TÄVLA OCH VINN! Bestäm Pelles kalender.

December är i antågande och det är när som helst dags för den årliga julkalender här på Pelles personliga. Men jag behöver er hjälp vad fan, för jag har aldrig förr haft sådan här idétorka på julkalenderfronten. Oftast spikar jag skiten i augusti och börjar skriva lite lätt i oktober. Men i år - nada!
 
Jag har funderar på och lagt ned följande idéer så här långt:
 
- "24 minnesvärda ögonblick med Sverigedemokraterna" där jag länkar och diskuterar de tjugofyra bästa och värsta missarna som hemsöker SD:s anseende. Men jag kände att jag inte vill eller orkar vara för politisk här i cyberspace (speciellt inte tjugofyra dagar i rad, innan jul). Eller för den delen riskera att få mitt place nedbränt.
 
- "24 x Ernst K". Ernst-citat, Ernst-bilder och Ernst-tips varje dag fram till jul.
 
- "24 bra bloggar". Varje dag börjar ett nytt bloggtips. Men jag vet inte om jag har tjugofyra tips att komma med längre...? Alla lägger ner sina bloggar. Plus att jag redan gjort det här en gång förr.
 
Ja, ni ser - idéerna är inte vad de en gång varit! Alltså vädjar jag till er, har ni några förslag eller? Vad som helst egentligen? Något som inte kräver allt för mycket förarbete (det är ju snart dags, menar jag). Jag ser gärna att jag "får använda" rim eller att kalender följer något tema som är typiskt "juligt". Men som som sagt - gärna rim! För jag är en jävel på att rimma. Simma. Dimma. Ödestimma.
 
Vi gör en tävling av det! Du som har en idé på en fyndig/rolig/bildande/vad-som-helst-julkalender hör av dig och berätta lite kort. Jag klarar mig gott på ett par rader förklaring, så få inte panik över att behöva skriva en long ass en. Den vars idé jag sen väljer belönas med en biobiljett! Det känns väl som en schysst deal? Ja? Bra.
 
Maila din julkalenderidé till pelle@pellespersonliga.se!
 
God jul!
du bestämmer, du tävlar, du vinner
Anonym

Ernst!

Maja

Varför inte typ best of Phil Dunphy från modern family? Bästa karaktären eveeer. Lite citat från hans "philsosophy" bok. Eller varför inte best ofJennifer Lawrence? Skönaste, bästa roligaste kändisen där man lätt kan hitta många roliga citat hon sagt eller grejer hon gjort. Min största girlcrush *hjärtögonemoji*. Ja jag är lite kär i naaa

grannen 2.0

Jag har en idé. Jag berättar den imorgon.

Ida L

Dina 24 favoritklipp på Youtube, tramsiga eller seriösa är upp till dig. Skriv en motivering (på rim?) om varför du valt som du gjort.

"Pelle pysslar". Under 24 dagar pysslar du, gärna med ökad svårighet på pysslet. Tex 1 december gör du en smällkaramell och 24 december så svarvar du fram Jesus-barnet från en bit ved. Lägg nivån en bit över dina pyssel-skills för dina läsares nöjes skull ;)

EmmaV

Kanske kan du visa upp 24 "Hoarder-Pelle"-grejer och berätta en story till dem? =)

Eller 24 julklappar du INTE kommer köpa till någon i år, så är det helt sjuka saker man kan hitta på nätet? Så kan du ha en nyårstävling eller nåt där någon kan vinna en av de sakerna!

Kör du på den där tävlingsgrejen så vet jag en som borde ha en extra chans att vinna *blink blink* Äsch. Skoja bara. Haha. Eller?... ;)

Katten Jones

Katter så klart! Du kan dela roliga och söta klipp, visa bilder och berätta historier. Och givetvis klär du ut dig till en känd katt med jämna mellanrum (Grumpy cat, Gustaf, Tom, Sylvester, Lilbub osv). Där har vi't!

Ida | the sky under the sea

Om du känner dig riktigt lat: Musik. En (jul)låt ända fram till jul. Går det ens att finna 24 bra jullåtar? 24 sämsta funkar ju också.

Isabelle

Snälla. inte. Ernst. Snälla. inte. Ernst. Snälla. inte. Ernst. Snälla. inte. Ernst.
Men Erik Haag och Lotta Lundgren vore mysigt :) Fast jag har ju redan kommit med min idé om Sune/Sofie boken på fb..... Men det är viktigare att det inte blir Ernst!