihjäl.
 
Facebook skröt också de svenska fjällen om ditt snöfall. "Fan dig, Åreskuta-jävel" tänkte jag och blev avundsjuk. Jag gillar ju vintern, ni vet. Ju mer snö desto bättre och allt det där. Öppnade sen min minst använda app, väderappen, för att glutta om det kanske inte fanns hopp för oss här också, vi längre ner i söder. Och se på fan - på fredag blir det snö.
 
Fredag + helg + snö, vi vet ju vad det innebär. Kokainfeeeeeeest.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: snow = coke, vädret

Hanna Fridén said it.

Sponsrad video: Spartips 8 - Tacos

TV-profilerna Erik och Mackan, kända från diverse tidigare programprojekt, har tillsammans med ÖoB bestämt sig för att ge oss svenskar spartips i hundra veckor framöver. Redan nu finns ett gäng spartips att njuta av på 100spartips.se - det ena tipset mer utflippat än det andra.
 
I veckans avsnitt får vi lära oss att spara pengar med hjälp av att slänga ihop en rest-tacos. Resultatet blir onekligen något speciellt. Se själva på klippet ovan!
 
Gå till din egen kyl nu och titta efter vad du har för rester och/eller gammal mat - hur skulle din spartipstacos se ut? Min egen skulle innehålla en högst suspekt pesto, en vitlök som gror, klumpig yoghurt, cocktailtomater och lite frukostost. För precis som Mackan säger i klippet - ost är ett måste på ens taco!
 
Sitter du själv på ett spartips? Passa då på att tävla om att få din idé filmad av Erik och Mackan och kamma samtidigt hem en fin vinstpeng! Titta på klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att läsa mer! Lycka till!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Är det här mitt liv nu?

Jag lyssnade precis på Morgonpasset från i morse. Här nämnde man Shia LaBeouf och hans senaste konstinstallation där han ska se på sina egna filmer under ett helt dygn, samtidigt som allt direktsänds på webben. Och med direktsändning här menar man en stum live-visning av mannens nylle.
 
Har jag precis ägnat fyrtiofem minuter åt detta? Ja. Med oväntat stor fascination.
 
Är det här mitt liv nu, obegripliga konstprojekt av och med personer med narcissistiska störningar?
 
Detta har hänt:
- Shia har blinkat.
- Han log lite.
- Mer blinkande.
- Blink, blink.
- Blink 182.
- Han har börjat svikta i medvetandet.
- Han ser extreeeeemt trött ut.
- Blinkar.
osv.
 
Rätt kul att följa #AllMyMovies på Twitter. Tips!
Taggar: chiapudding med beouf

JAG VANN!

Så för ett par veckor-tre veckor sedan så fick jag ju någon dille på att delta i diverse bloggtävlingar på nätet. Och jag ska plocka upp det projektet igen, var så säkra. Det var bara jag som kom av mig efter hatinlägget om "det där" som hände "hen" och som slutade i ni-vet-vad...... Det var en tuff vecka.
 
Och så igår pingade det till i mailkorgen. Jag hade vunnit något! Inte vad som helst heller - utan en hel bok fylld med körvarecept. Så jävla bra vinst, jag blev på riktigt glad! Jag har ju en förkärlek till att unna mig en riktigt god korv med hög kötthalt och slänga ihop någon mumma till den. Nu har jag hundrasjutti-fricking-åtta sidor att leta inspiration i.
 
Vad roligare är ju att jag faktiskt planerat att bjuda in till "korvfest". Där alla kön är välkomna! ALLA! Jag kan till och med tänka mig bjuda på sojakörva för att bli ytterligare pk. Får man kanske bjuppa på ett 90-procentigt välstekt mästerverk serverad med picklad rödlök?
 
Vem kommer?!
Publicerat i: Fest och fylla, Tävlingar
Taggar: korvfest, körva, pelle tävlar

Kärat ner mä.

Har kärat ner mig så jävla hårt i en artist för tillfället. Det händer ju ibland, någon gång vartannat år eller så. Sist det hände riktigt ordentligt var när jag sprang på Lordes tumblr innan hon slog igenom (mvh hipstern).
 
Den här gången: Sabina Ddumba. Fy faaaaaaaaaaan var den här människan skapar mästerverk, jag är helt såld. Synd på fasen att det bara finns fyra låtar på Spotify. Kammar också YouTube på diverse liveframträdanden, men det är till och med sparsmakat på den sajten. Här finns hundratusen klipp på folk som klämmer finnar, men att  sig tid att olagligt ladda upp Ddumba-framträdanden verkar vara för mycket att begära.
 
I alla fall, kan man få sig ett fullängdsalbum snart eller? ÖJ! MUSIKSVERIGE! LYSSNA!
 
#fangirl
Publicerat i: Musik, På tapeten
Taggar: bra musik, hon påminner lite om lauryn hill faktiskt, sabina ddumba

I-landet bloggar.

Solar mig i glansen av succé.
 
Igår blev jag inkallad till bossen på jobbet. Jag hann, i vanlig ordning, snabbt rabbla upp alla potentiella fel jag kan ha "lyckats" med den senaste tiden. Av någon anledning så går tankarna alltid först till att jag ska ha råkat förolämpa någon när jag varit mitt störiga Henrik Schyffert-ironiska-jag. "Vilket skämt kan ha sårat någon på sistone?" ungefär. Jag överdriver också alltid tankarna.
 
Och straff uteblev. Jag fick istället fast jobb. DAFUCK?!
 
I min värld så hade jag mitt vikariat till sista mars och sedan var det kört. Jag var dömd att förevigt leva i de tidsbestämda anställningarnas träsk. Men så drogs en genast ut i solskenet.
 
Känns: så jävla fett! (P3 ringde och ville ha sitt ordförråd tillbaka).
Firar: med att google bostadsrätter i stan. Nu är det jag som pyser från det här hålet till samhället och rakt in i en vuxenlya i city.
Önskar: helst en vindsvåning. Någon som har en till övers?
 
Jäv-lar vilket skitnödigt inlägg, öööööörk! [Håller fingret svävande över delete-knappen]. Jobb är såklart inte allt osv osv - men jag är glad fan!
Publicerat i: Pelles vardag, Skola och jobb
Taggar: fast anställning, ja man tackar!, äcklet bloggar

Karriär på paus.

Jag och vapendragaren siktar ju mot stordåd inom det rörliga mediet. Efter tio år av kontinuerligt Youtube-tittande så har vi äntligen reggat vår egen kanal. Månaderna av förberedelser har inneburit en Pelle som sökt med ljus och lykta efter en prisvärd kamera och schysst mikrofon (har säkert hundra klipp med kamerarecensioner bakom mig vid det här laget). Tillsammans har vi också filat på roliga videoidéer, lärt oss klippning och fixat med olika sociala medier som kommer med en "internetkarriär". *Hosthost*
 
I lördags skulle vi ha spelat in vårt första klipp. Planen: att det blev epikiskt jävlar.
 
Men så hopade sig hindren. Hinder nummer 1) var att batteriet la av. Det räckte helt ärligt bara till bilden ovan sen var det finito. Jag laddade och laddade och laddade och laddade, men det ville sig inte. Sen kommer nummer 2) vi kunde inte "bara" få ett nytt batteri eftersom det var en utgående kameramodell och blev således tvugna att reklamera hela kameran. Nummer 3) var att alla prisvärda lager med samma kameramodell nu länsats (hade planer på att köpa en likadan kamera, ja).
 
Såatte............. här är det misär. Youtube-karriäre uppskjuten tills vidare.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: misären, misären, misären...

Till alla pissföretag.

Kollade precis igenom mailen och blev så jävla less på alla shady företag som försöker utnyttja folk på nätet. Nu i veckan har jag fått tiotalet förfrågningar om sponsrade inlägg från olika personer. Något som förenklat innebär att företag (eller deras inhyrda pr-konsulter) köper ett blogginlägg för en specifik produkt/tjänst i utbyte mot betalning.
 
Jag är inte främmande för sponsrade inlägg, jag tycker faktiskt det är ett skitbra sätt för bloggare att tjäna pengar på och det händer ju som bekant att jag själv publicerar ett par i veckan med videoklipp och tillhörande text. Inlägg där det klart och tydligt står att inlägget är sponsrat. Ni vet vilka inlägg jag menar. Älskar den byrån förövrigt, de har verkligen tagit den här (relativt skitlilla) bloggen under sina vingar och låtit mig börja tjäna ett par slantar på skrivandet. Skittrevliga anställda och snabba på att svara är de också! Ja - jag har haft tur fan!
 
Men åter till dessa skabbiga företagsfuckers, de som står för övriga mail och som försöker få bättre vetande att bryta mot svensk lag. Låt oss säga att jag kanske får runt femton-tjugo mail en vanliga vecka (när jag inte utlyser julkalenderidéer). Tio av dessa är från olika företag av något slag (utöver byrån nämnd ovan). Ett vanligt företagsmail lyder allt som oftast något i stil med "Hej Pelle. Jag surfade runt på internet och sprang på din blogg. Jag jobbar på företag X och jag just nu en klient som söker bloggare för ett uppdrag. Hör av dig till mig om du skulle vilja ha mer information om uppdraget".
 
Varpå jag, på ren automatik, svarar: "Hej X, Det låter intressant, skicka gärna mer information".
 
Då kommer fjäsket. "Hej Pelle, tack för ett otroligt snabbt svar! Min klient känner att din sajt skulle vara helt perfekt för uppdraget, då du har det flyt i språket som vi strävar efter. Om du gör det här så kommer vi att betala dig si och så mycket pengar [...]".
 
Jag, igen på ren automatik; "Hej X, det låter verkligen jättebra! En sista sak bara - hur ställer ni er till att märka inlägget med sponsrat eller 'i samarbete med'? Mig veterligen så är detta ett krav så kräver såväl Skatteverket som svensk lag detta".
 
Och tro på fan att det alltid är här som det skiter sig. Jag vet ju hur det ligger till, för jag har varit i kontakt med Skatteverket flera gånger och frågat om hur mycket man får tjäna på ett år, vilka regler som gäller på nätet, om jag borde regga företag och så vidare. Som bloggare måste man märka köpta blogginlägg som "sponsrade" eller "i samarbete med" för att inte bryta mot marknadsföringslagen. Och jag har inga direkta planer att bryta mot den på grund av en blogg.
 
I ett fall av hundra så blir svaret att "ja, absolut kan du märka inlägget som sponsrat". Vilket alltid är en kul överraskning! I övriga fall så kommer den sedvanliga förklaringen att jag inte behöver märka det som sponsrat "eftersom jag med egna ord ska beskriva produkten utan några som helst riktlinjer". Med andra ord: samma skit.
 
Jag förstår inte varför det är så svårt för så många företagare att låta bloggare märka köpta inlägg med "sponsrat". Vad spelar det för roll? Jag skulle snarare tänka "oj, kolla vilka grymma människor företag X är som faktiskt tar till bloggare för att promota sin produkt". En eloge till alla som väljer att jobba så. MEN - istället ska man behöva skriva om betingsajter eller fan vet vad på ett så "naturligt sätt" som möjligt, inkludera hundrafyra länkar och bestämt hävda att sagda inlägg verkligen, verkligen, verkligen inte är sponsrat. Det är mina ord! Mina! Inte sponsrat. Himlen är blå.
 
Det som dock fick bägaren att rinna över idag, det var när jag öppnade mailen och fick se att jag hade fått fyra svar från olika personer (kanske från samma företag?). Samtliga svar började med: "vi anser att det INTE är okej att märka inlägget som sponsrat".
 
... Jaha?
 
Jag ger väl blanka fan i vad ni anser är okej och INTE. Ta era capslockade adverb och kör upp i röven.
Publicerat i: Okategoriserbart
Taggar: INTE okej, INTE!, adverb

Sponsrad video: Nissan Pulsar

Nissan Pulsar är det nya tillskottet i Nissan-familjen som är designad med smart elegans i varje detalj. Den är inte bara bekväm för dig som kör, utan också för dina medpassagerare. Nissan Pulsar är med sina rymliga kupé en fröjd för sig väl den stora familjen, som den långbente vännen. Och med ett bagageutrymme på hela 1395 liter så är den verkligen klassledande bland rymliga bilar!
 
Nissan Pulsar är inte bara en vacker och välsvarvad bil, den är också en körupplevelse utöver det vanliga. Tack vare sin turboladdade motor med direktinsprutning och 190 hästkrafter, så blir bilen dynamisk med en kraftfull acceleration och god respons. Valbart är också automatlåda för den som inte vill ha sin Nissan Pulsar 6-växlad.
 
Och utöver en fröjd för ögat och en rolig bil att köra, så är Nissan Pulsar också en miljö- och plånboksvänlig bil. Med sitt start/stopp-system stänger bilen automatiskt av och på sig när du stannar och startar. Då minskar din tomkörning och utsläpp i både plånbok och miljö minimeras.
 
För säker körning så är Nissan Pulsar dessutom utrustad med SafetyShield-teknik som hjälper dig med döda vinkeln, detektering av rörliga föremål och andra hinder som finns längs med våra vägar.
 
Spana in klippet ovan och klicka dig sedan vidare för att boka en provkörning redan idag!
 
SPONSRAT INLÄGG
Publicerat i: Pelles vardag

Intressant inlägg det här.

Amen tjaaaaaaaa! Hur är läget då?
 
Fan vad bra förslag jag fick in på idéer för årets julkalender. EmmaV:s förslag om att visa upp tjugofyra stycken hoarder perlle-grejer fram till jul känns just nu lockande enbart för att all den skiten står och tar upp dyrbar skåputrymme. Då får jag anledning att punga ut inlägg och sedan kassera all dret.
 
Men inget är bestämt ännu, nej nej! Fortsätt att kommentera förra inlägget eller maila på pelle@pellespersonliga.se. Påverka ert december och gör det nu! #backadecember
 
Annars? Sov så jävla hårt i natt. Har varit ett par veckor med uppvakningar mitt i nätterna/pisslite sömn, så nu i natt tror jag mitt psyke sa ifrån och lät mig sova som en klubbad säl. Det är jobbigt att sova kasst fan, känns som om jag gjort det för länge nu. Kan vara stress som orsaker det och det kan även vara mitt frenetiska Youtube-tittande fram till småtimmarna som gör mig ständigt trött - ingen vet riktigt. Tror dock på stressalternativet. Om ni bara visste hur jobbigt det är att knega på kontor och lyssna på ljudböcker hela dagarna.........................
 
Skoja bara.
 
Intressant inlägg det här, tycker ni inte?
 
Taggar: svamp i underliv

TÄVLA OCH VINN! Bestäm Pelles kalender.

December är i antågande och det är när som helst dags för den årliga julkalender här på Pelles personliga. Men jag behöver er hjälp vad fan, för jag har aldrig förr haft sådan här idétorka på julkalenderfronten. Oftast spikar jag skiten i augusti och börjar skriva lite lätt i oktober. Men i år - nada!
 
Jag har funderar på och lagt ned följande idéer så här långt:
 
- "24 minnesvärda ögonblick med Sverigedemokraterna" där jag länkar och diskuterar de tjugofyra bästa och värsta missarna som hemsöker SD:s anseende. Men jag kände att jag inte vill eller orkar vara för politisk här i cyberspace (speciellt inte tjugofyra dagar i rad, innan jul). Eller för den delen riskera att få mitt place nedbränt.
 
- "24 x Ernst K". Ernst-citat, Ernst-bilder och Ernst-tips varje dag fram till jul.
 
- "24 bra bloggar". Varje dag börjar ett nytt bloggtips. Men jag vet inte om jag har tjugofyra tips att komma med längre...? Alla lägger ner sina bloggar. Plus att jag redan gjort det här en gång förr.
 
Ja, ni ser - idéerna är inte vad de en gång varit! Alltså vädjar jag till er, har ni några förslag eller? Vad som helst egentligen? Något som inte kräver allt för mycket förarbete (det är ju snart dags, menar jag). Jag ser gärna att jag "får använda" rim eller att kalender följer något tema som är typiskt "juligt". Men som som sagt - gärna rim! För jag är en jävel på att rimma. Simma. Dimma. Ödestimma.
 
Vi gör en tävling av det! Du som har en idé på en fyndig/rolig/bildande/vad-som-helst-julkalender hör av dig och berätta lite kort. Jag klarar mig gott på ett par rader förklaring, så få inte panik över att behöva skriva en long ass en. Den vars idé jag sen väljer belönas med en biobiljett! Det känns väl som en schysst deal? Ja? Bra.
 
Maila din julkalenderidé till pelle@pellespersonliga.se!
 
God jul!
Publicerat i: Julkalendern, Tävlingar
Taggar: du bestämmer, du tävlar, du vinner

Vincent and Mia twisting in a tree.

Så igår var det fest inne i stan. Efter mycket mankemang med att styra upp skjuts (det var ju visst helgdag, vilket här på landet innebär att kollektivtrafiken är obefintlig) och mental övertalning så kom vi iväg. Egentligen tydde allt på att jag kanske inte borde ha åkt iväg på grund av hängighet och totalt slutkörd. Det är något med att jobba tusen helger i rad som gör att man till slut blir utmattad. Vem hade anat?
 
Men - jag fick tummen ur och for. Förfesten bestod av att svida om till maskeraddräkten. Jag och bundsförvanten hade planerat att gå som Vincent Vega och Mia Wallace från Pulp Fiction. Ett rätt daterat val av kostym visade det sig. Många, låt oss säga "yngre", har hört talas om filmen, men missat dessa storhet genom att inte ha sett skiten. På själva maskeradfesten var det en person som direkt kunde lista ut vilka vi var utklädda till. En! Av typ femton-tjugo pers. Nåväl.
 
På krogen var det i alla fall en snubbe som kom fram till mig, pekade och skrek "VINCENT VEGA, ELLER HUR?". Och då stod inte ens Mia Wallace vid min sida för att tydliggöra kostymvalet. Ryktet säger att hon hade tungan på annat håll.....

Först då kändes det okej att jag gjort valet att röra mig bland främlingar med en femkrona fäst i ett skosnöre runt halsen. Först då.

Hade en jävligt rolig kväll hur som helst! Och det var kul att gå på krogen när alla var utkläddav vad fan + att det var gött att för en gångs skull kunna komma undan med att twist till all musik.
Publicerat i: Fest och fylla, Film och tv
Taggar: maskeradjävel, mia wallace, pulp fiction, vincent vega